Lietuvisko varianto as zinau kazkokio vertimo viena posma: menuo naktuze atvede ziedus aukstybiu paskleide pasaku skraiste uzmete gijomis sapne apjuose tylia lopsine tau dainuos pasaku sali tu sapnuok O rusiska teksta surasysiu lietuviskom raidem - atrodys idiotiskai, bet esme, manau, pagausi: za peckoju pajot svierciok ugamanis ne plac synok von za aknom maroznaja tiomnaja nocka zviozdnaja - 3 k. ty spi a ja spaju tiebie kak charaso tam na niebie kak nas s taboju sieryj kot v sankach na miesiac uvieziot - 3 k. stoz koli nietu chliebuska vzglian ka na cista niebuska vidis mielkajut zviozdocki miesiac plyviot na lodackie - 3 k. nu atdachni chot kapielku dam zalatuju sabielku tolko usni skariej synok neugamonyj moj svierciok - 3 k. Va taip Tiesa, kartais dar Pauliui padainuoju aaa aaa zuikis vaika lingava belinguodams uzsnuda ziurke nosi nukunda Jam labai juokinga buna
Va ta lopsine apie zuiki ir ziurke taip pat dar is vaikystes atsimenu. Tik ji man tokia, kaip cia pasakius, truputi ziauri...
As anksciau taip pat turejau dideli poreiki dainuoti lopsines savo mazyliui. Tik su dainavimu pas mane problema. Dar niekada gyvenime nieko nesu sudainavusi nenusidainuodama. Apie balso tembra ir t.t. - is viso nutylesiu. Dabar nebeleidzia mano vaikas man nieko dainuoti. Uzsidengia ausytes delnukais ir saukia:"Mama, ne, ne!". Teko pripirkti kruva kompaktiniu disku su lopsinemis. Va taip dabar ir migdomes...
Man ji irgi tokia nelabai kokia, retai as ja ir dainuoju... Bet Paulius labai juokiasi, kai ja isgirsta, todel kartais prisiminusi ir padainuoju.
Buvo gio tos lopsines (is fimo "Ilga kelione per kopas" ) lietuviskas variantas ir ne vienas. Bandau prisimnti, bet nieko neiseina. Vis tiek gausiu, nors ir kas atsitiks
Aciu labai ,eisiu mokytis zodziu, gal pades lengviau uzmigti. O ta " zuikis vaika lingava" as dainuodavau dukrai , tik iki siol negalejau prisiminti visos , aciu ,kad priminei . Beje as ja dainuoju siek tiek kitaip : aa apa pa zuikis vaika lingava aa apa pa belinguodams uzsnuda aa apa pa nuo kreslelio nukrita aa apa pa katins nosi nukanda
O as dar nuo vaikystes prisimenu -spiat ustalyje igruski
Nesvarbu, kad rusiskai, grazi melodija todel maziui ir patinka (ypac baju bayyy)
"nuko" lopsines.. Cia Nukas - ant CD uzrasyta taip?
Noreciau ir as isigyt.. Kaip ten tas cd atrodo?
Kiekviena vakara niuniuju savos kurybos lopsines vaikuciui. Ar jus pries miegeli ka nors padainuojate, kad nuramintu ir uzmigdytu lialiu? Tai lyg savotiskas ritualas, signalas - eiti miego.
Gal kokiu lopsiniu zinote, noreciau nauju ismokti?
Vyras nupirko mums kompakta su lopsinemis kai maziukas dar buvo pilvelyje
Geras. Gal isduosi, koks tai kompaktas?
Dabar nenoriu jo pazadinti, man atrodo vadinasi "lopsines 3" rytoj patikrinsiu
aha, lopsines 3. is vios kompakto dvi dainos labai nepatinka, dainuoja ta kuri veda programa "sestadieno rytas" nu visai balso neturi
Rida, mes apie daineles snekejom nuo 1 iki 3 metuku skyriuj, gal bus naudos http://supermama.com/InvisionBoard/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=3360
xexe, dazhniausiai dainuoju BUTENT ta pachia apie katineli liuli liuli tiesiog pastebejau, kad norint, kad imigtu, manishkei pakanka tiesiog niuniuoti, ir geriausiai - ta pachia, pazhistama melodija... tai ir nebesiverzhiau dagiau lopshiniu mokytis. Kitas reikalas - dainos mashina vazhiuojant, kadangi nemazhai mudvi dviese vazhinejames ir reikia zhmogeli mazhaji uzhimti. Chia jau prisimenu visa vaikystes "dainu daineles" repertuara ir dar galybe visokiu tinkamu dainushku, kurioms zhodzhiai susikuria savaime
Maniske megsta visokia muzika, beklausydama dazniausiai uzmiega. Svarbiausia, kad as pritarciau. Va dabar nupirkau kompakta "Laiskelis pasaku salin", tai klause, klause ir nuluzo. Beje, ir man labai patiko. Dainos gan greitos, bet maniskei bilia muzika. O ypac vaikiska.
Kokios jūs visos muzikalios
Mano zuikai tai dainelės labai patinka
as labai noreciau savo leliai padainuoti, bet vyras liepia negasdinti vaiko
As visada dainuoju aaa aaa pupa,kas ta pupa supa.......o vyras vai ciciaku
Ta dainele radau kitam skyrelyje - patiko, aciu delfinui.
Dauguma giria nuko daineles, is kur galima gauti, gal is internet parsisiusdinti... Spet ustalyje igruski, knizki spet Adijal i poduski zdut riebet, daze skazka spat lazitsa - ar dar kas prisimenate sia lopsine, man labai patinka, tik daugiau neprisimenu, kaip ten toliau?
...Mozet byt tebe prisinitsa Ty poželai Baju baj
O man tai atrodo, kad geriausios pačios mamos kuriamos lopšinės. Nors moku jų daug visokių, bet labiausiai mažučiui patinka mamos improvizacijos.
galėčiau parašyti žodžius, bet kas iš tų žodžių, jei melodijos atsiųsti negaliu
Melodija mes sugalvosim
ok. Tada prašom:
Nr. 1 Vaike, miegok, tėvelis tau dainuos. Papurtys obelį mama, Atskris sapnelis pas tave Vaike, miegok Vaike, miegok, ir aveles sapnuok Avelės baltos tai žvaigždelės Jas danguj mėnulis gano Vaike, miegok Vaike, miegok, saldžius sapnus sapnuok Auksiniai sapno marškinėliai Bus minkšta tau pagalvėlė Vaike, miegok Nr.2 (Iš multiko apie meškutį rudnosiuką, kuris ieškojo draugo) Jau visai sutemę, snaudžia miega žemė Miega žvėrys, paukščiai, vabzdžiai. Mik ir tu, mažuti, mylimas vaikuti, Ir miegok saldžiai saldžiai. Plaukia ledo lytys, kam gi joms dairytis. Joms nuo seno aiškūs keliai. Mik ir tu, mažuti, mylimas vaikuti, Ir miegok saldžiai saldžiai. Sekmės liūliuojant ir improvizuojant. Saldaus miegelio
Mes irgi turim Nuko lopsines! Pirkom kasete Toys market'e. Tikrai tinkamos pries mieguti...patinka tai, kad muzika migdanti, o zodziai tai siaip sau, tokie isgalvoti
stoby nocju vam prisnitsia ty jei pazelai baju baj baju baj dalzny vsie liudi nocju spat baju baju zavtra budet dien apiat zadien my ustali ocien skaziem vsiem spakoinoj noci glazki zakryvaj baju baj Nu labai ciudnai atrodo rusiskas tekstas lietuviskom raidem ir dar bandytas parasyti pagal tarima
maniskiui jeginiai gabalai buvo:
1 pagal dzingl bells melodija: din dilin din dilin nesustok ir eik tolyn kur takelis pasuka rasi misko pasaka (zodziai tie patys per visa melodija) 2 apie kolinda (melodija labai cool) Kolinda as vadindavau Kolinda dar tada kai as buvau nenuorama mergaite kaip daina meskiuka ruda bardavau taip bardavau piktai o kogi jis nemiega o ziuri taip piktai Pried.: tu tik pazvelk kolinda i mane nors karta akutes tavo spindi ir nieko nesupranta ilgam tave palieku o gal ir vel sugrisiu sugrizus vel vadinsiu kolinda vel vadinsiu. kitas posmas: Meskiukas neuzmigdavo as verkdavau del to mama mane ramindavo, sakydavo miegok uzmigo jau visi zaislai uz lango jau tamsu o ko gi tu nemiegi man darosi baisu Pried: ;inprovizacijos.... 3 boruzele septyntaske, ta matyt jau mokat tik melodija flegmatiskesne kad lialius neimtu sokt polkos Papildyta @ [mergetime]1080023718[/mergetime] ups kazka ne taip sumaigiau, dainoj apie Kolinda pirma eilute vienas is zodziu"kolinda" turi buti "meskiukas"
As irgi dainuoju savo vaikuciams sia lopsine, bet ismokau ja is CD berods Libero lopsines vadinosi. Man ji labai faina. Dar dainuoju aaa pupa, tikslaiu dainuoju jau kartu su savo dickiu, Spait uslalyje igruski, Miki vaikeli brangus. Kazkaip mano vaikystes lopsines man jos mielos tad ir vaikams jas daunuoju. O gal kas zinot koki lopsiniu linka, kad ir rusisku
Kai kada paniuniuoju. Bet kad maniskis nelabai tada miega: tik isgirsta dainuojant, iskart pakelia galvyte, klausosi... Jau ne miegeliai galvoj
Kam reikia daugiau lopsiniu, galite nueiti i mano puslapiuka - viksrelis.visiems.lt/. Ten turiu nemazai surinkusi ju
Mano panele tai is karto pradeda diriguoti, kokia dainele jai padainuoti, ir nuo lopsiniu pereinam prie "Du gaideliai" arba "Mano batai buvo du"
Tai dainuotis ir deklamuotis pradedam gerokai anksciau pries miegeli, ir kai viska isdainuojam ir isdeklamuojam, tai ir miegutis uzpuola...
Vieną variantą Ilgos kelionės per kopas moku:
Gieda svirplelis užkrosny Ko tu vaikeli vėl verki Ach nėr duonelės neprašyk Danguj žvaigždelės mirga tik-3k Grybai, pyragai, riešutai Mums debesėly ten aukštai Baltas, toks mielas ,nuostabus Meiliai mus kviečia į svečius -3k Mik tu vaikeli ir miegok Aš tau padėsiu,nebijok Štai katinėlio karieta Laukia kelionė mūs ilga-3k Man ši lopšinė laabai patinka ir dar melodija tokia gera, net aš išdainuoju
Mano vyresnelis taip pat uzsakymus duoda. VIsai neseniai uzsiprase lopsines apie anciukus. Na galvoju ka cia sumascius. Tad dabar kas vakara dainuoju savo vaikystes dainele apie anciukus, na ta pagal kuria visi sokdavo anciukus. Aisku zodzius tenka sugalvoti paciai. Arba buna dickio uzsakymas pasekti pasaka, kurioje konfiguruotu tevelis, mamyte, mociute, senelis, katyte, suniukas, pelyte ir etc. Tad musu pasakos ir lopsines nestantartines.
Cia "spiat ustalyje igruski" lietuviski zodziai, jei kam reikia:
Jau uzmigo visos leles ir zaislai Miega jau po pasakeles ir vaikai Jau ir tau miegoti laikas nes esi dar mazas vaikas Aplankys sapnai baju bai Baju bai visi uzmiegame nakcia Baju baju ryta zadins paslapcia Jauciames labai pavarge Jau akeles uzsimerkia Aplankys sapnai Baju bai Saule sypsenas surinks anksti ryte Labas rytas pasakyt ateis mama O dabar ramiai miegoki Mano pasaka sapnuoki Busiu cia ilgai Baju bai
Zanet, tu pasaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
net nezinojau, kad yra lietuviskas sios lopsines variantas. Dainuodavau rusiskai o paskui pati kurdavau-versdavau i liet. kalba kaip iseidavo, kad tik vaikuciai suprastu apie ka si lopsine. Aciu aciu aciu
Mano vyresnėlis pripažindavo irgi tik "Du gaidelius" arba pati bedainuodama kurdavau žodžius apie šuniukus ir katytes
Mano viena mergyte miego rusiskus gabalus ,
kai neprisimenu jokiu lopsiniu dainuoju:
Plauke zasele per ezereli, gir gir gir, gar gar gar per ezereli. Ne viena plauke ir zasinelis, gir gir gir, gar gar gar Ir zasinelis... Ir kuriu toliau pagal ta pati sablona: ...Bego pelyte grudo ieskoti, o ja ja, o ja ja, grudo ieskoti... ...Skrido paukstelis i inkileli ...Ejo meskutis meducio kopti... ir taip, kol vaikas nuluzta. Cia gal maziukams tinka, kur tas pats ritmas vis kartojasi, uzliuliuoja. Dar dainuoju Boruzele septintaske, 2gaidelius...
O mano sunus tai labiausiai klausosi tele bimbam ir Eminemo, nors kas keisciausia, mes jo namuose neklausom, tik viena karta vaziuojant masina, klausemes radijo ir uzleido Eminemo daina, tai mazas is karto sako, o cia mano daina! Net nustebom. Taip ir liko, kad kai tik isgirsta Eminema, iskart sako, cia mano daina.
Dar turejau jam specialiai nupirkti delfinu kompakta, mielai klausosi Cicino ir G&G Sindikato (nezinau, ar gerai parasiau pavadinima), sita irgi girdejo per radija, matyt vaikas bus tokio stiliaus gerbejas, nors ne vienas is tevu tokio stiliaus neklauso namie.
Maniškė anksčiau labai mėgo vaikiškas daineles iš "Tele-bim-bam", "O lia lia" ir kt. Pastebėjau, kad dabar jai didelę įtaką daro darželis, nes ten visos "panos", pasiraičiusios palaidinukes, kad matytųsi bamba, ir paėmusios kokį pailgesnį daikčiuką, atstojantį mikrofoną, dainuoja ką nors iš Tajos, Butkutės, Gintarės, Žas,ų, Cicino ar pan. Nors namie skamba įvairi muzika, o pastarieji dainininkai rečiausiai, tačiau, mano stebėjimais, ir masinė kultūra daro vaikui įtaką...
[QUOTECia gal maziukams tinka, kur tas pats ritmas vis kartojasi, uzliuliuoja. [/QUOTE] Jo kazkur esu skaiciusi kad maziesiems patinka tas pats ritmas ir nereikia isgalvoti vis nauju mandru melodiju. Paziurekit juk vaikai praso sekti vis ta pacia ir ta pacia pasaka kiekviena vakara koki menesi laiko. mums tai atrodo nuobodybe o jiems patinka, kad gali jos ismokti. Papildyta @ [mergetime]1086681522[/mergetime]
Jo kazkur esu skaiciusi kad maziesiems patinka tas pats ritmas ir nereikia isgalvoti vis nauju mandru melodiju. Paziurekit juk vaikai praso sekti vis ta pacia ir ta pacia pasaka kiekviena vakara koki menesi laiko. mums tai atrodo nuobodybe o jiems patinka, kad gali jos ismokti.
Maniškis lopšines taip kuria prieš miegelį, tai aš net prisijuokiu (aišku reikia labai tyliai
Musu atzalele is viso megsta muzika
Dabar jau vaikis uzsipageidauja, ka jam pries miegeli padainuoti. Einamiausios dainytes pastaruoju metu yra "Nakteles ziedai" ir "My Heart Will Go On" is filmo "Titanikas"
Oi,kokia gera ideja pametei
Pas mus irgi sudainuojamos visos tradicines. Tik pastaruoju metu atsirado naujove - vos man pradejus dainuoti dainele "a-a-a-a-pupa, kas ta pupa supa..." Povilas issitraukia is burnos buteliuka ir visu balsu ima plesti: "Pupa, pupa, pupa, lia-lia-lia, pupa, pupa ir t.t. ir t.p. Zodziu, bliuzmenas nemirtingas. As manau, jam cia ta dainele labai aktuali todel, kad turi konkretu heroju; musu kate Pupa...
O aš dainuoju liaudies dainas - visą arsenalą
Lietuviški žodžiai lopšinei iš kino filmo "Ilga kelionė per kopas"
Svirplio lopšinė Svirplio dainelė migdo mus, Girdim lakštingalų tralius, Groja mėnulio šviesoje, Gėlių varpeliai pievoje, O gal regėjom juos sapne? O gal regėjom juos sapne? Mielas, Svirply, tu man sakyk Kas žvilga melduose matyt? Gal tai gėlelė dyvina? O kas mane nuves pas ją? O kas mane nuves pas ją? Aš dainuoja tokius žodžius, o yra dar ir toks variantas tos pačios lopšinės: Rūkas jau plaukioja laukais. Iš miško tuoj naktis ateis. Kvapą pušynų tau atneš. Pasakų paukšte, suok sakme. Viskuo tikėki ir miegok, Viskuo tikėki ir miegok. Slenka naktis gera gera, Sapną išpuoš gėlių spalva. Švelniai beržai tave sūpuos, Žiedą papartis dovanos. Viskuo tikėki ir miegok, Viskuo tikėki ir miegok. Saldžių sapnų, ramių naktų Jūsų vaikučiams.
Mūsų tai tėvelis savamokslis muzikantas (turim Yamahą, kuria kartas nuo karto groja), tai jaučiu todėl mėgsta tai kas buvo grojama. O jau Irmos iš Dinamikos visą dieną gali klausytis
Aš irgi norėčiau tokių įrašų su vaikiukų garsais, delfinais
Maniske didele "Saules vaiku" gerbeja. O Baubu CD beveik iki skyliu buvo praklausiusi
Seniau klausydavo ir kitokiu vaikisku grupiu: Tele-bim-bam, Svirpliuku, O-lia-lia, Evelinos, etc. O dabar dazniau issitraukia CD su dainelemis is rusisku filmuku, Mikutaviciaus, Geltona. O siandien suzavejo: labai nuosirdziai soko pagal B.B.Kinga su E.Clapton
O mano sūnus tai Mamontovo, Marijono, ŽAS'ų ir B'Avarijos fanas. O mažoji dabar "pasinešus" į Amberlife'o "In your eyes"
|