Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sportas ir pirtis
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Sportas
VAJA
SVEIKOS,
AS PO TRENIRUOTES DAZNAI EINU I PIRTI,ESU GIRDEJUSI KAD TAI NELABAI GERAI, NES LYG TAI RAUMENYS ATSIPALAIDUOJA PO PIRTIES AR KAZKAS PANASAUS IR TRENIRUOTE NETURI TOKIO EFEKTO, KOKS BUTU BUVES JEI NEITUM I PIRTI.GAL KAS NORS DAR ESATE KA NORS GIRDEJE SIA TEMA?
xxxsaulyte

Kad raumenys patempti atsipalaiduoja - taip taip, bet kad treniruote praranda ............ laugh.gif biggrin.gif na nesu girdejusi....
Manau, kad pirtis tik i nauda - ir odos poros atsiveria, ir atsipalaiduoja visas kunas - man tai po treniruotes pirtis ir ypac penktadieni - tai kazkokia palaima....... biggrin.gif
Zinot, sportuoju jau kokie 6 metai ir i pirti i savaite po pora kartu gaunasi nueiti - nu turiu visas "uzdirbtas" formas laugh.gif biggrin.gif
Taip kad manau kaitinkis i sveikata !!! biggrin.gif
lauryna
PIRTIS NETINKA TIK PO AEROBIKOS (KENKIA SIRDZIAI)
Ugniaplaukė
del aerobikos nezinau,
aisku, logiska butu mabnyti, kad po didelio intensyvumo treniruotes, kuri ir siaip mano nuomone sirdelei nesveika...dar karsta pirtis tai sirdziai isvis....

jei i turkiska, tai prasiome, ji ne tokia kartsi, ir ne toks didelis kruvis sirdziai

as vaikstau i treniruoklius, tai po to pirtis padeda ilgiau neatvesti raumenims, taigi, po to jei persistengi truputi raumenuku neskauda thumbup.gif

o kad panaikintu treniruotes efekta??? blink.gif negirdejau...
asfaltuota
Už tą pačią abonimento kainą, po treniruotės galiu lankytis saunoje, tik neįkertu kam to reikia? Ji kažkuom padeda, ar čia tik šiaip- relaksui? Nes man kažkaip keistai atrodo, kai po sunkios iškrovos, dar ir karščio dozė... g.gif O gal tai kaip tik gerai? Nagi pasidalinkit patirtim... Plz....
Miaška
Man trenerė sakė, kad po treniruotės į pirtį ar sauną verta nueiti vien tam, kad karštis gerai atpalaiduoja pavargusius raumenis, netraukia mėšlungis. Bet kadangi mano širdis mėgsta pasibaladoti ne į temą, tai pirties vengiu, patvirtinti jos poveikio negaliu.
Indukė
po sporto kai nu7ejau i pirkti, kuri nebuvo labai karsta, isvirtau is padu verysad.gif Todel man dabar tai yra tabu schmoll.gif
Nome
As beveik po kiekvienos treniruotes einu i infraraudonuju spinduliu pirtele-ten ne taip karsta, o prakaitas upeliais bega.
Ida66
QUOTE(vobla @ 2005 08 24, 12:51)
Už tą pačią abonimento kainą, po treniruotės galiu lankytis saunoje, tik neįkertu kam to reikia? Ji kažkuom padeda, ar čia tik šiaip-  relaksui? Nes man kažkaip keistai atrodo, kai po sunkios iškrovos, dar ir karščio dozė... g.gif O gal tai kaip tik gerai? Nagi pasidalinkit patirtim... Plz....
*

Esu skaiciusi net keliu treneriu pasisakimus, kad tai yra labai blogai. Per didelis kruvis sirdziai. Esi ir taip visas ikaites, suprakaitaves. Nebent treniruote buvo mazo intensyvumo. Man pavyzdziui net noro nera po treniruotes, kai ir taip bunu visa slapia nuo praikaito, dar eiti kaitintis i pirti.
ausrytuke
o jeigu pirma i pirti eiti, o poto i treniruoklius blush2.gif gal geriau butu ar irgi nelabai? g.gif
Ingakalnis
QUOTE(ausrytuke @ 2006 03 10, 11:31)
o jeigu pirma i pirti eiti, o poto i treniruoklius  blush2.gif  gal geriau butu ar irgi nelabai?  g.gif
*

nu as asmeniskai labai atsipalaiduoju pirty.tai paskui i treniruoliu sale neprisiversciau ax.gif o kad negerai po treniruokliu i pirty nu negirdejau schmoll.gif
Indukė
as pirtyje po aerobikos esu isvirtusi, nors ta pirtis buvo visiskai nekarsta, dabar po sporto i pirti niekada neinu schmoll.gif
rpusevic
Na pirtis tai turbūt nėra nieko geriau.
pakasiukas
QUOTE(rpusevic @ 2006 04 02, 22:57)
Na pirtis tai turbūt nėra nieko geriau.
*

drinks_cheers.gif

As manau, kad po sportu pasilepint pirtelej yra naudinga. ax.gif Patinka ypac turkiskoj saunoj pasikaitint
Egliukasz
Po sporto pirtis nera blogai, jei jos kruwis nebuwo labai intensyvus kaip lakstymo, aerobikos ir panasiai, sirdziai turi poweiky nekoky.. bet seip niekas neliepia iskart is sporto sales sokti i pirty, galima pabuti, atsipusti apie puswalanduka ir tada eiti. siaip girdejau tik toky dalyka kad pries sporta jokiu budu negalima eiti i pirty-atpalaiduoja raumenis kelioms walandoms ir jokios naudos, ir dar trauma ysitaisyti lengwa. o po sporto tai manau cia relaksas, ir sumustu ar patemptu raumenu geriausias draugas-po to jokiu fastum geliu nebereikia mirksiukas.gif
-Rasinka-
Lankau dabar tik baseina,anksciau ir sportavau.Tai po visko i pirtele.Megstu garu pirtele.Nu nieko blogo sau nepastebejau.Man labai gerai. thumbup.gif
Sporty
Pirtis ar karsta vonia po sporto labai gerai atpalaiduoti raumenims. Ypac jei treniruotej buvo didelis kruvis ir baisu kad kita diena raumenys skaudes... Karsta vonia (o jei dar su eteriniais aliejais ar druskom thumbup.gif) - nepmainoma jei treniruotes metu biski pasali - tipo pabegiojus per lietu, paslidinejus salti....
Bet velgi negalima piknaudziauti, ypac jei ir kita diena, ar net ryte, ruosiesi sportuoti. Per daug prisikaitinus ir atsipalaidavus, dar ir kita diena gali jaustis kaip skuduras, o ne sportinykas wink.gif Beje, kaip jau mineta - i pirti negalima pulti iskart po kruvio. Reikia nurimti, atsipusti, o jau tada kaitintis....
rudukė
Vakar buvau sportuot ir pasiskaičiusi, Jūsų pamąstymų, paklausiau trenerių, ar po sporto galima eit į pirtį. Buvau 2 treniruotėse, tai abiejų ir paklausiau. Abiejų trenerių nuomonė buvo, kad po intensyvaus sporto nelabai gerai eit į pirtį, nes, kaip jau kažkas rašė, širdis gauna antrą krūvį. Jeigu labai norisi pasipirtint, reik būtinai atvėst ir tada trumpam į pirtelę, bet tik į turkišką, nes ji vėsesnė.
tai sakiau, reiks po sporto ribot apslilankymus pirtelėj...
merilda
juk sako jei po sporto skauda raumenukus, pagulek karstoj vonioj wub.gif tongue.gif tad po treniruotes labai sveika ir naudinga pabut pirtelee thumb_yello.gif
WeenUOGE
Jei norit būti gražios padės
http://video.lyga.lt/clip/sportas_moterims/24eca0750204
Ką manot? biggrin.gif
digele
QUOTE(rudukė @ 2006 11 17, 11:22)
Vakar buvau sportuot ir pasiskaičiusi, Jūsų pamąstymų, paklausiau trenerių, ar po sporto galima eit į pirtį. Buvau 2 treniruotėse, tai abiejų ir paklausiau. Abiejų trenerių nuomonė buvo, kad po intensyvaus sporto nelabai gerai eit į pirtį, nes, kaip jau kažkas rašė, širdis gauna antrą krūvį. Jeigu labai norisi pasipirtint, reik būtinai atvėst ir tada trumpam į pirtelę, bet tik į turkišką, nes ji vėsesnė.
*

tai juk reikia siek tiek atvesti po treniruotes, uzdusus aisku, kad negalima...
sobieska
Asmeniskai man, nieko nera maloniau, kaip po treniruotes pasilepinti pirties malonumais. Sportuoju 3 kartus savaiteje ir visada einu i pirti, kazkaip visai sveikai jauciuosi, nei karto nebuvau ,,uzvirtusi,, biggrin.gif
Nemanau, kad sporto klubai isirenginetu pirtis, jei tai butu labai ,,nesveika,, o kieno streikuoja pirtyje sirdele, tai ji ar po sporto, ar be jo-visada pirtyje duos apie tai zinoti. mirksiukas.gif taip, kad gal nereiketu garsiai saukti, kad pirtis ir sportas-du nesuderinami dalykai rolleyes.gif
luxuriukas
Pirtis gerai ir tuo, kad karstyje prakaituojame, siek tiek prisideda ir tai prie riebaliuku deginimo.
As irgi pritariu kad pries aerobika ar treniruoklius negalima eiti i pirti, pvz jei treniruote buna aerobika+ treniruokliai tai pirtis butu kaip peilis sirdziai po tokio kruvio, bet va manau jei 1-2 kart aerobikai arba treniruokliai arba mixas abieju, o kita diena jei yra galimybe i baseina ir i pirti, va tada tai naudinga ne tik odai, kraujotakai bet apskirtai savijauta turetu buti superine pries savaitgali 4u.gif
AusritaJuozas
QUOTE(luxuriukas @ 2009 01 21, 02:45)
Pirtis gerai ir tuo, kad karstyje prakaituojame, siek tiek prisideda ir tai prie riebaliuku deginimo.
As irgi pritariu kad pries aerobika ar treniruoklius negalima eiti i pirti, pvz jei treniruote buna aerobika+ treniruokliai tai pirtis butu kaip peilis sirdziai po tokio kruvio, bet va manau jei 1-2 kart aerobikai arba treniruokliai arba mixas abieju, o kita diena jei yra galimybe i baseina ir i pirti, va tada tai naudinga ne tik odai, kraujotakai bet apskirtai savijauta turetu buti superine pries savaitgali  4u.gif
*

taip 4u.gif smile.gif
Dominykos
QUOTE(rudukė @ 2006 11 17, 11:22)
*

La, jo pritariu, as taip pat girdejau ,kad po sporto nera gerai pirtis, gali sutrikti sirdies darbas. Bet yra alternatyva.Sporto pratimai pirtyje, mano draugas taip "uzvare" nerealu pilvo presa smile.gif
Vi-Vian
man labai patinka po sporto i infra pirti, bet manau, kad sirdziai blogai sad.gif vis pasizadu sau, kad nebeisiu po sporto, bet einu :/
Chanell
As irgi spec paklausiua,man del svorio metimo tai, sake,kad letina tuos riebaliuku degimus doh.gif tai po sporto,jokios pirties schmoll.gif wub.gif
Vi-Vian
QUOTE(Chanell @ 2009 03 29, 16:17)
As irgi spec paklausiua,man del svorio metimo tai, sake,kad letina tuos riebaliuku degimus doh.gif  tai po sporto,jokios pirties schmoll.gif  wub.gif
*

letina??? geras, as ejau su viltim, kad atvirksciai biggrin.gif
INGRIDIK81
na tai gi is kart ir nereikia,atveskite baseine o po to pusvalandziui i infraraudonuju ,man asmeniskai abai gerai,ir siaip as pastebejau pas mus i aerobika vaiksto pora tokiu tipo kulturisciu moreriskiu,tai jie visi po aerobikos eina i turkiska pirti,na tas laiko tarpas kol atsidusauji po treniruotes pas mane maz daug 15-20min. po to lengvas pasiplaukimas,ir i pirtele:)
wwwmonika
as irgi manau, kad kol atsiputi po treniruotes, kol persirengi, nusiprausi po dusu, eini i baseina, tai nemazai ir to laiko praeina, speji atgaut kvapa pilnai, tai gal ir nieko tada ta pirtis...? jei is kart puoli visa uzdusus i ta pirti tada ir negerai manau... idomu kiek cia laiko reiketu pailseti iki pirties?
laurarrr
sportas -kunui, pirtis - sielai!! Kaip be visko!
Cypla
Kaip jus manot, kiek laiko galima buti saunoje? g.gif
pupik
Visur yra asmeninis aspektas:
Saunai, kaip ir daugumai pirčių. reikalingas kūno treniravimas. Jei į sauną einate kartą per 5 metus - "grafikas" vienas, jei 2 kartus per savaitę - visai kas kita. Svarbu ir sveikatos būklė, metų laikas, paros laikas, skrandžio turinys ir pastarojo kiekis, emocinė būsena.
Todėl normos nėra: atkreipkit dėmesį į savo savijautą saunoje: būkit, kol malonu - ir tai bus geriausia Jums pritaikyta taisyklė.
Linkiu gero malonumo smile.gif
sonas
karstis (sauna) po treniruotes yra vienas is blogesniu dalyku koki tik galima sumastyti, nes : 1 kunas yra dehidrataves nes dauguma nesugeba pakankamai isgerti vandens treniruotes metu o saunoje dar labiau dehidratuos
2 po fizinio kruvio kunas stengiasi kaip imanoma greiciau atstatyti prarastus energijos isteklius, sugydyti raumenis,atstatyti prarastus mineralus ir vitaminus, ir yra issekes o patakes i pirti jis dar turi kovoti su karsciu... gauna papildoma streso doze, kuri ilgalaikeje perspektyvoje gali salygoti net riebalu kaupimasi o ne ju praradima.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.