Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lopšinės
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
delfinas
QUOTE (Perliukas @ 2004 02 24, 22:39)
QUOTE (delfinas @ 2004 02 24, 21:09)

Dar daznai dainuoju rusiskai "Za peckoju pajot svierciok" - bene is filmo "Ilga kelione per kopas" smile.gif.

Delfine , gal gali parasyti sios lopsines zodzius , man ji labai patinka , tik kad zodziu nepamenu sad.gif , o gal kas ir lietuviska varianta zinot ? g.gif

Lietuvisko varianto as zinau kazkokio vertimo viena posma:

menuo naktuze atvede
ziedus aukstybiu paskleide
pasaku skraiste uzmete
gijomis sapne apjuose
tylia lopsine tau dainuos
pasaku sali tu sapnuok

O rusiska teksta surasysiu lietuviskom raidem - atrodys idiotiskai, bet esme, manau, pagausi:

za peckoju pajot svierciok
ugamanis ne plac synok
von za aknom maroznaja
tiomnaja nocka zviozdnaja - 3 k.

ty spi a ja spaju tiebie
kak charaso tam na niebie
kak nas s taboju sieryj kot
v sankach na miesiac uvieziot - 3 k.

stoz koli nietu chliebuska
vzglian ka na cista niebuska
vidis mielkajut zviozdocki
miesiac plyviot na lodackie - 3 k.

nu atdachni chot kapielku
dam zalatuju sabielku
tolko usni skariej synok
neugamonyj moj svierciok - 3 k.

Va taip smile.gif.

Tiesa, kartais dar Pauliui padainuoju

aaa aaa zuikis vaika lingava
belinguodams uzsnuda
ziurke nosi nukunda

Jam labai juokinga buna smile.gif.
catina
Va ta lopsine apie zuiki ir ziurke taip pat dar is vaikystes atsimenu. Tik ji man tokia, kaip cia pasakius, truputi ziauri... wink.gif
As anksciau taip pat turejau dideli poreiki dainuoti lopsines savo mazyliui. Tik su dainavimu pas mane problema. Dar niekada gyvenime nieko nesu sudainavusi nenusidainuodama. Apie balso tembra ir t.t. - is viso nutylesiu. sad.gif
Dabar nebeleidzia mano vaikas man nieko dainuoti. Uzsidengia ausytes delnukais ir saukia:"Mama, ne, ne!". Teko pripirkti kruva kompaktiniu disku su lopsinemis. Va taip dabar ir migdomes...

delfinas
QUOTE (catina @ 2004 02 25, 07:34)
Va ta lopsine apie zuiki ir ziurke taip pat dar is vaikystes atsimenu. Tik ji man tokia, kaip cia pasakius, truputi ziauri... wink.gif

Man ji irgi tokia nelabai kokia, retai as ja ir dainuoju... Bet Paulius labai juokiasi, kai ja isgirsta, todel kartais prisiminusi ir padainuoju.
Smurka
Buvo gio tos lopsines (is fimo "Ilga kelione per kopas" ) lietuviskas variantas ir ne vienas. Bandau prisimnti, bet nieko neiseina. Vis tiek gausiu, nors ir kas atsitiks
Perliukas

QUOTE (delfinas @ 2004 02 25, 01:39)

Tiesa, kartais dar Pauliui padainuoju

aaa aaa zuikis vaika lingava
belinguodams uzsnuda
ziurke nosi nukunda

Jam labai juokinga buna smile.gif.

Aciu labai ,eisiu mokytis zodziu, gal pades lengviau uzmigti. O ta " zuikis vaika lingava" as dainuodavau dukrai , tik iki siol negalejau prisiminti visos , aciu ,kad priminei . Beje as ja dainuoju siek tiek kitaip :

aa apa pa zuikis vaika lingava
aa apa pa belinguodams uzsnuda
aa apa pa nuo kreslelio nukrita
aa apa pa katins nosi nukanda smile.gif
1111
O as dar nuo vaikystes prisimenu -spiat ustalyje igruski wink.gif
Nesvarbu, kad rusiskai, grazi melodija todel maziui ir patinka (ypac baju bayyy)
mamukas
"nuko" lopsines.. Cia Nukas - ant CD uzrasyta taip?
Noreciau ir as isigyt.. Kaip ten tas cd atrodo?
RIDA
Kiekviena vakara niuniuju savos kurybos lopsines vaikuciui. Ar jus pries miegeli ka nors padainuojate, kad nuramintu ir uzmigdytu lialiu? Tai lyg savotiskas ritualas, signalas - eiti miego.

Gal kokiu lopsiniu zinote, noreciau nauju ismokti?

PVZ.: liuli liuli katinelis guli, o katyte motinele marskinelius siuva..
Murena
Vyras nupirko mums kompakta su lopsinemis kai maziukas dar buvo pilvelyje wub.gif . Nuo 7 nestumo menesio kiekviena vakra klausydavausi, pati dainavau. Po gimdymo kai grizom namo is ligonines (po savaites) uzdejau vakare si kompakta, maziukas kuo puikiausia atpazino lopsines rolleyes.gif wub.gif labai idemiai klause ziuredamas man i akys, paskui ramiai uzmigo rolleyes.gif 2.gif . Tarpkitko mane si muzika irgi labai ramina rolleyes.gif klausomes iki siol wub.gif
RIDA
Geras. Gal isduosi, koks tai kompaktas?
Murena
Dabar nenoriu jo pazadinti, man atrodo vadinasi "lopsines 3" rytoj patikrinsiu

aha, lopsines 3. is vios kompakto dvi dainos labai nepatinka, dainuoja ta kuri veda programa "sestadieno rytas" nu visai balso neturi ohmy.gif o visos kitos dainos rolleyes.gif thumbup.gif
delfinas
Rida, mes apie daineles snekejom nuo 1 iki 3 metuku skyriuj, gal bus naudos http://supermama.com/InvisionBoard/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=3360
pushis
QUOTE (RIDA @ 2004 03 16, 22:51)
Kiekviena vakara niuniuju savos kurybos lopsines vaikuciui. Ar jus pries miegeli ka nors padainuojate, kad nuramintu ir uzmigdytu lialiu? Tai lyg savotiskas ritualas, signalas - eiti miego.

Gal kokiu lopsiniu zinote, noreciau nauju ismokti?

PVZ.: liuli liuli katinelis guli, o katyte motinele marskinelius siuva..

xexe, dazhniausiai dainuoju BUTENT ta pachia apie katineli liuli liuli biggrin.gif su savo variacijom, aishku...

tiesiog pastebejau, kad norint, kad imigtu, manishkei pakanka tiesiog niuniuoti, ir geriausiai - ta pachia, pazhistama melodija... tai ir nebesiverzhiau dagiau lopshiniu mokytis.

Kitas reikalas - dainos mashina vazhiuojant, kadangi nemazhai mudvi dviese vazhinejames ir reikia zhmogeli mazhaji uzhimti. Chia jau prisimenu visa vaikystes "dainu daineles" repertuara ir dar galybe visokiu tinkamu dainushku, kurioms zhodzhiai susikuria savaime biggrin.gif
ewa
Maniske megsta visokia muzika, beklausydama dazniausiai uzmiega. Svarbiausia, kad as pritarciau. Va dabar nupirkau kompakta "Laiskelis pasaku salin", tai klause, klause ir nuluzo. Beje, ir man labai patiko. Dainos gan greitos, bet maniskei bilia muzika. O ypac vaikiska.
Vėpla
Kokios jūs visos muzikalios smile.gif nei aš dainuot moku, nei Martynas klausosi. Papas į dantis ir lūžta vyras wink.gif jokių lopšinių nepageidauja
Raganiūkštė
Mano zuikai tai dainelės labai patinka wink.gif Bet....ne migdymui. Pradžioj bandžiau migdyt su lopšinėm - tai kur tau blink.gif Akys plačios, ausys stačios ir klauso 2.gif , jokie miegai nelimpa ohmy.gif Migdomės tai tyliai tyliai, su sosyte, paglostau galvytę, žanduką, veidelį, rankytę - ir liūliukas rolleyes.gif
sotto
as labai noreciau savo leliai padainuoti, bet vyras liepia negasdinti vaiko ohmy.gif . Tai kai nieko namie nebuna paniuniuju truputi, mano 2.gif visada pradeda sypsotis, ka zinau turbut juokiasi is manes laugh.gif .Prisiskaicius literaturos, kur rekomenduojama leliam klausytis tik klasikines muzikos , nes 2.gif patinka harmonija dejom klausyti Mocarta, bet jau tada as iseinu is kambario, nors Mocarto kai kurie kuriniai man labai patinka, bet .... ai turbut jau niekada nebusiu muzikante.
uzklydusi
As visada dainuoju aaa aaa pupa,kas ta pupa supa.......o vyras vai ciciaku laugh.gif laugh.gif ir veikia thumbup.gif thumbup.gif laugh.gif laugh.gif
RIDA
Miki vaikuti brangus-sutemos gaubia laukus
Rimsta eriukai garde-tyla biteles sode
Menuo ikopes dangun zvelgia pro langa vidum
Sandu sapneli sapnuok-mik karalaiti miegok

Tu visas dziaugsmas namu-gera cia tau ir ramu
Sitiek zaislu kambary-sitiek saldainiu turi
Niekas tau ju nepalies-miki valdove pilies
Saldu sapneli sapnuok mik karalaiti miegok 
RIDA
Ta dainele radau kitam skyrelyje - patiko, aciu delfinui.
Dauguma giria nuko daineles, is kur galima gauti, gal is internet parsisiusdinti...

Mik, miegok, vaikeli mazas, as tau padainuosiu
Jau mama lupytes dazos ir pudruoja nosi...

Spet ustalyje igruski, knizki spet
Adijal i poduski zdut riebet,
daze skazka spat lazitsa - ar dar kas prisimenate sia lopsine, man labai patinka, tik daugiau neprisimenu, kaip ten toliau?
Raganiūkštė
QUOTE (RIDA @ 2004 03 18, 12:28)
daze skazka spat lazitsa -

...Mozet byt tebe prisinitsa
Ty poželai
Baju baj wink.gif
vaivaj
O man tai atrodo, kad geriausios pačios mamos kuriamos lopšinės. Nors moku jų daug visokių, bet labiausiai mažučiui patinka mamos improvizacijos.
galėčiau parašyti žodžius, bet kas iš tų žodžių, jei melodijos atsiųsti negaliu sad.gif
Murena
QUOTE (vaivaj @ 2004 03 20, 11:15)
O man tai atrodo, kad geriausios pačios mamos kuriamos lopšinės. Nors moku jų daug visokių, bet labiausiai mažučiui patinka mamos improvizacijos.
galėčiau parašyti žodžius, bet kas iš tų žodžių, jei melodijos atsiųsti negaliu sad.gif

Melodija mes sugalvosim tongue.gif
vaivaj
ok. Tada prašom:
Nr. 1
Vaike, miegok, tėvelis tau dainuos.
Papurtys obelį mama,
Atskris sapnelis pas tave
Vaike, miegok

Vaike, miegok, ir aveles sapnuok
Avelės baltos tai žvaigždelės
Jas danguj mėnulis gano
Vaike, miegok

Vaike, miegok, saldžius sapnus sapnuok
Auksiniai sapno marškinėliai
Bus minkšta tau pagalvėlė
Vaike, miegok

Nr.2 (Iš multiko apie meškutį rudnosiuką, kuris ieškojo draugo)

Jau visai sutemę, snaudžia miega žemė
Miega žvėrys, paukščiai, vabzdžiai.
Mik ir tu, mažuti, mylimas vaikuti,
Ir miegok saldžiai saldžiai.

Plaukia ledo lytys, kam gi joms dairytis.
Joms nuo seno aiškūs keliai.
Mik ir tu, mažuti, mylimas vaikuti,
Ir miegok saldžiai saldžiai.

Sekmės liūliuojant ir improvizuojant. Saldaus miegelio biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Willma
QUOTE (RIDA @ 2004 03 18, 10:28)

Dauguma giria nuko daineles, is kur galima gauti, gal is internet parsisiusdinti...

Mes irgi turim Nuko lopsines! Pirkom kasete Toys market'e. Tikrai tinkamos pries mieguti...patinka tai, kad muzika migdanti, o zodziai tai siaip sau, tokie isgalvoti rolleyes.gif tik va yra tarp ju viena lopsine, kuria maniskis isgirdes verkt pradedavo.. blink.gif vadinasi atrodo "pizama", tai labai jau graudi meliodija... biggrin.gif
delfinas
QUOTE (RIDA @ 2004 03 18, 03:28)
daze skazka spat lazitsa

stoby nocju vam prisnitsia
ty jei pazelai baju baj

baju baj dalzny vsie liudi
nocju spat
baju baju zavtra budet
dien apiat
zadien my ustali ocien
skaziem vsiem spakoinoj noci
glazki zakryvaj baju baj

Nu labai ciudnai atrodo rusiskas tekstas lietuviskom raidem ir dar bandytas parasyti pagal tarima g.gif.
Kalinka
maniskiui jeginiai gabalai buvo:
1 pagal dzingl bells melodija:
din dilin din dilin nesustok ir eik tolyn
kur takelis pasuka rasi misko pasaka
(zodziai tie patys per visa melodija)
2 apie kolinda (melodija labai cool)
Kolinda as vadindavau Kolinda dar tada
kai as buvau nenuorama mergaite kaip daina
meskiuka ruda bardavau taip bardavau piktai
o kogi jis nemiega o ziuri taip piktai
Pried.: tu tik pazvelk kolinda i mane nors karta
akutes tavo spindi ir nieko nesupranta
ilgam tave palieku o gal ir vel sugrisiu
sugrizus vel vadinsiu kolinda vel vadinsiu.
kitas posmas: Meskiukas neuzmigdavo as verkdavau del to
mama mane ramindavo, sakydavo miegok
uzmigo jau visi zaislai uz lango jau tamsu
o ko gi tu nemiegi man darosi baisu
Pried: ;inprovizacijos....
3 boruzele septyntaske, ta matyt jau mokat tik melodija flegmatiskesne kad lialius neimtu sokt polkos wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1080023718[/mergetime]
ups kazka ne taip sumaigiau, dainoj apie Kolinda pirma eilute vienas is zodziu"kolinda" turi buti "meskiukas" unsure.gif
kazyte
As dainuoju visko daug ir ivairaus - ne tik lopsines, bet ir liaudies dainas, ir ne tik. Viena is dazniausiu mano "lopsiniu" yra P. Beranze (A. Churgino vertimas) ir K. Smorigino "Pauksciai" . Dar J. Brahmso lopsine su liet. tekstu:

vakarelis tamsus
saukia miego visus
mano kudiki jau
laikas migti ir tau
ir miegoti saldziai
ir sapnuoti graziai

svies auksine delcia
pro langeli slapcia
o palangej zemai
os tau vilnys ramiai
miega sodas tylu
oi uzmik ciucia liu

As irgi dainuoju savo vaikuciams sia lopsine, bet ismokau ja is CD berods Libero lopsines vadinosi. Man ji labai faina. Dar dainuoju aaa pupa, tikslaiu dainuoju jau kartu su savo dickiu, Spait uslalyje igruski, Miki vaikeli brangus. Kazkaip mano vaikystes lopsines man jos mielos tad ir vaikams jas daunuoju.

O gal kas zinot koki lopsiniu linka, kad ir rusisku
Ambro
Kai kada paniuniuoju. Bet kad maniskis nelabai tada miega: tik isgirsta dainuojant, iskart pakelia galvyte, klausosi... Jau ne miegeliai galvoj wink.gif.

Kam reikia daugiau lopsiniu, galite nueiti i mano puslapiuka - viksrelis.visiems.lt/. Ten turiu nemazai surinkusi ju clap.gif
Encore
Mano panele tai is karto pradeda diriguoti, kokia dainele jai padainuoti, ir nuo lopsiniu pereinam prie "Du gaideliai" arba "Mano batai buvo du" tongue.gif

Tai dainuotis ir deklamuotis pradedam gerokai anksciau pries miegeli, ir kai viska isdainuojam ir isdeklamuojam, tai ir miegutis uzpuola... wink.gif tongue.gif
sotto
Vieną variantą Ilgos kelionės per kopas moku:

Gieda svirplelis užkrosny
Ko tu vaikeli vėl verki
Ach nėr duonelės neprašyk
Danguj žvaigždelės mirga tik-3k

Grybai, pyragai, riešutai
Mums debesėly ten aukštai
Baltas, toks mielas ,nuostabus
Meiliai mus kviečia į svečius -3k

Mik tu vaikeli ir miegok
Aš tau padėsiu,nebijok
Štai katinėlio karieta
Laukia kelionė mūs ilga-3k

Man ši lopšinė laabai patinka ir dar melodija tokia gera, net aš išdainuoju rolleyes.gif
kazyte
Mano panele tai is karto pradeda diriguoti, kokia dainele jai padainuoti, ir nuo lopsiniu pereinam prie "Du gaideliai" arba "Mano batai buvo du" 

Mano vyresnelis taip pat uzsakymus duoda. VIsai neseniai uzsiprase lopsines apie anciukus. Na galvoju ka cia sumascius. Tad dabar kas vakara dainuoju savo vaikystes dainele apie anciukus, na ta pagal kuria visi sokdavo anciukus. Aisku zodzius tenka sugalvoti paciai. Arba buna dickio uzsakymas pasekti pasaka, kurioje konfiguruotu tevelis, mamyte, mociute, senelis, katyte, suniukas, pelyte ir etc. Tad musu pasakos ir lopsines nestantartines.
wub.gif
zanet
Cia "spiat ustalyje igruski" lietuviski zodziai, jei kam reikia:

Jau uzmigo visos leles ir zaislai
Miega jau po pasakeles ir vaikai
Jau ir tau miegoti laikas
nes esi dar mazas vaikas
Aplankys sapnai
baju bai

Baju bai visi uzmiegame nakcia
Baju baju ryta zadins paslapcia
Jauciames labai pavarge
Jau akeles uzsimerkia
Aplankys sapnai
Baju bai

Saule sypsenas surinks anksti ryte
Labas rytas pasakyt ateis mama
O dabar ramiai miegoki
Mano pasaka sapnuoki
Busiu cia ilgai
Baju bai

kazyte
Zanet, tu pasaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

net nezinojau, kad yra lietuviskas sios lopsines variantas. Dainuodavau rusiskai o paskui pati kurdavau-versdavau i liet. kalba kaip iseidavo, kad tik vaikuciai suprastu apie ka si lopsine.

Aciu aciu aciu clap.gif clap.gif clap.gif
Zuzanėlė
QUOTE (Rameda @ 2004 05 19, 21:44)
Mano panele tai is karto pradeda diriguoti, kokia dainele jai padainuoti, ir nuo lopsiniu pereinam prie "Du gaideliai" arba "Mano batai buvo du" tongue.gif

Tai dainuotis ir deklamuotis pradedam gerokai anksciau pries miegeli, ir kai viska isdainuojam ir isdeklamuojam, tai ir miegutis uzpuola... wink.gif tongue.gif

Mano vyresnėlis pripažindavo irgi tik "Du gaidelius" arba pati bedainuodama kurdavau žodžius apie šuniukus ir katytes biggrin.gif .O dabar mažoji pripažįsta tik "Mano batai buvo du" smile.gif Įdomūs gi tie vaikai.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
SANTA
Mano viena mergyte miego rusiskus gabalus , clap_1.gif o mazyte tai laidos Nomeda gabaliuka
Jurgytė
kai neprisimenu jokiu lopsiniu dainuoju:

Plauke zasele per ezereli,
gir gir gir, gar gar gar per ezereli.
Ne viena plauke ir zasinelis,
gir gir gir, gar gar gar
Ir zasinelis...

Ir kuriu toliau pagal ta pati sablona:
...Bego pelyte grudo ieskoti,
o ja ja, o ja ja, grudo ieskoti...
...Skrido paukstelis i inkileli
...Ejo meskutis meducio kopti...
ir taip, kol vaikas nuluzta.
Cia gal maziukams tinka, kur tas pats ritmas vis kartojasi, uzliuliuoja.

Dar dainuoju Boruzele septintaske, 2gaidelius...
Derra
O mano sunus tai labiausiai klausosi tele bimbam ir Eminemo, nors kas keisciausia, mes jo namuose neklausom, tik viena karta vaziuojant masina, klausemes radijo ir uzleido Eminemo daina, tai mazas is karto sako, o cia mano daina! Net nustebom. Taip ir liko, kad kai tik isgirsta Eminema, iskart sako, cia mano daina. biggrin.gif
Dar turejau jam specialiai nupirkti delfinu kompakta, mielai klausosi Cicino ir G&G Sindikato (nezinau, ar gerai parasiau pavadinima), sita irgi girdejo per radija, matyt vaikas bus tokio stiliaus gerbejas, nors ne vienas is tevu tokio stiliaus neklauso namie.
Laisvė
Maniškė anksčiau labai mėgo vaikiškas daineles iš "Tele-bim-bam", "O lia lia" ir kt. Pastebėjau, kad dabar jai didelę įtaką daro darželis, nes ten visos "panos", pasiraičiusios palaidinukes, kad matytųsi bamba, ir paėmusios kokį pailgesnį daikčiuką, atstojantį mikrofoną, dainuoja ką nors iš Tajos, Butkutės, Gintarės, Žas,ų, Cicino ar pan. Nors namie skamba įvairi muzika, o pastarieji dainininkai rečiausiai, tačiau, mano stebėjimais, ir masinė kultūra daro vaikui įtaką...
kazyte
[QUOTECia gal maziukams tinka, kur tas pats ritmas vis kartojasi, uzliuliuoja.

[/QUOTE]

Jo kazkur esu skaiciusi kad maziesiems patinka tas pats ritmas ir nereikia isgalvoti vis nauju mandru melodiju. Paziurekit juk vaikai praso sekti vis ta pacia ir ta pacia pasaka kiekviena vakara koki menesi laiko. mums tai atrodo nuobodybe o jiems patinka, kad gali jos ismokti.
clap.gif ]
Papildyta @ [mergetime]1086681522[/mergetime]

Jo kazkur esu skaiciusi kad maziesiems patinka tas pats ritmas ir nereikia isgalvoti vis nauju mandru melodiju. Paziurekit juk vaikai praso sekti vis ta pacia ir ta pacia pasaka kiekviena vakara koki menesi laiko. mums tai atrodo nuobodybe o jiems patinka, kad gali jos ismokti.
clap_1.gif
Encore
QUOTE (ziuze @ 2004 05 29, 12:58)

...arba pati bedainuodama kurdavau žodžius apie šuniukus ir katytes biggrin.gif

Maniškis lopšines taip kuria prieš miegelį, tai aš net prisijuokiu (aišku reikia labai tyliai wink.gif ) iš dainų teksto tongue.gif wub.gif
delfinas
Musu atzalele is viso megsta muzika smile.gif. Lietuviu liaudies dainos jam patinka (as tikrai daug ju moku, nuo mazens dainuoju jam faktiskai kasdien), vaikiskos daineles patinka, Celine Dion didelis gerbejas yr... Pastaruoju metu labai noriai klausosi akustines gitaros ir visokiu ivairiu saliu liaudisku instrumentu muzikytes... Anadien pabandziau padainuoti Lietuvos himna, bet sake, kad "Sita dainele negrazus" laugh.gif. Uztat "tarybinis" visai neblogai "suejo" biggrin.gif.

Dabar jau vaikis uzsipageidauja, ka jam pries miegeli padainuoti. Einamiausios dainytes pastaruoju metu yra "Nakteles ziedai" ir "My Heart Will Go On" is filmo "Titanikas" biggrin.gif.
Zuzanėlė
QUOTE (Jurgyte @ 2004 06 04, 11:40)
kai neprisimenu jokiu lopsiniu dainuoju:

Plauke zasele per ezereli,
gir gir gir, gar gar gar per ezereli.
Ne viena plauke ir zasinelis,
gir gir gir, gar gar gar
Ir zasinelis...

Ir kuriu toliau pagal ta pati sablona:
...Bego pelyte grudo ieskoti,
o ja ja, o ja ja, grudo ieskoti...
...Skrido paukstelis i inkileli
...Ejo meskutis meducio kopti...
ir taip, kol vaikas nuluzta.

Dar dainuoju Boruzele septintaske, 2gaidelius...

Oi,kokia gera ideja pametei thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Visai buvau pamirsusi sita dainele .Liuks:super thumbup.gif thumbup.gif
Mamce
Pas mus irgi sudainuojamos visos tradicines. Tik pastaruoju metu atsirado naujove - vos man pradejus dainuoti dainele "a-a-a-a-pupa, kas ta pupa supa..." Povilas issitraukia is burnos buteliuka ir visu balsu ima plesti: "Pupa, pupa, pupa, lia-lia-lia, pupa, pupa ir t.t. ir t.p. Zodziu, bliuzmenas nemirtingas. As manau, jam cia ta dainele labai aktuali todel, kad turi konkretu heroju; musu kate Pupa... biggrin.gif
Zvirbliuke
O aš dainuoju liaudies dainas - visą arsenalą smile.gif Paskutiniu metu zuikis užmiega prie "oi jojau jojau dūmojau" biggrin.gif
delfinas
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 06 27, 00:20)
O aš dainuoju liaudies dainas - visą arsenalą smile.gif Paskutiniu metu zuikis užmiega prie "oi jojau jojau dūmojau" biggrin.gif

biggrin.gif. Taigi, Pauliui - is lietuviu liaudies dainu - sioji irgi tokia prie einamesniu biggrin.gif. Dar "Pasvarstyk, antela", "Teka teka skaisti saule" (ir siaip labai daug kitu...) gerai tinka. Idomu tai, kad ne vienos lietuviu liaudies dainos jis nenutildo, niekad nepasako, kad "Sita dainele negrazus" apie lietuviskas dainas. Nes kartais su kokia kita dainuska tai mane tuoj uzciaupia jis biggrin.gif.
Dainuska
Lietuviški žodžiai lopšinei iš kino filmo "Ilga kelionė per kopas"

Svirplio lopšinė

Svirplio dainelė migdo mus,
Girdim lakštingalų tralius,
Groja mėnulio šviesoje,
Gėlių varpeliai pievoje,
O gal regėjom juos sapne?
O gal regėjom juos sapne?

Mielas, Svirply, tu man sakyk
Kas žvilga melduose matyt?
Gal tai gėlelė dyvina?
O kas mane nuves pas ją?
O kas mane nuves pas ją?

Aš dainuoja tokius žodžius, o yra dar ir toks variantas tos pačios lopšinės:

Rūkas jau plaukioja laukais.
Iš miško tuoj naktis ateis.
Kvapą pušynų tau atneš.
Pasakų paukšte, suok sakme.
Viskuo tikėki ir miegok,
Viskuo tikėki ir miegok.
Slenka naktis gera gera,
Sapną išpuoš gėlių spalva.
Švelniai beržai tave sūpuos,
Žiedą papartis dovanos.
Viskuo tikėki ir miegok,
Viskuo tikėki ir miegok.

Saldžių sapnų, ramių naktų Jūsų vaikučiams. 2.gif ohmy.gif doh.gif dry.gif

KV
Mūsų tai tėvelis savamokslis muzikantas (turim Yamahą, kuria kartas nuo karto groja), tai jaučiu todėl mėgsta tai kas buvo grojama. O jau Irmos iš Dinamikos visą dieną gali klausytis doh.gif , jau visą diską atmintinai moku... Dar mano relaksines mėgsta, kur nėščia klausiausi...

Aš irgi norėčiau tokių įrašų su vaikiukų garsais, delfinais g.gif . Supermama, o iš kur Tu juos gavai? Ten CD diskai?
Dina
Maniske didele "Saules vaiku" gerbeja. O Baubu CD beveik iki skyliu buvo praklausiusi smile.gif Dabar jai padariau jos mylimiausiu "Saules vaiku" rinktini CD, tai kiekviena diena juo ir pradeda smile.gif
Seniau klausydavo ir kitokiu vaikisku grupiu: Tele-bim-bam, Svirpliuku, O-lia-lia, Evelinos, etc. O dabar dazniau issitraukia CD su dainelemis is rusisku filmuku, Mikutaviciaus, Geltona. O siandien suzavejo: labai nuosirdziai soko pagal B.B.Kinga su E.Clapton biggrin.gif
Dilma
O mano sūnus tai Mamontovo, Marijono, ŽAS'ų ir B'Avarijos fanas. O mažoji dabar "pasinešus" į Amberlife'o "In your eyes" thumbup.gif .Gali klausytis ir klausytis clap_1.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.