Sumasciau kepti vaflius elektrineje vaflineje. Ogi ziuriu, kad recepta pradanginau. Gal jus galite padeti. Gal zinote vafliu receptuku? Parasykite prasau
O kokia pas tave vafline?Jei vafliai ploni,galiu parasyti,bet toms naujoviskoms "cirvinems" sitas receptas netinka.
Pas mane ta senovine tokia sunki, elektrine. Jei gali parasyk
Pas mane irgi tokia dar mociutes likusi
5 kiausiniai, 5 saukstai cukraus (galima deti daugiau), 5 saukstai grietines, 5 saukstai lydyto sviesto arba margarino, 5 saukstai kefyro, 5-6 kaupini saukstai miltu, arbatinis saukstelis kepimo milteliu, 1 saukstas krakmolo, vanilinio cukraus. Trynius atskirti nuo baltymu ir gerai issukti su cukrumi (as viska darau mikseriu),sudeti grietine,vel issukti,supilti sviesta,issukti,supilti kefyra,issukti.Deti kepimo miltelius ir vanilini cukru,dar issukti.Baltymus isplakti iki standziu putu.I gauta mase deti po sauskta baltymu ir miltu arba krakmolo,atsargiai maisyti,taip po truputi viska sudeti.Is karto kepti ikaitintoje vaflineje,iskepusius vaflius tuojau pat susukti,nes sukietes.Taip padaryti vafliai buna labai trapus.Skanaus.
yra kitoje temoje apie tai
http://supermama.com/InvisionBoard/index.p...topic=1018&st=0 VAFLIU TESHLOS RECEPTAS 6 kiaushiniai 1,5 stiklines cukraus 1,5 stiklines miltu 250 g sviesto ar margarino (tirpinto) cinamono, vanilinio cukraus uzmaishyti teshla, kepti vaflineje.
O mano vaflių receptas paprastas:
5 kiaušiniai 200 gr.lydyto sviesto 2 stkl.miltų 2 stkl. (galima mažiau, kas saldžiai nemėgsta) cukraus Vyras kaifuoja nuo jų
O kokio tirštumo tešlą darot? Mano močiutė daro tirštą, bet man tokia nesigauna, o vyras daro skysta. Su tiršta skaniau ,bet kepti su ja nemoku. Tai koks jos tirštumas turi būti?
Kaip cia paaiskinti,as darau nelabai tirsta,na pavyzdziui,kaip saltibarsciu kefyras ar ka
O kur buna tokiu vafliniu pirkti? As tokios labai noreciau. Kiek esu maciusi, tai tik tokios kaip cirviniam blynam kepti
O aš va tokius kepu
VAFLIAI 5 kiaušiniai 2 stiklinės miltų 1 stiklinė krakmolo 1,5 stiklinės cukraus 250g margarino 1 stiklinė pieno Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti ištirpintą margariną, piene išleistą krakmolą, sudedam miltus. Gerai išmaišom, kepam plonus vafliukus. P.S. Galima vietoj krakmolo dėti miltus, bet tuomet gaunasi labai trapūs, net susukti nespėji
Va būtent, aš irgi tokios noriu, bet kad niekur nėra Reikia paieškoti parduotuvės, kur rusiška buitine technika prekiautų, gal ten ir būtų
Ieskokit kokiuose turguose O gal net Urmo bazej kur turetu buti. Nes kazkuriam sandeli senai maciau(pries kokius 2 metus).
Deja deja,maniske senute buvo sugedusi,o ir siaip prekine isvaizda praradusi,galvojau nauja nusipirkti,bet Kaune tikrai neradau,nors ieskojau ir bazeje ir turguose.Visi prekiauja tik cirviniu blynu keptuvem,kurias kazkodel vadina vaflinem.
mm..shaunu, kad atradau shituos receptukus
kaip tik buvau uzsimanius skaniu, trapiu, senoviniu vafliu, kaip vaikysteje niamnindavau dekui mamkos reik trauktis ta sunkia ,,keptuve"
Aš visada kepu tokius, nes labai greitai paruošiama tešla ir atšalę trapūs gaunasi.
Vafliai su vynu 3/4 stiklinės miltų 1/2 stiklinės cukraus 3/4 stiklinės vyno (aš pilu naminį obuolinį) 3 kiaušinio baltymai Viską sumaišyti mikseriu ir kepti įkaitintoje ir šiek tiek aliejumi ar kokiais kitais riebaliukais pateptoje vaflinėje. Gaunasi apie 12-14 vaflių (jeigu gerai pamenu, senokai kepiau
kas cia per patiekalas a?
kazkokis super turbo gurmaniskas patiekalas
Cia vaflius turejai omeny?
paziurek, jau kaskas panasaus buvo
http://supermama.com/InvisionBoard/index.p...3613&hl=vafliai
Gal vėplius ? Yra tokios juros gerybes...
Naugarduko gatvej yra Maximos bazes. Ten tikrai yra pirkti vafliniu ploniems vafliams.
O man kaip tik cirviniu noretusi... O jei dar traskus butu ar tokie, kaip grybukai voveraites etc. - pasaka
Ir aš tokių vaflių norėčiau, tik va keptuvės tai neturiu
Papildyta @ [mergetime]1091013370[/mergetime] Sakot Maxiomos bazėse, nu pabandysiu aš į hyper Maximą užeiti, gal pavyks
Nupirkau savo 8 metų sūnui vaflinę. Jis mėgsta gaminti
Gal kuri žinite kokį paprastą vaflių receptą. Ačiū Avida (Alina ir co)
Vaikysteje kai kepdavau tai receptas budavo:
1 stikline miltu, 1 stikline cukraus, 5 kiaushiniai, 200 g sviesto. Sviesta ishlyditi, suberti ckru, miltus ir ishplaktus kiaushinius. Dar karshtus suviniodavau vamzdeli, atvese budavo trapus. Man atrodo, kad tokia receptura budavo pridedama prie senuju rusishku vafliniu.
tai jus norit pasakyti,kad cirvinej vaflinej man neiseis trapus vafliai
Tikrai neiškepsi trapių vaflių, juk jie stori gaunasi. Trapius galima tik plonų vafllių vaflinėj kepti. Mano firminis receptas irgi į Astos panašus, tik aš dedu 6 kiaušius, 200g. cukraus, 200g. miltų, 200g. sviesto.
Kai iskepsi vaflius, nedek vieno ant kito, bus truputi kietesni negu "cirviniai" blynai.
va o siandien bandziau kepti toje vaflineje, visai neblogi gavosi, aisku netoki kaip tikroje vaflineje, bet vaikaims tik duok.
sakykit mielosios seimininkes, kiek galetu kainuoti ta tikra vafline?
Jei neklystu, mokėjau apie 50-60lt.
O gal kas galit papasakoti čirvinių vaflių receptų? O gal jie tokie kaip ir paprastiems blynams?
dekoju uz informacija.
Labai trapus vafliai
6 kiausiniai 250gr sviesto 1 st.cukraus 3 st miltu 0,5 st vandens 1 indelis grietines(mazasis) 1 pakelis vanilinio cukraus Kiausinius isplakti su cukrumi ,pilti vandeni,tirpinta sviesta(nekarstas),grietine. Suberti miltus ir vanilini cukru.Isplakti.Tesla daryti tiksliai pagal recepta jokios inprovizacijos,nes kitaip nesigauna kaip turetu(pati patyriau savo kailiu).Iskepusius vafliu sukti vaflineje ,nes labai greit kieteja.
o cia tas receptas tiks ir cirviniu vafliu vaflinems?
Sveikutes, nu ir as taip uzsimaniau tu vafliu!!! tik turiu cirvine elektrine vafline, tai parasykit kokia receptura ir siems fafliams-blynams
visi receptukai tinka, kurie yra parasyti, tik kad jie gausis minkstesti
as cia truputi gal ne i tema. gal kas matet kur vilniuje yra pirkti tikru vafliniu.
as siap esu ne is viniaus, bet vyras dirba vilniuje, tai man nupirktu jei suzinociau kurioje parduotuveje ju yra? gal kas matet?
Užsimaniau perteptų vaflių, prisipirkau lakštų, bet niekaim nesumąstau kuo pertepti... Kažin ar plikytas kremas tiktų tokiam patiekalui? Jei nesunku, parašykit recepčiukų plikyto kremo, ar kokio kito įdaro...
Laukiu, skubiai (labai jau tų vaflių norisi)
Aš visada pertepu vaflius kondensuotu pienu. Kond. pieno indelį įdedu į puodą su vandeniu ir verdu apie 1,5 val. Dar karštą indelį atidarau (tik atsargiai, kad nenusiplikyti) ir kol dar pienas neataušęs pertepu vaflius. Suslegiu, trumpam į šaldytuvą ir SKANAUS
Parasysiu ir as savo anyteles receptuka
Kremui: 250g sviesto, 250gcukraus(geriau miltinio), 4sauksteliai kakavos, riesutu(nebutinai). Sviestas su cukrumi gerai issukamas,pridedama kakavos,susmulkintu riesutu ir ismaisoma.Sutepti vaflius kremu,prislegti ir atsaldyti.Skanaus!
As vaflius pertepu itin greitai. Nusiperku kondencuota piena Rududu (jis jau tirstas), pertepu vaflius, trumpai paslegiu ir ...skanaus.
Cia receptas is Tarybines moters as kepu siuos vaflius
Sventiniai vafliai 125g miltu,75g bulviu krakmolo, truputis kepimo milteliu. 150g sviesto,3 kiausiniai, 125g cukraus,1 pakelis vanilinio cukraus,4 saukstai grietines. Sviesta ,cukru,vanilini cukru gerai istrinti su tryniais, persijot miltus kartu su kepimo miltais det grietine ir viska gerai issukti,deti isplaktus baltymus ir ismaisius kepti. turiu labai ivairiu receptu su varske su bulvemisir su mielemis jei kas susidomes sakykit
O aš kai vaflius pertepinėju tai krema darau taip: puse bankės Rududu sumaišau su pakeliu sviesto (ta patį galima daryti su kondensuotu pienu, ar su kondensuota kava ar su kakava). Tada gaunasi ne taip saldu ir kremas geriau tepasi. Tik jei darysit su kondensuota kava, tai patarimas neprisivalgykit daug prieš naktį, nes nemiegosit
Tikrą vaflinę aš pirkau gariūnuose pas baltarusius. apie 60 lt.
Kai neturiu laiko iškepu tokius ''vaflius'' - paprastą raikytą batoną sudedu į vaflinę ir užspaudžiu kol paskrusta .Mano didžkiai tokius skrebučius tik padavai
Nepamenu, kuriai reikejo skaniu cirviniu blynu recepto, taigi:
Čirvyniai blynai 2 kiaušiniai Šaukštas grietinės 2 šaukštai cukraus 1,5 stiklinės miltu arba tiek, kad tešla nebūtų per skysta ar tiršta siek tiek vanilino 2 stiklinės pieno Į miltus įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti, tada pilti pieną, suberti cukrų, sudėt grietinę ir vaniliną. Tešlą reikia gerai išmaišyt, kad nebūtų jokiu gumulėlių. Tada kepama.
Sweikutes.Keliausiu nuvalysiu dulkes nuo senosios aprukusios vaflines ir ajsiu kept.Bet gal zinot kremo tokio balto i vaflius suktus pripurkst recepta?
Sveikute, seimininkeles!
Gavau lietuvisku vafliu lakstu, yra ir receptu pertepimui prideta.Man truputi neaisku su kondensuotu pienu - jus rasot, kad verdat pusantros valandos skardine.As supratau, kas Lietuvoj kondensuotas pienas su cukrum, ar atai tiesa?Vokietijoj be cukraus, tai as nezinau, ar ji naudoti tinka, o cia mano kaime rusisku parduotuviu nera, tik didmiesciuose.Gal patarsit, kaip kitaip gaminti. Is anksto dekoju - Amalija
Labukos,
Na kaip tyčia ir aš jau visą savaitę apie vaflius svajoju, kažkur palėpėj žinau dar už talonus pirkta vaflinė yra ir dar kokią eilę tada ją įsigyti norint reikėjo atstovėt!... tai sakau užteks jai dūlėti ten, reikia pramankštinti:) Va receptukų čia prisirašiau, tik pamenu vaikystėj būdavo tokie susukti į vamzdelį ir prikrauti kremo vafliai...mmm visos bobutės mane su jais prisijaukindavo |