lincia_pincia
2009 04 08, 17:57
Tęsiam toliau, sena tema ČIA Gimdykim Trakuose!Papildyta:na va, tesiu toliau QUOTE(Alchemie @ 2009 04 07, 11:58) Man atrodo, kad nestumo-gimdymo biuliotenis ir yra siuntimas, nes ten irasoma gimsymo data. Svarbu, kad turetum visus dokus, kurie reikalingi gimdymui t.y. kortele, biuliotenis, asmens dokumentas..o siaip siuntimas tai nu jei preislaikinis gresia, gal tada reikia siuntimo, kad priimtu  nesuprantu as cia biuletenis?  juk ji atiduodi i SODRA, nelaikysi gi jo, kol pagimdysi... man sake, akd reikai tik paso, sodros pazymejimo ir nesciosios korteles (kur ir yra siuo atveju svarbiausias dokumentas)..
erikiuxxx
2009 04 09, 06:12
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 04 08, 18:57) na va, tesiu toliau biuletenis?  juk ji atiduodi i SODRA, nelaikysi gi jo, kol pagimdysi... man sake, akd reikai tik paso, sodros pazymejimo ir nesciosios korteles (kur ir yra siuo atveju svarbiausias dokumentas)..  as veziausi tik pasa ir nesciosios koretele, o sodros numeri buvau uzsirasius ant nesciosios koreteles
Elfukas
2009 04 09, 12:41
Gal zinot, ar reikia dar kazkoki draudima tvarkytis gimdymui, jei nedirbi? Kai viena karta teko patekti i priemima su greitaja pries menesi, tai man pasake, kad esu nedrausta ir uz visas paslaugas turesiu susimoketi. O nescioji nera automatiskai drausta? Jei ne tai gal galeciau kaip nors panaudoti tai, kad studijuoju dieniniam skyriuj arba kad auginu 3 m. vaika... O veztis i ligonine tai reikia nesciosios kortele, pasa ir sodros pazymejima (numeri). Apie siuntima pirma karta girdziu...
still_magic
2009 04 09, 12:45
As kai pirma gimdziau, tai nedirbau, mokiausi dieniniam. Tai gi analogiska situacija jusiskei:) man daktare sake kad nescioji yra drausta automatiskai ir jokiu problemu kilti neturetu, bet tai buvo pries 3 metus, galejo kas ir pasikeist aisku. Ligonineje man reikejo nesciosios korteles ir paso, sodros as neturejau, bet ir neprase
Elfukas
2009 04 09, 12:59
QUOTE(still_magic @ 2009 04 09, 13:45) As kai pirma gimdziau, tai nedirbau, mokiausi dieniniam. Tai gi analogiska situacija jusiskei:) man daktare sake kad nescioji yra drausta automatiskai ir jokiu problemu kilti neturetu, bet tai buvo pries 3 metus, galejo kas ir pasikeist aisku. Ligonineje man reikejo nesciosios korteles ir paso, sodros as neturejau, bet ir neprase  Pasiskambinau i Vilniaus teritorine ligoniu kasa, tai pasake, kad automatiskai nesu apdrausta... Bet reikia ateiti pas juos arba su pazyma is genekologes, kad daugiau kaip 28 sav. nestumas, arba su studento pazymejimu, arba su vaiko liudijimu. Plius dar tapatybes kortele. Bet vat idomu. Eisiu tai as i Vilniaus miesto teritorine ligoniu kasa, o gimdyt noriu Trakuose. Cia nebus problemu mums kazin?
Elfukas
2009 04 09, 14:27
Priminkit kas nors Trakų gimdyklos telefoną. Ačiū
QUOTE(Elfukas @ 2009 04 09, 13:59) Bet vat idomu. Eisiu tai as i Vilniaus miesto teritorine ligoniu kasa, o gimdyt noriu Trakuose. Cia nebus problemu mums kazin? Jokiu problemu tikrai nebus  Gimdyt gali bet kuriam Lietuvos mieste - cia tavo laisvas pasirinkimas. Svarbiausia tureti asmens dokumentus, nesciosios kortele ir nepakenks gydytojos siuntimas. Pati savo pirmaji gimdziau identiskoje situacijoje kaip tu - neturedama jokiu soc. garantiju. Iki gimdymo likus mazdaug savaitei, nuvaziavom su vyru apsisniukstineti ir "duoti zinoti apie save". QUOTE(Elfukas @ 2009 04 09, 15:27) Priminkit kas nors Trakų gimdyklos telefoną. Ačiū  (8-5) 28 55 829
lincia_pincia
2009 04 09, 16:46
QUOTE(still_magic @ 2009 04 09, 14:45) As kai pirma gimdziau, tai nedirbau, mokiausi dieniniam. Tai gi analogiska situacija jusiskei:) man daktare sake kad nescioji yra drausta automatiskai ir jokiu problemu kilti neturetu, bet tai buvo pries 3 metus, galejo kas ir pasikeist aisku. Ligonineje man reikejo nesciosios korteles ir paso, sodros as neturejau, bet ir neprase  na esi drausta tik tuo atveju, jeigu mokaisi dieniniame skyriuje... kitu atveju visos paslaugos tau bus mokamos (iskaitant ir gimdyma, kuris CP atveju gali labai nemazai apsieiti)... apie draudima sveikatos reikejo ankscau pagalvot, nes dabar abejoju ar kokia kompanija tave draus, zinodama, kokios islaidos nusimato
auksine
2009 04 09, 21:23
biuletenio tai tikrai nereikia, ir teisingai- mes jo net neturim. taigi vezames asmens dokumenta ir nesciosios kortele
Elfukas
2009 04 10, 13:55
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 04 09, 17:46) na esi drausta tik tuo atveju, jeigu mokaisi dieniniame skyriuje... kitu atveju visos paslaugos tau bus mokamos (iskaitant ir gimdyma, kuris CP atveju gali labai nemazai apsieiti)... apie draudima sveikatos reikejo ankscau pagalvot, nes dabar abejoju ar kokia kompanija tave draus, zinodama, kokios islaidos nusimato  Issiaiskinau, kad man trys variantai, esu drausta del to, kad dieniniam mokausi, taip pat del to, kad auginu vaika iki 8 metu, o taip pat del to, kad esu nescioji (visos nesciosios yra draustos privalomuoju sveikatos draudimu nuo 28 sav. iki 56 dienu po gimdymo) http://www.vilniaustlk.lt/?id=apdrausti . Bet uzeiti i Teritorine ligoniu kasa pries gimdyma vistiek reikia, kad "sutvarkytu" ta draustuma. Nu bet kiek visko zinot siais laikais reikia...
erikiuxxx
2009 04 10, 15:06
QUOTE(Elfukas @ 2009 04 09, 13:41) Gal zinot, ar reikia dar kazkoki draudima tvarkytis gimdymui, jei nedirbi? Kai viena karta teko patekti i priemima su greitaja pries menesi, tai man pasake, kad esu nedrausta ir uz visas paslaugas turesiu susimoketi. O nescioji nera automatiskai drausta? Jei ne tai gal galeciau kaip nors panaudoti tai, kad studijuoju dieniniam skyriuj arba kad auginu 3 m. vaika... O veztis i ligonine tai reikia nesciosios kortele, pasa ir sodros pazymejima (numeri). Apie siuntima pirma karta girdziu... nu man gydytoja sake,kad nestukes visos draustos automatiskai nu kadangi mano situacija ne tokia buvo,tai negaliu 100proc sakyti
lincia_pincia
2009 04 11, 17:50
niu pirma karta girdziu apie nestukiu draudima...
Kazin kaip dabar situacija Trakuose, kai visur sunkmetis? Teko girdeti, kad atvykus i priimamaji pvz. Santariskese, uz konsultacija (ne nesciuju) reikia moketi  Gal Trakai irgi labiau viska apmokestino?
Elfukas
2009 04 11, 18:37
QUOTE(maman @ 2009 04 09, 16:56) Aciu uz telefono numeri
lincia_pincia
2009 04 13, 20:35
QUOTE(maman @ 2009 04 11, 20:14) Kazin kaip dabar situacija Trakuose, kai visur sunkmetis? Teko girdeti, kad atvykus i priimamaji pvz. Santariskese, uz konsultacija (ne nesciuju) reikia moketi  Gal Trakai irgi labiau viska apmokestino?  na negirdejau nieko apie tai ryt arba poryt vel vaziuosiu pas Varjakoniene, tej pasiklausiu...
Alchemie
2009 04 14, 11:08
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 04 08, 18:57) sorry  ateme ir man Sodra biulioteni QUOTE(Elfukas @ 2009 04 09, 13:41) Gal zinot, ar reikia dar kazkoki draudima tvarkytis gimdymui, jei nedirbi? Kai viena karta teko patekti i priemima su greitaja pries menesi, tai man pasake, kad esu nedrausta ir uz visas paslaugas turesiu susimoketi. O nescioji nera automatiskai drausta? Jei ne tai gal galeciau kaip nors panaudoti tai, kad studijuoju dieniniam skyriuj arba kad auginu 3 m. vaika... O veztis i ligonine tai reikia nesciosios kortele, pasa ir sodros pazymejima (numeri). Apie siuntima pirma karta girdziu... nezinau del nestukiu draudimo, galejo buti, kad vienu metu draustos, kitu ne, bet siaip, jei tu turi vaika, tai esi apdrausta, kaip motina auginanti vaika ir paslaugos tau turetu buti nemokamos, nu nebent privati istaiga. As Augindama vaika, isejau is darbo ir kokius 3 metus buvau nedirbanti jokioje darbovieteje, bet med. paslaugas kaip mama gaudavau nemokamai, tiesa Sodros nr. tai turejau QUOTE(maman @ 2009 04 11, 19:14) Kazin kaip dabar situacija Trakuose, kai visur sunkmetis? Teko girdeti, kad atvykus i priimamaji pvz. Santariskese, uz konsultacija (ne nesciuju) reikia moketi  Gal Trakai irgi labiau viska apmokestino?  manau, kad, jei vaziuoji be siuntimo i bet kuria ligonine ale greitosios pagalbos, ar santariskiu, turi moketi uz konsultacija ar tyrimus. vat man tik idomu, kaip pvz. jei vaikas patyre trauka ir reikia ka nors isuti ar irgi jau mokama, ar visdelto tokiu atveju su greitaja atvezus t.y. pirma nemokama pagalba  cia siaip pamasciau. As irgi ruosiuosi kazkaip, gal sia savaite nuvaziuoti i Trakus apsisiunkstineti, nes paskui bijau, akd bus per sunku masinoje sedeti, jau ir taip nezinau, kurioje vietoje mano plauciai
QUOTE(Elfukas @ 2009 04 09, 14:41) Gal zinot, ar reikia dar kazkoki draudima tvarkytis gimdymui, jei nedirbi? Kai viena karta teko patekti i priemima su greitaja pries menesi, tai man pasake, kad esu nedrausta ir uz visas paslaugas turesiu susimoketi. O nescioji nera automatiskai drausta? Jei ne tai gal galeciau kaip nors panaudoti tai, kad studijuoju dieniniam skyriuj arba kad auginu 3 m. vaika... O veztis i ligonine tai reikia nesciosios kortele, pasa ir sodros pazymejima (numeri). Apie siuntima pirma karta girdziu... Manau viska galima issiaiskinti "Socialines apsaugos ir darbo ministerijoje", ten turi buti nurodytas informacijos telefonas. O jeigu jie patys negales pakonsultuoti siuo klausimu, tai tikrai nurodys kur ir i ka kreiptis del tokiu klausimu, nes atvejis tikrai nevienetinis ir tokiu mamu daug yra.
lincia_pincia
2009 04 14, 19:05
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 14, 13:08) As irgi ruosiuosi kazkaip, gal sia savaite nuvaziuoti i Trakus apsisiunkstineti, nes paskui bijau, akd bus per sunku masinoje sedeti, jau ir taip nezinau, kurioje vietoje mano plauciai  o pas ka tu gimdyti ruosies? ir kiek jau laiko tau?
Alchemie
2009 04 15, 07:42
Galvoju, kad gal pas Streiziene  man dar laiko iki birzelio nuspresti, net nezinau, reikia zmogu pamatyti, dar gines savo pasiklausiu. Man 32 savaiteles, bet tik tiek, kad leteja labai tempas  tai noretusi apsiziureti, kol dar nereikia ridentis
lincia_pincia
2009 04 15, 18:03
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 15, 09:42) Galvoju, kad gal pas Streiziene  man dar laiko iki birzelio nuspresti, net nezinau, reikia zmogu pamatyti, dar gines savo pasiklausiu. Man 32 savaiteles, bet tik tiek, kad leteja labai tempas  tai noretusi apsiziureti, kol dar nereikia ridentis  niu man tej ten labai labai patiko  tik as dar kai uvau remontus dare, tai sake, kad jau kai mano terminas bus, turetu but pabaigta viskas ryt vaziuoju TA, zesim ka sakys.. juk visai nebedaug beliko
Elfukas
2009 04 15, 18:58
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 04 15, 19:03) niu man tej ten labai labai patiko  tik as dar kai uvau remontus dare, tai sake, kad jau kai mano terminas bus, turetu but pabaigta viskas ryt vaziuoju TA, zesim ka sakys.. juk visai nebedaug beliko  Pirma karta girdziu apie remontus... Lincia-pincia, nekantriai lauksiu naujienu, nes musu terminai praktiskai sutampa  (man balandzio 28). Mes irgi ruosiames vaziuot, savaitgali pasikalbet. Nors jau Tarkuose gimdziau, bet reikia "up-date" padaryti
Alchemie
2009 04 15, 21:34
lincia pince, geros apziuros ir greito pasimatymo. jau jums visai salia
lincia_pincia
2009 04 16, 07:54
QUOTE(Elfukas @ 2009 04 15, 20:58) Pirma karta girdziu apie remontus... Lincia-pincia, nekantriai lauksiu naujienu, nes musu terminai praktiskai sutampa  (man balandzio 28). Mes irgi ruosiames vaziuot, savaitgali pasikalbet. Nors jau Tarkuose gimdziau, bet reikia "up-date" padaryti  niu tej gal dar salia ir gulesim.. o tu mokama palata ar paprasta imsi? as tej va, treciai valandai susitariau, tej butinai vakare parasysiu kaip sekes QUOTE(Alchemie @ 2009 04 15, 23:34) lincia pince, geros apziuros ir greito pasimatymo. jau jums visai salia  aciu
Elfukas
2009 04 16, 15:49
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 04 16, 08:54) niu tej gal dar salia ir gulesim.. o tu mokama palata ar paprasta imsi? Paprasta as ir be vyro, nes nera kam su vaiku buti tas dienas po gimdymo. Gal susitvarkysiu kaip nors  Paprasta palata irgi labai gerai, mes pries tris metus kai Trakuose gimdem, tai jokiu nusiskundimu del palatos neturejau. Nebent tai, kad nera tualeto ir duso, bet po gimdymo pirma para vistiek i dusa neleidzia eiti... O tualetas labai arti nuo kiekvienos paprastos palatos.
ugnele_n
2009 04 16, 18:13
QUOTE(Elfukas @ 2009 04 16, 17:49) Paprasta palata irgi labai gerai, mes pries tris metus kai Trakuose gimdem, tai jokiu nusiskundimu del palatos neturejau. Nebent tai, kad nera tualeto ir duso, bet po gimdymo pirma para vistiek i dusa neleidzia eiti... O tualetas labai arti nuo kiekvienos paprastos palatos. Labas visoms, jungiuosi i norinciu gimdyt Trakuose kluba - man 32 sav., birzelio 10 d. tureciau lukshtentis. Jei kas ka konkretaus suzinotu ir parasytu apie dabartines salygas Trakuose - butu super. Kas ten per remontai? Gal dar galit ir kokia gydytoja parekomenduot? nes kol kas dar ten nebuvau pas nieka...
Alchemie
2009 04 16, 19:03
Mes ryt vaziuosime apsiziureti, sake i pavakare atvykti..vat mastau, ar ten kokia gydytoja sutiksim, ar ne  noretusi kaip ir pamatyti tuos zmones
lincia_pincia
2009 04 16, 19:40
sveikos.. prisiduodu po TA... tej va.... dare man echo, tej sake, kad mazyle dar truputi pakelus galvyte, todel galvyte pilnai dar neisitacius... vandenuku kiekis normalus, tik placenta zemokai, uztad daktare dar sia savaitele nelindo ten, nes sake, kad gali kraujavimas prasidetv zodziu, mazyte mano niekur neskuba ir kazi ar bus balandzio 27 (biesas zino ka ten mano idiote gine kudakavo, gal girta buvo? )... dar pamate, kad virkstele eina uz kakliuko... tai vat dabar neaisku ar aplink kakliuka ji eina ar tik uz kakliuko?.. niu zodziu.... neaisku kaip ten kas, bet apie cezari kolkas nekalbejo dar kadangi pas mane rado bacilu (ne streptokoka, o kazkokiu makstyje pacioje) tai sake, kad gimdymo pradzoj teks su laseline pagulet niu vat tokios ir naujienos.... nelabai kokios... niuz belieka tik laukt... o mazyte niekur dar neskuba o del Variakojienes - tai isties nuostabi ji man ir nors tu ka  viska teip kantriai aiskina, jaucias kad isties rupinas... Papildyta:QUOTE(Elfukas @ 2009 04 16, 17:49) Paprasta as ir be vyro, nes nera kam su vaiku buti tas dienas po gimdymo. Gal susitvarkysiu kaip nors  Paprasta palata irgi labai gerai, mes pries tris metus kai Trakuose gimdem, tai jokiu nusiskundimu del palatos neturejau. Nebent tai, kad nera tualeto ir duso, bet po gimdymo pirma para vistiek i dusa neleidzia eiti... O tualetas labai arti nuo kiekvienos paprastos palatos. tai vat ir as pagalvoju, kad gal nelabai apsimoka i ta mokama gultis  ten ir vyrui nelabai patogi lova QUOTE(Alchemie @ 2009 04 16, 21:03) Mes ryt vaziuosime apsiziureti, sake i pavakare atvykti..vat mastau, ar ten kokia gydytoja sutiksim, ar ne  noretusi kaip ir pamatyti tuos zmones geriausia ten vaziuoti treciadieni arba penktadieni, nes pas juos neoperacines dienos o gydytoja tai manau tikrai kokinors pamatysite, juk vitiek kazkas budes
Alchemie
2009 04 16, 20:07
lincia pince, aciu uz zinias..o as galvoju, kaip man ta Erika Streiziene pamatyti, pasikalbeti  nu kaip nors..svarbu, vyras zinos, kur vaziuoti..o jau del apziuru, tai manau susitarus su gydytoja bus galima tartis..man pas gine pirmadinei, o echo numatytas geguzes 6d. tai dar taip sakant bus naujienu
lincia_pincia
2009 04 16, 20:12
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 16, 22:07) lincia pince, aciu uz zinias..o as galvoju, kaip man ta Erika Streiziene pamatyti, pasikalbeti  nu kaip nors..svarbu, vyras zinos, kur vaziuoti..o jau del apziuru, tai manau susitarus su gydytoja bus galima tartis..man pas gine pirmadinei, o echo numatytas geguzes 6d. tai dar taip sakant bus naujienu tai paklausk, gal ji tuo metu dirbs... o jei ne, tai paprasyk pas sesute jos telefono nr. teip ir pasakyk, kad su ja tartis del gimdymo nori, manau, kad duos be problemu numeriuka
neriukas
2009 04 16, 21:00
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 16, 21:07) lincia pince, aciu uz zinias..o as galvoju, kaip man ta Erika Streiziene pamatyti, pasikalbeti  nu kaip nors..svarbu, vyras zinos, kur vaziuoti..o jau del apziuru, tai manau susitarus su gydytoja bus galima tartis..man pas gine pirmadinei, o echo numatytas geguzes 6d. tai dar taip sakant bus naujienu aš lankausi pas Erika kai iškyla kokių klausimų, ar echoskopuotis  tikrai puiki gydytoja  viską kruopščiai išaiškina ir parodo, manau kad pasirinkimas geras pas ją gimdyt
Elfukas
2009 04 16, 21:17
Aciu uz naujienas. O kaip remontai, baigesi?
auksine
2009 04 16, 22:21
tai juk ten ne gimdyklas remontuoja, o isorini fasada, foje labiau, na kiek as maciau, taip kad nenukentet turetume net ir per remontus
Dinushka
2009 04 17, 08:43
O jei ginekologe poliklinikoje isduoda siuntima, ji turi nurodyti kuriems gimdymo namams? Jei taip, tai ar gali Vilniaus gydytojai israsineti kito miesto ligoninei siuntimus? Ar tiesiog israso popieriuka ir as jau su juo vaziuoju kur noriu?
Alchemie
2009 04 17, 09:06
Siaip, jei neklystu, Trakai, jau Vilniaus dalis Gimdymo namu siuntime nenurodo, nurodo, tik kokio lygio konsultacija, t.y. i kokio tipo istaiga turi teise zmogus kreiptis (jei as cia nenubludijau..bet atrodo, kai pries metus man rase siuntima del operacijos ir vaziavau i greitosios pagalbos ligonine, nebuvo ten iraso, kad butnet ta ligonine) Siaip del siuntimo as paklausiu savo gines pirmadieni, kaip ten yra  nes manau, kad siuntimas reikalingas, jei tai ekstra avejis (prieslaikinis gimdymas iki 37 sav.) Neriukas aciu uz padrasinima ir info
auksine
2009 04 17, 09:52
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 17, 09:06) Siaip, jei neklystu, Trakai, jau Vilniaus dalis Gimdymo namu siuntime nenurodo, nurodo, tik kokio lygio konsultacija, t.y. i kokio tipo istaiga turi teise zmogus kreiptis (jei as cia nenubludijau..bet atrodo, kai pries metus man rase siuntima del operacijos ir vaziavau i greitosios pagalbos ligonine, nebuvo ten iraso, kad butnet ta ligonine) Siaip del siuntimo as paklausiu savo gines pirmadieni, kaip ten yra  nes manau, kad siuntimas reikalingas, jei tai ekstra avejis (prieslaikinis gimdymas iki 37 sav.) Neriukas aciu uz padrasinima ir info  jei prieslaikinis, tai priima tik AK berods, ar dar kas nors jau priima? nu su tais siuntimais tai man mistika iki siol, niekad nereikejo, o dabar visos rasot kad reikia...man nei mano gine, nei variakojiene nieko panasaus nesake
Skorpione
2009 04 17, 10:40
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 04 16, 19:40) sveikos.. prisiduodu po TA... tej va.... dare man echo, tej sake, kad mazyle dar truputi pakelus galvyte, todel galvyte pilnai dar neisitacius... vandenuku kiekis normalus, tik placenta zemokai, uztad daktare dar sia savaitele nelindo ten, nes sake, kad gali kraujavimas prasidetv zodziu, mazyte mano niekur neskuba ir kazi ar bus balandzio 27 (biesas zino ka ten mano idiote gine kudakavo, gal girta buvo? )... dar pamate, kad virkstele eina uz kakliuko... tai vat dabar neaisku ar aplink kakliuka ji eina ar tik uz kakliuko?.. niu zodziu.... neaisku kaip ten kas, bet apie cezari kolkas nekalbejo dar kadangi pas mane rado bacilu (ne streptokoka, o kazkokiu makstyje pacioje) tai sake, kad gimdymo pradzoj teks su laseline pagulet niu vat tokios ir naujienos.... nelabai kokios... niuz belieka tik laukt... o mazyte niekur dar neskuba o del Variakojienes - tai isties nuostabi ji man ir nors tu ka  viska teip kantriai aiskina, jaucias kad isties rupinas... Papildyta:tai vat ir as pagalvoju, kad gal nelabai apsimoka i ta mokama gultis  ten ir vyrui nelabai patogi lova geriausia ten vaziuoti treciadieni arba penktadieni, nes pas juos neoperacines dienos o gydytoja tai manau tikrai kokinors pamatysite, juk vitiek kazkas budes  Lincia pincia, o del sumos tu jau susitarusi esi?jei taip, tai jei ne paslaptis, kiek ?  kainuoja jos paslaugos...Nes vieni nieko neduoda, kiti 600 Lt, o kiti ir 1400 Lt  (bet cia man jau nereali suma, jei pati gimdai  )... Del virksteles, tai as ten kai gimdziau, mano dukrytei irgi buvo apsisukusi aplink kakliuka virkstele, bet deka akuseres Jurates, jos ranku miklumo  , viskas praejo sklandziai. Jos pacios matys ar galesi pati gimdyti su ta virkstele, ar darys cezari... Linkiu, kad viskas praeitu sekmingai, sekmes
Mangirdiene
2009 04 17, 12:51
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 15, 08:42) Galvoju, kad gal pas Streiziene QUOTE(ugnele_n @ 2009 04 16, 19:13) Gal dar galit ir kokia gydytoja parekomenduot? nes kol kas dar ten nebuvau pas nieka... QUOTE(Alchemie @ 2009 04 16, 21:07) , kaip man ta Erika Streiziene pamatyti, pasikalbeti  nu kaip nors..svarbu, QUOTE(neriukas @ 2009 04 16, 22:00) aš lankausi pas Erika kai iškyla kokių klausimų, ar echoskopuotis  tikrai puiki gydytoja  viską kruopščiai išaiškina ir parodo, manau kad pasirinkimas geras pas ją gimdyt QUOTE(Alchemie @ 2009 04 17, 10:06) Siaip del siuntimo as paklausiu savo gines pirmadieni, kaip ten yra  nes manau, kad siuntimas reikalingas, jei tai ekstra avejis (prieslaikinis gimdymas iki 37 sav.) Neriukas aciu uz padrasinima ir info  QUOTE(auksine @ 2009 04 17, 10:52) jei prieslaikinis, tai priima tik AK berods, ar dar kas nors jau priima? nu su tais siuntimais tai man mistika iki siol, niekad nereikejo, o dabar visos rasot kad reikia...man nei mano gine, nei variakojiene nieko panasaus nesake  gimdziau pas Sreiziene, be juokiu isankstiniu susitarimu ir Trakuose isviso geriausiai, palyginus su Vln, nes tarp musu rugsejinukiu kiek ten gimde - priekaistu juokiu, o kitiem GN yra ir nemazai del siuntimo - tai as ji turejau  , nes suejus 40sav gine perleidzia prieziura GN ir uz gimdyve neatsako as Trakuose apsilankiau, mane apziurejo - ir leido ramiai dar vaiksciot ir laukt, nes viskas grazu, ramu ir ''bet kada'' (nes 2cm jau buvo) bet suejus 41sav privalejau pasirodyt ir tada, del ramybes sau, atsiguliau i ginekologini skyriu, kad ''jei kas'', tik auksta pakilt iki gimdyklos 41.4sav pati vedeja nusprende pagelbeti mano Maziukui iseiti, ir po ''pakrapstymo'' apziuros metu, mazdaug uz valandos prasidejo veikla nuo 9.15h apziuros, apie 12h buvo rimti saremiai, 15h - pilnas atsidarymas, ir 15.46h TUREJAU SUNU dalyvavo vyras, jo pagalba buvo  virkstele perkirpo ir isbuciavo mus abu tikrai net nemastysiu kur gimdyt sekanti karta ir visom nuosirdziai patariu sekmes  , graziu ir nesudetingu gimdymu
lincia_pincia
2009 04 17, 18:05
QUOTE(Elfukas @ 2009 04 16, 23:17) Aciu uz naujienas. O kaip remontai, baigesi? baigesi..  ten patie skyriaus neremontavo, tik hola... QUOTE(Dinushka @ 2009 04 17, 10:43) O jei ginekologe poliklinikoje isduoda siuntima, ji turi nurodyti kuriems gimdymo namams? Jei taip, tai ar gali Vilniaus gydytojai israsineti kito miesto ligoninei siuntimus? Ar tiesiog israso popieriuka ir as jau su juo vaziuoju kur noriu? kad as kiek zinau, tai viskas ko tau reikia yra tik nesciosios kortele QUOTE(auksine @ 2009 04 17, 11:52) jei prieslaikinis, tai priima tik AK berods, ar dar kas nors jau priima? nu su tais siuntimais tai man mistika iki siol, niekad nereikejo, o dabar visos rasot kad reikia...man nei mano gine, nei variakojiene nieko panasaus nesake  zinau, kad Trakuose priima tik nuo 38 savaites... o siuntimo nereikia QUOTE(Skorpione @ 2009 04 17, 12:40) Lincia pincia, o del sumos tu jau susitarusi esi?jei taip, tai jei ne paslaptis, kiek ?  kainuoja jos paslaugos...Nes vieni nieko neduoda, kiti 600 Lt, o kiti ir 1400 Lt  (bet cia man jau nereali suma, jei pati gimdai  )... Linkiu, kad viskas praeitu sekmingai, sekmes  na as galvoju kokius 700 duot ginei, 200 akuserei ir koki 50 lt anesteziologei.. noreciau susisukt i 1000 o kas zinot ar Trakuose epiduras mokams (ar reikia moket papildomai)?  nes kazkaip pamirsau paklaust
Alchemie
2009 04 17, 19:42
Nu va, nuvaziavome, apziurejau, ir laimei kaip tik budejo Erika  susitarem, kad susitiksim pries jos atostogas ji atostogauja nuo 21-31 geguzes. Gimsymas iki 37 sav. tik AK, kaip ir daug kur. Patalpos, kaip patalpos, bet zmones tikrai silti pasirode
lincia_pincia
2009 04 17, 19:47
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 17, 21:42) Nu va, nuvaziavome, apziurejau, ir laimei kaip tik budejo Erika  susitarem, kad susitiksim pries jos atostogas ji atostogauja nuo 21-31 geguzes. Gimsymas iki 37 sav. tik AK, kaip ir daug kur. Patalpos, kaip patalpos, bet zmones tikrai silti pasirode  tai jau galutinai nusprendei ten gimdyti?
Alchemie
2009 04 17, 20:36
Nu as nusprendziau, tik zinai...reikia sulaukti echo, reikia sulaukti 37 sav. ir paskui dar speti nuvaziuoti  nes nuo namu iki Traku man 45 min kelio be kamsciu
Elfukas
2009 04 17, 22:12
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 17, 21:36) . ir paskui dar speti nuvaziuoti  nes nuo namu iki Traku man 45 min kelio be kamsciu  As irgi galvoju, kaip cia reikes ta sprendima padaryt - ar spesiu nuvaziuoti ar ne... Ar sukti link Traku, ar i kitus gimdymo namus Vilniuje. Su pirmu vaiku tai taip nesijaudinciau, o del antro tai nezinau. Tikiuosi, kad spesim i Trakus.. Labai norim speti.
Alchemie
2009 04 18, 08:04
Nu gydytoja sake, kad vis tiek apziures kakleli, mazdaug bus aisku, kada laukti..as sakiau, nu jei jau labai gres kazkuria diena, akd jau prasides, bandysiu asp giminaicius Trakuose pasilikti As ir pirma greitai gimdziau, tik, kad ta diena mane pagulde i patologini, tipo pernesiojimas, tai buvo ramu net kai vandenys nubego..tik pereiti is vienos palatos i kita...o cai jei ir greitai gimdysiu ir antras vaikas  kaip vyras sake, gali tekti ir misko deiviu pagalbos prasyti pakeliui i ligonine
Karina123
2009 04 18, 14:37
QUOTE(Skorpione @ 2009 04 17, 10:40) Lincia pincia, o del sumos tu jau susitarusi esi?jei taip, tai jei ne paslaptis, kiek ?  kainuoja jos paslaugos...Nes vieni nieko neduoda, kiti 600 Lt, o kiti ir 1400 Lt  (bet cia man jau nereali suma, jei pati gimdai  )... Del virksteles, tai as ten kai gimdziau, mano dukrytei irgi buvo apsisukusi aplink kakliuka virkstele, bet deka akuseres Jurates, jos ranku miklumo  , viskas praejo sklandziai. Jos pacios matys ar galesi pati gimdyti su ta virkstele, ar darys cezari... Linkiu, kad viskas praeitu sekmingai, sekmes  mes preiš metus davėm 800 lt, tai man rodos ji buvo labai patenkinat, nesitikėjo tiek, tai manu kad 500 lt butų užtekę O taip tai kiek vienas pagal savo galimybės
lincia_pincia
2009 04 18, 18:20
na, kadangi pas mane pirmas leliukas, tai del nuvaziavimo nekiek nepergyvenu QUOTE(Karina123 @ 2009 04 18, 16:37) mes preiš metus davėm 800 lt, tai man rodos ji buvo labai patenkinat, nesitikėjo tiek, tai manu kad 500 lt butų užtekę O taip tai kiek vienas pagal savo galimybės na mes dar sakem pagalvosim.. jeigu duos Dievulis ir labai labai lengvas gimdymas bus, tai sakem kad gal ir 500 uzteks
Alchemie
2009 04 18, 18:45
Zinokit, as tai bijau ir pagalvot, kad reiks kalbeti apie pinigus...siaip suvokiama viskas...ir netgi tokiu K laiku manau, kad reikalinga, ne delto, kad teiktu tau pagalba ar demesi, o delto, kad zmones tikrai turi gauti "arbatpinigiu" uz toki atsakinga darba. O man pasirodo Streiziene toki ispudi paliko, akd visa nakti sapnavau, akd gimdau  ir vis niekaip suvokti negalejau, kaip as Trakuose gimdau, jei vaikas dar tik 32 savaiciu  nu kuku biski man su sapnais
lincia_pincia
2009 04 18, 19:15
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 18, 20:45) Zinokit, as tai bijau ir pagalvot, kad reiks kalbeti apie pinigus...siaip suvokiama viskas...ir netgi tokiu K laiku manau, kad reikalinga, ne delto, kad teiktu tau pagalba ar demesi, o delto, kad zmones tikrai turi gauti "arbatpinigiu" uz toki atsakinga darba. na isties tai mums, musu vaikelio atejimas i pasauli yra neeilinis ivykis, o daktarams tai kasdienybe...
Skorpione
2009 04 19, 07:43
Nu zinokit, po gimdymo davineti daugiau nei 500 ar 600 Lt, man atrodo per daug  Suprantu, jei kaina yra susitarta is anksto, tai niekur nesidesi ar jei yra planine, tai cia irgi kaip ir is anksto taries...Bet siaip , jie juk dirba savo darba, ir moket tukstanti Lt po gimdymo, tai jau geriau leliukui ar vaikams ka nupirkti... As pirma gimdziau irgi Trakuose su niekuo nesitarus ir likau viskuo labai patenkinta. Po gimdymo vyras bande duoti gyd. pinigu, gal kokius 300 Lt, bet ji neime, sako, geriau savo zmona palepinkit , ka nors nupirkit, uz toki sunku darba ( o gimdziau 14 val.  ) Tai vyras tuomet visam personalui, kuris dirbo prie manes, nupirko po puokste orchideju (as taip pat gavau  ), torta, sampes, gydytojai geresnio butelio. Dar tiesa akuserei, pries gimdyma, gal 50 Lt i kesene idejom, nes labai jau miela buvo  , Ir visos buvo labai patenkintos. Akusere veliau, praejus 2 val. po gimdymo, kai atveze mane palaton, tai net man taure sampes atnese, sako, dirbom kartu, kartu ir svenciam  Bet as tik maza gurksneli paemiau ir buvau apsvaigus ,kaip nuo viso butelio  , tai vyras isgere uz mane...Tai va, tokie linksmi ir malonus prisiminimai isliko is Traku lig. gimdymo, kuris buvo prie 5 m.
lincia_pincia
2009 04 20, 10:15
QUOTE(Skorpione @ 2009 04 19, 09:43) Tai va, tokie linksmi ir malonus prisiminimai isliko is Traku lig. gimdymo, kuris buvo prie 5 m.  o antra irgi planuojies trakuose gimdyti ?
Alchemie
2009 04 20, 10:32
kai siandien gines klausiau del Traku ir siuntimo, gavau tokius atsakymus: 1. Trakai gerai, jei diena, jei nakti ir extra cezaris, ji abejoja kokybe..cia jos nuomone 2. Siuntimo nereikia, nebent yra iki 37 sav. gresiantis ir pan. Tuo atveju, jei pradejai gimdyti, vaziuoji ir viskas, turi tave priimti
|
|