Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Slepiami žaislai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Daktarienė B
Laba diena,
Jau kuris laikas pastebėjau tokį dalyką, kad kai prašau susitvarkyti vaiko savo žaislus, jis paklusniai juos neša pasidėti,bet...aš juos randu užkištus po lova, brolio lovele, užmestus už sofos, ne kartą aiškinau,kad žaisliukams šalta, nepatogu,kad vieną kartą padėjęs, paskui gali jų ir neberasti, ir pykau už tokius dalykus,bet vis tiek tą daro ir toliau, kažin kodėl?kaip įpratinti be muštro tarkyti savo daiktelius?Iš anksto dėkinga už atsakymą
Su pagarba
Pangasija
daznam vaikui atrodo, kad daiktus kur nors sukist, uzmest yra daug lengviau negu padet i vieta (susitvarkyt). Gal kai jis "tvarkosi", reiketu pakontroliuoti?
ewita
Gal vaikas dar nesupranta, ką reiškia "padėti į vietą" g.gif Gal mano, kad reikia nešt kur nors, kad tik žaislai dingtų iš akių... g.gif
rukla
O gal mes patys nustatome kur yra JO zaisliuku vieta ir tai jam nepriimtina... doh.gif gal, tiesiog, ziurekim atlaidziau ir pagirkim, kad is viso tvarkosi zaisliukus, o kur jau juos pades - tai jo reikalas (mes nutariame kur geriausia laikyti lekstes ar kojines, o vaikas zino, kuri geriausia vieta jo masinytei...) smile.gif
Daktarienė B
O man kažkaip atrodo, kad nėra smagu, kai siurbiu palovius, susiurbti ir pusę jo mozikos detalių, arba nėra labai smagu rinkti šiukšles iš po fotelių ir t.t, arba psaki,kad saldainio popieriuką, išgertą sulčių buteliuką nuneštų į šiukšlinę, o kavalierius, žiūri į akis, ir užstojęs bando viską užmesti už sofos smile.gif
rukla
Cia jau visai kas kita... g.gif tai ne zaisliuku nesitvarkymas, o siuksliu metymas namuose ir, zinoma, tai labai netoleruotina!!!
Pangasija
vaikui atrodo, kad numetus siuksle ji kaip ir dingsta, ir nera cia ko vargintis nest iki siukslynes. taip pat ir su zaislais -- nera akyse, tai ir tvarka.
geriausias budas butu tvarkytis kartu, t.y. jis nesa zaislus ir siuksles i vieta, o jus ziurite, kad tie daiktai ir pakliutu i tinkama vieta.
Daktarienė B
Tai tikriausiai taip ir reikės daryti, tiesiog vaikščioti iš paskos, kol įpras tą daryti pats, tik vat man įdomi ir Psichologės nuomonė smile.gif
Psichologe
Kazkurioje temoje viena mama buvo davusi gera patarima- tuos zaisliukus, kuriuos randate nesutvarkytus, uzmestus- paimate savaitei, vaikas negali su jais zaisti. Bet pries tai perspekite vaika, kad taip bus. Ir visada laikykites savo zodzio.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.