norejau pasiklausti ar egzistuoja toks dalykas, kaip "laiko riba ", vaikui sedint ant puoduko, kiek laiko pgl jus mazylis turi sedeti ant jo
Nezinau, neteko girdeti, kad apie tai butu rasoma (gal kitos mamos pasidalintu savo patirtimi?). Apie amziu, kada vaikas turetu pats pasitustinti ant puoduko, yra nurodoma mazdaug 4 gyvenimo metai.
Mes mažylį ant puoduko laikom tiek, kiek jis pats nori. Kartais pasėdi apie 2-3 min, kartais bevartydamas knygutes, ir apie pusvalandį. Jei nori stotis, niekada nelaikom.
Aš irgi stengiuosi laikyti tiek kiek pati nori sėdėt, kai jau ima pykt tada nukeliu. Sisiuką dažniausiai padaro be problemų, o va kakučiai neišeina
as didziai nustebus, kad tik 4 metu vaikas pasitustina ant puodo. Mano mama darzelyje dirba ir tikrai pasakojo, kad 2-3 m. vaikai savo kalba samoningai pasipraso ant puodo. Musiskis , nuo 10 men. sedi ant puoduko, jokiu problemu nedaro ir paprastai didelius reikalus daro puode
QUOTE as didziai nustebus, kad tik 4 metu vaikas pasitustina ant puodo. Mano mama darzelyje dirba ir tikrai pasakojo, kad 2-3 m. vaikai savo kalba samoningai pasipraso ant puodo. Musiskis , nuo 10 men. sedi ant puoduko, jokiu problemu nedaro ir paprastai didelius reikalus daro puode nieko čia stebėtino. gyvenam JAV, tai čia daug žmonių nepratina vaikų sėst ant puodo, o laukia kol vaikas pats pareikš norą. man tokia politika nepraeina, nes reiškia kad vaikas ištisai turi būt su pampersu o tas tikrai ne į sveikatą.
kiek zinau, ilgai ant puoduko negalima sedeti, nes gali zarnos islysti (aisku neiskarto), mano vienai giminaitei taip buvo, po to operacija dare.
QUOTE(shimuks @ 2009 11 29, 14:07) kiek zinau, ilgai ant puoduko negalima sedeti, nes gali zarnos islysti (aisku neiskarto), mano vienai giminaitei taip buvo, po to operacija dare. ne sedet ilgai negalima, o stumti is visu jegu, jei viduriai uzkieteje, tada hemorojus atsiranda ir operacijos reikia. nuo sedejimo zarnos tikrai neislenda Mamytes, gal kokiu gudrybiu zinot, kaip vaika ant puoduko privilioti... niekas nepadeda, kol kas puodukas baubas musu didziausias. bijau per prievarta sodinti, kad priesas nepasidarytu. jau virs metuku mums, tai, man atrodo, jau kaip ir laikas butu sestis. bet bega mazoji, visiskai nenori sedeti.
maniskiui 2 metai ir 2 menesiai o ant puodo nesedim
QUOTE(Liusii @ 2010 06 03, 16:54) maniskiui 2 metai ir 2 menesiai o ant puodo nesedim jus pasodinti negalit, o mes negalime prisišaukti ,kad liptu nuo klozeto.Paima knygą ir pradeda garsiai skaityti. QUOTE(Zoliukas @ 2010 06 03, 15:59) Mamytes, gal kokiu gudrybiu zinot, kaip vaika ant puoduko privilioti... niekas nepadeda, kol kas puodukas baubas musu didziausias. bijau per prievarta sodinti, kad priesas nepasidarytu. jau virs metuku mums, tai, man atrodo, jau kaip ir laikas butu sestis. bet bega mazoji, visiskai nenori sedeti. jūsų dar ankstoka būtų gąsdintis, kad nesėdi QUOTE(Liusii @ 2010 06 03, 16:54) maniskiui 2 metai ir 2 menesiai o ant puodo nesedim puodukus išbandykit, kad ir parduotuvėj parodykit, duokti pabandyt atsisėst (na, aišku su kelnytėm), nes tikrai skirtingiems vaikams, skirtingi puodukai patogūs. mūsų patirtis dar nesibaigė visišku sėkmingu savarankiškumu šitoj srity, bet jau daug pažengėm, dabar jau 3.5 metų. mano vaikis iki 2 metų ir 8 mėn iš viso nepripažino jokio puoduko, ir be pampersų visą mėnesį gyvenom, ir jam buvo visiškai nusispjaut, kiek nešvarios jo kelnės ir kaip ilgai su jomis vaikšto. kalbėjau su gyd., ta čia psichologinės problemos ir jei kitose srityse nėra problemų, tai visų pirma mamai raminančių tuomet reik iš tiesų pradėjom judėt po truputį tik tuomet, kai visiškai nustojau stengtis jį pasodint ant puodo. Ir iki šiol vis labiau draugaujam su puoduku, bet tik su sąlyga, kad mes visiškai nesistengiam paskubint šio proceso. mums net darželis nepadėjo paskubint.ir kol pas auklę buvo, kartu su vyresne mergaitę, kuri jau puikiai draugavo su puoduku, jos pavyzdys nieko nepadėjo. o jei tik aš ką pagėdinu ar pan., tai iš karto atkrytis. taigi vežiojamės N+K atsarginių kelnių ir tiek. dar, pastebėjau jei tik daugiau įspūdžių ir pan., tai irgi būna "avarijų" lavina. manau, susiję su silpnesne nervine sistema ir pastebėjau, kad kol gėrėm raminančių dėl mikčiojimo, tai ir puoduko reikalai pradėjo greičiau šiek tiek judėt. neseniai tik dar vienas metodas suveikė, kai prisidirbo į kelnes ir sakė, kad nenori jų plaut, leidau visą vakarą su nešvariom ir vaikščiot. išlaukiau, kol pagaliau pats pasakys, kad nori nusiplaut (vos nepraradau vilties
Mums neseniai sukako puse metuku, pradejau suneli sodinti ant puoduko pradzioje tik pora minuciu issededavo o jau praejo pusantros savaiteles ir jau trecia dienele ryte darom kaku
vaikams tas refleksas, kad nori atlikti reikaliuka ateina tik 1.5 m., tai anskciau nematau tikslo sodinti, nebent pampersam sutaupyti
sveikutės,
mūsų vyresnėlei jau 1,9 men ir jau jau po gerų 2 mėn lakstymo be pamperso pradedam judėti gerąja linkme... puoduko tai ji beveik niekad nesibaidė... jau sėdomės ant jo nuo kokių 10 men rytais ir po pietų miego... per vasarą pratintis nelabai buvo kada, nes mūsų sesytė dar buvo labai mažytė.... o ir dbr pasodinu kiek suspėdama, o kiek išgirstu, kad jau ,,a bala", jei žindau tuo metu mažąją... bet jau šiomis dienomis paklausta dukrytė ,,einam sysia?" , kartoja,,sysia sysia" ir noriai bėga prieky manęs iki tualeto, atidengia dangtį, pati bando užsidėti tą vaikšką sėdynę... na ir tada jau su plačia šypsena darydama sysių klausia ,,kas čia bėga"" ir galiausiai pagiria save ,,šaunolė".... bet tai dar neskaitau visišku pripratimu, bet jau jaučiu teigiamą progresą... kas labai džiugina mus visus... beje, daug ką reiškia ir pačių tėvų nusiteikimas, nes pvz MB matau, kad per preivartą valo tais mergaitės balutes, gaudo progas, kad tik uždėti pampersą, todėl ir jo sodinama ant tualet ar puoduko mergaitė nelabai noriai sėdasi, priešinasi.... taip kad, daug kantrybės ir gero nusitiekimo mamukai
Kiekvienas vaikas yra savitas, tad ir metas, kai mažylis pradeda gyventi su puoduku skirtingas. Vienas jau šešių mėnesių bando sėstis ant puoduko, o kitas iki pat trijų metų jo nenori.
Šešių mėnesių vaikas dar sunkiai nusėdi, tad, sakyčiau, kiek ankstoka jį pratinti daryti į puoduką, bet nuo aštuonių mėnesiukų jau būtų galima pradėti, jei tik vaikas labai nesipriešina. O pradėti geriausia būtų paverčiant viską žaidimo forma. Kaip kažkuri mamytė minėjo-eikite kartu i parduotuvę ir leiskit jam pačiam išsirinkti "pasimatuoti" puoduka (kalbant apie didesnius nei 8 mėn. vaikus), o visai mažiukams pradžiai reiktų duoti pažaisti-susipažinti su puoduku. Sodinti ant jo lėles, meškiukus ir tik po to pradėti pratinti mažyli. Pati auginu du vaikus ir nei vieno iš jų neverčiau sėsti ant puoduko nors ir tūrėjom jį nuo pat 6 mėnesiukų. Nesutinku su mamytėm sakančiom, kad negražu, ar labai negerai, kai vaikas ilgai "daro" į sauskelnes. Nieko negražaus čia nematau, svarbiausia nenaudoti prievartos, o vaikas, anksčiau ar vėliau, supras ir pradės naudotis puoduku, tad kantrybės mamytės
mums 2,5 m.jau 3men.kaip pasiprase ir dar staiga vel pradejo viska daryti i kelnes,kazin kas cia atsitiko?gal kas taip susiduret?
|