Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auklės alga visuose Lietuvos kampeliuose-IId.
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Oleandra
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 16, 14:35)
Ne be reikalo tik Lt nevertinami zmones vyresnio amziaus,kurie turi didesne patirti..cia ne vien apie aukles...o bendrai.Paskaicius  toki teigini,nesistebiu dar labiau.
Savi ar svetimi jokio skirtumo...patirtis ir yra patirtis,mokejimas/gebejimas uzimti vaika,mokyti,paguosti,nuraminti..jis niekur nedingsta 4u.gif tik su didesne patirtimi turi platesni pasirinkima...pvz mano mociute dainuoja tas pacias daineles,seka tas pacias pasakas,kokias as taikau savo vaikams...aisku neneigsiu yra visokiu naujoviu,kurias taikau,bet lietuviu liaudes dainos,lpasakos,sakmes,istorija ir t.t.ji nesikeicia ir labai dziaugiuosi,kad turiu keleta seno leidimo pasaku knygu..nes naujesniuose leidimuose daugiau brutalumo, ziaurumo iterpta,daugiau  tiesmukiskumo.
*

Visiškai pritariu. Dar daugiau - svetimą vaiką prižiūri daug atsakingiau nei savą. Mano mama sako, kad mums, savo vaikams, tiek dėmesio ir pastangų neskyrė kiek skiria prižiūrimiems. Motina yra motina - ji myli visus vaikus. O tos mamytės, kurių galvose vien tik sąmokslai ir koneveikia visas aukles, seka, žemina. vaikai tai matydami elgiasi taip pat.
Papildyta:
QUOTE(Vilniete10 @ 2009 04 16, 15:49)
aciu uz jusu nuomone, jus tikra "super mama"  thumbup.gif
Papildyta:
is jusu atsakymo drisciau spresti, kad jus pati aukle  cool.gif
prabanga butu auklei sedeti ir ilsetis, skaityti, naudotis mano internetu, gerti mano kava ir laukti 3val. kol vaikas atsibus ir moketi jai uz tas 3val. po 8lt. to jau tikrai netoleruoju ir to nebus. uz sedejima nieks siais laikais nemoka, o kvaila jusu pasakyma "išeiti iš namų kol vaikas miega" vertinu kaip pasaipa, bet ne kaip jusu nuomone tuo klausimu, kuri buvau uzdavus  mirksiukas.gif
*

blink.gif Nu aš apakus. Mano teiginys ne jokia pašaipa. Jei aš būčiau auklė ir man nemokėtų už val kai vaikas miega - tikrai nedirbčiau pas jus. Jei mokate už valandas, tai ir leiskite auklei išeiti kai vaikas užmiega. Ji nueis į kitą šeimą padirbėti ir užsidirbti pinigėlių papildomai. O jei ji turi atlikti namų ruošos darbus - tai toks darbas kainuoja ne 8lt/val. Išsikvieskit namų tvarkytoją ir sužinosit kainas. Apie kavą ir internetą iš patyliu doh.gif
Viliana
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 16, 13:35)
Ne be reikalo tik Lt nevertinami zmones vyresnio amziaus,kurie turi didesne patirti..cia ne vien apie aukles...o bendrai.Paskaicius  toki teigini,nesistebiu dar labiau.
Savi ar svetimi jokio skirtumo...patirtis ir yra patirtis,mokejimas/gebejimas uzimti vaika,mokyti,paguosti,nuraminti..jis niekur nedingsta 4u.gif tik su didesne patirtimi turi platesni pasirinkima...pvz mano mociute dainuoja tas pacias daineles,seka tas pacias pasakas,kokias as taikau savo vaikams...aisku neneigsiu yra visokiu naujoviu,kurias taikau,bet lietuviu liaudes dainos,lpasakos,sakmes,istorija ir t.t.ji nesikeicia ir labai dziaugiuosi,kad turiu keleta seno leidimo pasaku knygu..nes naujesniuose leidimuose daugiau brutalumo, ziaurumo iterpta,daugiau  tiesmukiskumo.

ka reiskias nevertinami? ar verte tik pinigais suprantama? as kalbu apie ikainius, o ne apie vertybes, jus painiuojate du skirtingus dalykus. Beto jei aukle teigia, kad isaugino kruva vaiku ir anuku, kaip man tuo isitikinti, patiketi jos zodziu? na nesvarbu, zia tik eterio tersimas gausis....kalbame apie kainas mes esame sio atveju darbdaviai, mus niekas be patirties nemoka aukso kalnus, nors as nelegaliai ir visa gyvenima dirbusi doh.gif
JM
QUOTE(Viliana @ 2009 04 16, 14:34)
ka reiskias nevertinami? ar verte tik pinigais suprantama? as kalbu apie ikainius, o ne apie vertybes, jus painiuojate du skirtingus dalykus. Beto jei aukle teigia, kad isaugino kruva vaiku ir anuku, kaip man tuo isitikinti, patiketi jos zodziu? na nesvarbu, zia tik eterio tersimas gausis....kalbame apie kainas mes esame sio atveju darbdaviai, mus niekas be patirties nemoka aukso kalnus, nors as nelegaliai ir visa gyvenima dirbusi doh.gif
*

o jus darbe ivertina kaip ....ne pinigais g.gif ar tik pagyrimo rastais ? Smagu,kai darbdavys giria darbuotoja,skatina,bet geram darbuotojui turi buti ir vertas atlyginimas.
Jus parasete stereotipa..minimumas mokamas pensininkei cool.gif suprantu,kai mokama maziau be patirties,bet moketi,vien tik todel,kad zmogus pensininkas.....ar todel,kad gauna pensija ir turi noro ir svarbiausia jegu dirbti reikia moketi maziau???
Pensija uzsidirbame visi,bet jei dar esi darbingas tai eini dirbti..bet juk LT galioja stereotipai,o gal labiau tie stereotipai pritaikyti isnaudojimui..pensininkas tai ir gausi mazai..nors kita vertus jei nepatinka nesamdyk.Patinka samdyk ir mokek taip,kaip atliekamas darbas.
Bet kadangi diskusija truputi krypsta i sona,tai gristam i pagrindini tema.AUKLES ALGA 4u.gif
giedrute 99
QUOTE(vaival @ 2009 04 16, 15:26)
Ne skaičiuje esmė biggrin.gif , o gyvenimo patirtyje ax.gif
*

Ir patirties turiu pakankamai smile.gif
giedrute 99
Vilnietei.

Nu zinokit jau pas jus nedirbciau. Arba kai jusu vaikas uzmigtu, tada einu i lauka pasivaikscioti, kol atsibus. Nes artaip, artaip uz ta miego valandos nemoketumet. Na nesakau, aisku prie kompo jusu nelysciau, kavos irgi negerciau, nes jum gaila, kad atsigers podeli. Bet kad jau ta zurnala pavartys, kol vaikas miega, nematau nieko blogo. Nu bet net nusijuokiau... kai vaikas miega, nemoketi. Tai atrodo tai ateini kaip idarbeli, visai dienai. Ir vaikas uzmigo, ir jau nemoketi.Taigi vistiek sedi prie jo, negali niekur iseiti doh.gif Nu bet ir yra zmoniu keistu, Atsiprasau kad taip rasau, bet nesusilaikiau. 4u.gif Kazin ar gera aukle rasite.
Fliansiukas
is jusu atsakymo drisciau spresti, kad jus pati aukle cool.gif
prabanga butu auklei sedeti ir ilsetis, skaityti, naudotis mano internetu, gerti mano kava ir laukti 3val. kol vaikas atsibus ir moketi jai uz tas 3val. po 8lt. to jau tikrai netoleruoju ir to nebus. uz sedejima nieks siais laikais nemoka, o kvaila jusu pasakyma "išeiti iš namų kol vaikas miega" vertinu kaip pasaipa, bet ne kaip jusu nuomone tuo klausimu, kuri buvau uzdavus mirksiukas.gif
*

ATSAKYMAS VILNIETEI:
Manau kvaila net diskutuoti sia tema,moketi ar nemoketi uz valandas,kai vaikas miega...Paskaicius nesupratau,ar cia jumoras ar pasityciojimas is zmogaus. g.gif
Pati tikrai nesu aukle,nors kazkada teko si darba dirbt.Tikrai toliau tokioj seimoj nedirbciau,kur nera pagarbos savo vaikucio artimiausiam zmoguj,kuris ji globoja per diena verysad.gif
Tu Mano
O man iskilo klausimas: kaip mama patikrins kiek laiko vaikas miegojo, kada uzmigo ir kada atsikele? bigsmile.gif Juk vaikas ne masina - neuzprogramuosi.. Tai kaip cia bus derinama ta valandos kaina? Patikesit aukles zodziu, ar tvirtinsit kad tikrai zinote kada vaikas uzmigo ir atsikele?

O dabar rimtai, tokioj situacijoj kai jums tereikia aukles tik kelioms valandoms, is kuriu didziaja dali vaikas miega pietu miego, tai tiesiog mazinkit valandos ikaini (na pvz. nuo 8lt/val iki 6 lt/val) ir ieskokit kas sutiks dirbti uz toki valandini ikaini, bet mokekit uz pilnai isbutas pas jus valandas ir juo labiau palikit jus ta aukle ramybej, tegu skaito ji ta zurnala kol tas jusu mazylis miega doh.gif

Kompiuteris atskira tema, bet televizoriu ziuret gal tikrai jai galima (jei ne tam paciam kambary ir vaikiukas miega), o del gerimu/maisto reik aptart is anksto: ar valgys/gers pas jus, ar nesis is namu.
ingfeting
O kai darbe nebuna pilno apkrovimo, irgi reiktu algos nemoketi ar ja sumaziti? g.gif
astana
QUOTE(Oleandra @ 2009 04 16, 15:59)
Visiškai pritariu. Dar daugiau - svetimą vaiką prižiūri daug atsakingiau nei savą. Mano mama sako, kad mums, savo vaikams, tiek dėmesio ir pastangų neskyrė kiek skiria prižiūrimiems. Motina yra motina - ji myli visus vaikus. O tos mamytės, kurių galvose vien tik sąmokslai ir koneveikia visas aukles, seka, žemina. vaikai tai matydami elgiasi taip pat.
Papildyta:
:blink:  Nu aš apakus. Mano teiginys ne jokia pašaipa. Jei aš būčiau auklė ir man nemokėtų už val kai vaikas miega - tikrai nedirbčiau pas jus. Jei mokate už valandas, tai ir leiskite auklei išeiti kai vaikas užmiega. Ji nueis į kitą šeimą padirbėti ir užsidirbti pinigėlių papildomai. O jei ji turi atlikti namų ruošos darbus - tai toks darbas kainuoja ne 8lt/val. Išsikvieskit namų tvarkytoją ir sužinosit kainas. Apie kavą ir internetą iš patyliu  :oh
*

Esu auklė ne pensininkė.Šitą darbą dirbu jau seniai ir tai yra mano pagrindinis pajamų šaltinis.Įlindau į šitą temą,kad sužinočiau,kiek šiuo metu gauna auklės kituose miestuose.Aš gyvenu Šiauliuose,dirbu dviejose šeimose(dvi dienas vienoje,dvi kitoje).Moka po 4 ir 5 Lt.Aišku,tai yra labai mažai ir aš pastoviai pasižiūriu skelbimų laikraštį.Ir ką matau?Šiauliuose ieškomos aukles,kurioms mokėtų po 2,5 arba po 3 Lt.Gal todėl nėra pasisakančių mamyčių iš Šiaulių?
Ginčai dėl to,ar mokėti auklei už valandas,kurias vaikas miega,atrodo labiau nei apsurdiška.Su tokia mama net nesitarčiau nei dėl darbo,nei dėl atlyginimo,nes tokioje nesupratingoje šeimoje,savaime aišku,iškiltų ir kitų problemų.Visada stengiuosi vadovautis geranoriškumo principu.Turi būti patenkintos abi pusės.
garbaneLS
svekutes. Paskaiciau ir apsalau blink.gif kaip tai galima dar kalbeti apie tai ar moketi auklei uz laika kai vaikas miega? kaip ati dirbau aukle, pries pora metu, seimininke pasake - naudokis internetu, saldytuvu kiek nori. zinoma as saldytuvu nesinaudojau, nes pastoviai dietos laikydavausi ax.gif bet ir seip vaisiu ar salotu visada sao isidedavau, nesmagu kazkaip svetima maista valgyti...bet kad priestarautu del kompo tai to niekada nebuvo. vaikui uzmigus as knyga skaitydavau arba zurnalus. o ka daugiau veikti jei vaikas po 3 valandas du kartus per diena miega? atsiprasau, bet vaiko priziurejimas, arba tarkim saugojimas miegant, taip pat yra aukles darbas. smile.gif pamenu karta indus palikusi seimininke buvo, pilna kriaukle, as neturejau ka veikti ir suploviau, ji gryzusi pamate, kad pradejo dekuoti, bet sako kita karta neplauk, nes pati prisinersiu pati ir isplausiu. nebuvo tokiu reikalavimu - kad sutvarkyk man kambarius ar pan. zinoma jei butu daugiau mokejusi ir butu prasiusi, buciau sutvarkius smile.gif
p.s. visiskai pritariu astanai ir kitoms pasisakiusioms apie absurda nemoketi uz miego valandas mirksiukas.gif
Brooke
QUOTE(Vilniete10 @ 2009 04 16, 11:49)
uz sedejima nieks siais laikais nemoka, o kvaila jusu pasakyma "išeiti iš namų kol vaikas miega" vertinu kaip pasaipa, bet ne kaip jusu nuomone tuo klausimu, kuri buvau uzdavus  mirksiukas.gif
*

O ko auklė ten pas jus turi sėdėt tada tas dvi ar tris valandas, jei jai už jas nemokama ir net kavos negalima atsigert g.gif? Jūs gal muziejui gyvenat? Nes aš taip suprantu, kad tą sėdėjimą jūsų namuose kol vaikas miega vertinat kaip kažkokią atrakciją auklei.. rolleyes.gif Na na.. Nepavydžiu tai mergaitei ar moteriai kuri sutiks su jūsų tokiom sąlygom ax.gif
Štefutė
Na gal jau taip nepykim ant tos mamytes, kuri skaiciuoja, ka veikia aukle, kai vaikas miega.. 4u.gif
Man atrodo, kad tai priklauso nuo atlyginimo, kuri aukle gauna, jei 800 men, tai prasyti, kad dar palygintu ar pagamintu maisto kazkaip nelabai mirksiukas.gif . Jei gauna 1500, tai kodel seimininku nepasitikus su nuskustu bulviu puodu? Kaip ir nesunku, ir visi laimingi...
Juk vis tiek 3 val sedi, kai vaikas miega, tai gali ir kavos pagerti, ir zurnala paskaityti, ir numigti ir dar seimai kazka mielo padaryti..
vėja tėja
QUOTE(Vilniete10 @ 2009 04 16, 14:49)
o kvaila jusu pasakyma "išeiti iš namų kol vaikas miega" vertinu kaip pasaipa,

Turbūt taip ir reikėtų vertinti. Nes svarstymai "ar auklei reikia mokėti, kai vaikas miega", manau, tik pašaipos ir teverti. O ligoninėj naktį budinčiam gydytojui turbūt irgi nereikia mokėti, jei nėra ekstra operacijos? Juk nieko neveikia. Kasininkė irgi kasoj, kol nėra pirkėjų, nieko neveikia. Ką jau kalbėt apie kokį naktinį sargą. Jis išvis nieko neveikia.

Tos valandos, kurias auklė būna, kol vaikas miega, nėra jos. O jei sakot, kad tomis valandomis ji nedirba, tai, logiška, ir darbo vietoje neprivalo būt.

Jei nakčiai auklę norėtumėt nusisamdyt, turbūt jai visai siūlytumėt nemokėt? Nes juk vaikas MIEGA.

Jei ką, aš ne auklė, kaip čia jau sulaukiau porąkart tokių "įžvalgų", o pati auklę samdau.
Daluze14
QUOTE(Tavo_Mano @ 2009 04 08, 16:59)
Aha "ismokins"..pampersa uzdes ir pasibaigs visi mokymai...grupeje 15 vaiku, jei bent 4-5 nemoka, nejaugi naiviai manote kad paskui kiekviena aukle vaikscios paskui...Nebent auklytei dovaneles pasiulyt, bet tada kiti vaikai liks nuskriausti
*

o mano vaikis darzelyje ir ismoko i puoda daryt biggrin.gif
xramunelex222
norejau paklausti mamyciu kiek paprasyti mamytes LT .reikia priziuret panevezyje 2-3val kas dien 8men leliuka?
~Dark Elf~
Kokiu 5lt..6lt smile.gif uz 1h smile.gif
orintele
Mielos mamytės, gal žinote, koks valandinis atlygis auklei Klaipėdoje?
Nuo birželio mėn. ieškom auklytės 2-3 dienom per savaitę, nuo 8 iki 18 val.
Įdomu būtų žinoti kainas, nes pastebėjau, kad jos visuose miestuose skirtingos.
giedrute 99
QUOTE(orintele @ 2009 04 20, 13:21)
Mielos mamytės, gal žinote, koks valandinis atlygis auklei Klaipėdoje?
Nuo birželio mėn. ieškom auklytės 2-3 dienom per savaitę, nuo 8 iki 18 val.
Įdomu būtų žinoti kainas, nes pastebėjau, kad jos visuose miestuose skirtingos.
*

Ne kazin ka ir skiriasi nuo kitu miestu, pas mus 4-5lt i valanda. 4u.gif
dukvadratu
B8na ir po 3 lt valandai.
Petrowna
sveikutes,o koks valandinis allygis siuo metu Kaune?
giedrute 99
QUOTE(dukvadratu @ 2009 04 20, 16:03)
B8na ir po 3 lt valandai.
*

O kur cia taip? blink.gif
Jurgitele22
QUOTE(Petrowna @ 2009 04 20, 16:29)
*

5/6 litai
egis_klp
Maziau jus cia blevyzgokit, jei tema sukurta AUKLES ALGA, tai ir parasykit kiek kas moka! O tai reikia perskaityti 6 psl, kad isvysti kiek tas dabartinis atlygis auklei!

Mes Klaipedoje auklei mokame 6lt/h. Dirba nuo 7.30 iki 17.30val, 5d per savaite.
Paprasius padaro valgyti, rubelius visada islygina ir neprasyta.
astana
QUOTE(egis_klp @ 2009 04 20, 20:37)
Maziau jus cia blevyzgokit, jei tema sukurta AUKLES ALGA, tai ir parasykit kiek kas moka! O tai reikia perskaityti 6 psl, kad isvysti kiek tas dabartinis atlygis auklei!

Mes Klaipedoje auklei mokame 6lt/h. Dirba nuo 7.30 iki 17.30val, 5d per savaite.
Paprasius padaro valgyti, rubelius visada islygina ir neprasyta.
*

Šaunuolė.Taip visoms ir reikėtų rašyti ,kad būtų suprantama,kur ir kiek mokama.
-MŠ-
QUOTE(Petrowna @ 2009 04 20, 13:29)
*

as moku po 5 lt./val., bet mes jau aukle turime nuo rudens. Tuo tarpu dabartines mamytes, jau tas pacias aukles, kur rudeni mokejo po 5 lt, samdo po 4 lt... Ir norinciu daug, ir tikrai rimtos moteriskes... Krize vistiek savo diktuoja. Tad nuo ateinancio rudens, kai jau dirbsiu pilnu etatu, mums vistiek reikes ieskotis kitos aukles, tad tikiuosi, kad mokesiu jau po 4 lt...
plate
Auklei Vilniuje mokame po 1800 Lt/mėn. Auklės amžius 63 m. Su vaiku būna darbo dienomis nuo 8:30 iki 18:30.

Bet auklė ne tik prižiūri vaiką, ji taip pat aptvarko namus (dulkės, grindys, kriauklės, vonia ir tt), jei būna, kad paliekam nešvarių indų, visada išplauna, gamina vaikui valgyti, jei būna išskalbtų ir neišlygintų vaiko rūbų, juos išlygina, kartais jei paprašome, nueina į parduotuvę ir parneša produktų, būna ir taip, kad žinodama, kad vakarienei ketiname daryti kugelį, pati niekieno neprašoma priskuta bulvių ar pan.

Jei būna, kad užtrunkame grįžti namo, tada bendru sutarimu, jei ji gali, pažiūri vaiką ilgiau. Už tai papildomai nemokame. Tačiau būna atvejų, kai mes grįžtame anksčiau ir ją paleidžiame. Už tai irgi neskaičiuojame, kad nemokėsime jai pinigų už tas valandas, kai anksčiau išėjo namo. Savaitgaliais kolkas jos paslaugų neprireikė, manau, kad jei prireiktų, tartumėmės dėl papildomo apmokėjimo.

Žodžiu, mūsų auklė dirba už fiksuotą mėnesinį atlyginimą ir dirba truputį daugiau, nei kad vien prižiūri vaiką. Kolkas visos sąlygos abiems pusėms tinka, o mes nusiskundimų jos darbu neturime.
giedrute 99
QUOTE(plate @ 2009 04 21, 13:01)
Auklei Vilniuje mokame po 1800 Lt/mėn. Auklės amžius 63 m. Su vaiku būna darbo dienomis nuo 8:30 iki 18:30.

Bet auklė ne tik prižiūri vaiką, ji taip pat aptvarko namus (dulkės, grindys, kriauklės, vonia ir tt), jei būna, kad paliekam nešvarių indų, visada išplauna, gamina vaikui valgyti, jei būna išskalbtų ir neišlygintų vaiko rūbų, juos išlygina, kartais jei paprašome, nueina į parduotuvę ir parneša produktų, būna ir taip, kad žinodama, kad vakarienei ketiname daryti kugelį, pati niekieno neprašoma priskuta bulvių ar pan. 

Jei būna, kad užtrunkame grįžti namo, tada bendru sutarimu, jei ji gali, pažiūri vaiką ilgiau. Už tai papildomai nemokame. Tačiau būna atvejų, kai mes grįžtame anksčiau ir ją paleidžiame. Už tai irgi neskaičiuojame, kad nemokėsime jai pinigų už tas valandas, kai anksčiau išėjo namo. Savaitgaliais kolkas jos paslaugų neprireikė, manau, kad jei prireiktų, tartumėmės dėl papildomo apmokėjimo.

Žodžiu, mūsų auklė dirba už fiksuotą mėnesinį atlyginimą ir dirba truputį daugiau, nei kad vien prižiūri vaiką. Kolkas visos sąlygos abiems pusėms tinka, o mes nusiskundimų jos darbu neturime.
*

Nu suonuoliai kad tiek mokate.Va cia tai suprantu, kad galima reikalauti is aukles kazko, bet tai piktai, kai moka 4lt uz valanda. Ir reikalauja dar, kad ohoho. 4u.gif
astana
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 21, 15:56)
Nu suonuoliai kad tiek mokate.Va cia tai suprantu, kad galima reikalauti is aukles kazko, bet tai piktai, kai moka 4lt uz valanda. Ir reikalauja dar, kad ohoho. :4u:
*

O siandieniniam skelbimu laikrastyje Siauliuose ieskoma aukle uz 1,5 Lt /val.Bijau,kad ir ras.Riesta mums auklems.
JM
QUOTE(astana @ 2009 04 21, 19:38)
O siandieniniam skelbimu laikrastyje Siauliuose ieskoma aukle uz 1,5 Lt /val.Bijau,kad ir ras.Riesta mums auklems.
*

tai ieskoti galima.... cool.gif
giedrute 99
QUOTE(astana @ 2009 04 21, 21:38)
*

Vaje, nu jau nekas. Nu bet 1,5...Tai gal uz dyka, greit ieskos. Gal ir ras kokia visai senute, bet is tokios ir nieko nepareikalausi. Uzjauciu jumis Siaulietes. 4u.gif
vaival
QUOTE(plate @ 2009 04 21, 12:01)

*

Na, mes mokame mažiau 600Lt jaunesnei auklei, kuri atlieka paminėtus darbus (plauti rūbų ir indų nereikia, tam yra buitinė technika, tačiau namus patvarko ir valgyt pagamina) biggrin.gif
Patrika
QUOTE(vaival @ 2009 04 22, 12:24)
Na, mes mokame mažiau 600Lt jaunesnei auklei, kuri atlieka paminėtus darbus (plauti rūbų ir indų nereikia, tam yra buitinė technika, tačiau namus patvarko ir valgyt pagamina) biggrin.gif
*

Tai gaunas 3lt/h???? jei dirba kasdien ir imti vidurki po 10 h. Nu labai pigi. Nezinau,jei cia vilniuj,tai man net ranka nekiltu tiek mazai moket. bigsmile.gif
giedrute 99
QUOTE(zivvilte @ 2009 04 22, 12:53)
Tai gaunas 3lt/h???? jei dirba kasdien ir imti vidurki po 10 h. Nu labai pigi. Nezinau,jei cia vilniuj,tai man net ranka nekiltu tiek mazai moket.  bigsmile.gif
*

O man net noras neimtu ten eiti dirbti, nes as labai atsakingai ziuriu i sitoki darba. Istikruju juk reikia ir lavinti, ir uzimti, nu grynai ziureti ir myleti kaip savo. O vistiek myleti kaip savo, svetima [nors neskirstau, mano ne mano, man jie visi vienodi] na sutikit, tai nera lengva. Nezinau, gerai jai rado uz tiek, bet as mokeciau normaliai, bet ir reikalauciau. Nors dabar moka istikruju na nedaug [3-4lt] bet reikalavimai, atrodo kad eini dirbti kazka nezemisko, o moketi nenori. 4u.gif
~Dark Elf~
Jei rado kas tai padaro,ir jokiu nusiskundymu,tai tegul ir dziaugias zmogus ,kad tiek moka.abiem pusem gerai. Bet toki uzdarbi moket...mnjo.nieko negaliu pasakyt.mane labiau sokeravo siauliai. uz 1 h. 1,50? biggrin.gif nemanau kad ras.nebent koki vaika,priziuret jos vaika. uz grubiai paskaiciavus jei po 10 h i diena..ir 5 dienas iseina 75litai? uz men 300lt? blink.gif tragedija.dviem savaitem man sitie pinigai.ant dvieju.
JM
sakyciau gal labiau naudojasi..nagi krize...o jei isties tai ta krize labiau paliete vyrus,ju darbus,o moterys...vat prasau praeita savaite mano 2 drauges gavo puikius darbus su tikrai gerais atlyginimais 4u.gif
Tad nesmukdykime vieni kitu jau taip zemai 4u.gif juk niekas nenoretu,kad jo darba ivertintu 1.5 uz val cool.gif
plate
Aš suprantu, kad mes auklei mokame nemažus pinigus. Ko gero, galėjome auklę susirasti ir už pigiau. Tačiau šitoj vietoj yra keli "bet".

Visų pirma, auklė su didele patirtimi ne tik savo vaikų auginime, bet ir prižiūrint svetimus vaikučius. Samdydami ją, turėjome itin geras rekomendacijas, buvome įsitikinę, kad tai žmogus, kuris turi visą reikiamą kompetenciją ir yra patikimas. Tai mums yra svarbu įsileidžiant svetimą žmogų į savo namus prižiūrėti mūsų vaiką.

Antra, aš tikrai manau, kad darbas, kuriame reikia prisiimti visišką atsakomybę už svetimą vaiką, rūpintis juo kasdien, lavinti, užtikrinti gerus santykius su šeima yra pakankamai sunkus. Ne kiekvienas galėtų tokį darbą dirbti iš tiesų gerai, todėl žmogus, kuris sugeba, gali, nori ir iš tiesų myli savo darbą, yra vertas normalaus atlyginimo.

Auklė vaiką prižiūri jau pusmetis. Vaikas ją myli, be problemų pasilieka. Būtent todėl mums yra svarbu, kad jai patiktų mūsų šeimoje ir vieną dieną atėjusi ji nepasakytų, kad rado kitą šeimą, kuri mokės daugiau arba yra kitos geresnės sąlygos. Manome, kad norėdami, kad mums su ja būtų gerai ir galėtume būti ramūs, turime padaryti taip, kad ir jai su mumis būtų gerai.

Šiuo metu džiaugiuosi, kad galiu būti visiškai rami, palikdama savo pupą su šiuo žmogumi. O dėl pinigų, tai kol galėsime, tol mokėsime. Jei negalėsime, tada reikės kažką galvoti. Bet susirasti auklę už 1,5 Lt/val aš bijočiau, nes manau, kad tada tokios ramybės, kokią turiu dabar ir pasitenkinimo darbu iš abiejų pusių tikrai nebūtų.

giedrute 99
QUOTE(plate @ 2009 04 22, 14:44)
Aš suprantu, kad mes auklei mokame nemažus pinigus. Ko gero, galėjome auklę susirasti ir už pigiau. Tačiau šitoj vietoj yra keli "bet".

Visų pirma, auklė su didele patirtimi ne tik savo vaikų auginime, bet ir prižiūrint svetimus vaikučius. Samdydami ją, turėjome itin geras rekomendacijas, buvome įsitikinę, kad tai žmogus, kuris turi visą reikiamą kompetenciją ir yra patikimas. Tai mums yra svarbu įsileidžiant svetimą žmogų į savo namus prižiūrėti mūsų vaiką.

Antra, aš tikrai manau, kad darbas, kuriame reikia prisiimti visišką atsakomybę už svetimą vaiką, rūpintis juo kasdien, lavinti, užtikrinti gerus santykius su šeima yra pakankamai sunkus. Ne kiekvienas galėtų tokį darbą dirbti iš tiesų gerai, todėl žmogus, kuris sugeba, gali, nori ir iš tiesų myli savo darbą, yra vertas normalaus atlyginimo.

Auklė vaiką prižiūri jau pusmetis. Vaikas ją myli, be problemų pasilieka. Būtent todėl mums yra svarbu, kad jai patiktų mūsų šeimoje ir vieną dieną atėjusi ji nepasakytų, kad rado kitą šeimą, kuri mokės daugiau arba yra kitos geresnės sąlygos. Manome, kad norėdami, kad mums su ja būtų gerai ir galėtume būti ramūs, turime padaryti taip, kad ir jai su mumis būtų gerai.

Šiuo metu džiaugiuosi, kad galiu būti visiškai rami, palikdama savo pupą su šiuo žmogumi. O dėl pinigų, tai kol galėsime, tol mokėsime. Jei negalėsime, tada reikės kažką galvoti. Bet susirasti auklę už 1,5 Lt/val aš bijočiau, nes manau, kad tada tokios ramybės, kokią turiu dabar ir pasitenkinimo darbu iš abiejų pusių tikrai nebūtų.
*

Labai teisingai parasete. drinks_cheers.gif
Viliana
QUOTE(plate @ 2009 04 22, 14:44)

jei tureciau galimybe ir as savo auklei tiek mokeciau, bet deja gaunu maziau negu jusu aukle, nors esu magistre ir savo zinias bei darba vertinu daug daugiau, bet dabar ne laikas kilti karjeros laiptais, o karjera pradejau krizes pradzioje doh.gif todel krize tokiom mamytem kaip as isejo i nauda, ir mes galime siek tiek sutaupyti ir pasinauduoti galimybe....o krize uzsites ilgai, iki kokiu 2011 tai tikrai unsure.gif
vaival
QUOTE(zivvilte @ 2009 04 22, 11:53)
Tai gaunas 3lt/h???? jei dirba kasdien ir imti vidurki po 10 h. Nu labai pigi. Nezinau,jei cia vilniuj,tai man net ranka nekiltu tiek mazai moket.  bigsmile.gif
*

Mokame 600Lt mažiau (tiesiog atidžiai skaitykite) 4u.gif ir atlikite visai nesudėtingus matematinius veiksmus smile.gif
astana
QUOTE(vaival @ 2009 04 22, 16:17)
Mokame 600Lt mažiau (tiesiog atidžiai skaitykite) 4u.gif ir atlikite visai nesudėtingus matematinius veiksmus smile.gif
*

Ar ne suprantamiau butu buve parasyti,kad mokame 1200 Lt,nes as irgi supratau,kad mokate maziau,t.y.600 Lt.
Patrika
QUOTE(vaival @ 2009 04 22, 17:17)
*

Na tikrai,kaip paraset taip ir supratau,prie ko cia matematika tongue.gif pazodziui netgi galima suprast ,kad 600 lt ir maziau ax.gif Nu nesvarbu,dabar aisku blink.gif Nu tai tiek ,tai normaliai,nes buvau tikrai svelniai tariant "nustebus" biggrin.gif
laurabajorai
patarkite, kiek reiktu moketi auklei (per menesi ar valandini atlyg), kuri priziuretu 1.8 metu berniuka, bet kartu namuose butu ir mama su naujagimiu? taip pat manau, kad auklei tektu kartais padeti ir naujagimio prieziuroje, jei mama uzsiimtu su 1.8metu berniuku. tikrai nesiruosiu moketi labai mazai, tiesiog kokia alga butu normali?
-MŠ-
kad kainos dabar krenta, tai, sakyciau visai normalu... Iki rudens ir dar daugiau kris - juk logiska, jei kazkam atlyginimas sumazeja nuo 2000 iki 1200, tai ir auklei turetu mazeti - kitaip dirbti mamytems neapsimokes... O be to ir bedarbiu daugeja - vadinasi dideja ir pasiula ax.gif Siaip gi nemaza dalis aukliu gyvena ne tik is aukles uzdarbio - dar tuo paciu pasiima pasalpa is birzos, gauna pinigelius uz invaliduma ar pensija... Tikiu, kad yra ir isimciu, bet bent as su tokiomis daugiausiai susidurusi buvau ax.gif Iki 1.5 lt. nekris - bent jau kaune, bet, visai tiketina, kad rudeni galim moketi jau ne po keturis, o ir po tris litus ax.gif
vaival
QUOTE(zivvilte @ 2009 04 22, 19:06)
Na tikrai,kaip paraset taip ir supratau,prie ko cia matematika  tongue.gif  pazodziui netgi galima suprast ,kad 600 lt ir maziau  ax.gif  Nu nesvarbu,dabar aisku  blink.gif  Nu tai tiek ,tai normaliai,nes buvau tikrai svelniai tariant "nustebus"  biggrin.gif
*

Lietuvių kalboje yra dar ir skyrybos ženklai, kurie vartotini ir keičia reikšmę. 4u.gif , na, bet tema ne apie tai smile.gif .
Patrika
QUOTE(vaival @ 2009 04 23, 08:37)
Lietuvių kalboje yra dar ir skyrybos ženklai, kurie vartotini ir keičia reikšmę. 4u.gif , na, bet tema ne apie tai smile.gif .
*

Tikrai kad,bet matyt negalit susilaikyt bigsmile.gif tongue.gif
Atsiprasau kitu mamyciu. 4u.gif
vaival
QUOTE(-MŠ- @ 2009 04 22, 21:11)
kad kainos dabar krenta, tai, sakyciau visai normalu... Iki rudens ir dar daugiau kris - juk logiska, jei kazkam atlyginimas sumazeja nuo 2000 iki 1200, tai ir auklei turetu mazeti - kitaip dirbti mamytems neapsimokes... O be to ir bedarbiu daugeja - vadinasi dideja ir pasiula  ax.gif  Siaip gi nemaza dalis aukliu gyvena ne tik is aukles uzdarbio - dar tuo paciu pasiima pasalpa is birzos, gauna pinigelius uz invaliduma ar pensija... Tikiu, kad yra ir isimciu, bet bent as su tokiomis daugiausiai susidurusi buvau  ax.gif  Iki 1.5 lt. nekris - bent jau kaune, bet, visai tiketina, kad rudeni galim  moketi jau ne po keturis, o ir po tris litus  ax.gif
*

Visiškai pritariu Jūsų nuomonei.
Papildysiu, kad dar dalis auklių ir kompensacijas už šildymą bei karštą vandenį gauna (kaip socialiai remtinos - nedirbančios), (tai taip pat kompensuojama iš biudžeto, t.y. mūsų mokamų mokesčių). Tai gi galimybių derėtis dėl kainos ir darbų sąrašo labai didelė ax.gif .
giedrute 99
Atsiprasau kad nesusilaikiau. Bet iskilo toks klausimas, o prie ko cia, kad aukle gauna kazkokia pasalpa, ar kompensacija, ir jusu vaiku prieziura? Koks jum skirtumas ka jinai gauna? Tai kad ji gauna kazkokia parama, tai manau jusu neturetu tai dominti. Tai kad ji gauna parama kazkokia, tai jau jei reikia moketi maziau? Nesupykit, bet jei jau pasiulytu man uz valanda 3litus, tai jau geriau einu dirbti valytoja, tai bent minimuma gauni.Aisku pensininkes prisidurti prie pencijos, tos tai jo sutinku, jos eis, bet ne jaunos, patyrusios aukles. 4u.gif
rence*
Kaunas. atlyginimas 5lt/val. Dirba vidutiniskai 7val/diena (kartais ilgiau) nuo pirmadienio iki penktadienio.
vaival
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 23, 13:50)
Atsiprasau kad nesusilaikiau. Bet iskilo toks klausimas, o prie ko cia, kad aukle gauna kazkokia pasalpa, ar kompensacija, ir jusu vaiku prieziura? Koks jum skirtumas ka jinai gauna? Tai kad ji gauna kazkokia parama, tai manau jusu neturetu tai dominti. Tai kad ji gauna parama kazkokia, tai jau jei reikia moketi maziau? Nesupykit, bet jei jau pasiulytu man uz valanda 3litus, tai jau geriau einu dirbti valytoja, tai bent minimuma gauni.Aisku pensininkes prisidurti prie pencijos, tos tai jo sutinku, jos eis, bet ne jaunos, patyrusios aukles. 4u.gif
*

Prašau, prašau smile.gif .
Paaiškinsiu: dirbdama ir nemokėdama mokesčių bei gaudama įvairias socialines išmokas bei kompensacijas iš biudžeto (bent mūsų auklė gauna didesnį atlygį nei mokykloje dirbantis pedagogas pilnu krūviu ir mokantis mokesčius).
Na, o apie 3 Lt už valandą, tai nežinau kuriam mieste tiek moka (gal gilioj provincijoj) g.gif
Valytojos darbą vertinčiau kaip prabangą šiuo laikotarpiu 4u.gif
Droka
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 23, 13:50)
*

lotuliukas.gif na valytoja tikrai sunkiai darba rastumet, nes dauguma ju jau dirba uz puse minimuma, bei vietos deficitines... O del 3Lt tai jei dirba i diena apie 10h tai i menesi gaunasi apie 630Lt..........nemanau kad siuo metu tai blogi pinigai ax.gif O tas jusu deklaruojamas geriau minimumas tai taip "ant popieriaus" 800Lt, o i rankas gaunasi 678Lt tai skirtumas apie 48Lt lotuliukas.gif . O Vilniuje jau be problemu ir uz 3Lt rasti visai ne pensininke, energinga moteri, galite net bandymui ideti i skelbimu portalus, kad ieskote aukles uz 3Lt/h ...pamatysite kaip laiskais uzvers....... Man reiks nuo rugsejo men. dviem mergaitem nuo 13-17h aukles menesinis mokesti paskelbiau paziureti ar kas atsiras uz 400Lt "i rankas" tai visa savaite i diena buvo apie 12-20 skambuciu doh.gif ir tikrai net pensininkiu ar studenciu nepasitaike apie 30-50m moterys..........
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.