ar galima iskepti vaflius elektrineje sumustiniu keptuveje?
sveikos,
ar galima iskepti vaflius elektrineje sumustiniu keptuveje?
Dekui, bandziau pilt aliejus, ale trapus nors tu ka
kita karta grietines idesiu QUOTE(MergickaN @ 2011 03 09, 23:47) ar pagal si recepta jum gerai vafliai kepes? As grynai toki pat vakar radau savo mamos uzrasuose ir pabandziau kept, bet man ju net is keptuves nejo isimti visi pabiro, o veliau isemus tuos trupinius jie staigiai sukietedavo. neisivaizduoju ka ne taip padariau... QUOTE(SandraRupke @ 2010 10 10, 22:08) Labutis, skaitineju ir beveik visi receptukai su daug riebalu, nors ir trapus, bet rebus vafliai gaunasi. Deja man ju daug privalgius skrandis sustreikuoja Is anksto aciu na tai nereik matyt tiek daug valgyt o vaisintoja matyt nenori kad pas jus geresni iseitu
Turiu klausima.Gal kas atsimena anksciau kioskeliuose prekiaudavo tais karstais vafliais,viduj buavo tomatas,gal dar suris ir lyg desra ar kumpis.Paskui tik velau atsirado desrainiai ir mesainiai.Gal kas atsimena kaip ten darydavo ir ko dedavo?labai skanus budavo...bet cia pries nnn metu,panasiai kaip ta gira budavo pilstoma...
o gal kas nors galit pasakyt idara vafliams?
QUOTE(Ajuss @ 2004 03 05, 13:21) O aš va tokius kepu VAFLIAI 5 kiaušiniai 2 stiklinės miltų 1 stiklinė krakmolo 1,5 stiklinės cukraus 250g margarino 1 stiklinė pieno Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti ištirpintą margariną, piene išleistą krakmolą, sudedam miltus. Gerai išmaišom, kepam plonus vafliukus. P.S. Galima vietoj krakmolo dėti miltus, bet tuomet gaunasi labai trapūs, net susukti nespėji tik as darau 3/5teslos, ir tai laaabai daug ju iseina QUOTE(Gladness @ 2011 04 17, 10:33) tik as darau 3/5teslos, ir tai laaabai daug ju iseina O ar pagal šį receptą gaunasi trapūs ir traškūs, t. y. ne minkšti, nes čia pilamas pienas? Norėčiau jūsiškius išbandyti, nes jie mažiau koloringi... Nes mano trapūs ir traškūs gaunasi pagal tokį receptą, į kurį neina pienas, t.y.: 8 kiaušiniai, 270 g miltų, 30 g krakmolo, 180 g cukraus, 180 g sviesto, žiupsnelis druskos, vanilinio cukraus O gal gali parašyti , jei sveri produktus, kiek bus 3/5 visų produktų gramais, nes nežinau kiek sveria čia stiklinė krakmolo... Ir kokia čia turima omenyje stiklinė-237 ml, 200ml ar 250 ml? QUOTE(Letune @ 2011 04 17, 12:34) O ar pagal šį receptą gaunasi trapūs ir traškūs, t. y. ne minkšti, nes čia pilamas pienas? Norėčiau jūsiškius išbandyti, nes jie mažiau koloringi... Nes mano trapūs ir traškūs gaunasi pagal tokį receptą, į kurį neina pienas, t.y.: 8 kiaušiniai, 270 g miltų, 30 g krakmolo, 180 g cukraus, 180 g sviesto, žiupsnelis druskos, vanilinio cukraus O gal gali parašyti , jei sveri produktus, kiek bus 3/5 visų produktų gramais, nes nežinau kiek sveria čia stiklinė krakmolo... Ir kokia čia turima omenyje stiklinė-237 ml, 200ml ar 250 ml? Trapūs traškūs tokie, kokie tik įmanoma būti trapiems ir traškiems dėl svorių, aš naudojau rusišką stiklinę, tai jos ten apie 220-230ml, nesvėriau miltų ir krakmolo recepte raso krakmola deti isleista piene, as dejau kartu su miltais, ir jokio skirtumo, nebent kas plakate rankomis, tada gal geriau isleisti piene QUOTE(vielav @ 2010 11 12, 09:34) geras vaflines galima isigyti ir senukuose, clatronic O receptas dar lengvesnis, 4 kiaushiniai, 8 v.s. cukraus, 8 v.s. miltu, 10 v.s. aliejaus. Kiaushinius ishmaishau su cukrum, tada miltai ir aliejus. Gaunasi tokia tirshta mase. Ir dedu valgomaisiais shaukshtais. IShkepa per 45-50sekundziu. traukiu ir ishkart vynioju. QUOTE(Mochera @ 2011 03 20, 15:12) ar galima iskepti vaflius elektrineje sumustiniu keptuveje? nemanau, juk ten neussispaus vaflis... nebent jūsų sumuštinių keptuvė visiškai kitokia nei kad įprastos... QUOTE(amorosa @ 2011 03 20, 19:34) o guminiai netaps nuo krakmolo? QUOTE(virguska3 @ 2011 03 29, 15:25) vat aš ir norėčiau kokio užtikrinto... Klaipėdoj teko valgyt įdaryrus virtu kondensuotu aš jaučiu mėginsiu daryt 5-ą variantą su riešutais ir virtu kondensuotu
Nuo krakmolo vafliai netampa nei guminiai, nei mažiau traškūs, krakmolas tik padaro taip, kad vafliai vėliau kietėtų - o tai reikalinga tam, kad eitų normaliai susukti.
Nes pagal daugelį receptų kepant be krakmolo, vafliai besukant jau kietėja, ir pradeda trupėti.
Gal žinote kur įsigyti belgiškų vaflių keptuvę?
Maždaug tokią :
VAFLIAI
5 kiaušiniai 2 stiklinės miltų 1 stiklinė krakmolo 1,5 stiklinės cukraus 250g margarino 1 stiklinė pieno sitas receptukas tikrai vykes QUOTE(Nanita @ 2010 10 14, 14:27) iskepiau,skonis sveiki, kartoju posta, nes man tas pats, vafliai guminiai, gal nuo pieno ?
Pagal koki recepta kepate, kad jums gaunasi guminiai. man visada gaunasi traskus traskus.
![]() ![]() kepu senoje tarybineje vaflineje,. o jau elektros kiek privarau Tesla vaflaims darau is akies, niekda nieko nesveriu ir nematuoju. Islydai puse pokelio sviesto, musus 5 kiausus, dedu cukraus, kvapu ir miltu, kad tesla butu tirsta. jei tesla gaunasi per tirsta ipilu pieno ir taip suskystinu. Ir viskas, vafliai visda buna traskus.
Į temą apie vaflius atradau tokį dalyką
Manau gerai turėtų gautis kokį kremuką užtepti ant vaflio ir tada sukti Papildyta: QUOTE(ingauk @ 2011 07 31, 15:10) tikrai ne nuo pieno, nes visad dedu, taip pat dedu vienas ant kito ir viskas ok, visada gaunas traskus Pritariu, kad ne nuo pieno, nes aš kur kepu vaflius, tai pilasi pienas, bet vafliai gaunasi traškumo pavyzdys QUOTE(mamkaa @ 2011 07 29, 07:37) kepu senoje tarybineje vaflineje,. o jau elektros kiek privarau Tesla vaflaims darau is akies, niekda nieko nesveriu ir nematuoju. Islydai puse pokelio sviesto, musus 5 kiausus, dedu cukraus, kvapu ir miltu, kad tesla butu tirsta. jei tesla gaunasi per tirsta ipilu pieno ir taip suskystinu. Ir viskas, vafliai visda buna traskus. as pagal panasu recepta kepu tai man gaunasi laaabai traskus,kepu siuolaikineje, pirktoje senukuose, jose beje kepa labai greitai vafliuaki, tas man patinka
as ir nusipirkau elektrine vafline
QUOTE(Laura81r @ 2011 09 24, 11:09) o kokia konkreciai pirkote? as turiu net dvi tarybines ploniems vafliams, bet labai jau ilgai kepimas uztrunka... ----------------------- o gal kas zinot patikrinta ir skanu recepta storu vafliu belgisku? na tokiu kaip palangoje buna, kiek bandziau receptu tai vis neatrandu to pacio paciausio... QUOTE(Laura81r @ 2011 09 24, 11:09) as ir nusipirkau elektrine vafline O kiek vafliukų išeina iš tokio kiekio? Labai jau mažai man rodos Dėl skonio nesiginčiju, tikiu kad jie nuostabūs QUOTE(KibirVibir @ 2011 09 24, 09:12) nepasakyciau, kad labai greitas na,turejau omeny visa procesa.nereikia ten marmulint ilgai.o cia tik trioks pokst ir viskas.tai tas ir yra,kad ilgiausias procesas yra kepimas QUOTE(dzhina @ 2011 09 24, 10:09) o kokia konkreciai pirkote? ai,net nezinau,kazkokia Bifinet ar kazkaip panasiai.nezinau kiek jinai man tarnaus,bet bent jau pirma karta tai atlaike QUOTE(Gladness @ 2011 09 24, 12:32) O kiek vafliukų išeina iš tokio kiekio? Labai jau mažai man rodos Dėl skonio nesiginčiju, tikiu kad jie nuostabūs na,musu seima susideda tik is dvieju asmenu ir papugos
Norėjau pasiteirauti dėl vaflių pertepimų. Prisiminiau, jog darydavau riešutų pertepimą, kai būdavau maža, tik pačio recepto nebeprisimenu ir niekur nerandu
Turiu paprastų apvalių parduotuvinių vaflių lakštų- kuo būtų galima juos pertepti ir pasidaryt mini desertą
nieko nepamenu, bet atgaminu kaip vaikystėje dar blokados laikais mama pertepdavo kažkuo ir visi vaikai valgydavome Pamąsčiau, kad galima uogienėmis, o kuo dar? QUOTE(Stikliukas @ 2011 10 10, 14:27) Turiu paprastų apvalių parduotuvinių vaflių lakštų- kuo būtų galima juos pertepti ir pasidaryt mini desertą nieko nepamenu, bet atgaminu kaip vaikystėje dar blokados laikais mama pertepdavo kažkuo ir visi vaikai valgydavome Pamąsčiau, kad galima uogienėmis, o kuo dar? Aš tai šiandien su rududu persitepiau ir po plyta paspaudžiau, labai paprasta ir skanu QUOTE(kryzelis @ 2011 10 10, 14:08) Norėjau pasiteirauti dėl vaflių pertepimų. Prisiminiau, jog darydavau riešutų pertepimą, kai būdavau maža, tik pačio recepto nebeprisimenu ir niekur nerandu tai gal bus rududu ir riesutai maisyti, nors sakot ne kondensuotas tai nezinau net QUOTE(mamkaa @ 2011 07 29, 06:37) Pagal koki recepta kepate, kad jums gaunasi guminiai. man visada gaunasi traskus traskus. ![]() ![]() kepu senoje tarybineje vaflineje,. o jau elektros kiek privarau Tesla vaflaims darau is akies, niekda nieko nesveriu ir nematuoju. Islydai puse pokelio sviesto, musus 5 kiausus, dedu cukraus, kvapu ir miltu, kad tesla butu tirsta. jei tesla gaunasi per tirsta ipilu pieno ir taip suskystinu. Ir viskas, vafliai visda buna traskus. mmmm kaip skaniai atrodo QUOTE(Stikliukas @ 2011 10 10, 14:27) Turiu paprastų apvalių parduotuvinių vaflių lakštų- kuo būtų galima juos pertepti ir pasidaryt mini desertą nieko nepamenu, bet atgaminu kaip vaikystėje dar blokados laikais mama pertepdavo kažkuo ir visi vaikai valgydavome Pamąsčiau, kad galima uogienėmis, o kuo dar? Iš čia gal kas tiks http://www.scribd.com/doc/23989103/Kremai-...-Baltracker-net Taip pat su rududu skanu Ir gerai prisimenu mama darydavo skaniai kondensuota (saldinta) piena su uogiene maisydavo, kas antra eile, ir gaudavosi QUOTE(Gladness @ 2011 10 10, 20:09) Man rods radau tą receptuką, kurio ieškojau: Medaus ir riešutų kremas. Reiks ryt gamint QUOTE(mamkaa @ 2011 07 29, 06:37) Pagal koki recepta kepate, kad jums gaunasi guminiai. man visada gaunasi traskus traskus. ![]() ![]() kepu senoje tarybineje vaflineje,. o jau elektros kiek privarau Tesla vaflaims darau is akies, niekda nieko nesveriu ir nematuoju. Islydai puse pokelio sviesto, musus 5 kiausus, dedu cukraus, kvapu ir miltu, kad tesla butu tirsta. jei tesla gaunasi per tirsta ipilu pieno ir taip suskystinu. Ir viskas, vafliai visda buna traskus. na ne velnio nesigavo traskus, o kiek cukraus dedat?
sveikos, vaflių kepėjos. Turiu prašymą, gal kuri žinot receptą, kaip sutepti vaflius su sviestu ir medumi. Tarybiniais laikais man taip sutepti vafliai žiauriai patikdavo, bet niekaip nerandu tokio receptėlio, gal kuri galėtumėt padėti. Iš anksto dėkoju.
QUOTE(Žydrutė @ 2011 11 01, 11:30) sveikos, vaflių kepėjos. Turiu prašymą, gal kuri žinot receptą, kaip sutepti vaflius su sviestu ir medumi. Tarybiniais laikais man taip sutepti vafliai žiauriai patikdavo, bet niekaip nerandu tokio receptėlio, gal kuri galėtumėt padėti. Iš anksto dėkoju. Laba ieškojai toj knygutėj kur esu įkėlus nuorodą šiek tiek aukščiau? Gal bus, ten tokia šiek tiek "senovinė" knygutė QUOTE(banginute @ 2011 10 10, 21:58) Iš savo patirties galiu pasakyti, jog labai daug priklauso nuo pačios vaflinės. Turėjom vieną, liuks vafliai gaudavosi, paskui mama nupirko naujesnę, o senąją kaimynei perleido. Ir ką. Nagus paskui graužėm, nes su naująja vafline tokie vafliai nebesigaudavo, kaip kad su senąja. Nors receptai tie patys. O kaimynė džiaugėsi iš mūsų nusipirkta senąja vafline. QUOTE(banginute @ 2011 10 10, 22:58) nemanau, kad nuo cukraus kiekio priklauso traškumas. kad būtų traškesni reikia daugiau riebalų (margarino, sviesto, aliejaus), žodžiu tešla turi būti riebi ir kitas niuansas - kepti reikia, kol parus, o jei yra šviesūs, tai irgi nebus traškūs. Tokie pastebėjimai yra iš mano pačios praktikos. sėkmės eksperimentuojant. ![]() Vafliniai vamzdeliai Jau seniai svajojau apie šiuos vaflius...jie labai primena vaikyste...pagaliau nusipirkau keptuvę....tad kepu juos dabar savo vaikučiam....skanūs,trapūs ir tirpstantys burnoj.... receptą radau pas aguonėlę bloge,ačiū jai. 5 kiaušinių (aš dėjau 4 L dydžio) 200 g sviesto 200 g cukraus 200 g miltų Kiaušinius atsiskirti. Baltymus išplakti iki putų ir atsidėti į šoną. Minkštą sviestą plakti mikseriu,, iš lėto pilti kiaušinio trynius ir toliau plakti. Berti cukrų ir plakti. Berti miltus ir vėl gerai išplakti . Pačiame gale sukrėsti išplaktus baltymus ir padaryti tirštoką masę. Aš kepiau elektrinėj vaflinėj. Tai jos jokiais riebalais papildomai netepiau. Tiesiog dėjau po šaukštą masės ir kepiau. Sukau ant medinio šaukšto koto....o kitus sukau ant specelios formos,gavosi rageliai ledam....dedames i vidų ledų ir skanaujam....
gal kuri zino puriu fafliuku recepta?buciau dekinga
QUOTE(Nokyte @ 2012 03 29, 15:32) sorry, nepaskaiciau gerai. tu puriu nori. receptas is cia: http://arunestrupiniai.blogspot.com/2009/0...ki-vafliai.html ir gal dar sitas tix: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/vafliai/
Ir as atnesu parodyt savo vaflius.Kad butu idomesni,tai i vidu pripurskiau plaktos grietineles su cukrum ir citrinos rugstele.Mazoji sake,kad tai ledai
Papildyta: Ir as atnesu parodyt savo vaflius.Kad butu idomesni,tai i vidu pripurskiau plaktos grietineles su cukrum ir citrinos rugstele.Mazoji sake,kad tai ledai
Labai jau skaniai atrodo tavo lediniai vafliai, taciau ar nesuminksteja vaflis nuo grietineles?????
|