Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Antifosfolipidinis sindromas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro > Archyvas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
rimimita
mergaites gal zinot ka reiskia tokie tyrimu rezultatai: ACLA -21GPL/ml
kazink kokios sio tyrimo normos turetu buti? kiti tyrimai neigiami.nors gydyma jau gavau,bet vistiek norisi suzinot,ar daug nuo normos nukrype unsure.gif
*Viktoriukas*
Labas, mergaitės 4u.gif
Ar galima kur Santariškių normas rast? g.gif Atsakymus man atsiuntė elektroniniu paštu, bet normų ten nesurašyta unsure.gif
zirza
QUOTE(*Viktoriukas* @ 2010 01 05, 11:59)
Labas, mergaitės 4u.gif
Ar galima kur Santariškių normas rast? g.gif Atsakymus man atsiuntė elektroniniu paštu, bet normų ten nesurašyta unsure.gif
*

ketvirtadienį atsiimsiu savo tyrimo atsakymus - gal bus nurodytos normos atsakymo lapelyje. jei nebus - paklausiu.
galesiu parašyti.
Vukutis
QUOTE(*Viktoriukas* @ 2010 01 05, 10:59)
Labas, mergaitės 4u.gif
*

Sveika,
Nezinau, ar kiekviena karta Santariskiu normos yra tos pacios, bet galiu savo parasyti (daryti spalio pradzioje). Gal Zirza, galetum paziureti, kai gausi atsakymus, ar normos nesiskiria zenkliai? Aciu 4u.gif Tada butu aisku.
Normos:
LA1 31,0-42,0
LA2 30,0-37,0
APC-R (s) >120
Antikunai pries beta2 glikoproteina1 <0,467
Antikunai pries kardiolipina (AKA) <0,506

Tikiuosiu bus naudinga 4u.gif

Rimimita, o kas cia per tyrimas ACLA? Nelabai galiu ka pasakyti...
Fedes
QUOTE(rimimita @ 2010 01 05, 09:44)
mergaites gal zinot ka reiskia tokie tyrimu rezultatai: ACLA -21GPL/ml
kazink kokios sio tyrimo normos turetu buti? kiti tyrimai neigiami.nors gydyma jau gavau,bet vistiek norisi suzinot,ar daug nuo normos nukrype  unsure.gif
*

nėra pastovių normų, jos kiekvieną kartą gali būti kitokios, todėl netinka iš kito tyr lapelio nurašytos., teks važiuot pasiimti lapelio, jei norit pasitikslint.
Vukutis
QUOTE(Vukutis @ 2010 01 05, 22:05)
Sveika,
Nezinau, ar kiekviena karta Santariskiu normos yra tos pacios, bet galiu savo parasyti (daryti spalio pradzioje). Gal Zirza, galetum paziureti, kai gausi atsakymus, ar normos nesiskiria zenkliai? Aciu  4u.gif  Tada butu aisku.
Normos:
LA1 31,0-42,0
LA2 30,0-37,0
APC-R (s) >120
Antikunai pries beta2 glikoproteina1 <0,467
Antikunai pries kardiolipina (AKA) <0,506

Tikiuosiu bus naudinga  4u.gif
Rimimita, o kas cia per tyrimas  ACLA? Nelabai galiu ka pasakyti...
*

Tai orientaciniai skaiciukai. Suprantu, kad kiekviena karta normos gali skirtis. Taciau mano atveju tas skirtumas buvo nezymus, lyginant su pirmu tyrimu darytu kovo menesi. Tada dariausi tik LA1 (norma ta pati 31,0-42,0), skyresi tik Antikunai pries beta2 glikoproteina1 <0,621 ir panasiai buvo Antikunai pries kardiolipina (AKA) <0,521.

Tikrai nenorejau nieko klaidinti 4u.gif
Zinoma, geriausia pasiimant tyrimus kartu pasiteirauti apie normas friends.gif
rimimita
QUOTE(Vukutis @ 2010 01 05, 23:05)
Rimimita, o kas cia per tyrimas  ACLA? Nelabai galiu ka pasakyti...
*

tai va kad i atsakyma parase sitas raides ir dar dvi,bet ju neiskaitau doh.gif

QUOTE(Fedes @ 2010 01 05, 23:41)
nėra pastovių normų, jos kiekvieną kartą gali būti kitokios, todėl netinka iš kito tyr lapelio nurašytos., teks važiuot pasiimti lapelio, jei norit pasitikslint.
*

eh nesvarbu, apsieisiu be normu. kai nuejau pas daktara ir pasake kad yra AFS,tai sedejau be emociju,buvo sioks toks sokas,nulis minciu,nezinojau ar dziaugtis ar liudet unsure.gif dabar baigiu atsipeiket ir parupo normos doh.gif svarbiausia gydyma paskyre,tik ko tai baisu pradert bandyt unsure.gif
*Viktoriukas*
QUOTE(Fedes @ 2010 01 05, 20:41)
teks važiuot pasiimti lapelio, jei norit pasitikslint.
*

Man elektroniniu paštu atsiuntė, bet dar tik antikūnus prieš kardiolipiną ir prieš beta2 glikoproteiną1, bet kad nieko aš ten nesuprantu blush2.gif Pirmoj eilėj skaičiai, antroj parašyta prie abiejų, kad NEIGIAMAS ir trečioj ribinė reikšmė g.gif Tai ta trečia eilė ir yra normos?? blush2.gif

Jei kuriai iš jūsų gudručių persiųsčiau e-mailą, gal padėtumėt iššifruot? blush2.gif
Fedes
QUOTE(*Viktoriukas* @ 2010 01 06, 13:21)
Man elektroniniu paštu atsiuntė, bet dar tik antikūnus prieš kardiolipiną ir prieš beta2 glikoproteiną1, bet kad nieko aš ten nesuprantu blush2.gif Pirmoj eilėj skaičiai, antroj parašyta prie abiejų, kad NEIGIAMAS ir trečioj ribinė reikšmė g.gif Tai ta trečia eilė ir yra normos?? blush2.gif

Jei kuriai iš jūsų gudručių persiųsčiau e-mailą, gal padėtumėt iššifruot? blush2.gif
*

tai rašyk čia.
šiaip neigiamas reiškia jog nuokrypių nuo normų nėra.
Vilangella
Sveikos 4u.gif
Jungiuosi ir aš į Jūsų būrelį... Po truputi atrandu jėgų vėl kažko imtis - dabar turiu siuntimą iš Klimo tirtis dėl AFS, nes kaip ir nerandame kitų priežaščių gandrams neatskristi... Perskaičiau beveik visą temutę - mergaitės, tikrai semiuosi iš jūsų tvirtybės ir tikėjimo.... labai noriu sulaukti ir savo stebuklėlio....
Prašysiu jūsų pagalbos, kad paaiškintumėte man:
1. Ar svarbu kurią ciklo dieną daromas tyrimas dėl AFS (po paskutinės abrazijos praėjo jau 2 mėn. )
2. Norėčiau nuvažiuoti pas Abraitį - bet ar teisingai supratau, kad KMK'e jis priima tik antradieniais 14-17 valandomis? O gal dar konsultuoja kitur?
3. Ar galima pvz. kraują priduot Vilniuje Santariškėse ir pasidaryt tyrimą, ir pas jį jau važiuo su rezultatais, ar viską reikia daryti Kaune?
4. Ar važiuojant pas Abraitį dar reikia/pageidaujama su savim,i turėti kokius nors tyrimus?
unsure.gif va kokia nežiniukė esu...
Ačiū visoms iš anksto
Fedes
QUOTE(Vilangella @ 2010 01 13, 14:44)
Sveikos  4u.gif
Jungiuosi ir aš į Jūsų būrelį... Po truputi atrandu jėgų vėl kažko imtis - dabar turiu siuntimą iš Klimo tirtis dėl AFS, nes kaip ir nerandame kitų priežaščių gandrams neatskristi... Perskaičiau beveik visą temutę - mergaitės, tikrai semiuosi iš jūsų tvirtybės ir tikėjimo.... labai noriu sulaukti ir savo stebuklėlio....
1. Ar svarbu kurią ciklo dieną daromas tyrimas dėl AFS (po paskutinės abrazijos praėjo jau 2 mėn. )
2. Norėčiau nuvažiuoti pas Abraitį - bet ar teisingai supratau, kad KMK'e jis priima tik antradieniais 14-17 valandomis? O gal dar konsultuoja kitur?
3. Ar galima pvz. kraują priduot Vilniuje Santariškėse ir pasidaryt tyrimą, ir pas jį jau važiuo su rezultatais, ar viską reikia daryti Kaune?
4. Ar važiuojant pas Abraitį dar reikia/pageidaujama su savim,i turėti kokius nors tyrimus?
unsure.gif  va kokia nežiniukė esu...
Ačiū visoms iš anksto
*

ką galiu, tą atsakysiu:

1. nesvarbu.
3. neverta,kaune ir vilniuj 6iek tiek kitaip tuos tyr daro, A v4l darys kaune vis tiek
Vilangella
QUOTE(Fedes @ 2010 01 13, 15:25)
ką galiu, tą atsakysiu:

1. nesvarbu.
3. neverta,kaune ir vilniuj 6iek tiek kitaip tuos tyr daro, A v4l darys kaune vis tiek
*

Ačiū, Fedes,
3. tada dar patikslinkite ar teisingai suprantu procesą - užsiregistruoji pas Abraitį, atvykus jis konsultuoja ir siunčia į laboratoriją priduot kraują tyrimams, kai yra rezultatai vėl pas jį važiuoji diagnozei ir gydymo paskyrimui AR pasidarai KMK'e AFS tyrimus ir tada eini pas Abraitį...
Fedes
QUOTE(Vilangella @ 2010 01 13, 15:46)
Ačiū, Fedes,
3. tada dar patikslinkite ar teisingai suprantu procesą - užsiregistruoji pas Abraitį, atvykus jis konsultuoja ir  siunčia į laboratoriją priduot kraują tyrimams, kai yra rezultatai vėl pas jį važiuoji diagnozei ir gydymo paskyrimui AR pasidarai KMK'e AFS tyrimus ir tada eini pas Abraitį...
*

šiaip nesu buvos pas jį, tik iš forumiečių suprantu, akd pirmasis variantas, važiuoji pas jį su siuntimu ir tuomet jis jau paskiia viską, ko reik, ir po atsakymų atvažiuoji pas jį vėl. šiiap procesas ilgas, ilgai daro tyrimus, ir dar kaip pasiseka užsirašyti pas jį, pasiruošk wink.gif
rimimita
QUOTE(Vilangella @ 2010 01 13, 14:44)
Sveikos  4u.gif
unsure.gif  va kokia nežiniukė esu...
Ačiū visoms iš anksto
*

As buvau pas abraiti,tad galiu parasyti kaip man buvo ax.gif
1.del ciklo dienos nieko neminejo,tad manau kad itakos neturi.
2.kiek zinau tai tik tokiu metu dirba, o del kitu konsultaciju nezinau
3.Pas abraiti nuvaziavus,jis visko issiklausineja, paskui paskiria rteikalingus tyrimus, eini i registratura susimoketi pinigus(as mokejau apie 138Lt) ir i labaratorija. po menesio skambinies i kabineta pasiteirauti ar yra atsakymai.mano atsakymai buvo po 1,5men. po to galima vaziuoti pas ji atsakymus pasiimti ir jei reik gydyma paskiria.
4.reik tureti siuntima.o kitokiu tyrimu nereik,nes vistiek jis pasidarys kuriu reik.
Sekmes 4u.gif
Vilangella
QUOTE(rimimita @ 2010 01 13, 19:55)
As buvau pas abraiti,tad galiu parasyti kaip man buvo  ax.gif
1.del ciklo dienos nieko neminejo,tad manau kad itakos neturi.
2.kiek zinau tai tik tokiu metu dirba, o del kitu konsultaciju nezinau
3.Pas abraiti nuvaziavus,jis visko issiklausineja, paskui paskiria rteikalingus tyrimus, eini i registratura susimoketi pinigus(as mokejau apie 138Lt) ir i labaratorija. po menesio skambinies i kabineta pasiteirauti ar yra atsakymai.mano atsakymai buvo po 1,5men. po to galima vaziuoti pas ji atsakymus pasiimti ir jei reik gydyma paskiria.
4.reik tureti siuntima.o kitokiu tyrimu nereik,nes vistiek jis pasidarys kuriu reik.
Sekmes 4u.gif
*

Niu kaip čia šauniai mane apšvietėte thumbup.gif Ačiū, rimimita.
Šiandien tada registruojuosi, nes jaučiu dar ir eilės didžiausios...
Dar noriu patarimo dėl profilaktinio aspirino vartojimo - kokį renkatės ir kokiomis dozėmis vartojate... Čia tam atvejui, jei taip gavosi, kad nepasisaugojai ir gali būti ax.gif pasekmiukų....
rimimita
QUOTE(Vilangella @ 2010 01 14, 09:05)
Niu kaip čia šauniai mane apšvietėte  thumbup.gif  Ačiū, rimimita.
Šiandien tada registruojuosi, nes jaučiu dar ir eilės didžiausios...
Dar noriu patarimo dėl profilaktinio aspirino vartojimo - kokį renkatės ir kokiomis dozėmis vartojate... Čia tam atvejui, jei taip gavosi, kad nepasisaugojai ir gali būti  ax.gif pasekmiukų....
*

regidtruokis greiciau,nes labai greitai talonus isgraibsto mirksiukas.gif jei skambinsi tai kantrybes neprarask,sesk ant telefono ir maigyk kol pavyks 4u.gif man pavyko uzsiregistruoti sekanciam menesiui,nes kaip supratau buvo katik gave talonus.
Aspirino doze skiria pagal svori. as sveriu 65kg tai man 100mg aspirina skyre. vaistinej paprasiau tokios dozes tai tik vieninteles rusies turejo tai ir emiau. tik aspirina turi gert gerai pavalgius, kad skrandzio nesuestu.
Beje jau lyg buvau minejus, kad virs 30metu moterims abraitis skiria profilaktiskai aspirina,nepriklausomai nuo tyrimu rezultatu.

O as kazkaip jau apsipratau su afs,pradejom ND atlikineti blush2.gif tikiuosi greit turesim rezultata blush2.gif
vikiel
uzsiregistruoti pas Abraiti tikrai sudetinga. patarciau, jei sedi prie kompo darbely ar kur, kas dien po kelis kartus atsidaryti www.sergu.lt atsiradus laisvai vietai, ten ir uzsiregistruoti is karto gali, nereikia skambineti. as taip dariau, nes kitaip pas ji nepateksi, as pora menesiiu laukiau, ir po to ats apie menesi.
sekmes ir stiprybes 4u.gif viskas bus gerai, Abraitis super gydytojas thumbup.gif
sidrulka
sveikutės,

užsukau paguosti jūsų 4u.gif , nes mano vardą irgi galite dar gan dažnai rasti maždaug apie šios temelės vidury.... o dbr džiaugiamės savo jau mėnesiuko dukrele... praieti tikrai kryžiaus keliai, bet žemai lenkiuos ir širdingai dėkoju jau tūkstantįjį kartą daktraui Abraičiui 4u.gif jis ir pats netikėjo, kad aš su savo diagnozėm pagimdysiu ir kai prieš 5 metus man padarė tyrimus, sakė, jog mažai šansų ir vilčių.... bet stebuklų būna. reikia tik tikėti jais...

o pas jį prisiregistruoti nevarkit kasdien skambindamos... talonai būna tik nuo 20 kiekvieno mėn dienos, bet ... tą pačią dieną ir ištirpsta... dar galima prisiregistruoti ir einant per www.kmuk.lt, išankstinė registracija ir t.t. jei kuri norėsit, galėsiu paaiškint išsamiau, bet bandykit pačioxs ir gal pavyks- taip ir man pavyko... o šiaip tai jis kasdien būna klinikose skyriuje, ir kai jau nebe pirmai konsultacijai, tai galima susitarti su juo ,,pasimatymą" ir skyriuje, bet ... pradžioje turėsit praeiti kantraus laukimo kelius lankantis pas jį konsultacinėj poliklinikoj... o jau kai sėkmingai pastosit ir reiks dažnesnių konsultacijų, tai gal ir pats pasiūlys atvykti į skyrių, kad netektų ilgai laukti... nors... aš pas jį lankiausi jau daug kartų, o į skyrių vykau tik prieš pat gimdymą... turiu jo tel nr, bet nenoriu dalinti... kai jau reiks dažnesnio bendravimo, tai jis ir pats jums duos ... pasitikėkit juom ir viskas bus ok... mano atvejis, anot jo, išskirtinis, bet vat - įvyko stebuklas ir gan lengvai gimdžiau, kuom ir daktr. negalėjo patikėti... taip kad, vilties, drąsos, bet pirmiausiai kantrybės... mūsų pirmoji mažė tik į 13-tus metus....
Papildyta:
Tiesa, aspirino reikia ne bet kokio, o Trombo ass. nors aš i pradžių nežinojau ir vartojau Herzas ratiopharm... tai manau tas nieko nekeičia... o man buvo skirta 200 ml apsirino, nes svoris apie 100 kg doh.gif ir dar ... šį kart pastojau ,,netyčia"... taip kad apsirino nebuvau prieš tai vartojus, nors rekomenduojama bent mėnesį prieš pastojimą jį vartoti... , na o dėl leidžiamų vaistukų, sutarsit ja su pačiu daktr., tiek, kad man, kai skirdavo fraksipariną nuo širdelės veiklos pradžios, širdelės plakimo taip ir nesulakdavom.... o pastarąjį kartą skyrė Clexane nuo pat pradžių, kai tik pamačiau 2 juosteles ir paskambinau gydytojui... o savo tyrimų aš jums nelabai ką galiu pakomentuot, nes man ten tamsus miškas ir atsidaviua visiems gydymams į daktrao rankas... esėm ta, kad mano diagnozė - kombinuotas AFS, bet kaip matot, ir tai nugalima. sėkmės visoms. jei kyla kokių klausimų , rašykit į až, nes čia užsukau tik iš įdomumo...
Dryžuota bitė
Sidrulka wub.gif Pamenu Jus ir Jusu istorija,vis pasekdavau kaip Jums sekasi. Negaliu atsidziaugti ir as Jusu laime,ir nuostabia mergyte wub.gif Aukite dideles ir sveikos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
KIKE
Sveikos,
noriu isgirsti atsiliepimus, kaip sekasi isnesioti antra,galbut ir trecia vaikeli, kai jau pirmo besilaukiant, teko taikyti gydyma del AFS? Ar islieka didele rizika nesivystanciam nestumui?
Aciu smile.gif
Fedes
QUOTE(KIKE @ 2010 01 26, 15:01)
Sveikos,
noriu isgirsti atsiliepimus, kaip sekasi isnesioti antra,galbut ir  trecia vaikeli, kai jau pirmo besilaukiant, teko taikyti gydyma del AFS? Ar islieka didele rizika nesivystanciam nestumui?
Aciu smile.gif
*

man sakė, kad jau kartą susirgus, toliau kelioa tgal nėra, visi nėštumai su tais pačiais vaistukais. daugelis merginų sakė, kad jom taip apt gin sakė, nors gal priklauso nuo individualaus atvejo vis tiek.
sidrulka
QUOTE(simuliukas @ 2010 01 25, 20:50)
Sidrulka wub.gif  Pamenu Jus ir Jusu istorija,vis pasekdavau kaip Jums sekasi. Negaliu atsidziaugti ir as Jusu laime,ir nuostabia mergyte wub.gif  Aukite dideles ir sveikos 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

dėkoju 4u.gif man padėjo šį kart labai nuoširdus visų, ypač draugų, palaikymas thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Papildyta:
man irgi sakė A., be vaistų geriau nerizikuoti... aš ir apti jau bijočiau be jų... jau nebėra laiko bandymams, kai esi virš 30... bet dar mums anksti galvoti apie antrą... nors... mes jį jau garsiai planavom kartu su daktaru dar gimdykloj po lengvo Rugilės atėjimo lotuliukas.gif
RositaK
merginos, o kokius vaistus reikia naudoti turint AFS? ir nuo kada?
zinau, kad man rekomendavo leistis Clexane jau kt. diena po punkcijos g.gif turiu lupus antikoagulantis
KIKE
QUOTE(RositaK @ 2010 01 28, 12:22)
zinau, kad man rekomendavo leistis Clexane jau kt. diena po punkcijos  g.gif turiu lupus antikoagulantis
*

Idomu, po kokios punkcijos g.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2010 01 27, 13:12)
man sakė, kad jau kartą susirgus, toliau kelioa tgal nėra, visi nėštumai su tais pačiais vaistukais. daugelis merginų sakė, kad jom taip apt gin sakė, nors gal priklauso nuo individualaus atvejo vis tiek.
*

Fedes,
suprantu, kad kelio atgal nera, bet gal sakau situacija gali dar blogeti ("Ne duok Dieve"). Kad jau tu vaistuku su kuriais isnesiojau nebeuztekti? Ar butina kartoti tyrimus pries kiekviena nestuma?
Pasiskambinau A., liepe atvaziuoti (sakiau, kad niekaip negaunu talonelio) ir tada pakonsultuos. Tad antradieni jau ir lekiu. Busiu be talonelio, tikiuosi prieisiu mirksiukas.gif
Geros ziemiskos dienos smile.gif !
Papildyta:
QUOTE(sidrulka @ 2010 01 28, 02:22)

man irgi sakė A., be vaistų geriau nerizikuoti... aš ir apti jau bijočiau be jų... jau nebėra laiko bandymams, kai esi virš 30... bet dar mums anksti galvoti apie antrą... nors... mes jį jau garsiai planavom kartu su daktaru  dar gimdykloj po lengvo Rugilės atėjimo lotuliukas.gif
*

O Jums is pirmo karto pavyko isnesioti su gydymu (Jusu istorijos as nezinau) ax.gif ?
RositaK
QUOTE(KIKE @ 2010 02 01, 12:55)
*

po pagalbinio apvaisinimo IVF metu punktuojamu kiausialasciu is kiausidziu 4u.gif
atsakykit, prasau ax.gif
sauda
QUOTE(RositaK @ 2010 01 28, 12:22)
zinau, kad man rekomendavo leistis Clexane jau kt. diena po punkcijos  g.gif turiu lupus antikoagulantis
*

Sveikute 4u.gif Pries pastojant naudojamas aspirinas Trombo ass ( dazniausiai,nes jis maziausiai kenkia skrandukui ),jo doze priklauso nuo turimu kilogramu smile.gif .Pastojus,kai pradeda plakti vaikucio sirdute ,skiriami clexane arba flaxiparine.Tavo atveju,kaip suprantu bus tik clexane arba flaxiparine po punkcijos.Beje mergaites vaistukus dazniausiai Lenkuose perka,ten zyyymiai pigiau ax.gif Sekmes 4u.gif
RositaK
QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 14:23)
Sveikute  4u.gif Pries pastojant naudojamas aspirinas Trombo ass ( dazniausiai,nes jis maziausiai kenkia skrandukui ),jo doze priklauso nuo turimu kilogramu  smile.gif .Pastojus,kai pradeda plakti vaikucio sirdute ,skiriami clexane arba flaxiparine.Tavo atveju,kaip suprantu bus tik clexane arba flaxiparine po punkcijos.Beje mergaites vaistukus dazniausiai Lenkuose perka,ten zyyymiai pigiau  ax.gif Sekmes  4u.gif
*

na, aspirinas irgi irasytas iskart po embrionu transferio 4u.gif po 0,1 g.gif (sveriu 70kg)
o lenkuose Clexan'ui reikia recepto? 4u.gif taip, ji skirtu man iskart po punkcijos
aciu 4u.gif
sauda
QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 15:00)
na, aspirinas irgi irasytas iskart po embrionu transferio  4u.gif po 0,1  g.gif (sveriu 70kg)
o lenkuose Clexan'ui reikia recepto? 4u.gif taip, ji skirtu man iskart po punkcijos
aciu  4u.gif
*

0,1 aspirino tai kaip suprantu 100 mg,siaip 100mg ir yra skiriama,kai svoris iki 70 kg,o kai svoris didesnis ,tai jau 150mg ir daugiau vel nuo svorio priklauso.Del receptuku ,tai geriau mergaiciu paklausk,jau mamyciu,kurios perka,kiek zinau anksciau tai tikrai rase,jog reikia,o dabar per tarpininkus perkasi,tai net nezinau.Is mergaiciu Aba gerai tuo reikaliuku gaudosi mirksiukas.gif
Idedu nuorodele,kur mamuliukai bendrauja :
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...1324&st=540
Beje ,o kiek tau clexano skyre ax.gif
Nuk
QUOTE(RositaK @ 2010 01 28, 11:22)
*

Dažniausiai yra skiriami vaistai kai pavyksta pastoti. Kaip suprantu A dažniausiai skiria, kai atsiranda širdutės veikla g.gif Bet mano ginius sakė, kad dažnėja praktika, kai vaistai skiriami anksčiau, po IUI pvz. Tavo atveju būtų iš karto po punkcijos.

Clexanui reikia recepto lenkuose. Ir man bent jau nepardavė dviejų dėžučių, nes recepte buvo nurodyta tik viena. Ir jie receptą pasilieka.
Jonina
QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 12:05)
po pagalbinio apvaisinimo IVF metu punktuojamu kiausialasciu is kiausidziu  4u.gif
atsakykit, prasau  ax.gif
*

sveikute,

As pradejau leistis savaite po isodinimo. pries tai geriau thrombo ass puse metu. 3 diena po isodinimo prasidejo didziule hiperstimuliacija. padare kraujo tyrimus ir pamate, kad kraujo kresumas virsija normas 12 kartu. ta pacia diena pradejau leistis po 2 ampules fraxiparino i diena.

Sekmes
RositaK
sauda, man siulo clexane 0,4 - cia i diena taip suprantu g.gif leidziami i dupce? mums cia surase rekomenduojama IVF protokola is Izraelio atvaziaves Feldbergas, tai ir teiraujuosi, nes 4IUI+3IVF+1su saldytais=0 doh.gif
LT maciau truputi virs 200lt kainuoja 10vnt po 0,4, o vat lenkuose - 97zlotai blink.gif
o iki kurio laiko reiketu juos mazdaug leistis?
sauda
QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 16:13)
sauda, man siulo clexane 0,4 - cia i diena taip suprantu  g.gif leidziami i dupce? mums cia surase rekomenduojama IVF protokola is Izraelio atvaziaves Feldbergas, tai ir teiraujuosi, nes 4IUI+3IVF+1su saldytais=0  doh.gif
LT maciau truputi virs 200lt kainuoja 10vnt po 0,4, o vat lenkuose - 97zlotai  blink.gif
*

Na man taip pat paskirta clexane 0,4.Leidziasi i pilvuka,suimi lasinuku raukslyte ir batc bigsmile.gif O leistis bent jau man paskirta iki pat gimdymo,kiek pamenu likus 12 valandu iki gimdymo tik nustoji leistis g.gif O kaina tai tikrai skiriasi,siaip ,jei reikia receptu,galima is kato kelis paprasyti,kad israsytu,o paskui man atrodo ir uzsisakyti didesni kieki galima,jei pas juos pastoviai pirksi.Tik nezinau ar is mergaiciu kas nors 0,4 yra pirkes,pagrinde 0,2.Bet tikriausiai ir tokio yra pirkti tenai.Man ,kai reikejo cia lietuvoj tokio 0,4,tai sake neturi,bet cia Klaipedoje,cia kaimas biggrin.gif
RositaK
QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 16:24)
Na man taip pat paskirta clexane 0,4.Leidziasi i pilvuka,suimi lasinuku raukslyte ir batc  bigsmile.gif O leistis bent jau man paskirta iki pat gimdymo,kiek pamenu likus 12 valandu iki gimdymo tik nustoji leistis  g.gif
*

aa, nu tai kaip ir stimuliuojancius reik leisti mirksiukas.gif
o tau irgi del AFS paskyre?
aciu tau 4u.gif
Jonina, kurie tiksliai kraujo kresumo rodikliai buvo nukrype gal gali pasakyti? 4u.gif
sauda
QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 16:35)
aa, nu tai kaip ir stimuliuojancius reik leisti  mirksiukas.gif
o tau irgi del AFS paskyre?
aciu tau  4u.gif
Jonina, kurie tiksliai kraujo kresumo rodikliai buvo nukrype gal gali pasakyti?  4u.gif
*

Pas mane buvo nezymus nukrypimas antiokardiolipidu,paskyre tik aspirina ,bet...nepavyko,tai buvo nuspresta,kad tai tarsi paslepta forma ir paskyre aspirino po 150 mg ir po to leidziami clexane 0,4.Beje mano svoris 70 kg 4u.gif
Law
QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 15:42)
Pas mane buvo nezymus nukrypimas antiokardiolipidu,paskyre tik aspirina ,bet...nepavyko,tai buvo nuspresta,kad tai tarsi paslepta forma ir paskyre aspirino po 150 mg ir po to leidziami clexane 0,4.Beje mano svoris 70 kg   4u.gif
*

laba,
pamačiau pažystamą situaciją ir iškilo klausimų... ar pas tave vien tik antiokardiolipidai buvo virš normos? pas mane vien jie čiut viršyjo normą. persileidimai apie 6sav... dabar dar+ eilė problemų rasta doh.gif kol kas jau metai po paskutinio persileidimo- nesisaka g.gif o tu ir aspiriną ir clexane vartoji? ir jei ne paslaptis pas ką lankaisi? (pamačiau kad iš Klp esi ax.gif ) ir dar dėl aspirino kiekio manęs svorio nieks neklausė g.gif o svoris 69 doh.gif ir geriu po 100mg bet kartais taip tempia blauzdas kad imu viena be eilės lotuliukas.gif ir tada atlėgsta lotuliukas.gif
sauda
QUOTE(Law @ 2010 02 01, 17:37)
laba,
pamačiau pažystamą situaciją ir iškilo klausimų... ar pas tave vien tik antiokardiolipidai buvo virš normos? pas mane vien jie čiut viršyjo normą. persileidimai apie 6sav... dabar dar+ eilė problemų rasta doh.gif kol kas jau metai po paskutinio persileidimo- nesisaka g.gif o tu ir aspiriną ir clexane vartoji? ir jei ne paslaptis pas ką lankaisi? (pamačiau kad iš Klp esi ax.gif ) ir dar dėl aspirino kiekio manęs svorio nieks neklausė g.gif o svoris 69 doh.gif ir geriu po 100mg bet kartais taip tempia blauzdas kad imu viena be eilės  lotuliukas.gif ir tada atlėgsta lotuliukas.gif
*

Sveikute 4u.gif Jo pas mane tik antikardiolipidai vos vos virs normos ,tiesiog mano gimineje ivyko negeru dalykeliu ,suristu su kraujotaka,tai buvo nuspresta,kad pas mane uzslepta forma.Gydyma paskyre gyd. Abraitis KMUK. O siaip lankausi KLP pas S. Jolsanoje,man atrodo,kad ji viena gydytoju,kuri KLP normaliai gaudosi apie AFS ax.gif
Po paskutines nesekmes man jau praejo daugiau nei metai,tame tarpe buvo ir laparoskopija atlikta,pakolkas mano fronte irgi jokiu ziniu,neplanuoju kiekviena menesi,tiesiog gyvenu ir tikiu,kad ateis ir i musu kiema laime wub.gif Gal per daug naiviai skamba ,bet tikrai tikiu kada nors supuoti mazyli wub.gif
Jau ne vienus metus naudoju aspirina,clexane naudosiu,kai tik pastosiu,pamaciusi II bruksnelius,cia taip su S. pasitarusios nusprendem.
Beje ,gal ne i tema , kartas nuo karto pasidarydavau paprasta kraujo tyrima,na kur hemoglobinas,trombocitai ir kt. tai pas mane pastoviai budavo daugiau trombocitu ir hemoglobinas didelis,tai realiai geriant aspirina turetu kazkiek,nors minimaliai truputi sumazeti tromb ar hemogl.,bet efekto jokio nesimate.Pries menesi nusipirkau aparaciuka,kur sarmini vandeni gamina,paskaitinejau,kad jis tvarko kraujotaka,skystina,tai ir ka pries kelias dieneles dariausi kr.tyr - trombocitai normoje,as tokio dalyko per savo keleta metu nebuvau maciusi bigsmile.gif O tuo laiku,kai geriau sarmini vandeni,negeriau nei tabletes aspirino,na galvoju,pabandysiu,tai dabar net nezinau ka ir galvoti ax.gif
Na neiskenciau,turejau papasakoti biggrin.gif
Jonina

Jonina, kurie tiksliai kraujo kresumo rodikliai buvo nukrype gal gali pasakyti? 4u.gif
*

[/quote]

Mano vienas APC-R(s)
RositaK
QUOTE(Jonina @ 2010 02 01, 18:16)
Mano vienas APC-R(s)
*

tai cia vienas is AFS rodikliu mirksiukas.gif dabar supratau doh.gif
o tu irgi leisiesi ta flaxiparina iki gimdymo? wub.gif 4u.gif
sauda
QUOTE(Jonina @ 2010 02 01, 16:11)
sveikute,

As pradejau leistis savaite po isodinimo. pries tai geriau thrombo ass puse metu. 3 diena po isodinimo prasidejo didziule hiperstimuliacija. padare kraujo tyrimus  ir pamate, kad kraujo kresumas virsija normas 12 kartu. ta pacia diena pradejau leistis po 2 ampules fraxiparino i diena.

Sekmes
*

Sveikute 4u.gif
1)o koks tyr tiksliai parode,kad virsija tiek norma,paprastas kraujo kresumas ar vienas is AFS rodikliu
2).Ar aspirina tebegeri
3) flaxiparino dar ir dabar po dvi ampules leidiesi,jei taip tai kokios dozes.Tiesiog iskilo klausimuku doh.gif
Aciu 4u.gif
KIKE
O nuo ko priklauso paskiriant fraksiparina ar clexane? Na bet ir kainele Clexane doh.gif . Kompensavimo jokio nera kaip suprantu?
Man pries 4m. teko dar leistis heparina, ir ji leidausi dar 5 paras po gimdymo (taip buvo paskyres A.). Aspirina nustojau gerti lyg nestumo 32 sav.

sauda
QUOTE(KIKE @ 2010 02 01, 19:33)
O nuo ko priklauso paskiriant fraksiparina ar clexane? Na bet ir kainele Clexane doh.gif . Kompensavimo jokio nera kaip suprantu?
Man pries 4m. teko dar leistis heparina, ir ji leidausi dar 5 paras po gimdymo (taip buvo paskyres A.).  Aspirina nustojau gerti lyg nestumo 32 sav.
*

Na flaxiparine ar clexane tiesiog gyd skiria,kuo remiantis net nezinau g.gif Po gimdymo taip pat dar 5 paras reikia leistis,o aspirinas nutraukiamas 36 nestumo savaiteje.Kad kas kompensavima siems vaistukams gautu tikrai dar negirdejau schmoll.gif ,kai jau busim pensijoje, galbut kas nors siuo atveju jau bus pasikeite bigsmile.gif
Law
QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 17:09)
Sveikute  4u.gif Jo pas mane tik antikardiolipidai vos vos virs normos ,tiesiog mano gimineje ivyko negeru dalykeliu ,suristu su kraujotaka,tai buvo nuspresta,kad pas mane uzslepta forma.Gydyma paskyre gyd. Abraitis KMUK. O siaip lankausi KLP pas S. Jolsanoje,man atrodo,kad ji viena gydytoju,kuri KLP normaliai gaudosi apie AFS  ax.gif
Po paskutines nesekmes man jau praejo daugiau nei metai,tame tarpe buvo ir laparoskopija atlikta,pakolkas mano fronte irgi jokiu ziniu,neplanuoju kiekviena menesi,tiesiog gyvenu ir  tikiu,kad ateis ir i musu kiema laime  wub.gif Gal per daug naiviai skamba ,bet tikrai tikiu kada nors supuoti mazyli  wub.gif
Jau ne vienus metus naudoju aspirina,clexane naudosiu,kai tik pastosiu,pamaciusi II bruksnelius,cia taip su S. pasitarusios nusprendem.
Beje ,gal ne i tema , kartas nuo karto pasidarydavau paprasta kraujo tyrima,na kur hemoglobinas,trombocitai ir kt. tai pas mane pastoviai budavo daugiau trombocitu ir hemoglobinas didelis,tai realiai geriant aspirina turetu kazkiek,nors minimaliai truputi sumazeti  tromb ar hemogl.,bet efekto jokio nesimate.Pries menesi nusipirkau aparaciuka,kur sarmini vandeni gamina,paskaitinejau,kad jis tvarko kraujotaka,skystina,tai ir ka pries kelias dieneles dariausi kr.tyr - trombocitai normoje,as tokio dalyko per savo keleta metu nebuvau maciusi  bigsmile.gif  O tuo laiku,kai geriau sarmini vandeni,negeriau nei tabletes aspirino,na galvoju,pabandysiu,tai dabar net nezinau ka ir galvoti  ax.gif
Na neiskenciau,turejau papasakoti  biggrin.gif
*

ačiūūūūū už tokį išsamų atsakymą bigsmile.gif
ir aš ten pat lankausi 4u.gif
papasakok man daugiau apie tą aparačiuką 4u.gif
ir kokie tie negeri dalykėliai giminėj? g.gif
sidrulka
QUOTE(KIKE @ 2010 02 01, 12:55)
Papildyta:
Fedes,
suprantu, kad kelio atgal nera, bet gal sakau situacija gali dar blogeti ("Ne duok Dieve"). Kad jau tu vaistuku su kuriais isnesiojau nebeuztekti? Ar butina kartoti tyrimus pries kiekviena nestuma?
Pasiskambinau A., liepe atvaziuoti (sakiau, kad niekaip negaunu talonelio) ir tada pakonsultuos. Tad antradieni jau ir lekiu. Busiu be talonelio, tikiuosi prieisiu mirksiukas.gif
Geros ziemiskos dienos smile.gif !
Papildyta:
O Jums is pirmo karto pavyko isnesioti su gydymu (Jusu istorijos as nezinau) ax.gif ?
*

nu, ne...... AFS išsityriau ir rado po 3 nesivystančių... paskui dar du nsivystantys ir su vaistais.... bet manau esmė tame, kad man tuomet leidžiamus skyrė ne nuo pradžių, o tik nuo širdelės veiklos pradžios- o jos mes ir nesulaukėm geriant vien aspiriną... šeštu kartu (trečias su gydymu) jau Clexane pradėjau nuo pirmų dienų ir viskas vat štai baigėsi sėkmingai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 15:00)
na, aspirinas irgi irasytas iskart po embrionu transferio  4u.gif po 0,1  g.gif (sveriu 70kg)
aciu  4u.gif
*

mes patys važinėjom į lenkus priktis vaistukų, tai pirkom Suvalkuose Arkadij vaistinėj, vieną kartą pavyko gauti ir Kauflando vaistinėj, bet tik vieną kartą... vieną kartą vyrui teko važiuoti net iki Augustavo, nes Suvalkuose niekur negavo.. o šiaip tai reikia recepto ir vaitinėj turi po max. 2 pakuotes, nebent jums ten pavyktų kaip nors susitarti ir užsisakyti - rusiškai jie nelabai nori kalbėti... aš dar turiu likusias dvi ampules, tai nlb ir ką galiu jums perleisti... paklauskit Mamyčių forume, gal kuri dar turi nepraimtą dėžutę...Vaida dar turėjo, jei dar nepardavė...

bet tai vis tiek toliau teks pirktis pačioms... svarbiausia, kad padėtų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 16:13)
sauda, man siulo clexane 0,4 - cia i diena taip suprantu  g.gif leidziami i dupce? mums cia surase rekomenduojama IVF protokola is Izraelio atvaziaves Feldbergas, tai ir teiraujuosi, nes 4IUI+3IVF+1su saldytais=0  doh.gif
LT maciau truputi virs 200lt kainuoja 10vnt po 0,4, o vat lenkuose - 97zlotai  blink.gif
*

na tavo ir praktika doh.gif tai jau turint AFS ir ,,savarankiškai" pastojant, tas vaistukų leidimas tai tik baika blink.gif ... jei aišku, viskas sėkmingai baigiasi... šie vaistai leidžiami į pilvo raumenis į šonus nuo bambos- vieną vakarą į vieną pusė, kitą- į kitą... na,o tu jei turėsi ,,reikalų" su A., tai prašyk,kad tau juos kompensutoų, nes su manim gulėjo KMUK viena panikė, kuri irgi leidos po 0,4, tai sakė A. jai kompensavo- aišku už tam tikrą atlygį daktarui...
Papildyta:
Apie Fraxiparino ir Clexane skirtumus pasiskaitinėkit AFS mamyčių temoje, ten buvo prieš kiek laiko diskusija... ten jų sudėtis praktiškai ta pati... ir aš maniau, kad Clexane stipresnis, nes man kombinuotas AFS ir padėjo... bet merginos sako, kad Fraxiparinas kiek stipresnis... kitos teigia, kad jie vienodi... nu, žodžiu doh.gif ką gyd. skirs, tą ir leiskitės...

taip, jie leidžiami dar ir po gimdymo kelios paros- man leido dar 5 paras... šiaip sako yra pavojus gimdymo metu nukraujuoti, už tai 12 val prieš gimdymą reiki nebesileisti... bet aš nekraujavau...

o ant recepto iškart prašykit kad užrašytų dvi pakuotes- ten 20 vnt užrašo ar kažkaip pan... beje, kam reikia leistis 0,4 ml, o tokio negausit pirkti, teks leistis po dvi ampules 0,2 ml - tai čia pasakojo man ta draugė, kur gulėjo šalia manęs ir jai buvo skirta po 0,4 ml...

jei dar kas domina, rašykit į až, nes čia retai užsuku... galėsiu nupasakot, kaip rasti tą vaistinę Lenkuose...

sėkmės, kantrybės, sėkmingo nešiojimo visoms thumbup.gif
beje, man A. buvo davęs mažai šansų išnešioti, o va prašau... turim kalėdinį stebuklą... ir gimdžiau gan lengvai...
Fedes
užsukau pasidalinti info, kad šian forume vienos narės postą išskaičiau,kadnėščiosioms su gyd komisija ir raštu į ligonių kasą, mūsų vaistukai gali būti nuspręsta ir kompensuoti... g.gif taigi, kuriom dar ne šaukštai po pietų, galit pasiteiraut savo gyd, ar galimas toks variantas. nors aišku dabar, kai krizė, tai jauč ta ligonių kasa gali ir nepasirašyt ant tokio varianto, bet bandyt gi visada galima...

KIKE, nežinau, kaip dėl blogėjimo. man sakė kad darytis tyrimų nereikia, tiesiog tas apts gydymo planas, bet manau tia individualu ir priklauso kam koks AFS, ar buvo trombozės ir pan. taigi, sunku pasakyti...
sauda
Fede o avatare kartais ne tavo padauziukas bigsmile.gif labai grazus berniukas wub.gif Tikriausiai jau ir marciu visa eilute rikiuojasi bigsmile.gif biggrin.gif
KIKE
Na va mergytes, grizau po konsultacijos pas A.(vaziavau be talonelio): tyrimu kartoti nereikia, gydymas toks pats kaip ir su pirmu nestumu (aspirinas 100mg+Clexane atsiradus sirdies veiklai). Sake galiu leistis ir Fraxiparina, tik A. labiau patinka (dar bande itikinti, kad nesusijes su farmacinem kompanijom, jiems nedirba) Clexane, nes jis tiksliau dozuojamas pagal svori: iki70 kg - 0,2, nuo 70 kg - 0,4.
Uzklausiau del rysio AFS ir tokiu sisteminiu ligu kaip reumatas, vilklige ir kt. Jis atsake, kad kas jau serga siomis ligomis tureti AFS turi 9 kartus didesne tikimybe. Bet turint AFS ir susirgti reumatu, vilklige ir pan. tikimybe taip pat yra didesne, bet kokia - nepasake. Zodziu geriau negalvoti apie tai, sau neisiteigti ir sumazinsi rizika susirgti.
Belieka pradeti gerti foline rg. ir atidaryti fabrikeli... smile.gif
Kokius vitaminus geriat? Man gine rekomendavo Elevit, ten ieina ir foline rg.
Gal zinote, ar yra atskira tema, kur bendrauja mamytes po gimdymo turincios AFS?

Linkiu Visoms neprarasti tikejimo ir vilties supuoti savo stebukla 4u.gif
Jonina
QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 17:31)
tai cia vienas is AFS rodikliu  mirksiukas.gif dabar supratau  doh.gif
o tu irgi leisiesi ta flaxiparina iki gimdymo?  wub.gif  4u.gif
*

iki gimdymo ir po gimdymo savaite ar 10 dienu dar leisiuosi.
Papildyta:
QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 17:54)
Sveikute  4u.gif
1)o koks tyr tiksliai parode,kad virsija tiek norma,paprastas kraujo kresumas ar vienas is AFS rodikliu
2).Ar aspirina tebegeri
3) flaxiparino dar ir dabar po dvi ampules leidiesi,jei taip tai kokios dozes.Tiesiog iskilo klausimuku  doh.gif
Aciu  4u.gif
*

1. dare dimerus ir kraujo kresuma SPA proc. ir SPA INR
2. aspirina nutraukiau ir ji pakeiciau Frraxiparinu.
3. Fraxipirina savaite leidau 2x1, o dabar 1x1.

Sekmes!
Nuk
QUOTE(Fedes @ 2010 02 02, 22:00)
užsukau pasidalinti info, kad šian forume vienos narės postą išskaičiau,kadnėščiosioms su gyd komisija ir raštu į ligonių kasą, mūsų vaistukai gali būti nuspręsta ir kompensuoti...  g.gif taigi, kuriom dar ne šaukštai po pietų, galit pasiteiraut savo gyd, ar galimas toks variantas. nors aišku dabar, kai krizė, tai jauč ta ligonių kasa gali ir nepasirašyt ant tokio varianto, bet bandyt gi visada galima...
*

Kadangi mes dar tik planuojam nestuke.gif tai man labai aktuali info dėl kompensavimo bigsmile.gif Gal galėtum tos narės niką brūkštelti, norėčiau pasikonsultuoti 4u.gif
Fedes
QUOTE(KIKE @ 2010 02 03, 10:59)
Na va mergytes, grizau po konsultacijos pas A.(vaziavau be talonelio): tyrimu kartoti nereikia, gydymas toks pats kaip ir su pirmu nestumu (aspirinas 100mg+Clexane atsiradus sirdies veiklai). Sake galiu leistis ir Fraxiparina, tik A. labiau patinka (dar bande itikinti, kad nesusijes su farmacinem kompanijom, jiems nedirba) Clexane, nes jis tiksliau dozuojamas pagal svori: iki70 kg - 0,2, nuo 70 kg -  0,4.
Uzklausiau del rysio AFS ir tokiu sisteminiu ligu kaip reumatas, vilklige ir kt. Jis atsake, kad kas jau serga siomis ligomis tureti AFS turi 9 kartus didesne tikimybe. Bet turint AFS ir susirgti reumatu, vilklige ir pan. tikimybe taip pat yra didesne, bet kokia - nepasake. Zodziu geriau negalvoti apie tai, sau neisiteigti ir sumazinsi rizika susirgti.
Belieka pradeti gerti foline rg. ir atidaryti fabrikeli... smile.gif
Kokius vitaminus geriat? Man gine rekomendavo Elevit, ten ieina ir foline rg.
Gal zinote, ar yra atskira tema, kur bendrauja mamytes po gimdymo turincios AFS?

Linkiu Visoms neprarasti tikejimo ir vilties supuoti savo stebukla 4u.gif
*

mes (mamytės) čia biggrin.gif

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry34453190

Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2010 02 03, 12:23)
Kadangi mes dar tik planuojam  nestuke.gif tai man labai aktuali info dėl kompensavimo bigsmile.gif Gal galėtum tos narės niką brūkštelti, norėčiau pasikonsultuoti 4u.gif
*

nebepamenu žinok, kažkur per google buvau radus supermamų 2008 metų, ligų - trombozių forumėlyje.

šiaip aš jios klausiau, tai atsakė, kad trijų gyd komisija nusprendžia, jog siųsti laišką į lignoių kasas, o tuomt ten irgi sprendžia, ar skirti ar ne. ir tiek... ax.gif
Nuk
QUOTE(Fedes @ 2010 02 03, 11:57)
nebepamenu žinok, kažkur per google buvau radus supermamų 2008 metų, ligų - trombozių forumėlyje.

šiaip aš jios klausiau, tai atsakė, kad trijų gyd komisija nusprendžia, jog siųsti laišką į lignoių kasas, o tuomt ten irgi sprendžia, ar skirti ar ne. ir tiek...  ax.gif
*

pati pabandysiu pasiieškoti 4u.gif

O gali bet kokie gydytojai siųsti? Aš pvz., einu į privačią kliniką g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.