Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikių patalynė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
almani
Sveikos mamytes biggrin.gif

Norejau suzinoti, ka manote apie ta pagalve, kuri yra vaikiskoj patalynej? Kai pirkom lovyte, nusipirkom ir vaikiska patalyne, kurioje yra nestora pagalve. Iki siol (dabar jau trys men.,ir 1 sav.) mazyles ant tos pagalves neguldome. Po galva padedu perlenkta vystykla. Galvoju gal ta pagalve jau tinka? Juk tai vaikiska patalyne, tai gal viskas pritaikyta kudikiams. Kaip manote? smile.gif
D-e-i-s-i
mano mazyliui jau 5 men ir as pasvarstau apie pagalve, kad gal jau laikas atejo g.gif nors dar nesame nusipirke, nes nelabai zinau kokia ja ir kur pirkti verysad.gif
almani
QUOTE(D-e-i-s-i @ 2009 04 12, 23:09)
mano mazyliui jau 5 men ir as pasvarstau apie pagalve, kad gal jau laikas atejo  g.gif  nors dar nesame nusipirke, nes nelabai zinau kokia ja ir kur pirkti  verysad.gif
*

Siaip yra specialiai patalyne vaikiska, ten ir pagalve nestora yra, tik idomu nuo kada ja deti. Mes pirkom kaune bazesef
vygita
kiek žinau iki metuku pagalvės nereikia dėti,bet aš nuo 8 mėn ploną vaikiška padedu juk ji labai plonute nemanau kad galėtu pakenkti schmoll.gif nemanau kad atsirastu mamu kad guldytu ant storos pagalves g.gif
Rodinka
Mano vyresnis ant pagalves miegojo gal nuo metu. Bet jis buvo miegejas ant pilvo miegoti, todel jam ta pagalve buvo visiskai nereikalinga. O jaunesnis praktiskai nuo gimimo ant tos plonos vaikiskos - ant jos miega geriau. Nes miega ant soniuko dazniausiai, su pagalve galvyte geriau guli. O be jos - dazniau pabudineja.
D-e-i-s-i
Kai mes pirkom kaldryte ir paklode, tai tam komplekte nebuvo pagalves schmoll.gif as ir is Kauno, tai reiks bazej paziuret smile.gif Aciu
almani
Turbut skirtingi komplektai buna. Tame kur mes pirkom, nebuvo paklodes, bet pardaveja ispejo, tai ten pat ir prisitaikem pagal spalva smile.gif Pirkom pirmam sandeli, paieskokit ten, tikrai rasit smile.gif
egliuchiux
mes tai nuo pirmu dienu ant pagalves guldom... geriau miega... uzvelku flaneline patalyne ir thumbup.gif ta pagalve kokiu 2cm storio ... gal plonesne ...
D-e-i-s-i
butinai paziuresiu smile.gif nes manau, kad jam bus daug smgiau miegot su pagalvyte! O beja, kokios pagalves geresnes? Kas turetu buti jos viduje, kad vaikui butu gerai g.gif
LaVitaea
mes nuo 6 men pagalvyte dedam smile.gif
Reda Šoliuniene
Na ir pas mus yra su pagalvele,bet gal nuo puses metu desiu,bet ne dabar.Mano broliene sake dejo is karto labai plona,bet nemanau,kad jos reikia dabar.Siaip vilnone patalyne turiu,manau tiks ir vesesnem dienom vasara,o ziema irgi gerai.Nors mazai sia ziema naudojau,nes adijalais klojau,gerai priglunda,silta,ramiai miegojo.
luli
mes turim ta plona pagalvyte,bet gydytoja pasake,kad iki 1metuku nereikia pagalves,tai mes ir nenaudojam smile.gif
Beautiful Life
Pas mus komplekte buvo 1cm storio pagalvele, nuo 6 men. su ja ir miega, bet pastoviai miega ant pilvuko, tai nelabai ir reikalinga mums ta pagalvele biggrin.gif
Rianka
Nuo gimimo miega ant tos plonytės pagalvytės mirksiukas.gif
SNAIGUTĖ999
MANO VIRESNIOJI TAI ANT PLONOS PAGALVĖLĖS MIEGOJO NUO 7MĖN O JAUNĖLIS DAR MIEGA ANT PERLENKTO VYSTYKLO.
agni.e
Mes dar kol kas miegam be pagalvytės, bet manau, kad nuo 6 mėn. galima guldyti ant labai plonytės 4u.gif
Guotė
MUMS GYDYTOJA REKOMENDAVO PAGALVE NUO 2 MENESIO...
renatakuz1
Nuo pat gimimo iki 2men. miegojo ant perlenktos palutes, o paskui guldziau ant pagalveles smile.gif
karole31
o mes kaip pirkom lovyte su patalyne,paprasiau ir pagalveles,tai pardaveja paaiskino,kad iki metu nerokomenduojama guldyti vaika ant pagalveles,nors ir siaip
visur buvau prisiskaicius,kad nepatartina deti pagalveles.
Is pradziu galvojau kaip gules tas lelius be jokio pagalveles,nors ir simbolines,
o dabar pripratom,ir nors mums dar tik 6menesukai,bet mes puikiai apsieinam be jos. thumbup.gif
indvai
Mums 9 men, bet mes miegam be pagalves, ant perlenkto vystyklo.Nuo metuku bandysim ant pagalves miegoti. Mano pupa miega ant pilvo tai pagalves jauciu ilgai dar nereikes... lotuliukas.gif
jurabalta
be 1 metu amziaus apie pagalves nesiruosiu galvoti smile.gif
Jureka
as kartais padedu pagalvyte bet vyras istraukia, sako gi nereik pratint iki metuku, tai nezinau kaip cia paciam vaikui geriau ir patogiau, per nakti daug kartu keliasi ir vartosi visaip kaip ar su pagalve, ar be jos ax.gif
ASsSA
Mano dukrytei 5 mėn., guldau ant labai plonytės pagalvėlės (kaip ir be pagalvės smile.gif ). O normalesnę, didesnę reikės vaikučiui dėti tada, kai jau pats vaikas pradeda po savo galvytę pasikišti ranką, taip parodydamas, kad jau norisi padėti galvytę aukščiau biggrin.gif Tad stebėkite savo stebukliukus smile.gif
D-e-i-s-i
Na mes jau nusipirkome pagalvele ax.gif miega ant jos gerai, o ir man smagiau, kad vaikutis kaip ir mes su pagalve biggrin.gif Nors musu daktare sake, kad iki 1 metu nereikia, bet as jos napaklausiau blush2.gif O pardaveja pasake, kad si 2 cm pagalvele naudojama iki 1~1.5 metu, o po to jau didesne.
O norejau paklaust, cia viena mama sake, kad reikia stebeti vaikuti ar nededa rankyciu po galvyte..tai cia kai vaikas ant pilvo ar nugaros guli g.gif
skorpea
as jau nuo menesio dejau spec.pagalvyte visiskai plona nusipirkau... o ta kur su pataline nusipirkau dar ilgai ilgai nedesiu 4u.gif
mamenka
kai pirkom pataliukus, buvo pagalvyte, tai ja pradejom deti nuo dabar, o turejau mazesne, siuta specialiai, tai gal nuo 2men
Emerencija
Miegam be pagalvės smile.gif Nelankstau jokių vystyklų, tiesiog migdau ant čiužinio užtiesto paklode ax.gif

Be metukų miegos be pagalvės smile.gif
mamasa22
o mes miegam nuo gimimo su pagalvyte kuri buvo vaikiskam (feretti)patalynes komplekte,pagalvyte labai plona naturalaus uzpildo,gyd sake kad vaikuciui taip geriau miegot nes kai buvo visai maziukas pirmais men daznai pakosedavo seilytem kartais truputi paspringdavo,o jei mamos nenori det pagalvytes tai rekomenduoja ciuzinuka is apacios truputeli pakelt nuo galvytes i apacia(taip kaip ligonines lopsiukuose buna,tada vaikuciui geriau miegosis,lengviau kvepuot ir seilytes nuryt bus 4u.gif
doviliuke
Nuo 10men padejau plona pagalvyte, nes slogavo, tai kad lengviau butu kvepuoti ax.gif
dinokis
QUOTE(mamasa22 @ 2009 05 09, 14:03)
...,pagalvyte labai plona naturalaus uzpildo,gyd sake kad vaikuciui taip geriau miegot nes kai buvo visai maziukas pirmais men daznai pakosedavo seilytem kartais truputi paspringdavo...
*

thumbup.gif aš itgi taip manau, todėl minitiurinę pagalvytę dėjau nuo gymimo
librunia
AS SAVO VAIKUI BANDZIAU DETI TA PLONYTE,BET JIS NEMIEGODAVO ANT JOS(NES MIEGEJAS VARTYTIS Y VISAS PUSES) smile.gif O DABAR JIS VISUOMET MIEGTA KALDRYTE PO GALVYTE PASIKISES... blink.gif
saidutea
na mes ta storesne pagalvele kuri buvo komplekte patalynes dedame kai sloguoja maziuke, o siaip tai padedu uzvalkaliuka kelis kart sulenkta, kad vos auksciau butu, reika stuburiukui kad tiesu butu smile.gif
InetaII
Mes tai nuo 4 menesiu miegam ant tokios plonytes pagalvytes biggrin.gif
Medulis
QUOTE(dinokis @ 2009 05 09, 18:26)
thumbup.gif aš itgi taip manau, todėl minitiurinę pagalvytę dėjau nuo gymimo
*

ir as dedu 4u.gif nuo pirmu dienu, nes ant soniuko miega smile.gif
vaidacka:)
O mes ant tos plonos pagalves leliuka nesiojam, paguldom ant jos ja visu ugiu, miegam tai be jos aisku.
virgutej
nuo pirmu dienu smile.gif
Odinė
mes irgi nuo gimimo ax.gif
nesuprantu kodel kiti bijo, juk anksciau žmones oho ant kokiu pukiniu pagalviu kudikius dejo... dabar pagal tas naujas teorijas daug daugiau vaiku su iškreiptais stuburais. čia ne pagalves manau kaltos.
anilewe
Nuo 6 mėn.dėjau vaikišką pagalvytę.
Dovilytej
Mums jau puse metų ir miegam be jokios pagalvės.
Iki metų nelabai žadu ir dėti jos.
tuzasss
nuo 6 men miega ant vaikiskos pagalves
Sypsena
Pirmoji dukryte pradėjo miegoti su pagalvėlę nuo 1metukų,tai ir su mažąja bus tas pats smile.gif
DaliaMa
Per paskaitele pediatre mums labai graziai paaiskino, kad vaikas pats parodo, kada jam jau reikia pagalvytes - ima kisti ranka po galva ar koki kaldrytes kampa, bet tai buna jau tada, kai vaikiukas gerai stovi, taigi ne pirma pusmeti... Turi pilnai susiformuoti kaklinis stuburo linkis, tik tada jam galima deti pagalve. Mano pirmoji miegojo ant pagalves uzvalkaliuko iki 1m, jei ne ilgiau
almani
Prisiskaiciau daug nuomoniu ir nezinau ka daryti smile.gif Mums jau beveik 5 menesiai ir manau, kad jau desiu pagalvele. Menesio pabaigoj eisim pas gydytoja ir paklausiu jos nuomones.
Raselelyte
As tai nedesiu pagalves dar ilgai...o kam? As pati daznai be pagalves miegu...vyras taip pat...manau ir vaikuciui jos nereikia smile.gif
kerryy
QUOTE(DaliaMa @ 2009 05 23, 19:31)
Mano pirmoji miegojo ant pagalves uzvalkaliuko iki 1m, jei ne ilgiau
*

o tai kam tas uzvalkaliukas, ar butina reikia kazka padet, ar cia del grozio rolleyes.gif ? as nelabai suprantu kaip su kudikiu- ji visai tik ant ciuzinuko guldyt ar reikia pakist koki uzvalkaliuka ar ka..? 4u.gif
Bozenyte
desiu nuo 6 men. g.gif
jurge777
Mums jau puse metu ir as nededu pagalveles, vietoj jos perlenkusi merliuka esu. Manau, kad beveik iki metu tikrai nedesiu.
tytuka
As jau nuo 1.5 ant pagalves guldau. is pradziu tai ant tos mazytes vaikiskos, po to minksta didele, o ant jos ta vaikiska, ir thumbup.gif miega. Mat jam buvo sloga, be pagalves nepamiegodavo, karkalai uzsistovedavo ir prabusdavo. Bet ant tos pagalves neguldau tik galvos, o uzkeliu visa vaikiuka, kuris itelpa beveik iki uzpakaliuko. Praktiskai gaunas, kad miega ant nuozulnios, palaipsniui mazejancios ir susilyginancios su ciuziniu aukstumos. O kai salia manes miega, tai be pagalves, irgi patinka. 4u.gif
viktorija27
as pasisakau uz guldyma be pagalves. juk ne veltui visame pasaulyje daktarai rekomenduoja maziausiai iki metuku jos nenaudoti, o ir pasaulio pripazintose firmose pagaminti pirmieji lovytes rinkiniai savo sudetyje neturi net ir mini pagalvyciu. kaip galvojate kodel? ir kodel net suaugusiam su iskrypusiu stuburu ar nugaros skausmais rekomenduojama miegoti kuo ant kietesnio ciuzinio ir be jokiu pagalviu? cia ir taip viskas aisku. paprasciausiai daugelis remiasi savo mamu ar mociuciu patirtimi, kai rusu laikais buvo vaikai auginami daug paprasciau, nes nebuvo atlikta jokiu tyrimu, nieks per daug nesigilino i tokius dalykus.
rredute
mes pagalves ir nenaudojam g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.