SuperMama
2003 03 21, 08:51
Mamos, ar Jūsų vaikučiai mėgsta klausytis muzikos? O kokios? Mums labai patinka būtent tos dainos, kurių as klausiausi dazniausiai. Tai klasika - Mozartas, Bachas, Bethovenas, Caikovskis. Ne taip aš mėgstu klasiką, bet klausiausi jos būdama nėščia, nes labai daug skaičiau paie prenatalinį ugdymą. Buna sedžiu prie kompo, o pati koki Vivaldi pasileidžiu. O jei norėjosi pašokti, tai uzleisdavau kokius "bumčikus" rusiškus. Taip ir isėjo dabar, kad yra keli mėgstamiausi kūriniai - Čaikovskio "Spragtuko" (Overture Miniature; Valse de Fleurs; Plum Fairy) ir Ruki Vverh daina "Malen'kije devochki" (grynas bumcikas, bet mazajai patinka). Tiem kūriniams užgrojus, iš karto pradėda krykštauti.
Ir aišku patinka delfinų ir paukščių garsai. Tada guli labai tyliai, klausosi kaip delfinai tarpusavyje kalbasi ir pati bando "šnekėti" jų kalba. Labai panašiai išeina. ;D Gal dėl to vaikučiams ir patinka delfinai?
Dar turėjau vaiko verkimo ir juoko garsus. Tai kaip ją užvedą kiti vaikučiai. Pirmą kartą išgirdus kito vaiko verkimą pati labai graudžiai apsiverkė. :'(
Supermama kad nesakytum kad musu vaikuciai nemuzikalus, ir kad mes rasyti tingim, atsakau - MUSU VAIKAI LABAI MUZIKALUS [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm2.gif[/img], tik labiau megsta savo sukurta muzika nuo kurios mano mama jau bega tik ja isgirdus [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm14.gif[/img]. Siaip tai mes klausom pakankamai daug ivairios muzikos (daugiausiai popsa, kuri leidzia musu radijostotis ir TV muzikiniai kanalai), bet gana daznai pasiklausom ir relaksacines muzikos (tos kurios klausem dar mamos pilve ir pakeliui i si pasauli). Labiausiai mums patinka vandenyno osimassu muzikiniu fonu, labai linksmina ir zvalumo suteikia pauksciu giesmes (nors jos irgi prie relaksaciniu priskiriamos), bet topas tai "Yesterday" muzikine kompozicija. T.y. muzika be zodziu, nes mama pradeda niuniuot ir dukra kartu. Mano drauges dukros topinis gabalas tai "Caca lelia masina..., Malonumui sukurta..." ir taip toiau. Nesuprasi tu vaiku muzikinio skonio. [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm18.gif[/img]
O mano vaikas pradeda juoktis kai pradedu dainuoti: "Kaip smagu po miska palakstyti... ten sokuoja zaliosios varlytes"  O siaip radijas eina, tai nelabai reaguoja i ta muzika. O kitokios muzikos ner ant ko klausyt.
Springlet
2003 03 26, 00:08
Manau vaikams pagal galimybes reiketu leisti klausytis ivairios muzikos. Mano dvimetei patinka liaudiska, o va vaikisku kompaktu ji tik po kelias daineles paklauso ir viskas nebenori. Ir mokosi dainuoti "Ant kalno murai" ;D
pas mus topine daina apie boruzele, kai pradeda tai begt kur nors toliau norisi, nes be pabaigos, kuryba prasideda :D O siaip apie barbe, keistuoliu, tele bim bam, olia lia ir t.t zodziu vaikiskos visokios. Buna kad dainuojam alia dainuot, ritmas koks nors ir dainuoja ka mato, tada nuluzt galima, na dabar jau protingesne, tai ne taip juokingai dainuoja, bet anksciau :D  O siaip namuose dazniausiai tyla buna, nes darbe prisiklausau tiek kad norisi tyloj pabuti, na relaksacine kokia kartais, metalas, rokas, ivairiai priklausomai nuo nuotaikos.
o maniskaiu tai patinka kai per puko televizija dainuoja vaikai ypac baubai ir ufonautai  o dar klauso per radija dziaza ir rokenrola o va klasikines bandziau duoti paklausyti tai rekia kad junkt kita
Oi,Iva,neminek man tos boruzeles [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm27.gif[/img]man tenka ja i diena net po 20 kartu paklausyt  Siaip maniske megsta ivairia muzika,aisku vaikiskos daineles jai pirmoj vietoj(Olialia,Tele-Bimbam,neskaitant dar"boruzele","Debeselis").O dabar ji pas mane vaizduoja labai suaugusia ir klausosi Delfinus,Tatu  ,taciau su mielu noru paklauso Vivaldzio,Mocarto,Ennio Marricone.
mamulia
2003 04 16, 08:49
Mano didzioji megsta bet kokiamuzika,kartais net isijungia radija kokia baltarusiu stoti ir kad klauso...Dainuot labiausiai patinka savo kurybos dainas,jau menininke nereali. Siaip turim vaikisku daineliu irasu,bet jai nelabai,labiau limpa suaugusiuju muzika. Mazoji megsta kai as dainuoju arba sese.Tik va kai as dainuojulopsines ji susigraudina,nezinau kodel,gal liudnos melodijos...
Maniskiai labai muzikalus, gal i mamyte bus panasus.. jiems nesvarbu kas groja: zaisliukas, radija, TV, reklama, tevai padainuoja - jie soka soka soka[img]http://www.mainzelahr.de/smile/party/ura.gif[/img][img]http://www.mainzelahr.de/smile/party/ura.gif[/img][img]http://www.mainzelahr.de/smile/party/ura.gif[/img] Specialiai klasikos neklausome, daugiau siuolaikine muzika.. viskas naturaliai gaunasi.
mamulia
2003 05 08, 09:14
Buvom darzely mamyciu sventej su mazyle,nu tai kai vaikai uzdainavo,manoji kad uzverke...O paskui uzmigo ;D
Turim ir mes visokiu topiniu dainu. Per klaida primokinau prie "boruzeles". Bet siap labiausiai megsta afrikieciu bei indiskas melodijas. Taip pat bugnus bei pianina. Bet turim ir visiska favorita - Dulkiu Siurbli !!! Tetis net gavo CD irasyti su dulkiu siurblio duzgimu! Pirma menesi tai beveik istisai prie sio garso miegojo, nes tik isgirsta ir "luzta" tuojau pat... ;D
P.S. O dar L.Pavarocio atliekama "Ave Marija" labai ramina ir migdo.
SuperMama
2003 05 17, 00:23
O maniske tai dulkiu siurblio bijo :o Kai isgirsta, pradeda verkti...
Musu mazoji tai prie dziazo  Daug jo budama pilvelyje klause, o ir dabar nemazai. Megsta sokiu muzika su aiskiu ritmu, patinka sokti anr ranku. PAdainuoju jai ir liaudies dainu, tik kad nelabai daug atsimenu...
Ir mano sunelis keistai reaguoja i dulkiu siurblio ir plauku dziovintuvo skleidziamus garsus , iskart nutyla, klausosi, nereikia nei verkt, tik ziuri savo didelem akutem, vaiko kaip ir nera. Dar labai patinka popsas, ar melodingos vaikiskos daineles, bet turi gana garsiai skambeti, tuomet krykstauja, rankom mosikuoja, gal ir ka nors supranta ???
Vakar issiaiskinau maniske auga Cicino gerbeja :
mordashka
2003 06 16, 20:39
Maniske tai Eminemo ir panasaus stiliaus muzikos gerbeja... Dar jai Pink patinka.. Vaikisku beveik neklauso ;D
Mano vyresneliui tai dulkiu siurblys ir Kirkorovas topas budavo. Is kur jis ta Kirkorova istrauke, biesas ji zino, su siurbliu tai dulkes siurbdavau  O mazelis tai dar neaisku, ko klausys... Siuo momentu megsta du gabalus - ta pagrindine arija is "Cirko princeses" ir zydu nacionalini gabala "Hava nagila", viskas geriau mamytes atlikime... O kadangi mamyte anaiptol ne primadona ir ne zydas, tai nezinau koks cia muzikinis skonis pas zmogu ugdosi ;D ;D ;D Nescia klausydavau Gorano Bregoviciaus cigonisku maliodiju ir Eminemo, bet kazkaip mazelis dar ju negirdejo... O, gera mintis, einu Bregoviciu paleisiu, o kaimynai tegu pasiunta 8)
Mano dainininkui-muzikantui nera skirtumo kokia muzika, svarbu, kad ji is vis grotu. Kartais pakanka paciai pradeti lialialia ir mazius tuoj puola "spyruokliuoti" ir linguoti, pritardamas savo a a aaaa
*Varlė*
2003 06 19, 23:17
Maniškis dainorėlis nėra išrankus muzikai. Gali bet kada ir bet kur klausytis. Jokio skirtumo kokia melodija. Kai klauso operos, arijų pats irgi pritaria. O tada reikalauja aplodismentų. Nieka nepraeis pro šoną, jei groja bumčikas. Sustos, parodys aplinkiniam savo šou ir toliau eina. Topiniai galabai - Debesėlis, Makejevo dainos, Butkutės Dėl tavęs. O ir užsienio solistam nėra abejingas. Ypač mėgiamas Scooter, Eminem ir kiti bumčiko atlikėjai.
Keberiokšt
2003 06 20, 07:15
Jeigu namuose groja Cicinas arba Jungenu kaimo kapela, kazin ar vaikas pamegs Mocarta arba Metalica.. Mano vaikas ( kuris dar nekalba) labai aiskiai istaria "bim bam". turbut supratot, kad tai Neringa ir Tele bimbam.. Blogiausia, kad pries uzmigdamas reikalauja "bim bam", o ju dainu tempas, niekam nepaslaptis, labiau is lovos varo nei i ja kviecia..
Pasidalinkit patirtimi, kokia muzika megsta, ir is vis ar megsta jus mazyliai?
Dukrytei dabar 2.5 men, ir ji labai megsta klausytis savo muzikines karuseles, galvoju reikia jai surasti kazkokiu daineliu paklausyti, tik nezinau kokios patiktu.
Oi, Tynka, mano Paulyte irgi si zaisla labai megsta, oi, oi..... Bet va, mums visa kompakta, net 70 daineliu vaikisku irase, tai klausom dabar, visai jai patinka....
mes su durka klausom lopsines, tik deja mama ju klausydama net verkia, o dukrai dzin
| QUOTE (VaidaI @ 2003 12 17, 16:26) | Oi, Tynka, mano Paulyte irgi si zaisla labai megsta, oi, oi..... Bet va, mums visa kompakta, net 70 daineliu vaikisku irase, tai klausom dabar, visai jai patinka.... |
As irgi noriu tokio CD gal gali bent keleta daineliu pavardinti, kad orientuociausi ko ieskoti? Taure , o kokios ten lopsines?
O maniskis nuo gimimo Tele bim bam labai megsta. Dabar vos isgirdes pirmus garsus pradeda savaip "sokti" ir labai apsipatenkinusias emocijas reiskia.
kol veike musu karusele tai irgi oi oi kaip patiko, nupirkom telebim bam taip pat nors turbut labiausiai mamai. Neseniai drauge pazadejo irasyti l. nuostabiu melodiju rinkini skirta spec. vaikams. Ant maniskes isbandem veikia l. greitai nuluzo. Ir dar mes jai patys l. daznai dainuojam ir jinai stengiasi pritarti tai labai graziai gaunasi.
| QUOTE (Tynka @ 2003 12 17, 18:14) | Pasidalinkit patirtimi, kokia muzika megsta, ir is vis ar megsta jus mazyliai?
|
Siaip jei mano vaikas verkia, tai uzkeidziu mobilaus telefono muzika, ja keitineju ir iskart nustoja verkti. Taip pat uzleidziu vaikiskos Betchoveno muzikos.
Astuliukas
2004 01 11, 12:22
Na mes ir turine lopsiniu cd, bet ten tik muzika, o dainuoju jau as pati. Tai jau kai patingiu padainuoti pries miegeli jai, tai uzleidziu tas lopsines, tik buna, kad tevai greiciau uzmiega nei vaikas  Dar pasiklausome klasikos, relaksacines muzikos. Siaip tai ir tas lopsines ir klasika ir relaksacines klausiausi, kai laukiausi, tai ir vaikeliui dabar patinka. O kai buvo saremiai tai klausiausi George Michael kompakto, jis mane taip ramino, kazin kaip mazei ji klausys kai uzaugs
Ir mes norim tu stebuklingu daineliu ir muzikos Tiesa.. ar kas nors bandet tas lopsines, kur lietuviu idainuota (a la Civilyte, etc)? Nezinau ar verta jas pirkt/ Gal ten daugiau suauge tik supranta?
sauluke
2004 01 11, 21:22
vyras sake parasyti -mura( cia apie tas lopsines)
cini-mini
2004 01 11, 21:34
| QUOTE (Tynka @ 2003 12 17, 18:14) | Pasidalinkit patirtimi, kokia muzika megsta, ir is vis ar megsta jus mazyliai?
Dukrytei dabar 2.5 men, ir ji labai megsta klausytis savo muzikines karuseles, galvoju reikia jai surasti kazkokiu daineliu paklausyti, tik nezinau kokios patiktu. |
Mano dukrytei labai patinka Yamahos daineles(kadangi lankom Yamahos mokyklele, tai nusipirkome ). Stengiuosi, kad klausytusi ivairios muzikos - ir liaudisku daineliu, ir Tele-bim-bam daineliu, ir siuolaikisku ir tt.
mums ankstyvojo muzikinio ugdymo mokyklėlėj aiškina, kad reikia duoti vaikui klausyti kuo įvairesnės muzikos, kaitalioti , turi susipažinti su įvairiausiais garsais. Ir vis klausinėja, kokias lopšines dainuojam, rekomenduoja neįpratinti prie vienos tos pačios lopšinės, vis pamoko liaudiškų lopšinių, tik kad aš kol namo parvažiuoju, jau būnu pamiršus, kokią lopšinę tądien dainavo mokytoja.... tai vakare vėl užtraukiu tą pačią, kurią išmokau iš kompakto I.Starošaitės "Šarkos varnos" - labai jau man jinai prie širdies. Ir vaikas kažkaip keistai sureaguoja, jei imu migdydama dainuot kokią nors kitą, o ne "Šarkos varnos" - akis tik išplečia ir žiūri maždaug tokia mina  - "nesupratau?!!"
| QUOTE (aureja @ 2004 01 12, 09:07) | mums ankstyvojo muzikinio ugdymo mokyklėlėj aiškina, kad reikia duoti vaikui klausyti kuo įvairesnės muzikos, kaitalioti , turi susipažinti su įvairiausiais garsais. Ir vis klausinėja, kokias lopšines dainuojam, rekomenduoja neįpratinti prie vienos tos pačios lopšinės, vis pamoko liaudiškų lopšinių, tik kad aš kol namo parvažiuoju, jau būnu pamiršus, kokią lopšinę tądien dainavo mokytoja.... tai vakare vėl užtraukiu tą pačią, kurią išmokau iš kompakto I.Starošaitės "Šarkos varnos" - labai jau man jinai prie širdies. Ir vaikas kažkaip keistai sureaguoja, jei imu migdydama dainuot kokią nors kitą, o ne "Šarkos varnos" - akis tik išplečia ir žiūri maždaug tokia mina - "nesupratau?!!" |
jums gerai, kad dainuoti mokate, as tai tokia bebalse, tai geeriausiu atveju paniuniuoju
Astuliukas
2004 01 12, 12:18
Tynka as ir ne daininke kartais dainuoju ir mastau, kad nepataikiau arba ka tik nusidainavau, nors mokykloje chora lankiau  Bet manau svarbu dainuoti savo vaikeliui arba niniuoti bent
sauluke
2004 01 12, 12:26
| QUOTE (aureja @ 2004 01 12, 11:07) | mums ankstyvojo muzikinio ugdymo mokyklėlėj aiškina, kad reikia duoti vaikui klausyti kuo įvairesnės muzikos, kaitalioti , turi susipažinti su įvairiausiais garsais. Ir vis klausinėja, kokias lopšines dainuojam, rekomenduoja neįpratinti prie vienos tos pačios lopšinės, vis pamoko liaudiškų lopšinių, tik kad aš kol namo parvažiuoju, jau būnu pamiršus, kokią lopšinę tądien dainavo mokytoja.... tai vakare vėl užtraukiu tą pačią, kurią išmokau iš kompakto I.Starošaitės "Šarkos varnos" - labai jau man jinai prie širdies. Ir vaikas kažkaip keistai sureaguoja, jei imu migdydama dainuot kokią nors kitą, o ne "Šarkos varnos" - akis tik išplečia ir žiūri maždaug tokia mina - "nesupratau?!!" |
o kiek cia "sarku" gerbeju. Mes irgi prie ju. As dar nescia nusipirkau ta lopsiniu kompakta ir " sarkos varnos " man labiausiai patiko, todel dabar kiekviena vakara privalomai atdainuoju. O siaip migdant dienos metu as liuliuoju ir niuniuoju kas tik sauna i galva, tik lopsiniu zodziuose visada paminiu vaiko varda, kad jis guli, jis sanudzia, spanuoja ir pan. Sauluke, ta sarku lopsine yra isleista kompakte "Libero lopsines"
Tas kompaktas isleistas 2002 m. Ten A. Pilypaites, Sati, I.Starosaites, Valinskienes, ir kt. lopsines. Man atrodo cia pirmasis lopsiniu kompaktas
*Violeta*
2004 01 12, 14:47
mano mergickai labai patinka ,,lopsines 3'', toks geltonas kompaktas. Dainuoja Valinskiene, Dambrauskaite, Starosaite ir tt. Tai jei verkia tai iskarto nutyla ir klauso  o siaip jai labai patinka kai as dainuoju ta eilerastuka: tupi zvirblis kamine, tai net krykscia is dziaugsmo
Ingulbuncius
2004 01 12, 14:56
Vio, ai tai priminei zvirbleli - o as ir uzmirsus visai buvau, nors megstamiausia mano dainele buvo vaikystej... Gal gali zodzius parasyt?
O as siandien netiketai atradau viena dalyka... Kol cia sedejau prie kompo.... klausem su mazge Kosto Smorigino CD "Ponai ir ponios".... Tai puse kompakto panele spoksojo susidomejusi..... o dabar ramu ramiausiai smigo Matyt raminanciai veikia bardo balsas Zinosim kuo gelbetis.... kol lopsiniu prisipirksim
Aš atsimenu, kai mažius pirmą mėnesį naktimis verkdavo, tai mes įjungdavome V.Kernagio "Ištirpęs sniegas" ir jis iš karto nurimdavo. Taip naktimis kokius 5-10 kartų tekdavo šitą dainą perklausyti. Labai jį teigiamai veikdavo. Aš žodžius išmokau ir vietoj lopšinės jam dainuodavau. Tik, kad ten labai liūdna daina. O dabar ( vaikui 11 mėn.) jau į šitą dainą reaguoja kaip ir į visas.
2002 metų LIBERO lopšinėse yra 5-a daina "Šarkos varnos" - man rodos ji daug kam patinka ir dėl to, kad ją labai lengva sudainuot ir nedainuojančiai mamai Aš irgi niekad nedainavusi, bet ėmiau ir uždainavau gimus dukrytei Mokytoja siūlo kompaktus ir kasetes naudot tik tam, kad pačios pramoktume lopšinių tekstus, melodijas, o ne vaikui leist klausyt - vaikam reikia girdėt mūsų balsą, kad ir koks jis bebūtų
Monikule
2004 01 15, 16:15
O mano mazoji dienom uzmiega su Bachu (vargonai), Mocartu arba Paganiniu:) O nakciai pati dainuoju - viena moku labai grazia lopsine R. Paulso muzika "miki vaikuti brangus, sutemos gaubia laukus..", arba kokius nors liaudiskus motyvus pasigaunu ir kuriu eigoje - "kas guli lovytej? mergyte Amelyte, ateina miegelis, saldusis sapnelis" ir panasiai:) Kai nescia buvau, labai daznai klasikos klausiausi, daugiausiai Mocarta, o mazoji Bacha labai megsta:) O visos vaikiskos daineles ir siaip kai radija groja - jai kazkaip vienodai rodo:)
| QUOTE (Monikule @ 2004 01 15, 14:15) | | viena moku labai grazia lopsine R. Paulso muzika "miki vaikuti brangus, sutemos gaubia laukus |
Tikrai labai miela ir sentimentus kelianti lopšinė - ją man pačiai dainuodavo prieš miegą mama. Su ta vienintele lopšine ir užaugau. Net dabar kai kartais grįžtu pas tėvus ir mama užeina į kambarį prieš miegą, aš jos paprašau, kad padainuotų man ją, bet mama tik juokiasi.... O mano sesei mama dainuodavo jau visai kitokią lopšinę "Aja žu žu meškutėle" Ir aš būdavau labai patenkinta, kad ji "manosios" lopšinės sesei nedainuoja - kiekvienai atskira
Sveikos mamytes, As irgi jau pradejau ziurineti kompaktus su lopsinemis, bandziau atsisiusti kompu, bet tik angliskos, nors ir neblogos, Disney'aus, bet noreciau lietuvisku, o kiek ziurejau visokiuose centruose, tai nera disku. Is kur jus perkates? Gal kokiose mazyliu parduotuvese?
Giedrule
2004 02 24, 14:47
Sveikos. Norėčiau sužinoti kokias lopšines niūniuojate savo mylimiausiems prieš miegą. Maniškis kai dainuoju juokiasi ir labai patinka, bet mano lopšinių arsenalas jau baigia išsekti.
Nuo pat mazens dainuoja viena ir ta pacia lopsine pries uzmiegant vakare:
A a pupa Kas ta pupa supa Supa tetis ir mama Ir katyte murzina
O diena uzmiegame su Nuko lopsinemis (CD), kur ir as dar tyliai i ausi padainuoju.
O as savo mazajai pries miegeli nuo keliu menesiu nuko lopsines uzleisdavau. Per kelis menesius ir pati ismokau, o dabar tik viena lopsine pradedu dainuoti - maniske ir karto padeda galvyte ant pagalveles  Yra ir daugiau lopsiniu kompaktu, bet man nuko lopsines labiausiai patiko
Lopsines mano 2 metu vyrioko silpnybe-sventas reikalas kiekviena vakara isklausyti butent mamytes dainuojama dainele Miki vaikuti brangus-sutemos gaubia laukus Rimsta eriukai garde-tyla biteles sode Menuo ikopes dangun zvelgia pro langa vidum Sandu sapneli sapnuok-mik karalaiti miegok Tu visas dziaugsmas namu-gera cia tau ir ramu Sitiek zaislu kambary-sitiek saldainiu turi Niekas tau ju nepalies-miki valdove pilies Saldu sapneli sapnuok mik karalaiti miegok
delfinas
2004 02 24, 21:09
As dainuoju visko daug ir ivairaus - ne tik lopsines, bet ir liaudies dainas, ir ne tik. Viena is dazniausiu mano "lopsiniu" yra P. Beranze (A. Churgino vertimas) ir K. Smorigino "Pauksciai"  . Dar J. Brahmso lopsine su liet. tekstu: vakarelis tamsus saukia miego visus mano kudiki jau laikas migti ir tau ir miegoti saldziai ir sapnuoti graziai svies auksine delcia pro langeli slapcia o palangej zemai os tau vilnys ramiai miega sodas tylu oi uzmik ciucia liu Dar daznai dainuoju rusiskai "Za peckoju pajot svierciok" - bene is filmo "Ilga kelione per kopas"  .
Perliukas
2004 02 24, 22:39
| QUOTE (delfinas @ 2004 02 24, 21:09) | Dar daznai dainuoju rusiskai "Za peckoju pajot svierciok" - bene is filmo "Ilga kelione per kopas" . |
Delfine , gal gali parasyti sios lopsines zodzius , man ji labai patinka , tik kad zodziu nepamenu  , o gal kas ir lietuviska varianta zinot ?
|
|