Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auklės alga visuose Lietuvos kampeliuose-IId.
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
TheAngel
kadangi ka tik senoji tema buvo uzdaryta,tai kvieciu diskutuoti apie aukliu atlygi sioje temoje.juk tai tikrai daug kam aktualu. 4u.gif diskutuokime toliau.
Papildyta:
QUOTE(jeila @ 2009 04 04, 11:18)
blink.gif
Jei jusu pajamos ir islaidos nesikeicia,tai tikrai mazint alga auklei reikalo nera(yra firmu kur irgi atlyginimu nemazina),bet jei jusu pajamos sumazetu,o islaidos liktu tokios pat dideles,tai logiska,kad reiktu mazint islaidas... sumazejus prabangiai algai(pvz nuo 20.000 iki 17.000) gal galima atsisakyt kitu dalyku,bet nuo 3.000 iki 2.300,tai sumazint auklei alga kazkuria dalim yra normalu... cia mano nuomone...
*

manau,kad jus teisi esate.ko gero,viskas labai individualu.bet tikrai nieko smerktino nematau,jeigu aukles alga taip pat siek tiek(pabreziu-SIEK TIEK,pagal susitarima)mazetu. 4u.gif
lidija malinauskiene
QUOTE(CreteIsland @ 2009 04 06, 15:02)
kadangi ka tik senoji tema buvo uzdaryta,tai kvieciu diskutuoti apie aukliu atlygi  sioje temoje.juk tai tikrai daug kam aktualu. 4u.gif diskutuokime toliau.
Papildyta:
manau,kad jus teisi esate.ko gero,viskas labai individualu.bet tikrai nieko smerktino nematau,jeigu aukles alga taip pat siek tiek(pabreziu-SIEK TIEK,pagal susitarima)mazetu. 4u.gif
*

smile.gif Domina,koks atlygis dabar Kaune,jei ,tarkim,valandinis darbas ,arba jei reiktu vazineti su visuomeniniu transportu i uzmiesti?
~Dark Elf~
AusraR 2009 03 16, 10:07
taigi....ziuriu as dabr i savo vaikus ir galvoju...uz dvieju menesiu jiems bus du metai...jei dar nei vaiksciot nei kalebt nei valgys patys nemoka ir neismoks per tuos du menesius....nu ir kaip toki vaika palikt darzely???? na ka daryt jei neturi pinigu auklei? o net ir jeigu turi, juk vaikuciui tokia trauma tokiam mazam likt be mamos visa diena.....tame ir beda kad seimunai yra vyrai daugumoj, todel jiems ne motais tie vaikai...na, bet cia temea ne apie tai.

Darzelyje zinokit ismokina vaikucius valgyt.ir i tualeta nueit.nera cia ko bijot.Nepaliks juk alkano vaikelio smile.gif
Ir moket juk reikes maziau,nei auklei,o ir pripras,be jusu pabut..su vaikais zais..
Tavo_Mano
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 04 07, 23:54)

Darzelyje zinokit ismokina vaikucius valgyt.ir i tualeta nueit.nera cia ko bijot.Nepaliks juk alkano vaikelio  smile.gif
Ir moket juk reikes maziau,nei auklei,o ir pripras,be jusu pabut..su vaikais zais..
*

Aha "ismokins"..pampersa uzdes ir pasibaigs visi mokymai...grupeje 15 vaiku, jei bent 4-5 nemoka, nejaugi naiviai manote kad paskui kiekviena aukle vaikscios paskui...Nebent auklytei dovaneles pasiulyt, bet tada kiti vaikai liks nuskriausti
~Dark Elf~
QUOTE(Tavo_Mano @ 2009 04 08, 16:59)
Aha "ismokins"..pampersa uzdes ir pasibaigs visi mokymai...grupeje 15 vaiku, jei bent 4-5 nemoka, nejaugi naiviai manote kad paskui kiekviena aukle vaikscios paskui...Nebent auklytei dovaneles pasiulyt, bet tada kiti vaikai liks nuskriausti
*

Jus gal auklyte darzelyje? jei nezinote,tai kuriuos bent as zn darzelius,kaip tik mokins i puoduka daryt,valgyt paciam,nei kiekviena karta pampersus keist mirksiukas.gif Taip kad kalbekite ne apie visus darzelius. smile.gif kad ir 15 vaikuciu,aukletoja yra ir yra jos padejeja smile.gif mirksiukas.gif Taip ,kad vistiek tvirtinu,kad nesijaudintu..beja jau 2 metukai..ir senai jau pratint reiketu vaikucius i puoduka daryt. rolleyes.gif ir moketi reiktu juk maziau..kiek zn dbr apie 200lt reik uz darza moketi smile.gif
Petrowna
sveikutes, viena labai tolima giminaite noretu,kad as savo namuose priziureciau jos mergyte,kuriai 8 men.kaip jus manote,kiek dabar prasyti uz valanda,cia Kaune,dar...ji uzsimine,kad kartais noretu,kad as ir savaitgaliais paziureciau, o kaip tada savaitgalinis uzmokestis,ar dvigubinasi?patarkite,auklytes,prasau...
Patrika
Kokia valandines ir ligos atveju aukles valandos kaina???? uz viena vaika pvz??? 2,6 metu... Vilniaus mieste... g.gif
Viliana
QUOTE(Patrika @ 2009 04 09, 14:48)
Kokia valandines ir ligos atveju aukles valandos kaina???? uz viena vaika pvz??? 2,6 metu...  Vilniaus mieste...  g.gif

as moku 6 lt/val ligos atveju, tada vaika reikia ziureti 8-17, jei vaikas neserga tai uz men moku 500 lt 4u.gif
Patrika
QUOTE(Viliana @ 2009 04 09, 15:17)
as moku 6 lt/val ligos atveju, tada vaika reikia ziureti 8-17, jei vaikas neserga tai uz men moku 500 lt  4u.gif
*

Cia tai pigumelis.... blink.gif blink.gif
Maniske aukle uzsiprase 12-15 lt uz val. Apakau . Tai ir pradejau ieskot informacijos. Ziuriu, cia toli grazu tokiu kainu nera.... bigsmile.gif
Teks ieskot kito zmogaus schmoll.gif
Viliana
as iskabinau skelbimus gretimuose namuose, na apie 50 skelbimu ir sulaukiau kokiu 20 skambuciu, is ju 10 tiko salygos ir radau puikia aukle, pensininke aisku, bet jegu ir energijos turi daugiau nei mano uosve nepensinio amziaus, jie ir paiso ir soka ir mokosi eilerasciu, knygutes skaito, kai sveikata leidzia....esu labai patenkinta, beto labai gerai kad gyvena uz gatves, nes kartais liga ryte pasireiskia, tai paskambinu ir buna uz 15 min 4u.gif beje dirba nuo gruodzio pradzios.
mano vaikas nuo rugsejo labai serga nes i darza ejo, tai sirgo karta ir visa men, tada man i men isejo 1200, bet tai tik karta buvo, daznai po sav serga/ dvi i men 4u.gif
Patrika
QUOTE(Viliana @ 2009 04 09, 15:49)
as iskabinau skelbimus gretimuose namuose, na apie 50 skelbimu ir sulaukiau kokiu 20 skambuciu, is ju 10 tiko salygos ir radau puikia aukle, pensininke aisku, bet jegu ir energijos turi daugiau nei mano uosve nepensinio amziaus, jie ir paiso ir soka ir mokosi eilerasciu, knygutes skaito, kai sveikata leidzia....esu labai patenkinta, beto labai gerai kad gyvena uz gatves, nes kartais liga ryte pasireiskia, tai paskambinu ir buna uz 15 min  4u.gif  beje dirba nuo gruodzio pradzios.
mano vaikas nuo rugsejo labai serga nes i darza ejo, tai sirgo karta ir visa men, tada man i men isejo 1200, bet tai tik karta buvo, daznai po sav serga/ dvi i men 4u.gif
*

Aciu,turbut ir man teks tokiu budu ieskot,nes is pazystamu tarpo nerandu doh.gif
ROSE
QUOTE(Patrika @ 2009 04 09, 13:48)
Kokia valandines ir ligos atveju aukles valandos kaina???? uz viena vaika pvz??? 2,6 metu...  Vilniaus mieste...  g.gif
*

Nu persiprasau, bet manau, kad cia tai jau aukliu darbo virsune schmoll.gif Tai tada gal pradekim is viso atlyginima auklem diferencijuoti, vaikas miega tiek, eina aukle pasivaikscioti tiek, daro valgyti dar pora lituku primetam ir taip toliau. As jeigu aukle samdau tai manau, kad i ta jos sudereta atlyginima ir ieina visos sios tos pareigos taip pat ir vaiko prieziura ligos metu, koks cia dar gali buti algos pakelimas. Manau tai siekimas pasipinigauti ir tiek, o meiles vaikui ir rupescio jam tiek kiek pinigeliu nubyra schmoll.gif
Patrika
QUOTE(ROSE @ 2009 04 11, 10:28)
Nu persiprasau, bet manau, kad cia tai jau aukliu darbo virsune  schmoll.gif Tai tada gal pradekim is viso atlyginima auklem diferencijuoti, vaikas miega tiek, eina aukle pasivaikscioti tiek, daro valgyti dar pora lituku primetam ir taip toliau. As jeigu aukle samdau tai manau, kad i ta jos sudereta atlyginima ir ieina visos sios tos pareigos taip pat ir vaiko prieziura ligos metu, koks cia dar gali buti algos pakelimas. Manau tai siekimas pasipinigauti ir tiek, o meiles vaikui ir rupescio jam tiek kiek pinigeliu nubyra  schmoll.gif
*

Ne,ne taip supratot... tongue.gif Pastovia aukle turejom ir isleidom . Kuri kaip jus rasot absoliuciia viska dare,ugde,valgydino ir slauge serganti. Dabar vaikas pradejo eit i darzeli,todel laikyti aukle "extra" atvejams-t.y. kai suserga ir moket pilna ailga mums tiesiog absurdiska. Taigi ja isleidom,o patys ateiciai ieskom ateinancios aukles ligos atveju,ta prasme,siaip mums jos kasdienai nereikia. 4u.gif
Patrika
as moku 6 lt/val ligos atveju, tada vaika reikia ziureti 8-17, jei vaikas neserga tai uz men moku 500 lt  4u.gif
*

O jei vaikas pvz. nesirgtu kokius 3 men , na ta prasme,jis nesirgtu kiekviena menesi,tai tokiom auklem vistiek priklauso i menesi moket kazkoki nustatyta mokesti,dirba jos ar ne,uz vietos islaikyma ar kaip cia? g.gif
Brigita110
QUOTE(Patrika @ 2009 04 11, 19:02)
O jei vaikas pvz. nesirgtu kokius 3 men , na ta prasme,jis nesirgtu kiekviena menesi,tai tokiom  auklem vistiek priklauso i menesi moket kazkoki nustatyta mokesti,dirba jos ar ne,uz vietos islaikyma ar kaip cia?  g.gif
*

siuo atveju reiktu ieskoti arba pensininkes,ar motinystes atostogose esancios mamytes,kuri turetu galimybe kazkam palikti savo leliu,priziuredama jusu mazyli.kitu atveju,manau,butu sunku,juk ir auklems reikia uz kazka gyventi ax.gif
Patrika
QUOTE(Brigita110 @ 2009 04 11, 20:05)
siuo atveju reiktu ieskoti arba pensininkes,ar motinystes atostogose esancios mamytes,kuri turetu galimybe kazkam palikti savo leliu,priziuredama jusu mazyli.kitu atveju,manau,butu sunku,juk ir auklems reikia uz kazka gyventi ax.gif
*

Ieskom pensininkes 4u.gif be abejo, suprantu,kad tai ne pastovios pajamos. Taigi turi turet pastovu pajamu saltini kitur.
Melia
*

uz menesi? nuo 8 iki 17 val, 500lt? O gal uz savaite? ka 20 lt uz diena blink.gif Kiek zinau mano mama trigubai gauna, o kitur valandine dirba tai 10lt/ val moka.
Ziauru su tais kainu musejais, kaip ir su statybininkais halturscikais.... visada atsiranda tokiu, nusipiginusiu konkurentu, kurie neleidzia normaliai uzsidirbti. Juk tai atsakingas darbas kodel jis taip nevertinamas, nuvertinamas.
JM
QUOTE(Brigita110 @ 2009 04 11, 18:05)
ar motinystes atostogose esancios mamytes,kuri turetu galimybe kazkam palikti savo leliu,priziuredama jusu mazyli.kitu atveju,manau,butu sunku,juk ir auklems reikia uz kazka gyventi ax.gif
*

ligos atveju motinysteje esancia auklyte g.gif tai ji diena priziuredama serganti vaika,grizusi namo,uzkres savo vaikuti doh.gif
Viliana
QUOTE(Patrika @ 2009 04 11, 19:02)
O jei vaikas pvz. nesirgtu kokius 3 men , na ta prasme,jis nesirgtu kiekviena menesi,tai tokiom  auklem vistiek priklauso i menesi moket kazkoki nustatyta mokesti,dirba jos ar ne,uz vietos islaikyma ar kaip cia?  g.gif

QUOTE(Victoria Beckham @ 2009 04 12, 12:52)
uz menesi? nuo 8 iki 17 val, 500lt? O gal uz savaite? ka 20 lt uz diena blink.gif Kiek zinau mano mama trigubai gauna, o kitur valandine dirba tai 10lt/ val moka. 
Ziauru su tais kainu musejais, kaip ir su statybininkais halturscikais.... visada atsiranda tokiu, nusipiginusiu konkurentu, kurie neleidzia normaliai uzsidirbti. Juk tai atsakingas darbas kodel jis taip nevertinamas, nuvertinamas.

taigi atrodo aiskiai parasiau doh.gif kai vaikas serga moku valandini mokesti 6lt/ val, jei vaikas serga visa men tai iseina 1200 arba 300lt sav, o jei neserga menesi visai tada uz ta men sumoku 500 lt, uz vietos islaikyma.

Na mane izeide jusu pasakymas, musu aukle puiki moteris, jai 67 metai, bet ji atrodo ant 55 o energijos ir noro turi tiek, kad mamos tiek neturi...su vaiku uzsiema, skaito knygutes, lavina zaidimais, moko eilerastukus....aisku valgyt nedaro ir kambariu netvorko, valgo pas mus, bet tokios buvo salygos....esu labai patenkinta, puiki moteris thumbup.gif

pries tai, kol nejom i darzeli turejom aukle kasdien, mokejom 7 lt/ val tai i men iseidavo 1500, tai as ja labai nepatenkinta buvau, nors jai ir 50 m buvo, bet nei ji mano vaika lavino nei ka, stengdavosi visa laika lauke buti ir plepeti su draugem bendrazygem doh.gif beto pastoviai buvo nepatenkinta, kad mazai gauna, nors ji karts nuo karto dar dulkes pavalydavo.... doh.gif
Indii
Sveikos, mamytės. Kiek, jūsų nuomone, reikėtų mokėti auklei prižiūrinčiai 2m mergytę? (vakare paimti iš darželio su mašina ir pabūti ~3val.)
Melia
QUOTE(Viliana @ 2009 04 14, 08:10)
taigi atrodo aiskiai parasiau  doh.gif  kai vaikas serga moku valandini mokesti 6lt/ val, jei vaikas serga visa men tai iseina 1200 arba 300lt sav, o jei neserga menesi visai tada uz ta men sumoku 500 lt, uz vietos islaikyma.

Na mane izeide jusu pasakymas, musu aukle puiki moteris, jai 67 metai, bet ji atrodo ant 55 o energijos ir noro turi tiek, kad mamos tiek neturi...su vaiku uzsiema, skaito knygutes, lavina zaidimais, moko eilerastukus....aisku valgyt nedaro ir kambariu netvorko, valgo pas mus, bet tokios buvo salygos....esu labai patenkinta, puiki moteris  thumbup.gif

pries tai, kol nejom i darzeli turejom aukle kasdien, mokejom 7 lt/ val tai i men iseidavo 1500, tai as ja labai nepatenkinta buvau, nors jai ir 50 m buvo, bet nei ji mano vaika lavino nei ka, stengdavosi visa laika lauke buti ir plepeti su draugem bendrazygem  doh.gif  beto pastoviai buvo nepatenkinta, kad mazai gauna, nors ji karts nuo karto dar dulkes pavalydavo.... doh.gif
*

Tada normaliai smile.gif db jau aiskiai parasete
Brigita110
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 13, 11:21)
ligos atveju motinysteje esancia auklyte g.gif tai ji diena priziuredama  serganti vaika,grizusi namo,uzkres savo vaikuti doh.gif
*

as,pvz,dirbu infekcineje ligonineje ir,tfu tfu,nei karto neparnesiau jokios infekcijos namo..
Vilniete10
Kaip patarsite mokete auklei, kuri priziuri vaika viena diena savaiteje pvz. nuo 10 ryto iki 16val, kai vaikas miega tame tarpe 3 val. Kai miega uz ta laika irgi mokate? Ka veikia aukle tuo metu?
aciu uz ats smile.gif
zvaigzne
QUOTE(Brigita110 @ 2009 04 14, 23:41)
as,pvz,dirbu infekcineje ligonineje ir,tfu tfu,nei karto neparnesiau jokios infekcijos namo..
*

Dirbant ligoninėje, neparnešti infekcijos šiek tiek lengviau- po darbo persirengiami rūbai, vaikus dažniausiai slaugo pačios mamytės(keičia sauskelnes, maitina ir pan.), vaikas nemyluojamas ant rankų, ko dažnai iš auklyčių reikalauja sergantys auklėtiniai. Pati esu savo vaikams iš kitų namučių "pargabenusi" neprastą infekciją, nors, atrodo, ir saugojausi, ir stengiausi. Sergantis mažylis sugebėdavo nusikosėti, nusičiaudėti tiesiai į veidą, nuolat prašėsi ant rankų, ir rezultatas- 2 sergantys ta pačia liga mano vaikai...Todėl, bent kol vaikai užaugs, neapsiimčiau auklėti išimtinai sergančių mažylių. Jei jau susirgtų svaikas- ką darysi...

(Kaip patarsite mokete auklei, kuri priziuri vaika viena diena savaiteje pvz. nuo 10 ryto iki 16val, kai vaikas miega tame tarpe 3 val. Kai miega uz ta laika irgi mokate? Ka veikia aukle tuo metu?)

Manau, turėtumėte viską iš anksto aptarti su auklyte. Man net klausimas nekiltų, ar mokėti už vaiko miego laiką- juk auklė sėdi ne savo namie ir nedaro, kas šauna į galvą,ji- poste. blink.gif Antraip miego metu palikite vaiką vieną, o auklytė tegu tuo metu išeina, kad nereikėtų jai mokėti lotuliukas.gif lotuliukas.gif g.gif
zvaigzne
QUOTE(Brigita110 @ 2009 04 14, 23:41)
*

Dirbant ligoninėje, neparnešti infekcijos šiek tiek lengviau- po darbo persirengiami rūbai, vaikus dažniausiai slaugo pačios mamytės(keičia sauskelnes, maitina ir pan.), vaikas nemyluojamas ant rankų, ko dažnai iš auklyčių reikalauja sergantys auklėtiniai. Pati esu savo vaikams iš kitų namučių "pargabenusi" neprastą infekciją, nors, atrodo, ir saugojausi, ir stengiausi. Sergantis mažylis sugebėdavo nusikosėti, nusičiaudėti tiesiai į veidą, nuolat prašėsi ant rankų, ir rezultatas- 2 sergantys ta pačia liga mano vaikai...Todėl, bent kol vaikai užaugs, neapsiimčiau auklėti išimtinai sergančių mažylių. Jei jau susirgtų svaikas- ką darysi...

(Kaip patarsite mokete auklei, kuri priziuri vaika viena diena savaiteje pvz. nuo 10 ryto iki 16val, kai vaikas miega tame tarpe 3 val. Kai miega uz ta laika irgi mokate? Ka veikia aukle tuo metu?)

Manau, turėtumėte viską iš anksto aptarti su auklyte. Man net klausimas nekiltų, ar mokėti už vaiko miego laiką- juk auklė sėdi ne savo namie ir nedaro, kas šauna į galvą,ji- poste. blink.gif Antraip miego metu palikite vaiką vieną, o auklytė tegu tuo metu išeina, kad nereikėtų jai mokėti lotuliukas.gif lotuliukas.gif g.gif
Tavo_Mano
QUOTE(Brigita110 @ 2009 04 11, 20:05)
*

o ar pensininkei uztenka moketi 400 Lt atlyginima vilniuje? ( dirbtu 3 val. per diena-paimtu 3 m.vaika is darzelio, pagamintu jam vakariene ir pabutu kol as grisiu). Aisku kai vaikas sirgs ir reikes ji priziureti pilna diena, atlyginimas bus kitoks. Manau kad 400 Lt geras priedas prie pensijos, bent jau uz buta susimoket problemu nebutu, bet gal klystu g.gif
Karvė Supermodelis
QUOTE(Tavo_Mano @ 2009 04 15, 12:46)
o ar pensininkei uztenka moketi 400 Lt atlyginima vilniuje? ( dirbtu 3 val. per diena-paimtu 3 m.vaika is darzelio, pagamintu jam vakariene ir pabutu kol as grisiu). Aisku kai vaikas sirgs ir reikes ji priziureti pilna diena, atlyginimas bus kitoks. Manau kad 400 Lt geras priedas prie pensijos, bent jau uz buta susimoket problemu nebutu, bet gal klystu g.gif
*

Manau, kad normaliai. Gaunasi po 6-7lt/val. Uz toki darbeli ir 350lt butu normaliai.
Oleandra
QUOTE(Vilniete10 @ 2009 04 15, 01:01)
Kaip patarsite mokete auklei, kuri priziuri vaika viena diena savaiteje pvz. nuo 10 ryto iki 16val, kai vaikas miega tame tarpe 3 val. Kai miega uz ta laika irgi mokate? Ka veikia aukle tuo metu?
aciu uz ats smile.gif
*

Nu jūs mamyte ir "duodat" doh.gif Kas čia per klausimas: Ką auklė veikia vaikui miegant? blink.gif O ką jūs veiktumėt? greičiausiai pasitvarkytumėt, pagamintumėt pietus/vakarienę, suplautumėt indus, išlygintumėt drabužius ir t.t.
jei iekote valandinės auklės, tai ir mokėkite jai sutartą valandinį atlyginimą už iš anksto sutartus darbus. Manau čia viskas paprasta.
Patrika
Zodziu valandines aukles "ikainis" 5-10 lt/val , priklausomai nuo salygu,susitarimo del papildomu darbu ir pan. Kiek suprantu,vienoms reikia moketi ir uz vietos islaikyma (jei aukle ateinanti tik vaiko ligos atveju), bet ne visoms...
Oleandra
Mielos mamytės, norėčiau jūsų patarimo. Kiek jūsų manymu reikėtų mokėti auklei, prižiūrinčiai du darželinukus nuo 8-19 val, gaminti jiems valgi, tvarkyti namus, vedzioti i burelius, uzsiimti namuose. kartais tektu dirbti virsvalandzius.
Vilniete10
QUOTE(Oleandra @ 2009 04 15, 13:33)
Nu jūs mamyte ir "duodat"  doh.gif  Kas čia per klausimas: Ką auklė veikia vaikui miegant?  blink.gif  O ką jūs veiktumėt? greičiausiai pasitvarkytumėt, pagamintumėt pietus/vakarienę, suplautumėt indus, išlygintumėt drabužius ir t.t.
jei iekote valandinės auklės, tai ir mokėkite jai sutartą valandinį atlyginimą už iš anksto sutartus darbus. Manau čia viskas paprasta.
*

Nu zinokit paklausiau, nes neaptariau su ja is anksto, norejau, kad ji pati isitikintu, kad mano vaikas tikrai 3 val. kietai miega ir nereikia prie jo sokineti ir radau grizus ja skaitancia laikras laikrascius.. na sutareme, kad ji tuo metu lygins, ji sutiko, bet velgi 3 valandas juk nelygins.. nenoriu uzkrauti fiziniu darbu tokiu kaip tvarkymas, kad nepabegtu.. g.gif ir mokesiu jai uz tas valandas kaip ir uz vaiko prieziura 8lt/val, be to ja pati atsivezu ir parvezu.
Vilniete10
QUOTE(Oleandra @ 2009 04 15, 13:48)
Mielos mamytės, norėčiau jūsų patarimo. Kiek jūsų manymu reikėtų mokėti auklei, prižiūrinčiai du darželinukus nuo 8-19 val, gaminti jiems valgi, tvarkyti namus, vedzioti i burelius, uzsiimti namuose. kartais tektu dirbti virsvalandzius.
*

2000lt
Karvė Supermodelis
QUOTE(Vilniete10 @ 2009 04 15, 19:10)
Nu zinokit paklausiau, nes neaptariau su ja is anksto, norejau, kad ji pati isitikintu, kad mano vaikas tikrai 3 val. kietai miega ir nereikia prie jo sokineti ir radau grizus ja skaitancia laikras laikrascius.. na sutareme, kad ji tuo metu lygins, ji sutiko, bet velgi 3 valandas juk nelygins.. nenoriu uzkrauti fiziniu darbu tokiu kaip tvarkymas, kad nepabegtu.. g.gif ir mokesiu jai uz tas valandas kaip ir uz vaiko prieziura 8lt/val, be to ja pati atsivezu ir parvezu.
*

Dar gali atskirineti pelus nuo grudu smile.gif arba pailseti.
VOLPEX
QUOTE(Vilniete10 @ 2009 04 15, 20:37)
2000lt
*

O ka jos is tos sumos tuos vaikus ir maitins ir rengs gal? smile.gif
Oleandra
QUOTE(Vilniete10 @ 2009 04 15, 20:10)
*

teisingai padarėt, kad neaptarėt, nes aišku savaime jog vaiko miego metu jai laisvas laikas (nebent esate davę jai kitų darbų). O ir turėdama kitų pareigų kiekviena auklė atlieka tuos darbus ne vienodai greitai. Jei jums kyla noras nemokėti už tas tris valandas - paprašykit auklės išeiti iš namų kol vaikas miega doh.gif Manau tai atsakymas į jūsų klausimą. tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilniete10 @ 2009 04 15, 20:37)
2000lt
*

Ačiū už nuomonę.
garbaneLS
sveikos, mamytes. kad jau kalbate apie aukles, tai ir as si ta norejau prideti ax.gif . 2007 vasara teko padirbeti aukle, pas jauna seima. berniukui buvo 1.5 metu. dirbdavau kasantra diena, gaudavau 4 litus uz valanda. palyginus su dabartiniais tarifais apiekurios jus rasote, tai gaila saves pasidare sad.gif . bet to metu buvau studente ir atrode normalu.
Oleandra
QUOTE(emlaurija @ 2009 04 16, 12:36)
sveikos, mamytes. kad jau kalbate  apie aukles, tai ir as si ta norejau prideti ax.gif . 2007 vasara teko padirbeti aukle, pas jauna seima. berniukui buvo 1.5 metu. dirbdavau kasantra diena, gaudavau 4 litus uz valanda. palyginus su dabartiniais tarifais apiekurios jus rasote, tai gaila saves pasidare sad.gif . bet to metu buvau studente ir atrode normalu.
*

Kiekviena šeima siūlo tokį atlyginimą, kokį gali mokėti. Kita vertus mes juk nežinome, ko tikėjosi iš jūsų buvę šeimininkai, kokia jūs auklė ir kt
Viliana
aukle auklei nelygi, jei aukle be patirties, pensinio amziaus ir be rekomendaciju tai kaina iskarto siuloma minimali, gal jus ir atitikot tuos kriterijus 4u.gif
Oleandra
QUOTE(Viliana @ 2009 04 16, 12:46)
aukle auklei nelygi, jei aukle be patirties, pensinio amziaus ir be rekomendaciju tai kaina iskarto siuloma minimali, gal jus ir atitikot tuos kriterijus  4u.gif
*

lotuliukas.gif Nepykit, čia šiaip pastebėjimas blush2.gif visad norėjau pakomentuoti teiginį " pensinio amžiaus be patirties" Dažnai tos pensininkės užauginusios 2,3,4 vaikus, turi anūkų, o iš jų reikalaujama patirties doh.gif
garbaneLS
tikriausiai taip ir buvo. smile.gif o giminaite savo dukrytei buvo nusamdziusi pensiinio amziaus aukle (buvusia muzikos mokytoja) jos susitare jog bet kokiu atveju menesine alga bus - 600 litu. dirbdavo nuo 8 - 18 h. pagamindavo pietus dukrytei ir kambarius sutvarkydavo. smile.gif tokia juokinga istorija buvo jai nutikusi, vyresnioji dukryte susirgo ir nejo i darzeli (4metu), todel aukle saugojo abi sesutes. vakare mamai gryzus vyresnioji sake - as nepasiliksiu su ta aukle nes ji vercia dainuoti kazkokias dainas, o as norejau kelio i zvaigzdes daineles dainuoti, tai neleido. doh.gif
Papildyta:
dabar pati nezinau ar rinkciausi aukle ar darzeli, na nebent kazka is pazystamu smile.gif ...bat kadangi pas mane kolkas leliuku nera verysad.gif tai dar nuomone pasikeis
Oleandra
QUOTE(emlaurija @ 2009 04 16, 12:52)
tokia juokinga istorija buvo jai nutikusi, vyresnioji dukryte susirgo ir nejo i darzeli (4metu), todel aukle saugojo abi sesutes. vakare mamai gryzus vyresnioji sake - as nepasiliksiu su ta aukle nes ji vercia dainuoti kazkokias dainas, o as norejau kelio i zvaigzdes daineles dainuoti, tai neleido.  doh.gif
*

Jūsų paminėta istorija visai nejuokinga. Daugelis mamyčių tai traktuotų kaip blogą auklės elgesį, kad žlugdo asmenybę ir t.t. Auklės, einančioms į pokalbį, patarčiau ne tik save pristatinėt, bet ir šeimos paprašyti padaryti tą patį. Išsiaiškinti, kokios tos šeimos vertybės, kokias savybes jie nori įdiegti vaikui. Paitaiko keistuolių su pseudo vertybėmis, kurie klausosi "KįŽ" , nevertina natūraliai pagaminto maisto, pyksta už pastangas išmokyti vaiką tvarkytis, pagarbos vyresniam žmogui irnesakyk.gif
garbaneLS
QUOTE(Oleandra @ 2009 04 16, 13:00)
Jūsų paminėta istorija visai nejuokinga. Daugelis mamyčių tai traktuotų kaip blogą auklės elgesį, kad žlugdo asmenybę ir t.t. Auklės, einančioms į pokalbį, patarčiau ne tik save pristatinėt, bet ir šeimos paprašyti padaryti tą patį. Išsiaiškinti, kokios tos šeimos vertybės, kokias savybes jie nori įdiegti vaikui. Paitaiko keistuolių su pseudo vertybėmis, kurie klausosi "KįŽ" , nevertina natūraliai pagaminto maisto, pyksta už pastangas išmokyti vaiką tvarkytis, pagarbos vyresniam žmogui  irnesakyk.gif
*

juokinga buvo klausytis kaip mergaite guodziasi kad jai nebuvo galima dainuoti savo megstamu daineliu. smile.gif ...as tokios aukles negaleciau tureti, man labiau siuolaikiskesniu paziuru priimtinos, o ta moteris, daug metu dirbusi muzikos mokytoja norejo mergaite liaudes dainu ismokyti. smile.gif isivaizduoju kaip sunku yra seimai priimti nepazystama žmogu ir jam patiketi savo vaika
Oleandra
QUOTE(emlaurija @ 2009 04 16, 13:05)
juokinga buvo klausytis kaip mergaite guodziasi kad jai nebuvo galima dainuoti savo megstamu daineliu.  smile.gif ...as tokios aukles negaleciau tureti, man labiau siuolaikiskesniu paziuru priimtinos, o ta moteris, daug metu dirbusi muzikos mokytoja norejo mergaite liaudes dainu ismokyti.  smile.gif isivaizduoju kaip sunku yra seimai priimti nepazystama žmogu ir jam patiketi savo vaika
*

Jauna dar esate. Vertybės visais amžiais tos pačios - jos nesikeičia. To, ką jūs minėjote galima išmokti iš TV, bet ar norėtumėt, kad jūsų vaikas gyvenimą matytų tokį kokį rodo TV ar žurnalų viršeliai? Tam ir reikalingos močiutės, kad išmokytų vaikus liaudies dainų, sektų pasakas, pasakotų padavimus ir legendas, mokytų nerti, gaminti ir kt kasdienių reikalingų darbų.
Viliana
QUOTE(Oleandra @ 2009 04 16, 11:52)
lotuliukas.gif  Nepykit, čia šiaip pastebėjimas  blush2.gif  visad norėjau pakomentuoti teiginį " pensinio amžiaus be patirties" Dažnai tos pensininkės užauginusios 2,3,4 vaikus, turi anūkų, o iš jų reikalaujama patirties  doh.gif

as isvardinau kriterijus, kurie gali tarpusavyje nesisieti, galiu parasyti aiskiau,
minimali alga mokama:
-studentei, moteriai (bet kokio amzio) be patirties
-be rekomendaciju
-pensinio amziaus (nesvarbu kiek anuku isaugino ir vaiku, ji juos augino budama jaunesne ir savi vaikai ne svetimi, cia yra du skirtingi dalykai) mirksiukas.gif
giedrute 99
QUOTE(Viliana @ 2009 04 16, 12:42)
as isvardinau kriterijus, kurie gali tarpusavyje nesisieti, galiu parasyti aiskiau,
minimali alga mokama:
-studentei, moteriai (bet kokio amzio) be patirties
-be rekomendaciju
-pensinio amziaus (nesvarbu kiek anuku isaugino ir vaiku, ji juos augino budama jaunesne ir savi vaikai ne svetimi, cia yra du skirtingi dalykai) mirksiukas.gif
*

Niekad neskirstau vaiku, mano me mano. Man jie visi vaikai vienodi [ta prasme, tavo vaikas ir mano, ar dar kieno, man visi vienodai]
Nu netaip senai, augino tuos anukus. Ziurint kokio to pencijinio amziaus.
JM
QUOTE(Viliana @ 2009 04 16, 10:42)

*

Ne be reikalo tik Lt nevertinami zmones vyresnio amziaus,kurie turi didesne patirti..cia ne vien apie aukles...o bendrai.Paskaicius toki teigini,nesistebiu dar labiau.
Savi ar svetimi jokio skirtumo...patirtis ir yra patirtis,mokejimas/gebejimas uzimti vaika,mokyti,paguosti,nuraminti..jis niekur nedingsta 4u.gif tik su didesne patirtimi turi platesni pasirinkima...pvz mano mociute dainuoja tas pacias daineles,seka tas pacias pasakas,kokias as taikau savo vaikams...aisku neneigsiu yra visokiu naujoviu,kurias taikau,bet lietuviu liaudes dainos,lpasakos,sakmes,istorija ir t.t.ji nesikeicia ir labai dziaugiuosi,kad turiu keleta seno leidimo pasaku knygu..nes naujesniuose leidimuose daugiau brutalumo, ziaurumo iterpta,daugiau tiesmukiskumo.
Vilniete10
QUOTE(Kleopatra VII @ 2009 04 15, 20:09)
Dar gali atskirineti pelus nuo grudu smile.gif arba pailseti.
*

aciu uz jusu nuomone, jus tikra "super mama" thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Oleandra @ 2009 04 16, 11:13)
teisingai padarėt, kad neaptarėt, nes aišku savaime jog vaiko miego metu jai laisvas laikas (nebent esate davę jai kitų darbų). O ir turėdama kitų pareigų kiekviena auklė atlieka tuos darbus ne vienodai greitai. Jei jums kyla noras nemokėti už tas tris valandas - paprašykit auklės išeiti iš namų kol vaikas miega  doh.gif  Manau tai atsakymas į jūsų klausimą.  tongue.gif
Papildyta:
Ačiū už nuomonę.
*

is jusu atsakymo drisciau spresti, kad jus pati aukle cool.gif
prabanga butu auklei sedeti ir ilsetis, skaityti, naudotis mano internetu, gerti mano kava ir laukti 3val. kol vaikas atsibus ir moketi jai uz tas 3val. po 8lt. to jau tikrai netoleruoju ir to nebus. uz sedejima nieks siais laikais nemoka, o kvaila jusu pasakyma "išeiti iš namų kol vaikas miega" vertinu kaip pasaipa, bet ne kaip jusu nuomone tuo klausimu, kuri buvau uzdavus mirksiukas.gif
vaival
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 16, 12:01)
Niekad neskirstau vaiku, mano me mano. Man jie visi vaikai vienodi [ta prasme, tavo vaikas ir mano, ar dar kieno, man visi vienodai]
Nu netaip senai, augino tuos anukus. Ziurint kokio to pencijinio amziaus.
*

Niekada nesakykit "niekada".
Maniau, kad visi vaikai yra brangūs, tačiau gyvenimas įrodė, kad savi mielesni ir meilesni (nors ne geresni) 4u.gif .
giedrute 99
QUOTE(vaival @ 2009 04 16, 15:18)
Niekada nesakykit "niekada".
Maniau, kad visi vaikai yra brangūs, tačiau gyvenimas įrodė, kad savi mielesni ir meilesni (nors ne geresni) 4u.gif .
*

Zinau ka sakau,pati du savo turiu. Todel drasiai ir rasau.
vaival
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 16, 14:25)
Zinau ka sakau,pati du savo turiu. Todel drasiai ir rasau.
*

Ne skaičiuje esmė biggrin.gif , o gyvenimo patirtyje ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.