Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
mamagitana
deive, tikiuos, kad pasistengusi supratau smile.gif Buvo nelengva smile.gif
Sutinku dėl Anelės kaip atskiro vardo, lieku ( kol kas smile.gif ) prie savo teiginio dėl Anelės, kaip vieno iš Onos mažybinių -malonybinių pakaitalų. Kad ilgai ir nuobodžiai savo įsitikinimo neįrodinėt, siūlau plg. rus. Šura ( mot.vardas) galimus pradinius variantus. Pagalvojus dar ką rasčiau, bet jau persitempiau mąstyklę, besistengdama suprast , ką liepei 4u.gif
Amalia
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 27, 16:22)
Sutinku dėl Anelės kaip atskiro vardo, lieku  ( kol kas smile.gif ) prie savo teiginio dėl Anelės, kaip vieno iš Onos mažybinių -malonybinių pakaitalų.,
*

Is vardu zinyno:
Vardo ONA formos - Ana. Aniko', Anita (ir Johanai tinka), Anja, Anje. Anka, Anke, Ann, Anna, Anne, Annelie, Annette, Annett, Anni, Annika, Annina, Anny, Antje, Anula, Anuska...
Ta pati galima rasti Marijai, Elenai, Barborai ar Elzbietai...Taip sakant, kiek pasiknisus, labai tu imantrumu sumazetu.
Erina
QUOTE(klopedija @ 2005 08 26, 10:41)
Pvz. kažkur čia skaičiau, kad Pijus (l. gražus vardas) kažkam asocijavosi su pijoku.

Kai atlikinėjau praktiką vienoj mokykloj tai mergaitę labai gražiu vardu Agilė vaikai pravardžiavo vagile unsure.gif

QUOTE(Nete @ 2005 08 26, 12:45)
Pusesere savo sunui dave Arijaus varda, ish pradzhiu reze ausi, dabar jau pripratom. Uzhaugs bus Aras, visai grazhu smile.gif

O mes turim draugą Arijų, tai jį vadina artoju, čia aišku iš durnumo.
Linux
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 26, 21:29)
Vardai, kaip nežiūrėk, yra susitarimas, kaip vadinti vieną iš genties narių. Žinant kitų civilizacijų pavyzdžius ( galime kitomis kultūromis vadinti), nereiks taip labai teisti "novatorių"-dažniausiai jie eina seniai pramintu keliu-daro, gamina vardus iš bendrinių žodžių, įvardijančių jiems svarbius, reikšmingus  dalykus: jėgą ar išmintį, grožį ar gėrį, mylimas vietas ar žmones...Kai kurie imasi filologinių žaidimų, pasiduodami garsų magijai smile.gif , matyt, tiki, kad gavęs negirdėtą, egzotiškai skambantį vardą vaikelis išsiplėš iš kasdienybės, kurioje  , ko gero, įklimpę tėvai. Vardai visada turėjo maginę reikšmę, net jei to nebesuvokiame "grynu" protu, kažkokie to tikėjimo atgarsiai pasireiškia...Kartais keistokai smile.gif
*

thumbup.gif
Manau, visi tevai, rinkdami savo vaikui varda, vadovaujasi skirtingais kriterijais, skirtingai tuos vardus girdi, skirtingai suvokia ju parsme ir zavesi. As visada galvojau, kad neduosiu savo vaikui "reiksminio" vardo. Be abejo visi vardai turi prasme ir reiksme, bet kai kuriu reiksme "veinareiskmiska". Pvz., Dziuljeta. Isgirde si varda pasamonej kuriam sekpyriskai romatiska paveiksleli. Ir kokia gi tu Dziuljeta, jei, kol apie tave apeisi, dvi barankas suvalgyti suspesi. Arba Azuolas. Koks gi tu Azuolas, jei snarglys iki keliu ir ugio tu zemutis. Tuomet vardas salia savo "seiminko" juokingai skamba. Bet kartais buna ir labai zaviu atitikimu.
O, kaip jau buvo pastebeta, tie lietuviski vardai irgi tik saliginai lietuviski. Visi noretu sakyti, kad Jonas, Petras ir Mykolas tai jau baisi lietuvybe. Bet gi ne.
bsgess
QUOTE(Fire @ 2005 08 27, 14:46)
Tai kompromisas gavosi Audrius  smile.gif  lietuviškas vardas, bet įprastas, "nekeistas"  doh.gif

Idomu, ar sis vardas yra grynai lietuviskas g.gif Nes moteriskas vardas "Audra" yra prancuziskas, o as visad laikiau ji lietuvisku.
safarikids
QUOTE(Neapsisprendusi @ 2005 08 26, 09:08)
Na ir uzsieny siaip masine "durnu vardu" lyga prasidejo  g.gif Na pvz. Gwyneth Paltrow, kuri pavadino savo dukra Apple jei neklystu ... Na nzn, pavadinti savo dukra Obuoliu ( na gerai net ir Obuoliuku) -man nelabai vykusi ideja
*

Yra toks vardas April (kas nežino - angl. mėnuo balandis), tariamas Eipril. Man labai labai gražu (skambesys), nors prasmė keistoka (kaip su tuo obuoliu). Savo mergaitei neduočiau tokio vardo, bet tik todėl, kad ji xxx-iūtė. O prie kokios angliškos pavardės man labai gražu. tongue.gif

QUOTE(Linux @ 2005 08 28, 23:20)
thumbup.gif
Manau, visi tevai, rinkdami savo vaikui varda, vadovaujasi skirtingais kriterijais, skirtingai tuos vardus girdi, skirtingai suvokia ju parsme ir zavesi. As visada galvojau, kad neduosiu savo vaikui "reiksminio" vardo. Be abejo visi vardai turi prasme ir reiksme, bet kai kuriu reiksme "veinareiskmiska". Pvz., Dziuljeta. Isgirde si varda pasamonej kuriam sekpyriskai romatiska paveiksleli. Ir kokia gi tu Dziuljeta, jei, kol apie tave apeisi, dvi barankas suvalgyti suspesi. Arba Azuolas. Koks gi tu Azuolas, jei snarglys iki keliu ir ugio tu zemutis. Tuomet vardas salia savo "seiminko" juokingai skamba. Bet kartais buna ir labai zaviu atitikimu.
O, kaip jau buvo pastebeta, tie lietuviski vardai irgi tik saliginai lietuviski. Visi noretu sakyti, kad Jonas, Petras ir Mykolas tai jau baisi lietuvybe. Bet gi ne.
*

Gimus vaikui negali žinoti, ar ji atitiks Džuljetos "standartus", ar labiau tiks kokia nors Vyrė-mūrė-ąžuolė. Ir nepulsiu aš parintis, kaip čia tas mano vaikas atrodys, juo labiau, kad skirtingiems žmonėms - skirtingos asociacijos. Tą supratau, kai rinkom su vyru vardą savo berniukui. Nepatikėsite - nuo vaikystės pažįstamas kamynas girtuoklis - daug stipresnė asociacija, negu vardo reikšmė, pateikiama vardyne.
Beje, Klaudijus turi reikšmę "šlubas". Ar tą prisimeni, kai žiūri filmecą su Klaudija Kardinale? Ir Napoleonas buvo žemutis, tik snarglys turbūt iki kelių nekabojo. Beveik visi vardai turi konkrečią reikšmę, tik daugelio mes nežinome, todėl jos tarsi nekliūna.....

QUOTE(baltic*girl @ 2005 08 29, 06:16)
Idomu, ar sis vardas yra grynai lietuviskas g.gif Nes moteriskas vardas "Audra" yra prancuziskas, o as visad laikiau ji lietuvisku.
*

Visada galvojau, kad Audronės trumpinys, įprastas lietuvaičių ausiai ir patogus liežuviui.... Gal konkretizuotum, iš kokio prancūziško kilęs Audra?
Pangasija
QUOTE(safarikids @ 2005 08 29, 09:24)
Visada galvojau, kad Audronės trumpinys, įprastas lietuvaičių ausiai ir patogus liežuviui.... Gal konkretizuotum, iš kokio prancūziško kilęs Audra?
*

yra prancuziskas vardas Audrey (Odri). O lietuviskas Audra, Audrone. musu kalboj galima si varda sieti su gamtos reiskiniu, lygiai kaip vardus Ruta, Ieva, Saulius. siems vardams galima lengvai priburt lietuviska reiksme, nors is tikro ju kilme visai kitokia.
safarikids
QUOTE(Dios @ 2005 08 29, 09:53)
yra prancuziskas vardas Audrey (Odri). O lietuviskas Audra, Audrone. musu kalboj galima si varda sieti su gamtos reiskiniu, lygiai kaip vardus Ruta, Ieva, Saulius. siems vardams galima lengvai priburt lietuviska reiksme, nors is tikro ju kilme visai kitokia.
*

Taip ir galvojau, kad Audra bus kildinama iš Odrės, bet net jeigu taip, ko gero, jis nebūtų toks populiarus mūsuose, jei nebūtų toks įprastas, nesvarbu, kad "atėjęs" ne tuo keliu....
klopedija
Linux,2005 08 29, 00:20

Taigi sakau, kad Traidenis ir Treniota - tikri lietuviški vardai! hah.gif Bet ar duotumėte tokį vardą savo vaikui? Aš - ne. nono.gif
Zarazza
Na jau sieti Audrą su Audrey - išsidirbinėjimas...
bsgess
QUOTE(Dios @ 2005 08 29, 09:53)
*

www.babynames.com radau, kad "Audra" ir "Audrey" - du atskiri vardai. Pirmas kiles is pracuzu, o pastarasis - anglu kalbos. Prancuzai pasikeite ji pagal save is "Audrey" mirksiukas.gif

Uzsieny "April" neturi jokios kitos reiksmes kaip tik menuo. Man sis vardas grazus ir nekelia asociaciju biggrin.gif

"Apple" - kitas dalykas, nors Gwyneth kazkur sake, kad toks vardas duotas ir keliu ju seimos draugu dukroms. O va "Coco" g.gif Nezinau, man gaila vaiko unsure.gif
Ramunita
katyte, nuo kada romualdas serialiskas vardas?
ewita
QUOTE(Ramunita @ 2005 08 29, 21:48)
katyte, nuo kada romualdas serialiskas vardas?
*

drinks_cheers.gif Taip pat Ana ir Eva.
Manau, yra didelis skirtumas tarp ispaniškų vardų iš serialų, visiškai svetimų mūsų kultūrai (Huan, Rossio) ir tarptautinių vardų (Ana, Marija, Eva).
katyte
hmm na nezinau as prisiminiau kelis serialus kur tokie vardukai buvo tad ir parasiau
Tafi
QUOTE(ewita @ 2005 08 30, 00:42)
drinks_cheers.gif  Taip pat Ana ir Eva.
Manau, yra didelis skirtumas tarp ispaniškų vardų iš serialų, visiškai svetimų mūsų kultūrai (Huan, Rossio) ir tarptautinių vardų (Ana, Marija, Eva).
*

O idomu kur tu ta skirtuma ir dar toki dideli matai, ant vardo Ana, Marija, Eva. Skliausteliuose nerasoma, kad svetimas musus kulturai ar tarptautinis. Tad vardas yra vardas, o , kad jis kartojasi, nieko tu cia nebepadarysi ir neisrasi dvirasio. Tad nei jie svetimi , nei ka. O tegul bobutes sprendzia ar jie jau meksikoniski serialiniai, o musiski biggrin.gif
klopedija
baltic*girl,2005 08 29, 15:24
Uzsieny "April" neturi jokios kitos reiksmes kaip tik menuo. Man sis vardas grazus ir nekelia asociaciju biggrin.gif

Visi vardai tam tikrose kultūrose kažką reiškia: Ramunė - lietuviškai - ramunė, Petras - lotyniškai - uola; Regina - karalienė, Kajus - džiaugsmingas. Senovėje vardus duodavo tokius, kokius norėdavo matyti savo vaikus ar suteikti tam tikrų galių. Kvaila, kai tėvai išgalvoja nieko nereiškiančius naujadarus tipo Alvinga (asocijuojasi su žviegiančia kiaule) ir pan. doh.gif
klopedija
Dar prisiminiau porą girdėtų vardų: Gaisva, Eisvė. Nei tai daržovės, nei tai prieskoniai, nei tai firmų pavadinimai cry.gif
safarikids
QUOTE(baltic*girl @ 2005 08 29, 14:24)
"Apple" - kitas dalykas...
*

O kokią reikšmę kitą turi ir kokią asociaciją kelia Apple?
mamagitana
skanią asociaciją, sultingą smile.gif) rausvaskruostę smile.gif) Jei knist giliau- obuolys yra europinėj tradicijoj gundymo įrankis smile.gif) Moterytei vardas , susijęs su pagunda ( ST pasakaitės- Pario pasirinkimas-sultinga, skani išvaizda) -neblogai smile.gif
nerile
Anadien pliaze lakste dvi sesutes- paauglike Marlena ir mazyle Yva. Ner zodziu, seimyna konkreti, kazin, mamele kuo vardu? O gal labai muzikalios?...
safarikids
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 30, 10:16)
skanią asociaciją, sultingą smile.gif) rausvaskruostę smile.gif) Jei knist giliau- obuolys yra europinėj tradicijoj gundymo įrankis smile.gif) Moterytei vardas , susijęs su pagunda ( ST pasakaitės- Pario pasirinkimas-sultinga, skani išvaizda) -neblogai smile.gif
*

Mano smegeninė, matyt, šiandien visai netraukia - kuo ta asociacija bloga?
Lietuviškas vardas - Meilė, o ir Milda, berods, yra meilės deivė....
Vienintelė Apple asociacija, kurią kaip nelabai priimtiną sugalvojau - Apple Macintosh.... Nors - ne pats baisiausias variantas.... g.gif
Ramunita
Yva doh.gif siaip angliskai IeVa tariasi YV ar kazkaip panasiai,bet cia speju ne Ieva buvo turima omenyje...
ewita
QUOTE(Staarm @ 2005 08 30, 07:52)
O idomu kur tu ta skirtuma ir dar toki dideli matai, ant vardo Ana, Marija, Eva. Skliausteliuose nerasoma, kad svetimas musus kulturai ar tarptautinis. Tad vardas yra vardas, o , kad jis kartojasi, nieko tu cia nebepadarysi ir neisrasi dvirasio. Tad nei jie svetimi , nei ka. O tegul bobutes sprendzia ar jie jau meksikoniski serialiniai, o musiski biggrin.gif
*

Rašydama, kad tokie vardai kaip Huan svetimi turėjau omeny štai ką: Huan=John=Jan=Jonas, arba Pedro=Petras, Pablo=Pavel=Povilas=Paulius. Raudonai paryškinti ispaniški vardų variantai. Keistai skamba, kai ispaniškais vardais vadinami ne ispanų tautybės vaikai. blink.gif Prie ko čia bobutės, išvis nesuprantu. blink.gif
mamagitana
safari, aš tai tik pozityvą matau-įžvelgiu. Beje, ta Kerė vienoj serijoj gavo makintošą dovanų, jei gerai mačiau: tu man, ne-kompiuterinei, paaiškink, prašau nuolankiai, ar kuo blogas tatai daiktas? Su rankena buvo, mane tai nupirko mirtinai, sakiau, antro tokio norėsiu, nes dabartinis man kelia nerimo jausmą, kai nešu-rodosi, kaaai dribs, kaaai duš sad.gif
safarikids
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 30, 11:20)
safari, aš tai tik pozityvą matau-įžvelgiu. Beje, ta Kerė vienoj serijoj gavo makintošą dovanų, jei gerai mačiau: tu man, ne-kompiuterinei, paaiškink, prašau nuolankiai, ar kuo blogas tatai daiktas? Su rankena buvo, mane tai nupirko mirtinai, sakiau, antro tokio norėsiu, nes dabartinis man kelia nerimo jausmą, kai nešu-rodosi, kaaai dribs, kaaai duš sad.gif
*

Nea schmoll.gif , ne blogas tatai daiktas, geras, netgi labai. Myliu "Mac'us" ir mielai tokią dovanėlę gaučiau. Puikūs kompai, tik jie kiek kitokie, lyginant su IBM (čia bobučių terminais šnekant ir ne apie išorę - apie vidų, sielą biggrin.gif ). Įtariu, kad su rankena galima rasti ir IBM'ą, kurie mūsuose yra gerokai populiaresni, o tas populiarumas sąlygoja dar didesnį populiarumą -daugelis perkančių vėl gi renkasi būtent IBM'ą, nes norint turėti "kompiuterinių kontaktų" su kitais kompais, gali kilti nedidelių (kartais - labai didelių) kompiuterių susikalbėjimo problemų.
Paprastai aiškinant - įsirašei kokį failioką iš savo kompo, atsinešei pas mane - atsidarei be problemų. Gi jeigu tavo kompas IBM'as, o mano - Mac'as, gali nesusikalbėti.... Nors dabar yra visokių "konvertavimo" programų, visokių pričindalų, sprendžiančių šitas problemas, bet vis dėlto....
Tiesa, Amerikėj labai populiarūs Mac'ai...
Grįžtant prie asociacijų ir vardų - gal Aibiemė (IBM) keistokai skambėtų biggrin.gif ...
klopedija
safarikids,2005 08 30, 11:02
O kokią reikšmę kitą turi ir kokią asociaciją kelia Apple?

APPLE - American Professional Partnership for Lithuanian Education - štai kokios asociacijos! Kas tai - žiūrėti čia: APPLE ax.gif
LINCE
smile.gif ''Ne vardas žmogų ,bet žmogus vardą puošia''- skelbia liaudies išmintis.Aš už lietuviškus vardus(bent jau ''normalius''tarptautinius).Mane glumina ne svetimi vardai ,bet kur kas labiau nesuprantu pasirinkimo motyvų.Na,pvz.,man strigo viename žurnale istorija apie retą vardą Mingas-tėveliai žiūrėjo olimpiadą ir pamatė gražų krepšininką Yao Mingas.Tada jau nieko gražesnio jiems nebebuvo už Mingą ir atsirado mažasis Mingas Lietuvoj.Kažkaip mano galvoj tai netelpa. g.gif
pokemonas
QUOTE(Ryžulia @ 2005 08 26, 15:24)
Ką tik perskaičiau, kad šiandien savo vardadienį švenčia Zefirinas biggrin.gif  Kaip jums toks vaiko vardas? biggrin.gif  biggrin.gif
*

Šokolade? tease.gif brunette.gif
pokemonas
Kažkaip vis nesiryžau komentuoti iš baimės, kad kas nors nepriimtų labai asmeniškai (neturėtų būti malonu perskaityti, kad tu idiotas ir parinkai vaikui kvailą vardą). Tai viena, o kita - jeigu duodi vaikui čiudnesnį vardą tai ir ruoškis atremti ietis...
Taigi - man ausį labai rėžia visokie „agrastiški“ vardai: alfOnsas, adOlfas, rudOlfas ir panašiai, o dėl patinkančių, tai kaip viena mamytė rašė, prisijungiu prie tėvelių, renkančių savo lietuviukams lietuviškus vardus brunette.gif
klopedija
mamairute,2005 08 30, 13:22
jeigu duodi vaikui čiudnesnį vardą tai ir ruoškis atremti ietis...

Smailiausios ietys klius vaikeliui!, jam reikės su tuo vardu kankintis, o vėliau gal net keisti. Kodėl tėvai galvoja tik apie tai, kad vardas JIEMS patiktų?
pokemonas
QUOTE(klopedija @ 2005 08 30, 13:14)
Smailiausios ietys klius vaikeliui!, jam reikės su tuo vardu kankintis, o vėliau gal net keisti. Kodėl tėvai galvoja tik apie tai, kad vardas JIEMS patiktų?
*

drinks_cheers.gif Dar gerai būtų, kad patikrų, o jeigu tik iš euforijos dėl vykusio serialo ar laimėtų rungtynių... pravalas. Dar vieną bajererį prisiminiau, kaip indiškų filmų paseka išaugo visa karta Zitų ir Gitų... tease.gif brunette.gif
Pangasija
man tai labiausiai neskamba Lietuvoj vardai, kuriuose yra garsas "dž". Džefas, Džeikas, Džesika, Džordana nėra blogi vardai, kai jie savo vietoje, t.y. tarp anglakalbių žmonių. Bet kai atsiranda koks nors Džeraldas Petraitis ar Džeinė Jonaitytė, tai nei čia juoktis, nei čia verkt doh.gif

nors Kevinų, Dilanų, Samantų ir kt. atžvilgiu negaliu pasakyt nieko bloga. Juk prigijo Ilonos, Lauros, Edgarai ir Ričardai. galbūt čia tik laikmečio ir mados klausimas.
Tafi
QUOTE(ewita @ 2005 08 30, 10:49)
Rašydama, kad tokie vardai kaip Huan svetimi turėjau omeny štai ką: Huan=John=Jan=Jonas, arba Pedro=Petras, Pablo=Pavel=Povilas=Paulius. Raudonai paryškinti ispaniški vardų variantai. Keistai skamba, kai ispaniškais vardais vadinami ne ispanų tautybės vaikai. blink.gif Prie ko čia bobutės, išvis nesuprantu. blink.gif
*

Na bent jau forume negirdejau , kad butu aptarinejamas nors vienas Pablas ar Huanas butent tokia ispaniska reiksme ir kad kuri mama butu davusi varda butent toki.
O kas del bobuciu, ta perzvelk visas temas, ju ten o jo joi kiek daug
mamagitana
QUOTE(mamairute @ 2005 08 30, 12:22)
Taigi - man ausį labai rėžia visokie „agrastiški“ vardai: alfOnsas, adOlfas, rudOlfas ir panašiai,
*

QUOTE(mamairute @ 2005 08 30, 13:22)
indiškų filmų paseka išaugo visa karta Zitų ir Gitų... tease.gif  brunette.gif
*

tai va, mamairute, pasakysiu tau kaip mamagitana: išaugau graži , protinga, dabar dar ir stora tongue.gif Ir ką tu man tongue.gif O kirčiuoti reikia mokytis mokykloj, nors ES už mokymąsi visą gyvenimą agituoja: Alfonsas, Adolfas, Rudolfas tongue.gif Mano a.a. senelis Adolfas tongue.gif
pokemonas
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 30, 14:44)
tai va, mamairute, pasakysiu tau kaip mamagitana: išaugau graži , protinga, dabar dar ir stora tongue.gif Ir ką tu man tongue.gif  O kirčiuoti reikia mokytis mokykloj, nors ES už mokymąsi visą gyvenimą agituoja: Alfonsas, Adolfas, Rudolfas tongue.gif Mano a.a. senelis Adolfas tongue.gif
*

4u.gif blush2.gif Aš ir sakau, kad bijau ką nors asmeniškai užkabinti.
Kirčiuoti moku, nebijok. Tiesiog norėjau pasakyti, kuo man tie vardai nepatinka, būtent taip sukirčiuoti jie skamba „agrastiškai“. drinks_cheers.gif
Fire
Oho, kur diskusija "nusirutuliojo"... blink.gif
Beje, kažkas suabejojo, kai parašiau, kad mano sūnaus vardas - Audrius, kad tai gali būti nuo vardo Audra, ši - nuo Audrey (pranc.). Audrius ne nuo Audrey tikrai schmoll.gif, o nuo lietuviško žodžio audra, kaip pvz., vardas Aušrys nuo žodžio aušra, jokiu būdu ne nuo Aurora tongue.gif
Erina
QUOTE(safarikids @ 2005 08 29, 10:24)
Yra toks vardas April (kas nežino - angl. mėnuo balandis), tariamas Eipril.  nors prasmė keistoka (kaip su tuo obuoliu). Savo mergaitei neduočiau tokio vardo,

Kažkas turi balanžius, o mes lietuviai gi turim tokį vardą Liepą, gal kokiam užsieniečiui irgi keistai skamba mergaitė mėnesio arba medžio vardu.
Linux
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 30, 14:44)
tai va, mamairute, pasakysiu tau kaip mamagitana: išaugau graži , protinga, dabar dar ir stora tongue.gif Ir ką tu man tongue.gif  O kirčiuoti reikia mokytis mokykloj, nors ES už mokymąsi visą gyvenimą agituoja: Alfonsas, Adolfas, Rudolfas tongue.gif Mano a.a. senelis Adolfas tongue.gif
*

Alfonsas - vardas, AlfOnsas - reiskinys thumbup.gif biggrin.gif
klopedija
Erina,2005 08 30, 19:49
Kažkas turi balanžius, o mes lietuviai gi turim tokį vardą Liepą, gal kokiam užsieniečiui irgi keistai skamba mergaitė mėnesio arba medžio vardu.

Pažįstu mergaitę, kurios vardas Vasarė (vasario mėn. gimusi), vardas visai nieko, bet pati mergaitė iš "tarzanų" giminės. doh.gif
deive
QUOTE(LINCE @ 2005 08 30, 13:01)
smile.gif ''Ne vardas žmogų ,bet žmogus vardą puošia''- skelbia liaudies išmintis.Aš už lietuviškus vardus(bent jau ''normalius''tarptautinius).Mane glumina ne svetimi vardai ,bet kur kas  labiau nesuprantu pasirinkimo motyvų.Na,pvz.,man strigo viename žurnale istorija apie retą vardą Mingas-tėveliai žiūrėjo olimpiadą ir pamatė gražų krepšininką Yao Mingas.Tada jau nieko gražesnio jiems nebebuvo už Mingą ir atsirado mažasis Mingas Lietuvoj.Kažkaip mano galvoj tai netelpa. g.gif
*

nu žmones šiais laikais ir pavaro blink.gif ... tai jei yra Mingas, gal kitą vaiką pavadins Taisonu... blush2.gif
deive
be to dar noriu papildyti sąrašiuką keliais įdomesniais "eksponatais:
Milagra, Pandora, Karmela, Elizabeta, Vivijana frusty.gif
Miaška
Visais laikais vienintelis ir neperspjaunamas vardas man liko tokios mergaitės, pažinotos vaikystėje: Nurada. Keista man atrodė ir mergaitė, ir jos mama, na o tas vardas tai jau super... doh.gif
Elina
"Svetimi" vardai: Kevinas- mano vaiko grupėje ir Lisbetė- girėjau vakar vaistinėje cool.gif
Elina
QUOTE(deive @ 2005 09 10, 17:17)
Milagra....
*

Gal Milabra? Visai įprastas vardas biggrin.gif
muminukas
QUOTE(Erina @ 2005 08 30, 19:49)
*

Lietuviai irgi turi vardą Balandis, Balandė, tik šiais laikais jau nelabai duoda. Nors vieną pažįstu. Saulius Balandis B...s. Jis du vardus turi, bet visi Saulium vadina, nes mama irgi taip vadino. Netgi eilėraštį jam parašė:
Kas gi užuolaidą judina lango...
Ta mama, jeigu kas nors ims peikti, tai , jeigu ką, Salomėja Nėris.

QUOTE(Elina @ 2005 09 10, 20:32)
" Lisbetė- girėjau vakar vaistinėje cool.gif
*

jooo... iš Lesbo salos....geriau mama jos savo vardą į tokį būtų pasikeitusi ir tada į 5 klasę mokytis nuėjusi... hah.gif

QUOTE(deive @ 2005 09 10, 18:12)
nu žmones šiais laikais ir pavaro blink.gif ... tai jei yra Mingas, gal kitą vaiką pavadins Taisonu... blush2.gif
*

g.gif dėl Mingo reiktų žodyne vardų pažiūrėti - čia gali būti sandas tokių vardų: Mingedas ir pan. Jis gali ir kaip lietuviškas būti, nors jei patys sako, kad nuo Jao, tai čia jau kita medalio pusė.
Ramunita
QUOTE(deive @ 2005 09 10, 18:17)
Milagra, Pandora, Karmela, Elizabeta, Vivijana frusty.gif
*

na Karmela, Milagra tai cia is serialu smile.gif Pandora tai tikrai doh.gif o Elizabeta, Vivjana-tai cia dar nuo teveliu tautybes priklauso mirksiukas.gif
pvz, pazistu zydaite Liza. na pas mus gal ir neiprasta,bet Izraeli tokiu nemazai, Lizos sesuo Sara. Taip,kad kai kurie vardai priklausantys musu tautinems mazumoms nera jau tokie keisti ax.gif
safarikids
QUOTE(Miaška @ 2005 09 10, 18:11)
Visais laikais vienintelis ir neperspjaunamas vardas man liko tokios mergaitės, pažinotos vaikystėje: Nurada. Keista man atrodė ir mergaitė, ir jos mama, na o tas vardas tai jau super... doh.gif
*

S. Nėries mokykla?
deive
o kaip jums atrodo kodel tevai deda tokius "sedevringus" vardus: ar cia is to kad parodyti savo "sustruma"? ar del to kad nieko kito gyvenime neveikia tik ziuri "marijas magdalenas" ?
Ingeb
QUOTE(babuska @ 2005 08 25, 23:50)
Kaunas vardas tai tikrai yra, esu girdejus  ax.gif yra ir ULA, MERKYS, UPE,  bet va Vilniaus vardo, tai neteko girdet  g.gif  biggrin.gif
turiu butent toki pavyzdi, Grantas gyvena Anglijoj  biggrin.gif  mirksiukas.gif
*

O aš va atvirščiai, nepažystu nei vieno Kauno, užtat pažystu Vilnių smile.gif
erikutec
QUOTE(deive @ 2005 09 17, 10:11)
o kaip jums atrodo kodel tevai deda tokius "sedevringus" vardus: ar cia is to kad parodyti savo "sustruma"? ar del to kad nieko kito gyvenime neveikia tik ziuri "marijas magdalenas" ?
*

na, na nemanyciau kad del sustrumo duodami 'mandri vardai' jei tevams patinka vardas kury suteikia vaikui tai po kuriu galu reikia kreipti i kitu zmoniu nuomone. tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.