kazink kokios sio tyrimo normos turetu buti? kiti tyrimai neigiami.nors gydyma jau gavau,bet vistiek norisi suzinot,ar daug nuo normos nukrype
mergaites gal zinot ka reiskia tokie tyrimu rezultatai: ACLA -21GPL/ml
kazink kokios sio tyrimo normos turetu buti? kiti tyrimai neigiami.nors gydyma jau gavau,bet vistiek norisi suzinot,ar daug nuo normos nukrype
Labas, mergaitės
Ar galima kur Santariškių normas rast? QUOTE(*Viktoriukas* @ 2010 01 05, 10:59) Labas, mergaitės Ar galima kur Santariškių normas rast? Sveika, Nezinau, ar kiekviena karta Santariskiu normos yra tos pacios, bet galiu savo parasyti (daryti spalio pradzioje). Gal Zirza, galetum paziureti, kai gausi atsakymus, ar normos nesiskiria zenkliai? Aciu Normos: LA1 31,0-42,0 LA2 30,0-37,0 APC-R (s) >120 Antikunai pries beta2 glikoproteina1 <0,467 Antikunai pries kardiolipina (AKA) <0,506 Tikiuosiu bus naudinga Rimimita, o kas cia per tyrimas ACLA? Nelabai galiu ka pasakyti... QUOTE(rimimita @ 2010 01 05, 09:44) mergaites gal zinot ka reiskia tokie tyrimu rezultatai: ACLA -21GPL/ml kazink kokios sio tyrimo normos turetu buti? kiti tyrimai neigiami.nors gydyma jau gavau,bet vistiek norisi suzinot,ar daug nuo normos nukrype nėra pastovių normų, jos kiekvieną kartą gali būti kitokios, todėl netinka iš kito tyr lapelio nurašytos., teks važiuot pasiimti lapelio, jei norit pasitikslint. QUOTE(Vukutis @ 2010 01 05, 22:05) Sveika, Nezinau, ar kiekviena karta Santariskiu normos yra tos pacios, bet galiu savo parasyti (daryti spalio pradzioje). Gal Zirza, galetum paziureti, kai gausi atsakymus, ar normos nesiskiria zenkliai? Aciu Normos: LA1 31,0-42,0 LA2 30,0-37,0 APC-R (s) >120 Antikunai pries beta2 glikoproteina1 <0,467 Antikunai pries kardiolipina (AKA) <0,506 Tikiuosiu bus naudinga Rimimita, o kas cia per tyrimas ACLA? Nelabai galiu ka pasakyti... Tai orientaciniai skaiciukai. Suprantu, kad kiekviena karta normos gali skirtis. Taciau mano atveju tas skirtumas buvo nezymus, lyginant su pirmu tyrimu darytu kovo menesi. Tada dariausi tik LA1 (norma ta pati 31,0-42,0), skyresi tik Antikunai pries beta2 glikoproteina1 <0,621 ir panasiai buvo Antikunai pries kardiolipina (AKA) <0,521. Tikrai nenorejau nieko klaidinti Zinoma, geriausia pasiimant tyrimus kartu pasiteirauti apie normas QUOTE(Vukutis @ 2010 01 05, 23:05) tai va kad i atsakyma parase sitas raides ir dar dvi,bet ju neiskaitau QUOTE(Fedes @ 2010 01 05, 23:41) nėra pastovių normų, jos kiekvieną kartą gali būti kitokios, todėl netinka iš kito tyr lapelio nurašytos., teks važiuot pasiimti lapelio, jei norit pasitikslint. eh nesvarbu, apsieisiu be normu. kai nuejau pas daktara ir pasake kad yra AFS,tai sedejau be emociju,buvo sioks toks sokas,nulis minciu,nezinojau ar dziaugtis ar liudet QUOTE(Fedes @ 2010 01 05, 20:41) Man elektroniniu paštu atsiuntė, bet dar tik antikūnus prieš kardiolipiną ir prieš beta2 glikoproteiną1, bet kad nieko aš ten nesuprantu Jei kuriai iš jūsų gudručių persiųsčiau e-mailą, gal padėtumėt iššifruot? QUOTE(*Viktoriukas* @ 2010 01 06, 13:21) Man elektroniniu paštu atsiuntė, bet dar tik antikūnus prieš kardiolipiną ir prieš beta2 glikoproteiną1, bet kad nieko aš ten nesuprantu Jei kuriai iš jūsų gudručių persiųsčiau e-mailą, gal padėtumėt iššifruot? tai rašyk čia. šiaip neigiamas reiškia jog nuokrypių nuo normų nėra.
Sveikos
Jungiuosi ir aš į Jūsų būrelį... Po truputi atrandu jėgų vėl kažko imtis - dabar turiu siuntimą iš Klimo tirtis dėl AFS, nes kaip ir nerandame kitų priežaščių gandrams neatskristi... Perskaičiau beveik visą temutę - mergaitės, tikrai semiuosi iš jūsų tvirtybės ir tikėjimo.... labai noriu sulaukti ir savo stebuklėlio.... Prašysiu jūsų pagalbos, kad paaiškintumėte man: 1. Ar svarbu kurią ciklo dieną daromas tyrimas dėl AFS (po paskutinės abrazijos praėjo jau 2 mėn. ) 2. Norėčiau nuvažiuoti pas Abraitį - bet ar teisingai supratau, kad KMK'e jis priima tik antradieniais 14-17 valandomis? O gal dar konsultuoja kitur? 3. Ar galima pvz. kraują priduot Vilniuje Santariškėse ir pasidaryt tyrimą, ir pas jį jau važiuo su rezultatais, ar viską reikia daryti Kaune? 4. Ar važiuojant pas Abraitį dar reikia/pageidaujama su savim,i turėti kokius nors tyrimus? Ačiū visoms iš anksto QUOTE(Vilangella @ 2010 01 13, 14:44) Sveikos Jungiuosi ir aš į Jūsų būrelį... Po truputi atrandu jėgų vėl kažko imtis - dabar turiu siuntimą iš Klimo tirtis dėl AFS, nes kaip ir nerandame kitų priežaščių gandrams neatskristi... Perskaičiau beveik visą temutę - mergaitės, tikrai semiuosi iš jūsų tvirtybės ir tikėjimo.... labai noriu sulaukti ir savo stebuklėlio.... Prašysiu jūsų pagalbos, kad paaiškintumėte man: 1. Ar svarbu kurią ciklo dieną daromas tyrimas dėl AFS (po paskutinės abrazijos praėjo jau 2 mėn. ) 2. Norėčiau nuvažiuoti pas Abraitį - bet ar teisingai supratau, kad KMK'e jis priima tik antradieniais 14-17 valandomis? O gal dar konsultuoja kitur? 3. Ar galima pvz. kraują priduot Vilniuje Santariškėse ir pasidaryt tyrimą, ir pas jį jau važiuo su rezultatais, ar viską reikia daryti Kaune? 4. Ar važiuojant pas Abraitį dar reikia/pageidaujama su savim,i turėti kokius nors tyrimus? Ačiū visoms iš anksto ką galiu, tą atsakysiu: 1. nesvarbu. 3. neverta,kaune ir vilniuj 6iek tiek kitaip tuos tyr daro, A v4l darys kaune vis tiek QUOTE(Fedes @ 2010 01 13, 15:25) ką galiu, tą atsakysiu: 1. nesvarbu. 3. neverta,kaune ir vilniuj 6iek tiek kitaip tuos tyr daro, A v4l darys kaune vis tiek Ačiū, Fedes, 3. tada dar patikslinkite ar teisingai suprantu procesą - užsiregistruoji pas Abraitį, atvykus jis konsultuoja ir siunčia į laboratoriją priduot kraują tyrimams, kai yra rezultatai vėl pas jį važiuoji diagnozei ir gydymo paskyrimui AR pasidarai KMK'e AFS tyrimus ir tada eini pas Abraitį... QUOTE(Vilangella @ 2010 01 13, 15:46) Ačiū, Fedes, 3. tada dar patikslinkite ar teisingai suprantu procesą - užsiregistruoji pas Abraitį, atvykus jis konsultuoja ir siunčia į laboratoriją priduot kraują tyrimams, kai yra rezultatai vėl pas jį važiuoji diagnozei ir gydymo paskyrimui AR pasidarai KMK'e AFS tyrimus ir tada eini pas Abraitį... šiaip nesu buvos pas jį, tik iš forumiečių suprantu, akd pirmasis variantas, važiuoji pas jį su siuntimu ir tuomet jis jau paskiia viską, ko reik, ir po atsakymų atvažiuoji pas jį vėl. šiiap procesas ilgas, ilgai daro tyrimus, ir dar kaip pasiseka užsirašyti pas jį, pasiruošk QUOTE(Vilangella @ 2010 01 13, 14:44) Sveikos Jungiuosi ir aš į Jūsų būrelį... Po truputi atrandu jėgų vėl kažko imtis - dabar turiu siuntimą iš Klimo tirtis dėl AFS, nes kaip ir nerandame kitų priežaščių gandrams neatskristi... Perskaičiau beveik visą temutę - mergaitės, tikrai semiuosi iš jūsų tvirtybės ir tikėjimo.... labai noriu sulaukti ir savo stebuklėlio.... Prašysiu jūsų pagalbos, kad paaiškintumėte man: 1. Ar svarbu kurią ciklo dieną daromas tyrimas dėl AFS (po paskutinės abrazijos praėjo jau 2 mėn. ) 2. Norėčiau nuvažiuoti pas Abraitį - bet ar teisingai supratau, kad KMK'e jis priima tik antradieniais 14-17 valandomis? O gal dar konsultuoja kitur? 3. Ar galima pvz. kraują priduot Vilniuje Santariškėse ir pasidaryt tyrimą, ir pas jį jau važiuo su rezultatais, ar viską reikia daryti Kaune? 4. Ar važiuojant pas Abraitį dar reikia/pageidaujama su savim,i turėti kokius nors tyrimus? Ačiū visoms iš anksto As buvau pas abraiti,tad galiu parasyti kaip man buvo 1.del ciklo dienos nieko neminejo,tad manau kad itakos neturi. 2.kiek zinau tai tik tokiu metu dirba, o del kitu konsultaciju nezinau 3.Pas abraiti nuvaziavus,jis visko issiklausineja, paskui paskiria rteikalingus tyrimus, eini i registratura susimoketi pinigus(as mokejau apie 138Lt) ir i labaratorija. po menesio skambinies i kabineta pasiteirauti ar yra atsakymai.mano atsakymai buvo po 1,5men. po to galima vaziuoti pas ji atsakymus pasiimti ir jei reik gydyma paskiria. 4.reik tureti siuntima.o kitokiu tyrimu nereik,nes vistiek jis pasidarys kuriu reik. Sekmes QUOTE(rimimita @ 2010 01 13, 19:55) As buvau pas abraiti,tad galiu parasyti kaip man buvo 1.del ciklo dienos nieko neminejo,tad manau kad itakos neturi. 2.kiek zinau tai tik tokiu metu dirba, o del kitu konsultaciju nezinau 3.Pas abraiti nuvaziavus,jis visko issiklausineja, paskui paskiria rteikalingus tyrimus, eini i registratura susimoketi pinigus(as mokejau apie 138Lt) ir i labaratorija. po menesio skambinies i kabineta pasiteirauti ar yra atsakymai.mano atsakymai buvo po 1,5men. po to galima vaziuoti pas ji atsakymus pasiimti ir jei reik gydyma paskiria. 4.reik tureti siuntima.o kitokiu tyrimu nereik,nes vistiek jis pasidarys kuriu reik. Sekmes Niu kaip čia šauniai mane apšvietėte Šiandien tada registruojuosi, nes jaučiu dar ir eilės didžiausios... Dar noriu patarimo dėl profilaktinio aspirino vartojimo - kokį renkatės ir kokiomis dozėmis vartojate... Čia tam atvejui, jei taip gavosi, kad nepasisaugojai ir gali būti QUOTE(Vilangella @ 2010 01 14, 09:05) Niu kaip čia šauniai mane apšvietėte Šiandien tada registruojuosi, nes jaučiu dar ir eilės didžiausios... Dar noriu patarimo dėl profilaktinio aspirino vartojimo - kokį renkatės ir kokiomis dozėmis vartojate... Čia tam atvejui, jei taip gavosi, kad nepasisaugojai ir gali būti regidtruokis greiciau,nes labai greitai talonus isgraibsto Aspirino doze skiria pagal svori. as sveriu 65kg tai man 100mg aspirina skyre. vaistinej paprasiau tokios dozes tai tik vieninteles rusies turejo tai ir emiau. tik aspirina turi gert gerai pavalgius, kad skrandzio nesuestu. Beje jau lyg buvau minejus, kad virs 30metu moterims abraitis skiria profilaktiskai aspirina,nepriklausomai nuo tyrimu rezultatu. O as kazkaip jau apsipratau su afs,pradejom ND atlikineti
uzsiregistruoti pas Abraiti tikrai sudetinga. patarciau, jei sedi prie kompo darbely ar kur, kas dien po kelis kartus atsidaryti www.sergu.lt atsiradus laisvai vietai, ten ir uzsiregistruoti is karto gali, nereikia skambineti. as taip dariau, nes kitaip pas ji nepateksi, as pora menesiiu laukiau, ir po to ats apie menesi.
sekmes ir stiprybes
sveikutės,
užsukau paguosti jūsų o pas jį prisiregistruoti nevarkit kasdien skambindamos... talonai būna tik nuo 20 kiekvieno mėn dienos, bet ... tą pačią dieną ir ištirpsta... dar galima prisiregistruoti ir einant per www.kmuk.lt, išankstinė registracija ir t.t. jei kuri norėsit, galėsiu paaiškint išsamiau, bet bandykit pačioxs ir gal pavyks- taip ir man pavyko... o šiaip tai jis kasdien būna klinikose skyriuje, ir kai jau nebe pirmai konsultacijai, tai galima susitarti su juo ,,pasimatymą" ir skyriuje, bet ... pradžioje turėsit praeiti kantraus laukimo kelius lankantis pas jį konsultacinėj poliklinikoj... o jau kai sėkmingai pastosit ir reiks dažnesnių konsultacijų, tai gal ir pats pasiūlys atvykti į skyrių, kad netektų ilgai laukti... nors... aš pas jį lankiausi jau daug kartų, o į skyrių vykau tik prieš pat gimdymą... turiu jo tel nr, bet nenoriu dalinti... kai jau reiks dažnesnio bendravimo, tai jis ir pats jums duos ... pasitikėkit juom ir viskas bus ok... mano atvejis, anot jo, išskirtinis, bet vat - įvyko stebuklas ir gan lengvai gimdžiau, kuom ir daktr. negalėjo patikėti... taip kad, vilties, drąsos, bet pirmiausiai kantrybės... mūsų pirmoji mažė tik į 13-tus metus.... Papildyta: Tiesa, aspirino reikia ne bet kokio, o Trombo ass. nors aš i pradžių nežinojau ir vartojau Herzas ratiopharm... tai manau tas nieko nekeičia... o man buvo skirta 200 ml apsirino, nes svoris apie 100 kg
Sidrulka
Sveikos,
noriu isgirsti atsiliepimus, kaip sekasi isnesioti antra,galbut ir trecia vaikeli, kai jau pirmo besilaukiant, teko taikyti gydyma del AFS? Ar islieka didele rizika nesivystanciam nestumui? Aciu QUOTE(KIKE @ 2010 01 26, 15:01) Sveikos, noriu isgirsti atsiliepimus, kaip sekasi isnesioti antra,galbut ir trecia vaikeli, kai jau pirmo besilaukiant, teko taikyti gydyma del AFS? Ar islieka didele rizika nesivystanciam nestumui? Aciu man sakė, kad jau kartą susirgus, toliau kelioa tgal nėra, visi nėštumai su tais pačiais vaistukais. daugelis merginų sakė, kad jom taip apt gin sakė, nors gal priklauso nuo individualaus atvejo vis tiek. QUOTE(simuliukas @ 2010 01 25, 20:50) Sidrulka dėkoju Papildyta: man irgi sakė A., be vaistų geriau nerizikuoti... aš ir apti jau bijočiau be jų... jau nebėra laiko bandymams, kai esi virš 30... bet dar mums anksti galvoti apie antrą... nors... mes jį jau garsiai planavom kartu su daktaru dar gimdykloj po lengvo Rugilės atėjimo
merginos, o kokius vaistus reikia naudoti turint AFS? ir nuo kada?
zinau, kad man rekomendavo leistis Clexane jau kt. diena po punkcijos QUOTE(RositaK @ 2010 01 28, 12:22) merginos, o kokius vaistus reikia naudoti turint AFS? ir nuo kada? zinau, kad man rekomendavo leistis Clexane jau kt. diena po punkcijos Idomu, po kokios punkcijos Papildyta: QUOTE(Fedes @ 2010 01 27, 13:12) man sakė, kad jau kartą susirgus, toliau kelioa tgal nėra, visi nėštumai su tais pačiais vaistukais. daugelis merginų sakė, kad jom taip apt gin sakė, nors gal priklauso nuo individualaus atvejo vis tiek. Fedes, suprantu, kad kelio atgal nera, bet gal sakau situacija gali dar blogeti ("Ne duok Dieve"). Kad jau tu vaistuku su kuriais isnesiojau nebeuztekti? Ar butina kartoti tyrimus pries kiekviena nestuma? Pasiskambinau A., liepe atvaziuoti (sakiau, kad niekaip negaunu talonelio) ir tada pakonsultuos. Tad antradieni jau ir lekiu. Busiu be talonelio, tikiuosi prieisiu Geros ziemiskos dienos Papildyta: QUOTE(sidrulka @ 2010 01 28, 02:22) man irgi sakė A., be vaistų geriau nerizikuoti... aš ir apti jau bijočiau be jų... jau nebėra laiko bandymams, kai esi virš 30... bet dar mums anksti galvoti apie antrą... nors... mes jį jau garsiai planavom kartu su daktaru dar gimdykloj po lengvo Rugilės atėjimo O Jums is pirmo karto pavyko isnesioti su gydymu (Jusu istorijos as nezinau) QUOTE(RositaK @ 2010 01 28, 12:22) merginos, o kokius vaistus reikia naudoti turint AFS? ir nuo kada? zinau, kad man rekomendavo leistis Clexane jau kt. diena po punkcijos Sveikute QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 14:23) Sveikute na, aspirinas irgi irasytas iskart po embrionu transferio o lenkuose Clexan'ui reikia recepto? aciu QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 15:00) na, aspirinas irgi irasytas iskart po embrionu transferio o lenkuose Clexan'ui reikia recepto? aciu 0,1 aspirino tai kaip suprantu 100 mg,siaip 100mg ir yra skiriama,kai svoris iki 70 kg,o kai svoris didesnis ,tai jau 150mg ir daugiau vel nuo svorio priklauso.Del receptuku ,tai geriau mergaiciu paklausk,jau mamyciu,kurios perka,kiek zinau anksciau tai tikrai rase,jog reikia,o dabar per tarpininkus perkasi,tai net nezinau.Is mergaiciu Aba gerai tuo reikaliuku gaudosi Idedu nuorodele,kur mamuliukai bendrauja : http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...1324&st=540 Beje ,o kiek tau clexano skyre QUOTE(RositaK @ 2010 01 28, 11:22) merginos, o kokius vaistus reikia naudoti turint AFS? ir nuo kada? zinau, kad man rekomendavo leistis Clexane jau kt. diena po punkcijos Dažniausiai yra skiriami vaistai kai pavyksta pastoti. Kaip suprantu A dažniausiai skiria, kai atsiranda širdutės veikla Clexanui reikia recepto lenkuose. Ir man bent jau nepardavė dviejų dėžučių, nes recepte buvo nurodyta tik viena. Ir jie receptą pasilieka. QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 12:05) sveikute, As pradejau leistis savaite po isodinimo. pries tai geriau thrombo ass puse metu. 3 diena po isodinimo prasidejo didziule hiperstimuliacija. padare kraujo tyrimus ir pamate, kad kraujo kresumas virsija normas 12 kartu. ta pacia diena pradejau leistis po 2 ampules fraxiparino i diena. Sekmes
sauda, man siulo clexane 0,4 - cia i diena taip suprantu
LT maciau truputi virs 200lt kainuoja 10vnt po 0,4, o vat lenkuose - 97zlotai o iki kurio laiko reiketu juos mazdaug leistis? QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 16:13) sauda, man siulo clexane 0,4 - cia i diena taip suprantu LT maciau truputi virs 200lt kainuoja 10vnt po 0,4, o vat lenkuose - 97zlotai o iki kurio laiko reiketu juos mazdaug leistis? Na man taip pat paskirta clexane 0,4.Leidziasi i pilvuka,suimi lasinuku raukslyte ir batc QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 16:24) Na man taip pat paskirta clexane 0,4.Leidziasi i pilvuka,suimi lasinuku raukslyte ir batc aa, nu tai kaip ir stimuliuojancius reik leisti o tau irgi del AFS paskyre? aciu tau Jonina, kurie tiksliai kraujo kresumo rodikliai buvo nukrype gal gali pasakyti? QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 16:35) aa, nu tai kaip ir stimuliuojancius reik leisti o tau irgi del AFS paskyre? aciu tau Jonina, kurie tiksliai kraujo kresumo rodikliai buvo nukrype gal gali pasakyti? Pas mane buvo nezymus nukrypimas antiokardiolipidu,paskyre tik aspirina ,bet...nepavyko,tai buvo nuspresta,kad tai tarsi paslepta forma ir paskyre aspirino po 150 mg ir po to leidziami clexane 0,4.Beje mano svoris 70 kg QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 15:42) Pas mane buvo nezymus nukrypimas antiokardiolipidu,paskyre tik aspirina ,bet...nepavyko,tai buvo nuspresta,kad tai tarsi paslepta forma ir paskyre aspirino po 150 mg ir po to leidziami clexane 0,4.Beje mano svoris 70 kg laba, pamačiau pažystamą situaciją ir iškilo klausimų... ar pas tave vien tik antiokardiolipidai buvo virš normos? pas mane vien jie čiut viršyjo normą. persileidimai apie 6sav... dabar dar+ eilė problemų rasta QUOTE(Law @ 2010 02 01, 17:37) laba, pamačiau pažystamą situaciją ir iškilo klausimų... ar pas tave vien tik antiokardiolipidai buvo virš normos? pas mane vien jie čiut viršyjo normą. persileidimai apie 6sav... dabar dar+ eilė problemų rasta Sveikute Po paskutines nesekmes man jau praejo daugiau nei metai,tame tarpe buvo ir laparoskopija atlikta,pakolkas mano fronte irgi jokiu ziniu,neplanuoju kiekviena menesi,tiesiog gyvenu ir tikiu,kad ateis ir i musu kiema laime Jau ne vienus metus naudoju aspirina,clexane naudosiu,kai tik pastosiu,pamaciusi II bruksnelius,cia taip su S. pasitarusios nusprendem. Beje ,gal ne i tema , kartas nuo karto pasidarydavau paprasta kraujo tyrima,na kur hemoglobinas,trombocitai ir kt. tai pas mane pastoviai budavo daugiau trombocitu ir hemoglobinas didelis,tai realiai geriant aspirina turetu kazkiek,nors minimaliai truputi sumazeti tromb ar hemogl.,bet efekto jokio nesimate.Pries menesi nusipirkau aparaciuka,kur sarmini vandeni gamina,paskaitinejau,kad jis tvarko kraujotaka,skystina,tai ir ka pries kelias dieneles dariausi kr.tyr - trombocitai normoje,as tokio dalyko per savo keleta metu nebuvau maciusi Na neiskenciau,turejau papasakoti QUOTE(Jonina @ 2010 02 01, 16:11) sveikute, As pradejau leistis savaite po isodinimo. pries tai geriau thrombo ass puse metu. 3 diena po isodinimo prasidejo didziule hiperstimuliacija. padare kraujo tyrimus ir pamate, kad kraujo kresumas virsija normas 12 kartu. ta pacia diena pradejau leistis po 2 ampules fraxiparino i diena. Sekmes Sveikute 1)o koks tyr tiksliai parode,kad virsija tiek norma,paprastas kraujo kresumas ar vienas is AFS rodikliu 2).Ar aspirina tebegeri 3) flaxiparino dar ir dabar po dvi ampules leidiesi,jei taip tai kokios dozes.Tiesiog iskilo klausimuku Aciu
O nuo ko priklauso paskiriant fraksiparina ar clexane? Na bet ir kainele Clexane
Man pries 4m. teko dar leistis heparina, ir ji leidausi dar 5 paras po gimdymo (taip buvo paskyres A.). Aspirina nustojau gerti lyg nestumo 32 sav. QUOTE(KIKE @ 2010 02 01, 19:33) O nuo ko priklauso paskiriant fraksiparina ar clexane? Na bet ir kainele Clexane Man pries 4m. teko dar leistis heparina, ir ji leidausi dar 5 paras po gimdymo (taip buvo paskyres A.). Aspirina nustojau gerti lyg nestumo 32 sav. Na flaxiparine ar clexane tiesiog gyd skiria,kuo remiantis net nezinau QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 17:09) Sveikute Po paskutines nesekmes man jau praejo daugiau nei metai,tame tarpe buvo ir laparoskopija atlikta,pakolkas mano fronte irgi jokiu ziniu,neplanuoju kiekviena menesi,tiesiog gyvenu ir tikiu,kad ateis ir i musu kiema laime Jau ne vienus metus naudoju aspirina,clexane naudosiu,kai tik pastosiu,pamaciusi II bruksnelius,cia taip su S. pasitarusios nusprendem. Beje ,gal ne i tema , kartas nuo karto pasidarydavau paprasta kraujo tyrima,na kur hemoglobinas,trombocitai ir kt. tai pas mane pastoviai budavo daugiau trombocitu ir hemoglobinas didelis,tai realiai geriant aspirina turetu kazkiek,nors minimaliai truputi sumazeti tromb ar hemogl.,bet efekto jokio nesimate.Pries menesi nusipirkau aparaciuka,kur sarmini vandeni gamina,paskaitinejau,kad jis tvarko kraujotaka,skystina,tai ir ka pries kelias dieneles dariausi kr.tyr - trombocitai normoje,as tokio dalyko per savo keleta metu nebuvau maciusi Na neiskenciau,turejau papasakoti ačiūūūūū už tokį išsamų atsakymą ir aš ten pat lankausi papasakok man daugiau apie tą aparačiuką ir kokie tie negeri dalykėliai giminėj? QUOTE(KIKE @ 2010 02 01, 12:55) Idomu, po kokios punkcijos Papildyta: Fedes, suprantu, kad kelio atgal nera, bet gal sakau situacija gali dar blogeti ("Ne duok Dieve"). Kad jau tu vaistuku su kuriais isnesiojau nebeuztekti? Ar butina kartoti tyrimus pries kiekviena nestuma? Pasiskambinau A., liepe atvaziuoti (sakiau, kad niekaip negaunu talonelio) ir tada pakonsultuos. Tad antradieni jau ir lekiu. Busiu be talonelio, tikiuosi prieisiu Geros ziemiskos dienos Papildyta: O Jums is pirmo karto pavyko isnesioti su gydymu (Jusu istorijos as nezinau) nu, ne...... AFS išsityriau ir rado po 3 nesivystančių... paskui dar du nsivystantys ir su vaistais.... bet manau esmė tame, kad man tuomet leidžiamus skyrė ne nuo pradžių, o tik nuo širdelės veiklos pradžios- o jos mes ir nesulaukėm geriant vien aspiriną... šeštu kartu (trečias su gydymu) jau Clexane pradėjau nuo pirmų dienų ir viskas vat štai baigėsi sėkmingai Papildyta: QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 15:00) na, aspirinas irgi irasytas iskart po embrionu transferio o lenkuose Clexan'ui reikia recepto? aciu mes patys važinėjom į lenkus priktis vaistukų, tai pirkom Suvalkuose Arkadij vaistinėj, vieną kartą pavyko gauti ir Kauflando vaistinėj, bet tik vieną kartą... vieną kartą vyrui teko važiuoti net iki Augustavo, nes Suvalkuose niekur negavo.. o šiaip tai reikia recepto ir vaitinėj turi po max. 2 pakuotes, nebent jums ten pavyktų kaip nors susitarti ir užsisakyti - rusiškai jie nelabai nori kalbėti... aš dar turiu likusias dvi ampules, tai nlb ir ką galiu jums perleisti... paklauskit Mamyčių forume, gal kuri dar turi nepraimtą dėžutę...Vaida dar turėjo, jei dar nepardavė... bet tai vis tiek toliau teks pirktis pačioms... svarbiausia, kad padėtų Papildyta: QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 16:13) sauda, man siulo clexane 0,4 - cia i diena taip suprantu LT maciau truputi virs 200lt kainuoja 10vnt po 0,4, o vat lenkuose - 97zlotai o iki kurio laiko reiketu juos mazdaug leistis? na tavo ir praktika Papildyta: Apie Fraxiparino ir Clexane skirtumus pasiskaitinėkit AFS mamyčių temoje, ten buvo prieš kiek laiko diskusija... ten jų sudėtis praktiškai ta pati... ir aš maniau, kad Clexane stipresnis, nes man kombinuotas AFS ir padėjo... bet merginos sako, kad Fraxiparinas kiek stipresnis... kitos teigia, kad jie vienodi... nu, žodžiu taip, jie leidžiami dar ir po gimdymo kelios paros- man leido dar 5 paras... šiaip sako yra pavojus gimdymo metu nukraujuoti, už tai 12 val prieš gimdymą reiki nebesileisti... bet aš nekraujavau... o ant recepto iškart prašykit kad užrašytų dvi pakuotes- ten 20 vnt užrašo ar kažkaip pan... beje, kam reikia leistis 0,4 ml, o tokio negausit pirkti, teks leistis po dvi ampules 0,2 ml - tai čia pasakojo man ta draugė, kur gulėjo šalia manęs ir jai buvo skirta po 0,4 ml... jei dar kas domina, rašykit į až, nes čia retai užsuku... galėsiu nupasakot, kaip rasti tą vaistinę Lenkuose... sėkmės, kantrybės, sėkmingo nešiojimo visoms beje, man A. buvo davęs mažai šansų išnešioti, o va prašau... turim kalėdinį stebuklą... ir gimdžiau gan lengvai...
užsukau pasidalinti info, kad šian forume vienos narės postą išskaičiau,kadnėščiosioms su gyd komisija ir raštu į ligonių kasą, mūsų vaistukai gali būti nuspręsta ir kompensuoti...
KIKE, nežinau, kaip dėl blogėjimo. man sakė kad darytis tyrimų nereikia, tiesiog tas apts gydymo planas, bet manau tia individualu ir priklauso kam koks AFS, ar buvo trombozės ir pan. taigi, sunku pasakyti...
Fede o avatare kartais ne tavo padauziukas
Na va mergytes, grizau po konsultacijos pas A.(vaziavau be talonelio): tyrimu kartoti nereikia, gydymas toks pats kaip ir su pirmu nestumu (aspirinas 100mg+Clexane atsiradus sirdies veiklai). Sake galiu leistis ir Fraxiparina, tik A. labiau patinka (dar bande itikinti, kad nesusijes su farmacinem kompanijom, jiems nedirba) Clexane, nes jis tiksliau dozuojamas pagal svori: iki70 kg - 0,2, nuo 70 kg - 0,4.
Uzklausiau del rysio AFS ir tokiu sisteminiu ligu kaip reumatas, vilklige ir kt. Jis atsake, kad kas jau serga siomis ligomis tureti AFS turi 9 kartus didesne tikimybe. Bet turint AFS ir susirgti reumatu, vilklige ir pan. tikimybe taip pat yra didesne, bet kokia - nepasake. Zodziu geriau negalvoti apie tai, sau neisiteigti ir sumazinsi rizika susirgti. Belieka pradeti gerti foline rg. ir atidaryti fabrikeli... Kokius vitaminus geriat? Man gine rekomendavo Elevit, ten ieina ir foline rg. Gal zinote, ar yra atskira tema, kur bendrauja mamytes po gimdymo turincios AFS? Linkiu Visoms neprarasti tikejimo ir vilties supuoti savo stebukla QUOTE(RositaK @ 2010 02 01, 17:31) iki gimdymo ir po gimdymo savaite ar 10 dienu dar leisiuosi. Papildyta: QUOTE(sauda @ 2010 02 01, 17:54) Sveikute 1)o koks tyr tiksliai parode,kad virsija tiek norma,paprastas kraujo kresumas ar vienas is AFS rodikliu 2).Ar aspirina tebegeri 3) flaxiparino dar ir dabar po dvi ampules leidiesi,jei taip tai kokios dozes.Tiesiog iskilo klausimuku Aciu 1. dare dimerus ir kraujo kresuma SPA proc. ir SPA INR 2. aspirina nutraukiau ir ji pakeiciau Frraxiparinu. 3. Fraxipirina savaite leidau 2x1, o dabar 1x1. Sekmes! QUOTE(Fedes @ 2010 02 02, 22:00) užsukau pasidalinti info, kad šian forume vienos narės postą išskaičiau,kadnėščiosioms su gyd komisija ir raštu į ligonių kasą, mūsų vaistukai gali būti nuspręsta ir kompensuoti... Kadangi mes dar tik planuojam QUOTE(KIKE @ 2010 02 03, 10:59) Na va mergytes, grizau po konsultacijos pas A.(vaziavau be talonelio): tyrimu kartoti nereikia, gydymas toks pats kaip ir su pirmu nestumu (aspirinas 100mg+Clexane atsiradus sirdies veiklai). Sake galiu leistis ir Fraxiparina, tik A. labiau patinka (dar bande itikinti, kad nesusijes su farmacinem kompanijom, jiems nedirba) Clexane, nes jis tiksliau dozuojamas pagal svori: iki70 kg - 0,2, nuo 70 kg - 0,4. Uzklausiau del rysio AFS ir tokiu sisteminiu ligu kaip reumatas, vilklige ir kt. Jis atsake, kad kas jau serga siomis ligomis tureti AFS turi 9 kartus didesne tikimybe. Bet turint AFS ir susirgti reumatu, vilklige ir pan. tikimybe taip pat yra didesne, bet kokia - nepasake. Zodziu geriau negalvoti apie tai, sau neisiteigti ir sumazinsi rizika susirgti. Belieka pradeti gerti foline rg. ir atidaryti fabrikeli... Kokius vitaminus geriat? Man gine rekomendavo Elevit, ten ieina ir foline rg. Gal zinote, ar yra atskira tema, kur bendrauja mamytes po gimdymo turincios AFS? Linkiu Visoms neprarasti tikejimo ir vilties supuoti savo stebukla mes (mamytės) čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry34453190 Papildyta: QUOTE(Nuk @ 2010 02 03, 12:23) Kadangi mes dar tik planuojam nebepamenu žinok, kažkur per google buvau radus supermamų 2008 metų, ligų - trombozių forumėlyje. šiaip aš jios klausiau, tai atsakė, kad trijų gyd komisija nusprendžia, jog siųsti laišką į lignoių kasas, o tuomt ten irgi sprendžia, ar skirti ar ne. ir tiek... QUOTE(Fedes @ 2010 02 03, 11:57) nebepamenu žinok, kažkur per google buvau radus supermamų 2008 metų, ligų - trombozių forumėlyje. šiaip aš jios klausiau, tai atsakė, kad trijų gyd komisija nusprendžia, jog siųsti laišką į lignoių kasas, o tuomt ten irgi sprendžia, ar skirti ar ne. ir tiek... pati pabandysiu pasiieškoti O gali bet kokie gydytojai siųsti? Aš pvz., einu į privačią kliniką |