nuorodos į senesnes temas
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
QUOTE(Mama-221 @ 2009 04 01, 20:36) Mano maziukas nepriauga svorio. as duodavau dazniau manu koses, ir koses duodavau ryte ir vakare.Svoris pasitaise truputuka, mums svoris del jegu reikalingas QUOTE(Mama-221 @ 2009 04 01, 21:36) Mano maziukas nepriauga svorio. Na maniske irgi mazai priauginedavo, kazkur po 300g per menesi tik. Bet jinai pas mane baisi nevalgiuke, nuo pat gimimo labai mazai ir nenoriai valgo. Metuku laiko svere vos 7.6 kg (gime 3.1kg). Pasidarem visus tyrimus- nieko nerado, sveikas vaikas, normaliai vystosi, tiesiog tokia mazuliuke ir viskas... O kaip jus maitinat savo vaikuti? Mums gydytojai patare duoti kuo maziau skysciu gerti, ir kuo daugiau normalaus maistelio, kosiu. Nes kai prisigeria, ypac saldziu arbateliu ar pan, maziau suvalgo. Ir pienuka mums liepe riboti.
mums svoris sunkiai augo,nes mazas labai atpylinejo
QUOTE(Mama-221 @ 2009 04 01, 21:36) Mano maziukas nepriauga svorio. o ka jums daktare sako del tokio priaugimo? Ka jinai pataria? QUOTE(Mama-221 @ 2009 04 01, 22:36) Mano maziukas nepriauga svorio. mano mažylis irgi nuo mažens mažai priauga.Pirmus menesius po 700g paskui vis mažiau,ir dabar 11 mėnesiu ir sveriam tik 8700.ir tirimus darem viskas gerai bet tas svoris vistiek niekaip neauga kad ir ką bedarytum
Mano mazyle pirma menesi normaliai priaugo,o antra tik 400g. Tai tiek pergyvenau,kad net pienas buvo pasibaiges.Manau,kad svarbiausia,jog vaikas butu zvalus,normaliai vystytusi.
Pasitikrink pagal sia lentele,gal ne tiek jau ir mazai http://www.qen.ru/n_normi-rosta-i-vesa.html
auginau jau antra vaika. abiems vaikams pirmus menesius svoris priaugo apie 300g. nors valgo mano pienuka. pirmaji leli istyre nuodugniai. nieko nerado. augo uzaugo. dabar visa panele. antraji vaikuti vel pasisove "pakisti po mikroskopu". i ligonines atsisakiau vaziuoti. ten nepriaugina svorio, o tik alina. visus tyrimus galima pasidaryti ir taip. geriausias "gydimas" gerti pieno ir kitokias gerasias bakterijas. ne visi vaikai vienodi. juk gydytojai pasiziuri i statistine lentele ir pagal tai sprendzia kiek vaikas turi valgyti ir priaugti. svarbu, kad vaikas guvus ir reguliariai valgo.
QUOTE(saliuke @ 2009 04 01, 20:46) Mums gydytojai patare duoti kuo maziau skysciu gerti, ir kuo daugiau normalaus maistelio, kosiu. Nes kai prisigeria, ypac saldziu arbateliu ar pan, maziau suvalgo. Ir pienuka mums liepe riboti. manau cia gydytoja nesamones patare.Gerti reikia, o ypac dabar artejant vasarai. Mano metodas yra toks.As skaiciuoju kiekviena grama, kiek turetu suvalgyti per karta tam tikro amziaus kudikis.Mano atveju mano vaikas turi valgyti po 200 ml 5 kartus.Vat as ir skaiciuoju ipilu 200 ml, jei nesuvalgo ziuriu, kiek nedavalge, ir paskui bandau po poros valandu pasiulyti ta norma, gal ne koses, o varskes, jogurto, tas kas skanu.Duodu kosias 2 kartus per diena.Rezultatas akivaizdus, neseniai buvome pas TA sveriam 9250 g.Manau jei yra problema verta skaiciuoti kiek ir ko suvalge.
pas mus pastoviai vidurkis
QUOTE(SABA @ 2009 04 10, 21:52) manau cia gydytoja nesamones patare.Gerti reikia, o ypac dabar artejant vasarai. Mano metodas yra toks.As skaiciuoju kiekviena grama, kiek turetu suvalgyti per karta tam tikro amziaus kudikis.Mano atveju mano vaikas turi valgyti po 200 ml 5 kartus.Vat as ir skaiciuoju ipilu 200 ml, jei nesuvalgo ziuriu, kiek nedavalge, ir paskui bandau po poros valandu pasiulyti ta norma, gal ne koses, o varskes, jogurto, tas kas skanu.Duodu kosias 2 kartus per diena.Rezultatas akivaizdus, neseniai buvome pas TA sveriam 9250 g.Manau jei yra problema verta skaiciuoti kiek ir ko suvalge.
O mes tai 5 mėn sveriam 7100g o ūgis 69cm valgom labai gerai apetytas geras o gydytoja sako kad per mažas svoris ant tokio ūgio.
Vakar buvome pas daktare tai sveriam 5 kg 750 gr ir ugis 60 cm
maniskei 9 men., pgl svori prie didesniu10 kg, pgl ugi vidutine 72 cm
Mums beveik metai ugis 79 cm - pagal lentele prie aukstu, o svoris 10,700 gr - viduriukas. Bet dabar atsisako valgyti bet koki maista, isskyrus misinuko
manajai beveik 8 men tai dar eisim. 7 men sverem 8.4kg o ugis buvo 71cm.2 men i ugi nieko neaugo.bet rami esu nes daktare sake kad mes ir taip per aukstos
Papildyta: beto mano mazyle nuo gimimo max yra priaugus ar 400 ar 500g nepamenu gerai
Mes jau sveriame 5.300 kg. Noreciau mamu pasiteirauti kiek yra normalu priaugti per menesi maitinant vien tik MP? Nes cia kai klausiau gydytojo man taip ir nepasake
mes gimem mazytes 2360 ir 43 cm, nes gimem anksciau laiko, bet kai buvom 7 men apziuroj tai sverem 7700 ir 64 cm ugio... ugis gal siek tiek ir mazokas , bet ir mes su vyru nesam is aukstaugiu, tai gal ir dukryte nebus is aukstaugiu, o kita vertus, nuo gimimo paaugo 21 cm, tai ner taip jau ir mazai
o valgom MP, ir jau kosytes, arbateliu nepripazysta
mano dukryte gime 3140g 51cm dabar mums 9 men 10400g 72cm
po 8 mėn. buvo: 7400g ir 73 cm. Tikra manekenė
QUOTE(Aleksiusha @ 2009 05 04, 20:50) Tai gi 1psl ideta nuoroda http://www.qen.ru/n_normi-rosta-i-vesa.html QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 07, 21:54) Mes pagal sitas nuorodas esam pagal svori maziau nei mazai, pagal ugi mazai... 7 men 6 kg ir 63,5 cm... Siaip vystosi gerai, aktyviste didele, nes lasiniu neturi QUOTE(topsyte @ 2009 05 08, 21:51) Mes pagal sitas nuorodas esam pagal svori maziau nei mazai, pagal ugi mazai... 7 men 6 kg ir 63,5 cm... Siaip vystosi gerai, aktyviste didele, nes lasiniu neturi Na cia dar gali priklausyti ir nuo to kokie teveliai, bei kokio ugio/svorio gime kudikelis. Pas mus tai tevelis aukstas, uztad ir dukrytei yra kur augti Svarbiausiai, kad augtu sveikas, bei pediatre patvirtintu, kad vaikas gerai vystosi QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 08, 21:46) Na cia dar gali priklausyti ir nuo to kokie teveliai, bei kokio ugio/svorio gime kudikelis. Pas mus tai tevelis aukstas, uztad ir dukrytei yra kur augti Svarbiausiai, kad augtu sveikas, bei pediatre patvirtintu, kad vaikas gerai vystosi Siaip tai teveliai mes auksti, mano ugis netoli 180 cm... Pirma dukra mano tai prie didesniu vaiku...
mums 5men sveriam 8.1 kg ugis 68cm valgom misinuka
2 menesiai 60 cm, 5720g
Na mes dabar esam beveik 7 men, o svoris jau 10.6 kg, truputi virsijam,na bet ir ugis nemazas 71 cm. Nors atrodo, kad valgom normas, bet svoris kyla beveik po 1 kg kas menesi
Mums jau 5 menesiai, sveriam 7,7kg, o ugis 69cm, o esam be galo judrus, todel si menesi priaugom tik 500g
maniskei dabar 3 men ir 2 sav. sveria lygiai 7 kg, 63 cm ugis. bambyze tokia
QUOTE(zanatulee @ 2009 05 10, 22:01) Na mes dabar esam beveik 7 men, o svoris jau 10.6 kg, truputi virsijam,na bet ir ugis nemazas 71 cm. Nors atrodo, kad valgom normas, bet svoris kyla beveik po 1 kg kas menesi vat ir mes panasiai 6 men ugis 72cm svoris 9.8 kg
Mano beibis 2 menesiuku, sveria 6900 g ir ugis 69 cm. Gime 3700 g ir 58 cm. Tevelis pas mus 195 cm ir 110 kg, as 175 cm ir 55 kg. Sake, kad svoris visiskai normalus, tik biski is ugio didokas, todel geriam po 8 lasiukus D vitamino. Maitinu pati, bet bijau, kad tuoj imsiu trukti pienuko- nes diena isgeria nuo 180 ml, o nakciai ir 200-220 ml
QUOTE(Vinnie_pooh @ 2009 05 11, 14:49) Mano beibis 2 menesiuku, sveria 6900 g ir ugis 69 cm. Gime 3700 g ir 58 cm. Tevelis pas mus 195 cm ir 110 kg, as 175 cm ir 55 kg. Sake, kad svoris visiskai normalus, tik biski is ugio didokas, todel geriam po 8 lasiukus D vitamino. Maitinu pati, bet bijau, kad tuoj imsiu trukti pienuko- nes diena isgeria nuo 180 ml, o nakciai ir 200-220 ml Oho koks didelis mes 5,5 mėn ir sveriam 7100g ir ugis 69cm o gimėm 3860g ir 53cm. šaunuoliai taip gerai agat QUOTE(SNAIGUTĖ999 @ 2009 05 11, 18:15) Oho koks didelis mes 5,5 mėn ir sveriam 7100g ir ugis 69cm o gimėm 3860g ir 53cm. šaunuoliai taip gerai agat Kazin ar cia yra gerai, nes kauliukai gali nespeti augti tokiu tempu QUOTE(Vinnie_pooh @ 2009 05 11, 17:40) Kazin ar cia yra gerai, nes kauliukai gali nespeti augti tokiu tempu O ko ten tu ligų jieškoti aš tai manau kad nepergyvenkit viskas bus tikrai gerai nu jaigu tėveliai aukšti tai ir vaikelis aukštas nu negali gi būti tėveliai aukšti o vaikelis mažutis
Musu dukryte gime 3700 g ir 52 cm ugio
1 metuku svoris buvo 10.400 g, o ugis 77 cm
Mūsiškis gimė 3,980 kg, 56 cm, o 6 mėn esam jau 9,500 kg 71 cm. Taigi svorio trūkumu tikrai nesiskundžiam, gal net daugokai, nes mamai ir nugara jau skauda nuo to džiaugsmo
sveikos mamytės, mūsų sūnelis gimė 4.400kg 56 cm ūgio, dabar 3 mėn sveria 7.700 ir 68 cm
Mano maziukas gime 3360g ir 54cm, o db mums beveik 10men ir sveriam 10kg ir 73cm
Mano mažė kai gimė, tai svėrė - 3750g, ūgis - 54cm, po mėn. jau svėrėm 4830g, o ūgis - 58cm. Turbūt visa į tėtį bus, nes jo ūgis - 192cm.
abu vaikai yra labai liesi,valgo mažai,bet svarbu sveiki
Mano dukryte gime 3260g. 52cm. o dabar t.y. 1 metuku sveriam 10kg. ir 76cm.ugis
Pirmas sunus gime 3000g 48cm kiekviena menesi priaugdavo 1kg
Antras gime 2590g 36 cm dabar esam menesioir sveriam 4032g
Sveikutes, o mano mažoji gimė 4150 kg ir 56 cm, dabar jai jau 4 mėnesiai ir sveria 8100 kg, 69 cm. daktare sako kad viskas gerai,net siūlė primaitinti darzovių košelėmis. Pararkite prasau, ar verta 4 mėnesių vaikui duoti papildomai maisto. Daktarės argumentas buvo toks kad nakti jinai valgyti neturėtų, jei nori valgyti, reiškia trūksta maisto. Man atrodo kad tai nesamonė, o kaip jūsų leliukai, ar naktį keliasi valgyti?
QUOTE(renatatk @ 2009 05 23, 07:11) Sveikutes, o mano mažoji gimė 4150 kg ir 56 cm, dabar jai jau 4 mėnesiai ir sveria 8100 kg, 69 cm. daktare sako kad viskas gerai,net siūlė primaitinti darzovių košelėmis. Pararkite prasau, ar verta 4 mėnesių vaikui duoti papildomai maisto. Daktarės argumentas buvo toks kad nakti jinai valgyti neturėtų, jei nori valgyti, reiškia trūksta maisto. Man atrodo kad tai nesamonė, o kaip jūsų leliukai, ar naktį keliasi valgyti? jeigu maitini savo pienu mano nuomone iki 6 men tik pienukas, o po to jau po truputi galima primaitinti tyrelem. bet jeigu misineliu, manau tuomet gali po truputi pratinti. QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 23, 11:17) jeigu maitini savo pienu mano nuomone iki 6 men tik pienukas, o po to jau po truputi galima primaitinti tyrelem. bet jeigu misineliu, manau tuomet gali po truputi pratinti. Palaikau tokią nuomonę. Mes valgėm mišinuką, tai dar prieš 4 mėn košytės vos vos pradėjom ragaut, juk po šaukščiuką nieko tokio... |