Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mišinukas.Kodėl?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3
Doviljana

Kadangi pati šiuo metu turiu problemų šiuo klausimu(tenka primaitinti), noriu kitų mamyčių paklausti kokios priežastys jas paskatino griebtis mišinio?
Labai prašau, visų MP šalininkių gerbti kitokį mamyčių pasirinkimą ir bent jau šioje temoje nemoralizuoti ax.gif
ega999
QUOTE(Doviljana @ 2009 04 02, 20:26)
Kadangi pati šiuo metu turiu problemų šiuo klausimu(tenka primaitinti), noriu kitų mamyčių paklausti kokios priežastys jas paskatino griebtis mišinio?
Labai prašau, visų MP šalininkių gerbti kitokį mamyčių pasirinkimą ir bent jau šioje temoje nemoralizuoti ax.gif
*

Zindymas buvo skausmingas,apturejau du kruties uzdegimus,todel teko rinktis misinuka.
Ingulyte
Vaikas pastoviai norejo valgyt. Net ligoninej pirma para visa nakti prakybojo isikandusi kruti, kol galu gale pradejo klykti. Sesute takart atnese 30 ml. pienuko, tai mazoji visa isgere. Namo grizus situacija nesikeite, kantriai daviau kruti vos ne kas 15 min., mazoji vistiek noredavo valgyt. Po gimdymo turejau stipria mazakraujyste, buvo silpna, geriau gelezies preparatus, galu gale mazajai pradejo pust pilva. Kankinausi 3 sav., bet nepradejus dauget pienui pradejau duot misinuka.
NoriuGyventi
mes per pirmą mėnesį net nepriaugom gimimo svorio verysad.gif teko duot mišinį
kareivike
kankindavomes nes neimdavo kruties, tai pagaila vaiko nes izauriai klykdavo nedavalgydavo ir pradejau misinuku maitint, bedos baigesi nes budavo sito drinks_cheers.gif
Liusii
tik gimes neeme kruties, jokios pastangos nepadejo, tai traukiau ir maitinau savo pienu bet is buteliuko, pieno buvo labai daug, kartais net pyliau lauk, deje maziukas 14 dienu sunkiai susirgo ir patekom i ligonine ten matyt nervai man dasidejo kad prasidejo mastitas, teko kreiptis i chirurgus ir pulius salinti, stiprus antibiotikai, deje pienelis sumazejo ir greitai visai dingo, tai maitinom misinukais, bet ju nenorejo, kokius tik nebandem doh.gif nuo 3,5 menesio pradejau duoti koseles smile.gif
Murrr
Nebuvo kaip maitinti,dukryte gulejo reanimacijoj.Teko maitint nutrauktu pienuku.Kai pagulde su manim i palata,kruties neeme,net nesuprato kas cia per daiktas ir kam reikalingas verysad.gif 4menesius nusitraukinejau piena,jo mazejo,tai teko misinuka pirkti.
Emerencija
Pirmas variantas ax.gif bet PM (pieno mišinį) duodu tik kartą per parą, o šiaip valgom nutrauktą MP
5imute
A mes gerem gerem MP iki 7 men., a po to kazko nebenorejo papuliuko, tiesa jau kelis menesius vakarais duodavau misinuko. Tai db iki siol geriam misinuka, pirktinio pieno negeria nors ir pasildau
*Grazina*
4men imdavo kruty,o poto spjaudavo ir neidavo ir klykdavo sad.gif tai teko duoti misinuka,beto ir svoris netaip augo,bet db 8men 12dienu sveriam 9kg. 4u.gif biggrin.gif
VaiPė
Neėmė krūties.
Vasaraitė
Sirgau sinusitu, vaikui buvo nepilni trys menesiai, tada pieno gamyba labai labai buvo sumazejusi. Kai pasveikau, pradejo trukineti oda aplink spenelius. Istisa diena su kompresasi vaiksciodavau, aprimdavo iki sekancio maitinimo ir vel tas pats doh.gif Skausmas neispasakytas, o dar su kraujais. Zodziu teko nutraukti mirksiukas.gif
almani
QUOTE(Ingulyte @ 2009 04 03, 00:20)
Vaikas pastoviai norejo valgyt. Net ligoninej pirma para visa nakti prakybojo isikandusi kruti, kol galu gale pradejo klykti. Sesute takart atnese 30 ml. pienuko, tai mazoji visa isgere. Namo grizus situacija nesikeite, kantriai daviau kruti vos ne kas 15 min., mazoji vistiek noredavo valgyt. Po gimdymo turejau stipria mazakraujyste, buvo silpna, geriau gelezies preparatus, galu gale mazajai pradejo pust pilva. Kankinausi 3 sav., bet nepradejus dauget pienui pradejau duot misinuka.
*

Mums buvo lygiai taippat. Ligoninej isbuvom 6 paras, nes dare cezari. Nuo pat pirmos dienos verke, nuolat kybojo ant papo. Pora kart patraukia ir miega. Tik padedu ant lovos atsibunda ir rekia. Sesutes sakydavo kad pieno pas mane yra daug. O kur nebus, kai nuolat kabo ant papo. Taip uzsake per daug, krutys kietet pradejo. Ji vistiek nedavalgydavo. Bandziau nusitraukti i buteliuka, tai vos 30 g pritraukdavau per kancias. Pora kart patraukiu, pienas bega o poto sustoja. Tada nesupratau ar ji nedavalgo ar rekia nes skauda, ir dabar nesuprasciau ka daryti tokioj situacijoj. Teko rinktis misinuka, kad bent zinociau jo rekia ne is bado o is skausmo. Ir galiu pasakyti, kad is seseliu ar daktaru paaiskinimo jokio nebuvo. Tik paciupinedavo krutis ir pasakydavo kad pieno daug. Bet kodel man paciai neidavo nusitraukti jo jeigu jau tiek daug, tai iki siol neaisku.
oksike
Sveikos, mano istorija tokia: Neturiu nei laso pieno! jokio priespienio ar ko panasaus, dar lygoninej ismeginom visus imanomus budus pienui atsirasti ir nieko! Krutine minksta, lygiai tokio pacio dydzio kaip pries nestuma, vaikutis megino zysti ir ne viena karta tik kas is to, juk pienuko vistiek nera ir neatsiranda, ir as labai kremtuosi del to, verysad.gif juk mano mazyle taip niekad ir neragavo mamytes pieno...
Beautiful Life
QUOTE(almani @ 2009 04 10, 11:47)
Mums buvo lygiai taippat. Ligoninej isbuvom 6 paras, nes dare cezari.
*

Va, va, pas mus tokios pacios bedos budavo, vos ne 24 val. mazoji prie krutines, GN net naktim nemiegojau, atnese 30 ml misinio is karto uzmigo 2 val., po 2 val. ir vel tas pats, dar primaitino misinuku. Namie kankinomes 3 sav. kol su vyru neiskentem ir davem misinuko, ir nuo to laiko tylu ir ramu biggrin.gif , vaikas sotus ir laimingas thumbup.gif . Misinuka valgo iki siol ir manau dar ilgai jo neatsisakis biggrin.gif
Benita
Mano maziukas per menesi priaugo tik 200 g verysad.gif Be to, labai smarkiai atpylinejo - tiesiog fontanais ir pries, ir po maitinimu, ir ju metu. Atsidurem ligoninej cray.gif Daktarai liepe primaitinti kas 2,5 - 3 valandas, nes daznesnis maitinimas tik dar labiau skranduka dirgino ir atpylinejimus skatino unsure.gif Tai pienuka + misinuka gerem iki 8 men, veliau - tik misinuka.
kytia
po gero antibiotiku kurso (buvo dideliu problemu su sveikata) beveik visai dingo pienas, su primaitinimu pratempiau tik iki 2men. o veliau visai dingo.
begemotica
Pirmoji neėmė, kaip atrodė dėl plokščių spenelių, ėmiau nusitraukinėt- tris dienas- gyva, keturias sąstoviai, temperatūra ir taip pusantro mėnesio- panašu, kad netvarka su pieno latakais-pieno yra o ištraukt nei vaikas nei pientraukis... Antrai dukrytei speneliai netrukdė- bandė traukt deja atbėgdavo priešpienis iki spenelio, o iš jo laikui bėgant išlašėdavo - tai teko griebtis mišinio. Vėliau mamologė sakė, kad pieno liaukos"išsibaigę" maitint šansų kaip ir nebuvo... Bet sąžinė tai iš proto varo, ypač po kalbų apie plastmasinius butelius į kuriuos verdančio vandens pilt negalima, o pyliau:( neparašė gi niekas didelėm raudonom raidėm ant buteliukų, kad negalima, o atrodo žmogus ir mokslus baigus ir šiaip maniau, kad neidiotė - nu čia ne į temą, bet vistiek prie mišinukų.
agni.e
Galiu papasakoti savo istoriją apie maitinimą krūtimi ax.gif
Kai gimė pirma mergaitė ligoninėje neatsirado nei priešpienis, nei pienas schmoll.gif
nežinau kodėl g.gif Grįžusi namo vis dar laukiau, bet teko maitinti mišinuko. MP nebuvo.

Kai gimė antra mergina pienukas atsirado, bet jo buvo nedaug, nors gėriau visokias arbatas, HIpp maitinančiom arbatą ir t.t.. Pienelio užteko 1,5 mėn. su primaitinimu. Atsikėlusi vieną rytą jo beveik neradau, atnaujinti pieno gamybos nepavyko verysad.gif

Kai gimė trečias - sūnus, visi sakė nusiteik psichologiškai , kad maitinsi, viskas yra tavo galvoje ir t.t.Priešpienis atsirado -džiaugiausi, vaikinas puikiai valgė, traukė thumbup.gif ,bet po savaitės vėl supratau, kad pienas dingsta. Pradėjau valgyti daug, gerti skysčių ( akys pradėjo užtinti, o pieno nedaugėjo), vaiką kišau prie krūtinės, kas valandą wub.gif Tačiau istorija pasikartojo ..su primaitinimu ištempiau 2,5 mėn. verysad.gif Verkiau, nervavausi, jaučiausi nenormali, kad negaliu pati maitinti, o dar kai paprašai forumuose patarimo, dėl mišinukų...o tave užsipuola, kad pati nemaitini, tai buvo "linksma" . Na, dabar jau su tuo susitaikiau, užauga vaikai ir su mišinukais wub.gif
vaiva-pamaiva
na..as gavau misinuka duoti nes lelyte mano netoliaravo mano pienuko..labai viduriuodavao..atsisedau ant dietos.....kazkur savaite badavau pagal gydytojos recepta...vaiko pilviukas susitvarke...bet as uztad visiskai issekau...cia buvo kokios 2 sav po gimdymo. Prisoko gripas....nors is namu nekeliau kojos..nusprendziau duoti misinuka, kad jei ziauriai susirgsiu ir neisiu prie mazes, kad vaikui nebutu sokas...nebera mamos o dar ir maistas S.....
taigi dabar leli maitinu ir pati ir duodu misinuko..... su AVENT ciulptukais pavyko isvengt, vaiko nenoro zyst... aciu draugei ji man rekomendavo... super dalykas... bigsmile.gif
Doviljana
manau, kiekviena situacija yra unikali ir kiekviena mama prieš priimdama sprendimą maitinti/primaitinti mišiniu kūdikį tikrai labai rimtai apsvarsto alternatyvas(jei tokių yra) g.gif

todėl ir prašiau MP šalininkių bent šioje temoje nemoralizuoti. to patis prašau dar sykį 4u.gif
inetata
MP maitinau beveik iki 8men, bet mazasis jau labai nenoriai imdavo kruti doh.gif nakti dar dar pasiurbdavo, bet keldavosi kas pusvalndi doh.gif diena is vis neimdavo, budavo glaudziu ji, o tas tik ciupineja ir juokiasi blush2.gif doh.gif apie valgyma ne negalvodavo doh.gif labai gaila buvo, kad mazius jau vyra vaidina ir kruties atsisako verysad.gif bet kiek gi galima zaist taip? tai ir pabandziau misinuka smile.gif pradzioj labai jau nenoriai valge schmoll.gif bet tik kelias dienas taip. Dabar misinuka geria naktipieciams ir ismiega visa nakti thumbup.gif ir paryciais dar prabudusiam duodu smile.gif tai parpiam abu iki8-9 val ryto dar. Ir vaikas ramesnis tapo, ir as pailsejus thumbup.gif O vyras vis prikisa, as tau senai sakiau taip daryt doh.gif doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
skruzdeda
sveikos, noreciau patarimo. Iki 3 menesiu vakarais duodavau misinuko vaikui, nes siek tiek trukdavo pienuko. Nuo 3 iki 5 menesio padaugejo pienuko ir misinelio nebereikejo. Vat sueis rytoj 5 menesiai ir jau ketinau duoti kosyciu, nes pienuko jau mazai lelytei. Nebeauga svoris, o dar mane pradejo pulti visokiekvirusai, pieno maziau dabar. Bet susirgom. Temperaturos nebera, tik slogyte, kuri gali testis ir dar savaite kokia. Tai kaip ir gaunasi, kad negaliu pratinti prie kosyciu. Bet gal galeciau duoti misinuko, kuri pries 2 menesius gereme? Ar cia po tiek laiko jau irgi kaip naujas maistas gaunasi ir to irgi negaliu duoti?
buruliuke
Po menesio baigesi pienas verysad.gif
linaluka
Mano mazoji neeme kruties, tai 2.5 men. maitinau nutrauktu pienu is buteliuko. Taciau laikas nuo laiko duodavau ir misinuko, nes pieno nusitraukimas man uzimdavo daug laiko, o tokiam maziukui vaikui dar dantu neuzkalbesi, kai valgyt nori. Todel vaiko nerekindavau, o padaryavau misinuko ir ramiai pamaitindavau.
Isties, kai reikejo piena nusitraukineti, man budavo nuolatinis stresas doh.gif Tai viena ranka dukryte supi, kad maziau verktu, o kita nusitraukineji, tai nuolat sedi ir skaiciuoji minutes - ar jau laikas nusitraukineti, ar jau pakankamai pieno pasigamino, kad uztektu nusitraukimui, ar dar biski palaukti, bet kas bus, jei vaika badas uzklups ir t.t.
Nuo tos minutes, kai spinteleje atsirado misinuko pakelis, man jau buvo ramiau. O paskui ir karta per diena misinuko davimas man leisdavo labai atsipusti ir nestresuoti. Kai pagalvoji, tai jei laiminga mama, tai laimingas ir kudikis.
Jei buciau maitinusi is kruties, tai manau, kad butu kitaip. Taciau yra kaip yra ir as isties dziaugiuosi, kad maniske mergyte misinuka valgo be problemu ax.gif
seimynele :)
Mano sunelis gime 5200g 57cm. Dare extra CP. 5 paras valge misinuka nes neturejau pienuko.paskui turejau siek tiek bet vistiek maitinau ir misinuku.dabar MP beveik nera tai maitinam misinuku.Cia mano ir vyro apsisprendimas taip maitinti musu vaikuti. Ir nematau cia nieko smerktino schmoll.gif
Bagira 2
Kai gulejau ligoninej visi kas netingejo,- daktarai, sesutes - tu neturi pieno, blogos krutys ir pan. vaikas klyke, duodavo gliukozes tirpalo, nurimdavo, o po beveik dvieju paru paaiskejo, kad mazuliui luzes raktikaulis buvo - del to jis klyke, o ne del pieno - bet jau stresas buvo, aciu sundaktariams, pries isvaziuokjant is ligonines, kurioj visa savaite asaras liejau, patare pamegint antspenius, namuose vaikelis istisai verkdavo, spjaudavo kruti ir su anspeniu, pirkom misini, vis delsiau, atvaziavus sesute patare nusitraukt piena ir paziuret kiek jo turiu. Vyras nupirko paprasta toki - su juo per valanda gal 50ml pritraukiau, tada nusipirkau elektrini pritraukiau daugiau, nusitraukineju iki siol, karta ar kelis kart dienoj duodavau ir duodu misinio, dabar duodu kosyciu, bet ir pienuko pamazejo, tai vis tiek tenka misinio duot. O koks vargas su tuo pientraukiu doh.gif Labai tikiuosi kad kai bus antras vaikelis, siusiu visus "daktarus" kuo toliau ir maitinsiu ilgai, ilgai smile.gif
Krisanta
Ir su pirma dukra ir su antra turejau mazai pieno.
Nesigamino ir tiek...
Viską išbandžiau.
Maitindavau vieną maitinimą iš vienos krūties, kitą iš kitos, tai pieno pasigamindavo per 6 val. O ir tai viena krūtis beveik negamino...
Galų gale gyd. patarė iš abiejų maitinti kas tris val. ir kas????
Nieko nuo to- tik visai pienas dingo. Nespėdavo pasigaminti pienukas, krūtys minkštos, vaikas nevalgęs... Nežinau kaip kitoms, bet man dažniau maitinant, daugiau neatsirado...
Bandžiau grįžti į savo režimą: vieną kartą iš vienos, kitą kartą iš kitos... Ir deja...

Beja mano mama taip pat pieno beveik neturėjo...
Gal paveldimumas???
Na, o dabar valgom Aptamil ir viskas OK.
Pirmąją auginau su Aptami, tai jokių problemų, jokių ligų....
Tikiuosi ir dabar taip bus mirksiukas.gif
georgiana
man o extra CP pieno uzteko tik 6 dienas nes po to gavau begale antiiotiku ir dingo pienukas, dudodu misinuka NAN HA 1 ir lelius valgo kas 2.5-3 val. buna kad atpilineja bet ilgesni tarpai tarp maitinimu nebuna, mums ligoninej dave NAN 1 tai gryzus namo bandem duoti HIPP taciau netiko labai nenoriai gere, isitisai atpilinejo ir vis verke tada nupirkom pastaraji ir duodam taciau klausiau pediatres tai ji rekomendavo nekaitalioti misinuku taciau kai vaikiukas taip daznai valgo gal misinukas nera sotus g.gif tiesiog nezinau ka daryti ar keisti ar toliau stebeti g.gif
AMON
Pradejau maitinti misinuku, nes nenorejau numarinti vaiko badu! Pieno mazai ir to tik vienoj krutyje...nusitraukinejau-per para prirenku siai dienai 100 ml. Sotus vaikas-ramus vaikas-rami mama..
Elemire
Aš primaitindavau mišinuku iš esmės tam kad susireguliuot mitybos grafiką ir įeiti į kažkokį ritmą.

Pirmą mėnesį maitinau pagal patarimus leist kabėt ant krūties kiek nori, pieno nei daugėjo, nei mažėjo, bet per naktį persipildydavo krūtys, o kai mažė buvo neįpratus vienu kartu daug suvalgyt, tai užtrukdavo iki vakaro, kol krūtys aptuštėdavo. Užsistovėdavo pienas, ko pasekmė buvo krūties uždegimas ir toj krūty pieno žymiai sumažėjo. Tada tas nuolatinis kabėjimas dar padidėjo, nes maitint teko praktiškai viena krūtim - tada nusispjoviau į visus žindymo maniakų patarimus ir pradėjau maitint griežčiau pagal grafiką, 5 kart per parą, 20 min viena krūtis, 20 min kita krūtis, o paskui mišinukas kiek dar trūksta. Nu ir ką, iš pradžių išgerdavo daug to mišinuko, o dabar po mėnesio grįžom praktiškai vėl tik prie MP, valgom pagal grafiką daug maž ir jaučiamės patenkintos.
burundukas1
savo sunu gimdziau nepaprastai ilgai skausmingai ir viskas baigesi operacija, mat tik prapjove pilva gydytojai pakraipe galvas: 'tai jinai aplamai pati negali pagimdyti' Po operacijos zaizda gijo sunkiai, o priespienio as isvis neturejau ne laso, ka jau kalbant apie piena. Sunui pirmom gyvenimo minutem sugirde Aptamil, sita misinuka mes valgem visa laika. Uzaugo sveikas drutas vyras, nei sirgo nei ka. Nors turiu pasakyti, kad is pazistamu mamyciu sulaukiau be galo daug kritikos , kad atseit mama tik ta, kuri pati pagimdo naturaliais gimdymo takais ir pati maitina..... Manau misinukai tam ir sukurti, kad tam tikrais atvejais padetu tiek mamai tiek vaikui. Neagituoju ir nereklamuoju, bet as tik uz tai - jeigu gyvenimas privercia ir nera cia ko smerkti:) biggrin.gif
georgiana
QUOTE(burundukas1 @ 2009 09 03, 12:30)
savo sunu gimdziau nepaprastai ilgai skausmingai ir viskas baigesi operacija, mat tik prapjove pilva gydytojai pakraipe galvas: 'tai jinai aplamai pati negali pagimdyti' Po operacijos zaizda gijo sunkiai, o priespienio as isvis neturejau ne laso, ka jau kalbant apie piena.
*

atsakysiu kad mano situacija panasi as maitinau 6 dienas irgi pjuviai, negijo, karsciavau ir gavau antibu tai teko maitinti misinukais kagi nupirkau Aptamil ar taip nebuvo kad atpylinetu bet Aptamil Confort neradau ziuresim kaip cia viskas gausis
Meškašunis
Todel, kaD zindymas man buvo kancia... Pagrinde del psichologiniu priezasciu. Kreipiausi i psichologus siuo klausimu kai dar buvau nescia, nes jutau vis stiprejanTi nenora zindyti. Baisu sakyti, bet man sukeldavo pasislykstejima zindanciu moteru nuotraukos ant sienu poliklinikoje, kai ateidavau i konsultacijas. Pasakiusi apie tai gydytojui savo, sulaukiau tik smerkiamu zodziu. Deja, to paties sulaukdavau is visu psichologiu ( deja, kreipiausi tik i tas, kurios internetu i klausimus atsako, i tikras nedrisau) . Vien smerkimas. Na, tada, kai pagimdziau, pradejau naudoti pientrauki, nes suvokiau,kad pienas vaikui reikalingas, ir duodavau is buteliuko. Netoli 3 menesiu taip maitinau. Galejau gal ir toliau, bet savo noru numazinau ir taip mes ir perejom ant APTAMOLIO..... verysad.gif
Anastasija25
Suejus 3 savaitem prasidejo pilvuko diegliai, po 3 paru be miego su kudikiu ant ranku visiskai dingo pienas, nebeliko nei laso, jau praejo 3 savaites, krutims nieko nedariau, neisvarvejo nei lasiuko, mazylis aisku kruties nebeeme, kai pastebejo susinervines kad nieko ten nera, todel valgome misisnuka unsure.gif
Silvy
As savo dvynius iki 8,5 men pamaitinau,bet neatlaikiau dantu dygimo cool.gif .Vaikai mazi,nepaaiskinsi,o sunus istisai dantim grieze man i papa ,o ir papo reikejo laaabai daznai.Dukriukas irgi vis pasikasydavo verysad.gif .Jau geros trys savaites misini geriam,nelabai noriai,bet pries naktele isiulau.
In-Grid@
Is tiesu siame laike, kai turi maitinti MP visos, o aplinkiniai tik padeti, nemaitinti MP sunku. Bet man maitinti buvo dar sunkiau... Pirmoji dukryte neeme papo-kaip veliau nustate musu vaikas su sirdie yda. Apie nusitraukinejimo "kaifa" jau mamytes prirase, todel nesikartosiu...taip istempiau iki 6 menesiu. Nepaisant to pienas pas mane taip ir nedingo...ilgi susitikinejimai su daktarais...pastojau antra dukryte...visa nestuma krutis tiesiogine to zodzio prasme prasinesiojau rankose, nes gaminosi pienas-daktarai skesciojo tik rankomis. Gimus mazylei prasidejo dardidesni vargai-pienas tekedavo nesustodamas, krutines dydis nezmonisko dydzio...Kol kruti istraukiu vaikas slapias, nes kaip is fontano aplaistau as ja. Maitinau kartu su vaistais, bet jie beveik nepadejo-pieno buvo nezmoniskai... skausmas,smarve,slapi rubai ir patalyne buvo mano palydovai..sesis menesius, nes dukra pati atsisake kruties, manau del to, kad jau siek tiek pradejo mastyti,nes tik istraukdavau kruti vaikas uzsimerkia,susiguzia, nes vel mama "laistosi"...Sunaus susilaukiau po CP-ligonineje vel tas pats su pienu. Grizom namucio,bet uzkilo temperatura - grizau i ligonine-sepsis. Leliukas liko namuose, as ligonineje,prijungta prie laseliniu. Krutine galvojau sprogs. Vaistai, sesutes nutraukineja. Pienas aisku nedingsta, bet sumazeja grizus namo sunelis nesupranta ko noriu siulydama kruti....Besilaukdama maziausiojo nieko nebijojau nei nestumo, nei gimdymo, tik bijodavau maitinimo...Po CP gimus mano mazyliui man pieno buvo vel nezmoniskai daug...Maitinau iki beveik keturiu menesiu, bet nuo pirmos dienos su vaistais...ir su tom paciom problemom...Tol kol apmazejo iki tiek, kad netempia iki isprotejimo. Pieno turiu ir dabar, bet nemaitinu...man baisu ir pagalvoti...Na ir kaip kazkas sake del grozio, del laiko stokos nemaitina. Taip as nemaitinau, nes man slykstu vaikscioti prasmirdusiai,slapiai. Pastoviai kabantis vaikas ant kruties atima demesi is kitu seimos nariu..
Pastovus tempianciu krutu skausmas, kabantis vaikas, slapi rubai, patalyne, jautrus speneliai, kai nei maudytis negali. Na tikrai nemalonu... maudytis, o tau bega pienas...Rezimo nebuvimas, kai vaikas kada tik uzsimano kabo ant papo-man tikrai sunkus periodas, kai kitu net vaiku negali isleisti normaliai i mokykla-manau svarios priezastys renkantis misineli. Nes pasirinkus misineli visu isvardintu problemu neliko. Okalbant apie ligu profilaktika IQ, ka daznai MP salininkes linke pateikti kaip argumenta...tai mano nemaitintas MP sunelis geriausias mokinys, olimpiadu laimetojas, vaikscioti pradejo 8 menesiu, kalbeti sakinukais is triju zodziu metu. Pirma sms man pats savarankiskai, aisku didziosiomis raidemis parase budamas be 3 savaiciu 5 metu. sirges sloga viena karta.
visata8
As, as nemaitinau del to, kad
1. Norejau tureti daugiau laisvo laiko, kurio ir taip laabai sumazeja, atsiradus vaikui.
2. Kad kudikis butu sotus ir ramus. Jau ligonineje buvo aiskiai girdeti kas maitina MP, gerai kad sienos storos ir su manimi gulejusi mamyte nieko neturejo pries misinukus ir ciulptukus smile.gif , o tai butu stogas nuvaziaves po CP nuo pastovaus alkanu kudikiu klyksmu ( taip, as dar ir gimdyti pati nenorejau doh.gif ).
3. Zindymas man nepriimtinas, nes kelia pasislykstejima begantis is kruties pienas, jauciuosi tikra karve, pieninga karve ( kur cia tas vemiantis smailas ? )
4. Del krutines grozio butu juokinga pergyventi, nes ir nemaitinant vistiek po gimdymo is grozio lieka tik prisiminimai, nebent priaugus 20 kg. ir ju palikus visam gyvenimui galima tureti visai padorius "arbuziukus". Tiek to, ir del krutines grozio taip pat ( vistiek pomidoru i savo adresa jau neisvengsiu ...)
5. Pagaliau, man taip patogiau.
6. Kita :
Norejau kuo greiciau atstatyti figura, sveikata, tonusa ir savijauta, iki priesnestumines busenos , kuo greiciau pamirsti viska kas buvo nemalonaus per nestuma ir gimdyma, nes baisiai viskas atsibodo ir tas pilvas ir svoris ir tinimai ir t.t. Norejau skaniai valgyti, norejau sampano, alaus ir Baleys likerio . Nenorejau to skausmo, apkandziotu , kraujuojanciu speneliu, slapiu demiu ant drabuziu, amzino pieno kvapo, pageltusiu, bobisku liemenuku, sekso baimes ir nepilnavertiskumo jausmo.

Apsimetele
maitinau 6.5 men.... nusibodo blush2.gif kiek galima.... dabar 8.5 men mum valgom misinuka ir nesigedijam tongue.gif
kuha
man atrode, kad baigiasi pienukas blush2.gif blush2.gif
Meškašunis
Mane tai vare i nevilti tas besisunkiantis pienas .... Jauciau lovoje dideli diskomforta. Musu mylejimasis tikrai buvo nepilnavertis vien del mano kompleksu. Man tie slapi pieniniai papai paciai buvo slykstus...
Song
Jei jau užklydau, pasisakysiu į temą: visiems trims vaikams neturėjau pakankamai pieno, kad apsieit be mišinuko. Vyresnėlis per pirmąjį mėnesį numetė beveik kilą nuo gimimo svorio, nes su vyru nesuvokėm , kad jam valgyt mažai. Vaikas gi kaba ant papo, vaikas gi pastoviai valgo, "pienelį vis šaukiasi", kaip mėgsta sakyt MP fanatikės bigsmile.gif O kad kai nevalgo rėkia-nu ką, diegliai gi biggrin.gif
Su antrąja jau klausimų ką daryt nebekilo, su jaunėliu irgi-valgo vaikinas mano pieno tkelis lašus, kiek jo dar yra ir užsigeria mišiniu.
Sapokliaka
Labas vakaras,

Isiterpsiu ir as i Jusu pokalbius.
Mano mergaite jau didele - 4 metai. Bet zindymo "malonumus" pirmasias 5 savaites atsimenu kaip dideli kosmara.. doh.gif Kur kas didesni, nei pats gimdymas.... Nupurto pagalvojus.....
Tiesa, manau, didziausia kalte buvo mano pacios - nelankiau jokiu pamokeliu-galvojau, kad tai turi gautis naturaliai. Deja... Po poros paru man pradejo rastis kraujas (apie skausma nebekalbu). Kai parsivezem duka namo, ji atpildavo rozini piena - su krauju.... Buvo klaiku. Kiekvienas zindymas prilygo kankinimui.. Po menesio 200 gr priaugo... Vaiko pediatre liepe pasiulyti misinio. Daviau. Po maitinimo krutim. Bet tik keleta kartu, nes po penkiu savaiciu pripratau arba ismokau maitinti, arba pieno atsirado .... Zaizdos uzgijo... Maitinau tik MP puse metu (vaikas pradejo per mazai priaugti svorio, todel po pusmecio teko pasiulyti tyreliu ).
Ka noriu pasakyti - visko buna. Jei galeciau atsukti laika atgal - maitinciau bent jau iki metu. Kai maitinami vaikai iki 2-3 metu - man tai atrodo nenormalu schmoll.gif Tiesiog klaikiai negrazu (naturalistes apmetys mane akmenim )..
bet jei to pieno nera, arba maitinimas yra klaiki kancia - suprantu mamas, kurios to nedaro...
Motinyste ir meile vaikui nera matuojama laiku, kuri maitini krutimi. Ir nemaitinanti mama gali buti net ir geresne uz ta, kuri 2 metus tai daro...
Aisku, MP vaikui labai sveika, bet ne visada iseina maitinti naturaliai.... Ir tai neturetu buti smerkiama mirksiukas.gif
alfa159
I tema: turiu tris vaikus, visus maitinau apie metus (plius- minus). Neturejau problemu su pienais ar krutine JOKIU. Bet maitinti man nepatiko, nekaifavau, nesiseiliojau. Nepatiko slampancios liemeneles, simtai persirengimu per diena, kvapai... Maitinau, nes turejau nuostata atmaitinti min iki 6 menesiu, o jei istengsiu save priversti- iki metu.

Su treciu vaiku viskas baigesi 11-ta menesi, kai del mano issekimo nuo eilinio gripo vos koju nepakraciau. blink.gif Gydytoja liepe baigti cirkus su maitinimu (vaikas tuo metu svere 11 kilu, as 50 doh.gif, valge tik mane praktiskai).

Nukancelinau, atsigavau, vaikas pradejo gerti misinuka.

Suprantu visas, kurios turejo problemu du maitinimu ir "perejo" prie misiniu. Jei buciau turejus bent menkiausiu problemu (butu truke pienu, butu kokiu uzdegimu ar sastovu), buciau nedvejodama pirkus misinius. 4u.gif
Erszebeth
Savo mažajai mišinuko daviau, kai jai buvo 3,5 mėnesio, dėl tos banalios priežasties - man atrodė, kad per mažai pieno, kad vaikas alkanas. Kaip ten buvo iš tikrųjų - kas dabar pasakys, bet greičiausiai taip ir buvo. Gavus mišinuko, mažylė buvo rami, linksma - o iki tol pakabinta ant (.) nuolat zirzė, buvo mieguista, mažai šlapinosi. Na ir ką, draugavom su mišinuku iki 6 mėnesių. Visada jo duodavau tik po to, kai pamaitindavau krūtimi, ir atrodydavo, kad dar negana. Ir palaipsniui vis labiau buvo "gana", pieno daugėjo, nors vaikas augo ir poreikiai didėjo. Nuo pusės metų tą vienintelį likusį primaitinimą 100 ml mišinuko pakeičiau daržoviene. Ir viskas, mišinuko nebereikia. Dukrytei 10 mėnesių, MP geria daug kartų per dieną ir kartais naktį, ir gers dar ko gero ilgai, kol mums abiems nenusibos. Taip mes išsivertėm be jokių sadomazochizmų ir vaiko klykinimo bei marinimo badu (išskyrus pačią pradžią, kai pritrūkus pieno dar neskubėjau primaitinti, dėl ko dabar gailiuosi).
Furtado
Mes valgom mišinuką jau nuo 4 dienos 4u.gif Taip su pirmu buvo, taip ir dabar. Netingėjau maitint, bet kankinti klykiančio alkano vaiko negalėjau ilgiau. Visiškai negarbinu ir nešlovinu tų mamų, kurios maitina MP ar mišiniu. Kaip kam kas patogiau, tiesiog nesureikšminu šitų dalykų.
musik
Mano pieno siuo metu uztenka tik 80-90%, tai tenka primaitint. Vaikas neima kruties, tad neina dazniau duot kad padidint pieno gamyba verysad.gif
Misinuko planuoju dar neilgai duot, nuo kokiu 4 men pradesiu duot ozkos piena, kosytes, varskes ir t.t. smile.gif
Erszebeth
Aš čia įsibroviau todėl, kad manau, kad mano patirtis kažkam galbūt pagelbės vienpusiškos informacijos lavinoje, ir tiek vaikeliui, tiek mamai bus lengviau. Ne visada ir toli gražu nebūtinai primaitinimas mišinuku reiškia, kad viso gero MP. Ir jeigu nori ilgai žindyti, neprivalai marinti vaiko badu pakabinus ant (.). Nėra tas mišinukas nuodas, ir neužraukia jis pieno liaukų. Vaiką būtina pamaitinti, jeigu matai, kad tavo pieno nepakanka. Tik jeigu nori, kad tavo vaikas MP gautų ilgai, turi laikytis poros nesudėtingų taisyklių. 1. Primaitindama nepakeisk nė vieno maitinimo mišinuku, geriau duok mišinuko nors ir po kiekvieno maitinimo. 2. Pirmiau (.), tik po to butelis, ir jokio butelio be (.). Mišinuką duok visada tik po abiejų (.)(.), kai atrodys, kad vaikas nori dar. Kai gyvenimas prašviesės, bandyk "nusukti" mišinuko. Pvz. kai atrodys, gal nelabai pavalgė, bet neverkia, nedaryk mišinuko, o po valandos-pusantros, ne po 3, kaip įprastai, duok (.), o jau po jo ir mišinuką. Kadangi vaikas bus nealkanas, tu visada turėsi po ranka mišinuko, jausiesi ramesnė ir pienas geriau gaminsis ir lengviau tekės. Čia rašau ne kuriai nors fanatikių pusei, o mamoms, kurios dabar pasimetusios, primaitinti ar ne, jeigu nenori prarasti pieno. Jau minėjau, mano dukrytė mišriai maitinosi nuo 3,5 iki 6 mėn. (košių), MP tebemaitinu.
Aidar
Pirmagimi maitinau 9 men, o antrajam - uzteko vos 1.5 men, per kuriuos priaugom vos 300 gr ir vaikas buvo ant issekimo ribos. Vaziavom pas 3 zindymo specialistes, padarem viska kas imanoma ir nieko sad.gif Atsuktu laika atgal - duociau misinuka ir nesukciau galvos.
HappyAngel

! 
Mielos moterys, mamos,

Prašom ATIDŽIAI perskaityti temos pavadinimą. Diskutuoti apie su autorę dominančiu klausimu nesusijusius dalykus eikite į atitinkamas temas. Primenu, jog pažeidus Forumo taisykles (DRAUDŽIAMA:
2. Naudoti 'apriori' klaidingą informaciją, šmeižti, o taip pat nesąžiningai diskutuoti. Pvz.: iškraipyti kito dalyvio išsireiškimus, taisyti/trinti savo komentarus, ketinant nuslėpti/iškreipti jų pirminę prasmę, o taip pat provokuoti Forumo dalyvius, dėl ko gali būti pažeistos šios Taisyklės.
3. Vartoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, skelbti grubaus tono komentarus. Net jei buvo ginčytasi, net jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti.
4. Šiukšlinti - talpinti forume brukalus, šlamštlaiškius ("spamą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ):
· rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos), nes tai yra besaikis forumo šiukšlinimas;
· rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos tai pat laikomos šiukšlėmis.)

pabirs nuobaudos.

Gerbkime kitų mamų nuomonę bei pasirinkimą ir būkime tolerantiškos!

Moderatorė HappyAngel
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.