Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aukso viduriukas tarp meilės ir lepinimo
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
lanvita
Man lepinimas nepatinka, nes paskui nelabai galiu pakesti to lepinimo pasekmiu g.gif , mano manymu, vaika reikia ir butina drausminti, jei is tiesu myli ji ir linki jam gero ateityje, nes lepinimas gali netgi suluosinti zmogu, neisugdyti geruju jo savybiu, pridaryti aibes problemu ne tik aplinkiniams, bet ir sau paciam doh.gif . Aisku auklejimo priemones galbut geriausia parinkt individualiai, kaip ir riba patiems tevams turbut geriausia nusistatyti, sprendziant kas is ko iseina 4u.gif .
vikija
O pas mus tetis daugiau lepina, as labiau draudziu ir aukleju. Bet stengiames neleist vaikui per daug, nors dar tik pusantru. Bet ir tokio amziaus jie jau viska supranta, tik reikia nenusileist. Galima kartais ir palepint svenciu proga smile.gif , bet jei per daug - nesveika, paskui zino, kad gali issireikalaut, tai ir naudojas.
VVaiva
Aktuali tema mums dabar mastau.gif Rodos, nelepinam per daug, aisku, kaip vaiko nemyluosi, nebuciuosi ir negirsi, bet tikrai ne viska leidziam... O maziuke tokius oziukus isitaise, kad jau man nelinksma darosi unsure.gif Nesusitvarkau kartais - visko nori, staiga nebenori, visur lipa, nors neleidziu, paskui krenta... doh.gif doh.gif Nenusileidziu ir niekada neraminu, kai pradeda klykt del oziuku, bet vis tiek niekas negelbeja unsure.gif Jau suprantu, kaip jauciasi tevai, kai ku atzaleles griuna ant grindu parduotuveje doh.gif Manau, ir musu tas laukia... Bet ka daryt, kaip to isvengt? g.gif
Gal dar nuo vaiko temperamento priklauso g.gif Maniske labai uzsispyrus, nieko nebijo ir viska nori paciupinet, palaizyt, isbandyt, viskas turi buti taip, kaip ji nori ir tada, kada ji nori... Ir taip nuo pat gimimo doh.gif
leola
4u.gif thumbup.gif
Labai puiki pramoga- dovana pasiplaukiojimas jachta Trakuose http://www.jachta.ten.lt/ jei užsisakysite iki gegužės 15, 20 procentų nuolaida visiems užsakymams sezono metu. lotuliukas.gif tel. 868244771 mirksiukas.gif biggrin.gif
Kristina_mama
Sveikos, super mamos smile.gif

Naudinga ir įdomiai pateikiama paskaita. Rekomenduoju:

Paskaitos tema: Kai šeimoje daugiau nei vienas vaikas...“

Laikas:
Kaune, kovo 15 d. nuo 18.30 iki 21.00 val.
Vilniuje, kovo 16 d. nuo 18.30 iki 21.00 val.
Paskaitos temos:
• Koks amžiaus skirtumas tarp vaikų geriausias?
• Gimimo eiliškumas ir jo įtaka asmenybės vystymuisi
• Kaip paruošti vaiką mažylio atėjimui?
• Kaip teisingai paskirstyti dėmesį visiems vaikams?
• Kodėl jie nuolat pešasi?
• Kaip elgtis, kai vaikai konkuruoja tarpusavyje?
• Kaip padėti vaikams tinkamai išreikšti bei valdyti emocijas?
• Kaip sukurti efektyvią vaikų santykių schemą?

Registracija būtina:
El. paštu: paskaita(eta)galimybes.lt
Tel. (8 5) 2305463
Mob. tel. 8 687 72377
Obuolių Delčia
QUOTE(Shinshila @ 2003 06 12, 23:02)
O kaip jums ta teorija, kad vaikas iki 7metu turi buti karalius, iki 14 - draugas, o nuo 14 - padejejas?

*

su sita teorija-aukleijimo budu supazindino universitete profesorius.
taip, ji tinka rytams.ne, ji netiks mums.kodel?
jis daug buves rytu salyse ir sako-atip, tn viskas veikia,vaikai be jokiu steriju praeina visas sias fazes.musu mentaliletas ne toks.nera ko lygintis su gilia istorija, filosofija turinciomis rytu salimis.mano nuomone taip ir yra..

as pritariu visoms,kurios sako, kad yra "galima" -"negalima" "reikia"..
thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kristina_mama @ 2010 03 09, 12:52)
Sveikos, super mamos smile.gif

Naudinga ir įdomiai pateikiama paskaita. Rekomenduoju:

Paskaitos tema: Kai šeimoje daugiau nei vienas vaikas...“

Laikas:
Kaune, kovo 15 d. nuo 18.30 iki 21.00 val.
Vilniuje, kovo 16 d. nuo 18.30 iki 21.00 val.
Paskaitos temos:

*

et, pas mus nera doh.gif
kas nueisit, butu smagu, kad po to pasidalintumet ziniomis
sena niekšė
man tai ta teorija apie "japonišką auklėjimą" panaši į eilinę "miesto legendą". kažkaip už Lietuvos ribų apie ją neteko nei girdėti, nei skaityti g.gif
galika
Ir lepinu ir drausminu, bandau surasti viduriuka, va o vyras lepina labai net wub.gif
Anette
Man vaiko lepinimas yra padarymas už jį to, ką pats sugeba padaryti: apsirengti, pasiimti šakutę prieš sėdant prie stalo, susidėti žaislus, knygas į vietą, nusiprausti, atsinešti ką nors iš kito kambario ir taip toliau ir taip toliau.... Kai padarome daug darbelių už vaiką, jis įsisamonina, kad pats nėra pajėgus nieko gero padaryti, o antra - kad tėvais galima pasinaudoti, manipuliuoti ir jiems komanduoti.
Vaiko mylavimas, jo norų paisymas - nėra lepinimas (nebent vaikas jums jau įsakinėja).
janneta
Dažnai išgirstu iš aplinkinių kad perdaug lepinu savo vaiką, bet argi tai lepinimas jei už jo išdaigas ar neklausymą tik subari o nemuši? Nejaugi už kiekvieną nusižengimą jį muši,argi blogai kad nupirksi tai ko jis nori,tikrai neperku visko iš eilės bet retkarčiais manau galima paisyti ir vaiko norų, mano nuomone galima ir ramiu tonu vaikui paaiškinti kas galima o kas ne, o ne nuolat staugiant ant jo...gaila bet ir pas mane giminėje yra tokiu mamų kurios tik šaukt temoka, o man nuolat pamokslauja kad mano vaikas per daug išlepintas schmoll.gif
mmergyte
QUOTE(janneta @ 2012 04 29, 11:12)
Dažnai išgirstu iš aplinkinių kad perdaug lepinu savo vaiką, bet argi tai lepinimas jei už jo išdaigas ar neklausymą tik subari o nemuši? Nejaugi už kiekvieną nusižengimą jį muši,argi blogai kad nupirksi tai ko jis nori,tikrai neperku visko iš eilės bet retkarčiais manau galima paisyti ir vaiko norų, mano nuomone galima ir ramiu tonu vaikui paaiškinti kas galima o kas ne, o ne nuolat staugiant ant jo...gaila bet ir pas mane giminėje yra tokiu mamų kurios tik šaukt temoka, o man nuolat pamokslauja kad mano vaikas per daug išlepintas schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif daugeliui iš mano aplinkos,irgi ramus kalbėjimasis,o ne staugimas atrodo lepinimas doh.gif doh.gif
anita x
QUOTE(mmergyte @ 2012 04 30, 21:17)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  daugeliui iš mano aplinkos,irgi ramus kalbėjimasis,o ne staugimas atrodo lepinimas doh.gif  doh.gif
*

man tai atrodo ne lepinimas, o teisingas auklejimas. Šaukimas ant vaiko nėra išeitis, deja kartais man trūksta kantrybes ir aš nesusivaldau... blush2.gif
mmergyte
QUOTE(anita x @ 2012 05 02, 21:56)
man tai atrodo ne lepinimas, o teisingas auklejimas. Šaukimas ant vaiko nėra išeitis, deja kartais man trūksta kantrybes ir aš nesusivaldau...    blush2.gif
*

kiek sekundžių praeina kai pradedat gailėtis? blush2.gif nes aš linkus tą laiką palaukti ir nusiraminti pati,nei po tiek sekundžių atsiprašyti vaiko 4u.gif
minijuke
QUOTE(mmergyte @ 2012 04 30, 21:17)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  daugeliui iš mano aplinkos,irgi ramus kalbėjimasis,o ne staugimas atrodo lepinimas doh.gif  doh.gif
*

pritariu. ramus auklejimas yra uztikrintas, tik tai turi tapti sistema:))
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.