Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Čili pipirai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Elzė
niekur nerandu tokių receptų.
Gal kas marinuojate ar vakuojate jas? Mano vyras jas labai mėgsta. Pernai bandžiau vakuoti (panašiu marinatu kaip pomidorus) tai buvo nieko, bet va tą aštrumą tai šiek tiek prarado. O kaži įmanona kažkaip padaryti kad būtų kaip jelapeno pipirai? arba kaip picerijose tokios aštrios? g.gif
4u.gif
Dazhyta
Aš juos irgi labai mėgstu smile.gif labai norėčiau receptuko!
mamashaN
QUOTE(Dazhyta @ 2005 09 03, 11:22)
Aš juos irgi labai mėgstu  smile.gif  labai norėčiau receptuko!
*

Bet kad niekas nepasidalina juo sad.gif
Elzė
Geras doh.gif beveik lygiai pries metus klausiau ir nei vieno recepto.... o dabar ir vel ieskau kaip juos konservuoti. kadangi praeitais metais niekas neatsake, tai dariau paprastai: i mazus stiklainelius prigrudau daug cili ir su marinatu kaip kad agurkams uzpyliau ir uzsukau. Vyrui labai patiko. vis dedavosi ant picos kaip kepdavau. O as tai negaliu pasakyti, nes taip astriai nevalgau, todel net neparagavau
Spyglė
Na šiemet ir pas mane labai nemažai čilių užderėjo.Tai vieną partiją sumaliau su mėsmale,pridėjau druskos ir uždariau į stiklainiukus.Praeitą žiemą tokiu mišiniu skanindavau faršą,dėdavau į troškinius,sriubas,padažus.Bet norėčiau pabandyti ir kitokiu būdu pasigaminti,gal kas pasidalins receptukais.Mano čiliukai ne tie tokie visai smulkūs,bet dideli,panašiai kaip paprika.
Laukiam receptukų smile.gif
Dūšia
aš juos saldžiarūkščius koncervuoju su svogūnais ir prieskoniais cukraus ir acto užpile ax.gif ... einu savo tikslesnio recepto ieškot 4u.gif
angliste
o as tai juos dziovinu, po to sumalu ir naudoju kaip prieskonius. o kita dali palieku nemalta, bet vis tiek dziovinu ir veliau naudoju gamindama cili moliniuose puodeliuose, dedu i ivairius troskinius, sriubas ir pan.
lylu
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.
Azazella
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 08:09)
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.
*

As darau panasiai, tik nesterilizuoju, tiesiog marinate paverdu 10 min. Bet darausi nedideliais kiekiais, nes nesterilizuoti saldytuve apie menesi geri buna, per tiek laiko ir suvalgom, paskui darausi nauja porcija svieziu. Beje, kad butu astresni reikia neisimineti seklu, tada kuo ilgiau stovi tuo astresni darosi 4u.gif
Matti
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 10:09)
*

vertas demesio receptas. tikrai.
regna
lylu,
Ačiū už receptuką : 4u.gif
Nusipirkau aitriosios paprikos keletą pakuočių ir nutariau paekspermentuoti.
Išsiviriau marinatą pagal jūsų receptą nuploviau ir sumečiau į marinatą,paviriau.
Išėmiau,ir sutryniau su mikseriu gavosi tokia graži masė,užpyliau alyvų aliejumi išsukau ir sudėjau į indelius.laikau šaldytuve.
magic.face
reiks butinai pabandyt mirksiukas.gif
kutuke
Idedu viena Giedriaus receptuka, marinuotu pipiriuku, labai skanu thumbup.gif
http://giedrius-v.livejournal.com/65860.html

Tik as dar dejau paprastos paprikos prie tu ciliuku, kad nebutu taip astru ir daugiau gavosi. Acta per puse maisiau su vandeniu, nes pas mane jis buvo 8 procentu.
Labai skanu gavosi ir suvalgem per kelias dienas, vyras jau dabar vis praso kad vel padaryciau, tik daugiau ax.gif
meganija
Aciu uz receptukus 4u.gif
Siandiena nusipirkau karciosios paprikos seklyciu.Reiks balkone pasisodinti biggrin.gif
meganija
Idedu straipsniuka pasiskaitymui,kuo sveikatai naudingi aitrieji pipirai thumbup.gif
Čia mirksiukas.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
vikaPika
as kadangi metus laiko gyvenau su malaizijoje galiu jums sambal receptuka papasakot:
imat dziovintas ar ba ne paprikas, sumalat su blenderiu.Jei malat dziovintas reikia ipilti vandens daugiau malant, jei nedziovintas vandenuko siek tiek.
keptuveje ikaitint alieju jo reikia nemazai, ten sumest kelias skilteles cesnako, pora galvu svogunu, smulkiai tarkuoto imbiero, kai viskas apskrunda- supilame turini is blenderio. kiek cili sueina, nemasakysiu bet nemazai, as prigrudu pilna blenderi.
i mase imaisyt galima citrinzoles, kelis ziupsnelius druskos butinai ideti. cia jau pagal skoni, bet kaikurie ir siek tiek cukraus deda. jei mas eper astri i ja galima imalti kelis pomidorus. man juokdavosi ir sake, kad kai grisiu tevams jei darysiu tai tarkuot 4 pomidorus ir viena cili.
Nusiteikit ilgam kepinui, mase buna raudona, veliau morkvine. paruosta mase buna tamsiai raudonos i ruduma spalvos, kai pradeda issiskirti aliejus. jei mase nebus gerai iskepus tai paleis vidurius.
Svarbus dalykas apie cili perkant padazus ar svarbu atkreipt demesi i seklytes jei ju pernelyg daug- nepirkit tokio padazo, nes susigadinsit ir kepenis ir skrandi.
taiva toki paruosta padaziuka i stiklainius ir turesit tikrai skanu dalyka. jie patys tokiame padazelyje bebaigiant vistos gabaliuka issikepa, irgi lb skanu. arba nusipila likusi alieju (nes jo reikia nemazai) ir vartoja kitam maistui gaminti
Bozena83
Sveikos 4u.gif
Siemet ir as prisodinau aitriuju papriku, tad dabar net neisivaizduoju ka su ja daryt ax.gif gerai, kad cia radau receptuka, gal dar kuri seimininke daugiau pametes blush2.gif
Iskilo toks klausimas, mano paprika dar zalsva, reikia palaukti kol sunoks iki raudonumo, ar galima ir anksciau naudoti?
something else
QUOTE(kutuke @ 2009 03 27, 01:36)
Idedu viena Giedriaus receptuka, marinuotu pipiriuku, labai skanu    thumbup.gif
http://giedrius-v.livejournal.com/65860.html

Oj, šitas receptas išties tikras gėris smile.gif
rutulux

Aš dariau labai paprastai (šių metų Darbštuolėj receptas)
1kg čili pipirų (ėmiau tik pusę)
česnakas
šaukštas druskos, kmynų

Pipirus nuplovus ir nusausinus dėt į skardą, pašlakstyt aliejum, uždengt folija ir pakept 40 min 180 laipsnių orkaitėl. Ištraukus išimt sėklas ir sutrint blenderiu. Po to įmaišyt smulkiai sukapotą česnką. Druską su knynais sugrūst ir į masę. Gavosi aitraus, deginančio skonio padažas, kurį galima vartot pie mėsos ir žuvies patiekalų.
vyšnaitė_iš_vazono
sveikos,

žinau labai skanų marinatą, šiaip jis subalansuotas saldžiosioms paprikoms, bet tinka ir aštioms, kadangi pas mus jų daug, tai sudarėm pagal šį receptuką, dabar atsidariau ,tai labai skanu.

1 kg pipirų
1 stiklinė pomidorų sulčių (dedu trupučiuką daugiau)
puse stiklinės acto 9% (dedu mažiau arba tokį pat kiekį 6% acto)
puse stiklinės cukraus
puse stiklinės aliejaus
2 nubraukti šaukštai druskos

pipirus sudėti į puodą, supilti visus ingridientus, po užvirimo virti 3 minutes, sudėti pipirus į stiklainius, tuomet užpilti marinatu.

p.s. šį kartą dėjau ir aštrių mėsos santa marijos prieskonių,tai marinatas ypač skanus.
regna
Šiandiena konservavau aitriąją papriką su medumi{receptukas yra Neringos}

Ačiū jai už receptuką.

Tikiuosiu pavyko,dar vėsta..
something else
Gal yra dariusių pagal Giedriaus receptą? Įdomu, ar gali taip paruošti pipiriukai bent keletą mėnesių išsilaikyti?
aaagnex
QUOTE(something else @ 2010 09 03, 13:08)
Gal yra dariusių pagal Giedriaus receptą? Įdomu, ar gali taip paruošti pipiriukai bent keletą mėnesių išsilaikyti?
*

Saldytuve stovi tikrai, tik skysti tokie pasidare pipirai po kokiu 2 menesiu stovejimo...
something else
Na, pirktiniai irgi nebūna labai tvirti, bet vis geriau negu nieko : )
aaagnex
Tai is pradziu, tai jie tokie traskus buna, o laikui begant suskysteja... As kai niekad nepirkus, tai nezinau kaip ten turi but blush2.gif
something else
QUOTE(aaagnex @ 2010 09 03, 15:24)
As kai niekad nepirkus, tai nezinau kaip ten turi but  blush2.gif
*

Aštriai biggrin.gif
Orchidėja
QUOTE(vikaPika @ 2010 07 14, 23:39)
as kadangi metus laiko gyvenau su malaizijoje galiu jums sambal receptuka papasakot:
imat dziovintas ar ba ne paprikas, sumalat su blenderiu.Jei malat dziovintas reikia ipilti vandens daugiau malant, jei nedziovintas vandenuko siek tiek.
keptuveje ikaitint alieju jo reikia nemazai, ten sumest kelias skilteles cesnako, pora galvu svogunu, smulkiai tarkuoto imbiero, kai viskas apskrunda- supilame turini is blenderio. kiek cili sueina, nemasakysiu bet nemazai, as prigrudu pilna blenderi.
i mase imaisyt galima citrinzoles, kelis ziupsnelius druskos butinai ideti. cia jau pagal skoni, bet kaikurie ir siek tiek cukraus deda. jei mas eper astri i ja galima imalti kelis pomidorus. man juokdavosi ir sake, kad kai grisiu tevams jei darysiu tai tarkuot 4 pomidorus ir viena cili.
Nusiteikit ilgam kepinui, mase buna raudona, veliau morkvine. paruosta mase buna tamsiai raudonos i ruduma spalvos, kai pradeda issiskirti aliejus. jei mase nebus gerai iskepus tai paleis vidurius.
Svarbus dalykas apie cili perkant padazus ar svarbu atkreipt demesi i seklytes jei ju pernelyg daug- nepirkit tokio padazo, nes susigadinsit ir kepenis ir skrandi.
taiva toki paruosta padaziuka i stiklainius ir turesit tikrai skanu dalyka. jie patys tokiame padazelyje bebaigiant vistos gabaliuka issikepa, irgi lb skanu. arba nusipila likusi alieju (nes jo reikia nemazai) ir vartoja kitam maistui gaminti
*

Mane labai sudomino šitas receptas. Turiu keletą klausimėlių. Masė turi būti skysta ar tiršta? Kiek laiko gali stovėti šaldytuve? Jį naudoti kaip padaža, ar tiesiog galima ką kepant į keptuvę įdėti? Esu gavusi kažka panašaus dovanų. Būtu labai smagu pasidaryti. Ačiū 4u.gif
vikaPika
is pradziu mase tokia kaip tyre ir tirsteja, veliau masei jau baigiant iskept iji sutirsteja, issiskiria aliejus ir ji tampa tamsiai raudona. Ta alieju galima naudot kepant kepsnius ar kokius baklazanus, cukinijas- jis suteikia astrumo (atsargiai su vaikais), o pacia mase sukreciuas i stiklaini ir saldytuve gali isstovet labai ilgai na o taip kazkur uzkoncervuota laikyt nebandziau, nes pas mane jos ir neuzsilieka ilgiau... bet pagal visas taisykles manau tikrai turetu laikytis.
jei darant tik cili+ visi priskoniai tai ji laabai astri ir jos daug , saukstais tiesiog neimanoma kabinti...jei ji su ciližpomidorai ar kokia paprika tai ne tokia astri ir galima naudot kaip padaziuka ar kose....
jei kada turesiu pakankamai laiko tai nufotkinsiu visa gamybos procesa smile.gif
Orchidėja
Būtinai nufotkink. Aš tikrai darysiu. Labai įspūdingas receptukas mirksiukas.gif
Marzde
Radau kelis įdomius receptus, norėčiau išbandyti, bet ne viską suprantu, o googlas nelabai padeda, nesąmoningai išverčia. Gal kas pagelbėtų su vertimu? ax.gif

L'exotic Sauce Dynamite
• 12 bird chiles (chiltepin or pequin) -- crushed
• 3 tbsp ginger root -- freshly grated
• 3 tbsp garlic -- freshly ground
• 1 med onion -- diced
• 1/4 cup tomato paste
• 1 cup distilled white vinegar
• 2 tsp salt
• 1 cup water
• 1 tbsp thyme -- freshly chopped
One of these was the one I posted (and it didn't work) the other day and the second one is from Emeril's new book - Every Day's A Party. I made it today. It is really good. I tasted a bit on my finger even though the recipe says to let it sit for 2 weeks in the refrigerator before using.
Mix all the ingredients together in a pan. Bring to a boil, then reduce heat and simmer for 15 minutes. Remove from heat. Cool, puree in a blender, and place in a small jar. It keeps for up to a year in the refrigerator.
.................................
Homemade Hot Chile Paste (Sambal Oelek)
Ripe red chiles, stems removed but do not deseed (ripe, red jalapenos work well; for a super hot paste, use a hotter variety pepper, like sanatakas, tabascos, or thai peppers) Fresly squeezed lime juice Salt (non-iodized) Water 1/2-pt jelly/canning jars and canning lids & rings Puree chiles in a food processor. Pour "pepper mash" into a saucepan along with enough water to form a medium-thin consistency. Simmer the chile mixture for about 5 minutes, or until the chile paste thickens somewhat and chiles are slightly cooked. Spoon chile mixture into the small jelly/canning jars, leaving 3/4 inch headspace. Add 1/4 tsp salt and 1 Tbsp lime juice to each jar. Cap and process in a pressure canner for 10 minutes at 15 lbs pressure. Note: You can also make a "green chile paste" by using green chiles, though the color will not be as strikingly green as the fresh peppers. Process in the same manner as for the hot chile peppers. WARNING: Do not can this stuff in anything but those very small jelly-jar-size canning jars. The paste is too thick for proper processing in larger containers. Refrigerate any unused portion after opening. (And, of course, store unopened canned jars in a dry, cool, dark place.)

http://www.pepperfool.com/recipes/hotsauce/l_exotic.html
Lattela
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 10:09)
*

Dar turiu šaldytuve nemažai čiliukų,reiks šitaip sumarinuoti kol nesugedo thumbup.gif
georgiana
QUOTE(Lattela @ 2010 10 25, 20:20)
Dar turiu šaldytuve nemažai čiliukų,reiks šitaip sumarinuoti kol nesugedo  thumbup.gif
*

as juos dziovinu ir gardinu sriubas, troskinius 4u.gif
regna
Aš,čili pipiriukus turiu konservuotua ir turiu žalų,juos laikau šaldymo maišelyje daržovių dėžėje.

Naudoju įvairioms reikmėms.
bru
as dziovinu ir saldau dezutese,kiek reikia tiek isiemu ,kai reika. Bet kokiu valgiau is Indijos atveztu-super tai nz kaip juos marinuoti. thumbup.gif
regna
QUOTE(bru @ 2010 10 26, 18:07)
as dziovinu ir saldau dezutese,kiek reikia tiek isiemu ,kai reika. Bet kokiu valgiau is Indijos atveztu-super tai nz kaip juos marinuoti. thumbup.gif
*

bru,
šioje temukėje yra receptukas{jis nėra mano,tai Nerytės receptas}

Pasižiūrėk,gal tau patiks,jis nėra sudėtingas.
bru
QUOTE(regna @ 2010 10 26, 18:17)
bru,

*

Pabandysiu,bet kita met ,nes nebeturiu pipiriuku doh.gif
Aciu 4u.gif
Dianaaa1215

1l vandens: 200g cukraus, 1valg š druskos, 200g acto. Viską užvirinti. Atšaldytu marinatu užpilti sudėtus i slovikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min ir užsukti. Beje, kad būtu aštresni reikia neišiminėti sėklų, tada kuo ilgiau stovi tuo aštresni darosi.Nuotrauka nelabai gavosi,bet čiliukai tai liuks gavosi

user posted image
sigma192
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 09:09)
*

sveikos,mes tai užsiauginom Jalopenų tai va su šitu receptuku tiką užkonservavom,žiūrėsim kas gausis tongue.gif g.gif
Mil@na
[quote=regna,2010 10 26, 18:17]
bru,

Labai atsiprašau, ar aš apakau, bet nematau Nerytės recepto doh.gif
Mintare
nematau ir as...
as tai galvoju pamarinuoti su agurkeliais. turetu but skanus astrus agurkeliai+ cili blush2.gif reikia legvo receptuko paieskoti cool.gif
regna
[quote=Mil@na,2011 07 30, 10:25]
[quote=regna,2010 10 26, 18:17]@@
bru,

Labai atsiprašau, ar aš apakau, bet nematau Nerytės recepto doh.gif
*

[/quote]

Mil@na,

isivesk "meduje marinuoti papironai -Neringos blogas,ir rasi vaizdinga receptą.

Kas ieško,tas visad suranda.

Skanių papironų 4u.gif

Mil@na
regna, nuoširdžiai dėkoju. Bijau dėl to kaitinimo-nesu to dariusi, bet gal kaip nors...
regna
QUOTE(Mil@na @ 2011 08 18, 23:58)
regna, nuoširdžiai dėkoju. Bijau dėl to kaitinimo-nesu to dariusi, bet gal kaip nors...
*

Mil@na,nebijok,o,drąsiai pabandyk,aš,taip pogiai bijojau,bet vieną sykį išbandžiau,ir,pavyko.

Skanių papironų. 4u.gif

aš, jau marinjuoju antri metai.
bru
QUOTE(regna @ 2011 08 19, 00:13)
Mil@na,nebijok,o,drąsiai pabandyk,aš,taip pogiai bijojau,bet vieną sykį išbandžiau,ir,pavyko.

Skanių papironų. 4u.gif

aš, jau marinjuoju antri metai.
*

Aciu ,jau padariau lauksiu ziemuzes ax.gif
vyšnaitė_iš_vazono
Receptas tobuliūnas yra agurkėlių saldžiarūgštis biggrin.gif thumbup.gif , pagal jį marinuoju ir pipiriukus, tiesa deda neplaustytus ir su koteliais, būna pasakiškai skanūs. Buvau įpylus klevų sirupo biggrin.gif galvojau, kad gal kokį atradimą konservavime padarysiu, bet skonis toks pats. Tas receptėlis tikrai tobulas, tinka viskam drinks_cheers.gif
grom
Aš tai tiesiog suveriu ant siūlo ir išdžiovinu. Paprasta ir greita.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.