Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Floristikos menas (4tema)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kaleda
Velykų proga - nauja tema, senąsias galima rasti:

Pirma tema

Antra tema

3 tema

Bendraukim, dalinkimės patirtim, girkimės savo darbeliais smile.gif
Bahama mama
Sveikos, gelyciu myletojos 4u.gif
bandysiu ir as po truputi jungtis prie jusu. Pradejau lankyti floristikos kursus, darbeliu kol kas kaip ir neturiu parodyti (ka esu megejiskai sukurpusi, isdovanota), nors ideju galvoje knibzda labai daug. Tikiuosi, su laiku pavyks kazka idomesnio paciai sukurti, o kol kas renkuosi informacija, ziurineju pavyzdzius ir bandau mokytis pagal floristikos teorija. Sudetingas man tas risimas spiraliniu budu, niekaip pirstai neklauso, neislaiko didesnio kiekio stiebu doh.gif tongue.gif Na, bet gal kazkaip, po truputi, ir isivaziuosiu, praktikos reikia.

Turiu iskart viena klausimeli - kas yra tas teipavimas? ax.gif Aciu smile.gif

Ir keletas man patikusiu kompoziciju:

user posted image

user posted image

user posted image
user posted image
Boruzzyte5
Teipavimas tai toks budas kai apteipuojami gelyciu koteliai nuo ziedo, kad sulaikytu gelei dregme, na pvz jeigu geles kotelis pervertas su vielute, mes kartu ta vielute uzslepiam, o kartu ir sulaikom gelei dregme, kad ziedelis nenuleistu galvytes smile.gif
na cia reiktu labiau parodyt ta buda nei paaiskinti smile.gif bet bandziau paaiskinti bent kiek paprasciau ir suprantamiau smile.gif
jei bus dar klausimu, prasom smile.gif
Bahama mama
QUOTE(Boruzzyte5 @ 2009 04 10, 21:39)
Teipavimas tai toks budas kai apteipuojami gelyciu koteliai nuo ziedo, kad sulaikytu gelei dregme, na pvz jeigu geles kotelis pervertas su vielute, mes kartu ta vielute uzslepiam, o kartu ir sulaikom gelei dregme, kad ziedelis nenuleistu galvytes smile.gif
na cia reiktu labiau parodyt ta buda nei paaiskinti smile.gif bet bandziau paaiskinti bent kiek paprasciau ir suprantamiau smile.gif
jei bus dar klausimu, prasom smile.gif
*

labai aciu tau uz paaiskinima 4u.gif Tai jei teisingai supratau, teipuojant stiebas yra apvyniojamas kazkokiu spec. siulu ar pan.? blush2.gif

ir dar vienas klausimelis - ar dirbdamos su gyvom gelem stiebams pakirpti naudojat floristinius peiliukus ar galima ir paprastu buitiniu astriu peiliu ta padaryti? g.gif Man su tuo miniatiuriniu peiliuku kazkaip nera labai patogu, ypac kai kietus kotus reikia patrumpinti rolleyes.gif
Boruzzyte5
sveikute smile.gif
ten teipuojama su spec teipo juosta, ju buna zalia, balta. gali pabandyti ir nusipirkti sodininku parduotuvese buna, ar kokioj floristikos parduotuvej, ji tokia lipnia puse turi viena, o jos plotis kaip pleistro, nera siaura labai, bet ir nera labai plati smile.gif
o del peiliuku, kam kaip patogiau, tas ta ir naudoja, siaip tie floristiniai jie gan mazoki, bet jie astrus, bet jeigu tu nori ir su buitiniu astriu - pjauki. Tie peiliukai tam, kad nekirpti su zirklem, su sodininko zirklem, kad neuzpausti vandens indu... smile.gif
o as norejau paklausti, kaip tie kursai? ka moko? ir visa kita, nes as pati baigus specialybe floristikos, tai mane labai sudomino ka duoda kursai smile.gif
O beje, rasei del spiralinio risimo, jo, jis yra gan sunkus, bet kai iprasi, eisis kaip is pypkes, man pvz budavo gerai dirbti su kotais kurie stambus, pvz rozes.
kaleda
Apie Marijaus Gvildžio kursus Kaune nieko nežinot?(paskutinė viltis) Kad Latvijoje yra, tai žinau, ten ir elementarus salonas net nedideliame mieste nuo mūsiškių darbų lygiu žiauriai skiriasi (turbūt sutiksite su manimi, kas susidūrė) smile.gif
Kristule2895
Sveiki 4u.gif noreciau pagalbos truputuka blush2.gif gimtadienio proga gavau nuostabia puokste roziu, ir noreciau issidziovinti, bet nezinau, kaip tai daryti taisyklingai, kad neisdziutu i beformi koki gniutula. Tad jei kas duotu pora patarimu, kaip islaikyti grozi, buciau labai labai dekinga smile.gif
kaleda
Pagal taisykles reiktų džiovinti gėles, nepabuvusias vandenyje. Bet siūlau tiesiog pakabint kokioj gerai vėdinamoj tamsesnėj vietoj žemyn "galvom".
Kristule2895
Labai aciu uz pagalba 4u.gif kazka girdejau apie supurskima ziedu plauku laku. Kazin, jei supurksciau pries dziovinant? Ar cia siaip koks mitas? g.gif
Bahama mama
QUOTE(Boruzzyte5 @ 2009 04 11, 10:07)
sveikute smile.gif
ten teipuojama su spec teipo juosta...
*

aciu uz issamu paaiskinima aciuks.gif

Merginos, kalbejot apie floristu rengima, tai mano kursu destytoja minejo, kad floristo specialybe lyg yra Vilniuje (Baltupiuose) esanciame Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre (butent is ten ji ima kursu teorine medziaga) rolleyes.gif
panfulia
Paivairinsiu sia temele smile.gif Visos, manau, girdejo apie ikebana - japoniska kompoziciju is geliu sudarymo mena. Keletas jo pavyzdziu smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Ir dar keletas smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
BabyGrite
Dievinu Ikebanos mena wub.gif wub.gif wub.gif

O cia mano siandienos darbelis,vyrui gimtadienio puokste

user posted image
BabyGrite
Cia ivyniota i tampru popieriu(pergamentinis lygtais vadinasi blush-anim-cl.gif ).
rimuze
Sveikutes 4u.gif
BabyGrite o jau puokstes grozis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Turiu pas jus klausima ???? g.gif
Kokia oaze dedasi norint padaryti tokia puokste ? ir kaip prittvirtinti ??
Gal kam teko daryti?? Labai parasu paaiskinkit blush2.gif blush2.gif
http://ivs.aiva.lt/tvs/images/124/watermar...ermark=logo.gif

Pavieksliuka rodo paspaudus ant nuorodos mirksiukas.gif
rimuze
QUOTE(Demokratija @ 2009 04 19, 09:53)
kad nerodo tos nuorodos  smile.gif
*

Paspaudus ant nuorodos rodo puokste g.gif
Man rodo . g.gif
user posted image

Nu va radau kita panasiai.
Bahama mama
sveikos smile.gif

QUOTE(rimuze @ 2009 04 18, 21:59)
Kokia oaze dedasi norint padaryti tokia puokste ? ir kaip prittvirtinti ??
*

nesimato, koks ten to stiklinio stovo virsus, pagal mane tai jis turetu uzsibaigt kazkokiu platesniu nei apacia pagrindu (tarsi padeklu), ant kurio dedasi ta oaze g.gif Na bent as bandyciau prie stovo tvirtint kazkokia lekstele oazei rolleyes.gif

praeita paskaita kaip tik isbandziau teipavima ir supazindino su glamelijos technika (sios technikos paprastesniuoju budu viena is paskutiniu paskaitu darysim nuotakos puokste). Kuo toliau, tuo idomiau thumbup.gif
julune
QUOTE(rimuze @ 2009 04 19, 18:50)
Paspaudus ant nuorodos rodo puokste  g.gif
Man rodo . g.gif
user posted image

Nu va radau kita panasiai.
*

rimuze, sia puokste as daryciau taip:
is oazes issipjauti rutuli, apsiausti ji floristiniu tinklu, idurciau iki vidurio pagali, kuris butu kaip kotas ir laikiklis ikistas i vaza. dar pritvirtinciau ji prie vazos su floristine siaura lipnia juostele.

BabyGrite, grazi puokste thumbup.gif
julune
QUOTE(Boruzzyte5 @ 2009 04 21, 17:43)
Tinkas papratas, lyg tvoros smile.gif buna ju visokiu dydziu ir formu smile.gif as pavyzdziui apsukciau su tokiu zaliu tinklu kurio kiaurimes lyg korio, na net nemoku paaiskinti smile.gif
*

Tas tinklas ir yra kaip korys supintas is nestoros vielos, lengvai lankstosi.

Rimuze, gerai isiziurejus ten yra aukstos siauros vazos, tikrai ne zvakides. Musu parduotuvese ju daznai yra pirkti.
Boruzzyte5
Taip, taip, visikai teisingai pasakyta apie ta floristini tinkla smile.gif
julune
QUOTE(rimuze @ 2009 04 23, 21:47)
As tokias vazas jau turiu,kaip pirkau buvo parasyta zvakides  g.gif
Bet jokio skirtumo kas  mirksiukas.gif man dabar rupi, kaip padaryt ant ju graziais puokstes  g.gif  umn.gif
*

O naudojam kaip vazas biggrin.gif galetum pameginti ikisti "mikrofona", nuotakos puokstes laikikli su oaze. bet gal jo rankena bus per stora. lekstutes ten nepritvirtinsi. oaze bus sunki su gelemis ir nukris pajudinta.
julune
QUOTE(boruzzze @ 2009 05 04, 18:09)

o i mikrofona daug kvietku prikist galima? nors kazkada teko daryt puokstes, tai nemazai tiplo..
*

as buvau sukisusi 19 rozyciu, bet manau kad galima ir daugiau, tik koteli reikia ilgesni palikt
rimuze
QUOTE(julune @ 2009 05 10, 22:03)
as buvau sukisusi 19 rozyciu, bet manau kad galima ir daugiau, tik koteli reikia ilgesni palikt
*

O kisant geles i mikrafona sutvirtinat vielute g.gif kad neiskristu.
Niekada nedariau puoksteles i mikrafona schmoll.gif Tik kaip lankiau kursus tai rode.Tai ten kiekviena zieda tvirtino.
julune
QUOTE(rimuze @ 2009 05 11, 15:22)
O kisant geles i mikrafona sutvirtinat vielute  g.gif kad neiskristu.
Niekada nedariau puoksteles i mikrafona  schmoll.gif Tik kaip lankiau kursus tai rode.Tai ten kiekviena zieda tvirtino.
*

Nieko nereikia tvirtinti. Kisi kotelius i oaze ir viskas.
~saulyte~
Sveikos, merginos.

Atleiskit, kad lendu i Jusu bureli ir pasnekesius, bet turiu viena klausima. Floristika zaviuosi, geles myliu, bet sis menas ne man... doh.gif Bet vat, ieskau floristiniu karkasiniu sketuku. Perziurejau Jusu visas 4 temeles dalis ir vienoje ju radau Inc paaiskinima kaip paciai pasigaminti suskleisto skecio karkasa.
cia:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...ikos&st=156
Prisipazinsiu, man tai skamba kaip aukstasis pilotazas ir nieko nesuprantu. blush2.gif

Bet vat teko is tolo matyti, kad yra tokie skeciai nedidukai prie kuriu karkaso floristai tvirtina geles, daro puokstes. Jie berods, buna ivairiu spalvu. Skecio placioji dalis-virsus padaryta is dekoratyvios medziagos ir atrodo tikrai labai labai ispudingai bei puosniai.
Tik vat beda, kad ju niekur Lietuvoje pastaruoju metu nematau. As tiesiog nezinau kur galima paieskoti tarp floristikos prekiu ( kai nesu sios srities zinove, o tik gerbeja, tai net neisivaizduoju kur ieskoti). Prasau Jusu patarimo kur galeciau tokiu paieskoti. O gal galima ir paciai pasigaminti?
irmulia
Merginos help.gif help.gif help.gif

gal kuri žinote: Vilniuje, prie Šeškinės gėlių turgelio ( o tiksliau pačiame jame) yra tokia floristikos parduotuvė. ax.gif

Taigi, koks šios parduotuvės darbo laikas? nes buvau kurią dieną nuvažiavusi ir grįžau it musę kandus (visos durys užrakintos, nors pats darbymetis buvo) doh.gif

ir gal kuri netyčia dar telefoniuką žinot? būtų super bigsmile.gif
Boruzzyte5

pasireiskiu ir as truputi, su savo floristine sirma smile.gif

user posted image
enija05
Tiesa, merginos, gal žinote, kur Vilniuje galima nebrangiai įsigyti širmų, nes labai jau reikia... 4u.gif
Boruzzyte5
QUOTE(enija05 @ 2009 05 26, 14:07)
Tiesa, merginos, gal žinote, kur Vilniuje galima nebrangiai įsigyti širmų, nes labai jau reikia... 4u.gif
*

user posted image

na cia padidintas vaizdas smile.gif
o sirmu kur isigyti net nezinau, man tai padare brolis rema smile.gif o gal galima uzsisakyti rema ir kur baldus daro...
Boruzzyte5
QUOTE(enija05 @ 2009 05 26, 20:14)
o ten popieriaus ar medziagos kvadrateliai?
*

Ta prasme tie lakstai? tai jei apie juos tai jie popieirniai, ranku darbo popierius. smile.gif
Boruzzyte5
QUOTE(enija05 @ 2009 05 26, 21:20)
o ar sunku juos pasidaryti, gal gali ,,receptuka" parasyti?
*

Na nera sunku, bet reikia priemoniu: serveteliu minsktu, lipalo, mikserio.
Serveteles suplesomos, ipili lipalo siek tiek, vandens verdancio, kad serveteles geriau istirptu ir viska plaki su mikseriu iki vientisos mases.
O toliau net nezinau kaip papasakoti visa darymo eiga, nes as tai su spec karkasu tokiu darau, ir dzziovinu sauleje ta popieriu.
Siaip pasiziureti gali kaip kitos daro be to karkaso, cia buvo tema maciau papje mashe. smile.gif
irmulia
Ech, vargais negalais susižinojau, atkapsčiau doh.gif biggrin.gif ir su jumis pasidalinsiu šia info mirksiukas.gif

ši floristikos parduotuvėlė iš Šeškinės turgelio persikėlė prie Konarskio gėlių turgelio ir dirba nuo 9 ryto iki 17 val. vakaro.
rimuze
Boruzzyte5 Labai grazi sirma thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Parodysiu ir as savaitgalio darbuka masinu puosima.
user posted image

user posted image
kaleda
Na, ir man panašu į kermėką (pamiršau, kad jo ir iš Olandijos parveža).
rimuze
Sveikutes
QUOTE(kaleda @ 2009 05 28, 22:41)
Rimuže, kokia daili girlianda thumbup.gif  O kokios ten mėlynos gėlytės? Tik automobilį puošei, o gal dar ką parodysi?
Gražios naujienos šią savaitę:širma ir girlianda  thumbup.gif
*

Aciu uz pagyras 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Taip ten kermekas tik parvestinis Olandiskas.
Nu parodysiu viska blush2.gif
jaunosios
user posted image
Baznytele
user posted image
user posted image
irmulia
QUOTE(~saulyte~ @ 2009 05 29, 18:35)
Dekui uz patikslinima. Reiks kuria diena ten apsilankyti.  ax.gif

Oi, ten labai daug visko thumbup.gif , aš užlėkiau vos kelioms sekundėms prigriebiau ko labai prireikė ir išdūmiau, sakau kitądien reikės ten ilgiau pavarlinėti, plius, kiek pastebėjau didesnis asortimentas, nei kad buvusioje prie Šeškinėse gėlių turgelyje mirksiukas.gif
Paul@
Cia mano paskutinis darbelis blush2.gif kitu nespejau nufotkint smile.gif
user posted image
cap carap
Sveikos gyvos 4u.gif

Prisijungiu prie jūsų... noriu vestuvėms pasidaryti papuošimus automobiliui, puošteles sau ir liudininkei, na ir "jaunuoliams" po kvietką į atlapą blush2.gif prašysiu patarimų.

Žinau, kad puokštės rišamos, bet jaučiu, kad nepakaks vien gražios juostelės kotukams paslėpti. Ar, pirmuose puslapiuosi minėta teipavimo jusota sulaiko drėgmę?

Kaip pasidaryti butonjerę?

Kur rasti "kolbeles" gelytėms? Ir tuos "prispasutukus" naudojamus mašinoms (ir kaip po galais prie tų prispaustukų tvirtinti "grožius" lotuliukas.gif )
cap carap
Kaleda 4u.gif dėkui, kad atsiliepėt 4u.gif

Puokštės norėčiau kurios nors iš šių:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
......

į atlapus (čia įdomiausia ir, turbūt, sudėtingiausia dalis) g.gif
user posted imageuser posted imageuser posted image
user posted image
....

Papildyta:
auto papuošimai
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

rimuze
QUOTE(Paul@ @ 2009 05 31, 11:38)
Cia mano paskutinis darbelis  blush2.gif  kitu nespejau nufotkint  smile.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif laaaaaaaaaabai grazu thumbup.gif

Donnatella
Man atrodo vestuvinei puokstei neteipuoja kotu nebent deda i mikrafona.
O butonjere tai reikia jau teipuoti .Nusiperki segtuka dedi gelytes ir apteipuoji tada jeigu nori dar gali papuosti karoliukais,vielute.
cap carap
Tai dėl puokščių, keik supratau, tai:
nusiperku gėlių
apskabau lapus
pamerkiu į vandenį su skintoms gėlėms skirtomis trąšomis

paskui tiesiog apvynioju kaspinu

Dėl butonječių.
Perku, skabau, mirkau... prisegu žiogelį ir apvynioju vielutėmis ir kitokiais pričindalais g.gif

Dėl auto papuošimų??? unsure.gif
kaleda
QUOTE(Donnatella @ 2009 06 01, 16:48)
Tai dėl puokščių, keik supratau, tai:
nusiperku gėlių
apskabau lapus
pamerkiu į vandenį su skintoms gėlėms skirtomis trąšomis

paskui tiesiog apvynioju kaspinu
Dėl butonječių.
Perku, skabau, mirkau... prisegu žiogelį ir apvynioju vielutėmis ir kitokiais pričindalais  g.gif
Dėl auto papuošimų???  unsure.gif
*

Dėl gėlių puokštei-taip, beveik visos iš nuotraukų, jei šviežios, puikiai laikys šventinę dieną.
Butonjerei, nusipirk spec. žiogelį, jei gėlės kotas storas ir jo nereikia, nukirpk jį, perverk vielute ir teipuok, po to dekoruok.
Dėl auto, siūlyčiau žiedą paruošti kaip butonjerei ir tvirtinti prie sugalvoto dekoro.
wedrynita
user posted image
Papildyta:
uzpraeita sestadieni buvau puskes vestuvese,tai jaunuju automobiliui padariau stai toki papuosima ir tokias gelytes pabroliams i atlapus
cap carap
QUOTE(wedrynita @ 2009 06 02, 21:20)
...
uzpraeita sestadieni buvau puskes vestuvese,tai jaunuju automobiliui padariau stai toki papuosima ir  tokias gelytes pabroliams i atlapus
*

Tai gal tu patarsi kaip tvirtinai gėles prie audinio ir automobilio? ax.gif

Greičiausia norėsiu tokio varianto tik nežinau ar tokių gėlių

user posted image
wedrynita
geles ir visa kita prie pagrindo,mano atveju tai buvo tinklelis tvirtinau karstais klijais.tai manyciau,kad ir tau tai puikiai tiktu,o ant automobilio tai jei bus taip skersai kapoto tai gal nuo vieno kampo iki kito paprasciausiai itempti ta dekoracija ir turetu laikytis,o jei ne,tai tada reikia deti tinkleli,ju galima nusipirkti geliu parduotuvese ir tiesiog ant viso kapoto ji iskloti ir po juo krastus prispausti,mums tai gerai laikesi.o ant to tinklo tvirtinti (na tais karstais klijais ar siulu) dekoracija.na tikiuosi,kad nors siek tiek pagelbejau.
Boruzzyte5
QUOTE(wedrynita @ 2009 06 03, 09:19)
geles ir visa kita prie pagrindo,mano atveju tai buvo tinklelis tvirtinau karstais klijais.tai manyciau,kad ir tau tai puikiai tiktu,o ant automobilio tai jei bus taip skersai kapoto tai gal nuo vieno kampo iki kito paprasciausiai itempti ta dekoracija ir turetu laikytis,o jei ne,tai tada reikia deti tinkleli,ju galima nusipirkti geliu parduotuvese ir tiesiog ant viso kapoto ji iskloti ir po juo krastus prispausti,mums tai gerai laikesi.o ant to tinklo tvirtinti (na tais karstais klijais ar siulu) dekoracija.na tikiuosi,kad nors siek tiek pagelbejau.
*

Karstais klijais ant masinos? ir nieko masinai? kazkaip man butu baisu karstais klijais. blink.gif
cap carap
QUOTE(wedrynita @ 2009 06 03, 09:19)
*

Gal ir aš ne taip supratau g.gif bet nieks man su karštai klijais ant nuomojamo auto neleis nei artyn prieiti biggrin.gif , bet gal čia tu apie pačią dekoraciją kalbi. Na, manau, tinklelį įdėti būtų gerai po tuo audiniu, bet šiaip, manau dekoracija tik su "šniūreliu" labai slidinėtų, o gal net nuskristų g.gif galvoju apie "Prisoskes" rolleyes.gif
QUOTE(Boruzzyte5 @ 2009 06 03, 11:38)
Karstais klijais ant masinos? ir nieko masinai? kazkaip man butu baisu karstais klijais.  blink.gif
*

kaleda
Gerai galvoji (apie "prisoskes"), nepagailėk pinigėlių, paskui perleisi kokiai draugei.
Mašinai gal ir nieko nuo karštų klijų, bet gėlyčių gaila.
wedrynita
tai aisku kad ne ant masinos su karstais klijais,o visa ka desi i ta dekoracija priklijuoti prie pagrindo ,na prie tinklelio.o tada tik ta papuosta tinkleli ant auto kapoto tvirtini.o del slidinejimo tai tikrai kad gerai laikosi,pas mus tai dar ir vejas didziulis buvo ir nieko jug gerai prisispaudzia,ir nei slidinejo,nei nukrito.o del geliu,tai joms ir niekas nenutiko visa diena puikiausiai atlaike,kaip katik padarytos,jug ne ant virsaus ziedu tuos klijus lipini,o ant ziedo apacios ir ju nesimato ir gerai laikosi,neisivaizduoju kuom daugiau reiktu tvirtinti geles,su siulu tai tikrai nepriraisiosi kiekvieno ziedelio,nebent ten kokie 3ziedukai tebus.o su klijais ir ziedus kaip nori gali priklijuoti.matyt vienos kitu nesupratom rolleyes.gif
cap carap
QUOTE(vasarė @ 2009 06 03, 15:47)
g.gif o vejas neuslamdys tos medziagos, kol auto stovi, tai labai super atrodo  thumbup.gif
senukuose prie irankiu kokiu tik nori modeliu ir kainu yra. Salia ir klijai. Ju pilti nereikia, dedasi tokiais pagaliukais i pistoleta  mirksiukas.gif
*

Kiek supratau, tai ten kaproninis audinys ir vėjas tikrai tikrai jo nesulamdys biggrin.gif kaip ir bet kokio kito audinio 4u.gif O jei dėl "formos laikymo", tai turėtų ir formą laikyti "pūstą" (prisimenant kaproninius kaspinus ("organzos") , tai juos paraukus vietomis ir paformavus kauburius, turėtų "išsilaikyti". Nuotraukoje, tai akivaizdžiai iškilumai "laikosi". Dar pagalvojau, jei "siuvimas" negelbės, tai mėginsiu vietomis padegint kraštus ir taip formuoti (kaprono kraštai kai lydosi, tai šiek tiek išsigaubia).

Dėkui už naudingą informaciją dėl "pistoleto" 4u.gif aciuks.gif aciuks.gif
enija05
o tas kaproninis audinys ar brangiai kainuoja? gal teko kam pirkti?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.