sveikos. as ir nuo 58 kg priaugau iki 70... kai paziurau i veidrodi, nu baisu, kazkoks burundukas... bet ka daryt, kai viskas skanu, taip norisi valgyt. pries nestuma amzinai budavau ant dietos, tai dabar kai atsipalaidavau, sunku prisiverst valgyt sveika maista.na, bet jei turesim noro ir uzsispyrimo numesim ta svori...
Prieš porą dienų manęs draugė paklausė ar ne per daug valgau saldumynų. Tada amasčiau... Ištiesų pas mane tiek daug saldumynų, saldžių varškės patiekalų maisto racione
per nestuma priaugau 24kg
Drąstišką svorio augimą pristabdyti gali medžiagų apykaitą greitinantys papildai, kuriuose yra didelis kiekis Omega-3 ir Omega-6 riebiųjų rūgščių. Būna papildų vien tik su koncentruotomis Omega-3-6-9 riebiosiomis rūgštinis, būna taip pat ir su kitomis medžiagomis, pavyzdžiui, acai uogų papildai. Ar tikrai reikia pristabdyti svorio augimą, žinoma, būtinai prieš pradedant ką nors vartoti reiktų pasikonsultuoti su prižiūrinčia gydytoja.
QUOTE(apolonas @ 2009 10 07, 09:13) Drąstišką svorio augimą pristabdyti gali medžiagų apykaitą greitinantys papildai, kuriuose yra didelis kiekis Omega-3 ir Omega-6 riebiųjų rūgščių. Būna papildų vien tik su koncentruotomis Omega-3-6-9 riebiosiomis rūgštinis, būna taip pat ir su kitomis medžiagomis, pavyzdžiui, acai uogų papildai. Ar tikrai reikia pristabdyti svorio augimą, žinoma, būtinai prieš pradedant ką nors vartoti reiktų pasikonsultuoti su prižiūrinčia gydytoja. Nu vyrukas ir pasiule QUOTE(karalaiti @ 2009 10 03, 10:54) nu baisu, bet ka daryt, kai viskas skanu, taip norisi valgyt. pries nestuma amzinai budavau ant dietos, tai dabar kai atsipalaidavau, sunku prisiverst valgyt sveika maista. Manau - atsakymas aiškus. Prisižiūrėt ir kontroliuot: ką, ,kaip, kada ir kiek valgai. Sunku... bet skrandis- ne šiukšlių dėžė. Papildomi kilogramai priauga greičiau, nei paskui juos numeti
Sveikos merginos. Mums eina 23 savaitėlė, ir jau +7 kg. Kadangi nuo nėštumo pradžios gulėjau ligoninėje su gresiančiu- griežtai negaliu sportuoti, o valgyti norisi... Bet labai stipriai nepergyvenu- su pirmu vaikeliu priaugau 16 kg, ir po gimdymo per 4 mėnesius netekau 18kg. Nerealu, bet taip buvo.. Todėl labai tikiuosi, kad ir dabar istorija panašiai pasikartos. Beja aš tikrai nepritariu, kad nevalgyti nuo 18 val. Juk kiekvienos organizmas skirtingas- gal tik reikia žiūrėti ką valgome ir kokiais kiekiais...
Sveikutes, gal galite atsakyti, ar darbdavys turi teise nescia moteri varyti vienai savaitei nemokamu atostogu? I dekreta iseinu po menesio.
QUOTE(butybe @ 2009 10 07, 14:07) Nu vyrukas ir pasiule Negi, bubyte, taip nieko papildomai nevartoji - nei mineralų (kalcio, magnio,...), nei folatų (B grupės vitaminų, folio rūgšties), nei antioksidantų(vitaminų A, C, E,...),...? Riebiosios rūgštys mažina organizmo kaupiamų riebalų kiekį, o angliavandelių neleidžia sintezuoti į lipidus (riebalus). Riebalų perteklius išties nėra sveika nei pačiai mamai, nei vaikučiui; pagrindinė organizmo statybinė medžiaga yra ne lipidai, ne angliavandeniai, o proteinai. Daug riebiųjų rūgščių yra natūraliai užaugusioje žuvyje (užauginta žuvų fermose pagal kitus nei maistinius kriterijus yra bevertė) - tik nereikėtų jos naudoti be saiko daug, nes žuvies mėsoje yra yra padidintas fosforo bei sunkiųjų metalų kiekis, - kai kuriuose augaluose, pavyzdžiui, daug šių rūgščių yra linų sėmenyse.
Sveikutes
Per pirmaji nestuma priaugau 13-14 kg. Dabar laukiuosi antro leliaus, jau 15 savaiciu, bet ir svorio turiu +5 kg. Atrodo perdaug. Labai susinervinu kai pasisverusi pamatau, kad per savaite priaugau kone kilograma. Labiausiai bijau, kad sparciai augant svoriui ir kudikelis bus didelis. Tuomet gimdymas sunkus ir visokiu nemalonumu daugiau gali nutikti jo metu.
Dar nenoriu kad striju atsirastu. Jos gi neisgydomos, lieka visam gyvenimui
man 35 sav. o svoris kazkur +12kg, iki siol maniau, kad cia ne pats blogiausias variantas ir, kad nera taip daug, nes ir gine nieko nesake, bet vakar teko eiti konsultacijos pas endokrinologe, tai taip moralu nuskaite uz ta priaugta svori, kad nezinojau kur lysti..
QUOTE(loretka @ 2009 10 15, 09:32) man 35 sav. o svoris kazkur +12kg, iki siol maniau, kad cia ne pats blogiausias variantas ir, kad nera taip daug, nes ir gine nieko nesake, bet vakar teko eiti konsultacijos pas endokrinologe, tai taip moralu nuskaite uz ta priaugta svori, kad nezinojau kur lysti.. pakliuvai pas nevykusią endokrinologę, ne kitaip QUOTE(loretka @ 2009 10 15, 10:32) man 35 sav. o svoris kazkur +12kg, iki siol maniau, kad cia ne pats blogiausias variantas ir, kad nera taip daug, nes ir gine nieko nesake, bet vakar teko eiti konsultacijos pas endokrinologe, tai taip moralu nuskaite uz ta priaugta svori, kad nezinojau kur lysti.. nebevalgyti? Endokrinologei aiškiai ne visi šriubai galvoj užsukti tvirtai... QUOTE(busimablondine @ 2009 06 16, 23:04) Sveikos, tuoj as visas sokiruosiu pas mane irgi tas pats +4 kg per 10 savaiteliu:oh Likau sokiruota ir nebezinau ka daryt-tik tiek guodzia, kad apetitas jau nebe toks kaip pradzioj, tai gal susinormalizuos QUOTE(Puma84 @ 2009 10 21, 13:39) pas mane irgi tas pats +4 kg per 10 savaiteliu:oh Likau sokiruota ir nebezinau ka daryt-tik tiek guodzia, kad apetitas jau nebe toks kaip pradzioj, tai gal susinormalizuos Man jau 33 savaites, esu 14 kg pliuse, kunas atrodo nesustorejes, tik pilvas auga labai greitai... nezinau ka daryti valgyt norisi vis QUOTE(Densite @ 2009 10 22, 13:39) Man jau 33 savaites, esu 14 kg pliuse, kunas atrodo nesustorejes, tik pilvas auga labai greitai... nezinau ka daryti valgyt norisi vis na as tai valgau reguliariai 3 kartus per diena-retai, bet tikrai nepasakyciau kad prisikemsu, bet kas su tuo svoriu daros, is kur jis-pati nesuprantu QUOTE(loretka @ 2009 10 15, 08:32) man 35 sav. o svoris kazkur +12kg, iki siol maniau, kad cia ne pats blogiausias variantas ir, kad nera taip daug, nes ir gine nieko nesake, bet vakar teko eiti konsultacijos pas endokrinologe, tai taip moralu nuskaite uz ta priaugta svori, kad nezinojau kur lysti.. Nenormali endokrinologė... 35 sav ir būti +12 yra labai gerai.
Oi busimos mamytes ir as turiu problema su auganciu svoriu
mums 27savaites, ir priaugus 17 sveriau 58 Musu forumiuke idejovienamayte, tai pagalvojau galir cia praverstu
Mums 33sav. ir priaugau jau 13 kg. O kur dar tos savaiteles,nezinau ka ir bedaryti
per 21 savaite priaugau 6 kg, tai ziuriu, kad ne taip baisu. Bet reikia susiimti ir atsisakyti saldmynu. Pirmagimi, sverianti virs 4 kg sunku buvo gimdyti...
oj.. jau kelinta diena iekau info apie nestukiu priauginama svori.. Man tik 5sav. Apie nestuma suzinojau savo pirmagimes pirmojo gimtadienio ryta.. is pradziu taip verkiau, taip issigandau, kad neplanuota, kad per anksti, per mazas skirtumas tarp vaiku norejosi, kad butu kokie 3 metai ir se tau kad nori...
Labiausiai issigandau, kad vel darysiu tas pacias klaidas kaip ir pirmojo nestumo metu - valgysiu bet ka ir bet kada, nes pats organizmas to reikalaus. Nestumas buvo laaabai sunkus. Pirmus 6men svoris nepadidejo ne vienu kg, ale kai nebereikejo i darba pavariau taip, kad priaugau 34kg. Siaubas... pirmus men viskas iseidavo lauk, o po to atsivere skarndyje ir dvylikapirsteje zarnoje zaizdeles, kuriu pagr pozymis - alkio jausmas. Kai pavalgai, nebeskauda.. ir taip iki pat gimdyklos.. dabar as vel laukiuosi. Nepykina, o gal tam dar per anksti, nes pirmo nestumo metu pikint pradejo 8-9sav. dabar man kol kas ramu, bet labao noriu varskes produktu. Sakykit, mamos, ar galiu tai sau leist? Is jusu pasisakymu jau supratau, kad po 18val valgymas labai pavirsutinis ir lengvas vaisiu ar darzoves uzkandis. Tai man to pakaks, kad nepatirt to, kas buvo? svoris nukrito per 11men. per pirmaji dukrytes gimtadieni jau buvau netekus 38, jau dziaugiaus, bet ta zinia ismuse is veziu... labai prasau, patarkit tos, kurios priaugat iki 10kg ka valgot, kaip sportuojat, kad pavyksta taip susireguliuot? Man gydytoja del skrandzio patare nepriaugt daugiau nei 10kg per visa laikotarpi. Kol kas tai atrodo kosmosas, nes va vakar dienos metu daugiau pavalgiau ir kg daugiau jau si ryta. Net apsiverkiau... Sekmes visoms. Nepriaukit, po to taip sunku psichologiskai, kai reikia kazko atsisakyt ir dar to sviezio chaoso prisideda, kad geriau bent apie maisto ribojimus negalvot...
Sveiki,
Man jau baigiasi 38 savaite, pakolkas priaugau 10 kg. Manau per pora likusiu (nezinia ar tiek liko As stengiausi visa nestumo perioda maitintis sveikai. T.y. Pradejau valgyti pusrycius, ko anskciau buvau nedariusi, nes ryte kartais jauciausi alkanu alkaniausia. Pietums - karstas patiekalas su sriuba (kol dirbau taip valgiau). Vakariene irgi pakankamai soti, svarbiausia nepersivalgyti, o pavalgyti Del sportavimo - esu pakankamai sportiska, todel ir viso nestumo periodu stengiausi sportuoti. As daugiausia pries nestuma begiojau, pastojus beveik jau nebebegiojau, kartais lengva ristele, bet stengiausi ta pati atstuma ne prabegti, o praeiti, nauda irgi labai didele. Svarbiausia judeti, ir neleisti savo kunui visiskai suglebti.... Stengiausi vaikscioti visur- retai naudojausi transportu, nemazus atstumus mieste eidavau pesciomis. isejus i dekreta, pradejau lankyti baseina, manksta vandenyje man patinka, ir ja daryti labai lengva. viso nestumo metu as daug demesio kreipiau i savo svori, namuose sverdavausi po keleta kartu per diena, budavo dienu, kad svoris ryte ir vakare skirdavosi 2.5-3 kg. Per nakti svoris sugrizdavo vel i normalu. Vienu momentu, svorio augimas jau buvo igaves pagreiti, bet as laiku ji sustabdziau, pakeiciau maisto raciona, valgiau daugiausia darzoves, ryzius, ir jokio kaloringo maisto, aisku pirmomis dienomis, ypac velai vakare atsirasdavo nemazas alkis, ji stengdavausi numaldyti sauja razinu, jokiu budu ne kepsniu ar panasiai Svorio augimui manau dideles itakos turi ir pacio zmogaus fiziologija, ar skysciai kaupiasi organizme. Pastarosiomis dienomis pradejo kazkaip karts nuo karto skaudeti nugara ir kojas, man atrodo, kad tai susije su svoriu. Kartais jau nebesu tokia judri, kaip noreciau buti, bet dar i 5 auksta uzlipu nepavargus. Manau svarbiausia noreti nepriaugti labai daug svorio, ir jums pavyks, nes tkrai reikia surasti sau teisinga raciona, isbandyti ivairius maisto produktus, ir susirasti sau tinkamus, nes ne visi produktai visiems tinka, kartais svorio augimui turi itakos koks nors nelemtas mazas maisto produktas, pvz. ne tos rusies duona, ar mesa. Sekmes ir didelio noro.
Man gyd. sakė, kad svoris auga pakankamai tvarkingai, ne per greitai.
1-3mėn. priaugau 1kg 3-4mėn. priaugau 1kg 4-5mėn. priaugau 1,5kg Man kas patinka, tai, kad aš praktiškai neturiu didelio apetito
as tai dabar esu priaugus 9kg, sakyciau nemazai, bet nustojau valgyt saldumynus, gal kaip nors stabilizuosiuos! Su sportu , super, kas ta daryt gali, man nelabai galima, nei baseinas, nei per didelis kruvis, sako, nebent nesciuju joga pamegint!
Manau kad svoris priklauso nuo organizmo,pvz aš linkus storėt,ir per nėštumą priaugau 21kg,plius aišku kad buvo gulimas režimas,nors ir stengiaus normaliai maitintis,bet nepadėjo,ir kūdesnės rašo kad visad daugiau priauga.O dabar sunkei krenta
Ir aš jungiuosi prie jūsų pasiguosti-per šiuos pirmuosius 5 mėn. priaugau 10 kg
o aš jau nesiimu jokių priemonių. Per 36 savaites priaugau 23 kg. Ir tikrai nerijau kaip kiaulė, pakankamai daug judėjau. Stresu nieko nepakeisiu. Turėsiu ką po gimdymo veikti
QUOTE(Nomadica @ 2009 11 17, 00:21) Man gyd. sakė, kad svoris auga pakankamai tvarkingai, ne per greitai. 1-3mėn. priaugau 1kg 3-4mėn. priaugau 1kg 4-5mėn. priaugau 1,5kg Pavydetinai pavyzdingai Mums 24-ta sav ir turim +6 kg. Turint omenyje, kad antroje nestumo puseje svoris auga dvigubai greiciau, is viso tureciau priaugt apie 15 kg. Jaudina tik 1 dalykas - iseisiu i dekreta sausi, o kadangi uz lango ziema, kazi ar labai noresis kazkur is namu judeti... Teks riboti apetita Papildyta: QUOTE(L'aurora @ 2009 11 18, 09:08) sveikutes. esu linkusi tukti, todel pries nestuma laikiausi dietos. kai suzinojau, kad laukiuosi (tai buvo lygiai pries menesi), meciau visas dietas ir per ta laika priaugau 5 kg Sakyciau, kad normalu, nes visos dietos pasizymi yo-yo efektu, todel "pamestas" svoris naturaliai sugryzo. Nestumo metu, o ypac jo pradzioje, dietos laikytis draudziama, nes vaisius negaus visu reikalingu medziagu, o jei dar pykinimai prasides...
Sveikos,
As irgi jungiuosi prie jusu padiskutuoti ar pasiguosti net nezinau Tema man atrodo kiekvienai skaudi ir jautri. Mums dar tik 16ta sav. o priaugau beveik 3 kg. iki nestumo sveriau max 52 kg. dabar svarstykles pakyla vakarais iki 55 Del sporto - iki nestumo sportavau ir dabar sportuoju. Turiu nusipirkus ta dideli nestukiu kamuoli ir kasdien stengiuos pasimankstinti. tai yra lengva pakankamai ir naudinga. Taip pat (kai nelyja) - po pietu visada einu pasivaiksciot, nors 20-30 min. Mes gyvenam miske, todel visai smagu ir taip pat manau kad naudinga. Ir kai iseisiu i dekreta eisiu i baseina, lankysiu tas nestukiu manksteles vandeny! labai laukiu jau. Dar - man labai augo pilvas staigiai, jau nuo 2 men man gerokai matesi kad laukiuosi. Dabar tai kai kurie galvoja kad jau 5 menuo, nors dar tik 4tas. Nezinau kodel jis toks didelis. Nes pagal echo - vaikas nedidelis, minimumas, koks gali buti. Tai darau isvada , kad gal skysciai kaupiasi ir todel svori ta sudaro.. Na kadangi pirmas nestumas, tai nelabai nusimanau Bet butu smagu jei kuri pakomentuotu Sekmes ir is anksto dekui
Hm, nezinau, nuo ko priklauso tas pilvuko atsiradimas, manau, nuo pilvo raumenu tonuso. Juk per sekancius nestumus pilvas atsiranda daug anksciau butent todel, kad tas tonusas silpnesnis. Na, dabar jau nieko nebepadarysi. As irgi del pilvo pergyvenu, mielai itraukciau, kad kitiems ne taip i akis kristu, bet kur ten ...
Man 36 savaitė ir priaugusi esu 13 kg. Per pirmus nėštumus buvo perpus mažiau priaugta. Įdomu kiek dar priaugsiu ir kiek dar teks numest
oi, jau nebesuku sau galvos, nes dar tik puse nestumo, o priaugau daugiau nei 20 kg. is pradziu sunku buvo susitaikyt su sia mintim, nes preis tai laikiausi grieztu dietu ir daug rukydavau. kai pagalvoju, ta svori numesiu po QUOTE(L'aurora @ 2010 01 29, 23:24) oi, jau nebesuku sau galvos, nes dar tik puse nestumo, o priaugau daugiau nei 20 kg. is pradziu sunku buvo susitaikyt su sia mintim, nes preis tai laikiausi grieztu dietu ir daug rukydavau. kai pagalvoju, ta svori numesiu po perpirma nestuma man svoris labai augo per paskutinius tris menesius,priaugau per visa nestuma 16kg,atrodo valgiau maziau ir daugiausia vaisius ir darzoves,bet svoris vistiek augo QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 02 04, 12:04) perpirma nestuma man svoris labai augo per paskutinius tris menesius,priaugau per visa nestuma 16kg,atrodo valgiau maziau ir daugiausia vaisius ir darzoves,bet svoris vistiek augo daktarui sakaiu, kad pries tai laikiausi dietos, per kuria labai mazai valgiau. patare nuo stalo nueit alkanesnei, bet kad as nuolat alkana. siaip tyrimai visi geri, dare echo, tai irgi viskas ok. o svoris tai ir auga, kad pradejau normaliai valgyti po grieztu dietu QUOTE(L'aurora @ 2010 02 04, 20:51) daktarui sakaiu, kad pries tai laikiausi dietos, per kuria labai mazai valgiau. patare nuo stalo nueit alkanesnei, bet kad as nuolat alkana. siaip tyrimai visi geri, dare echo, tai irgi viskas ok. o svoris tai ir auga, kad pradejau normaliai valgyti po grieztu dietu svarbiausia,kad leliui viskas gerai,o mes paskui numesime ta svori
labai aktuali man sita tema. per pirma nestuma buvo taip- pirmiausia numeciau 7 kg nes baisiai vemiau iki penkto menesio ir visiskai nevalgiau, taip ir zaidem ka i skrandi -ta atgal i klozeta. baisiai issibadavus buvau, reikejo laseliniu ir kt... na zodziu paskui kai atsigavau tai per likusius 4 menesius uzaugo 30kg !!!
numeciau beveik viska. kai mazylei buvo sesi su puse menesio vel pastojau na dabar 14 savaite eina, esu priaugus biskutuka virs kilogramo. si nestuma nieko nenumeciau, nes nebuvo labai bloga. na ir dabar dar bloga bet ne taip kaip ana kart. zodziu esu pasiryzus nevirsint 15 kg, nes ir taip jau trauma po ano karto... o atrodo augo is oro, nei as valgiau kibirais nei ka, gal paskutines dvi savaites tortus rijau, bet tada nieko ir nebeuzaugo...nes pries pat gimdyma buna ir pakrenta dar koks kilas... QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 02 04, 12:04) perpirma nestuma man svoris labai augo per paskutinius tris menesius,priaugau per visa nestuma 16kg,atrodo valgiau maziau ir daugiausia vaisius ir darzoves,bet svoris vistiek augo Dabar nieko nebesako daktarai Tai sakė , dabar manoma, kad kiek priaugsi, tiek ir reikia QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 02 04, 19:59) oi, auga ir jis. dar tik 20 savaiciu, o jau kruta kaip turi but - pilvas kilnojasi jau gerai, nors dar kitos tik pradeda tokiu metu jaust judesius. svori tai veliau numesim, jei tik noro bus. dabar svarbiausia mazasis stebukliukas QUOTE(mistika30 @ 2009 12 30, 02:36) Man 36 savaitė ir priaugusi esu 13 kg. Per pirmus nėštumus buvo perpus mažiau priaugta. Įdomu kiek dar priaugsiu ir kiek dar teks numest Tai cia tikrai nedaug:)))) O siaip tokia jau tendencija, ko plonesne pana, to labiau priauga svorio. Gali buti ir ne del riebalu o del skysciu kiekio, mano pvz. organizmas linkes skyscius kaupti, tai i pabaiga buvau tokia isburkusi, nors ir inkstai sveiki. Rankos baisiai tino. O po gimdimo per 3 dienas numeciau praktiskai visa svori, 4kg liko (tai man atrodo padidejusios krutines svoris:)))))))))))))
Sveikos Mamytes
Man 35-ta savaite ir as priaugau 35 kg Jau 20 savaite is gines gavau siuntima pas dietologa, nes svoris augo ir vis dar auga kosmiuniu greiciu.. dietologas sudare valgiarasti, kurio grieztai laikiausi menesi, bet vis vien priaugau daug.. tada matavo medziagu apykaita, paskui ar organizmas nekaupia vandens.. visi tyrimai normos ribose, o svoris auga kaip ant mieliu QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 02 06, 14:35) Sveikos Mamytes Man 35-ta savaite ir as priaugau 35 kg Jau 20 savaite is gines gavau siuntima pas dietologa, nes svoris augo ir vis dar auga kosmiuniu greiciu.. dietologas sudare valgiarasti, kurio grieztai laikiausi menesi, bet vis vien priaugau daug.. tada matavo medziagu apykaita, paskui ar organizmas nekaupia vandens.. visi tyrimai normos ribose, o svoris auga kaip ant mieliu mano svoris irgi auga labai, bet nebekreipiu demesio. numesim, kai pagimdysim. tada reikes apie vaika sokinet, nemigos naktu bus, maitinimas, tai tas svoris turbut ir pats prades krist. linkiu to visoms, kurios del to pergyvenat
Nu nesakychiau, kad kudikiui gerai, kai mama daug priauga...
Pergyventi, vistik, reikia. Ir bandyti kontroliuot svori taip pat. Nekalbu apie tuos priaugimus iki 20kg Priaugus daugiau svorio busimai mamai daug didesne diabeto ir preeklampsijos tikimybe, sunkesnis gimdymas, didesne cezario pjuvio tikimybe, varikozines venos, nugaros skausmai ir tt. Praktishkai visada tokiais atvejais yra didesnis naujagimio svoris/stipresne gelta/igimto diabeto tikimybe. Kaip nekeista, didesne prieshlaikinio gimdymo tikimybe. QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 02 06, 12:35) Man 35-ta savaite ir as priaugau 35 kg Jau 20 savaite is gines gavau siuntima pas dietologa, nes svoris augo ir vis dar auga kosmiuniu greiciu.. dietologas sudare valgiarasti, kurio grieztai laikiausi menesi, bet vis vien priaugau daug.. tada matavo medziagu apykaita, paskui ar organizmas nekaupia vandens.. visi tyrimai normos ribose, o svoris auga kaip ant mieliu mano pirmojo neshtumo istorija labai analogishka. Tiesa, iki neshtumo vidurio priaugau gal 3-5 kg, o nuo 20 sav svoris shove i lubas Dabar laukiuosi antro. Jau per pirma trimestra 'uzhlipo' daugiau nei 10 kg.... achiudie, antram trimestre auga gerokai lechiau labai tikiuosi shi karta nepriaugti daugiau nei 20kg Linkiu kad svoris pagimdzhius savaime ir greit nukristu QUOTE(L'aurora @ 2010 02 06, 15:04) mano svoris irgi auga labai, bet nebekreipiu demesio. numesim, kai pagimdysim. tada reikes apie vaika sokinet, nemigos naktu bus, maitinimas, tai tas svoris turbut ir pats prades krist. sakyčiau klaidingas požiūris.... pirmo nėštumo metu priaugau 20 kg QUOTE(uups @ 2010 02 06, 16:24) Nu nesakychiau, kad kudikiui gerai, kai mama daug priauga... Pergyventi, vistik, reikia. Ir bandyti kontroliuot svori taip pat. Nekalbu apie tuos priaugimus iki 20kg QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 06, 17:40) sakyčiau klaidingas požiūris.... pirmo nėštumo metu priaugau 20 kg kiekvienai yra individualiai. pvzas valgau normaliai, bet svoris auga. pries tai laikiausi labai grieztos dietos - tiesiog alinau save, tad suzinojus apie QUOTE(uups @ 2010 02 06, 16:24) Dekui. Labai pergyvenau del svorio augimo, bet dabar jau susitaikiau.. iki pastojimo sveriau 62, ugis 175, o dabar kai i save pasiziuriu, tai depresija apima.. na, bet padariau viska ka galejau, jog issiaiskinciau svorio augimo priezastis.. svarbiausia, jog leliui viskas gerai.. as kaip nors.. Tik, zinoma, aplinkiu reakcija labai skaudina mane pamacius.. kai kurie ir pakomentuoja is serijos: nu ir issinesei arba valgai gal ne uz 2, o uz 4
Sveikos nestukes
Dabar man 23 savaites nestumo, priaugau 10 kg, bet jis augo stebetinai greitai per 16 savaite, nes pirmaisiais nestumo menesiais mano svoris pakito tik kokiu kilogramu. Labai keista buvo pamatyti save veidrodyje Sekmes |