sveiki,niekur neradau tokios temos,kur butu diskutuojama vien apie si darzeli.. mano dukryte pakliuvo is si darzeli. taciau as esu girdejus blogu atsiliepimu.. tiek geru tai man paliko neaisku kaip ten tas darzelis? kaip priziurimi vaikai? kokios aukletojos? gal atsirastu mamyciu, kurios veda savo vaikus i si darzeli ? kokie atsiliepimai?
nejau niekas nelanko si darzeli?
sveiki, mes pradėjome lankyti neperseniausiai ši darželį. esu taip pat visokiu atsiliepimu girdejus. vasara lankome laikinai aziuoliuka, tai mano vaikas kiekviena ryta atsikeles sako, kad eis i ąžuoliuką o ne i saulute.............tai va.....nezinau ka satsitiko bet per dvi paskutinia slankymo dienas vaikas u asarom ejo i sualutes darzeli, gal aukletojom pries atostogas kantrybe dingo. nežinau bet labai liūdna ir su nerimu laukiam rudens kai reikes grizti i saulutes darželi. na bet ka padarysi toks gyvenimas reikia pratintis prie visko. gal nuo rudens vaikas jau bus daugiau priprates prie darželio lankymo
o šeip tai palyginus su ąžuoliuku saulutes darželio auklėtojų ir administarcijos bendravima sskiriasi kaip diena ir naktis. sauluteje reikia kamantinet kiekviena karta ir klausinet norint suzinot kokia nors informacija ir dar nevisada nori ir kalbeti tiek aukletojos tiek....na bet visur visokiu žmonių yra......gal nėra tas draželis blogas, bet auklėtojom reikėtu kantrybes daugiau gal kai kada, nes pati esu girdejusi iš šalies šaukimus ant vaikų kai visai to nereikejo. na bet iš vieno atvejo negalima spresti apie visas aukletojas. yra tikrai ir geru puikiu auklėtoju ir........tokiu kuriom gal reiketu vis del to kantrybes savo darbe
Na kurį laiką man teko vesti savo vaiką ten... tai buvo vienintelis darželis tuomet priėmęs nuo vienų metų...
Kagi iš savo patirties galiu pasakyti kad bent jau vieną auklėtoją gavom gerą ir meilią bet jau šeimininkutė tai baisiai vaikui ūpą numušdavo... Na o šeip ten paprasčiausiai trūksta personalo rimtos priežiūros o geriausia jei būt pakeista direktorė nuo kurios visa betvarkė ir prasideda.
gal kas daugiau pasisakys?
QUOTE(__snowflake @ 2009 10 21, 12:25) Sveiki, na nezinau, mes nuo sio rugsejo pradejom eiti i lopseli, tai ispradziu buvau issigandusi, nes is pat pradziu grupeje buvo keturios aukletojos, viena su pilnu etatu, o kitos po puse ir 0,25 etato, tai labai jusdavosi ant vaiko, kokia aukletoja dirba. mano manymu cia taip yra del etatu issaugojimo Ir tikrai pasitvirtino tai, kad viskas priklauso nuo aukletojos!!!!!!!
sveikos,
mano brangenybe irgi pateko i si darzeli, tad gal mamos, kuriu vaikiukai lanko, galetu ka nors pakomentuoti? man tai ispudis kol kas nelabai koks, nes darzelio sekretore ar kaip ji ten toookia susireiksminusi persona, kad baisus reikalas. tai kaip tada kitas personalas? nezinau ka daryt, skambinau i kitas vietas, kur esam uzsirase, bet ten apie patekima/ nepatekima suzinosim tik gerokai veliau
Mano dukrytė irgi pateko į Saulutę, laukiam nuomonių.
Mano vyresneliai irgi eina i Saulute, tai po kol kas esam patenkinti.
Faktas tas, kad patiems tevams irgi reikia rodyti daugiau iniciatyvos. Na, o kas del tos sekretores...
Gal dar kas į saulutę?
Oj, kaip darbar, prisimenu tas ,, personas,, kai pati lankiau si darzeli
QUOTE(vestos_mama @ 2010 08 11, 09:04) Oj, kaip darbar, prisimenu tas ,, personas,, kai pati lankiau si darzeli Pasakojo mums sunaus aukletoja, kad anksciau tikrai moksleiviai ateidavo i sio darzelio kiema parukyti, bet dabar to nera, nes visur tvoros ir visi vartai uzrakinami.
mes irgi palliuvom i sita darzely, rytoj pirmoji diena, bet is kaimynes, kuri vede savo berniuka i sita darzely perspejo del.. vajko musimo
pradejome ir mes si darzeli lankyti, aukletoja tai labai atrodo nuostabi,direktore gan maloni, aisku apie sekretore ne nekalbu.Grupe galima sakyti vos ne berniuku
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 09 07, 09:29) pradejome ir mes si darzeli lankyti, aukletoja tai labai atrodo nuostabi,direktore gan maloni, aisku apie sekretore ne nekalbu.Grupe galima sakyti vos ne berniuku ej taj gal mes pas ta pacia auklyte Virginija esam?
pagranduku grupeje mes:) uzuomarasa pamirsau auklytes varda
jo paciame gale i kaire ir tiesiai, auklyte trumpais juodais plaukais.bet grupe sake vadinasi pagrandukai ir taip uzrasyta ant duru
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 09 08, 15:23) jo paciame gale i kaire ir tiesiai, auklyte trumpais juodais plaukais.bet grupe sake vadinasi pagrandukai ir taip uzrasyta ant duru nu dabar susimutinau
sveikutes
mums siandien pirma diena siame darzelyje
smagu i ta pacia grupe keliausime.
o auklyte tai nuostabi, tik siandien jau mazoji siektiek verke
mes siandien pirma diena pasilikome miegot tenajs, taj nezinau kajp dar sekesi
o maniskiui kol kas labai gerai sekasi, kai iseinu taj net nereaguoja, uzsiemes kitais reikalais, vos speju perrengt, verziasi tiesiog
Manoji tai dar iki pietu tebuna, kita savaitele bandysime jau palikti, kazkaip net bijau,papasakokit kaip jums sekesi visa diena?
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 09 09, 13:31) Manoji tai dar iki pietu tebuna, kita savaitele bandysime jau palikti, kazkaip net bijau,papasakokit kaip jums sekesi visa diena? nu mes irgi iki sios dienos buvom iki pietu
Na sakoma kuo mazesnis vaiskas tuo greiciau pripranta, o manoji paskutiniu metu kaip tik nuo manes niekur, taip dziaugiausi jog visur pasilikdavo,sakau bus lengva darzelyje, ir kaip tycia paskutiniu metu mamos labai reikia.Bet manau priprasim, kita savaite jau paliksim, ziuresiu kaip ryt bus nuvesta gal jau ramiau.
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 09 09, 13:38) Na sakoma kuo mazesnis vaiskas tuo greiciau pripranta, o manoji paskutiniu metu kaip tik nuo manes niekur, taip dziaugiausi jog visur pasilikdavo,sakau bus lengva darzelyje, ir kaip tycia paskutiniu metu mamos labai reikia.Bet manau priprasim, kita savaite jau paliksim, ziuresiu kaip ryt bus nuvesta gal jau ramiau. o ryte Jusu mazyte verkia?
Siaip nei karto neverke, taciau taip padejuodavo mama mama,taciau atejo berniukas kuris labai baisiai verke ,net gaila, ir ta ispaskos, tai siandien pirma diena ir pradejo verksnoti, bet nedaug.Tad idomu kaip rytoj ryte bus
Kiek aukletoja sake, isbuvo mano bernuzelis pirma diena be asaru
uj smagu jums tada jau, manoji tik si karta jau pasiimant buvo laiminga labai, o pirmai puldavo i asaras mama iskarto.Mat siandien velavau ant 12 pasiimti ,ti visus jau ruose miegoti, manoji sedi graziai prie staliuko ir laukia
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 09 09, 15:08) uj smagu jums tada jau, manoji tik si karta jau pasiimant buvo laiminga labai, o pirmai puldavo i asaras mama iskarto.Mat siandien velavau ant 12 pasiimti ,ti visus jau ruose miegoti, manoji sedi graziai prie staliuko ir laukia o kelinta val pietukus valgo? kazkaip galvojau, kad 12val....as apie 11 kai atejau pasiimti, visi sedejo prie stalo jau
as tai nusirasiau ju tvarkarkarasti, kad kartais neateiti nelaiku,neblaskyti.
7,30-8,30- atvykti i darzeli 8,25-9,00-pusryciai 9,30-10,15-ugdomoji veikla 10,15-11,25-veikla grupeje 11,30-12,30-pietus 12,30-14,45-pietu miegas 15,25-16,15-veikla grupeje 16,15-17,30 -veikla lauke nors pietus pavalgo iki12 kiek pastebejau, as ir anksciau ateinu ant puses tai ir laukiu . QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 09 09, 15:42) as tai nusirasiau ju tvarkarkarasti, kad kartais neateiti nelaiku,neblaskyti. 7,30-8,30- atvykti i darzeli 8,25-9,00-pusryciai 9,30-10,15-ugdomoji veikla 10,15-11,25-veikla grupeje 11,30-12,30-pietus 12,30-14,45-pietu miegas 15,25-16,15-veikla grupeje 16,15-17,30 -veikla lauke nors pietus pavalgo iki12 kiek pastebejau, as ir anksciau ateinu ant puses tai ir laukiu . O dekuj lb
Bet man taip baisoka del pirmaidenio, cia pripranta ,o per savaitgali atpras
jo dauguma sako kad sunkiausias pirmasis menuo,daugiau viskas saunu,,, tik vis uzmirstu auklytes nr uzsirasyti
QUOTE(caramele87 @ 2010 09 08, 07:54) Apie auklyte Virginija tik pacius geriausius ir graziausius zodzius galeciau pasakyti.
o kada buna mokama uz darzelius, uz atgalini men ar jau ir si men reiks moketi, na gal galit pasakyti kaip tai buna daroma, uj as tokia zalia ant to
kaip jūsų vaikučiai ar jau priprato? manoji nežinau net, aisku tik antra savaite prasideda kai vedu, bet su kokiomis asaromis, ir paciai jau gaila, ir zaislu ir saldainiu jau papirkinedama daviau nieko
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 09 13, 08:57) kaip jūsų vaikučiai ar jau priprato? manoji nežinau net, aisku tik antra savaite prasideda kai vedu, bet su kokiomis asaromis, ir paciai jau gaila, ir zaislu ir saldainiu jau papirkinedama daviau nieko Sunui, tai paskutiniai metai darzelyje, kita met i mokyklele. O dukryte, tai "namine" tokia, tai jau sunkoka buvo, liejo asaras ir vis laukdavo manes ateinancios. Labiausiai nepatiko pietu miegelis, tragedija kazkokia. Matysim, kaip seksis musu pagrandukui, kai reikes keliauti i darzeli. Bet manau, ne ka lengviau bus, kaip ir su pirmaisiais. Isivaizduoju, kaip Jusu mergyte verkia...mes jau perejom ta perioda.
Sveikos mamytes! mes dar labai maziukai, bet jau siandien uzsiraseme i 3 darzelius, vienas is ju saulute. Sis darzelis paliko man blogiausia ispudi is visu
Sveikutes
Mums taip gerai sekesi pirmomis dienomis, be asareliu pasilikdavom, be asareliu iseidavom, o sian ir apsiasarojo bernuzelis mano...matyt suprato jau, kas cia dedasi....ziuresim kaip toliau eisis.... Man pvz direktore nepaliko jokio ispudzio QUOTE(Sirse2010 @ 2010 09 13, 19:58) Sveikos mamytes! mes dar labai maziukai, bet jau siandien uzsiraseme i 3 darzelius, vienas is ju saulute. Sis darzelis paliko man blogiausia ispudi is visu Na, nereikia iskart susidaryti bloga ispudi apie darzeli, jei direktore Jusu nenuvede apziureti grupiu, ar pacio darzelio...ne sienos esme, o pacios aukletojos. As ko gero i kokius 4 darzelius buvau savo vaikus uzrasiusi ir nei viename is ju nesiule jo apziureti, pereiti per grupes ir pan. As to ir nesureiksminau, nes man ne tas svarbu. Na, kur dirba abu tevai domisi visi darzeliai, bent jau manes to klause. Juk reikia pildyti prasyma, raso i bendra knyga, tai ir klausia kokia darboviete, kur ji, koks telefonas, kokios pareigos ir pan. Nematau as cia jokios tragedijos. QUOTE(Tekantisaule @ 2010 09 14, 20:11) Na, nereikia iskart susidaryti bloga ispudi apie darzeli, jei direktore Jusu nenuvede apziureti grupiu, ar pacio darzelio...ne sienos esme, o pacios aukletojos. As ko gero i kokius 4 darzelius buvau savo vaikus uzrasiusi ir nei viename is ju nesiule jo apziureti, pereiti per grupes ir pan. As to ir nesureiksminau, nes man ne tas svarbu. Na, kur dirba abu tevai domisi visi darzeliai, bent jau manes to klause. Juk reikia pildyti prasyma, raso i bendra knyga, tai ir klausia kokia darboviete, kur ji, koks telefonas, kokios pareigos ir pan. Nematau as cia jokios tragedijos. na kaip jausis darzelyje musu vaikas, tai mes pamatysime tik po 2 metu, o dabar renkames toki, kuris patiktu mums, tevams QUOTE(Sirse2010 @ 2010 09 13, 20:58) Sveikos mamytes! mes dar labai maziukai, bet jau siandien uzsiraseme i 3 darzelius, vienas is ju saulute. Sis darzelis paliko man blogiausia ispudi is visu Mes jau lankom šį darželį nemažai laiko. Pasakysiu tiek, kad koks vadovas toks ir daržas Šitam daržely praktiškai jokių būrelių nėr, tik praeitais metais buvo šokiai, šiais neaišku ar bus Lopšelio grupės kodėlčiukų visam kolektyvui didžiausia pagarba. Tikrai šaunios auklėtojos ir auklytė. O šiaip tai daug kas priklauso ir nuo tėvų, jie patys turi domėtis ką vaikai ten veikia ir kuom užsiima, ne vien klausinėt ką valgė ir kiek Tai tiek QUOTE(davija @ 2010 09 15, 08:55) Mes jau lankom šį darželį nemažai laiko. Pasakysiu tiek, kad koks vadovas toks ir daržas Šitam daržely praktiškai jokių būrelių nėr, tik praeitais metais buvo šokiai, šiais neaišku ar bus Lopšelio grupės kodėlčiukų visam kolektyvui didžiausia pagarba. Tikrai šaunios auklėtojos ir auklytė. O šiaip tai daug kas priklauso ir nuo tėvų, jie patys turi domėtis ką vaikai ten veikia ir kuom užsiima, ne vien klausinėt ką valgė ir kiek Tai tiek Na, mes si darzeli jau 2 metus lankom, tai kazkaip po kol kas jokiu prastu dalyku neizvelgiau. O ir susirinkima grupese vyksta. Issirinkom tevu komiteta, pasiskirstem kas uz ka atsakingas ir pan. Aukletojos vaikus veda i parodas, pavaikstineja po miesta, po muziejus...Nezinau, po kol kas mano vaikai nesiskundzia, viskuo patenkinti jie ten... Aisku, as pati labai domiuosi, ka mano vaikai ten veikia, kaip sekasi, ko reikia, nereikia ir pan. Kiekviena diena vis ko nors paklausiu, nes man idomu, kaip mano vaikams sekasi darzelyje, kuriame praeina visa ju diena. Taip kad cia daug kas priklauso ir nuo paciu tevu. Nes daznas galvoja, va, nuvedziau, palikau ir tegul zinosi, nes tai aukletoju darbas, tai jos tegul ir rupinasi. O man atrodo kitaip... Papildyta: QUOTE(Sirse2010 @ 2010 09 15, 08:07) na kaip jausis darzelyje musu vaikas, tai mes pamatysime tik po 2 metu, o dabar renkames toki, kuris patiktu mums, tevams Na, mes visi skirtingi, vieniems kazkas patinkas, kitiems ne...taciau ne visada ta neigiama nuomone gali pasirodyti tiesinga, kol pats nesitikini. Sekmes pasirenkant tinkamiausia varianta.
Dekui, mes jau issirinke musu vaikui tinkamausia darzeli
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 09 15, 12:31) Na, mes si darzeli jau 2 metus lankom, tai kazkaip po kol kas jokiu prastu dalyku neizvelgiau. O ir susirinkima grupese vyksta. Issirinkom tevu komiteta, pasiskirstem kas uz ka atsakingas ir pan. Aukletojos vaikus veda i parodas, pavaikstineja po miesta, po muziejus...Nezinau, po kol kas mano vaikai nesiskundzia, viskuo patenkinti jie ten... Dziugu skaityt apie jusu grupes gyvenima QUOTE(davija @ 2010 09 17, 08:30) Dziugu skaityt apie jusu grupes gyvenima Tai vat, svarbiausia, kaip laikosi vaikas, jei jam ten patinka, jis guvus, laimingas ir patenkintas, tai vadinasi jam ten gerai. Mano sunus ten ipatingai jauciasi gerai. |