Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skilusi lūpytė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
SOLVEIGUSIA
neradu temeles atrodo uzdaryt suspejio blink.gif bigsmile.gif
Papildyta:
tai va del maitinimo buteliuku turejau nemazai problemu doh.gif buvom mes pas viena gyditoja tai ji net nepastebejio kad pas mus vilko gomuriukas yra pieno nebuvo pradejau misinukais maitin ji man atpilinedavo todel labai svoris krito pasirodo kitaip maitint reikejio doh.gif mes buteliuka naudojom iki metuku paskui nutraukem wub.gif blush2.gif
sopfi
unsure.gif
Fira
Nuoroda į ankstesnę temą:

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...391037&st=0
*Grazina*
Sveikos mamytes smile.gif Pgaliau radau tokia tema susijusia su "skilusia lupyteir vilko gomuriuku''...
Mano angeliukas gime su tokia problema,ta karta labai issigandau,bet ne del saves,o savo vyro,nes man atrode,kad as del to kalta. Bet del to nekaltas niekas,nes darem savo maziukui GENETINIUS TYRIMUS,bet nieko nera nei pas mano gimine,nei pas vyro...
Mano maziuka laike VAIKU SKYRIUJE,man duodavo keleta kartu per diena,kol neisrase mus ir neperveze i SANTARISKIU LIGONINE,bet ten pasitaike SUPER personalas parode kaip maitinti,su paprasciausiu NUK firmos buteliuku,mazylis pradejo priaugineti svorio,augo kaip ant mieliu...
Po keletos dienu mus israse ir gryzom namo,pradejau internete ieskoti kas galetu mums padeti,radau ZALGIRIO LIGONINES internetini puslapi,ten buvo parasyta,kad daro visokias veido korekcijas... Taigi..
1,5men mes nuvaziavom i ZALGIRIO ligonine,pas gydytojus,ju ten buvo daug apie 10 daktaru su baltais chalatais,mano mazuliuka apziurejo Zaleckas ir pasake,kad musu laukia 3operacijos 1.operacija 3men.
2.operacija 1,5metu
3.operaciaja apie 8-12metus. doh.gif doh.gif
3men pati baisiausia buvo,nes sutraukinejo lupyte,nes ligino nosyte,jis buvo panasus i beznioniuka,po operacijos labai gerai pavalge 200ml.misinuko,o poto prasidejo,narkoze baigesi,tai mano maziukas negalejo,nei valgyti,nei gerti,maitinau is svirksto,kai maziuka kaciuka.. verysad.gif
Bet po operacijos ant svaitgalio grizom namo ir po bisky pradejom taisytis ir priaugineti svori,db vaziuosim geguzi i apziura ir tartis del kitos operacijos gomuriuko sutraukimo..
Zinokit buvo labai baisu pamatyti toki savo maziuka,bet mes tryse istverem labai daug ir esam labai stiprus..
NORIU PADEKOTI DAKTARUI ZALECKUI IR ZALGIRIO LIGONINES PERSONALUI JIS NUOSTABUS IR SUPRATINGAS... wub.gif
Taigi mamytes jei pas jus tokia problema rasykit man ir labai idomu ar daug musu tokiu yra... wub.gif g.gif
TIK NESIGEDINKITE mirksiukas.gif
SOLVEIGUSIA
sendien snekejau su gyditoja pasiule tik geguzes pabaigoj operuotis verysad.gif unsure.gif
Papildyta:
toks jausmas kad per tas ligas mes ten niekad nepakliusim blink.gif doh.gif verysad.gif
vienišoji
Mamos, kurios augina ir didžiuojasi savo vaikiukais
Wiiddaa - dukrytė (vienpusis nesuaugimas) - 1999 01 05
Čiurkutė - Marius (vienpusis nesuagimas) - 2002 07 29
Energija - sūnus (vienpusis nesuaugimas) - 2002

Žibuttė - dukrytė (vienpusis nesuaugimas) - 2004 09 04
Betse - Roberta (vienpusis nesuaugimas) - 2005 04 03

Vienišoji - Paulius (vienpusis nesuaugimas ) - 2007 08 22
Kodėlčiukas - Domantas (vienpusis nesuaugimas) - 2008 03 01
Lapytia - sūnelis (vienpusis nesuaugimas)
Miksta - Gabrielius (vienusis nesuaugimas) - 2008 07 26

Žiogutis - Vilius (abipusis nesuaugimas) - 2004 07 08
Kristina3 - Rokas (abipusis nesuaugimas) - 2005 09 16
Vilmux - Gediminas (abipusis nesuaugimas) - 2006 06 27
Fira - Paulius (abipusis nesuaugimas) - 2006 11 03

Sopfi - Eleni (abipusis nesuaugimas) - 2006 12 18
Pumbukas - Medeinė (abipusis nesuaugimas) - 2008 01 12

Žagsuliukas - Jūris (abipusis nesuaugimas) - 2008 02 09
Konfeti - dukrytė (abipusis nesuaugimas) - 2008

Spylka - dukrytė (tik gomuriukas) - 2006
Ivonka - Olivija (tik gomuriukas) - 2007 11 09
Zuze - Gustė (tik gomuriukas)
Katanėlis17 - dukrytė (tik gomuriukas)
Linaluka - dukrytė (tik gomuriukas) - 2009 01 26
SOLVEIGUSIA - mergaitė (tik gomuriukas)

Aistėnė - sūnus (tik gomuriukas)
Starke - Jonukas (tik gomuriukas)
Živilita - Tėjas (tik gomuriukas) - 2008 11 15
Rasilijus - Rojus (tik gomuriukas) - 2009 02 20

Mama su asmeninine patirtimi - Vitulė
Su asmenine patirtim (nors dar ne mama) - Drobe

Vaikiukai, kurie gimė turėdami lūpos vienpusį arba dvipusį nesaugimą, bei gomuriuko bei dantenų nesuagimą konsultuojami Žalgirio klinikoje (Vilniuje) trečiadieniais, ligoninės patalpose trečiame aukšte.
Daugiau informacijos apie šių bėdelių sprendimą, gydymo būdus galima rasti
www.cleft.lt

Dėmesio! Mūsų vaikams nuo gimimo priklauso neįgalumas ir valstybės piniginė kasmėnesinė parama. Visus reikalingus dokumentus turi sutvarkyti Jūsų vaiko gydytoja. Pinigėliai pradedami mokėti nuo paraiškos padavimo dienos.
Dėl ligos kodų:Q89.8 ir Q37.3
Čia galima juos rasti: TLK
Šeimos gyd. užpildo siuntimą į NDNT, sudeda išrašus (atliktus tyrimus, išrašus apie atliktas operacijas)
Dar nuorodėlė NDNT
Dabar pagal įstatymą LRS
Čia yra oficialiai pateiktas klausimas ir atsakymas į jį: 2008 02 05 data

P.S. Štai kiek mūsų. smile.gif Jei padariau klaidų, tai atsiprašau. blush2.gif
*Grazina*
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2009 04 10, 12:48)
sendien snekejau su gyditoja  pasiule tik geguzes pabaigoj operuotis verysad.gif  unsure.gif
Papildyta:
toks jausmas kad per tas ligas mes ten niekad nepakliusim blink.gif  doh.gif  verysad.gif
*

O kur jus operuos? g.gif
vienišoji
O pas mus košmariška naktis buvo. doh.gif Užmigo mano vaikas prieš 12 val, po valandos prabudo ir prasidėjo isterika gerai valandai. Nepadėjo nei raminančios žvakutės, nei vaistai nuo skausmo. Kai šiaip ne taip apsiramino, vaikas užsimanė pažaisti. doh.gif Gerai, kad neilgam, greitai užmigo. Bet paryčiais vėl tas pats pasikartojo, tik šį kart trumpiau. Žodžiu, po šios nakties jaučiuosi kaip lavonas. Būčiau turbūt miegojusi pusę dienos, bet Pauliukas prabudo maždaug pusę devynių. Užtat dabar taip lūžo, kad net negirdi, kad mano tėvas sienas grežia namuose. biggrin.gif Žiūrėsim kiek miegos. g.gif
Papildyta:
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2009 04 10, 12:48)
sendien snekejau su gyditoja  pasiule tik geguzes pabaigoj operuotis verysad.gif  unsure.gif
Papildyta:
toks jausmas kad per tas ligas mes ten niekad nepakliusim blink.gif  doh.gif  verysad.gif
*

Nepergyvenk, mums lūpytės operacijai tik iš 3 karto paguldė, o dėl gomuriuko, kai gulėmės, irgi lyg ir norėjo neguldyti. Kuo geresni bus tyrimai, tuo lengviau bus vaikiukui po operacijos. Anksčiau ar vėliau vis tiek operuositės. O kai bus šilti orai, tai mažesnė tikimybė po operacijos susirgti. Balioniukas jums. 4u.gif Jūs gomuriuką operuositės?
*Grazina*
QUOTE(vienišoji @ 2009 04 10, 13:42)
O pas mus košmariška naktis buvo. doh.gif Užmigo mano vaikas prieš 12 val, po valandos prabudo ir prasidėjo isterika gerai valandai. Nepadėjo nei raminančios žvakutės, nei vaistai nuo skausmo. Kai šiaip ne taip apsiramino, vaikas užsimanė pažaisti. doh.gif Gerai, kad neilgam, greitai užmigo. Bet paryčiais vėl tas pats pasikartojo, tik šį kart trumpiau. Žodžiu, po šios nakties jaučiuosi kaip lavonas. Būčiau turbūt miegojusi pusę dienos, bet Pauliukas prabudo maždaug pusę devynių. Užtat dabar taip lūžo, kad net negirdi, kad mano tėvas sienas grežia namuose. biggrin.gif Žiūrėsim kiek miegos. g.gif
Papildyta:

Nepergyvenk, mums lūpytės operacijai tik iš 3 karto paguldė, o dėl gomuriuko, kai gulėmės, irgi lyg ir norėjo neguldyti. Kuo geresni bus tyrimai, tuo lengviau bus vaikiukui po operacijos. Anksčiau ar vėliau vis tiek operuositės. O kai bus šilti orai, tai mažesnė tikimybė po operacijos susirgti. Balioniukas jums. 4u.gif Jūs gomuriuką operuositės?
*

Nepergyvenk tikrai operuos,mums buvo tas pats kazkas nepatiko su krauju,bet poto pakartojo tai viskas gerai buvo..smile.gif
O mes operuosimes 1,5metu,o gal ir anksciau pavyks,nes 1,5 noriu leisti jau darzely,db vaziuosim geguze i pasitikrinima.. o jus su kokia problema gimet?
Ar daret vaikuciams savo invaliduma?
sopfi
QUOTE(vienišoji @ 2009 04 10, 12:42)

*

Tai kas jums dabar unsure.gif dantys ar taip,kas?Oi ne kas buna,kaip naktele bemiege.
Papildyta:
QUOTE(Miksta @ 2009 04 10, 12:51)
Nepergyvenk tikrai operuos,mums buvo tas pats kazkas nepatiko su krauju,bet poto pakartojo tai viskas gerai buvo..smile.gif
O mes operuosimes 1,5metu,o gal ir anksciau pavyks,nes 1,5 noriu leisti jau darzely,db vaziuosim geguze i pasitikrinima.. o jus su kokia problema gimet?
*

Sveika Miksta smile.gif prisijungusi.Apie invaliduma daug parase praeitoje temoje mirksiukas.gif .Va vienisoji malacius idejo,kam kas ir kada thumbup.gif
*Grazina*
Aciu mirksiukas.gif va galvoju ar man daryti ta invaliduma,ar poto nepakenk vaikui ateity? g.gif Gal patarkit? O jus jau po operaciju?
vienišoji
QUOTE(Miksta @ 2009 04 10, 13:51)
*

Tai mes jau išsioperavom, dabar dantenų operacija kokių 8-10 metų bus.
Gimė Pauliukas su vienpusiu lūpos ir gomurio nesuaugimu.
Invalidumą turim iki šio rugpjūčio, paskui tikiuosi pratęs.
Beje, sveika prisijungus prie mūsų būrelio. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Miksta @ 2009 04 10, 17:25)
Aciu  mirksiukas.gif  va galvoju ar man daryti ta invaliduma,ar poto nepakenk vaikui ateity? g.gif  Gal patarkit? O jus jau po operaciju?
*

Aš tai neįsivaizduoju, kuo jis galėtų pakenkti. O pinigėliai tikrai pravers. mirksiukas.gif
aistene
QUOTE(Miksta @ 2009 04 10, 18:25)
Aciu  mirksiukas.gif  va galvoju ar man daryti ta invaliduma,ar poto nepakenk vaikui ateity? g.gif  Gal patarkit? O jus jau po operaciju?
*

butinai susitvarkykit neigaluma, juk tie pinigeliai is tikruju didele parama, juos isleisi vaikucio lavinimui, logopedams, pagaliau nupirksi vitaminu ar kokiu skanumynu ir nereiks sukti galvos. Mes tuos pinigus isleidziam tik vaikui, visa seima zino, kad kitiems reikalams ju leisti nevalia, jie musu mazylio tongue.gif Ir uz darzeli tik puse sumos su neigalumu tereikia moketi 4u.gif
o jei bijei aplinkiniu reakcijos, niekam apie tai nepasakok. Visu svarbiausia, kad tu zinai, kad tavo vaikutis pats nuostabiausias stebuklas
sopfi
QUOTE(Miksta @ 2009 04 10, 16:25)
Aciu  mirksiukas.gif  va galvoju ar man daryti ta invaliduma,ar poto nepakenk vaikui ateity? g.gif  Gal patarkit?
*

Pakenkt,kazi ar ka pakenksi... g.gif juk sveiki dabar perkasi invalidumus Lietuvoje smile.gif nors as nedariau,uzklausiau syki,lyg ir nepriklauso Vokietijoj g.gif
*Grazina*
QUOTE(vienišoji @ 2009 04 10, 17:41)
Tai mes jau išsioperavom, dabar dantenų operacija kokių 8-10 metų bus.
Gimė Pauliukas su vienpusiu lūpos ir gomurio nesuaugimu.
Invalidumą turim iki šio rugpjūčio, paskui tikiuosi pratęs.
Beje, sveika prisijungus prie mūsų būrelio. 4u.gif
Papildyta:

Aš tai neįsivaizduoju, kuo jis galėtų pakenkti. O pinigėliai tikrai pravers. mirksiukas.gif
*

aciukas mirksiukas.gif mano maziukas ir gime su kairio vienpusio lupos ir gomurio nesuaugimu verysad.gif baisu is pradziu,bet db nieko jau susitaikiau... o jei ne paslaptis kiek gaunat pinigeliu? g.gif blush2.gif
Papildyta:
Aciu mamytes uz patarimus,vaziuosim uz poros savaiciu pas gydytoja svertis,tai pasnekesiu smile.gif wub.gif o kiek priklauso musu maziukams?
SOLVEIGUSIA
QUOTE(Miksta @ 2009 04 10, 13:17)
O kur jus operuos? g.gif
*

mes zalgiri turim operuotis ax.gif
Papildyta:
mes gomuriuka operuosim ir tik minkstoj daly daktare sake kad vienos operacijos uzteks mirksiukas.gif thumbup.gif
*Grazina*
Pas mus ir vienpusis gomuriukas,tik va geguzi vaziuosim pas Zalecka skirs data doh.gif
Bet siaip Zalgirio personalas labai geras.. Kas jus operuos?
SOLVEIGUSIA
pas gyd martuseviciute mirksiukas.gif
konfeti
O jau nauja tėmelė, kaip šaunu thumbup.gif Tiek daug diskusijų, kad vos spėjam įsijungti ax.gif

A mes šventėm vėl pradėjome kosėti, nežinau kada baigsis mūsų ligelės, tikiuosi, kad kaip sutvarkys gomuriuką, galėsime atsipūsti. Nes dabar ten viskas atvira, ir labai greitai prikimba visokios zarazos, o dar mažoji niekaip neima soskės, nepripažysta - svetimkūnis lotuliukas.gif spjauna ir žiūri, kas čia per daiktelis.

Del neįgalumo Miksta, rašėme praeitoje temoje apie sumas. Yra trys neįgalumo laipsniai, ir pagal tai kurį gausite, lengvą, vidutinį ar sunkų, tiek ir pinigėlių. Dėl lengvo nežinau, bet nustatant vidutinį neįgalumą gaunama apie 700lt. Ten yra mandros skaičiavimo formulės wink.gif O dėl pakenkimo, tai nežinau ką tu turėjai omenyje, bet dėl nusiteikimo, tai grynai kiekvienos mamytės reikalas, kaip priims šį faktą, jei kaip paramą savo vaikeliui, kurios tikrai vienareikšmiškai labai reikia, tai manau, kad niekam nekenkia. Bet jei sureikšmins kaip faktą, kad vaikelis yra neįgalus, tai manau, jau čia tiesiog yra psichologinės problemos. Kiekvienam savo, ir kiekviena mamytė elgiasi taip, kaip geriausia jos mažyliui ir jai pačiai.

p.s. kažkaip pasipiktinau baisiai dėl temos pavadinimo...manau tai labai neetiška yra vadinti gomuriuko skilimas - "vilko gomurys", nes ir patys medikai labai stengiasi, kad šis palyginimas visiems laikams būtų išbrauktas iš medicinių terminų. Ir tai visų pirma turi būti pradėta ypač nuo mamyčių, kurios augina tokius vaikučius!
Juk mūsų vaikučiai ne žvėriukai, kad taip vadinti!
Čia mano asmeninė nuomonė ir patarimas wink.gif

Beje, o kodėl sąraše mes išskirtinai juodai įrašytos?

Sveikiname su gražia Velykų švente!!!!

Prabudimo ir pavasarinės gaivumos širdyse ir lūpose!!
Fira
QUOTE(konfeti @ 2009 04 11, 14:53)
p.s. kažkaip pasipiktinau baisiai dėl temos pavadinimo...manau tai labai neetiška yra vadinti gomuriuko skilimas - "vilko gomurys", nes ir patys medikai labai stengiasi, kad šis palyginimas visiems laikams būtų išbrauktas iš medicinių terminų. Ir tai visų pirma turi būti pradėta ypač nuo mamyčių, kurios augina tokius vaikučius!

*

Konfeti, dėl šito pastebėjimo pritariu tau visu šimtu procentų.
Atidarant temą, reikia labai apgalvotai jos pavadinimą rašyti ir nepamiršti bendros, visiems naudingos informacijos, kuri būna sukaupta ankstesnėje temelėje 4u.gif

Visiems gražių ir margų Velykų 4u.gif
SOLVEIGUSIA
cia jau akmuo mano darzan blush2.gif blink.gif as tik perkopijavau pavadinima neperskaicius visos temos doh.gif atsiprasau jei ka izeidziau wub.gif
Betse
Sveikos,

Mūsų šeimyna sveikina visus artėjančių Šv.Velykų proga wub.gif (čia iš anksto, nes bijau rytoj neprisėsiu prie kompo blush2.gif )

user posted image

Dėl temos pavadinimo pritariu...
Nežinau ar yra tokia galimybė, gal moderatoriai gali jį pakeisti g.gif
Fira
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2009 04 11, 15:08)
cia jau akmuo mano darzan blush2.gif  blink.gif  as tik perkopijavau pavadinima neperskaicius visos temos  doh.gif  atsiprasau jei ka izeidziau wub.gif
*

Ankstesnis temos pavadinimas buvo - Skilusi lupytė, nesuaugęs gomuriukas mirksiukas.gif
SOLVEIGUSIA
nedaziurejau doh.gif blush2.gif
konfeti
Mokomės tik iš savų klaidų SOLVEIGUSIA, labai nenusimink, gal tau tai visai neskaudu, o va kitoms mamytėms labai.

Bet mes kaip nors ištaisysime šį nesusipratimą wink.gif

Siūlau labai neskubėti su temos užvedimu, ypač naujoms prisijungusioms mamytėms, paliekam tai daryti senbuvėms wink.gif Jos jau žino, kas prie ko ir kaip dera ir tinka. Kokia informacija turi būti pateikta!

Aš pabandysiu susisiekti su moderatorėm, galbūt pataisytų mūsų tėmelės pavadinimą wink.gif
Tikiuosi...Arba ištrint, ir naują užvesti wink.gif Kaip jūs manote?
SOLVEIGUSIA
kiek man teko susidurti kai nueini pas gyditojius tai taip ir vadina kaip parasiau g.gif kitos versijos nezinojau schmoll.gif
konfeti
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2009 04 11, 16:30)
kiek man teko susidurti kai nueini pas gyditojius  tai taip ir vadina kaip parasiau g.gif kitos versijos nezinojau schmoll.gif
*

Versijų nėra, yra tikslus ydos įvardijimas: Nesuaugęs gomuriukas.

Matyt jūsų gydytojai nelabai kompetetingi, juos taip pat reikėtų supažindinti su tiksliu ydos įvardijimu 4u.gif
vienišoji
*

Atsiprašau, blush2.gif netyčia neapsižiūrėjau ir paskui nebeišėjo pataisyti. blush2.gif
vienišoji
Sveikinu visas su artėjančiom šv. Velykom. 4u.gif
Mes vis dar sergam, kosulys ir sloga vis dar nemažėja, o dar ir temperatūra jau kelinta diena laikosi, per dieną apie 37,4, o vakare virš 38 užkyla. doh.gif Bijau, kad plaučių uždegimas neprikibtų. doh.gif
SOLVEIGUSIA
del slogos prasykit pas gyditojus sildimus kad skirtu maniskei jau baigesi thumbup.gif nors buvo pulinga sloga kartai ir po savaiteles neber ir vaistu vaikuciam duot tiek nereikia daug mirksiukas.gif
sopfi
pas mus ir sendiena temperatura unsure.gif 38.Kas cia is vis nesuprasta g.gif laukia baisiulinis karstis doh.gif uzvakar paskutine diena darzeli buvo ,atostogos.Dabar lyg ir gerai jauciasi g.gif
Fira
Kiek ligoniukų verysad.gif
Sveikit visi 4u.gif

user posted image
user posted image
*Grazina*
O jau nauja tėmelė, kaip šaunu  thumbup.gif Tiek daug diskusijų, kad vos spėjam įsijungti ax.gif

A mes šventėm vėl pradėjome kosėti, nežinau kada baigsis mūsų ligelės, tikiuosi, kad kaip sutvarkys gomuriuką, galėsime atsipūsti. Nes dabar ten viskas atvira, ir labai greitai prikimba visokios zarazos, o dar mažoji niekaip neima soskės, nepripažysta - svetimkūnis  lotuliukas.gif spjauna ir žiūri, kas čia per daiktelis.

Del neįgalumo Miksta, rašėme praeitoje temoje apie sumas. Yra trys neįgalumo laipsniai, ir pagal tai kurį gausite, lengvą, vidutinį ar sunkų, tiek ir pinigėlių. Dėl lengvo nežinau, bet nustatant vidutinį neįgalumą gaunama apie 700lt. Ten yra mandros skaičiavimo formulės wink.gif O dėl pakenkimo, tai nežinau ką tu turėjai omenyje, bet dėl nusiteikimo,  tai grynai kiekvienos mamytės reikalas, kaip priims šį faktą, jei kaip paramą savo vaikeliui, kurios tikrai vienareikšmiškai labai reikia, tai manau, kad niekam nekenkia. Bet jei sureikšmins kaip faktą, kad vaikelis yra neįgalus, tai manau, jau čia tiesiog yra psichologinės problemos. Kiekvienam savo, ir kiekviena mamytė elgiasi taip, kaip geriausia jos mažyliui ir jai pačiai.

Sveikiname su gražia Velykų švente!!!!

Prabudimo ir pavasarinės gaivumos širdyse ir lūpose!!
*

Na as galvoju ar nebus taip,kad dokumentose kazkokiuose irasyta,kai eis mokytis ar dirbti? g.gif
Papildyta:
Tikrai labai daug ligoniuku verysad.gif SVEIKIT VISI ZUIKUCIAI,juk uz lango PAVASARIS wub.gif thumbup.gif 4u.gif

VISAS MAMYTES IR JU LELIUKUS MES SU MANO KISKIUKU SVEIKINAM SU SV.VELYKOMIS wub.gif
Pražydo margučiai raudoni, žali,
Velykinio stalo garbiam vidury,
Kai šitiek linkėjimų, šypsenų, saulės,
Lai būna palaimintas mūsų pasaulis.

Šiltų Velykų. wub.gif thumbup.gif 4u.gif heart.gif
Pumbukas
Sveikutes smile.gif

unsure.gif

Su Sv. Velykom visus vaikucius ir mamytes!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Graziu ir stipriu marguciu !!!

Mes irgi sergame verysad.gif Buvom savaitgali prie juros, tai gal kur susisaldem. g.gif

Sveikatytes visiems mazuliukams 4u.gif

Kodėlčiukė
Ridu ridu margučiuką
Atvelykio takučiu.
Nupiešiau ant jo paukščiuką,
Kad užtektume dainų,
Kad žydėtų mūsų dienos,
Darbus laimintų dangus,
Kad sugriūtų kreivos sienos,
Kai tekės sėkmės medus.
Ziogutis
Skanių, stiprių ir sveikų švenčių 4u.gif

Labai bijau, kad prie mano žiogo neprikibtų sloga, nes šiandien labai jau vaikinas negražiai čiaudi. Tai pradėjau girdyti influcidą ir labai tikiuosi, kad jis mums padės.

Neprisimenu, ar rašiau, bet mano žiogas jau dvi savaites kaip darželinukas. Bijau, ką ir sakyti, bet labai jau jam patinka darželyje. Nepatinka tik pietų miego miegot lotuliukas.gif Susitarėm, kad jei nenori, tai gali ir nemiegoti, bet būtinai turi tyliai gulėti.
*Grazina*
Sveikos smile.gif Sian buvau pas pediatra,sake visk suzinos-apie musu neigaluma,ar mums jis tikrai priklauso ir pas skambins...
Nes ji nebuvo nei karto per 20metu darbo susidurusi.. Taigi ryt jau zinosim ir kokius dokumentus reiks pritaisyti...
Pumbukas
Kaip smagu Zioguti, kad Viliukui patinka darzelyje smile.gif Prisimenu, kaip mano vyresnelis pradejo lankyti darzeli, tai asaru pakalnes budavo. Koki pora menesiu stovedavo prie lango ir verkdavo, kol as isvaziuodavau. Paskui po biski apsiprato.
SOLVEIGUSIA
ziuriu temeles pavadinima pakoregavot thumbup.gif daugiau atidziau ziuresiu mirksiukas.gif o as dar norejau apie invaliduma uzklaust g.gif cia visiems su sita ligos diagnoze yra duodamas ar ne? ar pagal ligos sunkuma?
*Grazina*
Va va ir man labai idomu? g.gif Nes laukiu pedietro skambucio ka ji man pasakys... del neigalumo g.gif
Betse
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2009 04 14, 20:44)
o as dar norejau apie invaliduma uzklaust  g.gif cia  visiems su sita ligos diagnoze yra duodamas ar ne? ar pagal ligos sunkuma?
*

QUOTE(Miksta @ 2009 04 15, 09:01)
Va va ir man labai idomu? g.gif  Nes laukiu pedietro skambucio ka ji man pasakys... del neigalumo g.gif
*

QUOTE(vienišoji @ 2009 04 10, 13:02)
Dėmesio! Mūsų vaikams nuo gimimo priklauso neįgalumas ir valstybės piniginė kasmėnesinė parama. Visus reikalingus dokumentus turi sutvarkyti Jūsų vaiko gydytoja. Pinigėliai pradedami mokėti nuo paraiškos padavimo dienos.
Dėl ligos kodų:Q89.8 ir Q37.3
Čia galima juos rasti: TLK
Šeimos gyd. užpildo siuntimą į NDNT, sudeda išrašus (atliktus tyrimus, išrašus apie atliktas operacijas)
Dar nuorodėlė NDNT
Dabar pagal įstatymą LRS
Čia yra oficialiai pateiktas klausimas ir atsakymas į jį: 2008 02 05 data
*

linaluka
Buvome siandien Zalgirio klinikoje, kur kiekviena treciadieni konsultuoja specialistu komanda su veido mikrochirurgu Zalecku priesakyje. Keletas specialistu minciu:

Del burnytes masazu - sios klinikos logopedai netaiko jokiu tokiu masazu, nes:
- rezultatas nera geresnis, nei su masazais
- geriau lavinti naturaliais pratimais, kai burna laisva (pusti, kaisioti liezuvi, laizyti lekste ir pan.), o ne su svetimkuniu/masazuokliu burnoje
- masazai taikyti anksciau, kai chirurgija nebuvo taip toli pazengusi ir vaikams nieko kito negalejo pasiulyti. Siuo metu tai vis dar populiaru Rusijoje

Del dantuku - vaikuciai su gomurio nesuaugimu neturi didesniu bedu nei kiti vaikai

Del mazo apatinio zandikaulio - paprastai per pirmuosius 2-3 metus apatinis zandikaulis intensyviai auga ir dazniausiai jokiu papildomu korekciju nereikia

Del kalbos - darbas su logopedu prasideda nuo 3 metu, nes iki tol "mokinukas" dar labai nedemesingas ir nepasiduoda mokymui

Del gomurio operacijos - vis dar atliekama vaikams 1.5 metu

Del ausyciu - paprastai gomurio operacija issprendzia ir uzgulusiu ausyciu problema

Tai stai tokios sviezios zinios smile.gif
*Grazina*
O mes rytoj vaziuojam i savo poliklinika,pas chirurga-del neigalumo,visdelto nusprendziau pasidaryti...
ivonka
Sveikos smile.gif Su praejusiomis sventemis Jus smile.gif
Pas mus atsidare maza skylute, bet vis dar tikiuosi, kad gal uzsitrauks...
Vat tokios naujienos pas mus sad.gif
Kai buvo grazus oras, tai is lauko neislisdavom, o dabar kai salciau vistiek negaliu namo ivaryti vaiko... o jau snargliukai pasirodo unsure.gif
o del uzgulusiu ausyciu, tai mums sake, kad susitvarkys po operacijos, bet deja ne taip greitai kaip noretusi, tai jei daznai buna uzgulusios, tai reikia tokius vamzdelius i ausyte statyti, kurie gali buti nuo 6 men iki 3 metu, o po to jau turetu tikrai buti viskas ok
Fira
QUOTE(ivonka @ 2009 04 15, 17:04)
o del uzgulusiu ausyciu, tai mums sake, kad susitvarkys po operacijos, bet deja ne taip greitai kaip noretusi, tai jei daznai buna uzgulusios, tai reikia tokius vamzdelius i ausyte statyti, kurie gali buti nuo 6 men iki 3 metu, o po to jau turetu tikrai buti viskas ok
*

Ivonka, o iš ko tu sprendi, kad vaikučiui užgulę ausytės? Ar klausą tikrino, ar vaikutis pats pasako?
Zivilita
Sveikos mamytės pačios pačiausios 4u.gif
truputėli atšalo orai ir tenka namučiuose pabūti dažniau, o taip gera lauke rolleyes.gif bet reikia vistik saugoti mūsų tuos pipiriukus, ivonka gauni kažkaip sudominti kažkuo vaikutį namuose smile.gif
linaluka, kaip jūs?kaip tavo mergytė?kaip valgot?o tos žinios tikrai naudingos,ypač naujiems žmogiukams. Tik man kažkaip tiek daug visko nepasakojo, dėl ausų užgulimo visai man naujas dalykas?kaip sužinot ar Tėjukui neužgultos?dėl masažų irgi nesupratau,kam jie?
va mes šiandien buvo svertis ir matuotis, per mėnesiuką priaugo berniukas 450gr bigsmile.gif tai tikrai labai geri rezulatatai, sveriam dabar 5,5kg rolleyes.gif jau bandom valgyti košytę..tik kažkaip dar nelabai sekasi, papasakokit mamytės jei pamenat kaip jums sekės košytes pradėti valgyti, ar iš karto su šaukšteliu ar skystą iš buteliuko?aš bandžiau su šaukšteliu, bet jis burnoj ten su liežuviu mala mala tą maistą ir galiausiai išstumia...
Žioguti,smagu,kad tavo žiogeliui smagu darželyje, taip ir toliau 4u.gif
ivonka
Del ausyciu, tai mes kazkaip buvom pas LOR tai gydytoja sake, kad tokiems vaikuciams taip buna, o po to mums buvo ausu uzdegimas ir po jo iprasta kad buna uzgulusios ausys, bet po to dar vaziavom po 2 men ir daktare tokiu aparaciuku tikrino, ir sake kad yra uzgulusios, tai vat planuoju vasara nuvezt pas gydytoja, kad patikrintu ir patartu ka daryt, nes nera baisu kad ausys uzgulusios nes jos anksciau ar veliau susitvarkys , tiesiog tai kenkia kalbai, nes vaikas girdi netaisyklingai ir po to blogai sneka.. gydytoja sako uzspauskyt sau pirstais ausis ir suzinosit kaip girdi vaikas...
Papildyta:
Tiesa sveikinam Tejuka su 5 menesiu jubiliejumi smile.gif birthday.gif birthday.gif birthday.gif birthday.gif birthday.gif
tegu auga didelis ir sveikas smile.gif
O mano mazajai jau oziukai lenda, tai nelabai kuo sudominsi... smile.gif
Zivilita
ačiū 4u.gif
sopfi
QUOTE(ivonka @ 2009 04 15, 18:37)
Del ausyciu, tai mes kazkaip buvom pas LOR tai gydytoja sake, kad tokiems vaikuciams taip buna, o po to mums buvo ausu uzdegimas ir po jo iprasta kad buna uzgulusios ausys, bet po to dar vaziavom po 2 men ir daktare tokiu aparaciuku tikrino, ir sake kad yra uzgulusios, tai vat planuoju vasara nuvezt pas gydytoja, kad patikrintu ir patartu ka daryt, nes nera baisu kad ausys uzgulusios nes jos anksciau ar veliau susitvarkys , tiesiog tai kenkia kalbai, nes vaikas girdi netaisyklingai ir po to blogai sneka.. gydytoja sako uzspauskyt sau pirstais ausis ir suzinosit kaip girdi vaikas...

*

Nevisiems vaikuciam reikalingos sios tubeles,tai mato specelistai.Vokietijoje mums idejo per pirma operacija,sake isims 4-5 metuku.Gomuri mums operavo 9 menesiu,taip kad ausytes nesusitvarko(uzgulimas) po jos.Jejgu ji ju neturetu,tai kaip tu sakai-girdetu,taip,kaip mes uzspaude ausis.
O kaip jums atsidaro tos skylutes?pas mus tai gi deta ten i vidu kazkas,negali niekas atsidaryt.Tai jie tik uzsiuva?ar deda kaula?ar ta jie paprasciausiai daro gal dar veliau?
Tejukui 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif bolionelius.
O mes sergam,geriam antibijotikus verysad.gif na ligu maratonas doh.gif
Zivilita
QUOTE(sopfi @ 2009 04 15, 20:52)
Nevisiems vaikuciam reikalingos sios tubeles,tai mato specelistai.Vokietijoje mums idejo per pirma operacija,sake isims 4-5 metuku.Gomuri mums operavo 9 menesiu,taip kad ausytes nesusitvarko(uzgulimas) po jos.Jejgu ji ju neturetu,tai kaip tu sakai-girdetu,taip,kaip mes uzspaude ausis.
O kaip jums atsidaro tos skylutes?pas mus tai gi deta ten i vidu kazkas,negali niekas atsidaryt.Tai jie tik uzsiuva?ar deda kaula?ar ta jie paprasciausiai daro gal dar veliau?
Tejukui  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif bolionelius.
O mes sergam,geriam antibijotikus  verysad.gif na ligu maratonas  doh.gif
*

o kas gi jums????
ačiū už sveikinimus rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.