Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar leidžiate trumpinti vaikų vardus?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3
sena niekšė
kovoju tiktai, kad nieks Williamo netrumpintų į Billy. jeigu kas nori trumpint, tai tik į Will ax.gif
lauryyy
QUOTE(ottile @ 2009 05 05, 15:41)
Na,o mano sūnaus vardas Simonas ir nuo leliuko jį taip visi vadinam,kai kažkas bando kalbinti Simai,Simai,visada pataisau,kad vardas mūsų yra Simonas,o kam iškraipyti,tai du skirtingi vardai 4u.gif Ne todėl kad kažką prieš Simą turėčiau,tiesiog kaip nuo mažens vadins visi,tai ir niekas netrumpins.
*

drinks_cheers.gif
O pas mus Simas.Mums labai daznai pasitaiko tokiu,kurie ji pradeda vadinti Simonu doh.gif doh.gif .Pilna keistuoliu-ilgus vardus trumpina,trumpus ilgina..Koks vardas vaikui duotas,taip ji reikia ir vadinti-as pries trumpinimus.
mamulka10
QUOTE(pugaciova @ 2009 04 03, 15:09)
drinks_cheers.gif , mano vardas Vitalija ir niekas, niekada. nei kieme, nei darzelyje, mokykloje, darbe jokia Vita nevadino. net negirdejus kad kreiptusi taip i mane. ir man jau atrodo praeina tie laikai, rasku, jolku, zivku.
*

o pas mus kaimyne maza Vitalija jos tevai ir draugai vadina Vita wub.gif man grazu ir miela wub.gif

nude86
ziurint kosk varduaks butu wink.gif
Alexandra.R.
[quote=geresne,2009 06 17, 09:58]
[color=green][quote=Silvy,2009 04 03, 10:58]
As esu pries vardu trumpinima

Mano Teodoras ir Barborytė. Kieme kviečiu Teo ir Bora,
*

[/quote]

Tai jei kvieciat Teo ir Bora, tai ir reiskia, kad trumpinat. Gal ne kasdien, ne visada, bet trumpinat, kai jums tai patogiau.
Martynos mama
Na, manau, kad tai yra labai asmeniška...Aš esu nieko "prieš" nei prieš trumpinimus, nei prieš ilginimus (jei tai priimtina pačiam žmogui). Pavyzdžiui savo vyresnėlės vardo netrumpinu, nors jis gana ilgas. O vat mažylės, vietoj Agita, šaukiu Gyte...nes man gražus ir toks, ir toks vardas....Ir nemanau, kad atsiras sakančių, jog galėjot pavadinti Agita Gyte (t.y. dviem vardais), ar ne? ax.gif
Danielle
Niekada netrumpinom dukros vardo ir nešaukėm Ema. Man negražus šis trumpinys schmoll.gif Ir visi aplinkui įprato prie to. Vadinam pilnu vardu arba Emile ax.gif Bet manau tėveliai patys pasirenka kaip jiems gražiau skamba vardas,o paskui juos ir kiti taip vadina rolleyes.gif
Lesia
Nesuprantu-kam duot grazu g.gif (?) ilga varda ,o ro to trumpinti?Jei mazybine forma-Lukute,Sylvute,tai normalu,bet Daumanta vadint Domka,Aurelija-Aure ,Patricija-Patre schmoll.gif
Ūla
Aš tai nesuprantu, kam daryt iš musės dramblį. Pavyzdžiui, mano sūnaus vardas Domantas, bet man tikrai nesitvenkia pyktis, jei išgirstu jį Domu šaukiant. Suprantu, kad tai gali būt ir kaip atskiras vardas, ir kaip trumpinys. Domcė, Domka - kas kita, tai jau iškraipymai.

indrutee
na kolksa dar nesusidurem su trumpiniais ax.gif tik kartais viena drauge vietoj Danielius pavasko Danis tai kolkas nekovoju biggrin.gif
Sisi
O mes rinkom tokius vardus, kad nebėra ką trumpinti biggrin.gif
Isila
QUOTE(mamulka10 @ 2009 06 19, 15:35)
o pas mus kaimyne maza Vitalija jos tevai ir draugai vadina Vita  wub.gif man grazu ir miela  wub.gif
*

nesuprantu, kas čia miela ir gražaus? Jei taip patinka ta Vita, tai taip vaiką ir reikėjo pavadint. Nesuprantu, kai patys tėvai duoda ilgą vardą, o vaiką šaukia trumpiniu. Tai reikėjo tą trumpinį ir duot. Kam tas ilgas vardas? kad dokumentuose gražiai atrodytų?
Rhetta
Sūnų pavadinom Laurynu. Vienu metu anyta buvo pradėjusi vadinti Lauriuku, paaiškinom, kad sūnus ne Lauras, o Laurynas -to užteko. Kiti vardo netrumpina, nebent sako mažybinę formą-Laurynukas.
nePadori
As saviskes dazniau ilginu (nes trumpinti kiap neisiena) biggrin.gif .... Vietoj Mildos dazniau vadinu Mildoska arba Mildosiu... bet pas mane tokia mazybine forma smile.gif O siai samoningai rinkome varda kurio nereiktu trumpinti
200505
QUOTE(Sisi @ 2010 02 28, 11:35)
O mes rinkom tokius vardus, kad nebėra ką trumpinti biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mes ir dukrytei davem trumpa varda, nera ka trumpint biggrin.gif
Soy
Man grazus ir pilnas dukros vardas ir trumpinys, todel nieko pries trumpinima biggrin.gif
vaida-23
sveikos taip ledziam.berniuko vardas tautvidas,o vadina visi tuku biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Tamuke*
Aš ir nematau nieko blogo, jei patrumpina varduką ax.gif aš stengiuosi pilnu vardu savo dukrytę vadinti, bet kartais nejučiom kreipdamasi sutrumpinu, ypač kai piktoka ant jos būnu blush2.gif bet dažniausiai trumpinu, kai mažybiniu vardu kreipiuosi, nieko čia blogo neįžvelgiu g.gif
liusė
Trumpint nedraudžiu, bet kadangi artimųjų rate vadiname tik pilnu vardu, aplinkiniams vaikas pats pasisako, kad jį geriau vadinti, tarkim, Vilhelmu, o ne Vilium (vardas pakeistas biggrin.gif ). Ką aš žinau, gal paaugęs nuspręs, kad trumpinys jam labiau patinka, tai neuždrausiu taip vadintis.
pienetupiene
Mano atzaleliu vardus galima trumpinti, bet netrumpinam. Butume deje trumpinius, jei noretumem trumpesniu. Kadangi patys vadinam pilnais vardais, jiems neiprasta, kai kas nors pasaukia trumpiniu. Pataiso patys. Taip ir sureguliuoja. Nors jokios tragedijos nematyciau, jei kazkas vadintu trumpiniais.Svarbu kaip vaikiukai jauciasi.
Ineja
Man irgi visai grazu kai ilgas ir rimtas vardas sutrumpinamas i koki linksma ir miela. Na artimi zmones vadina trumpu vardu, o svetimi ilgu. Arba kol vaikas mazas trumpini, o paskui kai tampa solidziu rimtu dede ar teta jau gali vadintis ir pilnu rimtu vardu.
tikroji meile
sveikos 4u.gif

nenoreciau jog ar mano ar vaikeliu vardus trumpintu,todel galvojam tokius kad nebutu trumpiniu mirksiukas.gif
Ponia Popins
Leidžiame. Nieko čia baisaus nematau, nes ir pati kartais sutrumpinu.
Erszebeth
Pamenu, kai vaikystėje kažkas paskambino ir paprašė pakviesti Jurgą, mano tėvas rėkte išrėkė į ragelį, kad jokia Jurga čia negyvena, yra tik Jurgita. Jau kokia gėda man buvo už jį doh.gif Aš pati niekada nereguliavau ir neketinu reguliuoti, kaip kas vadina mano vaikus, nebent tai būtų kažkoks bjaurus pravardžiavimas. O pačiam vaikui trumpinys gali patikti, kaip patinka man mano pačios. Smagu tam tikrame žmonių rate būti šaukiamam kitaip, nei skamba oficialiai, taip, kaip po darbo mūvėti džinsus. Ir tai visai nereiškia, kad tokiu atveju ir į darbą privalai vaikščioti su džinsais ir tik su jais, nes juk džinsai tau patinka. Mano vyresnioji - Dorotėja - turi du labai gražius trumpinius, Dora ir Tėja. Tik štai mažosios vardo - Bernarda - trumpinių neįsivaizduoju. O gražus trumpinys yra ne mažiau svarbu, nei graži mažybinė forma...
Natėja
leidžiu o ir pati trumpinu 4u.gif juolab gražiai skamba ir aš nematau tame nieko blogo ax.gif
Andrea85
KAdangi dukrytes vardas ilgas tai trumpinam ji daznai. O dabar tai sutrumpinom iki vienos raides (Nuo vieneriu metu dukryte save pradejo vadinti E) Tai ir mes su vyru buna ja taip pavadiname biggrin.gif
Nematau as trumpinime problemos. Ir mano pacios vardda ne vienas skirtingai taria ir iskreipia, bet nesureiksminu to smile.gif
Daiva41
Leidžiu, tik merginų ne trumpinu o ilginu. Eglė-Eglutė, Laura- Laurutė biggrin.gif
Nida liepa
o kaip galima neleist g.gif
Isila
QUOTE(Nida liepa @ 2010 06 26, 21:41)
o kaip galima neleist  g.gif
*

imt ir pasakyt, kad vaiko vardas ne Mindė, o Mindaugas (čia kaip pvz). Arba kad jo vardas yra toks ir toks, o ne kitoks. Kad jūs prieštaraujate vardo trumpinimui, kad jums tai nemalonu ir nepriimtina.
Papildyta:
QUOTE(Andrea85 @ 2010 05 26, 23:33)
KAdangi dukrytes vardas ilgas tai trumpinam ji daznai. O dabar tai sutrumpinom iki vienos raides (Nuo vieneriu metu dukryte save pradejo vadinti E) Tai ir mes su vyru buna ja taip pavadiname  biggrin.gif
Nematau as trumpinime problemos. Ir mano pacios vardda ne vienas skirtingai taria ir iskreipia, bet nesureiksminu to  smile.gif
*

jei trumpinat vardą, tai kurių galų pavadinot ilgu? bigsmile.gif reikėjo trumpu ir pavadint.
Arete
Man paciai niekada nepatikdavo kai trumpindavo mano vardas. Mazesne net apsiverkdavau. 4u.gif Savo vaikiukui isrinkciau arba trumpa ir grazu kurio neina sutrumpinti,arba ilga ir taipogi grazu,taciau neleisciau jo trumpinti blush2.gif nesaudyciau tu,kurie ji bandytu vadinti trumpesniu vardu,taciau atsauciau jog jo vardas toks ir toks mirksiukas.gif Manau visi tevai renka vaikui toki varduka,kokiu ir nori kad vaikelis butu vadinamas aplinkiniu. cool.gif
Erszebeth
QUOTE(Isila @ 2010 06 28, 17:03)
jei trumpinat vardą, tai kurių galų pavadinot ilgu?  bigsmile.gif reikėjo trumpu ir pavadint.
*

Gal todėl, kad patinka ir vardas, ir jo trumpinys? Tai ir mažybine forma negalima vadinti, jei jau metrikuose įrašyta nemažybinė? Ar iš karto į metrikus mažybinę rašyti, jeigu nori taip vadinti?

QUOTE(Arete @ 2010 06 28, 17:53)
Manau visi tevai renka vaikui toki varduka,kokiu ir nori kad vaikelis butu vadinamas aplinkiniu. cool.gif
*

Iš kur toks noras kalbėti visų tėvų vardu? O gal kai kurie renka tokius vardus, kurie turi ir gražius trumpinius? Paskaičius čia atrodo, kad trumpinys yra kažkas nenormalaus, tarsi kitas vardas doh.gif Man, pavyzdžiui, patinka ir vaikystėje patiko mano vardo trumpinys, ir asmeniškai buvo gėda, kai tėvas pradėdavo kitiems pamokslauti, kad mano vardas ne toks.
Isila
QUOTE(Erszebeth @ 2010 06 29, 18:31)
Gal todėl, kad patinka ir vardas, ir jo trumpinys? Tai ir mažybine forma negalima vadinti, jei jau metrikuose įrašyta nemažybinė? Ar iš karto į metrikus mažybinę rašyti, jeigu nori taip vadinti?
Iš kur toks noras kalbėti visų tėvų vardu? O gal kai kurie renka tokius vardus, kurie turi ir gražius trumpinius? Paskaičius čia atrodo, kad trumpinys yra kažkas nenormalaus, tarsi kitas vardas  doh.gif Man, pavyzdžiui, patinka ir vaikystėje patiko mano vardo trumpinys, ir asmeniškai buvo gėda, kai tėvas pradėdavo kitiems pamokslauti, kad mano vardas ne toks.
*

Mažybinė forma ir lieka mažybinė, o trumpinys tarsi koks iškraipymas. Realiai, trumpinio apskirties aš nesuprantu. Kai norime pavadinti meiliau, švelniau, tai sakome mažybinę formą. O trumpinys? Mano nuomone, trumpinys yra nevykęs dalykas, aš jais piktinuasi ir piktinsiuos, bet jei jum malonu, vadinkit tuos savo vaikus kaip norit mirksiukas.gif aš neketinu leisti, kad mano vaikų vardus trumpintų ir, jei reikės, moralus skaitysiu pioneer.gif ir dar vaikam aiškinsiu tongue.gif
Erszebeth
QUOTE(Isila @ 2010 06 29, 22:03)
Mažybinė forma ir lieka mažybinė, o trumpinys tarsi koks iškraipymas. Realiai, trumpinio apskirties aš nesuprantu. Kai norime pavadinti meiliau, švelniau, tai sakome mažybinę formą. O trumpinys? Mano nuomone, trumpinys yra nevykęs dalykas, aš jais piktinuasi ir piktinsiuos, bet jei jum malonu, vadinkit tuos savo vaikus kaip norit  mirksiukas.gif aš neketinu leisti, kad mano vaikų vardus trumpintų ir, jei reikės, moralus skaitysiu pioneer.gif ir dar vaikam aiškinsiu tongue.gif
*

Mažybinė forma toks pat iškraipymas, kaip ir trumpinys. Trumpinys tam tikra prasme gal netgi didesnis iškraipymas. Nes, pvz., vardų kilmės žodyne šalia vardo pateikiami ir lietuvių kalboje vartojami galimi to vardo trumpiniai, o mažybinių formų nepateikiama. O kokia trumpinio esmė? Kaip ir mažybinimo, suteikti kreipiantis į žmogų tam tikrą emocinį atspalvį. Trumpinys sukuria savumo, pripažinimo įspūdį. Artūras vaikystėje mamai ir močiutei bus Artūrėlis, o paaugęs draugams bus Artas, ir tai ne mažiau žavu, ir ne mažiau atspindi žmogaus asmenybės raidos etapus, nei mažybinimas. Duoti vardą, kuris neturi trumpinių ar pats yra trumpinys, reiškia atimti iš vaiko šio atspalvio galimybę, kaip po darbo nusivilkus kostiumą įlįsti į džinsus.

Jeigu trumpiniu šaukia patys tėvai, vadinasi, jie (ypač tėtis, šaukiantis sūnų trumpiniu) bando sukurti "savą" bendravimo stilių su savo vaiku, tarsi su juo būtų draugai. Žinoma, pasakysite, kad vardo trumpinimas pats savaime negarantuoja nei draugiško, nei lygiaverčio santykio su vaiku, bet lygiai taip pat ir mažybinimas pats savaime negarantuoja nei švelnumo, nei meilumo, ir iš viso gali reikšti pasityčiojimą. Manau, kad nenoras, o greičiau - baimė trumpinti vardus yra prietaringumo reikalas. Ilginti (mažybinti) - mielai, o trumpinti kažkodėl neleisiu. Nenorint sau to pripažinti, ieškoma estetinių, vertybinių ar dar kokių kitokių argumentų.
Isila
QUOTE(Erszebeth @ 2010 06 29, 22:44)
Mažybinė forma toks pat iškraipymas, kaip ir trumpinys. Trumpinys tam tikra prasme gal netgi didesnis iškraipymas. Nes, pvz., vardų kilmės žodyne šalia vardo pateikiami ir lietuvių kalboje vartojami galimi to vardo trumpiniai, o mažybinių formų nepateikiama. O kokia trumpinio esmė? Kaip ir mažybinimo, suteikti kreipiantis į žmogų tam tikrą emocinį atspalvį. Trumpinys sukuria savumo, pripažinimo įspūdį. Artūras vaikystėje mamai ir močiutei bus Artūrėlis, o paaugęs draugams bus Artas, ir tai ne mažiau žavu, ir ne mažiau atspindi žmogaus asmenybės raidos etapus, nei mažybinimas. Duoti vardą, kuris neturi trumpinių ar pats yra trumpinys, reiškia atimti iš vaiko šio atspalvio galimybę, kaip po darbo nusivilkus kostiumą įlįsti į džinsus.

Jeigu trumpiniu šaukia patys tėvai, vadinasi, jie (ypač tėtis, šaukiantis sūnų trumpiniu) bando sukurti "savą" bendravimo stilių su savo vaiku, tarsi su juo būtų draugai. Žinoma, pasakysite, kad vardo trumpinimas pats savaime negarantuoja nei draugiško, nei lygiaverčio santykio su vaiku, bet lygiai taip pat ir mažybinimas pats savaime negarantuoja nei švelnumo, nei meilumo, ir iš viso gali reikšti pasityčiojimą. Manau, kad nenoras, o greičiau - baimė trumpinti vardus yra prietaringumo reikalas. Ilginti (mažybinti) - mielai, o trumpinti kažkodėl neleisiu. Nenorint sau to pripažinti, ieškoma estetinių, vertybinių ar dar kokių kitokių argumentų.
*

deja, jūs klystat, mano nuomonė apie trumpinius visai ne tokia, o ir priežastys dėl piktinimosi jais yra gan žemiškos - man tai tiesiog negražu biggrin.gif ir nereikia čia ieškot kažkokių aukštųjų materijų. Taip, man nepatinka vardų trumpiniai, taip aš esu prieš, bet po tuo nereikia giliai knistis ir ieškot nežinia ko. Žinau, kad lyg yra kažkoks prietaras susijęs su vardų trumpinimu, bet, deja, tikrai jo nepamenu. O gal su rumpais vardais susijęs prietaras? Ai, žodžiu irnesakyk.gif Na, kad ir jūsų pateiktas pavyzdys. Na kaip amn siaubingai skamba toks trumpinys (gal dėl to, kad mano šuo turėjo apnašų vardą rolleyes.gif ) o gal tiesiog, kad ausis yra pratusi prie įprastinių dar nuo mokyklos atėjusių trumpinių. Jei dar galiu suprasti, kai trumpiniu šaukia draugai, bet jau tėvai... Arba kai pareiškia, kad davė vardą tokį, bet šaukia vaiką trumpiniu... Na, tai kam tada tas ilgas vardas, jei jis nenaudojamas? Ar džinsuose, ar kostiume žmogus lieka tas pats, toks pat Artūras. Man, asmeniškai, vardo trumpinimas tikrai nesuteikia jokio savumo, draugiškumo jausmo. Bet čia kalbu apie save, jeigu kam kitaip yra, tai kitaip. Žodžiu, man čia darosi per sudėėtinga su tokiomis aukštomis materijomis hihihi.gif
Vitalma
o man pačiai nepatinka mano ilgasis vardas - Vitalija, todėl jau tėvai pradėjo vadinti Vitute... Draugai taip pat vadina mane Vita, kiti net nežino kad čia tik trumpinys rolleyes.gif
Daiva 100
Leidziu ir pati trumpinu mazybine forma.
odeta15
na mano varda kartais ir trumpina,nors jis pakankamai ir taip trumpas biggrin.gif ,o vaiku vardai ilgi ir niekas ju netrumpina smile.gif
benitaa
nereiketu trumpint
Puppy
Leidziu,nieko pries thumbup.gif:
aciai
Liedžiu ir pati trumpinu.
rapoja
Leisk neleidus-kas norės,tas ir trumpins smile.gif
Dinulia
QUOTE(rapoja @ 2010 09 05, 10:36)
Leisk neleidus-kas norės,tas ir trumpins smile.gif
*

As ir taip manau 4u.gif Visada zmones darys kaip patogiau tongue.gif , prasides darzelis, mokykla, te tikrai nieks neklaus 4u.gif Pacios varda trumpas- Dina, bet kaip nebutu parodaksalu daug kas ilgino-Diana, man tas nepatiko visai biggrin.gif
M.i.g.l.e
nematau nieko blogo vardo trumpiniuose ax.gif Neprieštarauju kitiems ir pati kartais vardą trumpinu smile.gif
nutė
QUOTE(Vitalma @ 2010 07 07, 13:01)
o man pačiai nepatinka mano ilgasis vardas - Vitalija, todėl jau tėvai pradėjo vadinti Vitute... Draugai taip pat vadina mane Vita, kiti net nežino kad čia tik trumpinys  rolleyes.gif
*

Man daug daug gražiau Vitalija; turiu bendradarbę tokiu vardu ir visuomet kreipiuosi pilnu tiek aš, tiek visi kiti.
Cukraus pudra
vaiko vardo nelabai sutrumpinsi, bet kai mane vadina trumpintu vardu tiesiog negirdžiu.
o kai tėvai trumpina savo vaikų vardus tai man irgi mįslė. juk jei anaip gražiau ar paprasčiau tai iškart tokiu vardu ir galėjo pilietį užregistruot...
Ende
Manųjų vardus sunkiai besutrumpinsi. Sūnaus vardą buvo mėginę trumpinti Karka vyro giminaičiai (jis Karolis), bet paprašėm, kad vaiko kiaulės koja nevadintų, tuo viskas ir baigės. Labiau ilgina vardus. Rusnė tampa Rusninija ar Rusnickaitė, o Karolis - Karolinu, Karolinskiu.
Cukraus pudra
QUOTE(Ende @ 2010 09 06, 14:44)
Labiau ilgina vardus. Rusnė tampa Rusninija ar Rusnickaitė, o Karolis - Karolinu, Karolinskiu.
*

vajei unsure.gif
Ruby Tuesday
Cia vaiku atsiklausti reikia, ar jiems patinka. Man taip nepatikdavo! Mano vardas Aurelija ir niekam neleisdavau trumpinti. Ir nieko, iprato netrumpinti biggrin.gif Atsimenu, kai klases aukletoja sumane visu vardus trumpinti blink.gif , visi atsiliepe sutrumpintais, o as sakau "As Aurelija, o ne Aura". Nuo tada ji niekieno vardu nebetrumpindavo biggrin.gif

Jeigu gims sunus, duosim jam trumpa varda, tai niekas nesutrumpins. Dukrai duotume ilgesni, bet irgi sunkiai trumpinama. Na, jei kas ras trumpini ir jai patiks, nematau problemos smile.gif
Ūla
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 09 06, 14:14)
vajei  unsure.gif
*

ir kas?
Nžn, gal kai kurių šeimose kalboje ir elgesy viskas pagal taisykles turi būt, bet man šiuo atveju padaroma tragedija iš nieko. Pas mus irgi auga mergaitė, dažnai Barboriuku pavadinama, ir nemanau, kad tuo įžeidžiama jos garbė ar orumas, pažeidinėjamos teisės ar dar koks biesas.
Ende
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 09 06, 15:14)
vajei  unsure.gif
*

Čia giminės bruožas irnesakyk.gif Iš visų vardų tokie "dangoraižiai" sulipdomi... Giedronija, Simaitis, Majinskis, Aušrinija...
Papildyta:
QUOTE(Ūla @ 2010 09 06, 17:06)
ir kas?
Nžn, gal kai kurių šeimose kalboje ir elgesy viskas pagal taisykles turi būt, bet man šiuo atveju padaroma tragedija iš nieko. Pas mus irgi auga mergaitė, dažnai Barboriuku pavadinama, ir nemanau, kad tuo įžeidžiama jos garbė ar orumas, pažeidinėjamos teisės ar dar koks biesas.
*

Čia jei apie mano Karolinskius ir Rusnickaites, tai tragedijos nedarau, kaip jau rašiau, giminės bruožas biggrin.gif Man tik Karka nepatiko, pasakiau ir nevadina.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.