Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vafliai: traškūs ir skanūs
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
staselė
QUOTE(Karolinos Mama @ 2006 01 15, 17:05)
kiek atsimenu iš vaikystės tai jie nelabai trapūs būdavo
*




Juk šitie vafliai visada trapūs būna.
Florexile
aha, ziauriai skanus. as pro juos negaliu ramiai preiti. vasara galima sakyti del ju vaziuoju i pajuri rolleyes.gif
Tučka
Ir man jie patinka bigsmile.gif gal kas pasakys receptuka g.gif
Tučka
O as atvirksciai doh.gif Noriu ne traskiu vafliu blush2.gif Tik kaip tokius padaryt g.gif biggrin.gif
Gerbera
Sveikos gal turit tarybines vaflines receptu smile.gif
dute1
Turiu ir receptą, ir vaflinę lotuliukas.gif Ir kaip tik šiandien kepiau, bet jau vyras sušveitė blink.gif
Mano receptas toks:
apie 150 g margarino ištirpinu, dedu 7-8 šaukštus cukraus bei truputį vanilinio cukraus, 3 kiaušinius, 2-3 šaukštus grietinės (arba tinka ir kefyras), tada dedu miltų ir maišau. Tešla turi gautis kaip blynų, tad jei dedu grietinę tai dar pilu virinto vandens, o jei kefyrą, tai vandens tik truputį, nes reikia dėl trapumo. O tada jau šaukštu į įkaitintą vaflinę, o po to susuku ir skanaus thumbup.gif
Mano šeima labai mėgsta šiuos vaflius, o per vaišes jie išnyksta pirmiausiai, aš net paraugti kartais nespėju lotuliukas.gif
Amalia
QUOTE(Danguole55 @ 2006 01 21, 18:15)
O as atvirksciai  doh.gif Noriu ne traskiu vafliu  blush2.gif Tik kaip tokius padaryt  g.gif  biggrin.gif
*


Mano seimyna irgi traskius peikia. Esu kazkur auksciau minejusi - darau tesla kaip varskiniams blynams, tik dar priedo riebalo pridedu (margarino ar aliejaus, ka turiu). Tada buna minksti. Pabandziau vaflineje, nes blynai ispeikti buvo, kam per riebus., tai dabar visada taip darau.
KaraMelKa
man irgi šitie wub.gif essen.gif. Kazin jų kur nors kaune yra.....??
xxkamane
gal kas pakuzdes tu stebuklingu "ledu kaip mano vaikas vadina smile.gif receptuka ir kur forma isigyti?
Florexile
Formu gali buti Senamiestyje Kaune yra tokia parduotuve "viskas kepejui" ar kazkaip panasiai vadinas
gyga
Štai receptukas iš mano naujos vaflinės:

125 g sviesto ar margarino, 250 g cukraus, 4-5 kiaušiniai, 200 g miltų , 1 šaukštelis romo, cinamono.

Sviestą (aš išlydžiau), cukrų, kiaušinius išplakti, palaipsniui sudėti kitus produktus, sumaišyti kol gausis vientisa masė.
Skanaus tongue.gif
Florexile
radau pirkti tu vafliu!! thumbup.gif
12 vnt apie 2.50 lt, tereikia ikisti juos i tosteri ir pasildyti, skonis Palangos rolleyes.gif
Papugele
QUOTE(baltanosis @ 2006 02 03, 20:21)
radau pirkti tu vafliu!!  thumbup.gif
12 vnt apie 2.50 lt, tereikia ikisti juos i tosteri ir pasildyti, skonis Palangos  rolleyes.gif
*


Kur radai?Ir mes norim bigsmile.gif
Tučka
QUOTE(Papugele @ 2006 02 03, 20:07)
Kur radai?Ir mes norim bigsmile.gif
*



Aha bigsmile.gif Gal ir Vilniuj kur yra doh.gif g.gif

Papildyta:
QUOTE(Egoist @ 2005 11 03, 22:01)
Turiu vafline, kuria kepami Belgiski vafliai (tokie stori, panasus i tuos, kuriuos kepa Palangos gatvese ant pagaliuko), bet neturiu recepto. Gal kas turit - pasidalinkit. Skaniausius kokius valgiau buvo Skonis ir Kvapas kavineje Traku gatveje.

P.S. rodos perziurejau visa foruma, bet tokiu neradau.
*




Kur gavai ta forma? g.gif bigsmile.gif
Florexile
o radau Kaune, parduotuveje Siaurine, bet ten dar naujiena, ka tik atsirado, turetu ir kitose buti, apie maximas nzn
Tučka
QUOTE(baltanosis @ 2006 02 05, 11:02)
o radau Kaune, parduotuveje Siaurine, bet ten dar naujiena, ka tik atsirado, turetu ir kitose buti, apie maximas nzn
*



Gal gali parodyt kaip atrodo? g.gif blush2.gif
Papugele
QUOTE(baltanosis @ 2006 02 05, 12:02)
o radau Kaune, parduotuveje Siaurine, bet ten dar naujiena, ka tik atsirado, turetu ir kitose buti, apie maximas nzn
*


Tikrai,būtų gerai nuotraukytė ax.gif O kur jie padėti,prie duonos gaminių,ar kokių fasuotų sausainių,vaflių? g.gif
Florexile
nuotraukytes ikelti neturiu galimybes blush2.gif bet galiu apobudinti _ toks tamsiai melynas pokas, ant jo nupiesti tie vafliukai, ir parasyta kad 35 proc kiausiniai sudaro, padeta buvo visai atskirai, vidury parduotuves kaip naujiena. bet manau arciau saldumynu, visokiu fasuotu sausainiuku turetu buti mirksiukas.gif
jei arsit kur kitus praneskit smile.gif
ausrytuke
QUOTE(bea @ 2004 03 03, 18:40)
VAFLIU TESHLOS RECEPTAS

6 kiaushiniai
1,5 stiklines cukraus
1,5 stiklines miltu
250 g sviesto ar margarino (tirpinto)
cinamono, vanilinio cukraus

uzmaishyti teshla, kepti vaflineje.
*



na va atsiveziau is mamos rusiska vafline, uzsimaisiau bea tesla, ijungiau kepti ir kazkas toje vaflineje uztrumpino, elektros ziezirbos tik pasirode ir elektra bute dingo doh.gif
teko savo cirvine kepykle issitraukti, bet ir cia labai skanios sirdeles trapios gavosi thumbup.gif
raganiuke86
bandysiu ir as iskepti siandien
AsIrTu
Nežinau, ar kam dar aktualus klausimas - tie vafliai ant pagaliuko.... bet mes šiandien su vyru nusipirkome keptuvę tiems vafliams kepti. Tiesa, ji ne tik tiems vafliams skirta, bet ir paprastiems trikampiams sumuštiniams, bei grill dešrelėms (ten vidurinės plokštelės keičiasi). Tai šį vakarą jau prisikepiau sau tų vaflių, o dabar kaifuoju ir valgau ir valgau:). Tik tiek, kad pagaliukui ten splyšiuko nėra, o ir pačių pagaliukų neturėjau, bet kada nors ir su jais pabandysiu. O šiandien tik su karštu šokoladu apliejau savo skanumynus ir tiek user posted image

Tiesa, o pačią keptuvę pirkome Senukuose, mokėjome 79 litus (ten, kaip ir minėjau, "trys viename")
Carolinka
QUOTE(AsIrTu @ 2006 04 17, 20:52)
Nežinau, ar kam dar aktualus klausimas - tie vafliai ant pagaliuko.... bet mes šiandien su vyru nusipirkome keptuvę tiems vafliams kepti.
Sį vakarą jau prisikepiau sau tų vaflių, o dabar kaifuoju ir valgau ir valgau:). 


Gal gali imesti ir receptuka. Ir jei koks glajus ant ju pilasi, tai ir jo receptuka prashyciau ax.gif
Neisivaizduoju, apie kokius cia vaflius moterys diskutuoja, nes Palangoje nebuvus gal 10 metu, bet noreciau isbandyti pati ir ragauti. Tiesa, ar butina pirkti ta spec. vafline? Negi pasikeis skonis, jei as kepsiu vaflineje, kuri sakyciau panasi i Belgisku vafliu?
AsIrTu
QUOTE(Carolinka @ 2006 04 20, 19:44)
Gal gali imesti ir receptuka. Ir jei koks glajus ant ju pilasi, tai ir jo receptuka prashyciau  ax.gif 
Neisivaizduoju, apie kokius cia vaflius moterys diskutuoja, nes Palangoje nebuvus gal 10 metu, bet noreciau isbandyti pati ir ragauti. Tiesa, ar butina pirkti ta spec. vafline?  Negi pasikeis skonis, jei as kepsiu vaflineje, kuri sakyciau panasi i Belgisku vafliu?
*


Manau, skonis nepasikeis, jei ir ne spec. vaflinėje kepsi mirksiukas.gif Nu, ten tokie stoooori vafliai, panašaus dydžio, kaip eskimo ledai ant pagaliuko būna ax.gif

Na, vaflių o receptukas štai koks:
2 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės aliejaus arba sviesto kokie 150 gr, 1 stiklinė pieno, 4 šaukšteliai kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 3 šaukšteliai cukraus, truputis vanilinio cukraus.

Višką išmaišyti, kad kaip grietinė tirštumo tešla gautųsi. Kepti storų vaflių vaflinėje. Iš tiek produktų man 8 vafliai gavosi...

Dabar pasidarom šokoladinį glajų vafliams, kad skan iau būtų mirksiukas.gif

3 valgomieji šaukštai grietinės, 3 valgomieji šaukštai cukraus, 1 šaukštas kakavos miltelių (karčiųjų), truputis sviesto (arbatinis šaukštelis).

Viską išmaišyti, kad gautųsi vientįsa masė. Kad cukrus geriau ištirptų ir sviestas išsilydytų, aš virinau vandenį, o į puodą su tuo vandeniu įdėjau bliūduką, kur maišiau šį šokoladą. Tai gavosi, kad tiesiogiai ugnim kaitinama nebuvo, bet nuo verdančio vandens vis tiek temperatūra užkilo ir cukrus ištirpo...

Skanaus essen.gif cool.gif
Carolinka
QUOTE(AsIrTu @ 2006 04 24, 21:44)
Manau, skonis nepasikeis, jei ir ne spec. vaflinėje kepsi mirksiukas.gif Nu, ten tokie stoooori vafliai, panašaus dydžio, kaip eskimo ledai ant pagaliuko būna ax.gif

Na, vaflių o receptukas štai koks:
2 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės aliejaus arba sviesto kokie 150 gr, 1 stiklinė pieno, 4 šaukšteliai kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 3 šaukšteliai cukraus, truputis vanilinio cukraus.

Višką išmaišyti, kad kaip grietinė tirštumo tešla gautųsi. Kepti storų vaflių vaflinėje. Iš tiek produktų man 8 vafliai gavosi...

Dabar pasidarom šokoladinį glajų vafliams, kad skan iau būtų mirksiukas.gif

3 valgomieji šaukštai grietinės, 3 valgomieji šaukštai cukraus, 1 šaukštas kakavos miltelių (karčiųjų), truputis sviesto (arbatinis šaukštelis).

Viską išmaišyti, kad gautųsi vientįsa masė. Kad cukrus geriau ištirptų ir sviestas išsilydytų, aš virinau vandenį, o į puodą su tuo vandeniu įdėjau bliūduką, kur maišiau šį šokoladą. Tai gavosi, kad tiesiogiai ugnim kaitinama nebuvo, bet nuo verdančio vandens vis tiek temperatūra užkilo ir cukrus ištirpo...

Skanaus essen.gif  cool.gif
*



Dekoju uz recepta, reiks isbandyti. smile.gif
gytene
QUOTE(bea @ 2004 03 03, 09:40)
yra kitoje temoje apie tai

http://supermama.com/InvisionBoard/index.p...c=1018&st=0

VAFLIU TESHLOS RECEPTAS

6 kiaushiniai
1,5 stiklines cukraus
1,5 stiklines miltu
250 g sviesto ar margarino (tirpinto)
cinamono, vanilinio cukraus

uzmaishyti teshla, kepti vaflineje.
*


Vakar,kepiau pagal sita recepta vafliukus,labai skanus ir trapus.
yyla
O ar širdelių formos vaflinėje gautūsi?Jinai tai ne labai stora unsure.gif
gytene
QUOTE(yyla @ 2006 11 17, 08:25)
O ar širdelių formos vaflinėje gautūsi?Jinai tai ne labai stora unsure.gif
*


Nepabandzius nesuzinosi,o as sirdeliu vafliniai negaminus.
yyla
QUOTE(gytenis @ 2006 11 18, 22:22)
Nepabandzius nesuzinosi,o as sirdeliu vafliniai negaminus.
*


Niu taibandysiu smile.gif O babandžius būtinai parašysiu mirksiukas.gif
Asta
QUOTE(egliene @ 2007 02 20, 10:32)
gal kas zinote receptuka vafliu, kurie kepami specialioje vaflineje (rusiskoje )

buciau dekinga 4u.gif
*




Mano mama kepdavo:

1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
5 kiaušiniai
200 g sviesto

Kiaušinius ištrindavo su cukrumi, supyldavo ištirpintą sviestą ir suberdavo miltus. Iškepti kol karšti būdavo minkštučiai, tai juos greit susukdavo į tūtelę, nes atvėsę pasidarydavo trapūs ax.gif

Evelinute:)
Rimse: O kur buna tokiu vafliniu pirkti? As tokios labai noreciau. Kiek esu maciusi, tai tik tokios kaip cirviniam blynam kepti

O gi sian maciau norfoj smile.gif ir visai nebrangiai norejo jei teisingai pamenu g.gif
buzhiukas
Štai tokią Clatronic vaflinę ploniems vafliams pirkau Senukuose

user posted image

Tokių pačių, tik Bomann, yra Topo centruose. Gal kam bus naudinga mirksiukas.gif
Kaspare
manau, kad tokia vafline galima butu rasti Kalvariju turgaus buitiniu prekiu parduotuvej. vakar buvau i tokia uzsukusi - netgi tokiu ketaus puodu-ropiu maciau, kur zmones kaimuose naudoja - ant skyles deda, po kuria atvira ugnis peciuje liepsnoja.
ta parduotuve - iejus i turgu ne pro centrini iejima, o deshiniau (stovint veidu i centr.iejima is Kalvariju gt. ir tada reikia praeit visas apat.rubu ir trikotazho "lavochkas", o parduotuve po kairei (dar yra viena ir po deshinei - bet ten jau modernesnius buities reikmenis parduoda).
o einant ta kaire puse - uz tos parduotuves jau netoli ir devetu baldu parduotuve, ir dar toje "senovinej" parduotuvej, pvz. galima rasti daugybe baltarusishku produktu (viniu ir t.t.). tai jei nerasit parduotuves - klauskit turgaus prekeiviu, jie tikrai turetu zinoti ;-)
SilvijaG
Merginos, o kaip issikepti vafliu, kurie ir atsale NEBUTU trapus. Man tokie labai skanus. Vaikysteje esu tokiu valgiusi, bet dabar kiek bandziau kepti, visada trapus gaunasi. Ko reikia deti, ar galbut nedeti i tesla, kad jie atsale netrupetu?
Comma
Turiu pirktiniu lakstu, kondensuoto pieno...
Labai noriu pertepti, bet nebezinau kaip tai daroma sad.gif Zinau kad reikia nevirto kondensuoto pieno, sviesto, citrinos sulciu.... Dar kartais dedama i kondensuota piena kavos. Kita sluoksni dar kokia uogiene pertepti galima...
Priminkit mergiotes kaip ta skanesta pasidaryt - nebeatsimenu doh.gif Ieskojau cia visur, bet matyt prastai, tai neradau blush2.gif
Letune
Mano vafliai lengvai vyniojasi į tūtelę ir tik labiau sukepę būna sausesni ir truputį traškūs arba, kad taptų traškiais, reikia paskleidus juos palaiktyti porą dienų.

250 g miltų
200-150 g cukraus arba pudros
100 g sviesto
6 kiaušiniai
200 ml pieno
3 šaukštai grietinės

Gerai išsukti su mediniu šaukštu sviestą su cukrumi (šaukštą cukraus palikti baltymams), įsukam po vieną trynius, grietinę, po to su mikseriu plakant įmaišyti miltus, po to pieną. Padėti į šaldytuvą, kol plaksim iki standžių putų baltymus. Išplaktus baltymus atsargiai dalimis įmaišom įtešlą ir iškart kepam.

Galiu dar parašyti porą receptų čirvinių blynų-vaflių (širdelių), jei kas norėtų.
Letune
Comma
Riešutų kremas pirktiniams vafliams pertepti

150 g riešutų(gali būti lazdyno,migdolų, žėmės), 1 indelis kondensuoto pieno (su kava, kakava ar be priedų) su cukrumi, 200 g sviesto
Riešutai pakepinami ir susmulkinami. Sviestas išsukamas mediniu šaukštu, į jį po truputį pilamas sutirštintas pienas. MASĖ SUKAMA KOL TAMPA VIENALYTĖ. Supilami paruošti riešutai. gerai išmaišoma.
Deta_
QUOTE(Letunė @ 2007 04 20, 19:29)
Galiu dar parašyti porą receptų čirvinių blynų-vaflių (širdelių), jei kas norėtų.
*



Butinai parasyk - isbandysim bigsmile.gif
Atėnė
QUOTE(SilvijaG @ 2007 04 01, 16:56)
Merginos, o kaip issikepti vafliu, kurie ir atsale NEBUTU trapus. Man tokie labai skanus. Vaikysteje esu tokiu valgiusi, bet dabar kiek bandziau kepti, visada trapus gaunasi. Ko reikia deti, ar galbut nedeti i tesla, kad jie atsale netrupetu?
*


Aha, man irgi skanesni tie NETRAPŪS. Tokie kur minštesni, taip imi ir atpleši gabaliuką rolleyes.gif . Bet čia pateikti tik trapių vaflių receptai. O ko dėti ar nedėti, kaip Silvija sako, kad jie atšalę netrupėtų?
Comma
QUOTE(Letunė @ 2007 04 23, 09:25)
Comma
Riešutų kremas pirktiniams vafliams pertepti

150 g riešutų(gali būti lazdyno,migdolų, žėmės), 1 indelis kondensuoto pieno (su kava, kakava ar be priedų) su cukrumi,  200 g sviesto
Riešutai pakepinami ir susmulkinami. Sviestas išsukamas mediniu šaukštu, į jį po truputį pilamas sutirštintas pienas. MASĖ SUKAMA KOL TAMPA VIENALYTĖ. Supilami paruošti riešutai. gerai išmaišoma.
*



Labai tau aciu. Nebesulaukus jokiu minciu pati isbandziau tik be riesutu. Emiau kaip tu ir rasai 200 gr sviesto ir indeli kondensuoto pieno. Tik va as atvirskciai juos sumakalavau: i piena supyliau sviesta. Bet gavosi ir suvalgem lotuliukas.gif Bet kadangi turiu dar indeli, tai reikes ismeginti su riesutais. Turetu buti laaaabai skanu. Aciu dar karta 4u.gif
Letune
Vafliai (čirviniai blynai, širdelės)

250 g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos.

Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiama druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišoma. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (čia turima omenyje ne elektrinė, o kepama ant dujų), įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi, traškūs, išimtus iš keptuvės reikia sudėti viena eile į skardą ir padžiovinti orkaitėje (aš išdėstau ant stalo). Tiekiant užbarstomi cukrumi arba valgomi su bruknių ar obuolių koše.

Kasdieniniai vafliai

300 g miltų, 100 g krakmolo, 2 stiklinės pieno, 1 kiaušinis, druskos.

Iš miltų, krakmolo, pieno ir trynio, įbėrus druskos, išplakama tešla, sukrečiamas išplaktas baltymas ir atsargiai išmaišoma. Į įkaitintą riebalais pateptą vaflinę keptuvę įpilama tešlos, ir iš abiejų pusių kepama. Prie šių vaflių duodama aguonų pieno, kartais jie valgomi su spirgučiais arba su uogų košėmis.

Šaltinis: „Lietuvių valgiai“
Aš juos abu išbandžiau ir likau patenkinta. biggrin.gif
Letune
QUOTE(Atėnė @ 2007 05 10, 18:24)
Aha, man irgi skanesni tie NETRAPŪS. Tokie kur minštesni, taip imi ir atpleši gabaliuką rolleyes.gif . Bet čia pateikti tik trapių vaflių receptai. O ko dėti ar nedėti, kaip Silvija sako, kad jie atšalę netrupėtų?
*


Manau, kad reikia nedėti jokių riebalų, t. y. tik pieno ir kiaušinį. nes riebalai ir kiaušinio trynys duoda trapumą, o baltymas traškumą. Galima pabandyti išsikepti pagal kasdieninių vaflių receptą, kurį parašiau šiandien. Tik gal dar ir krakmolą pakeisti miltais. Na, tešla priartėja prie pagerintų blynų tešlos. Gal kas pabandys ir parašys? mirksiukas.gif
Raflezija
LABAS,
KIEK ESU ANKSCIAU SKAICIUS TAI DAUGKAS IESKOJO PAPRASTU VIENTISU VAFLINIU PANASIAI KAIP MOCIUTES TUREJO - RADAU KAUNE!!!! SAVANORIUOSE HIPER MAXSIMOJE. FOTO
user posted image
KAINA IKI 70LT

sekmes perkant ir kepan vaflius! mirksiukas.gif
aguonele
Viskas , eisiu ieskoti pirkti cia vaflines thumbup.gif .Maciau vokisku markiu aparatu yra Lietuvoje, tai ir cia tureciau rasti. Gal ax.gif .
Cirvinius tai megsta mano draugas labai kepti bigsmile.gif

200g sviesto
50g cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
truputi druskos
6 kiausiniai
300 g miltu
2 arbatiniai sauksteliai kepimo milteliu
1/8 l pieno

Gaunasi labai purus. Dievinam su uogene ir pienu essen.gif
*Rai*Sme*
Pagaliau ir aš turiu elektrinę vaflinę clap.gif
Prisiskaičiau čia nuostabiausių receptukų, labai ačiū visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tik norėjau dar paklausti, o kokiais riebalais geriausia tepti kepant ax.gif Ar būtina g.gif
Letune
Švabra,
Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime lotuliukas.gif
*Rai*Sme*
QUOTE(Letunė @ 2007 06 12, 10:40)
Švabra,
Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko  ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime lotuliukas.gif
*



Netefloninė verysad.gif
Eisim per lašinius tongue.gif Dėkui labai aciuks.gif
PaMeL
kazi jei bandyt kept cirvineja vaflius ar gautus kas nors gero g.gif
Letune
Čirvinių blynų keptuvėje kepiau tokius ir jie gavosi panašūs į vaflius:

[quote=Letunė,2007 05 15, 13:52]Vafliai (čirviniai blynai, širdelės)

250 g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos.

Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiama druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišoma. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (čia turima omenyje ne elektrinė, o kepama ant dujų), įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi, traškūs, išimtus iš keptuvės reikia sudėti viena eile į skardą ir padžiovinti orkaitėje (aš išdėstau ant stalo). Tiekiant užbarstomi cukrumi arba valgomi su bruknių ar obuolių koše.

kamuoliukas
juk yra pirkti MALSENOS miltu misinio vafliams smile.gif raso kad reikia pilti vandens bet as pilu piena ir nereikia nieko makaluoti ax.gif vafliai gaunasi thumbup.gif essen.gif
irmulia
Pagaliau parsivežėm iš anytos vaflinę kepsim vaflius wub.gif 100 metų jų nevalgiau... biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.