muminukas
2009 11 15, 09:26
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 13, 21:25) tai matot ir is tu 4 net 2 nelietuviski  tu lietuvisku vardu tiek daug, kad kazkaip niekas negali pavyzdziu duoti <...> Dar baisiau, kai tevai noredami pazenklinti vaika, kaip ju paciu pratesima ir ju meiles vaisiu sugalvoja naujadara is savo vardu taip ir gainasi Rutenis is Rutos ir Vytenio  dar ir kaip daug kas gali  pirmiau patarčiau pasiskaityti šiek tiek teorijos anaiptol nesigauna Rūtenis
modestina
2009 11 19, 21:31
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 13, 22:25) tai matot ir is tu 4 net 2 nelietuviski  tu lietuvisku vardu tiek daug, kad kazkaip niekas negali pavyzdziu duoti yra graziu lietuvisku vardu, bet sioje srityje irgi kartais "nusivaziuojama" i lankas, kai pradeda vaikus vadinti Vejais, Viesulais, Vasarom ar Konkoreziais  tai jau geriau biblijiniai vardai. Dar baisiau, kai tevai noredami pazenklinti vaika, kaip ju paciu pratesima ir ju meiles vaisiu sugalvoja naujadara is savo vardu taip ir gainasi Rutenis is Rutos ir Vytenio  ar tikrai reikia čia perrašyti visus lietuviškus vardus? hmmm kas čia per vaikiškos mini provokacijos lietuviškų vardų klausimu? negi sudėtinga paimti ir susirasti? pasidomėti? kažin ar kas nors ką nors ženklina...
moshke123
2009 11 20, 10:38
Man graziausi vardai be siuolaikiniu navarotu (kai prigalvojama, kad tik vardas butu vienintelis, niekas tokio neturetu), nes daznai nuvaziuojama i lankas..
QUOTE(moshke123 @ 2009 11 20, 11:38) Man graziausi vardai be siuolaikiniu navarotu (kai prigalvojama, kad tik vardas butu vienintelis, niekas tokio neturetu), nes daznai nuvaziuojama i lankas.. Tikrai taip!
S@msara
2009 11 21, 14:22
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 13, 21:25) yra graziu lietuvisku vardu, bet sioje srityje irgi kartais "nusivaziuojama" i lankas, kai pradeda vaikus vadinti Vejais, Viesulais, Vasarom ar Konkoreziais  tai jau geriau biblijiniai vardai. Dar baisiau, kai tevai noredami pazenklinti vaika, kaip ju paciu pratesima ir ju meiles vaisiu sugalvoja naujadara is savo vardu taip ir gainasi Rutenis is Rutos ir Vytenio  o man vardas Vejas grazus  Ir neskamba pigiai. Jug ir mergaitem yra duodami, susije su gamta ar jos reiskiniais vardai, tokie vardai kaip Ruta, Ausra, Rasa, Liepa ir kt.
niujork
2009 12 04, 23:36
Man tai visi tie meksikietisku serialu vardai: chose armandas ir pan,tai tikrai negrazu.is tiesu graziausia yra lietuviski vardai mano nuomone,uztat savo mazylei ir daviau lietuviska varda  man grazu
Krabytee
2009 12 05, 15:14
Na geras  perskaicius tema suzinojau kad mano sunaus vardas yra "serialu topas" ir labiausia peikiamas visu... Va ka reiskia neziureti ir nebuti serialu fanatike... O varda rinkom kad tiktu prie pavardes, kuri nera lietuviska ir be lietuvisku galiuniu.., ir vardas koks buvo zodyne (be lietuvybiu, be galuniu) toki ir davem.. Ps. Ir beja.., serialu heroju vardai nera is bambos traukti.. jie kaip ir visi kiti vardai yra isrenkami is vardynu, zodynu.. t y Atejo pagaliau lietuvisku serialu era.. kuriu perzonazu vardus tuoj taip pat pradesim "serialiskais" vadinti  ir bus kaip man.. kad po dvieju metu suzinosit kad jusu vaiko vardas yra "is serialu"
***Perlita***
2010 02 17, 18:44
QUOTE(Krabytee @ 2009 12 05, 17:14) Na geras  perskaicius tema suzinojau kad mano sunaus vardas yra "serialu topas" ir labiausia peikiamas visu... Va ka reiskia neziureti ir nebuti serialu fanatike... O varda rinkom kad tiktu prie pavardes, kuri nera lietuviska ir be lietuvisku galiuniu.., ir vardas koks buvo zodyne (be lietuvybiu, be galuniu) toki ir davem.. Ps. Ir beja.., serialu heroju vardai nera is bambos traukti.. jie kaip ir visi kiti vardai yra isrenkami is vardynu, zodynu.. t y Atejo pagaliau lietuvisku serialu era.. kuriu perzonazu vardus tuoj taip pat pradesim "serialiskais" vadinti  ir bus kaip man.. kad po dvieju metu suzinosit kad jusu vaiko vardas yra "is serialu"
indrutee
2010 02 18, 16:42
QUOTE(Krabytee @ 2009 12 05, 13:14) Na geras  perskaicius tema suzinojau kad mano sunaus vardas yra "serialu topas" ir labiausia peikiamas visu... Va ka reiskia neziureti ir nebuti serialu fanatike... O varda rinkom kad tiktu prie pavardes, kuri nera lietuviska ir be lietuvisku galiuniu.., ir vardas koks buvo zodyne (be lietuvybiu, be galuniu) toki ir davem.. Ps. Ir beja.., serialu heroju vardai nera is bambos traukti.. jie kaip ir visi kiti vardai yra isrenkami is vardynu, zodynu.. t y Atejo pagaliau lietuvisku serialu era.. kuriu perzonazu vardus tuoj taip pat pradesim "serialiskais" vadinti  ir bus kaip man.. kad po dvieju metu suzinosit kad jusu vaiko vardas yra "is serialu"  pritariu
vaida-23
2010 03 17, 10:36
Alexandra.R.
2010 04 15, 18:13
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 12, 17:53) nes jei vaikams duotume tik lietuviskus vardus tai klaseje sedetu vien tik Rutos, Astos, Rasos, Jurgitos ir pan. ir taip is kartos i karta  O Lenkijoje taip ir duoda vardus "is kartos i karta", vis besikartojancius. Tai ir sutiksi ten Teresa ar Anatoliju ir vos gimusi mazyli, ir susirietusi senuka/senuke ir dar suzinosi, kad ju proteviai buvo ir Teresa, ir Anatolijus  Gal, anot lenku, tai ir patriotiska, bet man nelabai patinka
As uz lietuviskus vardus, bet dabartiniais grobalizacijos laikais daugelis tevu rinkdami varda paziuri, kad butu jo atitikmenu kitomis kalbomis, na ziuri, kad butu tarptautinis, nes su lietuviskas gyvenant uzsieny sunkoka - niekas neistaria.
QUOTE(Krabytee @ 2009 12 05, 17:14) Na geras  perskaicius tema suzinojau kad mano sunaus vardas yra "serialu topas" ir labiausia peikiamas visu... Va ka reiskia neziureti ir nebuti serialu fanatike... O varda rinkom kad tiktu prie pavardes, kuri nera lietuviska ir be lietuvisku galiuniu.., ir vardas koks buvo zodyne (be lietuvybiu, be galuniu) toki ir davem.. Ps. Ir beja.., serialu heroju vardai nera is bambos traukti.. jie kaip ir visi kiti vardai yra isrenkami is vardynu, zodynu.. t y Atejo pagaliau lietuvisku serialu era.. kuriu perzonazu vardus tuoj taip pat pradesim "serialiskais" vadinti  ir bus kaip man.. kad po dvieju metu suzinosit kad jusu vaiko vardas yra "is serialu"
LisaLove
2010 06 23, 12:55
pats juokingiausias vardas kuri girdejau LIETUVOJE tai kaip viena mama kviete dukryte saukdama SUPISITA... va cia tai tikrai serialu auka...
S@msara
2010 06 23, 14:35
QUOTE(Dikute @ 2010 06 23, 12:55) pats juokingiausias vardas kuri girdejau LIETUVOJE tai kaip viena mama kviete dukryte saukdama SUPISITA... va cia tai tikrai serialu auka... jeigu cia tikrai toks vardas buvo, tai liudna labai, gaila mergytes
QUOTE(Dikute @ 2010 06 23, 13:55) pats juokingiausias vardas kuri girdejau LIETUVOJE tai kaip viena mama kviete dukryte saukdama SUPISITA... va cia tai tikrai serialu auka... gal blogai išgirdai? Nes aš pvz girdėjau, kaip močiutė anūkę šaukė vardu Mega, o mergaitė pasirodo vardu Megė.
S@msara
2010 06 23, 21:13
QUOTE(Isila @ 2010 06 23, 15:28) gal blogai išgirdai? Nes aš pvz girdėjau, kaip močiutė anūkę šaukė vardu Mega, o mergaitė pasirodo vardu Megė. Gal mama blogos nuotaikos buvo  Tikiuosi  , nes jei tikrai toks vardas, tai Dieve padek vaikui su tokiais tevais ...
QUOTE(Dikute @ 2010 06 23, 13:55) pats juokingiausias vardas kuri girdejau LIETUVOJE tai kaip viena mama kviete dukryte saukdama SUPISITA... va cia tai tikrai serialu auka... Jo.... nelabai tikiu kad vardas toks Tikuosi niekas kai as as saukiu savo dukra Kandeliarija, Petunija, Vasilisa, Šalpusnė nepagalvoja, kad tai jos vardas...
Nida liepa
2010 06 26, 20:36
Baisu tureti mama ,"serialu auka"
arbatos_puodelis
2010 06 28, 14:37
 mano sunaus antras vardas Pedro  bet mes ne Lietuvoje,isties labiausiai stebina kai Lietuvije vaikus vadina lotynu amerikoj paplitusiais vardais,mes gyvenam Brazilijoj tad tie vardai nestebina,bet Lietuvoje Gvadelupes skamba keistai  nors mano sunaus vardas Jonas-Pedro nera toks jau retas Brazilijoj,turim kaimyma Jona nors jo jokie giminystes rysiai su Lietuva nesieja  del sunaus vardo tai vyrui dar pirmosiomis dienomis pasakiau.as  as didele ir sunki tad varda rinksiu as,o kad nebutu skiaudos tu rinksi antra varda  nelabai ir priestaravo  nors jis norejo kad sunu vadintume Joahan
QUOTE(Krabytee @ 2009 12 05, 15:14) Atejo pagaliau lietuvisku serialu era.. kuriu perzonazu vardus tuoj taip pat pradesim "serialiskais" vadinti  ir bus kaip man.. kad po dvieju metu suzinosit kad jusu vaiko vardas yra "is serialu" taip, sunku kai kada nuspėti, kaip skambės vienas ar kitas vardas po 20 metų.. Buvo metas, kai šypsojosi išgirdę Žydrūno vardą, nes tik atsirado kalbos apie retesnės orientacijos žmones... Ar Gitanos, buvę labai modernūs vardai, vėliau pakvipo tais pačiais serialais... Bet viena, kai vardas "pasensta" su ateinančia karta ir visai kitas dalykas, kai žmonės bando pasirodyti labai gudrūs, protingi, šiuolakiški ir t.t. ir prie -aičių ir -yčių dėlioja Gvadelupas.
Daiva 100
2010 07 08, 18:34
As nepritariu jokiam serialiskam vardui. Galima vaika pavadinti skambiu tarptautiniu vardu, zinomu visame pasaulyje, o ne vienoje salyje. Tegul vaikas jauciasi gerai visa savo gyvenima bet kurioje salyje gyvendamas.
Močiutė Eglutė
2010 07 14, 14:49
QUOTE(Dikute @ 2010 06 23, 14:55) pats juokingiausias vardas kuri girdejau LIETUVOJE tai kaip viena mama kviete dukryte saukdama SUPISITA... va cia tai tikrai serialu auka... Gal Superstita? Atsimenu, kieme tokia buvo gal prieš 30 metų, visi Supersta vadindavom
Ramunita
2010 07 14, 15:03
Dėl serialinių vardų  Pažįstu 50 metų Armandą, 30 metų Mirandą  o tai jei kada vaikai (tarkim 50mečio Armano) duos savo vaikui senelio vardą-tai tipo reikš,kad tai serialinis vardas?  prieš 50 metų (tas vyras gimęs ir augęs čia) tokių serialų nė su žiburiu nebūtūm radęs. Papildyta:QUOTE(Dikute @ 2010 06 23, 13:55) pats juokingiausias vardas kuri girdejau LIETUVOJE tai kaip viena mama kviete dukryte saukdama SUPISITA... va cia tai tikrai serialu auka... Lupisita gal
DijaDeima
2010 07 14, 16:31
QUOTE(Ramunita @ 2010 07 14, 16:03) Dėl serialinių vardų  1. Pažįstu 50 metų Armandą, 30 metų Mirandą  o tai jei kada vaikai (tarkim 50mečio Armano) duos savo vaikui senelio vardą-tai tipo reikš,kad tai serialinis vardas?  prieš 50 metų (tas vyras gimęs ir augęs čia) tokių serialų nė su žiburiu nebūtūm radęs. Papildyta:2.Lupisita gal  1. 2.Tai taip ir bus,nes kai kurios priraso cia tokiu vardu prisifantazave,tik kazkodel niekas zmoniu tokiu vardu nepazysta
Jaunystėje pažinojau Mirandą, kuriai dabar turėtų būti 57 metai.
Jei gyvenate ne Lietuvoje,zinoma "kitokie "vardai tinka,bet Lietuvoje...manau turime ir savu graziu vardu...
odeta15
2010 07 15, 19:24
QUOTE(Pangasija @ 2005 08 23, 21:48) daug kartu kartojau, ir dar pakartosiu: pripratimo reikalas. Luisas gal ir rezia ausi, bet Marijus tai jau gerai -- niekam nekliuva. Kevinas blogai, o Ernestas patinka. kur cia logika? o ausi rezianciu ir lietuvisku surast galima, uztenka tik kalendoriu perverst.
QUOTE(feme @ 2010 07 15, 16:43) Jei gyvenate ne Lietuvoje,zinoma "kitokie "vardai tinka,bet Lietuvoje...manau turime ir savu graziu vardu...   :
Ieva V.
2010 07 23, 20:22
Del keisto vyrisko vardo karta teko ir man susigesti  , susipazinau su vaikinu, kuris prisistate Vainiumi, tai is pradziu nesupratau ar tai vardas ar pavarde, tada tiesiai ir paklausiau, jis kiek nustebo del mano nesupratingumo ir atsake, jog tai jo vardas, pasijutau visiska kvaisa
Eglužė žiemos
2010 07 28, 13:11
iš mano aplinkos pastebėjimas: tipinius muilo operų, užsieninius t.y. tarptautinius bet angliška versija vardus duoda jaunos nesusitupėjusios mamytės (iki 20-23 m.) arba šiaip nesusitupėjusios su didelėm pretenzijom nežinia į ką. Ne vieną kartą esu gavusi paaiškinimą "kad užsieniečiai suprastų"  Kvailesnio argumento nesu dar girdėjus  Staigiai prisiminiau tik pvz Gabriela (nors t.b. Gabrielė- ir tėvas ir motina tikri lietuviai, juo labiau nesiruošiantys emigruot). Jokia kita tauta manau taip nelenda užsieniečiams į.... Juk pats parasčiausias vardas Monika rancūziškai nemokančiam būtų sudėtinga skaityt ar Migelis, Chuanas ispaniškai. Retas vardas yra retas - ar jis senoviškas ar tik pas mus retas, visada bus už ir prieš. Juk kažkada Vėjas - pas mus sukeldavo nuostabą "negi vaikui toks vardas" - o dabar įprasta ausiai ir niekas nekreipia dėmesio. Bet kartais tai išeinama už krašto, svarbu kad kitaip ne taip kaip visi
Erendira
2010 07 29, 16:24
QUOTE(Pichouette @ 2008 12 04, 14:30) Pas mus kaime sakinio nesugebantys teisingai suregzti veikejai dukra pavadino Atene,tai sakysit cia ne primityvumas??? Ka gali prod.Krivickas to negali sau leisti kaimietis nuplysusiais autais. Kolege svaisciojo apie sunaus varda Sema, bet jos psichika siek tiek slubuoja. Man is tiesu geda pasidaro,kai lietuviai gyvenantys cia, Lietuvoje, ima drabstytis kazkokiais negirdetais vardais. 100% pirmuonys su inteligencijos (nebutinai universitetinio issilavinimo) stoka.  O negali būti, kad tie kaimiečiai, pavadinę dukrą Atėne, augina dar ir Donetą? Šiaip, primityvumas mano akimis apskritai duoti vaikui vardą, turintį nevienareikšmiškų istorinių prasmių ir krūvio, ir nesvarbu, kas jis, prodiuseris ar kaimietis. Atėnė, gal ir skamba visai nieko, bet, praprusę žmonės žino, kad ji ne tik išminties (kas šaunu), bet ir karo deivė ir apskritai, graikų mitologijoje ji gan nuožmus, pavydus ir kerštingas personažas. Va ir reikia pamąstyt, ar norit savo vaikui tokio, kaip čia pasakius, apibūdinimo? Lukrecija gal irgi kam "nenuvalkiotai ir originaliai" atrodys, bet... istorinė paleistuvė jau nebeatrodo gražu. Nejau niekas nebeprisimena laikų, kai buvo nešiojami marškinėliai su mūsų dar nemokamų kalbų užrašais, kurie, geriausi atveju, būdavo šaldyta žuvimi prekiaujančios firmos pavadinimas, o blogiausiu  - pati esu mačiusi, kai viename Ispanijos klube buvo dalinami marškinėliai su gan riebiu keiksmažodžiu - na, tokios dovanėlės for fun, patys marškinėliai labai net simpatiški, tai lietuvaitės nešiojo juos ir ne klube  Panašiai ir su vardais - maža to, kad gražiai skamba Sutinku 100 proc, kad kuo įmantresnis vardas, tuo mažiau inteligencijos (Aironus, Viljamus, Patrikus, kaip taisyklė, mačiau augant proletariate, šiukštu, neįžeidžiant žmonių, dirbančių fizinį darbą).
Ruby Tuesday
2010 09 04, 17:32
Labai idomu, kad kai kurie man kasdieniskai skambancius vardus kaip Amanda ar Armandas (beje, mano dedes toks vardas) ivardija kaip siaubingai neiprastus. Mano mamos vardas Lolita, gal kam nors irgi labai neiprastas muilo operu vardas pasirodytu, bet as dar pazistu pora Lolitu panasaus kaip mano mamos amziaus. Mano vyras ne lietuvis ir mes ne Lietuvoje gyvename, tai renkame varda, kad abieju kalbomis graziai skambetu, pvz, mergaite zadam pavadinti Sabrina. Jei gyvenciau Lietuvoje ir vyras butu lietuvis, tikrai noreciau pagonisko lietuvisko vardo, bet gyvenant uzsienyje norisi, kad jos vardas butu visiems suprantamas. Man siaip nepatinka, kad dabar Grantu (o kiek sunu tokiu vardu zinau!), Marku, Dzonu ir pan. pasipyle, man negrazu kai prie tipiskai anglisko vardo prikabina lietuviska galune. Kita vertus, gal reikia man tiesiog prie ju iprasti
Praline
2010 09 07, 16:37
QUOTE(Erendira @ 2010 07 29, 17:24) O negali būti, kad tie kaimiečiai, pavadinę dukrą Atėne, augina dar ir Donetą? Šiaip, primityvumas mano akimis apskritai duoti vaikui vardą, turintį nevienareikšmiškų istorinių prasmių ir krūvio, ir nesvarbu, kas jis, prodiuseris ar kaimietis. Atėnė, gal ir skamba visai nieko, bet, praprusę žmonės žino, kad ji ne tik išminties (kas šaunu), bet ir karo deivė ir apskritai, graikų mitologijoje ji gan nuožmus, pavydus ir kerštingas personažas. Va ir reikia pamąstyt, ar norit savo vaikui tokio, kaip čia pasakius, apibūdinimo? Lukrecija gal irgi kam "nenuvalkiotai ir originaliai" atrodys, bet... istorinė paleistuvė jau nebeatrodo gražu. Nejau niekas nebeprisimena laikų, kai buvo nešiojami marškinėliai su mūsų dar nemokamų kalbų užrašais, kurie, geriausi atveju, būdavo šaldyta žuvimi prekiaujančios firmos pavadinimas, o blogiausiu  - pati esu mačiusi, kai viename Ispanijos klube buvo dalinami marškinėliai su gan riebiu keiksmažodžiu - na, tokios dovanėlės for fun, patys marškinėliai labai net simpatiški, tai lietuvaitės nešiojo juos ir ne klube  Panašiai ir su vardais - maža to, kad gražiai skamba Sutinku 100 proc, kad kuo įmantresnis vardas, tuo mažiau inteligencijos (Aironus, Viljamus, Patrikus, kaip taisyklė, mačiau augant proletariate, šiukštu, neįžeidžiant žmonių, dirbančių fizinį darbą). Kaip pirstu i aki
*melissa*
2010 09 07, 21:20
QUOTE(Erendira @ 2010 07 29, 17:24) O negali būti, kad tie kaimiečiai, pavadinę dukrą Atėne, augina dar ir Donetą? Šiaip, primityvumas mano akimis apskritai duoti vaikui vardą, turintį nevienareikšmiškų istorinių prasmių ir krūvio, ir nesvarbu, kas jis, prodiuseris ar kaimietis. Atėnė, gal ir skamba visai nieko, bet, praprusę žmonės žino, kad ji ne tik išminties (kas šaunu), bet ir karo deivė ir apskritai, graikų mitologijoje ji gan nuožmus, pavydus ir kerštingas personažas. Va ir reikia pamąstyt, ar norit savo vaikui tokio, kaip čia pasakius, apibūdinimo? Lukrecija gal irgi kam "nenuvalkiotai ir originaliai" atrodys, bet... istorinė paleistuvė jau nebeatrodo gražu. Nejau niekas nebeprisimena laikų, kai buvo nešiojami marškinėliai su mūsų dar nemokamų kalbų užrašais, kurie, geriausi atveju, būdavo šaldyta žuvimi prekiaujančios firmos pavadinimas, o blogiausiu  - pati esu mačiusi, kai viename Ispanijos klube buvo dalinami marškinėliai su gan riebiu keiksmažodžiu - na, tokios dovanėlės for fun, patys marškinėliai labai net simpatiški, tai lietuvaitės nešiojo juos ir ne klube  Panašiai ir su vardais - maža to, kad gražiai skamba Sutinku 100 proc, kad kuo įmantresnis vardas, tuo mažiau inteligencijos (Aironus, Viljamus, Patrikus, kaip taisyklė, mačiau augant proletariate, šiukštu, neįžeidžiant žmonių, dirbančių fizinį darbą). Arba KLAUDIJA - skamba gražiai, o reiškia šluba
JaunojiNėštukė
2010 10 18, 21:02
o mum labai gražus vardas Lolita
Ruby Tuesday
2010 10 18, 22:04
QUOTE(JaunojiNėštukė @ 2010 10 19, 00:02) o mum labai gražus vardas Lolita  Mano mamos toks vardas  Bet man reiksme nepatinka - sopulingoji, kenciancioji.
***Perlita***
2010 10 19, 07:45
QUOTE(JaunojiNėštukė @ 2010 10 18, 23:02) o mum labai gražus vardas Lolita  Labai gražus O aš vaikų žurnale perskaičiau mergaitės vardą Dilaila  Nu jau labai labai mandras
JaunojiNėštukė
2010 10 19, 14:19
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 18, 23:04) Mano mamos toks vardas  Bet man reiksme nepatinka - sopulingoji, kenciancioji. oh nežinojom vardo reikšmės tai dabar apniko abejonės  kaip manot, reikia tam teikti daug reikšmės?
Ruby Tuesday
2010 10 19, 15:35
QUOTE(JaunojiNėštukė @ 2010 10 19, 17:19) oh nežinojom vardo reikšmės tai dabar apniko abejonės  kaip manot, reikia tam teikti daug reikšmės?  As visada megstu pasidometi vardu reiksmemis, bet nemanau, kad jos turi kokios itakos vaiko gyvenimui ar charakteriui. Paziurejus i mano mama tikrai nepanasu, kad turi
JaunojiNėštukė
2010 10 20, 19:38
Dar mergytei galvojam Milita, o berniukui Skaistis arba Vakaris
Ruby Tuesday
2010 10 20, 20:19
QUOTE(JaunojiNėštukė @ 2010 10 20, 22:38) Dar mergytei galvojam Milita, o berniukui Skaistis arba Vakaris  Vakaris labai grazu
muminukas
2010 10 21, 17:47
QUOTE(JaunojiNėštukė @ 2010 10 19, 14:19) oh nežinojom vardo reikšmės tai dabar apniko abejonės  kaip manot, reikia tam teikti daug reikšmės?  absoliučiai ne  bent jau pati reikšmė gyvenimui įtakos nedaro, t.y. nepakreipia jo varde "užkoduota" linkme.
Teroristė
2010 10 21, 22:54
Vakaris-  Skaistis-
monikaie
2010 11 01, 11:35
niu va radau kazka apie vardukus temute  as ir suku galva del vardo ir ju reiksmes.sakiau jei bus berniukas pavadinsim Danieliumi,o del mergaites nesu tikra-bet patiko vardas Danelija
Ruby Tuesday
2010 11 01, 12:33
QUOTE(monikaie @ 2010 11 01, 14:35) niu va radau kazka apie vardukus temute  as ir suku galva del vardo ir ju reiksmes.sakiau jei bus berniukas pavadinsim Danieliumi,o del mergaites nesu tikra-bet patiko vardas Danelija  Kiek prisimenu jus is kitos temos, gyvenate ne Lietuvoje, tai ar tada rasysite Danelija ar Danelia? Nes jei su J, tai ja gali vadinti Danelidzia
monikaie
2010 11 01, 19:13
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 11 01, 10:33) Kiek prisimenu jus is kitos temos, gyvenate ne Lietuvoje, tai ar tada rasysite Danelija ar Danelia? Nes jei su J, tai ja gali vadinti Danelidzia  taip gerai pamenat-kokioi as tik temoi nesu  juokauju.......... pas mus berniukisku vardu yra Daniel-tai berniuka Danieliu taip ir vadintu,o del mergaites vardo jei tikra esu tai turetu sakyti Daniela,siaip as nieko pries uz uzsenietiskus vardelius yra ir labai graziu,mano mazasis turi ne lietuviska (man jis labai patiko)  o dabar noriu deti toki europini,kad butu ir lietuviskas ir graziai istarti galetu kad ir sutrumpintai EU salyse
Britney
2010 12 05, 01:18
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 11 01, 12:33) Kiek prisimenu jus is kitos temos, gyvenate ne Lietuvoje, tai ar tada rasysite Danelija ar Danelia? Nes jei su J, tai ja gali vadinti Danelidzia  o ispanakalbese salyse vadins Danelicha, nes j tariasi kaip ch. Nors is esmes nesvarbu kaip rasosi, kai zmonems prisistatai ir pasakai,kaip tariasi tavo vardas tai taip ir vadina
admin*1
2010 12 05, 01:18
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|