isbandziau pirma receptuka
Labutis,
skaitineju ir beveik visi receptukai su daug riebalu, nors ir trapus, bet rebus vafliai gaunasi. Deja man ju daug privalgius skrandis sustreikuoja Is anksto aciu
Nesuprantu zmoniu, kurie slepia receptus
Anksciau as ant tokiu zmoniu, kurie slepia receptus, pykdavau, o dabar tik juokas ima, mat atrado valstybine paslapti RECEPTA.
QUOTE(SandraRupke @ 2010 10 10, 22:08) Labutis, skaitineju ir beveik visi receptukai su daug riebalu, nors ir trapus, bet rebus vafliai gaunasi. Deja man ju daug privalgius skrandis sustreikuoja Is anksto aciu manieji vafliai tikrai neriebus ir visiem patinka kas paragauja Receptas: 90-100gr. Margarino (kai darau dviguba norma, dedu tik 150g) 2 kiausiniai 200gr. Grietines 200gr. Vandens 12 saukstu cukraus Miltu tiek, kad mase gautusi tirstos grietines.
Labas rytas
Siandien spinteles savo tvarkiau ir radau sena,tarybine vafline O jus kaip pilate tesla ar tapate sviestu vafline?As kiekviena kart pries pilant tesla tepiau,gal delto suminkstiejo? QUOTE(ceburashka @ 2010 10 14, 08:52) Labas rytas Siandien spinteles savo tvarkiau ir radau sena,tarybine vafline O jus kaip pilate tesla ar tapate sviestu vafline?As kiekviena kart pries pilant tesla tepiau,gal delto suminkstiejo? tepti nereikia, nes tesloje ir taip riebalu yra
Aisku,aciu
sveikos
parsiveziau tarybine elektrine vafliu keptuve, vakar isbandziau - skanumelis tu vafliu, vaikyste primena QUOTE(astuliuke @ 2010 10 14, 11:58) sveikos parsiveziau tarybine elektrine vafliu keptuve, vakar isbandziau - skanumelis tu vafliu, vaikyste primena Neisivaizduoju nuo ko tai priklauso... nes ir man viena karta suminskteja, kita kart ne...
iskepiau,skonis
QUOTE(ceburashka @ 2010 10 14, 14:27) iskepiau,skonis
Sveikutės
QUOTE(Strazdute @ 2004 03 03, 19:55) O mano vaflių receptas paprastas: 5 kiaušiniai 200 gr.lydyto sviesto 2 stkl.miltų 2 stkl. (galima mažiau, kas saldžiai nemėgsta) cukraus Kepiau ne kartą pagal šitą receptą,nusivilti neteko,tik pora šaukštų miltų pakeičiu pora šaukštų krakmolo(lėčiau stingsta,lengviau susukti). QUOTE(astuliuke @ 2010 10 14, 11:58) tik siandien ziuriu suminksteje Kepiau prieš kelias dienas-suvyniojau,sudėjau vieną ant kito. Tuos kurie liko nesuvalgyti-ataušusius sudėjau į maišelius (po kelis)ir užrišau . Šiandien yra traškūs ir skanūs. QUOTE(ceburashka @ 2010 10 14, 14:57) Paiemiau dabar is naujo,isviniojau savo "blynus"idejau i vafline keliom sek,isemiau,suviniuojau,ir kiekviena atskirai padejau
Labutis,
nepasiseke man vakar Tesla gavosi gumine, tikriausiai per daug miltu idejau Tai va pasiguodziau. Skonis geras, tik sikart as susizioplinau. Pakrasteliai traskus (tikriausiai kur ploniau buvo), o daugiau minksti. Na nieko, tikriausiai kitam kartui bus geriau Bandziau ta recepta gauiti per marcia, bet vistiek nedave. Marti net pati nustebo, kad tokia paslaptis. Na tegu, jei jau tokia valstybine paslaptis QUOTE(loret30 @ 2010 10 14, 15:13) Kepiau prieš kelias dienas-suvyniojau,sudėjau vieną ant kito. Tuos kurie liko nesuvalgyti-ataušusius sudėjau į maišelius (po kelis)ir užrišau . Šiandien yra traškūs ir skanūs. as buvau kelis i maiseli idejus ir i saldytuva - vyrui i darba prie kavos, tj sake tie traskus buvo ir kita diena beje, kepiau pagal toki recepta: 150g tirpinto margarino 5 kiausai 1 stikline miltu 1 stikline cukraus siek tiek vanilinio cukraus
vasarą teko kepti, tai iš pradžių buvo kieti, ant rytojaus minkšti... gal ir šiluma, drėgmės turi tam įtakos, bet manau daugiausiai reiškia tešlos paruošimas, jos sudėtis...
pats paprasčiausias mano receptas, dėka kurio vafliai nesuminkštėja (tfu tfu tfu): 250 gr margarino, 6 kiaušiniai, 1,5 stiklinės cukraus, vanil.cukraus, jei mėgstat, miltai... kadangi nuo tiek kiaušinių jau ir be miltų tešla yra tiršta (kažkodėl maišau rankom, nenaudoju čia mikserio), tai įdėjus kiek miltų, niekad nematuoju, iš akies, visa tai atskiedžiu vandeniu, kad skystesnė būtų, nes antraip stori gausis, bent jau man gaunasi tokie... ![]() Papildyta: QUOTE(SandraRupke @ 2010 10 12, 20:31) Labai aciu Butinai isbandysiu, jei mazius leis tai jau ir rytoj. Jau pats varlineja ir visur lenda tai baisu, kad prie karstos vaflines neprisiliestu mūsų vaikai, kaip matau, bendraamžiai
Man skaniausiai vafliai gaunasi, kai daug margarino dedu. Rieboka, bet užtat skanūs ir ryškiai ryškiai geltoni
QUOTE(raminciukas777 @ 2010 10 27, 15:07) Receptas labai parastas: Margarinas kepiniams 150 g Kiaušiniai 1 vnt. Cukrus 1 stikl. Pienas 1 stikl. Miltai 1 stikl. Ištirpinu margariną, išplaku kiaušinį su cukrumi. Supilu pieną , miltus ir viską išmaišau. Išsitraukiu senąją vafline kepu ir suku pagal norimą formą. Gaunasi tokie kaip šioje nuotraukoje: http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=120
Skanumelis, cia pas jus, mamytes
As vakar visa vakara kepiau ir vyniojau vafliukus, tik gaila, kad vaflines savo neturiu Gal kuri mamyte turi atliekama? Labai noretume isigyti QUOTE(kliopa @ 2004 11 24, 23:23) Tikrai neiškepsi trapių vaflių, juk jie stori gaunasi. Trapius galima tik plonų vafllių vaflinėj kepti. Mano firminis receptas irgi į Astos panašus, tik aš dedu 6 kiaušius, 200g. cukraus, 200g. miltų, 200g. sviesto. va,ka tik iskepiau vafliukus pagal si receptuka,superiniai gavos,draugas pusia bekepant suvalge,niekaip negalejau nuvyt savaitgali is mamos parsiveziau sena tarybine vafline,kuriai tiek metu turbut kiek man,bet vis dar vafliukus tai
Gavau dovanų vaflinę - tokią, kur palangoj kepa - turėtų gana stori vafliai gautis...
Gal kas pasidalins minkštų storesnių vaflių receptais, ačiū QUOTE(astuliuke @ 2010 10 15, 10:04) as buvau kelis i maiseli idejus ir i saldytuva - vyrui i darba prie kavos, tj sake tie traskus buvo ir kita diena beje, kepiau pagal toki recepta: 150g tirpinto margarino 5 kiausai 1 stikline miltu 1 stikline cukraus siek tiek vanilinio cukraus Ka tik idejau pirmus saukstus pagal si recepta uzmaisytos teslos i vafline, galvoju tokia tirstoka gavosi idejau 2 saukstus ir ji i dejus isskystejo Na ka skanuciai trapuciai tik cukraus maziau desiu kita karta QUOTE(drugelis. @ 2010 11 23, 11:33) Gavau dovanų vaflinę - tokią, kur palangoj kepa - turėtų gana stori vafliai gautis... Gal kas pasidalins minkštų storesnių vaflių receptais, ačiū mes irgi tokia nesenei nuspirkome, ir pati vakar tik isbandziau tokius vaflius, jie vadinasi 'belgiski vafliai' o dariau pagal si recepta:(tik dek maziau kepimo milteliu, nes man jei labai jautesi, as dabar deciau tik 2 saukstelius o, nebe 4) 2 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės aliejaus arba sviesto kokie 150 gr, 1 stiklinė pieno, 4 šaukšteliai kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 3 šaukšteliai cukraus, truputis vanilinio cukraus. Višką išmaišyti, kad kaip grietinė tirštumo tešla gautųsi. Kepti storų vaflių vaflinėje. Iš tiek produktų man 8 vafliai gavosi... Dabar pasidarom šokoladinį glajų vafliams, kad skan iau būtų 3 valgomieji šaukštai grietinės, 3 valgomieji šaukštai cukraus, 1 šaukštas kakavos miltelių (karčiųjų), truputis sviesto (arbatinis šaukštelis). Viską išmaišyti, kad gautųsi vientįsa masė. Kad cukrus geriau ištirptų ir sviestas išsilydytų, aš virinau vandenį, o į puodą su tuo vandeniu įdėjau bliūduką, kur maišiau šį šokoladą. Tai gavosi, kad tiesiogiai ugnim kaitinama nebuvo, bet nuo verdančio vandens vis tiek temperatūra užkilo ir cukrus ištirpo... Skanaus
Sveikos. Atgaminu senoką temą. Noriu paklausti ar tepat vaflinę kokiais riebalais prieš pilant tešlą?
Iškepiau vakaf vaflius. Iš pradžių buvo traškūs, o šiandien jau minkšti. Kažin kodėl?
QUOTE(Strazdute @ 2004 03 03, 19:55) O mano vaflių receptas paprastas: 5 kiaušiniai 200 gr.lydyto sviesto 2 stkl.miltų 2 stkl. (galima mažiau, kas saldžiai nemėgsta) cukraus Vyras kaifuoja nuo jų Sitas receptas QUOTE(rasazar2 @ 2011 02 22, 14:31) Viskas gerai, aš juos obuoliene sutepiau, tai, matyt, ir prisigėrė drėgmės. Aš, blondinė, nesupratau Beje kepiau ir pagal Strazdutės receptą. Bet man tešla per tiršta pasirodė, tai pieno pripyliau. Liuks gavosi, traškūs, skanūs, niam niam
Labas vakaras,
Norejau paklausti patyrusiu kepejeliu QUOTE(Sophi @ 2011 03 07, 21:51) ačiū QUOTE(agniukee @ 2011 02 08, 11:24) Sitas receptas QUOTE(Nexta @ 2011 03 06, 13:55) tikrai geras receptas, [atikrintas laiko
Kepiau pagal si recepta,na superiniai traskus vafliai.
QUOTE(miau @ 2011 03 07, 22:14) Sekėsi neblogai Kepiau pagal katik minėtą receptą, tik cukraus dėjau puse stiklinės mažiau, bet saldumo tikrai užteko, net gal sekantį kartą dar mažiau dėsiu o šiaip tai ruošiuosi pirkti normalią vaflinę. Sakykit tos, kurios turit šiuolaikines - ar gerai kepa? ar ieškot geriau tarybinės?????
As ir kepu kaip ir Strazdute pagal toki recepta, bet man pakanka iki 1 stiklines cukraus.
ir mano seima nori minkstu vafliu ka daryt, kad jie taptu minkstesni ko ten reiktu maziau deti?
Kad minksti butu sviesta keiskite aliejumi? Dekite puse sveito, puse aliejaus (100 g sviesto ir 100 g aliejaus). Bent as jau taip darau, kai seimyna nori minkstu vafliu.
QUOTE(cola @ 2011 03 20, 09:43) As ir kepu kaip ir Strazdute pagal toki recepta, bet man pakanka iki 1 stiklines cukraus. ir mano seima nori minkstu vafliu ka daryt, kad jie taptu minkstesni ko ten reiktu maziau deti? as kepu su grietine tai is pradziu buna traskus paskui suminksteja |