Labukas mamytes. Noreciau paklausti ypač tų mamyčių, kurios neskiepijo vaikų, ar jų akimis žiūrint pypliukai rečiau sirgo ir serga apskritai (peršalimais, sloga ir kt.) lyginant su skiepytais vaikučiais? Manau, kad taip. Todėl savo vaikui po ketvirtos vakcinos nebeleidžiu daugiau leisti, nes tik po ketvirtos (jam buvo 2 mėn.) susidomėjau skiepais (kadangi vabaliukas sukarščiavo ir klykė gerą pusvalandį..)
labukas
mano mažiukės nepuola nei slogos,nei kosuliai,nekimba peršalimo ligos
Jusu vaikiukai tokie dar maziukai, kad nera ka ir spresti del puolamu ligu ir stipraus imuniteto
Cia klausti reiktu tu mamyciu, kuriu vaikai neskiepyti, lanko darzelius/mokyklas, koks procentas vaiku su stipriais imunitetais(jusu zodziu-nesunaikintais skiepais) Mano visi vaikai skiepyti. Galiu tik pasakyti, jog vyresnysis sunus nuo 1,5 metu lanke darzeli ir sirgo retai, tikrai labai retai, na gal 6 metu pradejo sirgti daugiau anginom, kol jos neisoperavo. Nuo 7 metu galiu ant pirsto suskaiciuoti, kiek jis sirges. Tuo tarpu antras sunus, kad ir skiepytas, iki ketveriu metu nesirgo NIEKUOM. Oi, meluoju, vejaraupius buvom is vyresnelio pasigave.
Galiu tik pritarti
Manau kad sirgimas priklauso ne nuo to skiepytas vaikas ar ne - o nuo vaiko imuniteto stiprumo.
O norint objektyviai palyginti manau reiketu tirti keliasdesimt tukstanciu skiepytu ir neskiepytu, kad pasimatytu kazkokia aiski tendencija siuo klausimu.
vakcinos nestiprina imuniteto,gal net atvirkščiai susilpnina
Manau, kad skiepai imuniteta silpnina. Bent jau mano vaiko silpnas imunitetas buvo iki siol. Jis skiepytas visais skiepais . Kai pradejo lankyti darzeli, sirgo labai daznai
QUOTE(oliwia77 @ 2009 03 31, 18:21) Manau, kad skiepai imuniteta silpnina. o aš manau, kad stiprina QUOTE(dange @ 2009 04 01, 21:29) Sutinku dažnai pasikarščiuoju. ir dabar nereikėjo taip rašyti. Bet kodėl neprimindavot mandagumo taisyklių kai kurioms, kurios skiepų skyrelyje užsipuldavo ir įžeidinėdavo mamas, kurių vaikams pakenkė skiepai?ar tos taisyklės skirtos ne visiems? QUOTE(ma @ 2009 04 01, 18:17) o aš manau, kad stiprina Organizmas visas savo jėgas po skiepo skiria specifiniam imunitetui suformuoti,antikūnių gamybai,t.y.kovai su liga,kuria buvo užkrėstas vakcinuojant-tam,kad susidarytų imunitetas tai ligai.Ko pasekoje kuriam laikui susilpnėja bendras imunitetas,mažėja limfocitų skaičius ir aktyvumas,susilpnėja interferono,lizocimo gamyba,leukocitų fagocitinė funkcija,tai gali tęstis iki 6 mėn. QUOTE(Salvina @ 2009 04 01, 21:58) Organizmas visas savo jėgas po skiepo skiria specifiniam imunitetui suformuoti,antikūnių gamybai,t.y.kovai su liga,kuria buvo užkrėstas vakcinuojant-tam,kad susidarytų imunitetas tai ligai.Ko pasekoje kuriam laikui susilpnėja bendras imunitetas,mažėja limfocitų skaičius ir aktyvumas,susilpnėja interferono,lizocimo gamyba,leukocitų fagocitinė funkcija,tai gali tęstis iki 6 mėn. Kas yra bendras imunitetas? Kur dingsta limfocitai? Kas nuslopina fagoscitinę funkciją? Kaip organizmas sureaguoja natūralios ligos atveju ty ar tai reiškia, kad bet kuri infekcinė liga, kurios eigoje įsijungia minėti mechanizmai, pasibaigia laikinu imunodeficitu
Na čia ne aš sugalvojau ir tai ne mano nuomonė,o apie tai esu skaičius.O jūs galite tai paneigti?O kad po bet kokios infekcinės ligos kuriam laikui susilpnėja imunitetas tai čia be abejo
Norejau skiepu priesininkiu paklausti:
jus manote, kad skiepai susilpnina imunine sistema? Tai visam gyvenimui ar tik kazkuriam periodui? Kuriam laikui apytiksliai yra susilpninamas imunitetas? QUOTE(Salvina @ 2009 04 01, 23:48) Na čia ne aš sugalvojau ir tai ne mano nuomonė,o apie tai esu skaičius.O jūs galite tai paneigti?O kad po bet kokios infekcinės ligos kuriam laikui susilpnėja imunitetas tai čia be abejo Skaitėte viename šaltinyje ar keliuose Paneigti ar patvirtinti būtų galima, jei šių teiginių autorius nurodytų,kokiais tyrimais jis vadovaujasi- tuomet galima būtų atidžiau panagrinėti tiek šių tyrimų statistinį patikimumą, tiek pačius rezultatus QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 02, 08:59) Norejau skiepu priesininkiu paklausti: jus manote, kad skiepai susilpnina imunine sistema? Tai visam gyvenimui ar tik kazkuriam periodui? Kuriam laikui apytiksliai yra susilpninamas imunitetas? kaip rašėt chemiją saujom valgot,tai jums tikrai nesusilpnins imuniteto QUOTE(bimkutele @ 2009 04 01, 21:21) Sutinku dažnai pasikarščiuoju. ir dabar nereikėjo taip rašyti. Bet kodėl neprimindavot mandagumo taisyklių kai kurioms, kurios skiepų skyrelyje užsipuldavo ir įžeidinėdavo mamas, kurių vaikams pakenkė skiepai?ar tos taisyklės skirtos ne visiems? Jei turit galvoje jūsų "diskusiją" su alfa159 QUOTE(dange @ 2009 04 02, 11:37) Jei turit galvoje jūsų "diskusiją" su alfa159 alfos159 tai neliečia.nematau jokio puolimo iš savo pusės.jei žmogus eina per temas ir sakosi,kad chemija reikalinga kaip oras,tai ką čia ir bekalbėti. geriau besityčiodamos iš nukentėjusių dalintų patarimus,kaip elgtis įvykus reakcijai po skiepo,bet mamos prašančios patarimo jokio atsakimo nesulaukia. QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 02, 07:59) Norejau skiepu priesininkiu paklausti: jus manote, kad skiepai susilpnina imunine sistema? Tai visam gyvenimui ar tik kazkuriam periodui? Kuriam laikui apytiksliai yra susilpninamas imunitetas? Na akivaizdžiai susilpnina tik kuriam laikui-4-6 mėn,bet nieks neatlieka jokių tyrimų imuninei sistemai įvertinti neskiepytiems ir skiepytiems praėjus 20-40 metų po skiepų,ar tie žmonės tarkim dažniau serga vėžiu ar ne QUOTE(dange @ 2009 04 02, 08:48) Skaitėte viename šaltinyje ar keliuose Paneigti ar patvirtinti būtų galima, jei šių teiginių autorius nurodytų,kokiais tyrimais jis vadovaujasi- tuomet galima būtų atidžiau panagrinėti tiek šių tyrimų statistinį patikimumą, tiek pačius rezultatus Autorius nenurodė tyrimų,pateikė tai kaip faktą ir tiek.Būtent apie tymus skaičiau,kad imunodeficitas ir interferono gamybos slopinimas išlieka iki 6 mėn po persirgtos ligos.O vakcinuojant kūdikis per 6 pirmus savo gyvenimo mėnesius paskiepijamas nuo 7 ligų QUOTE(bimkutele @ 2009 04 02, 10:51) alfos159 tai neliečia.nematau jokio puolimo iš savo pusės.jei žmogus eina per temas ir sakosi,kad chemija reikalinga kaip oras,tai ką čia ir bekalbėti. geriau besityčiodamos iš nukentėjusių dalintų patarimus,kaip elgtis įvykus reakcijai po skiepo,bet mamos prašančios patarimo jokio atsakimo nesulaukia. Nesupratau: kas turėtų dalinti patarimus, kaip elgtis įvykus reakcijai po skiepo Papildyta: QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 10:58) Na akivaizdžiai susilpnina tik kuriam laikui-4-6 mėn,bet nieks neatlieka jokių tyrimų imuninei sistemai įvertinti neskiepytiems ir skiepytiems praėjus 20-40 metų po skiepų,ar tie žmonės tarkim dažniau serga vėžiu ar ne Autorius nenurodė tyrimų,pateikė tai kaip faktą ir tiek.Būtent apie tymus skaičiau,kad imunodeficitas ir interferono gamybos slopinimas išlieka iki 6 mėn po persirgtos ligos.O vakcinuojant kūdikis per 6 pirmus savo gyvenimo mėnesius paskiepijamas nuo 7 ligų 1.Ar galite kaip nors pagrįsti tą "akivaizdžiai" 2.Tai kaip galima vertinti kontraversišką teiginį, kuriam pagrįsti, autoriaus nuomone, įrodymų nereikia. Klausėt manęs, ar galiu juos paneigti, tačiau manau, tikitės pagrįsto paneigimo, o ne "yra kitaip, nes AŠ taip manau" 3. Būtent, po persirgtų tymų . 4.Procesas vykstantis natūralios ligos atveju nėra tapatus tam, kuris vyksta po vakcinavimo. QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 10:58) Na akivaizdžiai susilpnina tik kuriam laikui-4-6 mėn,bet nieks neatlieka jokių tyrimų imuninei sistemai įvertinti neskiepytiems ir skiepytiems praėjus 20-40 metų po skiepų,ar tie žmonės tarkim dažniau serga vėžiu ar ne Na su tuo veziu tai burti galime Stai tema-ar neskiepyti vaikai reciau serga bet kokiomis ligomis. Paklausiau del skiepu imuniteto silpninimo laikotarpio, mat siaip buvo idomu, ar liga lygu skiepas vienodai sumazina imunine sistema? Jusu vaikutis, matau, dar tik dvieju menesiu, hm, vadinasi, galima kalbeti tik teoriskai. Jei galima, imsiu as pvz is musu balandukiu, jau metinuku Ka as tais skaiciais norejau pasakyti? Ogi tai, kad va visi skiepyti, bet 60 visai nesirgo, nors juk gavo tas pacias vakcinas, imunine sistema turejo nukristi 4-6 mensiams pagal visas statistikas. O bet taciau tie, kurie susirgo kokia liga pirma karta, ju imunine sistema taaaaip krito, kad po kurio laiko teko vartoti ir antra karta antibus, kitiems net trecia, ketvirta... Vadinasi, imunines sistemos silpninimas tarp skiepu ir eilines ligos deti lygybes zenklo negalime QUOTE(dange @ 2009 04 02, 12:05) Va šita diskusiojos dalis būtų konstruktyvesnė. Visoms besidominčioms būtų aiškiau, jei dabar tiesiog profesionali medikė paaiškintų, kodėl procesas, vykstantis natūralios ligos metu nėra tapatus procesui, vykstančiam po vakcinavimo. Kas gi vyksta abiem atvejais? Temose apie skiepus pastoviai kyla panašūs klausimai. Gal todėl, kad vis prisijungia nauji forumo dalyviai. Tad visada yra norinčių išgirsti atsakymą QUOTE(dange @ 2009 04 02, 11:05) 1.Ar galite kaip nors pagrįsti tą "akivaizdžiai" 2.Tai kaip galima vertinti kontraversišką teiginį, kuriam pagrįsti, autoriaus nuomone, įrodymų nereikia. Klausėt manęs, ar galiu juos paneigti, tačiau manau, tikitės pagrįsto paneigimo, o ne "yra kitaip, nes AŠ taip manau" 3. Būtent, po persirgtų tymų . 4.Procesas vykstantis natūralios ligos atveju nėra tapatus tam, kuris vyksta po vakcinavimo. 1-2.Na akivaizdžiai tai aš turėjau galvoje,kad tai galima matyti atlikus kraujo tyrimus.Jeigu autorius taip rašo,tai manau,kad remiasi kažkokiais tyrimais,negi pats sugalvoja tokius dalykus ir pateikia straipsniuose 3-4.Tai čia buvo atskiri straipsniai apie skiepų naudą ir žalą ir tymus QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 02, 11:20) Va šita diskusiojos dalis būtų konstruktyvesnė. Visoms besidominčioms būtų aiškiau, jei dabar tiesiog profesionali medikė paaiškintų, kodėl procesas, vykstantis natūralios ligos metu nėra tapatus procesui, vykstančiam po vakcinavimo. Kas gi vyksta abiem atvejais? Alfabeta Papildyta: QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 11:38) 1-2.Na akivaizdžiai tai aš turėjau galvoje,kad tai galima matyti atlikus kraujo tyrimus.Jeigu autorius taip rašo,tai manau,kad remiasi kažkokiais tyrimais,negi pats sugalvoja tokius dalykus ir pateikia straipsniuose 3-4.Tai čia buvo atskiri straipsniai apie skiepų naudą ir žalą ir tymus Ar kada realiai stebėjote limfocitų skaičiaus sumažėjimą po vakcinavimo.
Na savo neigiamą nuomonę apie skiepus aš turiu jau daugiau kaip 10 metų ir aš jos nepakeisiu į tokią,kad skiepai yra absoliutus gėris,man vis tiek geriau persigti tymais,raudonuke,kiaulyte natūraliai nei skiepytis MMR vakcina,aišku geriausia išvis nesirgti :mirksiukas:Beje,jūs rašėte,kad raudonukės antikūnai,įgyti po vakcinacijos,perduodami ir vaikui.Tai jeigu aš esu skiepyta nuo jos prieš 15 metų,tai įdomu,ar mano dukra gavo tuos antikūnius
QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 12:05) Beje,jūs rašėte,kad raudonukės antikūnai,įgyti po vakcinacijos,perduodami ir vaikui.Tai jeigu aš esu skiepyta nuo jos prieš 15 metų,tai įdomu,ar mano dukra gavo tuos antikūnius Pataisykit mane, as gal klystu, bet nei vakcinacija, nei persirgimas ta liga vaikui antikuniu neperduoda Tai as nesuprantu to mistinio sakinio-kaip mamos vakcinacija gali apsaugoti ir vaika? QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 02, 12:14) Pataisykit mane, as gal klystu, bet nei vakcinacija, nei persirgimas ta liga vaikui antikuniu neperduoda Tai as nesuprantu to mistinio sakinio-kaip mamos vakcinacija gali apsaugoti ir vaika? Tai ta apsauga,tarkim po vėjaraupių,išlieka iki 6 mėn,o ne visam gyvenimui :mirksiukas:Ir tai manau,jeigu motina jau būdama suaugus turėjo nors vieną pakartotiną kontaktą su sergančiu vėjaraupiais QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 12:05) Na savo neigiamą nuomonę apie skiepus aš turiu jau daugiau kaip 10 metų ir aš jos nepakeisiu į tokią,kad skiepai yra gėris,man vis tiek geriau persigti tymais,raudonuke,kiaulyte natūraliai nei skiepytis MMR vakcina,aišku geriausia išvis nesirgti :mirksiukas:Beje,jūs rašėte,kad raudonukės antikūnai,įgyti po vakcinacijos,perduodami ir vaikui.Tai jeigu aš esu skiepyta nuo jos prieš 15 metų,tai įdomu,ar mano dukra gavo tuos antikūnius 10 metų- solidus laikotarpis žinioms apie vakcinavimą sukaupti Jūsų abejonė turėtų reikšti, kad netikite, jog būdama skiepyta prieš penkiolika metų, jūs tebeturite imunitetą nuo raudonukės.Vadinasi esate rizikos grupėje nėštumo metu užsikrėsti raudonuke QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 12:17) Vejaraupiu temoje, tik dabar greit atsekti negaliu, kuriam psl, viena mama pergyveno, kad jos septynmetis parsinese is mokyklos vejaraupius ir klause kitu mamu, ka daryti, kad apsaugoti dvieju menesiu kudiki. Patarimu buvo visokiu, vieni patare izoliuti, kiti maitinti mp dazniau, treti patare is viso nepergyventi, nes vaikas neapsikres(mama vaikysteje sirgusi), bet po kokios savaites vel ta mama rase, kad labai sunkiai ir net komplikuotai jos dvieju menesiu kudikis susirgo. Taigi, as nelabai suprantu, kada ta vakcinacija ar persirgta liga duoda kudikiui apsauga? QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 02, 12:14) Pataisykit mane, as gal klystu, bet nei vakcinacija, nei persirgimas ta liga vaikui antikuniu neperduoda Tai as nesuprantu to mistinio sakinio-kaip mamos vakcinacija gali apsaugoti ir vaika? Sena pažįstama, antikūniai yra perduodami transplacentiniu keliu ir vidutiniškai pirmą pusmetį veikia vadinamas pasyvus imunitetas.Dėl tos priežasties, vaikai iki 1-1,5 metų nevakcinuojami gyva vakcina, kadangi vaiko kraujyje plaukiojant mamos antikūniams, vakcina neefektyvi.Nuo pusmečio iki metų laikotarpy tie iš motinos gauti antikūniai suyra. QUOTE(dange @ 2009 04 02, 12:18) Jūsų abejonė turėtų reikšti, kad netikite, jog būdama skiepyta prieš penkiolika metų, jūs tebeturite imunitetą nuo raudonukės.Vadinasi esate rizikos grupėje nėštumo metu užsikrėsti raudonuke Manau,kad buvau rizikos grupėje jau šio nėštumo metu QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 12:45) Manau,kad buvau rizikos grupėje jau šio nėštumo metu Manote ar žinote QUOTE(dange @ 2009 04 02, 12:18) Na,aš visus tuos metus apie skiepus nesidomėjau intensyviai QUOTE(dange @ 2009 04 02, 12:53) Ne,prieš šį nėštumą neatlikau QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 18:42) Na,aš visus tuos metus apie skiepus nesidomėjau intensyviai Ne,prieš šį nėštumą neatlikau QUOTE Duration of immunity after rubella vaccination: a long-term study in Switzerland.
In Switzerland 319 of 594 young women seronegative for rubella antibody vaccinated at 15-25 years of age against rubella with the Cendehill vaccine strain were retested 15 years later with three tests (hemagglutination inhibition, enzyme-linked immunosorbent assay, and a neutralization technique) for the presence of rubella antibodies. For 307 women rubella antibodies were still detectable by all three techniques. For nine women rubella antibodies were demonstrable by only one or two tests. Only three vaccinees were seronegative by all three tests. These three women also showed no booster response after challenge with the vaccine strain. QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 01, 20:28) QUOTE(dange @ 2009 04 01, 20:29)
koks tikslas tyčiotis iš nukentėjusių
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 02, 20:33) nematot dar vienas klausimas dange kodel galimi įžeidinėjimai temose,nukentėjusiems nuo skiepų As kai nedalyvauju kitose temose, tai man labai idomu pasidare-o kuriose cia temose jus izeidineja? Ir siaip yra toks variantas, jei matote, kad prasideda izeidinejimai, nukreipti pries jus, rasot moderatoriui, jis perziuri ir jei pamato, kad buvo pazeistos dalyvio teises, kad is tiesu buvo izeistas, uzgautas-istrina visus izeidzius postus ir dar duoda izeidejui bauda QUOTE(mamkė @ 2009 04 02, 22:25) dange,atvirai pasakykit,kodėl lendat į nukentėjusių temą,juk pati nenukentėjot,tai nukentėjusiom mamom, nėra vietos forume bendrauti Pataisykit mane, jei esu neteisi, bet konkrečiai tėvams, kurių vaikai nukentėjo nuo skiepų, yra sukurta atskira tema. Pačioje jos sukūrimo pradžioje buvo kilę klausimų, ar joje verta ir galima dalyvauti tiems, kurių vaikai neturi povakcininių komplikacijų- visdelto vaiko sveikatos tema yra jautri ir asmeniška. Esu komentavusi toje temoje taip pat: su keletu dalyvių diskutuojame apie skiepus per kelias temas, natūralu, kad klausimai persimeta iš vienos temos į kitą. Manau, kad neesu nei vienos įžeidusi ar asmeniškai įskaudinusi, tačiau, jei būsiu paprašyta nekomentuoti temoje, kuri skirta nukentėjusių nuo skiepų vaikų tėvams, taip ir padarysiu. Visos kitos vakcinų skyriaus temos nėra kažkieno asmeninė nuosavybė. Šiandien leidau sau įsivelti į konfliktą su bimkutele dėl labai konkrečios priežasties, nesusijusios su įžeidimais ir įsižeidimais.Senos pažįstamos atveju bmkutele panaudojo neleistiną žingsnį, tiek ji, tiek kiti anksčiau dalyvavę diskusijoje, žino apie ką kalbama. QUOTE(dange @ 2009 04 02, 22:45) Pataisykit mane, jei esu neteisi, bet konkrečiai tėvams, kurių vaikai nukentėjo nuo skiepų, yra sukurta atskira tema. Pačioje jos sukūrimo pradžioje buvo kilę klausimų, ar joje verta ir galima dalyvauti tiems, kurių vaikai neturi povakcininių komplikacijų- visdelto vaiko sveikatos tema yra jautri ir asmeniška. Esu komentavusi toje temoje taip pat: su keletu dalyvių diskutuojame apie skiepus per kelias temas, natūralu, kad klausimai persimeta iš vienos temos į kitą. Manau, kad neesu nei vienos įžeidusi ar asmeniškai įskaudinusi, tačiau, jei būsiu paprašyta nekomentuoti temoje, kuri skirta nukentėjusių nuo skiepų vaikų tėvams, taip ir padarysiu. Visos kitos vakcinų skyriaus temos nėra kažkieno asmeninė nuosavybė. Šiandien leidau sau įsivelti į konfliktą su bimkutele dėl labai konkrečios priežasties, nesusijusios su įžeidimais ir įsižeidimais.Senos pažįstamos atveju bmkutele panaudojo neleistiną žingsnį, tiek ji, tiek kiti anksčiau dalyvavę diskusijoje, žino apie ką kalbama. QUOTE(dange @ 2009 04 02, 23:45) Pataisykit mane, jei esu neteisi, bet konkrečiai tėvams, kurių vaikai nukentėjo nuo skiepų, yra sukurta atskira tema. Pačioje jos sukūrimo pradžioje buvo kilę klausimų, ar joje verta ir galima dalyvauti tiems, kurių vaikai neturi povakcininių komplikacijų- visdelto vaiko sveikatos tema yra jautri ir asmeniška. Esu komentavusi toje temoje taip pat: su keletu dalyvių diskutuojame apie skiepus per kelias temas, natūralu, kad klausimai persimeta iš vienos temos į kitą. Manau, kad neesu nei vienos įžeidusi ar asmeniškai įskaudinusi, tačiau, jei būsiu paprašyta nekomentuoti temoje, kuri skirta nukentėjusių nuo skiepų vaikų tėvams, taip ir padarysiu. Visos kitos vakcinų skyriaus temos nėra kažkieno asmeninė nuosavybė. Šiandien leidau sau įsivelti į konfliktą su bimkutele dėl labai konkrečios priežasties, nesusijusios su įžeidimais ir įsižeidimais.Senos pažįstamos atveju bmkutele panaudojo neleistiną žingsnį, tiek ji, tiek kiti anksčiau dalyvavę diskusijoje, žino apie ką kalbama. Kad jau perskaičiau šį postą, pasisakysiu. Vertinu Jūsų profesionalią nuomonę. Jūsų bendravimo stilius Nukentėjusiųjų temoje, manau, pakankamai santūrus, mintys formuluojamos korektiškai. Jūs iškart teisingai pastebėjote, kad vaiko sveikatos tema yra jautri ir asmeniška. Labai gerbiu tokią poziciją. Ir tikiuosi, kad taip bus ir toliau, ir kad kitos forumo dalyvės ims iš Jūsų pavyzdį. Nukentėjusiųjų temoje būtina vengti provokuojančių, aistras kurstančių klausimų. Turiu pastebėti, kad šioje temoje ,,Neskiepyti vaikai rečiau serga bet kokiom ligom?" diskutuojant visiškai nukrypta nuo esminės problematikos, o diskusija jau virto ,,asmeninių santykių" aiškinimusi. Gal forumo dalyvės jau gyvena virtualų gyvenimą
Tai,kad skiepai stiprina imuniteta - netiesa! O tai,kad skiepai sukelia daug komplikaciju ir sunkiu ligu - tai faktas. Tai patvirtino mano gydytoja, kuria as pasitikiu.Pvz. - vaikas serga cukriniu diabetu sunkia forma. Priezastis - vakcina nuo hepatito B. Paauglis po tos vakcinos visai nupliko..As ji maciau pati. Ir daugybe visokiu negeru dalyku..Ir tos komplikacijos pasireiskia po kurio laiko, nebutinai iskarto.
Pries skiepyjant vaika reiketu istirti jo imunine sistema, isitikinti, ar galima ji skiepyti. O ka mes zinome apie ka tik gimusi kudikeli? Negalima skiepyti serganciu, ar po ligos atsigaunanciu vaiku. Ar i tai atsizvelgiama? Siaip ar taip, mazai is skiepu naudos, galbut ir jokios. Bimkutele,nesikarsciuokit
Bimkutele, as laukiu citatu arba atsiprasymo
Jei nesmagu viesai-as priimu atsiprasyma ir i az, nesu kazkoks antzmogis. Taip pat tikiuosi, kad pati supratot, ka blogai padaret ir kreipsites i moderatoriu del paskutiniu psl pratrynimo. Is karto atsiriboju ir si syki as i moderatoriu nesikreipsiu, lauksiu ir tikesiuos, kad vis tik Bimkutele bus garbinga ir bus supratusi perzengusi ribas QUOTE(oliwia77 @ 2009 04 03, 00:09) nori pasakyti, kad gydytoja tau liepe skiepyti serganti vaika? Jeigu tevai nesiteikia gydytojos informuoti apie vaiko sveika ( serga ar neseniai tik pasveiki ir neatgavo jegu) ir eina skiepytis tai kas tada kaltas. LT skiepai nera privalomi - kiekvienos tevo reikalas skiepys jisai savo vaika ar ne. |