Gal kas galėtų patarti kaip kovoti su per greitai augančiu svoriu, nors nedaug valgiau per pastarasias 2 savaites priaugau dar 2 kg, dar tik 19 savaitė o pas mane +11 kg, iki nėštumo svėriau 58
QUOTE(Pelene246 @ 2009 04 09, 19:06) Gal kas galėtų patarti kaip kovoti su per greitai augančiu svoriu, nors nedaug valgiau per pastarasias 2 savaites priaugau dar 2 kg, dar tik 19 savaitė o pas mane +11 kg, iki nėštumo svėriau 58 nepergyvenk,pas mane irgi labai greit svoris augo pradzioje,po to sustojo ,kazkur nuo 20 sav,nors pries nestuma sveriau 53,dabar jau beveik 73 ,bet va jau antras menuo po puse kg tepriaugu. Su pirmais nestumais taip pat nemazai priaugdavau,apie 27,o nukrisdavo po gimdymo per menesi,taip kad svarbiau musu leliuko sveikata
Pastebejau tokia tendencija,kad daznai lb daug svorio per nestuma priauga tos moterys,kurios iki nestumo buvo labai lieknos,bet pagimdzius viskas atsistato i savo vietas,tad,manau,nereikia labai del to pergyventi
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2009 04 20, 18:50) Pastebejau tokia tendencija,kad daznai lb daug svorio per nestuma priauga tos moterys,kurios iki nestumo buvo labai lieknos,bet pagimdzius viskas atsistato i savo vietas,tad,manau,nereikia labai del to pergyventi O kaip Jus skaiciuojate pradini svori?As pvz iki nestumo sveriau 47, bet per pirmus du men nukrito iki 45,5 (maistas "iseidavo" iskart, arba net isvis negaledavau nieko valgyti QUOTE(Panelee @ 2009 04 21, 14:10) O kaip Jus skaiciuojate pradini svori?As pvz iki nestumo sveriau 47, bet per pirmus du men nukrito iki 45,5 (maistas "iseidavo" iskart, arba net isvis negaledavau nieko valgyti nuo pradinio svorio manyciau QUOTE(Pelene246 @ 2009 04 09, 20:06) Gal kas galėtų patarti kaip kovoti su per greitai augančiu svoriu, nors nedaug valgiau per pastarasias 2 savaites priaugau dar 2 kg, dar tik 19 savaitė o pas mane +11 kg, iki nėštumo svėriau 58 lieknesnes dazniausiai ir priauga daug svorio!!!ir stipriai nepergyvenk,pagimdysi ir atsikratysi Papildyta: QUOTE(Panelee @ 2009 04 21, 14:10) O kaip Jus skaiciuojate pradini svori?As pvz iki nestumo sveriau 47, bet per pirmus du men nukrito iki 45,5 (maistas "iseidavo" iskart, arba net isvis negaledavau nieko valgyti nuo 47 ir skaiciuok
Aciu uz atsakymus
niu as turejau su pirmu + 25, o dabar jau turiu + 14, iki gimdymo dar nemazai liko, tai itariu, kad irig vel bus panasiai kaip ir su pirmu. N ors siaip valgau tikrai nemazai, ir kada tik noriu... teks veliau su kg kariauti, po pirmojo gimdymo galima sakyti nesunkiai 25 numeciau, aisku laikaisuis dietos, truputuka pasportavau, o per sia vasara vien nevalgydamam po 18 val minus 1o kg "pameciau"
Mano svoris per nėštumą kosminiu greičiu augo
Po 4 mėnesių nukrito 30 kg
na mano svoris irgi auga nezmoniskai greitai, as per 5-6 men prieauga 5kg
daktare net issiziojo kai naktim nemiegosim ir neturesim laiko net pavalgyti pacios
Man su pirmu priaugo 22 kg, bet augo paskutiniais mėnesiais, va tada tai būdavo, per 2 sav. po 5 kg. Vyras su gyd. juokdavosi, kad rakins nuo manęs šaldytuvą. Ir atrodo nevalgydavau jau baisiausiai, bet labai jau pyrago norėdavosi
Labukas visoms
Man jau 23 sav ir per paskutines savaites labai pradejo augti svoris, kas savaite priaugu apie 800g, isviso jau 8kg. ir negaliu pasakyt kad valgau uz du, valgau kai noriu bet nepersivalgau nes labai greitai pradeda spausti skrandi. Pasidariau paranojike
Na mums dabar eina 31savaite ir kol kas sveriu virs 5kg daugiau nei iki nestumo,manau,kad visas grazumas laukia priesaky,bet labai daug tikiuosi neuzsimesti ant saves
Pries
Sveikos
As irgi labai pergyvenu del to svorio, tiek su juo esu kovojus anksciau Kai pastojau per pirmus 3 men. augo pobiski +1,5 kg, o paskui nezmoniskai greitai - is 64 dabar jau 82/ ugis 174 ir tikrai daug nevalgau, ir vakare neprisivalgau, valgau kaip iprastai, dabar jau + 18 Gelbeja tik viena mintis, kad daugelis numeta po gimdymo tuos kg QUOTE(agnepetal @ 2009 04 23, 13:28) Labukas visoms Man jau 23 sav ir per paskutines savaites labai pradejo augti svoris, kas savaite priaugu apie 800g, isviso jau 8kg. ir negaliu pasakyt kad valgau uz du, valgau kai noriu bet nepersivalgau nes labai greitai pradeda spausti skrandi. Pasidariau paranojike va va, man panasiai , tik man 26 savaite.. atrodo valgau normaliai, o kas savaite vos ne po kg.. nors iki kokios 21 savaites svoris augo labai pamazu..
nezinia nuo ko tas svorio prieaugis priklauso, as pries nestuma 62 sveriau, db apie 70 sveriu, dar pusantro menesiuko iki gimdymo liko
ir man tas svoris auga labai
svoris augo sparciai ir pas manekas men po 2, po 1 kg ,,,,bet link pabaigos tai tik po 0,5 kg.
pries nestuma sveriau 70, o dabar 80 kg parupo ir man tas staigus svorio kitimas tai pradejau svertis ryte ir vakare namie,,,, o pasirodo jis net skiriasi visu kg tai yra vandenys , kurie kaupiasi pas mus per diena...
Stabdyti svorio augimą galima nebent dietomis
Priaugau tikrai daug (apie 20 kg) nuo nėštumo pradžios Kartais pagalvoju, kas būtų, jei gydytojas imtų dėl to priekaištauti
Na mane jaudina ne pats svoris ,bet pilvo dydis .Jauciu kad tuoj sprogsiu ,o dar reik isgyventi iki rugpjucio pabaigos.Jau priaugau 12kg,kai su pirmu buvau vos priaugus 10kg.Tai dabar nezinau kaip cia toliau bus ,nors man gydytoja nieko nesake kad per menesi priaugau 3kg
Man per viena menesi (7-ta) svoris soko nes 6 kg!!!
as tai irgi baisiausiai pergyvenu del savo svorio, bet turiu prisipazinti, kad valgau tikrai kada tik uzsimanau
Iki 4 men. nepriaugau nei 1 kg, o va per siuos 3 men jau priaugau beveik 14 kg tikiuosi po gimdymo nukris, nors pries nestuma su svoriu pastoviai kovodavau, tai bijau, o jeigu nekris.....
Sveikos, tuoj as visas sokiruosiu
Kg ir man labai aktualus. Su pirmaja priaugau 22 kg ir jie nukrito lygiai per 11 men. Bet ir vel "bac" pastojau". 1 tr. svoris kaip ir neuago (gal 1.5 kg) , 2 trm turejau apie 5 kg 9tai per 3 men.) Pamenu, kad 6-to men pab. nuejau pas gine, pasakaiu, kad +6.5 kg ir ji net pakele galva nuo popieriu: "Labai nedaug". Bet dabar 7men pabaiga, o per ji surinkau +4.5 kg!!! 31 sav. prasideda, o as +13 kg. Siaip gal ir normalu, bet tikrai nenormalu, kai per menesi +4.5 kg. JAu susitaikiau su mintim, kad per likusius 2 men galiu ir kt. 6 kg priaugti..Suprantu, kad dabar pats augimas leliuko, bet...Taip noretusi nevirsyti 15-16 kg...O svarbiausia, kad valgau labai daug vaisiu, darzoviu, jokio kepto maisto, labai saikingai saldumynus (2-3 soko saldainiai arba i savaite 1-2 ledu porcijos, ar tai daug?)
Ir aš labai bijau per daug svorio priaugti... Per 10 nėštumo savaičių nepriaugau nei 1 kg, o per pastarąsias tris savaites- visus 3... Atrodo valgiau tiek pat, bet kai kilo svoris. Net ir ant drabužių jaučiu- labiau veržia ne tik per liemenį bet ir per klubus, šlaunis. Manau reik griežčiau žiūrėti į sveiką mitybą. Tačiau ne visada išeina atsispirt pagundai suvalgyti ledų porciją ar dar šiltą gardžią bandelę. Visas toks maistukas nera geras nei mūsų mažyliams nei žinoma ir mūsų kūno linijoms.
man jau 10 savičių, bet kol kas esu numetusi 0,5 kg...Kad taip ir toliau
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2009 04 20, 18:50) Pastebejau tokia tendencija,kad daznai lb daug svorio per nestuma priauga tos moterys,kurios iki nestumo buvo labai lieknos,bet pagimdzius viskas atsistato i savo vietas,tad,manau,nereikia labai del to pergyventi na as sveriau apie 51 kg, o dabar jau apie 12-13 kg priaugus.bent taip namie svarstykles rodo, o poliklinikoj dviem kilogramais daugiau. kas durniausia manes nepasvere nestumo pradzioje Papildyta: QUOTE(Esha @ 2009 06 22, 08:39) Ir aš labai bijau per daug svorio priaugti... Per 10 nėštumo savaičių nepriaugau nei 1 kg, o per pastarąsias tris savaites- visus 3... Atrodo valgiau tiek pat, bet kai kilo svoris. Net ir ant drabužių jaučiu- labiau veržia ne tik per liemenį bet ir per klubus, šlaunis. Manau reik griežčiau žiūrėti į sveiką mitybą. Tačiau ne visada išeina atsispirt pagundai suvalgyti ledų porciją ar dar šiltą gardžią bandelę. Visas toks maistukas nera geras nei mūsų mažyliams nei žinoma ir mūsų kūno linijoms. na tai jau po truputi ir pradeda augti tas svoris. 10 savaiciu dar labai mazai buvo, nebuo kam augti
man ir svoris auga labai greit,nes pries
QUOTE(zuika26 @ 2009 06 26, 15:56) man ir svoris auga labai greit,nes pries na gal ir nemazai, bet visom skirtingai, nenusimink
Nepergyvenkit dėl to svorio. Daug mano draugių būdamos labai lieknos priaugdavo po 20-30 kg net ir po gimdymo tas svorislabai greitai kažkur dingdavo per keletą mėnesių
Na mano svoris pries pastojima buvo 55-57 kg, visada turedavau prisiziureti. Dabar 35 savaite ir jau yra +22 kg. Baisoka
Mano svoris iki nestumo buvo 54kg, o 21sav. buvo jau +8kg:( Kazkaip baisoka, nes saldytuvas siaubingai traukia:(, nors dabar pradejau po 18 val nebelandziot i saldytuva, o jei labai uzsinoriu ko nors tai kokia darzove ar vaisiu suvalgau. Tai tikiuosi,kad pristabdysiu svorio augima, nes ir taip jau sluoksnelis lasinuku ant visus vietu atsirado:(
QUOTE(spurgiux21 @ 2009 08 29, 20:50) Mano svoris iki nestumo buvo 54kg, o 21sav. buvo jau +8kg:( Kazkaip baisoka, nes saldytuvas siaubingai traukia:(, nors dabar pradejau po 18 val nebelandziot i saldytuva, o jei labai uzsinoriu ko nors tai kokia darzove ar vaisiu suvalgau. Tai tikiuosi,kad pristabdysiu svorio augima, nes ir taip jau sluoksnelis lasinuku ant visus vietu atsirado:( nemanau,kad sveika nevalgyti po 18val apskritai, o tuo labiau nesciai.geriau valgyk daznai ir po nedaug,daug darzoviu, vaisiu,varskes, mesytes.visko reikia
Sveikulės
QUOTE(Amri32 @ 2009 08 30, 15:14) Sveikulės manau nerimaujate be reikalo kai laukiausi sunelio (svėriau maždaug 50kg.) priaugau 12 kg ir tuos paskutinius 4 per paskutinį mėn , kas savaite po kg, nors ne paskutine savaite jau neaugo svoris, bet šiaip tik išėjau i dekreta ir pradėjau aukti pagimdžius iškart -7kg, likusieji per kelis mėn, bet 4kg vistiek liko prisiminimui šiaip manau, kad kai turėsit leliukus mažus, tai norit nenorit tas svoris kris
Spurgiuks 21 mano manymu labai teisingai nusprende.. Nes ir as jau nuo siandien, po 18.00 tik vaisius ar darzove.... Kolkas esu +7kg ( man 18sav),bet baisu, nes su pirmu +26kg buvo.. Tai dabar labai ziuriu savo svori,bent jau stengiuosi... sakonegalima nevalgyti... teisingai, tikrai negalima, bet apsiryti ar sveika???-nemanau... Diena valgom normalias porcijas, o vakare prisilaikom.. Sunku, bet kitaip as negaliu, nes po gimdymo man nukrito 4 kg, ir viskas, sustojo, niekas niekur neistirpo, gramdziau nuo saves po kilograma.. Tai tikrai nepats linksmiausias dalykas
Stiprybes, kas su manim prisilaikyti vakare nuo ivairiausiu skanumynu
Matau mano kosmarai pamazu pradeda pildytis, 23 savaitės- +9 kg! Panasu, kad jau neispildysiu savo svajones per visa nestuma priaugti 15 kg...
Sveikos
sustabdyti ta svori galima tik prisiziurint ka valgai. pvz. sumazinkit saldunynu, konditeriniu gaminiu kiekius, apskritai miltiniu patiekalu kiekius. maitinitis sveikai
As taip sveriau 58kg pries nestuma. Dabar man 8asis menuo, o as sveriu 80kg.
Taciau keisciausia tai, kad daugiausiai svorio priaugau nestumo pirmoje puseje.
Sveikutes,
as jau irgi gavau bart nuo gydytojos uz svori... 18 sav, +7 bet as pastebejau, kad ne nuo maisto man kaupiasi svori. pradejo tinti rankos, akiu vokai. Kaip kovojat su skysciu kaupimusi?
Gerai,kad dauguma taip lengvai atsikrato svorio.O as priaugau apie 20,jau praejo ne vieni metai,o 10kg tebesinesioju
QUOTE(Tuze @ 2009 09 14, 07:41) Sveikutes, as jau irgi gavau bart nuo gydytojos uz svori... 18 sav, +7 bet as pastebejau, kad ne nuo maisto man kaupiasi svori. pradejo tinti rankos, akiu vokai. Kaip kovojat su skysciu kaupimusi? Sveika, na su skysčių kaupimųsi ir kovoju būtent Skysčiais Papildyta: Na, šiandienai esu priaugusi 5kg - pagrindiniai kylai užsidėjo šiom savaitėm, nes buvau atostogose ir kepdavau obuolių pyragus
Ir man svoris nenormaliu greiciu auga - i savaite po kila prisideda. Nusprendziau maista priziureti, vakarais tik koki obuoli ar kriause, vaikscioti daugiau. Ale taip valgyti norisi, kaip niekad
Sveikutes, ir as pasipasakosiu
Turiu irgi rupintis tuo ka valgau, nes esu tokia - kiek idesi, tiek turesi Tik pastojus (dar nezinojau) tasirado toks apetitas, ir saldumynams, ko anksciau nelabai megdavau. Kiekviena savaitgali tempiau torta namo. Tai kai pirma kart nuejau pas gine, kazkur 5 savaites buvo, tai svoris jau 5 kg padidejes buvo Paskui tas zveriskas apetitas truputi sumazejo ir svoris nezymiai nukrito. Nuo 3 men pasijauciau labai gerai, pradejau i baseina vaiksciot, mankstintis, valgyt stengiausi sveikai, tai daugiau nebekilo. Bet dabar jauciu, kad vel patizau. Vel rankos link pyragu ir keptu bulvyciu tiesiasi. I baseina negaliu kuri laika eiti, nes kazkokia alergija, pabere truputuka. Labai nekenciu, kai apima toks vangumas. Dar ir hemoglobinas kiek zemokas, gal ir tai truputi itakos turi. Taigi reik kazkaip susiimt, virt jautiena su darzovem, vel pradet mankstintis, tada manau bus ok, o kitaip tai pasidarysiu kaip maisas nuo ko nei man nei leiui nebus gerai!
Sveikos
QUOTE(Margareta @ 2009 09 06, 22:15) sustabdyti ta svori galima tik prisiziurint ka valgai. pvz. sumazinkit saldunynu, konditeriniu gaminiu kiekius, apskritai miltiniu patiekalu kiekius. maitinitis sveikai Tikra tiesa,mano atveju irgi taip buvo.Tiek atliko tyrimu-siaubas.Na taip trauke tie saldumynai.Grieztai uzdraude cukru vartoti,net i arbata.Patare naudot medu vietoj jo.
As taip pat per paskutini vizita pas gine gavau bart del svorio (per 6sav. - 6kg), zodziu stabiliai po 1kg per savaite. Tai gine pasake, jei taip ir toliau, galim tureti rimtu bedu - prasides tinimai, padides kraujospudis ir teks ligonineje "ilsetis" - zodziu viskas gali baigtis nesciuju velyvaja toksikoze.
Tai po vizito taip supykau ant saves, kad tikrai pradejau labai ziuret ka valgau. Siaip per visa nestuma niekada nemegau saldumynu, tik labai megstu kepta, astru maista. Tai nuo siol stengiuos rinktis troskinta garuose, ar virta maista, o uzkandziauju vaisiais matau nesu viena su per greit uzugusiu svoriu... smagiau visgi tikiuosi, kad po gimdymo kai supsim savo leliukus ant ranku jau busim lieknos ir grazios |