man teks pabuti vietoj kriksto mamos, tai noretusi nors kazkaip simboliskai demesy parodyt
o gal kas zino, kas priklauso per sutvirtinimo sakramaneta?
man teks pabuti vietoj kriksto mamos, tai noretusi nors kazkaip simboliskai demesy parodyt
Per sutvirtinimo sakramentą turi dalyvauti sutvirtinimo tėvai- mergaitei moteris berniukui vyras. Pirmą kartą girdžiu, kad tą patį vaidmenį atliktų krikštatėviai
Kai mano pačios krikšto dukra ėjo prie komunijos, aš sužinojau jau po visko, nuotraukas tik parodė Per sutvirtinimo sakramentą pas mus "birmavonės" motina (tėvas) dovanoja paveiksliuką šventą ir škaplierių (nežinau, kaip lietuviškai vadinasi) arba rožančių. O kitos dovanos tai jau savo pačių nuožiūra. Aš gavau 25 rublius
Sveiki, gal kažkas iš čia dalyvaujančių, galėtų papasakoti man ir kitiems, kas reikalinga - dirmavojant vaiką.
Norėčiau sužinoti Jūsų nuomonę: kas bus reikalinga kaip kūmai, ar reikalingos dovanos, kas moka kunigui ir pan. rašykit viską ką žinote. Visiems didelis didelis AČIŪ Simona
Nesu labai susipažinusi su bažnytiniais kanonais, bet žinau kad Dirmavonė (Sutvirtinimo sekramentas) suteikiama vaikams, sulaukusiems 14 m. Turi būti kūma: mergaitei-moteris, berniukui-vyras. Rūbui reikalavimų nėra. Tiesiog šventinis. Dėl mokėjimo kunigui net nežinau, priklauso nuo parapijos. Jei iki pačios ceremonijos vaikas lanko pamokėles, kurios yra simboliškai mokamos, tai šventės dieną jokių kitų mokesčių kaip ir nebūna. Daugiau lyg nieko neprisimenu. Man pačiai už poros metų teks tuom rūpintis
Kiek man žinoma (bent jau kai mane dirmavojo) šią dieną nebūtina rengtis baltai, kaip per pirmą komuniją. Dėkingai, Simona
Ne baltas rūbas nebūtinas. O dėl dovanos
Klausimas: ar dirmavosit kaimo bažnyčioj? Mano dukra pirmą komuniją ėjo mieste, tai man neitin patiko. Labai valdiška buvo ceremonija. Svarstau gal dirmavoti važiuoti kur nors į kaimą.
Viena pažįstama tokia proga sutvirtinimo sakramentą gavusiai mergaitei padovanojo sidabrinį kryželį su grandinėle - atrodo, visai nebloga dovana
Kai pagalvoji - pati esu praejusi visa sia ceremonija, bet nelabai pamenu kas ten buvo ir apie ka, nes labai jaudinausi.
Mane dirmavojo pries 5-6 metukus, tai pabandysiu papasakot, ka prisimenu.
Tikybos mokytoja mus pamirso ruost dirmavonei Kadangi as kauniete, tai dirmavojo mane Rotusej (bent jau metu vaikus dirmavodavo kiekviena sestadieni ar sekmadieni), tai pasirinkom, kuris tevams ir dirmavones mamai buvo patogiausias. Kiek prisimenu, buvau apsirengus juoda suknute su baltom gelytem Nuo dirmavones mamos gavau 5 dideles rozes ir labaigrazu rozanciu su dezute Nesu prietaringa, bet grandineles su kryzeliu asmeniskai nenoreciau gauti ir niekam nedovanociau, nes kazkokai ziniuone ar bionergetike pasakojo, kad kiekvienas zmogus nesa savo kryziu, tad antro geriau nenesioti (cia pie kryzeli ant kaklo)
aš šiemet priėmiau Sutvirtinimo sakramentą...
buvo galimybė, tai ėjau į vyro tėviškės parapiją... Sutvirtinimo mama padovanojo sidabrinę grandinėlę. bet žinot, vaizdelis mane pakraupino... buvo virš šimto vaikų, kuriems buvo teikiamas šis sakramentas... nesu senamadiškų pažiūrų, bet žiauru žiūrėti į vaikus, kurie į bažnyčią apsirengę kaip į klubą - stringai kyšo, pliažankės, viršus panašus į maudymukų... vyskupas sakykloj palipęs šneka, viena gal 15 metų pana ne tik kad neišsijungus telefono, bet dar ir pakėlė ragelį... ne vienas keikėsi eidamas komunijos prieš vyskupo pašventinimą... sakau aš pakraupau, dėl to galvoju, gal savo vaikų neversiu priimti Sutvirtinimo sakramento. juk juo suteikiama Šventoji Dvasia, laikoma, kad žmogus tampa tikru kataliku.. mano nuomone, vaikas ar jau suaugęs žmogus turi suprasti to prasmę ir to norėti, o nedaryti to iš pareigos, kieno nors verčiamas...
Labai greitai ruošiuos tapti sutvirtinimo mama, o vyras bus sutvirtinimo tėvu.
Mes patys easme tikintys, tad kaip ir viskas ganėtinai aišku dėl pareigų tų vaikų atžvilgiu. tik va klausimas kamuoja - norėčiau dovanoti jiems tikėjimo reikmenų, bet bijau, kad nusivils ir neįvertins, nes jų amžius (15m.) toks, kuomet dar neturi savanoriško ir tvirto tikėjimo, tik prievolę kartais nueit į bažnyčią. Merginai tai tiktų sidabrinis kryželis, o vat bernaičiui Gal SuperMamos patartų
Man sutvirtinimo mama dovanojo kažkokių šventųjų paveikslėlį tik nepamenu, kokių
Dar vienas klausimėlis - paskambino močiutė, kad esą reikia turėti žvakę (geriausiai krikšto) sutvirtinamiesiems, bet kunigas apie tai neužsiminė
gal atsimenat kas ir kaip? QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2006 10 06, 14:52) Dar vienas klausimėlis - paskambino močiutė, kad esą reikia turėti žvakę (geriausiai krikšto) sutvirtinamiesiems, bet kunigas apie tai neužsiminė gal atsimenat kas ir kaip? tikrai jokių žvakių nereikia. Žvakės reikalingos Krikšto ir Pirmos komunijos metu. Sutvirtinimo metu vaikui už dedama dešinė ranka ant dešinio peties, o vyskupas tardamas sutvirtinamojo vardą ir pasirinktą vardą kaktą patepa Šventu aliejumi, kaip ženklu. Sutvirtinimo sakramentas nėra privalomas. Tarkim tuokiantis bažnyčioje. Tai sąmoningai pasirinktinas dalykas ir nėra prievolė.
Mielosios, gal kuri nors su tuo susidūrėte ir galite patarti, ką būtų verta dovanoti tokia proga 15-16m. paauglei?
Labai atsiprašau
O ar gali sutvirtinimo mama buti sesuo? Amziaus skirtumas 10 metu.
tikrai gali
Sveikos,
gal galit pasakyti, kiek laiko uztrunka paskaitu lankymas, kad gauti sutvirtinimo sakramenta? QUOTE(kukuruze @ 2007 12 19, 15:59) Sveikos, gal galit pasakyti, kiek laiko uztrunka paskaitu lankymas, kad gauti sutvirtinimo sakramenta? Siemet priemiau sutvirtinimo sakramenta per Sekmines Bernardinuose Dovanu is sutvirtinimo mamos gavau balto aukso kryziuka toki modernu
kažkada seniai seniai...
O dabar rimčiau: dėvėjau paprastą violetinės spalvos uždarą suknutę- platėjančią- truputuką žemiau kelių... Dėvėjau kojinytes iki kelių, paprastas ne aukštakulnes basutes. Pinigai- nemokėjom nieko. Dovanos: gavau škaplierių. Dabar net nežinau ar tokie yra- seniau būdavo- ilgai nešioau- buvo net škaplierių brolija taip vadinama... tai ant tokios virvelės 2 šventais paveiksliukas.... jau nebepamenu kas pavaizduota . Bet pasakysiu populiarias dovanas: maldynas (jei neturi) kryželis sidabrinis, auksinis- pagal galimybes ir kišenę, kai kurie net su grandinėlėmis padovanoja. Toliau iš populiarių: rožančius. Yra pirkti net kaip žiedai... Ir iš viso nueikite į specialias parduotuves (Jei Vilniuje tai jų begalės- kad ir prie Aušros vartų, ar katedroje) ir pamatysite- kad tikrai yra iš ko pasirinkti: galit nors ir Naujajį testamentą nupirkt). galima ir pasistatomą kryželį. galiausiai paprasčiausią šventą paveikslėlį.... su angelu, ar dar kokį.... Šiais laikais galima ištiesų parinkti dovanėlę pagal savo kišenę.
Sveiki. Penktadienį esu pakviesta būti dirmavojimo motina, bet nerandu jokio aprašymo ką pasiruošti tokia proga ir nežinau ką galima dovanoti
Ieškok informacijos ne liaudišku, o tikru - sutvirtinimo sakramento pavadinimu. Tokiu pavadinimu yra ir temų šiame forume (pasižiūrėkite per paiešką). Bet nustatytų dovanų sąrašo greičiausia nerasi.
Sutvirtinimo tėvai turėtų būti patys priėmę šį sakramentą, bei turėti daugiau nei 16 metų, galima sutvirtinimo tėvais kviesti krikšto tėvus. keli atsakymai Sutvirtinimo tema http://kaunas.lcn.lt/10/rodyti,2343 http://kaunas.lcn.lt/10/rodyti,1059 http://vilkaviskis.lcn.lt/klausimai/rodyti.html,32
Jei norite pasiruošti, tai mano supratimu pasiruošimas būtų išpažintis.
o dovana tai gal turėtų būt simbolinė, atminčiai... Aš savo dirmavojimo sūnui kažkada šia proga dovanojau vyrišką sidabrinį žiedą religine tematika. Tada man labai jis patiko...Ir nešiojo jis jį...o dabar gal pasidėjęs atminčiai turi....
Aš šia proga esu gavusi sidabrinę grandinėlę su kryželiu
visu pirma ne Dirmavojimo, o B B BIRVAMOJIOMO, sis dalykas jusu niekam neipareigoja, ir dovanu dovanot nereikia, nebent norit save isreiksti, pasirodyt
QUOTE(Frekenbok @ 2008 11 09, 23:00) visu pirma ne Dirmavojimo, o B B BIRVAMOJIOMO, sis dalykas jusu niekam neipareigoja, ir dovanu dovanot nereikia, nebent norit save isreiksti, pasirodyt Prajuokinot su tuo savo Birmavojimu:D Cituoju: Birmavonė arba dirmavonė yra kai kur liaudyje išlikęs darinys iš lenkiško Sutvirtinimo sakramento pavadinimo Bierzmowanie. Bendrinėje lietuvių kalboje šis žodis nevartojamas. O, jei manote, kad neįpareigoja, tai jau nebejuokinga, bet liūdna Vadinasi visai nežinote, katalikiškų apeigų prasmės. Bet daug dabar tokių, kurie tik dėl mados krikštija ir sutvirtinimą priima. Aukščiau parašiusios mamytės, teisingai sako, kad ne dovanoje esmė, o jei dovanoti - tai kažką dvasingo - katalikišką knygą, kurių dabar daug ir tikrai vertų dėmesio ir tinkančių jauniems. Pvz. yra tokios Bruno Ferero nedidelės knygutės, jų būna įvairiais pavadinimais, vadinasi trumpi pasakojimai sielai. Tinka ir pakabukai su kryželiu, paveiksliukas, prie raktų pakabukai ir t.t. Bet svarbiausia, tai kad Sutvirtinimo sakramentas yra tarsi Krikšto patvirtinimas ir jūs turite jausti atsakomybę, kad šis jaunas žmogus užaugtų doras, brangintų krikščioniškas vertybes, laikytųsi 10 Dievo įsakymų Jei jums tai nesvarbu, vadinasi dalyvausite tokiose apeigose, kurios jums ir bus tik apeigos dėl foto, dėl baliuko ir dovanos. Bet atminkite, tai kas vyksta bažnyčioje, turi dar veiksmą ir dvasiniame lygmenyje, kuris nematomas, bet daug svarbesnis. Geros šventės
Chmmm, pas mus kaime buvo "dermavojimas"
Šiaip kiek teko susidurti, tai rekomenduotina išpažintis prieš lydint vaikelį. Ir dar girdėjau, kad galima bažnyčioje pasitarti- būna kokie tai paruošimo kurseliai, panašiai kaip ir prieš tampant krikšto tėvais....
o ką vaikučiam reiktis reikėtų?
QUOTE(Maištautoja @ 2009 03 29, 09:39) šiaip kažką pasipuošt prieš porą metų mano pusseserė ėjo dirmavotis,aš buvau jos sutvirtinimo mama.
o kurioj dabar cia klaseje priima sutvirtinimo sakramenta ? kokioj 8-9?
o man kilo toks kausimas pagal prietarus, ar gali nescia buti dirmavones mama?nes krisktyt sako negerai?
QUOTE(liumcikas @ 2009 04 29, 10:25) o man kilo toks kausimas pagal prietarus, ar gali nescia buti dirmavones mama?nes krisktyt sako negerai? Mano dirmavones mama buvo neschia ir gerokai jau matesi QUOTE(Tik tak @ 2005 08 28, 17:01) Viena pažįstama tokia proga sutvirtinimo sakramentą gavusiai mergaitei padovanojo sidabrinį kryželį su grandinėle - atrodo, visai nebloga dovana Kryželių niekas nedovanoja Sory,bet aš kryželio dovanojimu kategoriškai prieš,nors mes kekvienas darom taip kaip skaitome reikalingu QUOTE(Sonrisita @ 2005 09 03, 17:22) Nesu prietaringa, bet grandineles su kryzeliu asmeniskai nenoreciau gauti ir niekam nedovanociau, nes kazkokai ziniuone ar bionergetike pasakojo, kad kiekvienas zmogus nesa savo kryziu, tad antro geriau nenesioti (cia pie kryzeli ant kaklo) QUOTE(_celeste @ 2005 09 06, 14:35) bet žinot, vaizdelis mane pakraupino... buvo virš šimto vaikų, kuriems buvo teikiamas šis sakramentas... nesu senamadiškų pažiūrų, bet žiauru žiūrėti į vaikus, kurie į bažnyčią apsirengę kaip į klubą - stringai kyšo, pliažankės, viršus panašus į maudymukų... vyskupas sakykloj palipęs šneka, viena gal 15 metų pana ne tik kad neišsijungus telefono, bet dar ir pakėlė ragelį... ne vienas keikėsi eidamas komunijos prieš vyskupo pašventinimą... Siaubas QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2006 10 06, 01:31) Merginai tai tiktų sidabrinis kryželis, o vat bernaičiui Geriau sidabrinis kulonėlis,bet ne kryželis
Kas tas kulonelis?
o dabar klausimas... kunigas sake apeigu metu reik su savimi turet sventa rasta... tai o dabar klausimas man iskilo... ar tinka tarkim tik naujasis tastamentas ar butinai jau ta stora didele reik turet? nes naujaji tastamenta tai turim o jau visa sventa rasta tai ne reiktu pirkt, bet pasidomejau tai kad toks sakyciau brangokas - siuo metu ne musu kisenei juolab, kad po to tik dulkes lentynoj...
Ar gali krikšto mama būti ir sutvirtinimo mama?
Netgi privalo
Citata is stai cia "Sutvirtinimo globėjas ir vardas Patariama kiekvienam sutvirtinamajam turėti Sutvirtinimo globėją, kuris, kaip vyresnysis brolis, jį atvestų ir pristatytų vyskupui, o paskui padėtų ištikimai vykdyti Krikšto pažadus ir saugoti Šventosios Dvasios dovaną. Siekiant išreikšti glaudesnį Krikšto ir Sutvirtinimo ryšį, pageidaujama Sutvirtinimo globėju (globėja) kviesti vieną iš krikštatėvių. Jei globėju pasirinkti norima kitą asmenį, tai tas asmuo turi būti dvasiniu atžvilgiu tinkamas šioms pareigoms atlikti ir tenkinti šiuos kanonų teisės reikalavimus:"
Siaip tai tikintis zmogus turetu is vis jokiais prietarais netiketi
QUOTE(neriuxxx @ 2009 04 25, 21:05) o kurioj dabar cia klaseje priima sutvirtinimo sakramenta ? kokioj 8-9? 8-oje.. siaubas, ir bent mano sesei tai reikejo daugiau nei metus lankyt, kad dbr prieitu, kosmaras kazkoks.. QUOTE(superreda @ 2009 09 30, 17:19) 8-oje.. siaubas, ir bent mano sesei tai reikejo daugiau nei metus lankyt, kad dbr prieitu, kosmaras kazkoks.. Sutvirtinimo sakramentą galima priimti tik nuo 14metų ir neanksčiau, ir tik po pirmosios komunijos (ją turint). Vienu žodžiu- vienus metus lankomos vienos pamokeles, kitus metus lankomos kitos pamokeles. Nera taip paprasta kaip atrodo Papildyta: QUOTE(azen @ 2009 05 28, 16:41) Netgi privalo Citata is stai cia "Sutvirtinimo globėjas ir vardas Patariama kiekvienam sutvirtinamajam turėti Sutvirtinimo globėją, kuris, kaip vyresnysis brolis, jį atvestų ir pristatytų vyskupui, o paskui padėtų ištikimai vykdyti Krikšto pažadus ir saugoti Šventosios Dvasios dovaną. Siekiant išreikšti glaudesnį Krikšto ir Sutvirtinimo ryšį, pageidaujama Sutvirtinimo globėju (globėja) kviesti vieną iš krikštatėvių. Jei globėju pasirinkti norima kitą asmenį, tai tas asmuo turi būti dvasiniu atžvilgiu tinkamas šioms pareigoms atlikti ir tenkinti šiuos kanonų teisės reikalavimus:" Ačiū už nuorodą
kiek visko suzinai, ko nezinojus
Sveikos mamytės, mano dukra liepos mėnesį priims sutvirtinimo sakramentą. Tad panelė sugalvojo apsivilkti ryškiai raudoną suknelę. Nežinau nei kas ir be pasako dukrai...
Labai didelis ačiū. QUOTE(Avūtė @ 2010 03 02, 21:18) Sveikos mamytės, mano dukra liepos mėnesį priims sutvirtinimo sakramentą. Tad panelė sugalvojo apsivilkti ryškiai raudoną suknelę. Nežinau nei kas ir be pasako dukrai... Labai didelis ačiū. Sveiki, aš ėjau apsivilkusi pastelinių spalvų drabužiais (tai buvo sijonas ir bliuskutė), tai buvo maždaug prieš penkis metus.. Raudona raudonai nelygu.. ir dar žiūrint koks suknelės modelis
Kad būtų taip lengva ją perkalbėti. Laikas eiti pas siuvėja, be suknelę sius apie 4mėn
QUOTE(Avūtė @ 2010 03 05, 13:04) Kad būtų taip lengva ją perkalbėti. Laikas eiti pas siuvėja, be suknelę sius apie 4mėn
Balandžio 21d. bus 16 jau.
|