Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Priaugtas svoris ir ūgis nuo gimimo iki metukų
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Mama-221
Mano maziukas nepriauga svorio. verysad.gif Viena menesi +500g kita -200g o kita nieko nepriauga ka daryti? Kaip ji maintinti kad priaugtu daugiau svorio? Gal kam taip yra buve? g.gif

nuorodos į senesnes temas

1 tema

2 tema

3 tema

4 tema
SABA
QUOTE(Mama-221 @ 2009 04 01, 20:36)
Mano maziukas nepriauga svorio. verysad.gif  Viena menesi +500g kita -200g o kita nieko nepriauga ka daryti? Kaip ji maintinti kad priaugtu daugiau svorio? Gal kam taip yra buve?  g.gif [SIZE=7]
*

as duodavau dazniau manu koses, ir koses duodavau ryte ir vakare.Svoris pasitaise truputuka, mums svoris del jegu reikalingas mirksiukas.gif
saliuke
QUOTE(Mama-221 @ 2009 04 01, 21:36)
Mano maziukas nepriauga svorio. verysad.gif  Viena menesi +500g kita -200g o kita nieko nepriauga ka daryti? Kaip ji maintinti kad priaugtu daugiau svorio? Gal kam taip yra buve?  g.gif [SIZE=7]
*

Na maniske irgi mazai priauginedavo, kazkur po 300g per menesi tik. Bet jinai pas mane baisi nevalgiuke, nuo pat gimimo labai mazai ir nenoriai valgo. Metuku laiko svere vos 7.6 kg (gime 3.1kg). Pasidarem visus tyrimus- nieko nerado, sveikas vaikas, normaliai vystosi, tiesiog tokia mazuliuke ir viskas...
O kaip jus maitinat savo vaikuti? Mums gydytojai patare duoti kuo maziau skysciu gerti, ir kuo daugiau normalaus maistelio, kosiu. Nes kai prisigeria, ypac saldziu arbateliu ar pan, maziau suvalgo. Ir pienuka mums liepe riboti.
areida
mums svoris sunkiai augo,nes mazas labai atpylinejo verysad.gif taigi gyd.patare ryte kose:grikiu ,avizu,ryziu,maistingiausia grikiu,o va manu mums nepatare schmoll.gif sake,kad nemaistinga..uz poros val misinuko atsigerti..per pietus kose darzoviu su mesa uz poros val misinuko vel atsigerti..ir vakare vel ar tai kose ar varskyte ar kefyra..nakciai misinukas..ir per visa diena tyreles vaisines induka suduoti..rezultatas superinis thumbup.gif augam kaip ant mieliu thumbup.gif thumbup.gif
zali
QUOTE(Mama-221 @ 2009 04 01, 21:36)
*

o ka jums daktare sako del tokio priaugimo? Ka jinai pataria? g.gif nes kaip as suprantu, tai vyresniems leliukams svoris taip greitai neauga. Ar cia pas jus taip nuo pirmuju menesiu? g.gif
vygita
QUOTE(Mama-221 @ 2009 04 01, 22:36)
*

mano mažylis irgi nuo mažens mažai priauga.Pirmus menesius po 700g paskui vis mažiau,ir dabar 11 mėnesiu ir sveriam tik 8700.ir tirimus darem viskas gerai bet tas svoris vistiek niekaip neauga kad ir ką bedarytum schmoll.gif per mėnesi priaugam po 200g.man gyditoja sako viskas normalei sako svarbu kad auga o nekrenta ar stovi vietoj,tai ir nežinau ar čia gerai ar ne
krig
Mano mazyle pirma menesi normaliai priaugo,o antra tik 400g. Tai tiek pergyvenau,kad net pienas buvo pasibaiges.Manau,kad svarbiausia,jog vaikas butu zvalus,normaliai vystytusi.
Pasitikrink pagal sia lentele,gal ne tiek jau ir mazai
http://www.qen.ru/n_normi-rosta-i-vesa.html
lly
auginau jau antra vaika. abiems vaikams pirmus menesius svoris priaugo apie 300g. nors valgo mano pienuka. pirmaji leli istyre nuodugniai. nieko nerado. augo uzaugo. dabar visa panele. antraji vaikuti vel pasisove "pakisti po mikroskopu". i ligonines atsisakiau vaziuoti. ten nepriaugina svorio, o tik alina. visus tyrimus galima pasidaryti ir taip. geriausias "gydimas" gerti pieno ir kitokias gerasias bakterijas. ne visi vaikai vienodi. juk gydytojai pasiziuri i statistine lentele ir pagal tai sprendzia kiek vaikas turi valgyti ir priaugti. svarbu, kad vaikas guvus ir reguliariai valgo.
SABA
QUOTE(saliuke @ 2009 04 01, 20:46)
Mums gydytojai patare duoti kuo maziau skysciu gerti, ir kuo daugiau normalaus maistelio, kosiu. Nes kai prisigeria, ypac saldziu arbateliu ar pan, maziau suvalgo. Ir pienuka mums liepe riboti.
*

manau cia gydytoja nesamones patare.Gerti reikia, o ypac dabar artejant vasarai. Mano metodas yra toks.As skaiciuoju kiekviena grama, kiek turetu suvalgyti per karta tam tikro amziaus kudikis.Mano atveju mano vaikas turi valgyti po 200 ml 5 kartus.Vat as ir skaiciuoju ipilu 200 ml, jei nesuvalgo ziuriu, kiek nedavalge, ir paskui bandau po poros valandu pasiulyti ta norma, gal ne koses, o varskes, jogurto, tas kas skanu.Duodu kosias 2 kartus per diena.Rezultatas akivaizdus, neseniai buvome pas TA sveriam 9250 g.Manau jei yra problema verta skaiciuoti kiek ir ko suvalge.
kytia
pas mus pastoviai vidurkis 4u.gif vienu metu buvo pradejes maziau valgyti ir atpilineti, tai sumazinau maitiniku per diena skaiciu, prailginau pertraukas, labiau isalkes kirsdavo viska ka duodu thumbup.gif o ir geriam labai nemazai.
inetata
QUOTE(SABA @ 2009 04 10, 21:52)
manau cia gydytoja nesamones patare.Gerti reikia, o ypac dabar artejant vasarai. Mano metodas yra toks.As skaiciuoju kiekviena grama, kiek turetu suvalgyti per karta tam tikro amziaus kudikis.Mano atveju mano vaikas turi valgyti po 200 ml 5 kartus.Vat as ir skaiciuoju ipilu 200 ml, jei nesuvalgo ziuriu, kiek nedavalge, ir paskui bandau po poros valandu pasiulyti ta norma, gal ne koses, o varskes, jogurto, tas kas skanu.Duodu kosias 2 kartus per diena.Rezultatas akivaizdus, neseniai buvome pas TA sveriam 9250 g.Manau jei yra problema verta skaiciuoti kiek ir ko suvalge.
*

drinks_cheers.gif aha, ir as manau, kad nesamones, geriau jau t drinks_cheers.gif gul maziau suvalgo, bet daugiau geria, niekada neribojau gerimu, va kai atsilo orai geria kaip pagiringas maziukas biggrin.gif nors ir arbateles nesaldzias pradejau daryt. Juk ir pacioms kai karsta valgyti nesinori, geriau atsigerti ko nors, tai kam grust vaikui? isalks, valgys viska smile.gif va mes budami beveik 8men sveriam 10kg ir 74cm. Maziau reikia i tuos standartus gydytou ziuret mirksiukas.gif
SNAIGUTĖ999
O mes tai 5 mėn sveriam 7100g o ūgis 69cm valgom labai gerai apetytas geras o gydytoja sako kad per mažas svoris ant tokio ūgio.
Raselelyte
Vakar buvome pas daktare tai sveriam 5 kg 750 gr ir ugis 60 cm thumbup.gif Valgom MP, jis pats skaniausias lotuliukas.gif
Jureka
maniskei 9 men., pgl svori prie didesniu10 kg, pgl ugi vidutine 72 cm
Beautiful Life
Mums beveik metai ugis 79 cm - pagal lentele prie aukstu, o svoris 10,700 gr - viduriukas. Bet dabar atsisako valgyti bet koki maista, isskyrus misinuko g.gif
19860526
manajai beveik 8 men tai dar eisim. 7 men sverem 8.4kg o ugis buvo 71cm.2 men i ugi nieko neaugo.bet rami esu nes daktare sake kad mes ir taip per aukstos doh.gif
Papildyta:
beto mano mazyle nuo gimimo max yra priaugus ar 400 ar 500g nepamenu gerai doh.gif bet taip pat po nedaug priaugdavo po 200=300 g bet daktare nesake kad mum svorio truksta ar kad per mazai priaugam g.gif
Fatimaallaa
Mes jau sveriame 5.300 kg. Noreciau mamu pasiteirauti kiek yra normalu priaugti per menesi maitinant vien tik MP? Nes cia kai klausiau gydytojo man taip ir nepasake sad.gif (cia ne LT)
sigitela
mes gimem mazytes 2360 ir 43 cm, nes gimem anksciau laiko, bet kai buvom 7 men apziuroj tai sverem 7700 ir 64 cm ugio... ugis gal siek tiek ir mazokas , bet ir mes su vyru nesam is aukstaugiu, tai gal ir dukryte nebus is aukstaugiu, o kita vertus, nuo gimimo paaugo 21 cm, tai ner taip jau ir mazai 4u.gif
o valgom MP, ir jau kosytes, arbateliu nepripazysta 4u.gif
Aleksiusha
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 01, 12:08)
Mums beveik metai ugis 79 cm - pagal lentele prie aukstu, o svoris 10,700 gr - viduriukas. Bet dabar atsisako valgyti bet koki maista, isskyrus misinuko  g.gif
*

O pagal kokia cia lentele? kur ja galima paziuret? blush2.gif g.gif
Bubocka
mano dukryte gime 3140g 51cm dabar mums 9 men 10400g 72cm smile.gif
damora
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 02, 00:24)
Mes jau sveriame 5.300 kg. Noreciau mamu pasiteirauti kiek yra normalu priaugti per menesi maitinant vien tik MP? Nes cia kai klausiau gydytojo man taip ir nepasake sad.gif (cia ne LT)
*

Kazkur skaiciau, kad minimumas 400 g
Uksnė
po 8 mėn. buvo: 7400g ir 73 cm. Tikra manekenė biggrin.gif
Beautiful Life
QUOTE(Aleksiusha @ 2009 05 04, 20:50)
O pagal kokia cia lentele? kur ja galima paziuret?  blush2.gif  g.gif
*

Tai gi 1psl ideta nuoroda 4u.gif
http://www.qen.ru/n_normi-rosta-i-vesa.html
topsyte
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 07, 21:54)

Mes pagal sitas nuorodas esam pagal svori maziau nei mazai, pagal ugi mazai... 7 men 6 kg ir 63,5 cm... Siaip vystosi gerai, aktyviste didele, nes lasiniu neturi smile.gif Gydytoja vis sako,kad pagal norma turetu suvalgyt bent po 150 gr., bet kur jai vargsei tiek tilps:) Manau kiekvienas vaikas individualiai valgo ir priauga. Tiesiog maniske matyt bus gimnaste biggrin.gif
Beautiful Life
QUOTE(topsyte @ 2009 05 08, 21:51)
Mes pagal sitas nuorodas esam pagal svori maziau nei mazai, pagal ugi mazai... 7 men 6 kg ir 63,5 cm... Siaip vystosi gerai, aktyviste didele, nes lasiniu neturi smile.gif Gydytoja vis sako,kad pagal norma turetu suvalgyt bent po 150 gr., bet kur jai vargsei tiek tilps:) Manau kiekvienas vaikas individualiai valgo ir priauga. Tiesiog maniske matyt bus gimnaste biggrin.gif
*

Na cia dar gali priklausyti ir nuo to kokie teveliai, bei kokio ugio/svorio gime kudikelis. Pas mus tai tevelis aukstas, uztad ir dukrytei yra kur augti biggrin.gif
Svarbiausiai, kad augtu sveikas, bei pediatre patvirtintu, kad vaikas gerai vystosi 4u.gif
topsyte
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 08, 21:46)
Na cia dar gali priklausyti ir nuo to kokie teveliai, bei kokio ugio/svorio gime kudikelis. Pas mus tai tevelis aukstas, uztad ir dukrytei yra kur  augti  biggrin.gif
Svarbiausiai, kad augtu sveikas, bei pediatre patvirtintu, kad vaikas gerai vystosi  4u.gif
*

Siaip tai teveliai mes auksti, mano ugis netoli 180 cm... bigsmile.gif O vat gime kudoka dukryte, nieks tokios kudos nesitikejo, nors pries nestumo pabaiga sake, kad vaikas mazokas...Gime 2250 kg ir 51 cm, ugis kaipo ir norma, pasirodo virkstele kaip man aiskino ne ten kur reikia prisitvirtinus buvo doh.gif ir maisto medziagu leliukui truko...

Pirma dukra mano tai prie didesniu vaiku...
mamasa22
mums 5men sveriam 8.1 kg ugis 68cm valgom misinuka smile.gif esam storuliukai lotuliukas.gif o ar telpam i normas nzinau 4u.gif
Bozenyte
2 menesiai 60 cm, 5720g thumbup.gif
zanatulee
Na mes dabar esam beveik 7 men, o svoris jau 10.6 kg, truputi virsijam,na bet ir ugis nemazas 71 cm. Nors atrodo, kad valgom normas, bet svoris kyla beveik po 1 kg kas menesi unsure.gif
InetaII
Mums jau 5 menesiai, sveriam 7,7kg, o ugis 69cm, o esam be galo judrus, todel si menesi priaugom tik 500g smile.gif
Krista J.
maniskei dabar 3 men ir 2 sav. sveria lygiai 7 kg, 63 cm ugis. bambyze tokia new_russian.gif hihihi.gif
InetaII
QUOTE(Krista J. @ 2009 05 11, 10:51)
maniskei dabar 3 men ir 2 sav. sveria lygiai 7 kg, 63 cm ugis. bambyze tokia  new_russian.gif  hihihi.gif
*

Oho kokia didele, tai gal gime daug svorio???
smile:)
QUOTE(zanatulee @ 2009 05 10, 22:01)
Na mes dabar esam beveik 7 men, o svoris jau 10.6 kg, truputi virsijam,na bet ir ugis nemazas 71 cm. Nors atrodo, kad valgom normas, bet svoris kyla beveik po 1 kg kas menesi unsure.gif
*

vat ir mes panasiai 6 men ugis 72cm svoris 9.8 kg blink.gif irgi beveik po 1kg per men, tik dabar apstojom truputuka ax.gif
DonAlma
Mano beibis 2 menesiuku, sveria 6900 g ir ugis 69 cm. Gime 3700 g ir 58 cm. Tevelis pas mus 195 cm ir 110 kg, as 175 cm ir 55 kg. Sake, kad svoris visiskai normalus, tik biski is ugio didokas, todel geriam po 8 lasiukus D vitamino. Maitinu pati, bet bijau, kad tuoj imsiu trukti pienuko- nes diena isgeria nuo 180 ml, o nakciai ir 200-220 ml doh.gif
SNAIGUTĖ999
QUOTE(Vinnie_pooh @ 2009 05 11, 14:49)
Mano beibis 2 menesiuku, sveria 6900 g ir ugis 69 cm. Gime 3700 g ir 58 cm. Tevelis pas mus 195 cm ir 110 kg, as 175 cm ir 55 kg. Sake, kad svoris visiskai normalus, tik biski is ugio didokas, todel geriam po 8 lasiukus D vitamino. Maitinu pati, bet bijau, kad tuoj imsiu trukti pienuko- nes diena isgeria nuo 180 ml, o nakciai ir 200-220 ml  doh.gif
*

Oho koks didelis mes 5,5 mėn ir sveriam 7100g ir ugis 69cm o gimėm 3860g ir 53cm. šaunuoliai taip gerai agat thumbup.gif
DonAlma
QUOTE(SNAIGUTĖ999 @ 2009 05 11, 18:15)
Oho koks didelis mes 5,5 mėn ir sveriam 7100g ir ugis 69cm o gimėm 3860g ir 53cm. šaunuoliai taip gerai agat thumbup.gif
*

Kazin ar cia yra gerai, nes kauliukai gali nespeti augti tokiu tempu unsure.gif Vienos supermamytes is Siauliu kleckas uz mano vyresnis tik 23 valandom, o sveria jau 7500 g ir ugis 70 cm..... Man tokie gigantai kazkaip labiau neramina, nei dziugina verysad.gif Siuntineja per gydytojus, iesko ligu doh.gif
SNAIGUTĖ999
QUOTE(Vinnie_pooh @ 2009 05 11, 17:40)
Kazin ar cia yra gerai, nes kauliukai gali nespeti augti tokiu tempu  unsure.gif  Vienos supermamytes is Siauliu kleckas uz mano vyresnis tik 23 valandom, o sveria jau 7500 g ir ugis 70 cm..... Man tokie gigantai kazkaip labiau neramina, nei dziugina  verysad.gif  Siuntineja per gydytojus, iesko ligu  doh.gif
*

O ko ten tu ligų jieškoti aš tai manau kad nepergyvenkit viskas bus tikrai gerai nu jaigu tėveliai aukšti tai ir vaikelis aukštas nu negali gi būti tėveliai aukšti o vaikelis mažutis
Krista J.
QUOTE(InetaII @ 2009 05 11, 12:26)
Oho kokia didele, tai gal gime daug svorio???
*

gime 3.540 kg, 52 cm ugio.
*Lyra*
Musu dukryte gime 3700 g ir 52 cm ugio
1 metuku svoris buvo 10.400 g, o ugis 77 cm smile.gif
cadilac
Mūsiškis gimė 3,980 kg, 56 cm, o 6 mėn esam jau 9,500 kg 71 cm. Taigi svorio trūkumu tikrai nesiskundžiam, gal net daugokai, nes mamai ir nugara jau skauda nuo to džiaugsmo biggrin.gif
erkaerka
sveikos mamytės, mūsų sūnelis gimė 4.400kg 56 cm ūgio, dabar 3 mėn sveria 7.700 ir 68 cm smile.gif

SNAIGUTĖ999
QUOTE(erkaerka @ 2009 05 22, 10:28)
sveikos mamytės, mūsų sūnelis gimė 4.400kg 56 cm ūgio, dabar 3 mėn sveria 7.700 ir 68 cm smile.gif
*

Aukstas vyrukas auga smile.gif
*Grazina*
Mano maziukas gime 3360g ir 54cm, o db mums beveik 10men ir sveriam 10kg ir 73cm 4u.gif mirksiukas.gif
Damigle
Mano mažė kai gimė, tai svėrė - 3750g, ūgis - 54cm, po mėn. jau svėrėm 4830g, o ūgis - 58cm. Turbūt visa į tėtį bus, nes jo ūgis - 192cm.
demo versija
abu vaikai yra labai liesi,valgo mažai,bet svarbu sveiki
renatakuz1
Mano dukryte gime 3260g. 52cm. o dabar t.y. 1 metuku sveriam 10kg. ir 76cm.ugis smile.gif
Ingridasmile
Pirmas sunus gime 3000g 48cm kiekviena menesi priaugdavo 1kg smile.gif gyditoja sake kad vaikas auga pagal knyga typ top nei per daug nei per mazai.
Antras gime 2590g 36 cm dabar esam menesioir sveriam 4032g tongue.gif thumbup.gif
renatatk
Sveikutes, o mano mažoji gimė 4150 kg ir 56 cm, dabar jai jau 4 mėnesiai ir sveria 8100 kg, 69 cm. daktare sako kad viskas gerai,net siūlė primaitinti darzovių košelėmis. Pararkite prasau, ar verta 4 mėnesių vaikui duoti papildomai maisto. Daktarės argumentas buvo toks kad nakti jinai valgyti neturėtų, jei nori valgyti, reiškia trūksta maisto. Man atrodo kad tai nesamonė, o kaip jūsų leliukai, ar naktį keliasi valgyti?
Fatimaallaa
QUOTE(renatatk @ 2009 05 23, 07:11)
Sveikutes, o mano mažoji gimė 4150 kg ir 56 cm, dabar jai jau 4 mėnesiai ir sveria 8100 kg, 69 cm. daktare sako kad viskas gerai,net siūlė primaitinti darzovių košelėmis. Pararkite prasau, ar verta 4 mėnesių vaikui duoti papildomai maisto. Daktarės argumentas buvo toks kad nakti jinai valgyti neturėtų, jei nori valgyti, reiškia trūksta maisto. Man atrodo kad tai nesamonė, o kaip jūsų leliukai, ar naktį keliasi valgyti?
*

jeigu maitini savo pienu mano nuomone iki 6 men tik pienukas, o po to jau po truputi galima primaitinti tyrelem. bet jeigu misineliu, manau tuomet gali po truputi pratinti.
cadilac
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 23, 11:17)
jeigu maitini savo pienu mano nuomone iki 6 men tik pienukas, o po to jau po truputi galima primaitinti tyrelem. bet jeigu misineliu, manau tuomet gali po truputi pratinti.
*

Palaikau tokią nuomonę. Mes valgėm mišinuką, tai dar prieš 4 mėn košytės vos vos pradėjom ragaut, juk po šaukščiuką nieko tokio... ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.