Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kaip sustabdyti per greitai augantį svorį
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4
SimonaV
QUOTE(Indare @ 2010 04 30, 17:21)
Na, aš labiausiai bijau, kad dabar dar tik tas svoris ir pradės augti g.gif  Jei dar kokį porą priaugčiau tai nieko baisaus smile.gif , bet jei kokį 10 doh.gif  verysad.gif Ne dėl to jaudinuos, kaip atrodysiu, bet dėl to, kad man jie sunkiai sunkiai kris paskui verysad.gif  Gerai būtų, kad kaip tu sakai, kad tie kilogramai paskui nukris smile.gif Čia daug mamyčių sakė, kad pabaigoje labai svoris auga g.gif  O iš savo patirties tai nežinau, nes dar tik pirmas nestuke.gif
*

Man irgi pirmas nestuke.gif ,ispradziu ir as pergyvenau,dar mano brangusis pareiske noresiu taves tokios,kokia buvai.Tai as jam sakau nu jau nenoreciau vel 47kg sverti,nors iki 55kg,nu tai bus matyt,bet db tai rubus teko jau 3x pirkti lotuliukas.gif
<nemiga<pievoje<
QUOTE(SimonaV @ 2010 05 01, 07:23)
Man irgi pirmas  nestuke.gif ,ispradziu ir as pergyvenau,dar mano brangusis pareiske noresiu taves tokios,kokia buvai.Tai as jam sakau nu jau nenoreciau vel 47kg sverti,nors iki 55kg,nu tai bus matyt,bet db tai rubus teko jau 3x pirkti  lotuliukas.gif
*

blink.gif na, ir pareiškimas, taigi neįmanoma.... ir krūtys padidės, paskui sumažės, nukars kažkiek, pilvas gali pasikeisti, strijų atsirasti ir dar daug dalykų....

žmonės apskritai keičiasi
jordan
QUOTE(SimonaV @ 2010 05 01, 06:23)
Man irgi pirmas  nestuke.gif ,ispradziu ir as pergyvenau,dar mano brangusis pareiske noresiu taves tokios,kokia buvai.Tai as jam sakau nu jau nenoreciau vel 47kg sverti,nors iki 55kg,nu tai bus matyt,bet db tai rubus teko jau 3x pirkti  lotuliukas.gif
*

koks nesupratingumas doh.gif bet kaip sakoma,jei myli,tai ir myles visokia 4u.gif aisku,mes ir pacios neretumem,kad liktumem tokios kokios ir buvom iki gimdymo,bet deja dazniausiai taip neivyksta mirksiukas.gif
Balabolka
QUOTE(Indare @ 2010 04 30, 17:21)
Na, aš labiausiai bijau, kad dabar dar tik tas svoris ir pradės augti g.gif  Jei dar kokį porą priaugčiau tai nieko baisaus smile.gif , bet jei kokį 10 doh.gif  verysad.gif Ne dėl to jaudinuos, kaip atrodysiu, bet dėl to, kad man jie sunkiai sunkiai kris paskui verysad.gif  Gerai būtų, kad kaip tu sakai, kad tie kilogramai paskui nukris smile.gif Čia daug mamyčių sakė, kad pabaigoje labai svoris auga g.gif  O iš savo patirties tai nežinau, nes dar tik pirmas nestuke.gif
*

man nuo 32 ar nuo 33 sav sustojo svorio augimas, na ne visai sustojo, bet labai apmazejo. Jei per menesi priaugdavau nuo 2 iki 4 kg, tai dabar per menesi max buvo 1,6 kg. Taip kad visom skirtingai. Mano skrandis gerokai suspaustas ir nesinori valgyt. Saldumynu valgau mazai, daug vaisiu ir naturaliu sulciu stikline per diena. Siaip tai reikia daznai ir mazai valgyt. Man pasitvirtino. O vaikas nediduka spas mane. Minimumas jei imti vidutini vaika besivystant. Vandenu norma. Dabar esu priaugus 17 kg ir manau akd dar kokius 2-3 priaugsiu. Na as manau bus gerai jei iki 20 kg bus. Daugiau bijau jau. Bus matyt. O numest vistiek numesim, sunkiau ar lengviau.
Indare
QUOTE(Balabolka @ 2010 05 01, 14:36)
man nuo 32 ar nuo 33 sav sustojo svorio augimas, na ne visai sustojo, bet labai apmazejo. Jei per menesi priaugdavau nuo 2 iki 4 kg, tai dabar per menesi max buvo 1,6 kg. Taip kad visom skirtingai. Mano skrandis gerokai suspaustas ir nesinori valgyt. Saldumynu valgau mazai, daug vaisiu ir naturaliu sulciu stikline per diena. Siaip tai reikia daznai ir mazai valgyt. Man pasitvirtino. O vaikas nediduka spas mane. Minimumas jei imti vidutini vaika besivystant. Vandenu norma. Dabar esu priaugus 17 kg ir manau akd dar kokius 2-3 priaugsiu. Na as manau bus gerai jei iki 20 kg bus. Daugiau bijau jau. Bus matyt. O numest vistiek numesim, sunkiau ar lengviau.
*

Na va, kaip smagu, kad ne visom svoris auga paskutinėm savaitėm labiausiai smile.gif Gal ir man taip bus thumbup.gif
Mamyte_Ausryte
kitom juk dar ir krenta svoris paskutinem sav 4u.gif o siaip daug dazniau girdziu kad likus porai saviciu iki gimdymo svors nustoja auges

As su pirmu nestuke.gif priaugau net 32kg doh.gif dabar jau prasiejo 20-ta sav ir kolkas turiu +3kg, svoris auga mazaduag pagal vadoveli nuo 12sav po 50gr per diena bigsmile.gif Labai tikiuosi, kad taip ir toliau bus ir kad nepriaugsiu daugiau nei 16kg, nors siaip savojoju tik 11 uzisdet ir baigt sverdama 65kg, bus matyt ar lemta mano norui issipildyt blush2.gif
SimonaV
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2010 05 01, 12:41)
blink.gif na, ir pareiškimas, taigi neįmanoma.... ir krūtys padidės, paskui sumažės, nukars kažkiek, pilvas gali pasikeisti, strijų atsirasti ir dar daug dalykų....

žmonės apskritai keičiasi
*

Na krutys nukarsta tik lb dideles,pas mane lb nedideles,o striju kolkas nera isvis,lb grazi oda,istisai aliejumi tepu viska,nevisoms taip blogai buna.Strijos,kad ir atsiras ju niekas nematys po rubais.Tik del svorio jis pasake.Tikiuosi,kad nebusiu lb stora veliau,nes mama mano buvo isvis smulki. smile.gif,o ir pagimde vaiku nemazai.
freza80
QUOTE(SimonaV @ 2010 05 02, 15:28)
Na krutys nukarsta tik lb dideles,pas mane lb nedideles,o striju kolkas nera isvis,lb grazi oda,istisai aliejumi tepu viska,nevisoms taip blogai buna.Strijos,kad ir atsiras ju niekas nematys po rubais.Tik del svorio jis pasake.Tikiuosi,kad nebusiu lb stora veliau,nes mama mano buvo isvis smulki. smile.gif,o ir pagimde vaiku nemazai.
*

Na, esu mačius nelabai gražių krūtinių po maitinimo, nors jos buvo mažos verysad.gif Tiesiog subliūkšta ir lieka tokia "nusmukusi" oda ... Bet tai nėra taisyklė ax.gif

Beja, mano oda prieš porą savaičių irgi buvo labai graži, tepliojau ir kremais, ir aliejukais dukart dienoj... ax.gif Bet per kelias dienas tiesiog ėmė ir sutrūko doh.gif Nieko nepadarysi, kai toooks pilvas nestuke.gif Beja, mamai per du nėštumus mažiau strijų atsirado nei man dabar per pirmąjį blush2.gif
SimonaV
QUOTE(freza80 @ 2010 05 02, 16:07)
Na, esu mačius nelabai gražių krūtinių po maitinimo, nors jos buvo mažos  verysad.gif  Tiesiog subliūkšta ir lieka tokia "nusmukusi" oda ... Bet tai nėra taisyklė  ax.gif

Beja, mano oda prieš porą savaičių irgi buvo labai graži, tepliojau ir kremais, ir aliejukais dukart dienoj... ax.gif  Bet per kelias dienas tiesiog ėmė ir sutrūko  doh.gif  Nieko nepadarysi, kai toooks pilvas nestuke.gif  Beja, mamai per du nėštumus mažiau strijų atsirado nei man dabar per pirmąjį blush2.gif
*

mano mama 6 vaikus pagimde,bet krutine tikrai nebuvo baisi.Beja man lb grazu krutine didele,visa gyvenima svajojau tureti. smile.gif Nezinau tiesa pasakius kaip tos strijos net atrodo,nei pas draugiu nemaciau,tik girdejau,kad buna. g.gif
<nemiga<pievoje<
QUOTE(SimonaV @ 2010 05 02, 15:28)
*

tikrai ne rodiklis, nors kitos jau čia ir parašė, gali krūtys nukarti ir mažos, ir didelės, o strijų atsiradimas, deja, nuo kremų nepriklauso, kad ir kokie jie brangūs būtų. Taip pat vienoms po kiek laiko tų strijų, jei ir buvo, nieko nematyt, o kitoms ir operacijų prireikia..
Aš tikrai čia negąsdinu, sakau, kaip yra ir nėštumas neišvengiamai pakeičia kūno formas, tik vienoms labiau, o kitoms - mažiau. 4u.gif

pradėjom ne į temą šnekėt blush2.gif
SimonaV
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2010 05 02, 17:07)
tikrai ne rodiklis, nors kitos jau čia ir parašė, gali krūtys nukarti ir mažos, ir didelės, o strijų atsiradimas, deja, nuo kremų nepriklauso, kad ir kokie jie brangūs būtų. Taip pat vienoms po kiek laiko tų strijų, jei ir buvo, nieko nematyt, o kitoms ir operacijų prireikia..
Aš tikrai čia negąsdinu, sakau, kaip yra ir nėštumas neišvengiamai pakeičia kūno formas, tik vienoms labiau, o kitoms - mažiau.  4u.gif

pradėjom ne į temą šnekėt  blush2.gif
*

kaip bus taip,svarbu,kad lb daug kg nepriaugciau.Db tik 60.5kg svoris smile.gif
Bluebell
ne apie strijas tema ir nukarusius papus!!! lotuliukas.gif doh.gif

QUOTE(Rita_Sa @ 2010 04 29, 09:10)
Sveikos, as tik dabar prisijungiau prie jusu smile.gif
Vienos raso, kad per nestuma priauga po 14kg ir maziau, man 20savaite, o as jau 24kg pavariau... siaip gal nebuciau pergyvenusi labai ir pan, jei ne gydytojos zodziai "va va, nestumas isprovokuoja visoskias ligas, cukralige, skydliauke ir pan." va tada issigandau, labai sunkiai ir po ilgu bnadymu stebukliukas pas mane pilve, tai dbr visko bijau (bet kilogramai negasdino), visokiu pilvo skausmu ir pan., vizito pas endokrinologa dar pora savaiciu lauksiu, o noretusi greiciau, kad nuramintu:/  help.gif  Niekada nebuvau is kudu, buvau moterisku apvalumu, bet ne stora, ugis 178-180, o sveriu dbr 103kg, kaip ir mano vyriskis, kuris 192ugio. Valgau kaip nezmogus, alkana ir alkana, nakti po eilinio "pasivaiksciojimo"i tulika uzsuku ir i saldytuva, nes toks skrandzio maudimas lyg pora dienu nevalgiusi buciau. Toks laukiamas tas musu mazytis, bet dbr kai gydytoja taip prigasdino, bijau ir zliumbcioju (nezmoniskas jautrumas viskam), o kai isizliumbiu, tai galiu ir Afrikos vaikus badaujancius apverkti.
*

lotuliukas.gif
taip nuosirdziai aprasei, stenkis sveikus i skrandi kist cool.gif
Ievike
Sveikos mamos bigsmile.gif Prisiminiau kaip man su pirmuoju buvo, plėčiausi į visas puses doh.gif pamenu nuvažiavau gimdyt užlaipino ant svarstyklių ir o Dieve doh.gif net +25 kg blush2.gif Šokas buvo nerealus, nors pati kažkaip to svorio nejaučiau , jaučiausi l.gražiai nestuke.gif O po gimdymo per porą mėn nukrito visas svoris ir dar į minusą pavariau thumbup.gif , bet išryškėjo ant kojų ir pilvo strijos, gal nuo greito tokio svorio kritimo, nes nėštumo metu buvo lygu gražu. O va dabar jau 35 sav. tai priaugau tik+10 kg, bet pati jaučiuos kaip kokius 30 priaugus, nes užaugo tik pilvelis nerealaus dydžio, bet jaučiu kad kris svoris sunkiau šį kartą, bet bus matytis. Vis tiek džiaugiuosi būdama nestuke.gif nerealus jausmas thumbup.gif jaučiu kad norėsiu pakartot blush2.gif biggrin.gif
Bluebell
na as 29 sav jau +11 turiu doh.gif doh.gif
taip niekas ir neatsako i temos klausima, kaip sustabdyt ta per greita augima, kai viska darai o vistiek auga lyg kebabus rytum doh.gif
uups
QUOTE(Bluebell @ 2010 05 21, 15:57)
taip niekas ir neatsako i temos klausima, kaip sustabdyt ta per greita augima, kai viska darai o vistiek auga lyg kebabus rytum  doh.gif
*

matyt, ne viska darai mirksiukas.gif
atidzhiau perskaichius tema, yra labai neblogu postu, pvz:

QUOTE(M.Rasele @ 2009 11 12, 13:27)
Man jau baigiasi 38 savaite, pakolkas priaugau 10 kg. Manau per pora likusiu (nezinia ar tiek liko smile.gif priaugsiu dar koki viena kita kg, nes manau siuo momentu svoris auga labiausiai.
As stengiausi visa nestumo perioda maitintis sveikai. T.y. Pradejau valgyti pusrycius, ko anskciau buvau nedariusi, nes ryte kartais jauciausi alkanu alkaniausia. Pietums - karstas patiekalas su sriuba (kol dirbau taip valgiau). Vakariene irgi pakankamai soti, svarbiausia nepersivalgyti, o pavalgyti smile.gif. Kartais tarp valgiu suvalgydavau lengvu uzkandziu  - vaisiai,  stikline kefyro, jogurtas, riesutai. Kadangi nemegstu saldumynu, labai dziaugiausi, kad nestumo metu ir neatsirado nesveikas noras juos valgyti.  Del pacio maisto - as valgau daug darzoviu, vaisiu (stengiuosi valgyti tik Lt uzaugintus), pati gaminu maista,  as nevalgau pirktiniu pusfabrikaciu, ir pan., man tiesiog neskanu. Nera ko lyginti su savo pagamintu maistu.
Del sportavimo - esu pakankamai sportiska, todel ir viso nestumo periodu stengiausi sportuoti. As daugiausia pries nestuma begiojau, pastojus beveik jau nebebegiojau, kartais lengva ristele, bet stengiausi ta pati atstuma ne prabegti, o praeiti, nauda irgi labai didele.  Svarbiausia judeti, ir neleisti savo kunui visiskai suglebti.... Stengiausi vaikscioti visur- retai naudojausi transportu, nemazus atstumus mieste eidavau pesciomis.
isejus i dekreta, pradejau lankyti baseina, manksta vandenyje man patinka, ir ja daryti labai lengva.
viso nestumo metu as daug demesio kreipiau i savo svori, namuose sverdavausi po keleta kartu per diena, budavo dienu, kad svoris ryte ir vakare skirdavosi 2.5-3 kg. Per nakti svoris sugrizdavo vel i normalu.  Vienu momentu, svorio augimas jau buvo igaves pagreiti, bet as laiku ji sustabdziau, pakeiciau maisto raciona, valgiau daugiausia darzoves, ryzius, ir jokio kaloringo maisto, aisku pirmomis dienomis, ypac velai vakare atsirasdavo nemazas alkis, ji stengdavausi numaldyti sauja razinu, jokiu budu ne kepsniu ar panasiai smile.gif
Svorio augimui manau dideles itakos turi ir pacio zmogaus fiziologija, ar skysciai kaupiasi organizme.
Pastarosiomis dienomis pradejo kazkaip karts nuo karto skaudeti nugara ir kojas, man atrodo, kad tai susije su svoriu. Kartais jau nebesu tokia judri, kaip noreciau buti, bet dar i 5 auksta uzlipu nepavargus.
Manau svarbiausia noreti nepriaugti labai daug svorio, ir jums pavyks
*

QUOTE(Balabolka @ 2009 12 07, 10:07)
Tema man atrodo kiekvienai skaudi ir jautri. Mums dar tik 16ta sav. o priaugau beveik 3 kg. iki nestumo sveriau max 52 kg. dabar svarstykles pakyla vakarais iki 55 sad.gif manau kad truputi gal ir per daug. Nezinau kodel, bet gydytoja liepe priaugti 11 kg tik. Kaip ta padaryt - nelabai zinau. Beveik nebevalgau bulviu, tik mesas gerai iskeptas su ryziais ar grikiais ar tiesiog su darzovem. Siaip valgau tik namini maista, jokio pirktinio, jkiu bandeliu, pirktu tortu, pyragu ir pan. Viska darau namie. Manau kad maitinuosi tikrai pakankamai sveikai, kiek tai yra imanoma. Vienintele problema - vakarinis valgymas - as per diena ne tiek noriu valgyt kiek vakare. aisku stengiuos nedaug, koki kiausini blogiausiu atveju, o siaip vaisiai, varskes desertukas. Saldumynu iki nestumo isvis negalejau pakest, o dabar be ju sunku. Bet ne kasdien sau leidziu.
Del sporto - iki nestumo sportavau ir dabar sportuoju. Turiu nusipirkus ta dideli nestukiu kamuoli ir kasdien stengiuos pasimankstinti. tai yra lengva pakankamai ir naudinga. Taip pat (kai nelyja) - po pietu visada einu pasivaiksciot, nors 20-30 min. Mes gyvenam miske, todel visai smagu ir taip pat manau kad naudinga. Ir kai iseisiu i dekreta eisiu i baseina, lankysiu tas nestukiu manksteles vandeny! labai laukiu jau.
*

Baltute2
Labai aktuali ir man jau si tema, per paskutine sav priaugau 2kg, nesuprantu nei kaip nei is kur, nes rubai liko kokie buvo, niekas neverzia, tik zandai ir pilvas padidejo. Pirmas dvi geguzes sav svoris laikesi, priaugau vos 500g, o dabar kai soktelejo tai net baisu. Bet as itariu, kad kaupiasi skysciai, daug visko geriu, daznai einu i wc, bet po nedaug palieku, plius valgau juk ne kibirais, daugiau darzoviu, varskytes. Kazkoks liudesys, jau turiu + 12kg, o kas bus per ateinancius pora men kurie dar liko unsure.gif
Beje gal zinot ka daryt kad skysciai nesikauptu? g.gif
uups
QUOTE(Baltute2 @ 2010 05 23, 09:51)
Beje gal zinot ka daryt kad skysciai nesikauptu?  g.gif
*

nelabai ka padarysi schmoll.gif
man ginekologas liepe gerti dilgeliu arbata bent 2x per diena ir Magni 2x per diena po 250mg. Dilgeles nelabai, o magnis tikrai padejo. Valgiau daug arbuzu.
Dar ziurint kaip jie ten pas tave 'kaupiasi' ar tik itari kad kaupiasi, ar tinsta rankos/kojos. Jei yra tikra edema, kai kam padeda dideles vit C dozes (edemai esant kraujo plazma ishsilieja i poodi del to, jog sutrukineja smulkieji kapiliarai).
Shiaip tai tas skyschiu kaupimasis ne tradedija (jei nera drauge su preeklampsija). Po gimdymo skyschiai gana greit isheina,- man per 3 sav po antro
gimdymo jau nukrito 16 kg. Kai slugsta patinimas nuo koju,- per diena 'nukrenta' apie kilograma...
Taip, kad svoris svoriui nelygu mirksiukas.gif
EdIcIuX
Sveikos, skaitau ir pavydziu tom kurios tiek mazai priauga biggrin.gif pries nestuma sveriau apie 70 kg, taciau kai prasidejo pastovus pykinimas ir vemimas po 7 kartus per diena, nukrito iki 60 kg...taciau kai pradejau vel normaliai valgyti svoris pradejo labai augti, priaugo iki buvusio svorio ir dabar sveriu 73,5 kg... paskutiniu metu leciau auga svoris, bet vis tiek daug smile.gif man irgi vakarais labai norisi valgyti, taciau visokius niekus, sokoladukai ir pan biggrin.gif manau, reikes atsisakyti valgymo vakarais, kad paskui nebutu dideliu problemu smile.gif man dabar 24 savaites
varlius
QUOTE(Baltute2 @ 2010 05 23, 10:51)

Beje gal zinot ka daryt kad skysciai nesikauptu?  g.gif
*

Vienas is skysciu roganizme kaupimosi veiksniu - druska. Taigi, reikia kuo maziau jos vartoti. Ypac paskutinemis nestumo savaitemis, kai tinimai "dziugina" daugeli nestuke.gif Tik vat pati nezinau kaip tos druskos atsisakyti... Kartais taip ir norisi visa druskine susiversti i burna... lotuliukas.gif
Mamyte_Ausryte
QUOTE(varlius @ 2010 05 31, 11:54)
Vienas is skysciu roganizme kaupimosi veiksniu - druska. Taigi, reikia kuo maziau jos vartoti. Ypac paskutinemis nestumo savaitemis, kai tinimai "dziugina" daugeli  nestuke.gif  Tik vat pati nezinau kaip tos druskos atsisakyti... Kartais taip ir norisi visa druskine susiversti i burna...  lotuliukas.gif
*

Va ir as pastebejau, kad nuo suresnio maisto iskart ryte puse kilo daugiau sveriu... doh.gif o siaip manau labai geras dalykas norint pristabdyt auganti svori tai svertis kas ryta ir ziuret nuo kuriu suvalgytu produktu svarstykles daugiau rodo... I dar manau svarbu valgyt naturalu maista, ziuret, kad darzoves is savo ar artimuju darziuko butu, mesyte irgi is ukininku kokiu pikrt, zodziu kiek tik imanoma atsisakyt tu visu cheminiu priedu 4u.gif
traske
Man asmeniskai svori pristabdyt padejo veliu vakarieniu ir naktipieciu atsisakymas,veliausias valgymas 18 val 4u.gif
Mamyte_Ausryte
QUOTE(traske @ 2010 06 19, 23:50)
Man asmeniskai svori pristabdyt padejo veliu vakarieniu ir naktipieciu atsisakymas,veliausias valgymas 18 val 4u.gif
*

kazi ar sveika nesciajai nieko nevalgyt vakare, manau koki obuoli sugrazut ar avizu koses bliudeli reiketu vis tik, juk reik nepamirst, kad vaikucius po sirdele nesiojam unsure.gif
nanainis
QUOTE(Mamyte_Ausryte @ 2010 06 20, 10:26)
kazi ar sveika nesciajai nieko nevalgyt vakare, manau koki obuoli sugrazut ar avizu koses bliudeli reiketu vis tik, juk reik nepamirst, kad vaikucius po sirdele nesiojam  unsure.gif
*

nieko baisaus, nes bent pora val.iki nakties miego neptartina valgyt, tai ir trys nebeda biggrin.gif as valgau apie 19 val. vakariene, kai taip silpna miegu 8-10val. plius ryte ne iskart i burna kisu-leidziu organizmui isibudint ir nevalgau kol nepajuntu kad skrandis reikalauja auku cool.gif gaunas ilgas tarpsnis be maisto, bet jo tiek ir nereik-maisto kokybej ir valgymo ritme svarba mirksiukas.gif cia bent jau tom kas nori svori pristabdyt, nes tiek kiek dazna 'uzsimeta' per nestuma tikrai toli iki tu nedideliu vaikucio, gimdos, pdidejusio kraujo kiekio ir kt. skaiciuku mirksiukas.gif cia taip pasvarstymai, dabar trecias nestumas ir su visais nestumo pradzios skyres, svoriai laaaabai mirksiukas.gif
Mamyte_Ausryte
Zinau, kad gydytojai rekomenduoja pavagyt likus trim val iki miego o tada jau pratustejusius skranduku eit miegot... Bet cia aisku ziurint kada miegot einama, mes einam apie 24val tai nevalgyt nieko po 18 nestuke.gif man kazkaip baisiai pasirode blush2.gif biggrin.gif
nanainis
QUOTE(Mamyte_Ausryte @ 2010 06 25, 10:52)
Zinau, kad gydytojai rekomenduoja pavagyt likus trim val iki miego o tada jau pratustejusius skranduku eit miegot... Bet cia aisku ziurint kada miegot einama, mes einam apie 24val tai nevalgyt nieko po 18  nestuke.gif  man kazkaip baisiai pasirode  blush2.gif  biggrin.gif
*

tada kitas reikalas, taip butu galima ne tik svori, bet ir vaika pamest biggrin.gif su pirmu nestuke.gif keldavaus ppora kart nakti pavalgyt, nes taip organizmas prase, bet iki vakarienes nieko i burna neimdavau-nuo minties tuo metu sutampydavo, isvaziavau gimdyt -2kg doh.gif su antru +13kg, bet kaip as save sergejau rolleyes.gif man daug baisesnis maitinimas buvo-amzinai nedavalgius, mazajaq nakti MP pamaitinu ir pasiryzus i saldytuva sulyst biggrin.gif sis nestuke.gif visiskai nepykinantis, joks maistas neerzina tai valgyt visad pasiruosus doh.gif svarbiausia judejimo stoka pas mane jau nuo antro nestumo ir rimtesniu sportu jau pervelai uzsiimt, bet pradet pasivaiksciojimus ilgesnius, trumpus lengvus dviratuko pamynimus pats laikas jei toks geras apetitas ir jo pasekmes zinau dar is nenestumo laiku doh.gif kazkur cia maciau nestukem skirtus pratimus, tai pats tas bustu pradet judet, nes pirmi men.aplenke su pykinimu, taciau jegu nerasta, vos namus apkuopiu ir vaikus suganau, gerai kad vasara-nereik namuos su jais uzsiimt, pastoviai lauke be manes pasikapsto cool.gif bet tikiuos pagerejimo ir fitness3.gif
o dabar einu birthday.gif cool.gif
Spangalytė
mano draugei gine liepia daryti iskrovos dienas del per greitai didejancio svorio, pvz. viena diena ji valge vien agurkus ir kelias duonos riekes, po to obuoliukus ir dar ten kazka. buna moterim visa nestuma toksikoze, svorio mazai priauga, negali normaliai maitintis, nes pastoviai pykina, vemia, bet pagimdo sveikus vaikus. tai jei auga labai svoris, manau nieko baisaus biski save apriboti.
Sunny_Sun
Turbut nieko naujo nepasakysiu, bet man labiausiai padejo saves ribojimas (visiskai atsisakiau bandeliu ir panasaus bereikalingo maisto), kasdienis sverimasis ir pasivaiksciojimai. Zinojau, kad 5- 8 menesi per savaite maksimaliai galiu priaugti 400- 500 g ir tai labai ziurejau. Rezultatas - per nestuma priaugau 9 kg, mergyte gime 3,4 kg ir labai stipri, o as tik grizusi is gimdymo namu is karto tilpau i beveik visus priesnestuminius drabuzius smile.gif

Man dar labai padedavo aplinkiniu pastabos "ar jau labai sustorejai?", "va, pagimdysi, ir nebebusi tokia, kaip anksciau" ir pan. Uzsispyriau ir neleidau tokiems zodziams pavirsti tikrove. O dabar po gimdymo praejo 6 menesiai ir pas mane -6 kg, nors jau tikrai nieko neziuriu, manau, nuo maitinimo ir nuolatinio vaiksciojimo su vaiku lauke.

Taigi valios 4u.gif
mamiux
QUOTE(Spangalytė @ 2010 09 05, 21:46)
mano draugei gine liepia daryti iskrovos dienas del per greitai didejancio svorio, pvz. viena diena ji valge vien agurkus ir kelias duonos riekes, po to obuoliukus ir dar ten kazka. buna moterim visa nestuma toksikoze, svorio mazai priauga, negali normaliai maitintis, nes pastoviai pykina, vemia, bet pagimdo sveikus vaikus. tai jei auga labai svoris, manau nieko baisaus biski save apriboti.
*

buvau paskaitelese "mazylyje",ten taip pat sake,jei svoris auga labai greitai,per daug greitai,tai daryti savaiteje karta dienos iskrova,pvz,valgyti normaliai,bet nemaisyti produktu.Jei darzoves-tai darzoves tik,jei pienas,tai pienas,gali buti varske... sake,tikrai pajusit...as neisbandziau kolkas,nereikia dar ax.gif
gajane
Man dar tik pirmos savaitės, o jau priaugau 1 kg doh.gif .
Su pirmu nėštumu, tik nuo dvyliktos sav. pradėjau auginti svorį ir per visą nestuke.gif priaugau devynis kg. Nors pykino iš pradžių, bet nedaug.
Dabar kaip tik labai pykina, tai ir rodos užkišiu maistu tą blogą savijautą blush2.gif .
Na darysiu išvadas vėliau, gal čia normalu dar. Svarbiausia nepriaugt daugiau nei 12 kg, būtų geriausia norma.
body
Per pirmus tris mėn. nepriaugau nieko, tiesa, nei mane pykino, nei ką, bet visai nesinorėjo saldumynų, manau, čia dėl to.
Dabar man jau 26 savaitės, priaugau 5,5 kg. Nemanau, kad daug, bet norėčiau iki finišo max dar tiek pat priaugti...
Potraukis saldumynams gryžo neprašytas doh.gif
kriskol
4u.gif Sveikos ar žinot kaip iš tiesų turėtų tas svoris priaugti?
http://www.tindirindi.lt/nestumas/mes-lauk...as-nestumo-metu
Radau šiokį tokį paaiškinimą.
Pati per 3 mėnesius nepriaugau nieko.nors pagal tai suprantu turėčiau dadėti apie 3kg mažiausiai
Vilkolake
Per pirma priaugau 16kg. metai po gimdymo -12kg.Per antra 19kg. ir viskas nukrito,per trecia galvoju bus kokie 25 kg- biggrin.gif pamesiu ir tuos.Jei ner maisto pykina ir silpna ir nezadu saves riboti vien del to,kad atitikciau visas lenteles.Pasiekimas tas,kad neinu valgyt nakti,nors ir labai noriu biggrin.gif
JURAIRMINDE
Baisu ir man ...tiek daug priaugau verysad.gif jau sveriu 90 kg...o dar 4 savaites (db 36 sav)...o dar labiau mane gasdina ranku, koju tinimas...nebezinau, ka daryt doh.gif
Vilkolake
QUOTE(JURAIRMINDE @ 2011 01 07, 09:42)
Baisu ir man ...tiek daug priaugau  verysad.gif jau sveriu 90 kg...o dar 4 savaites (db 36 sav)...o dar labiau mane gasdina ranku, koju tinimas...nebezinau, ka daryt  doh.gif
*

Tai cia gal ne maistas kaltas,o skysciai,kurie kaupiasi.Pagimdysi ir viska pamesi.
Riedgute
QUOTE(apolonas @ 2009 10 08, 10:59)
Negi, bubyte, taip nieko papildomai nevartoji - nei mineralų (kalcio, magnio,...), nei folatų (B grupės vitaminų, folio rūgšties), nei antioksidantų(vitaminų A, C, E,...),...?
Riebiosios rūgštys mažina organizmo kaupiamų riebalų kiekį, o angliavandelių neleidžia sintezuoti į lipidus (riebalus). Riebalų perteklius išties nėra sveika nei pačiai mamai, nei vaikučiui; pagrindinė organizmo statybinė medžiaga yra ne lipidai, ne angliavandeniai, o proteinai. Daug riebiųjų rūgščių yra natūraliai užaugusioje žuvyje (užauginta žuvų fermose pagal kitus nei maistinius kriterijus yra bevertė) - tik nereikėtų jos naudoti be saiko daug, nes žuvies mėsoje yra yra padidintas fosforo bei sunkiųjų metalų kiekis, - kai kuriuose augaluose, pavyzdžiui, daug šių rūgščių yra linų sėmenyse.
*

Na, kai kurie išvardyti vitaminai nelabai tinka nėščiosioms ax.gif Gydytoja neleidžia vartoti: Kalcio, kadangi kaulėja kūdikiui tai, kas neturėtų kaulėti, vit. A, jis gali iššaukti persileidimą. Žuvys ne visos tinka, kadangi kai kurios turi sunkiųjų metalų, pvz., tunas, kaip ir pats minėjote. Be to, priklauso, kas "kuruoja" nėštumo priežiūrą. Mano gydytoja prieš cheminius preparatus, papildus ir sintetinius vitaminus. Vienintelis, ką leidžia, magnis. Folinę rūgštį liepė nutraukti 12sav. Be to, nuėjus pas gydytoją jai pati save baru, kad taip auga, o ji teįrašo į nėščiosios kortelę "geros formos"...
Yra sąrašai augalų, daržovių, kurie mums nepatartini, pavyzdžiui, špinatai. O jie didelis geležies šaltinis.
Taigi, ne taip lengva, ateinat, "paauklėjat", o kad tai yra kenksminga... ax.gif

Maitinuosi daržovėmis, valgau daug burokėlių, kadangi tuštinimasis man yra baisi problema, taip ir nešiojuosi su savimi kokius porą kg vien dėl to, kad "šventė" į mano kiemą ateina labai retai blush2.gif Valgyti slyvų, abrikosų negaliu, vemiu, pieno produktams esu alergiška, taigi jogurtas braukiamas iš raciono... Vienu žodžiu, jaučiuos bėdų maišu doh.gif
Tai va, 25 savaitės, +10... Ir ką nori, tą daryk. Kai buvo geras oras, kasdien pasivaikščiot eidavau, dabar ant kelio ramiai dėl slidumo nepastoviu, ką jau kalbėt apie kulniavimą kažkur. Nu ir dar viena problema, kadangi dirbau fizinį darbą, gana aktyviai judėt tekdavo, tai jau mėnuo laiko tupiu namie, nes darėsi sunku, pavojinga dirbti. Visa laimė, kad saldumynų pusėn net pažiūrėt negaliu smile.gif
Tik jau mielos merginos, nesumąstykit laikytis jokių drastiškų dietų, nes neatleisit sau dėl to, jei vaikeliai nukentės per mamų norą ir nėštumo metu būti manekenėmis drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.