Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: skiepai nuo gimdos kaklelio vezio
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2
kamilerama
[FONT=Courier][SIZE=7][COLOR=deeppink] g.gif g.gif
ma
mums jau per vėlu, o kol dukra užaugs ir valstybė turėtų pradėti nemokamai skiepyti. palauksim ax.gif
bimkutele
didžiausias absurdas ši vakcina,užsenyje ne viena mergaitė nukentėjo nuo šios vakcinos doh.gif
Dax
Skiepyjausi blush2.gif

Guillian Barre sindromas yra viena is komplikaciju, kurios daznis yra labai nedidelis.
Nieko nei blogo nei gero negaliu pasakyt. Jeigu mano rizika susirgt GK veziu sumazeja, tai gal ir verta, nes logos daznis yra labai didelis ax.gif
bimkutele
QUOTE(Dax @ 2009 04 11, 16:29)
Skiepyjausi blush2.gif

Guillian Barre sindromas yra viena is komplikaciju, kurios daznis yra labai nedidelis.
Nieko nei blogo nei gero negaliu pasakyt. Jeigu mano rizika susirgt GK veziu sumazeja, tai gal ir verta, nes logos daznis yra labai didelis ax.gif
*

linkiu jums nesulaukti vakcinos šalutinio poveikio,nors ji paliečia anksčiau ar vėliau 4u.gif
gielux
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 11, 08:53)
didžiausias absurdas ši vakcina,užsenyje ne viena mergaitė nukentėjo nuo šios vakcinos doh.gif
*

Nežinau kaip su absurdais, bet pasaulyje kas dvi minutės nuo gimdos kaklelio vėžio miršta moteris.
Skiepai ne saldainiukas, todėl reik pasvert visus už ir prieš.
ma
QUOTE(gielux @ 2009 04 11, 17:26)
Nežinau kaip su absurdais, bet pasaulyje kas dvi minutės nuo gimdos kaklelio vėžio miršta moteris.
Skiepai ne saldainiukas, todėl reik pasvert visus už ir prieš.
*

pasversim, kai bus atlikta pakakamai tyrimų, įrodančių, kiek moterų išgelbėjo ši vakcina, kurios sudėtyje tik keli viruso tipai iš keliasdešimties, galinčių sukeltį šį vėžį. na, ir kai kaina nukris iki žmoniškos, nes dabar - grynas kosmosas doh.gif
Zuwytes
Pirmiausia tai sis skiepas ne nuo vezio. O nuo ZPV, kuris vienas is faktoriu tam veziui. Tai skiepas is serijos "skiepykis nuo slogos kad nesusirgtum gripu" doh.gif
ma
QUOTE(Zuwytes @ 2009 04 11, 19:20)
Pirmiausia tai sis skiepas ne nuo vezio. O nuo ZPV, kuris vienas is faktoriu tam veziui. Tai skiepas is serijos "skiepykis nuo slogos kad nesusirgtum gripu"  doh.gif
*

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
dange
Pati vakcinos idėja gera ir gana perspektyvi, tačiau, mano subjektyvia nuomone biggrin.gif ,vakcina per anksti išleista į rinką(priežastys, kodėl taip atsitiko gana aiškios):optimistiniai pirmieji efektyvumo duomenys bliūkšta akyse mirksiukas.gif
bimkutele
dange,ar norint gero savo vaikui,galima padaryti invalidu,būtent nuo skiepų g.gif
kai nustojau skiepyti savo vaiką,mano vaikas tik stiprėja 4u.gif
ikeja
dange, kodel jus pasisakote uz skiepus ??????????? ir labai jau energingai?
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 11, 21:12)
dange,ar norint gero   savo vaikui,galima padaryti invalidu,būtent nuo skiepų g.gif
kai nustojau skiepyti savo vaiką,mano vaikas tik stiprėja 4u.gif
*

g.gif Klausimas susijęs su Guillain Barre sindromu?
Papildyta:
QUOTE(ikeja @ 2009 04 11, 21:23)
dange, kodel jus pasisakote uz skiepus ??????????? ir labai jau energingai?
*

bigsmile.gif Diskusijoje apie skiepus išsakau savo poziciją, kartais išgirstu info, kurią įdomu paanalizuoti ir padiskutuoti su kitomis dalyvėmis(ypač tomis, kurių nuomonė oponuojanti)
P.S jei turit kitą versiją- mielai išklausysiu biggrin.gif
Beje, ar aš šioje temoje pasisakiau "už" ŽPV vakciną ar siūliau kam nors skiepytis g.gif
ma
QUOTE(dange @ 2009 04 11, 19:38)
optimistiniai pirmieji efektyvumo duomenys bliūkšta akyse  mirksiukas.gif
*

nepaisant to, mūsų SAM naujoje imunoprofilaktikos programoje numatė skiepijimą šia vakcina... berods nuo 2011 biggrin.gif
Dax
Kodel jus pasisakote pries skiepus ir kokias teiginiais remiates?

Bimkutele, aciu uz palinkejimus. mirksiukas.gif

Gal visdelto pasakysi kas yra tavo vaikui, kad tu taip nekenti skiepu? rolleyes.gif

Zuwytes, tavo pavyzdziu tai vakcina yra nuo gripo tam, kad nesusirgt meningitu, o ne tam, kad isgelbetu nuo slogos. O ZPV yra vienas pagrindiniu faktoriu gimods kalkelio veziui atsirasti ir tie subtipai kurie yra vakcinoje sukelia 90% gimdos kaklelio veziu.

ma, kad numate tai nereiskia, kad tu savo vaika privalai skiepyt. Preivartos skiepyjime nera. O jeigu sugalvosi skiepyt tai bent valstybe islaidas padengs. rolleyes.gif
bimkutele
QUOTE(Dax @ 2009 04 12, 14:44)
Kodel jus pasisakote pries skiepus ir kokias teiginiais remiates?

Bimkutele, aciu uz palinkejimus.  mirksiukas.gif

Gal visdelto pasakysi kas yra tavo vaikui, kad tu taip nekenti skiepu? rolleyes.gif

*

mano vaikui iš karto po skiepo dingo klausa,ir nustojo guguoti,iki 5.5mėn.sakydavo agu gugu...dabar 1.3m.ir tai nesako.lankomės raidos centre,kur yra patvirtinta,kad tai reakcija į skiepą.
ma
QUOTE(Dax @ 2009 04 12, 13:44)
ma, kad numate tai nereiskia, kad tu savo vaika privalai skiepyt. Preivartos skiepyjime nera. O jeigu sugalvosi skiepyt tai bent valstybe islaidas padengs.  rolleyes.gif
*

puikiai tą suprantu, tik, pikta, kad mūsų valdžia net krizės akivaizdoj galvoja taip, kaip jiem nurodo įtakingesni cool.gif
Ožiaragė
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 11, 09:53)
*

Koks šaltinis taip teigia?
alfa159
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 11, 17:25)
linkiu jums nesulaukti vakcinos šalutinio poveikio,nors ji paliečia  anksčiau ar vėliau 4u.gif
*

Na bet ir "chebra" SM doh.gif . Gluosnis sklaidosi sarkoma serganciu moteru temoje aiskidama, kokios jos pacios kaltos, taip joms ir reikia. Cia etatines skiepu zinoves doh.gif spjaudosi prakeiksmais pasiskiepijusioms.

doh.gif

2011 m. padengs islaidas? Oho, valio. Maniskei vyresnelei 2011 bus 14 m.- tai liuks. thumbup.gif Butinai skiepysiu.
Neox
nu del sio skiepo nezinau g.gif pokolkas renkuosi tepenelio tyrima 1 kart i metus bet ne skiepa nes dar neseniai israstas unsure.gif ir darausi kiekvienais metais rolleyes.gif o dar dukrytes skiepu knygelej pazymeta kaip privalomas bet jei iki to skiepo dar laukti 13metu rolleyes.gif
meinherz
QUOTE(Neox @ 2009 09 13, 01:31)
nu del sio skiepo nezinau g.gif pokolkas renkuosi tepenelio tyrima 1 kart i metus bet ne skiepa nes dar neseniai israstas unsure.gif ir darausi kiekvienais metais rolleyes.gif o dar dukrytes skiepu knygelej pazymeta kaip privalomas bet jei iki to skiepo dar laukti 13metu rolleyes.gif
*

Pries skiepijant pasidomekit placiau, skiepas skirtas mergaitems, kurios dar neturejo lytiniu santykiu. Vokietijoj irgi skiepijo visas is eiles norincias
merginas.Taciau ar skiepas suteikia ta sauga paaiskes po keliu metu mirksiukas.gif
Vokietijoj skiepas nemokamas, taciau vis daznai atsiranda merginu, kurias parodo per televizija, nukentejusias nuo sio skiepo. Lietuvoj turbut mazai skiepija ir atsiliepimu mazai girdeti ax.gif
Neox
QUOTE(meinherz @ 2009 09 13, 09:27)
Pries skiepijant pasidomekit placiau, skiepas skirtas mergaitems, kurios dar neturejo lytiniu santykiu. Vokietijoj irgi skiepijo visas is eiles norincias
merginas.Taciau ar skiepas suteikia ta sauga paaiskes po keliu metu mirksiukas.gif
Vokietijoj skiepas nemokamas, taciau vis daznai atsiranda merginu, kurias parodo per televizija, nukentejusias nuo sio skiepo. Lietuvoj turbut mazai skiepija ir atsiliepimu mazai girdeti ax.gif
*

nu tai ir sakau kad as nesiskiepinsiu, o kiekvienais metais darausi tepenelio tyrima ax.gif o kol bus laikas mergyte skiepint, gal jau nekenks, dar tai tikrai neskiepinsiu nes jai beveik metukai, tai rasiau kad reikia laukt 13 metu rolleyes.gif nes skiepu knygelej irasytas kad reikia skiepinti 14metu
kristule666
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/...aiviomis_akimis

pasiskaitykite moterys, nedurniuokit, skiepai tik biznis, kaip ir su kiauliu gripu, nu juokinga net... doh.gif
kristule666
ir dar noriu pridurti, cia mano nuomone, kad gimdos kaklelio vezys atsirado del kontraceptiku.
dange
QUOTE(kristule666 @ 2009 09 15, 14:01)
ir dar noriu pridurti, cia mano nuomone, kad gimdos kaklelio vezys atsirado del kontraceptiku.
*

Gal galima sužinoti,kuo pagrįsta tokia tokia nuomonė g.gif Ir kaip gimdos kaklelio vėžiu suserga moterys, niekada nevartojusios KT?
kristule666
na vienas is veiksniu.
na pvz kaip ir miningitas, visi turim burnoje bakterija. iseik i lauka slapia galva ziema tai ir turesi meningita.na nevisada.
tai taip ir su gkv.virusas yra, organizmas panuodijamas ir rezultatas. is tikro galvoju kad svekata priklauso nuo maisto ir sporto.
mano 28 m drauge susirgi gkv, bet tipo isigyde...kaip ten iki galo taip ir nezinau.
na pagalvojus kodel jai. ji turejo tik viena partneri.nu kaip cia gaunasi.
bet paskui pagalvojus, ji gi nuo 15 met kontracepkes vartojo.kiekviena miela diena.
vienu zodziu daug kas lemia.
Neox
QUOTE(kristule666 @ 2009 09 15, 13:01)
*

as manau kad tai tikrai nesamone schmoll.gif pazistu moteru kur daug metu naudoja kt bet veziu neserga, tai yra virusas bet tikrai ne nuo kt schmoll.gif
My Webpage
bimkutele
sakysit retai pasitaiko,vienetai,bet ar norėtumėt,kad Jūsų dukros,ar Jūs pačios taptumėte tuo "retu"vienetu?
http://www.lrytas.lt/index.asp?data=200909...d=99&view=2
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 09 30, 07:44)
sakysit retai pasitaiko,vienetai,bet ar norėtumėt,kad Jūsų dukros,ar Jūs pačios taptumėte tuo "retu"vienetu?
http://www.lrytas.lt/index.asp?data=200909...d=99&view=2
*

Statistiniu vienetu- retu ar dažnu- nenorėtų būti nei viena, nesvarbu ar kalbame apie povakcininių komplikacijų, ar apie gimdos kaklelio vėžio statistiką. Skaičiau straipsnį: be paties paauglės mirties fakato, praėjus valandai po vakcinavimo, užkliuvo dar bent du momentai- veinas, keliantis minčių apie konkurencinę kovą tarp dviejų vakcinas gaminančių kompanijų, kitas- apie neetišką už vakcinavimą atsakingų darbuotojų elgesį rolleyes.gif
meinherz
QUOTE(dange @ 2009 09 30, 07:22)
Statistiniu vienetu- retu ar dažnu- nenorėtų būti nei viena, nesvarbu ar kalbame apie povakcininių komplikacijų, ar apie gimdos kaklelio vėžio statistiką. Skaičiau straipsnį: be paties paauglės mirties fakato, praėjus valandai po vakcinavimo, užkliuvo dar bent du momentai- veinas, keliantis minčių apie konkurencinę kovą tarp dviejų vakcinas gaminančių kompanijų, kitas- apie neetišką už vakcinavimą atsakingų darbuotojų elgesį  rolleyes.gif
*

Bet cia ne pirmas mirties atvejis, pries kelis metus ir austrijoje mire mergaite, o vokietijos ziniasklaidoje vis dazniau atsiranda merginu pasisakanciu apie sunkias reakcijas po skiepo. Kaip veido nutirpimas, sunku vaikscioti ir t.t. unsure.gif
pupa96
Aš irgi norėjau pasiskiepyti, bet pasidomėjus daugiau praėjo noras. Paskaitykit šitą straipsnį http://www.vaccineriskawareness.com/Gardas...-Victim-Support
Šalutinių poveikių daug, mirčių ne viena dešimtis, tik tai jos kruopščiai slepiamos. Ne visos susirgs, o pasiskiepijus gali pasibaigt liūdnai unsure.gif
vovera
Gyvenam UK, todel cia galima nemokamai pasiskiepyti nuo ZPV. Siaip labai truksta informacijos apie si skiepa. Kiek palandzioju internete - visur ''reklaminiai'' grazus straipsniai, kaip sis skiepas gali isgelbeti nuo gimdos kaklelio vezio. Vienas kitas straipsnis apie mirties atvejus ar sunkias komplikacijas. Galbut procentaliai tokiu atveju nera daug, bet cia kaip loterija, nezinai kam klius. Rytoj dukters mokykloje skiepys mergaites, nusprendziau si karta sutikimo neduoti. Dukrai 13 metu, manau dar metus ar du palaukti, galbut atsiras daugiau informacijos.

Pupa96, aciu uz nuoroda mirksiukas.gif Tikrai noras dingsta po tokiu straipsniu...
~Ragana~
As visada skeptiskai ziurejau i tokius visokius skiepus, kaip sitas, roto viruso, kad ir nuo gripo... pinigai sukisti siknon... nei vienas skiepas neapsaugo 100 %, paprasciausia tikrintis ir neuzleisti ligos ir viskas bus OK mirksiukas.gif
Dax
QUOTE(kristule666 @ 2009 09 15, 22:19)
na vienas is veiksniu.
na pvz kaip ir miningitas, visi turim burnoje bakterija. iseik i lauka slapia galva ziema tai ir turesi meningita.na nevisada.

Priklauso nuo to kokia bakterija turi omenyje. ax.gif
tai taip ir su gkv.virusas yra, organizmas panuodijamas ir rezultatas. is tikro galvoju kad svekata priklauso nuo maisto ir sporto.
Vezys daznai nulemiamas keliu vadinamu mutaciju. viena sukelta ZPV kita gali but rukymas, ar saslyko kancerogenai, pastoviai mes apie tuos veiksnius snekam... E E E E rolleyes.gif PVZ kad gautusi vezys turi but ABC. Jei paveldejau A, rukau B ir pasigavau nuo partnerio C prasides Gkaklelio priesveziniai pokyciai,kuriu laiku neaptikus ir pasalinus bus ir vezys.
mano  28 m drauge susirgi gkv, bet tipo isigyde...kaip ten iki galo taip ir nezinau.
Gal buvo rasta CIN 1 CIN 2 CIn 3... visa tai gana paprastai pagydoma. taip pat yra vezio stadijos.
na pagalvojus kodel jai. ji turejo tik viena partneri.nu kaip cia gaunasi.
bet paskui pagalvojus, ji gi nuo 15 met kontracepkes vartojo.kiekviena miela diena.

1.Kiek ji partneriu yra turejus zino ji viena.
2.Kiek jos tas vienas partneris yra turejes partneriu. Net ir pati nekalciausia moteriske kurios vyras turejes daug ar netgi turi daug moteru gali turet toki buketa visko kad oi... ne veltui nescias tikrina.

QUOTE(vovera @ 2009 10 09, 00:57)
Gyvenam UK, todel cia galima nemokamai pasiskiepyti nuo ZPV. Siaip labai truksta informacijos apie si skiepa. Kiek palandzioju internete - visur ''reklaminiai'' grazus straipsniai, kaip sis skiepas gali isgelbeti nuo gimdos kaklelio vezio. Vienas kitas straipsnis apie mirties atvejus ar sunkias komplikacijas. Galbut procentaliai tokiu atveju nera daug, bet cia kaip loterija, nezinai kam klius. Rytoj dukters mokykloje skiepys mergaites, nusprendziau si karta sutikimo neduoti. Dukrai 13 metu, manau dar metus ar du palaukti, galbut atsiras daugiau informacijos.

gardasil yra jau pakankamai ilgai. pati pasiskiepyjau pries 1,5-2 metus. Jokiu blogybiu nebuvo ir jauciuasi kaip kad nieko ir nebuvo. Del tu Ivykiu UK... skiepyjo 1,4 milijono mergaiciu, vienai nutiko taip kaip nutiko. Bet is kitos puses kokios buvo kitos sveikatos problemos? Pas mus vykdoma programa senai ir skiepyjama nuo visko. Dabar skipeyjama nuo kiauliu gripo. sakiau kai paskiepys pora milijonu tada pagalvosiu ir as.

Neturiu dukrytes, bet manau kad tada kai reikes jau skiepyt gal pats laikas su dukra apie tai pasisneket ir tegul ji issako savo nuomone. Juk 13 m vaikas gali prisiimt minimalia atsakomybe uz save.
Wyga
Aš kalbėjau su vienu docentu-moterų gydytoju dėl tų skiepų. Nes mano mama susirgo kaklelio vėžiu, tai galvojau, gal man reiktų pasiskiepyt, o paskui ir savo mergaitę. Bet jis pasakė-jei turėčiau dukterį niekada neskiepyčiau, nes skiepas apsaugo nuo vieno viruso, o jų yra apie šimtas, kurie sukelia tą ligą. Liepė tikrintis kartą į metus, pasak jo, vėžys vystosi 10 ir daugiau metų, svarbu laiku pagaut jį, turėt pastovų partnerį.
Vertebra
O kodėl tada neapsisaugoti bent nuo vieno iš tų virusų, jei yra galimybė? Niekas nesako, kad pasiskiepijus nereikia tikrintis ar būtina turėti šimtą partnerių. Ne, viskas tas pats, kaip ir nesiskiepijus, tiesiog - plius dar viena apsauga.
Jasper
QUOTE(Vertebra @ 2009 10 13, 00:42)
O kodėl tada neapsisaugoti bent nuo vieno iš tų virusų, jei yra galimybė? Niekas nesako, kad pasiskiepijus nereikia tikrintis ar būtina turėti šimtą partnerių. Ne, viskas tas pats, kaip ir nesiskiepijus, tiesiog - plius dar viena apsauga.
*

Kiek žinau, Lt yra paplitę kiti onkogeniniai ŽPV štamai nei yra vakcinoje.
Vertebra
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2009 10 21, 02:10)
*
Šitas argumentas labiausiai įtikinamas smile.gif . Sutinku...
dange
Kai dėl lėšų trūkumo ir organizavimo problemų kyla grėsmė strigti efektyviai ir plačiai pasiteisinusiai gimdos kaklelio vėžio ankstyvos patikros programai, ŽVP vakcinos įvedimas į valstybės kompensuojamų vakcinų sąrašą atrodo šiek tiek abejotinai g.gif
Lukos_mama
Mano nuomonė- skiepydamos savo mergytes, darote jas bandomaisiais triušiais.
ma
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2009 10 21, 02:10)
*

gal prisimenat literatūros šaltinį?
Kava su pienu
Aš manau, kad verta skiepyti tik tas mergaites, kurios dar neturejo lytiniu santykiu. Aš pati turėjau operacija gimdos kaklelio prieš du metus, man buvo 23 m. neturiu vaikų, tai biski buvo baisu, kai pasake kad reikes operacijos, nes neaisku kaip bus kai reikės išnešioti vaiką, nes gimdos kaklelis yra sutrumpintas, pašalinta, ta dalis kurios lasteles jau buvo supiktybėjusios, na gydytojas sake kad viskas bus gerai. Dabar nuolatos tikrinuosi, ir taip visą gyvenimą smile.gif
Tai va aš kalbejausi su dviem asmenimis kurie užsiima skiepijimu, sake tikrai neverta, nes gali buti kad pas mane organizme yra antikuniai kurie kovoja su tuo,ir jei as pasiskiepysiu gali buti tik blogiau mano organizmui.
O onkologas gydytojas man prieš tai patare pasidaryti tyrimus, kurie kainuoja, ir išsiaiškinti kokie pas mane yra ŽPV tipai jų būna 18, 19 ir ttt. tik nepamenu kurie visi tiksliai būna, jei sakė pas mane yra visi kurie turi būti, tai tada neverta skiepytis, o jei kazkurio nera tai tada galima pasiskiepyti smile.gif
Cikadelė
QUOTE(kristule666 @ 2009 09 15, 14:19)
na vienas is veiksniu.
na nežinau g.gif menisgitą sukelia meningokokas ir tikrai ne visi esame iškart su ta bakterija g.gif šituo "koku" užsikrečiama oro lašeliniu būdu, taigi neturintis žmogusgali per orą tą bakteriją pasigauti, bet tikrai visi nesame nešiotojai... be to, patikslinu, kad net užkrato nešiotojui išaiškinti imamas bandinys ne iš burnos, kaip rašot, o iš nosiaryklės mirksiukas.gif
bet tema ne apie tai...
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2009 10 21, 01:10)

o tada ta vakcina kokioms šalims labiausiai pritaikyta? g.gif

Aš kažkaip skeptiškai reaguoju į šį skiepą. Man pačiai neseniai siūlė skiepytis, nors šiaip jau net į amžiaus ribas nebeįtelpu, esu gimdžiusi. Tikrai labai suabejojau medikų kompetencija, kad siūlo, net kai jau nebeatitinki reikalavimų g.gif suaugusiam dar dar, bet mažą vaiką prifarširuoti skiepais...ir taip gi gauna jų nemažai- privalomų kiek, o kiek dar papildomais skiepais skiepija tėvai g.gif be to- vakcina nauja ir poveikis dar nežinomas, reiktų, kad išaugtų nauja tokių skiepytų mergaičių karta, susilauktų savo vaikų, sulauktų senatvės ir tada tik bus galima suvesti rodiklius g.gif
Aš kažakip abejoju.....
Kava su pienu
zinoma cia yra tiesa, nes na tikrai savo vaiku neapsaugosi nuo visko. man tik istrigo kai gydytojas sake kad net prezervatyvas nepadeda ir gali užsikresti ŽPV, kuris sukelia gimdos kaklelio vezi verysad.gif
Dax
QUOTE(Kava su pienu @ 2009 12 01, 06:11)
zinoma cia yra tiesa, nes na tikrai savo vaiku neapsaugosi nuo visko. man tik istrigo kai gydytojas sake kad net prezervatyvas nepadeda ir gali užsikresti ŽPV, kuris sukelia gimdos kaklelio vezi  verysad.gif
*

Gal celibatas padeda? g.gif
Kava su pienu
Geriausias pasiūlymas thumbup.gif lotuliukas.gif
Minėja
QUOTE(meinherz @ 2009 09 30, 09:18)
Bet cia ne pirmas mirties atvejis, pries kelis metus ir austrijoje mire mergaite, o vokietijos ziniasklaidoje vis dazniau atsiranda merginu pasisakanciu apie sunkias reakcijas po skiepo. Kaip veido nutirpimas, sunku vaikscioti ir t.t. unsure.gif
*

Pries tris metus pasiskiepijau, kaklelis labai prastas buvo, galvojau nors taip nuo vezio apsisaugosiu ax.gif . Pernai pradejau jausti veido nutirpima, silpnuma kojose, rankose... Turejau mikroinsulta. unsure.gif Nezinau, kiek tai susije su skiepu. Bet savo dukros nei uz ka neskiepysiu. cool.gif
Dax
QUOTE(Minėja @ 2010 07 30, 23:09)
Pries tris metus pasiskiepijau, kaklelis labai prastas buvo, galvojau nors taip nuo vezio apsisaugosiu ax.gif . Pernai pradejau jausti veido nutirpima, silpnuma kojose, rankose... Turejau mikroinsulta.  unsure.gif Nezinau, kiek tai susije su skiepu. Bet savo dukros nei uz ka neskiepysiu. cool.gif
*

Dvieju metu skirtumas nu sunkiai leistu susieti situos du dalykus.
Tai kas buvo pernai labiau butu susije su kontraceptinem piliulem, nestumu, kitais hormonu pokyciais, kurie daznai sukelia kraujo kresejimo pakitimus ir pan.
Beje, pats skiepas nuo vezio neapsaugo, jis apsaugo tik nuo zmogaus papilomo viruso labiausiai su veziu susijusiu tipu.
Minėja
QUOTE(Dax @ 2010 07 30, 16:53)
Dvieju metu skirtumas nu sunkiai leistu susieti situos du dalykus.
Tai kas buvo pernai labiau butu susije su kontraceptinem piliulem, nestumu, kitais hormonu pokyciais, kurie daznai sukelia kraujo kresejimo pakitimus ir pan.
Beje, pats skiepas nuo vezio neapsaugo, jis apsaugo tik nuo zmogaus papilomo viruso labiausiai su veziu susijusiu tipu.
*

Jokiu kontraceptiniu piliuliu nevartoju. Esu pries jas. smile.gif Ir siaip esu sveiko gyvenimo budo salininke.
skruzdeda
Mano gine labai agitavo pasiskiepyti. Anksciau kazkaip buvo iki 26 metu, o dabar sako galima bet kokio amziaus skiepytis. Jinai savo agitavima grinde tuo, kad sako, jog daro tyrimu ir pas labai daug moteru randa ŽPV. Tuomet as klausiau, gal vertetu paziureti, ar tas virusas jau yra pas mane. Jeigu jis yra, tai kokia prasme skiepytis. Jinai sake, jog visvien yra parsme, tipo jeigu organizmas sudorotu si karta esama virusa, tai kita karta jau suveiktu apsauga. Bet man kazkaip visvien galai nesueina. Jeigu organizmas sudorotu ta virusa, taigi turetu gal imunitetas susiformuoti jam? Na net nezinau. Vaiko tai be abejo neskiepyciau, bet va pati neapsisprendziu. ir aisku nesityriau, ar yra pas mane tas ŽPV.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.