Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar leidžiate trumpinti vaikų vardus?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3
"turtinga"
Sveikos Mamytes,
pas mus tokia problemele, uosvija labai megsta trumpinti ar netgi perdaryti vardus,o as augau seimoje kur visi vadinami pilnais vardais, todel esu laaabai pries trumpinima.Sunaus vardo nelabai sugalvoja, kaip sutrumpinti, o vat dukra dar negimus jau buvo Luka, Lukute. Labai norejau Elija pavadinti, bet butu reikeje taikstytis, kad visa uosvija Elyte vadintu.
Papasakokit Mamytes, kaip jus uzkertat vardu trumpintojams, o gal ir pacios trumpinat ir Jums taip visai grazu?
mamamia25
ne netrumpinu, niekada ir artimuju prasau netrumpint arba ''juokais'' ju varda sutrumpinu tai susipranta. o ten kokiu bobulyciu snekas nekreipiu demesio biggrin.gif
InJe*kcija
Brolio dukrytes yra dvynes Silvija ir Lukrecija, tai dazniausiai Lukrecija Lukreciuku vadinam smile.gif kartais patrumpinam iki mazybines formos - Lukryte, Lukriukas, Lukute.
O Silvija Silvute, Silvuku vadinam smile.gif
O siaip nemanau, kad reiktu kovoti pries vardu trumpinima - dabar uosvija trumpina, po to mokykloje trumpins... Nematau tame nieko blogo ax.gif
*Liepa18*
Man tai asmeniškai nėra čia problemos išvis... Giminėje, tarp draugų yra daug vardų, kuriuos trumpiname... Mano taip pat trumpina, bet kažkaip niekad net nebuvo minties kovoti su tuom ir pan., nes man nieko čia baisaus... biggrin.gif
Sutinku su gutte86 dabar uošvija, vėliau mokykla, draugai, studijų metai... Negi visą gyvenimą kovosite? Vistiek, kas norės, tas ir trumpins...
Tokiu atveju manau reikėjo išrinkti trumpus vardus ir nebūtų "bėdos"... mirksiukas.gif
"turtinga"
Kai vaikai vienas kita trumpiau vadina, tai ir man normalu.Bet sakykim kai mociute i anuka kreipiasi Ega, kai vaiko vardas Edgaras arba Domce i Dominyka, man tai labai negrazu, kaip gaujoj..
dar pvz.:
Aleksandra - Olia
Benjaminas -Benis
Salvinija - Salve
Zygimantas - Zygis
Draugai kai taip kviecia tai nieko, bet kai seneliai, dedes tetos ir net kumai...
Silvy
As esu pries vardu trumpinima,jei norisi trumpinti,reikejo trumpa ir duot.Mano sunaus vardas ilgas-Teodoras,abu su vyru jo kitaip ir nevadinam,seneliai irgi netrumpina..
Drauge mano Virginija,pati ji niekad savo vardo netrumpina,tevai kaip pavadino taip ir saukia,tai musu Virginija taip ir nepatapo Virga smile.gif
Pritariu Dinedai drinks_cheers.gif ,kad vaikai visko prigalvoja tai nieko,bet kai suauge(tevai,seneliai,tetos/dedes) pradeda trumpinti,darkyti vardus tai doh.gif doh.gif
InJe*kcija
Dar prisiminiau - turiu darbe kolege Jurgita, tai niekas jos Jurga nevadina...
O kas del Edgaru - Edgu, tai man cia kazkas baisaus doh.gif ypac is seneliu puses doh.gif
ciuke
Na, jei senaliams pasakius, kad prasome nevadinti taip ir taip, tai manau tikrai klausytu. Gal ti kjau atprasti reiketu.
Tik vaikus sunkiau sukontroliuoti. O be to Luka ir Lukrecija cia juk vardai skirtingi jau........
Arvena
Aš manau, kad neoficialioje aplinkoje trumpino, trumpina ir trumpins ilgus vardus.... Vienintelė išeitis - vaikus pavadint trumpais aiškiais vardais ax.gif
Silvy
Tikrai nevisada net ir neoficialioje aplinkoje vardai yr trumpinami schmoll.gif Dabar susimasciau,dede turiu vardu Algirdas,nu tikrai vardo giminej nieks netrumpina.Kaimynas Viktoras,zmona,motina,sesuo pilnu vardu vadina.
Ir anokia cia iseitis zmogui,kuriam dviskiemeniai vardai "ni pa dushe"...Manau svarbu,kad artimieji nepradetu trumpint vardo,tada gal ir pats vaikas neprisitatines Edgu vietoj Edgaro biggrin.gif
Arvena
QUOTE(Silvy @ 2009 04 03, 15:10)
Tikrai nevisada net ir neoficialioje aplinkoje vardai yr trumpinami  schmoll.gif Dabar susimasciau,dede turiu vardu Algirdas,nu tikrai vardo giminej nieks netrumpina.Kaimynas Viktoras,zmona,motina,sesuo pilnu vardu vadina.
Ir anokia cia iseitis zmogui,kuriam dviskiemeniai vardai "ni pa dushe"...Manau svarbu,kad artimieji nepradetu trumpint vardo,tada gal ir pats vaikas neprisitatines Edgu vietoj Edgaro biggrin.gif
*

nu aš kiek pažįstų Algirdų ir Algimantų - niekas nu NIEKAS jų taip nevadina - tik Algiais....
InJe*kcija
QUOTE(Arvena @ 2009 04 03, 15:15)
nu aš kiek pažįstų Algirdų ir Algimantų - niekas nu NIEKAS jų taip nevadina - tik Algiais....
*

Cia jau kaip kam.. pati turiu dede Algimanta, tai ji labai retai vadinam Algiu.
MB krikstatevis Algirdas, tai ji tik Algirdu vadina
mamamia25
QUOTE(Silvy @ 2009 04 03, 10:58)
As esu pries vardu trumpinima,jei norisi trumpinti,reikejo trumpa ir duot.Mano sunaus vardas ilgas-Teodoras,abu su vyru jo kitaip ir nevadinam,seneliai irgi netrumpina..
Drauge mano Virginija,pati ji niekad savo vardo netrumpina,tevai kaip pavadino taip ir saukia,tai musu Virginija taip ir nepatapo Virga smile.gif
Pritariu Dinedai  drinks_cheers.gif ,kad vaikai visko prigalvoja tai nieko,bet kai suauge(tevai,seneliai,tetos/dedes) pradeda trumpinti,darkyti vardus tai  doh.gif  doh.gif
*

drinks_cheers.gif , mano vardas Vitalija ir niekas, niekada. nei kieme, nei darzelyje, mokykloje, darbe jokia Vita nevadino. net negirdejus kad kreiptusi taip i mane. ir man jau atrodo praeina tie laikai, rasku, jolku, zivku.
Shokoladka
QUOTE(pugaciova @ 2009 04 03, 16:09)
drinks_cheers.gif , mano vardas Vitalija ir niekas, niekada. nei kieme, nei darzelyje, mokykloje, darbe jokia Vita nevadino. net negirdejus kad kreiptusi taip i mane. ir man jau atrodo praeina tie laikai, rasku, jolku, zivku.
*

o mano vardas Vita, tai nepatinka schmoll.gif kai kažkur naujoj aplinkoj prisistačius pasiteirauja: Vitalija? doh.gif

todėl esu prieš bet kokį vardų trumpinimą, nebent pats varduvininkas to norėtų, pvz. pas mus mokykloje buvo mergaitė Janina, bet pati save, mokytojai, tėvai, draugai ją vadino Jana unsure.gif
mamamia25
QUOTE(Shokoladka @ 2009 04 03, 17:33)
o mano vardas Vita, tai nepatinka  schmoll.gif  kai kažkur naujoj aplinkoj prisistačius pasiteirauja: Vitalija?  doh.gif

*

lotuliukas.gif nu va ir atsiranda zmogeliu kurie ilgina vardus
Silvy
Yra ir tokiu biggrin.gif .Pazistama Laura turiu ,kuri bais noredavo savo varda pasitiuninguot biggrin.gif,jei su kuo susipazindavo,tai prisitatydavo kaip Laurencija lotuliukas.gif.
zelviene
O mes vaikams specialiai rinkom vardus , kad niekas netrumpintu. Bet is tikruju, tai manau kad jei vardo neiseis sutrumpinti, tai ras kokia pravarde, jei kas nores kaip kitaip vadinti. Svarbu tevam vardas grazus ir jokio skirtumo koks jis: trumpas ar ilgas. blush2.gif ax.gif
***Žaltvykslė
Trumpinam abiejų savo vaikų vardus ir niekas problemos nematom schmoll.gif
sasha_09
Manau,kad reikia graziai vadinti, nuo to ir kiti vadins, kaip tevai. Zinau atveji, kai tevas nesamoningai uzdejo savo sunui pravarde: vaiko vardas buvo Remigijus, tai vadindavo Remyga-Špyga doh.gif tai ir prikibo, dabar suauges vyras ir vistiek ji geriau pazista kaip "Špyginas" doh.gif
emigrante
As prtitariu, kad vardu trumpinimas baisus dalykas. doh.gif Gal kam atrodo ir visiskai nieko blogo be man ziauriai nepatinka. Mano dukryte Austėja, bande giminaiciai Austė vadinti, tiesiai sviesiai atkertu, jog ji yra Austeja o ne Auste ir viskas, kovoju net ir kaip. O vat švedai renka vaikams vardu butent, kad galetu buti trumpinys ir labai megsta trumpinti, bet man schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Silvy
QUOTE(emigrante @ 2009 04 04, 22:52)
Mano dukryte Austėja, bande giminaiciai Austė vadinti, tiesiai sviesiai atkertu, jog ji yra Austeja o ne Auste ir viskas, kovoju net ir kaip.
*

Brolis keliskart mano maziuka Teo pavadino,staigiai isaiskinau"kas su kuo valgoma"tai dabar pilnu vardu vadina ir liezuvis nenuluzta ax.gif
Dykuma5
Na, mano JUSTO vardo niekas netrumpina [tik kai kas Justinu pavadina - tai paaiškinu, kad jis gimimo liudijime Justas ir problemų nekyla.............]
Na, vyras Albertas - tai Albe sesuo vadina, bet kiti - taip kaip priklauso rolleyes.gif
areida
QUOTE(zelviene @ 2009 04 03, 19:22)
O mes vaikams specialiai rinkom vardus , kad niekas netrumpintu. Bet is tikruju, tai manau kad jei vardo neiseis sutrumpinti, tai ras kokia pravarde, jei kas nores kaip kitaip vadinti. Svarbu tevam vardas grazus ir jokio skirtumo koks jis: trumpas ar ilgas.  blush2.gif  ax.gif
*

drinks_cheers.gif
RitaRazi
As niekaip nekovoju, tiesiog nematau reikalo to daryti. Bent jau konkreciai kalbant apie savo vaiko varda - tp neprireike.. Niekas man girdint Sofijos Zose dar nevadino doh.gif
o kad seneliai (jie rusai) ja Sonia vadina - tai normali simtamete rusu tautybes zmoniu praktika trumpinti vardus ir nematau cia nieko blogo ar smertino, ka reiketu kritikuoti.. smile.gif

O be to, as pati asmeniskai Jurgita irgi Jurga vadinu, Algimanta - Algiu, o Vladislova - Vladu.. Ir nieko.. rolleyes.gif Nebent zmogus man pasakytu, kad noretu, kad netrumpinciau, tada vadinciau ji kaip pageidauja smile.gif
ottile
Na,o mano sūnaus vardas Simonas ir nuo leliuko jį taip visi vadinam,kai kažkas bando kalbinti Simai,Simai,visada pataisau,kad vardas mūsų yra Simonas,o kam iškraipyti,tai du skirtingi vardai 4u.gif Ne todėl kad kažką prieš Simą turėčiau,tiesiog kaip nuo mažens vadins visi,tai ir niekas netrumpins.
arbatine_saldainine
QUOTE(Silvy @ 2009 04 05, 02:14)
Brolis keliskart mano maziuka Teo pavadino,staigiai isaiskinau"kas su kuo valgoma"tai dabar pilnu vardu vadina ir liezuvis nenuluzta ax.gif
*

Pazistu viena seima, kurioj Teodora tik Teo vadina - visi.. doh.gif Kosmaras kazkoks schmoll.gif
NežudykStrazdoGiesmininko
Man nieko baisaus trumpinti vardai, as turiu du vardus todel dazniausiai jai kas pasaukia arba greitai nori kanors paklaust kreipiasi pirmu,o savo naujagimei idejau Milenos varda su ta mintim, kad visi Mila vadintu, nes man taip graziau skamba tiesiog nenorejau trumpinio uzrasyt, pilnas vardas prie pavardes labiau tinka ir kur kas tvarkingiau skamba, tiks kai bus uzaugus ir nores kam nors prisistatyt smile.gif Gales paaugus pasirinkt kaip ja vadint
Bet as asmeniskai uz trumpinius, juk tai taspats kaip mazybines formos, nejau nevadinat svelniai savo vaiku iskraipydamos varda pvz. jai mergyte Simona tj juk svelniai Simute pavadinat o ne Simonute smile.gif
l'eau
QUOTE(emigrante @ 2009 04 04, 23:52)
Mano dukryte Austėja, bande giminaiciai Austė vadinti, tiesiai sviesiai atkertu, jog ji yra Austeja o ne Auste ir viskas, kovoju net ir kaip.

o kodel pati trumpinate i auste? (parase tai austute) g.gif
QUOTE(NežudykStrazdoGiesmininko @ 2009 05 05, 18:57)
savo naujagimei idejau varda

ar dar neiskrito?
Zemaiciuke
mano sese Austeja, tai kazkaip niekas jos vardo netrumpina, net mokykloj Austeja vadina. o mes dukra pavadinom Juste kad jau nebebutu ka trumpinti, Justina kazkaip nelipo, o ir pagalvojom kad vistiek Juste vadins 4u.gif
mėnulis
Vardas yra vardas. Kokia prasmė pavadinti vaiką ilgu vardu ir vis tiek jį trumpinti? Ypač baisu, kai trumpina patys tėvai. Tada iš kart vadinti trumpu vardu reikia.
Nežinau, bet mano abu vaikai pavadinti ilgais (triskiemeniais, lietuviškais) vardais. Ir niekam - šeimoje, giminėje, vaikams tarpusavyje, nekyla minčių juos trumpinti. Aišku, draugų tarpe pasitaiko visko, ypač paauglystėje. Bet tai laikinas etapas.
Kiwija
O mes savo vaikinui ir taip gan ilgoka varduka prailginame saukdami - Eimantukini ax.gif
vygita
aš savo sūnu pavadinau Justu vistieks nieks nevadins justinu smile.gif
LaurM
Svarbiausia yra, kaip patys tevai savo vaikus vadina. Abieju mano vaiku ilgi vardai ir as ju netrumpinu. Todel niekada negirdejau, kad ir kiti juos trumpintu.
Bahara
Aisku graziau kaip netrumpina.
LapeUrsa
Na taip, graziau skamba pilnas vardas...Bet negalima gi uzdrausti trumpinti vardus... blink.gif jeigu nepatogu pvz rolleyes.gif as manau, kad tai yra visai normalu smile.gif darzelyje, mokykloje, kieme vistiek trumpins, vadins kaip patogiau ax.gif ir nejaugi namuose netrumpinat, nevadinate vaiku mazybiniais vardais? rolleyes.gif
La pluie
QUOTE(LapeUrsa @ 2009 05 13, 22:48)
nejaugi namuose netrumpinat, nevadinate vaiku mazybiniais vardais? rolleyes.gif
*

Netrumpinam, o mazybiniu vardu kreipiames. Tik kad Motiejukas netrumpesnis uz Motieju smile.gif
mėnulis
QUOTE(LapeUrsa @ 2009 05 13, 22:48)
Na taip, graziau skamba pilnas vardas...Bet negalima gi uzdrausti trumpinti vardus...  blink.gif  jeigu nepatogu pvz rolleyes.gif as manau, kad tai yra visai normalu  smile.gif darzelyje, mokykloje, kieme vistiek trumpins, vadins kaip patogiau  ax.gif  ir nejaugi namuose netrumpinat, nevadinate vaiku mazybiniais vardais? rolleyes.gif
*

O kodėl turėtų būti nepatogu? Jei mano bendradarbės vardas Jolanta, tai ką, jei man nepatogu, t.y. aš tingiu ilgą vardą tarti, tai turėčiau Jolka vadinti? Nemanau. Vardų trumpinimas - tingėjimas ištarti ilgą vardą. Dažniausiai vardo trumpinimas būdingas paauglystės amžiuje draugų tarpe. bet tas laikotarpis laikinas.
O vardo trumpinimas ir vaiko vadinimas mažybiniu vardu - du skirtingi dalykai.
rozinelape
Jokiu trumpinimu! Sakykit, jei butume noreje trumpo vardo, trumpa ir butume dave. Trumpini varda - trumpini gyvenima. Pamokykit vaika neatsiliepti i (atsiprasau, suniska) trumpini. Nes vienoks vardas yra Romualda, visai kitoks Roma, vienoks Otilija, kitoks Ote. Vaikeli visada (ypac prie zmoniu ir kiemo, klases vaiku) kvieskite tik pilnu vardu, o suklydeliui trumpintojui maloniai paaiskinkite, jog jo paminetas vardas tai ne tas, kuri davete savo vaikui. Paprastai aplinkiniai (gimines, draugai, kiemo vaikai) vaika saukia tuo vardu, kuriuo i ji kreipiasi tevai (ypac jei pastarieji nepasikuklina paprasyti butinai jais sekti). Laikykites savo! Sekmes!
Arvena
QUOTE(rozinelape @ 2009 06 14, 15:29)
Jokiu trumpinimu! Sakykit, jei butume noreje trumpo vardo, trumpa ir butume dave. Trumpini varda - trumpini gyvenima. Pamokykit vaika neatsiliepti i (atsiprasau, suniska) trumpini. Nes vienoks vardas yra Romualda, visai kitoks Roma, vienoks Otilija, kitoks Ote. Vaikeli visada (ypac prie zmoniu ir kiemo, klases vaiku) kvieskite tik pilnu vardu, o suklydeliui trumpintojui maloniai paaiskinkite, jog jo paminetas vardas tai ne tas, kuri davete savo vaikui. Paprastai aplinkiniai (gimines, draugai, kiemo vaikai) vaika saukia tuo vardu, kuriuo i ji kreipiasi tevai (ypac jei pastarieji nepasikuklina paprasyti butinai jais sekti). Laikykites savo! Sekmes!
*

o tai jūs sakote, kad Roma ir Romualda turi skirtingas prasmes? gal galėtumėte pas savo profesionalius kalbininkus pasiteirauti kokias? labai jaunas žmogus domisi..... ax.gif blush2.gif

Nes protingi žodynai sako, kad Roma yra tiesiog vardo Romana, Romualda trumpinys? ax.gif
l'eau
QUOTE(Arvena @ 2009 06 14, 18:19)
o tai jūs sakote, kad  Roma ir Romualda turi skirtingas prasmes?

gi nesako biggrin.gif
net jaunam turėtų būti aišku, kad tarkim domas ir dominykas, aura ir aurelija nėra tie patys vardai, o tik vienas kito trumpiniai rolleyes.gif
Arvena
QUOTE(l'eau @ 2009 06 14, 19:16)
gi nesako biggrin.gif
net jaunam turėtų būti aišku, kad tarkim domas ir dominykas, aura ir aurelija nėra tie patys vardai, o tik vienas kito trumpiniai rolleyes.gif
*

nu matai - ieškodama didžiulės prasmės ar tiesiog dviprasmybės - pamačiau ko galbūt ir nėra lotuliukas.gif tongue.gif
Renata M.
Mums tai gerai,nera ko trumpinti ir taip jau tas vardelis musu trumpas -Matas lotuliukas.gif
mute7
QUOTE(Renata M. @ 2009 06 16, 10:04)
Mums tai gerai,nera ko trumpinti ir taip jau tas vardelis musu trumpas -Matas  lotuliukas.gif
*

Labai grazus vardas ax.gif mes norejome sunui toki duot, bet pazistamu vaikas jau tokiu vardu buvo doh.gif
man patinka trumpi vardai kad nereiktu trumpinti, nors sunui davem ne per trumpiausia lotuliukas.gif
Chaos
QUOTE(zelviene @ 2009 04 03, 19:22)
Svarbu tevam vardas grazus ir jokio skirtumo koks jis: trumpas ar ilgas.  blush2.gif  ax.gif
*

Svarbu vaikui nebūtų gėda augti turint tėvams gražų vardą. lotuliukas.gif Įsivaizduoju jei mane pavadintų Birute. Nu taip ir įsivaizduoju prisistatau- laba dieba esu Birutė Pakalnytė Pardavimų vadovė schmoll.gif schmoll.gif doh.gif Ar kokia Teodora, Prudencija ir t.t.
Ūla
QUOTE(Chaos @ 2009 06 16, 10:23)
Nu taip ir įsivaizduoju prisistatau- laba dieba esu Birutė Pakalnytė Pardavimų vadovė  schmoll.gif  schmoll.gif  doh.gif

nelabai supratau, ką norėjote tuo pasakyt.
Praksa
Aš tai už trumpinimus, manau, čia nieko blogo. Pati planuoju vaikučius vadinti "ilgesniais" vardais ir jau zinau kaip jie trumpinsis, nieko baisaus smile.gif.
O kuo blogas vardas Birutė, nereikia labai jau sureikšminti, normalus vardas.
Kartais ir ilgina vardus... Mano trumpas, tai jį labai normaliai pailgindavo.

O man būtų visai idomu vadintis, kad ir Prudencija, gal kokia mandra reikšmė to vardo, ir dar nuolatinis išskirtinumas. Gali per gyvenimą nesutikti kito bendravardžio.
l'eau
QUOTE(Renata M. @ 2009 06 16, 10:04)
Mums tai gerai,nera ko trumpinti ir taip jau tas vardelis musu trumpas -Matas  :šiurpuliukas:
*

užtat reikia pridėti numeriuką, nes tų matų kaip... nail.gif
QUOTE(ūla @ 2009 06 16, 12:16)
nelabai supratau, ką norėjote tuo pasakyt.
*

matyt tai jog tėvai duodami vardą turėtų galvoti ne tik apie tai jog jis jiems gražus rolleyes.gif
RitaRazi
QUOTE(Chaos @ 2009 06 16, 11:23)
Svarbu vaikui nebūtų gėda augti turint tėvams gražų vardą.  lotuliukas.gif Įsivaizduoju jei mane pavadintų Birute. Nu taip ir įsivaizduoju prisistatau- laba dieba esu Birutė Pakalnytė Pardavimų vadovė  Ar kokia Teodora, Prudencija ir t.t.
*

Absoliuciai nesupratau, ka norejote pasakyti unsure.gif
Ir vardas Birute, ir Teodora, ir Prudencija yra normalus.. O Birute Pakalnyte skamba kuo normaliausiai.. smile.gif

Man tai normalu, kai trumpina kai kuriuos vardus, pvz., Konstantinas - Kostas, Romana - Roma, Kristina - Kriste ir t. t. Nematau tame nieko smerktino. Kitas reikalas, kad pasidaro Jolka, Rolka, Edzka ir pan. Bet jei, tarkim, mano gera drauge Jolanta nepyksta, kai ja Jolka vadina, tai kodel gi ne? Tai jau tarpusavio santykiu sritis ir cia jau nuomones nebesvarbu.. smile.gif

geresne
[quote=Silvy,2009 04 03, 10:58]

Mano Teodoras ir Barborytė.
Kieme kviečiu Teo ir Bora, bet šiaip pilnu... ax.gif
Ir nematau nieko bloga, nes jie tolimus atstumus sukaria, ir lb sunku juos rasti biggrin.gif
Yra gi pasaulyje gražių vardų drinks_cheers.gif
Ūla
QUOTE(RitaRazi @ 2009 06 17, 09:26)
Absoliuciai nesupratau, ka norejote pasakyti  unsure.gif

na štai, ne aš viena biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.