Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aistutės atėjimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2, 3
aize
Rašau jums, nes noriu pasidalinti džiaugsmu, kurį patiriu augindama mažylę vardu Aistė. Lapkričio 23d mano dukrytei sukako metukai. Dabar ji tokia didelė, palyginti su ta kruopyte, kokia buvo gimusi, nes gimė 35 savaitę., buvo tik 46 cm ir svėrė 2682 kg. Kaip juokavo gydytoja, atskubėjo anksčiau, kad užsisakytų kalėdines dovanas. biggrin.gif
Kad mano vaikelis gali gimti anksčiau, net nepagalvodavau, todėl kai tą naktį dažnai ėjau į tualetą, pamaniau, kad turiu problemų su pūsle. blush2.gif Tik vėliau supratau, kad vakare dažnai kietas pilvas buvo ne nuo paruošiamųjų sąrėmių. Iš ryto lyg ir buvo viskas gerai, ir gydytojui paskambinau tik vyro paraginta. Kai nuvažiavau pas gydytoją, jis apžiūrėjo pilvą, lyg ir viskas gerai, bet sako sėskis į kėdę, dar apžiūrėsiu. Ir ką gi... Jis man su šypsena sako, ponia, pasiimkit daiktus ir važiuokit į ligoninę, kaklelis atsivėręs jau 3 cm (nejaučiau nei menkiausio maudimo). Ir problemos ne su pūsle, o vandenys po truputį bėga! doh.gif Pamenu kaip gydytojas paklausė, kodėl šypsausi? Atsakiau, kad dėl to, kad viskas man atrodo kaip filmas. Atėjusi į mašiną, vyrui pasakiau, kad reikia pasiimti daiktus ir važiuoti į ligoninę, nes jau gimdysiu. Jis nepatikėjo. blink.gif Atsimenu, važiuojam namo ir abu burbam, tik neskubėti, dar reikia nupirkti to ir to, daiktai net nepradėti krauti. Gerai, kad draugė buvo davusi savo sąrašėli, ką reikia pasiimti, tai daiktus susidėjau greitai ir sąrašiuką vyrui įdaviau ką dar nupirkti.
Į ligoninę nuvažiavom apie 13val, priėmime apžiūrėjo ir į gimdyklą. Tą dieną buvo likusi paskutinė laisva gimdykla. Po to ilgas laukimas. Nors gimdžiau net 5 savaitėmis anksčiau, dėmesio sulaukėm mažai. Per beveik 7val trukusį gimdymą apžiūrėjo tik vieną kartą ir vaikelio tonus klausė tik vieną kartą (neskaitant apžiūros priėmime). Pirmus sąrėmius jausti pradėjau apie 14 valandą. Žinojimas, kad stiprėjantis skausmas kažkada baigsis, suteikė stiprybės. Tas nusiteikimas padėjo iškentėti gimdymo skausmą ir nerėkti, juk suvokiau, kad nuo rėkimo lengviau ir greičiau niekas nevyks.
Paskambinau savo mamai, nes kiekvieną vakarą pasiskambinam. Paskambinau jai dieną, bet nesakiau, kad jau gimdau. Nenorėjau, kad jaudintųsi dėl priešlaikinio gimdymo. Kaip visada mama paklausė, ar juda vaikelis. Atsakiau: juda, juda. Dar pagalvojau, o kad žinotum, mama, kaip juda. Pakalbėjom kaip niekur nieko. Jau vakare, apie 22val, kai paskambinau vėl mamai ir pasakiau: Labas, močiute.- ji iškart viską suprato. Ir taip susijaudino. Net norėjo važiuot į ligoninę, vos atkalbėjau, sakau jau naktis, mažoji reanimacinės palatoj, jos nepamatysi, ir be to niekas jau neįleis. Tai mama negalėjo pusę nakties užmigti iš susijaudinimo.
Apie 19val pasakė, kad tuoj paklausys vaikelio tonus. Vyrui pasiūliau, kad kol klausys tonus, gali išeiti prasiblaškyt. Bet taip ir nesulaukėm, kol kas ateis. 20val keitėsi pamaina, aš nusprendžiau prigulti, nes visą laiką supausi ant kamuolio. Tik atsigulus, pajutau tokį spaudimą dubenyje, kas gimdė supras. Vyrui sakau pakviesk ką nors. Jis išeina į koridorių ir poste esančių sesučių paprašo, kad kas nors ateitų, nes kažkas vyksta (tikrai vyriškas prašymas mirksiukas.gif ). Praėjo kelios minutės, niekas neateina. Aš jau panikuodama šaukiu, kad vyras kviestų ką nors. Jis vėl išeina į koridorių, poste esančių sesučių klausia ar ateis kas nors, ar ne? Jos nustebusios: O tai niekas neatėjo? doh.gif Jau po antro prašymo į palatą labai greitai prigužėjo baltų chalatų. Gydytoja pažiūrėjo ir išgirdau „jau matosi vaiko galvutė“. blink.gif Ir prasidėjo daryk tą, to nedaryk, lyg anksčiau niekas negalėjo pasakyt ką ir kaip. Aistutė gimė 20.32val. Paguldė ant pilvo, uždengė kažkokiu paklotu, sutvarkė virkštelę, susuko šiltai į užklotą ir išnešė į reanimacinę palatą, vyrui, stovinčiam prie durų, dar parodė. Aš savo kūdikėlio taip ir nemačiau ką tik gimusio verysad.gif , kaip dabar juokauju, kitą dieną galėjo bet ką man parodyt, būčiau priėmus kaip savo ax.gif , nes net nemačiau kaip mano vaikas atrodo. Po visko visi balti chalatai taip pat staigiai dingo, kaip ir atsirado. Truputį atsigavusi guliu ir viskas kaip per miglą, lyg viską iš šalies matyčiau, toks nerealus jausmas krūtinėj buvo, kūnas lyg nutirpęs. Negalėjau patikėti, kad jau turim kūdikėlį. Visą naktį negalėjau užmigti, labai laukiau ryto kada galėsiu pamatyti savo mažylę wub.gif . Kai pirmą kartą pamačiau tą mažą pumpurėlį dideliais žandukais, norėjosi verkti. Pirmą kartą priglaudus prie krūtinės užliejo toks malonus jausmas, tiesiog palaima. thumbup.gif
Pati maitinau 11 mėnesių, bet kai nesusitarėm, kad mamytei kąsti negalima, nutraukiau maitinimą. Dabar mažasis pumpurėlis jau sveria 12 kg ir yra 82 cm ūgio, su vis dar dideliais žandukais, kuriais visi labai stebisi. Mūsų Aistutė labai rami ir linksma mergaitė, moka išdarinėti įvairias mimikas, kurios labai linksmina aplinkinius.
vanile69

wub.gif thumbup.gif
aize
Gimdziau Panevezio gimdymo namuose.
cytrynka
Labai miela istorija wub.gif
sexyMama
grazi istorija 4u.gif ir as uz poros menesiu turesiu savo mergyte wub.gif ax.gif
vika_s_s
Perskaiciau tavo gimdymo istorija ir labai apsidziaugiau, kad pati negimdziau Lietuvoje, nors labai intensyviai svarsciau sia galimybe.

Mano sunus gime siu metu pradzioje, Amerikoje. Dar gyvenime nesijauciau svarbesne nei tada ligonineje - buvau paguldyta i erdvu kambari, kuriame po to ir gimdziau, prie manes visada buvo sesele ir mano vyras (o jei norejau, galejau prisikviesti ir daugiau zmoniu, bet mano lietuviskas santurumas kaip sakant nugalejo ir apsiejau be pasaliniu smile.gif ). Is mano sunaus nuo manes niekas man nesutikus neisnese, tarp kitko, ji man padejo ant krutines tik ka gimus. Vienintelis minusas tas, kad Amerikoje po gimdymo ligonineje laiko tik 2 naktis (po Cezario - 3), as norejau dar ilgiau likti!

Tai va, tokia ta mano istorija.
GudriLapė
labai graži istorija 4u.gif sėkmės jums augant 4u.gif
*Astraja*
Gražiai papasakota 4u.gif
Sveikatos ir laimės auginant savo simpatulką pūstažandukę mirksiukas.gif (pabalsavau už ją milupos konkurse-sėkmės 4u.gif )
renatuxxx
wub.gif wub.gif wub.gif
MIELA 4u.gif
aize
QUOTE(*Astraja* @ 2009 04 09, 09:05)
Gražiai papasakota  4u.gif
Sveikatos ir laimės auginant savo simpatulką pūstažandukę  mirksiukas.gif  (pabalsavau už ją milupos konkurse-sėkmės 4u.gif )
*

Aciu labai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(vika_s_s @ 2009 04 09, 02:51)
Perskaiciau tavo gimdymo istorija ir labai apsidziaugiau, kad pati negimdziau Lietuvoje, nors labai intensyviai svarsciau sia galimybe.

Mano sunus gime siu metu pradzioje, Amerikoje. Dar gyvenime nesijauciau svarbesne nei tada ligonineje - buvau paguldyta i erdvu kambari, kuriame po to ir gimdziau, prie manes visada buvo sesele ir mano vyras (o jei norejau, galejau prisikviesti ir daugiau zmoniu, bet mano lietuviskas santurumas kaip sakant nugalejo ir apsiejau be pasaliniu  smile.gif ). Is mano sunaus nuo manes niekas man nesutikus neisnese, tarp kitko, ji man padejo ant krutines tik ka gimus. Vienintelis minusas tas, kad Amerikoje po gimdymo ligonineje laiko tik 2 naktis (po Cezario - 3), as norejau dar ilgiau likti!

Tai va, tokia ta mano istorija.
*

Mano dukryte isnese, nes gime 5sav anksciau. Ji buvo paguldyta i reanimacine palata stebejimui. Bet vis tiek galejo bent jau parodyti kaip tas vaikelis atrodo, juk kiekviena mama taip laukia tos akimirkos. Be to buvo ir stipri gelta, mus isleido namo tik po 2sav.
Sekmes auginant sunyti bigsmile.gif
Lunulla*
jaudinanti istorija... wub.gif
jolituka
wub.gif 4u.gif
ivona.super
Visos istorijos jaudinancios ir grazios sekmes jums visoms:)... As pati pagimdziau ligonineje ramiai tvarkingai ir po 2 dienu buvome su maziuku namie:) 4u.gif
VI-VA-VI
Labai miela istorija user posted image
aize
Aciu visoms uz linkejimus 4u.gif wub.gif
LaimingaMamyte
Sekmes Jusu seimai 4u.gif 4u.gif
aize
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2009 04 19, 20:22)
Sekmes Jusu seimai  4u.gif  4u.gif
*

Aciu aciu labai bigsmile.gif wub.gif
Milera
grazu wub.gif
aize
QUOTE(Milera @ 2009 04 19, 22:52)
grazu wub.gif
*

O jau koks lialius jusu grazus thumbup.gif wub.gif Aukit sveiki ir stiprus 4u.gif
digi
miela, paprasta, šilta istorija wub.gif
aukit didelėsir sveikutės mirksiukas.gif
***Meskute***
Jetau ... wub.gif
aize
digi, meskute - aciu 4u.gif
ajaz
labai miela istorija 4u.gif
_2good4U_
Paprasta ir tuo paciu nepakartojama istorija 4u.gif
aize
QUOTE(ajaz @ 2009 05 02, 20:08)
labai miela istorija 4u.gif
*

QUOTE(_2good4U_ @ 2009 05 02, 22:45)
Paprasta ir tuo paciu nepakartojama istorija 4u.gif
*

Aciū wub.gif 4u.gif
Akella
Nuostabei viska aprasei aukit didutes 4u.gif thumbup.gif
aize
QUOTE(Akella @ 2009 05 09, 23:34)
Nuostabei viska aprasei aukit didutes 4u.gif  thumbup.gif
*

aciuks.gif
loseja
wub.gif Sauni istorija thumbup.gif Sekmes auginant vaikuti 4u.gif
mamaErika
4u.gif
Elinga_27
Labai gražiai aprašyta istorija 4u.gif Sėkmės jūsų šeimai ir mažąjai gražuolei 4u.gif
aize
QUOTE(loseja @ 2009 05 22, 17:50)
wub.gif Sauni istorija thumbup.gif Sekmes auginant vaikuti 4u.gif
*

QUOTE(mamaErika @ 2009 05 24, 08:11)
4u.gif
*

QUOTE(Elinga_27 @ 2009 05 24, 12:51)
Labai gražiai aprašyta istorija  4u.gif  Sėkmės jūsų šeimai ir mažąjai gražuolei  4u.gif
*

rolleyes.gif ACIU aciuks.gif

aize

4u.gif
eling
Skaitydama tokias panašias istorijas iškart norisi paklausti mamyčių, padiskutuoti, kodėl med. personalas taip atsainiai ir nekompetetingai žiūri į gimdančią mamytę? Kodėl nepriėjo dažniau paklaust, pasirūpint... Nejau dėl to, kad (gal) nieko į kišenę neįdėjo? O gal įdėjo per mažai???
O mamytei linkiu dar daug šaunių ir gražių akimirkų su savo nuostabia šeimynėle! 4u.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(aide @ 2009 05 27, 08:41)
Mano dukružė wub.gif

user posted image
*

Kokia graži burbuliukė! 4u.gif wub.gif
aize
QUOTE(eling @ 2009 05 28, 14:15)
Skaitydama tokias panašias istorijas iškart norisi paklausti mamyčių, padiskutuoti, kodėl med. personalas taip atsainiai ir nekompetetingai žiūri į gimdančią mamytę? Kodėl nepriėjo dažniau paklaust, pasirūpint... Nejau dėl to, kad (gal) nieko į kišenę neįdėjo? O gal įdėjo per mažai???

Diskutuok nediskutaves, nieks nepasikeis verysad.gif As nieko neidejau i kiesene, gal del to ir neziurejo. Nebuvo ir kam idet. O jei buciau idejus, kai i gimdykla pagulde, ar butu ziureje iki galo, jai pagimdziau puse valandos po pamainos pasikeitimo (Aiste gime 20.32, o pamainos keiciasi 20.00). O dar joms kavutes reikia atsigerti, paplepeti.
Nesvarbu, kad vaikelis verziasi anksciau i pasauli, gal kas negerai. Tik dabar kuria diena bandziau išsišifruoti išraša is ligonines (zinot gydytoju rasysena doh.gif ), tai pasirodo pridusus gime blink.gif As vis galvodavau, ko ji tokia pajuodus buvo, ir vyras sake, kad kazkokia juoda buvo. Nieks nieko nesake, nieks ir neziurejo. Gerai, kad greit gime, nes nuo tokios neprieziuros ir uzdusti galejo blink.gif doh.gif
Ir apskritai, mano nuomone tokia, kad ideti gali po visko, kai yra uz ka ideti, kaip padeka uz prieziura. O pries ideti - tai uz ka? Kur garantija, kad jei duosi - tai ziures? g.gif

QUOTE(eling @ 2009 05 28, 14:15)
O mamytei linkiu dar daug šaunių ir gražių akimirkų su savo nuostabia šeimynėle!  4u.gif  smile.gif
Kokia graži burbuliukė!  4u.gif  wub.gif

AČIŪ aciuks.gif

grazvidiene
labai grazi mergyte wub.gif
aude:)
sujaudino istorija tavo wub.gif
aize
AČIŪ user posted image

loseja
QUOTE(aide @ 2009 05 27, 08:41)
Mano dukružė wub.gif

user posted image
*

wub.gif Labai graži panelytė user posted image

aize
QUOTE(loseja @ 2009 06 05, 01:24)
wub.gif Labai graži panelytė  user posted image
*

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif

rasike1982
nesinori nieko daug pliurpti, o tik pqarasyt GRAZU 4u.gif
aize
QUOTE(rasike1982 @ 2009 06 11, 13:53)
nesinori nieko daug pliurpti, o tik pqarasyt GRAZU 4u.gif
*

blush2.gif AČIŪ wub.gif

NeiVile
wub.gif wub.gif wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
vi78
sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Serniukas
QUOTE(aide @ 2009 04 09, 11:53)
Aciu labai  wub.gif
Papildyta:
Mano dukryte isnese, nes gime 5sav anksciau. Ji buvo paguldyta i reanimacine palata stebejimui. Bet vis tiek galejo bent jau parodyti kaip tas vaikelis atrodo, juk kiekviena mama taip laukia tos akimirkos. Be to buvo ir stipri gelta, mus isleido namo tik po 2sav.
Sekmes auginant sunyti  bigsmile.gif
*

labai grazi ir silta istorija.
Aukit didutes 4u.gif
aize
QUOTE(NeiVile @ 2009 06 28, 12:42)
wub.gif  wub.gif  wub.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

QUOTE(vi78 @ 2009 06 28, 14:53)
sveikinu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

QUOTE(Serniukas @ 2009 06 29, 10:47)
labai grazi ir silta istorija.
Aukit didutes  4u.gif

AČIŪKASuser posted image

iryska
Palyginus greitas ir lengvas gimdymas thumbup.gif Sveikinu 4u.gif
Mamyte.Linute
labai grazi istorija,ir labai grazi mergyte. 4u.gif wub.gif daug sveikatytes Jums. 4u.gif
aize
QUOTE(iryska @ 2009 10 05, 02:06)
Palyginus greitas ir lengvas gimdymas thumbup.gif  Sveikinu 4u.gif

QUOTE(Mamyte.Linute @ 2009 10 06, 16:06)
labai grazi istorija,ir labai grazi mergyte. 4u.gif  wub.gif  daug sveikatytes Jums. 4u.gif

AČIŪ user posted image
zylutes
wub.gif
aize
QUOTE(zeroo7 @ 2009 10 20, 08:04)
wub.gif
*

user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.