Sveiki,mums jau greit 7men. ,akyte pulioja vos ne nuo pat gymimo
QUOTE(menininke @ 2009 04 06, 15:01) Sveiki,mums jau greit 7men. ,akyte pulioja vos ne nuo pat gymimo Mums tas pats buvo. Tačiau nezondavom nė karto, turėjau tokį nusiteikimą. Okulistė parodė, kaip masažuot: masažavau kasdien po kelis kartus, net mėlynę primasažavau Jums tikriausiai yra siauras ašarų latakėlis, jokie zondavimai čia nepadės. Rašo, kad apie 95% iki metų išauga QUOTE(menininke @ 2009 04 06, 16:01) Sveiki,mums jau greit 7men. ,akyte pulioja vos ne nuo pat gymimo sveiki mums irgi puliavo akite tai viena tai kita, ishrashe mums lashiukus bet nepadejo o kai persikraustem tai praejo, tai dabar galvoju kad tai nuo augalu ar geliu,buna ir nuo dulkiciu, nes pas anita kilimine danga ir daug geliu. o dabar pas mus nere kilimu.
Gal galetume imest nuoroda apie masaza,ar paaiskinti kaip masazuoti
QUOTE(menininke @ 2009 04 08, 20:51) Gal galetume imest nuoroda apie masaza,ar paaiskinti kaip masazuoti Nuorodos tikrai neatsimenu, daug visko perskaičiau. Ten buvo puslapis apie kūdikių priežiūrą anglų kalba (įveskit į gūglį "tear duct obstruction"). Masažo esmė - tai, kas užkemša latakėlį, įstumti į nosį. Jei darysite negerai, pūliai eis į akytę, bet tai nieko blogo, tiesiog toks masažas veltui. Daug kur rašo, kad reikia masažuoti taip (ir okulistė mums taip rodė): tarp nosies ir vidinio akies kampučio spūstelti žemyn. Mums šis variantas nepadėjo, gal aš negerai dariau. O padėjo toks: braukti pirštu nuo vidinio antakio kampo palei nosį iki šnervės. Nupasakojau čia savais žodžiais. Nieko blogo padaryti negalite, prieš tai pasitreniruokit ant savęs. Dar labai svarbu dažnai valyti akytę tamponėliu, suvilgytu ramunėlėmis arba šiltu virintu vandeniu. Stengtis neliest nešvariom rankom. Ir masažuot keliskart per dieną. Jei pradeda smarkiau pūliuoti, galima palašinti antibiotikų. Jei jūsų vaikučiui yra siauras ašarų latakėlis, tai ir masažas, ir zondavimas padės tik tam kartui - infekcijos gali nuolat kartotis. Reikia laukti, kol išaugs. Man asmeniškai masažas+valymas buvo priimtinesnis variantas. QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 08, 20:26) Nuorodos tikrai neatsimenu, daug visko perskaičiau. Ten buvo puslapis apie kūdikių priežiūrą anglų kalba (įveskit į gūglį "tear duct obstruction"). Masažo esmė - tai, kas užkemša latakėlį, įstumti į nosį. Jei darysite negerai, pūliai eis į akytę, bet tai nieko blogo, tiesiog toks masažas veltui. Daug kur rašo, kad reikia masažuoti taip (ir okulistė mums taip rodė): tarp nosies ir vidinio akies kampučio spūstelti žemyn. Mums šis variantas nepadėjo, gal aš negerai dariau. O padėjo toks: braukti pirštu nuo vidinio antakio kampo palei nosį iki šnervės. Nupasakojau čia savais žodžiais. Nieko blogo padaryti negalite, prieš tai pasitreniruokit ant savęs. Dar labai svarbu dažnai valyti akytę tamponėliu, suvilgytu ramunėlėmis arba šiltu virintu vandeniu. Stengtis neliest nešvariom rankom. Ir masažuot keliskart per dieną. Jei pradeda smarkiau pūliuoti, galima palašinti antibiotikų. Jei jūsų vaikučiui yra siauras ašarų latakėlis, tai ir masažas, ir zondavimas padės tik tam kartui - infekcijos gali nuolat kartotis. Reikia laukti, kol išaugs. Man asmeniškai masažas+valymas buvo priimtinesnis variantas. Aciu
Sveikos,
Mums irgi viena akyte puliuoja nuo gimimo ir jokie vaistai nepadeda. tai buvom i kauno klinikas pas Zukauska nuvaziave. Israse vaistu, bet kad ir jie mums nepadeda. Tad geguzes pb.vaziuojam i klinikas zonduoti akytes. Labai tikiuosi kad pades
[quote=jurgusia,2009 04 23, 09:17]
Sveikos, Mums irgi viena akyte puliuoja nuo gimimo ir jokie vaistai nepadeda. tai buvom i kauno klinikas pas Zukauska nuvaziave. Israse vaistu, bet kad ir jie mums nepadeda. Tad geguzes pb.vaziuojam i klinikas zonduoti akytes. Labai tikiuosi kad pades Sekmes jums.Mes vis dar kankynames,zuonduot dabar nenori,sake palaukt kelis men. gal praeis
Sveikos mamytes,esu naujoke
QUOTE(juri77 @ 2009 04 26, 20:19) Sveikos mamytes,esu naujoke Mums irgi tas pats, masažuojam jau kokį mėnesį, bet net nepanašu, kad gerėtų. Su pora gydytojų konsultavausi, tai kiek supratau, retai be to zondavimo praeina
Mums praėjo
Parašykit, jei norit, man PM savo el. pašto adresą, atsiųsiu piešinėlį, kaip masažuot Zonduot visada suspėsit QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 27, 22:02) Sutinku su jumis Laikykitės mažyliai ir mamytės QUOTE(Viltin @ 2009 05 04, 08:34) Sutinku su jumis Laikykitės mažyliai ir mamytės Man taip pat gaila QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 04, 08:34) Man taip pat gaila Viską darėm, ir laiko tarpas visgi nemažas. Niekaip negerėjo.. O tuo metu nuvykom į Klinikas, ir sako mergytė jau nemaža, nebelaukim, iškarto ir padarė. Džiaugėmės tik kad viskas gerai pavyko, kad susitvarkė iš vieno karto. Nes kai čia paskaičiau, kad 7 kartus QUOTE(Viltin @ 2009 05 04, 14:47) Viską darėm, ir laiko tarpas visgi nemažas. Niekaip negerėjo.. O tuo metu nuvykom į Klinikas, ir sako mergytė jau nemaža, nebelaukim, iškarto ir padarė. Džiaugėmės tik kad viskas gerai pavyko, kad susitvarkė iš vieno karto. Nes kai čia paskaičiau, kad 7 kartus Aš masažavau kiek kitaip iki 6mėn, tada išvis pasimečiau Man viena iš baisesnių zondavimo pusių, kad neaišku, ar padės
mano maziui 3 men. ir pradejo puliuot akyte. O gal zinot, kokius masaziukus reikia daryt?
QUOTE(jurda @ 2009 09 17, 09:42) mano dukriukui t.p. apie trečią mėnesį prasidėjo akytės pūlaivimas. Dabar jau aš nebežinau, ar čia ašarų latakai, bet buvom jau ir zondavimui užregistravę, ir antibiotikus lašinom ir masažiukus (masažiukus labai gerai aprašė mamytė pirmame puslapyje) darėm, ačiū Dievui praėjo iki paskirto zondavimui laiko. Nežinau, kas padėjo, bet per tą laiką prisiskaičiau ir prisiklausiau įvairių nuomonių - vienas iš variantų organizmas užsikrėtė po skiepo
o kiek laiko tesesi puliavimas? Man gydytoja sake, kad gal mazius apsikrete nuo seses, kuri sloga sirgo, nes sutapo laikas. Kad tas pats virusas sukelia sloga arba akies puliavima. Bandysim masazuot. Dabar lasinam homeopatinius lasiukus. Tai geriau buna, tai vel prasciau
Labai galimas daiktas, kad galėjo ir užsikrėsti vaikiukas.
Dukrytei akytė pūliavo apie 2 mėnesius. Lašinom ir mes homeopatinius lašiukus Oculoheel berods (bet čia ne tas pats, kas pasirodyti homeopatui), bet padėdavo tik nežymiai. Kai pasirodėm klinikose ir pradėjom lašinti antibiotikus praėjo apie 3 savaites, tame tarpe jau buvau nustojusu lašinti nes atrodė irgi jokio rezultato nėra.
mes tuos pacius lasinom. Reiks irgi eit pas okulista gal stipresniu vaistuku israsys
mano mazylei akytes puliuoja nuo 3 savaites, net nezinau ka daryt, bandziau ir ramunelem, virintu vandeniu, savo pienuku dar sake galima, bet niekas nepadejo
radau truputį kitokį ir užteko kelių dienų, kad visiškai praeitų
O koks tas truputį kitoks masažas? Labai prašau papasakoti. Susidariau tokį įspūdį, jog tų masažavomo variantų yra ne vienas. Man didžiausia problema yra ta, jog nežinau, ar teisingai masažuoju...
kai kurie gydytojai grieztai neleidzia plaut su ramunelem, kiti rekomenduoja..Akyte maziui puliavo apie 3 sav.homeopatiniai lasiukai nepadejo, jau zadejau pirkt tepala-zele su antibiotikais, bet paplovus su ramunelem praejo per 2 dienas.
sveikos, na va ir mum dabar zada daryt ta zondavima
Nu va, ka tik gryzom is Kauno kliniku, tai pasidalinsiu ispudziais apie akytes zondavima. Vaikui akyte puliavo nuo pat gimimo, lasinom ir lasiukus ir masaziukus darem, niekas nepadejo, kaip asarojo, taip asarojo. Kazkur rugpjucio pradzioj uzregistravo mus zondavimui - spalio 28 d. Visokiu nuomoniu prisiklasusem - ir kad cia nieko tokio, ir kad baisi procedura,zodziu nerimo buvo pilnos kelnes. Akyte zondavo Zukauskas, procedura praejo sklandziai, is karto isleido namo. Vaikas labiausiai verke tada, kai ji ivyniojo, o paskui tik kukciojo. Visas reikalas uztruko iki 5 min. Tevu aisku i pati kabineta neleido. Tik PATARIU visoms mamytems - nelaukit kol vaikas uzaugs. Jeigu matot kad negereja, kreipkites, nekankinkit vaiko. Kai vyras pasake daktarui kad vaikui 8 men., velniu atrase, sako ,,as tau paciam prazonduosiu, ar bus malonu?". O Siaip vaikas kol kas jauciasi gerai, is pradziu lb aktyvus buvo, o gryztant namo luzo, jau 2 val.kuo ramiausiai pucia
QUOTE(Gulbyte80 @ 2009 10 28, 17:16) Nu va, ka tik gryzom is Kauno kliniku, tai pasidalinsiu ispudziais apie akytes zondavima. Vaikui akyte puliavo nuo pat gimimo, lasinom ir lasiukus ir masaziukus darem, niekas nepadejo, kaip asarojo, taip asarojo. Kazkur rugpjucio pradzioj uzregistravo mus zondavimui - spalio 28 d. Visokiu nuomoniu prisiklasusem - ir kad cia nieko tokio, ir kad baisi procedura,zodziu nerimo buvo pilnos kelnes. Akyte zondavo Zukauskas, procedura praejo sklandziai, is karto isleido namo. Vaikas labiausiai verke tada, kai ji ivyniojo, o paskui tik kukciojo. Visas reikalas uztruko iki 5 min. Tevu aisku i pati kabineta neleido. Tik PATARIU visoms mamytems - nelaukit kol vaikas uzaugs. Jeigu matot kad negereja, kreipkites, nekankinkit vaiko. Kai vyras pasake daktarui kad vaikui 8 men., velniu atrase, sako ,,as tau paciam prazonduosiu, ar bus malonu?". O Siaip vaikas kol kas jauciasi gerai, is pradziu lb aktyvus buvo, o gryztant namo luzo, jau 2 val.kuo ramiausiai pucia Na, kaip tik gavau reikiamą informaciją. mes lapkricio 19 vaziuojame į klinikas, bet kaip suprantu bus konsultacija, ar iškart zonduoja. akių gydytojos savo poliklinikos nukreipimą jau turim)bej, vaikuciui mano 3 mėnesiai.
Praeita savaite zondavo akyte ir mano leliukui, jam siuo metu 4 men. Bent as tai tikrai nesigailiu, nes masazai ir antibiotikai nepadejo, o kuo mazesnis tuo maziau supranta, taigi ir stresa greiciau pamirsta. Jau praejau beveik savaite, akyte nepuliuoja, tik atsirado slogyte.
Sveiki visi. Mano mergytei dabar yra 11,5 men. Viena akite puliuoja nuo pat gymdymo namu. Ejom i poliklinika, mums okuliste rasynedavo visokius vaistus. Kol lasinom viskas praeidavo, poto vel pradedavo puliuote. 6 savaiciu po kazkokiu tai vaistu akyte taip patyne kad dukryte net jos atsimerkti negalejo. Zodziu vaizdelis kaip po gero smugio. Pagulde mus i lygonine, patinima vaistais nueme per 3 dienas, bet del ko viskas tai buvo niekas taip ir nepaaiskino. Ta pati okuliste is poliklinikos dirba ir lygonineje. Jinai praplove kanaleli ir israse mus namo. Zonduoti jinai atsisake (sake kad iki 2 men vaikams nezuonduoja), nors pediatre is lygonines ji prase prozonduoti. Atvaziavom namo(tai buvo penktadienis), pakeitimu jokiu, puliuoja biski ir asara stovi. Pirmadieni nuvaziavom i poliklinika vel pas ta okulistite, norejom paklausti kodel niekas nepraeina. Sutikom ja koridoriuje ir pasakem kad einam imti kortele i registratura. Jinai atsisake mus priimti ir pasake VISKAS PRAEIS. Aisku niekas nepraejo, o ta okuliste yra vienintele daktare kuria zonduoja naujagymius Klaipedos vaiku lygonineje. Po 2 savaiciu ejom pas Zukauska. Jis klause kodel taip velai atejot. Zodziu nuo 2 men iki 8 men, Zukauskas zondavo 4 kartus ir plove 3 kartus, bet rezultato jokio. Akyte vis asaruoja. Puliu nera, bet asarele stovi. Lasiuku mes pralasynom jau nebezinau kiek, rezultato jokio. Galu gale Zukauskas liepe atvaziuot i Kauna, gultis 5 dienom ir kasdien dukrytei zonduos ta akyte. Nenoriu vaziuoti, nes jau nebepasitikiu Zukauskui.
QUOTE(doremifasolasi @ 2009 10 29, 14:50) Na, kaip tik gavau reikiamą informaciją. mes lapkricio 19 vaziuojame į klinikas, bet kaip suprantu bus konsultacija, ar iškart zonduoja. akių gydytojos savo poliklinikos nukreipimą jau turim)bej, vaikuciui mano 3 mėnesiai. Manau, kad pirmiausia tik pakonsultuos. Mes is pradziu gavom siuntima i Kauno klinikas, tada ten nuvaziavom. Paziurejo akyte,liepe lasyti ciloxana, paskui dar karta vziavom - liepe daryi masaziukus,tada vel uz kokiu 3 sav. vaziavom, kad patikrintu akyte ir galiausiai spalio 28 d. sulaukem finiso. Beje, jau praejo 4 dienos po zondavimo ir vaikui tikrai viskas tvarkoj (tfu tfu tfu). Akyte nebeasaroja, po nakties nebuna prilipus nuo traiskaneliu. Buvo daug baimes, dziaugiuosi, kad viskas baigesi laimingai QUOTE(J.u.l.i.t.a @ 2009 10 30, 16:08) Zonduoti jinai atsisake (sake kad iki 2 men vaikams nezuonduoja) Netiesa. Mano mažiui zondavo, kai jam buvo 5 sav. Okulistė sakė, kad savaime tikrai nepraeis ir siūlė ilgiau nelaukti. Džiaugiuosi, kad taip ir pasielgėm. Nebekankinom vaiko akytės plovimais, masažais, antibiotikais. Tik po zondavimo pamatėm plačias ir gražias savo sūnaus akis
Zonduokit vaikiukams akytes, jei tik siūlo gydytojas.Man prieš 17 metų niekas nepasiūlė, tik kankino vaiką-kiek ligoninej išgulėta, kiek vaistų prileista. vaikutį pūliuojančiom akytėm paskiepijo- tai galiu pasakyt is ligonines neisejom iki metų. Pūliai ėmė kauptis galvoje uzausiuose(kokius 5 kartus truko ausies būgnelis), kol galų gale buvo atliktas zondavimas. Gydytojai paaiškino-nusilpo imunitetas, todel ir vargom su ivairiom ligelėm. Viso to pasekme mergytė bijojo zmonių, buvo dirgli, nerami.
Na mum poliklinikoj du okulistai sake kad iki 3 men dabar nezonduoja, tai islaukem mes tu triju menesiu, tik idomu kodel. Suprantu jei zondavimas nepadeda, nes buna tiesiog siauras tas latakelis, bet jei jis uzsikimses, tai kam ta vaika kankinti. Maniskis buvo neramesnis, man atrodo jam net nieztedavo ta akyte, o dabar patenkintas visas. Tik man kazkaip keista kad tos akytes kuria zondavo vyzdys dabar didesnis, ar kam taip buvo?
QUOTE(jurgelep @ 2009 11 02, 14:11) Na mum poliklinikoj du okulistai sake kad iki 3 men dabar nezonduoja, tai islaukem mes tu triju menesiu, tik idomu kodel. Suprantu jei zondavimas nepadeda, nes buna tiesiog siauras tas latakelis, bet jei jis uzsikimses, tai kam ta vaika kankinti. Maniskis buvo neramesnis, man atrodo jam net nieztedavo ta akyte, o dabar patenkintas visas. Tik man kazkaip keista kad tos akytes kuria zondavo vyzdys dabar didesnis, ar kam taip buvo? Ir man kartais atrodo kad tos akytes vyzdys didesnis Beje mes vis dar vagstam su akyte QUOTE(menininke @ 2009 11 05, 14:26) Ir man kartais atrodo kad tos akytes vyzdys didesnis Beje mes vis dar vagstam su akyte Gal tokiu atveju reiktu pas kita gydytoja dar apsilankyt. Kiek mes ejom poliklinikoj, tai man toks vaizdas susidare kad paciai reik labai dometis ir kaip tuos masazus daryt ir kada zonduoja, nes gydytoja tai kaip vandens i burna prisemus. Na o mes jau visus vaistus susilasinom po operacijos ir dabar labai tikiuosi kad neatsinaujins tas puliavimas, o del to didesnio vyzdzio tai eisim kita savaite pas gydytoja, kazkaip neramu, idomu ar ka pasakys ar vel paciai teks spelioti. QUOTE(jurgelep @ 2009 11 06, 16:54) Gal tokiu atveju reiktu pas kita gydytoja dar apsilankyt. Kiek mes ejom poliklinikoj, tai man toks vaizdas susidare kad paciai reik labai dometis ir kaip tuos masazus daryt ir kada zonduoja, nes gydytoja tai kaip vandens i burna prisemus. Na o mes jau visus vaistus susilasinom po operacijos ir dabar labai tikiuosi kad neatsinaujins tas puliavimas, o del to didesnio vyzdzio tai eisim kita savaite pas gydytoja, kazkaip neramu, idomu ar ka pasakys ar vel paciai teks spelioti. Mes buvom per tos metus pas 4 skirtingusgyd.,ir mokamai ir ne,rezultatas tas pats. Visi sake zonduot,zondavo,bet jokio pagerejimo.O jau paselio,tai pati nuvaziavau ir pasidariau,nes niekas net nepasiule,atseit cia blogas asaku kanalas,siauras
Sveiki,
mes savo sunui 3men. darem abieju akyciu zondavima KMUK. Puliavo nuo pat gimimo, kartais labiau, kartais maziau, bet pastoviai problema buvo. Nei jokie lasiukai nei masaziukai nepadejo. Taigi nuvaziavom i KMUK pasikonsultuoti, liepe savaite dar palasinti ir pamasazuoti, bet iskarto uzregistravo zondavimui (del viso pikto). Atkentejom sia procedura, vaikutis issiklykes pamiegojo pora valandeliu, paskui gydytojas dar karta apziurejo ir paleido Kucioms ruostis p.s. musu irgi buvo labai labai siauri asaru kanalai, po visko liepe 3dienas Vibrocil i nosyte lasinti ir savaite Oftan dexa-chlora i akytes. Beje yra tikimybe kad vaikuciams tenka pakartotinai zonduoti kanaliukus, bet tai buna labai retai
Mums nuo gimimo puliavo abi akytes, viena buvo taip uztinus, kad net nesimate. Viska isbandziau ir masazus ir kruva vaistu ir savo pienu ir net maziuko sysiuku, nes man mociute taip patare, bet be rezultatu. Tai triju menesiu vaziavom i Santariskes zonduot, tai vaikas reke per visa skyriaus auksta, o as verkiau palatoj
mums puliavo po slogos. labai smarkiai. lasinom antibijotikus, praejo ir vel puliavo. vel lasinom, vel praejo, bet paskui vel atsinaujino. tada jau nebelasinau, tiesiog ilgai ir nuobodziai ploviau ramunelem. Po 3-4 kartus per diena. Tas visas tesesi kazkur 3 menesius, na gal maziau. Ir veliau pradejo gereti. Dabar labai labai nezymiai papuliuoja. Sako iki metuku visai isaugs. Jeigu ne vienos gydytojos patarimai, kad iki metu isauga, tai tikrai buciau vezusi zonduoti.
QUOTE(skruzdeda @ 2009 11 22, 13:47) mums puliavo po slogos. labai smarkiai. lasinom antibijotikus, praejo ir vel puliavo. vel lasinom, vel praejo, bet paskui vel atsinaujino. tada jau nebelasinau, tiesiog ilgai ir nuobodziai ploviau ramunelem. Po 3-4 kartus per diena. Tas visas tesesi kazkur 3 menesius, na gal maziau. Ir veliau pradejo gereti. Dabar labai labai nezymiai papuliuoja. Sako iki metuku visai isaugs. Jeigu ne vienos gydytojos patarimai, kad iki metu isauga, tai tikrai buciau vezusi zonduoti. Viltys durniu motina
Turejom ir mes ta beda. vaistukai nepadejo. Buvo 2 metu, kai praplete asaru kanalus. Akytes toli viena nuo kitos, todel asaru kanalai susiaureje.Narkozes nedare, tik idejo kazkokia raminancia zvakute i uzpakaliuka. Zadejo valyti kanalelius, bet pradejus procedura paaiskejo, kad jie neuzsikimse, tik labai siauri.Tai tik praplatino. Nezinau, ar jai skaudejo, bet visa laika klyke. o paskui kai jau namo reikejo vaziuoti (ta pacia diena isvaziavom), pareiske, kad nenori namo vaziuoti, nori dar ligoninej pabut
Praejo 3 menesiai, akytes nepuliuoja. QUOTE(margaritav @ 2009 12 04, 19:31) Turejom ir mes ta beda. vaistukai nepadejo. Buvo 2 metu, kai praplete asaru kanalus. Akytes toli viena nuo kitos, todel asaru kanalai susiaureje.Narkozes nedare, tik idejo kazkokia raminancia zvakute i uzpakaliuka. Zadejo valyti kanalelius, bet pradejus procedura paaiskejo, kad jie neuzsikimse, tik labai siauri.Tai tik praplatino. Nezinau, ar jai skaudejo, bet visa laika klyke. o paskui kai jau namo reikejo vaziuoti (ta pacia diena isvaziavom), pareiske, kad nenori namo vaziuoti, nori dar ligoninej pabut Praejo 3 menesiai, akytes nepuliuoja. tai vaikai dazniausiai klykia ne is skausmo, o del to kad juos surisha ar siaip daro tai kas jiems nepatinka, maniskis klykia net ir kai pampersiuka keiciu tada kai jis to nenori QUOTE(margaritav @ 2009 12 04, 20:31) Turejom ir mes ta beda. vaistukai nepadejo. Buvo 2 metu, kai praplete asaru kanalus. Akytes toli viena nuo kitos, todel asaru kanalai susiaureje.Narkozes nedare, tik idejo kazkokia raminancia zvakute i uzpakaliuka. Zadejo valyti kanalelius, bet pradejus procedura paaiskejo, kad jie neuzsikimse, tik labai siauri.Tai tik praplatino. Nezinau, ar jai skaudejo, bet visa laika klyke. o paskui kai jau namo reikejo vaziuoti (ta pacia diena isvaziavom), pareiske, kad nenori namo vaziuoti, nori dar ligoninej pabut Praejo 3 menesiai, akytes nepuliuoja. Mums irgi jau 2 metukai ir akytė kartais pūlioja, bet tada kai vėlo pakliūna. Lašinom tobrex ir dar kažkokius, bet nepadėjo. Beje gydytoja kiek žiūri nieko blogo atseit nemato, klausia negi norim savo vaikui į galvą kišti adatą ar pan (ji taip apibūdina zondavimą greičiausiai). Tai net nežinau ar bandyti kažkur vešti ir tikėtis to zondavimo ar ką daryti. Svarbiausia, kad pūliuoja ne visada tai net nesuprantu
geriau būčiau šios temos neskaičius.....ryt guluosi su savo auksine mergyte zondavimui....jau dabar kojos dreba.....ji tokia švelutė, taip visiems šypsosi, tokia mamyčiukė, o čia - paims svetimi, skaudins....o jei dar nepadės....
Tiesa, o tai bent viena mamytė aiškinosi, kodėl zonduotos akytės vyzdys didesnis? QUOTE(InRed @ 2009 12 16, 14:55) geriau būčiau šios temos neskaičius.....ryt guluosi su savo auksine mergyte zondavimui....jau dabar kojos dreba.....ji tokia švelutė, taip visiems šypsosi, tokia mamyčiukė, o čia - paims svetimi, skaudins....o jei dar nepadės.... Tiesa, o tai bent viena mamytė aiškinosi, kodėl zonduotos akytės vyzdys didesnis? Musu protinga daltare pase del vyzdzio,kad cia nieko tokio Sekmes jums
Mums zondavimas labai padejo, tiesa po menesio buvo kad pora dienu vel buvo pradeja traiskanoti, jau buvau issigandus, bet praejo savaime, tai nusprendziau kad nuo slogos, nes kaip tik tuo metu slogavo. O del to didesnio vyzdzio tai kai baigsis visos epidemijos vaziuosim pas gydytoja aiskintis.
QUOTE(InRed @ 2009 12 16, 14:55) Mano mergytei vyzdis didesne pasidare, nu kazkaip itariu, kad nuo to zondavimo... tai skambinau zondavima dariusiam gyd. Jis sako, kad zondavimas didejimo vyzdzio neitakoja, bet gal didesnis pasidare del to, kad dar ir akiu dugna ziurejo, del to vyzdzius plete
Sveikutes, mes taip pat vaziuojam uz poros dienu zonduoti akyciu. Vaikui 2 men ir 3 sav. Akytes bijo sviesos, asaroja, o viena traiskanoja. Lasinimai ir akiu plovimai nepadejo. Dar gyditoja liepe i nosi lasinti, tipo cia viskas susije, bet ir tai nepadejo.
Zarza, nebijokit ir nesinervinkit. Viskas bus gerai. Mums atliko šią procedūrą prieš metus. Taip, labai sunku klausytis, kai tavo vaikas rėkia už durų. Bet juk jo naudai tai. Juk ir namuose vaikas parėkia. Pati procedūra labai trumputė. Ir po valandėlės važiuosite namo.
QUOTE(Aaukse @ 2010 01 04, 13:43) Zarza, nebijokit ir nesinervinkit. Viskas bus gerai. Mums atliko šią procedūrą prieš metus. Taip, labai sunku klausytis, kai tavo vaikas rėkia už durų. Bet juk jo naudai tai. Juk ir namuose vaikas parėkia. Pati procedūra labai trumputė. Ir po valandėlės važiuosite namo. Tai kad mus iskarto pagulde dviem dienom. Viena akyte sutvarke, o kita 2 kartus zondavo, bet nevykusiai. Sake isleidziam namo savaitgaliui, o pirmadieni vel reikejo atvaziuoti zonduoti 3-ia karta. Pasakiau kad palauksim koki menesi, tada atvaziuosim. Labai jau gaila dukrytes. Ta akyte patino, paraudo. Jei dar asaros vaziuosim po menesio.
Praejo beveik menuo nuo zondavimo, akytes nebeasaroja
|