Rubkyte
2004 07 01, 11:16
Nusipirkom nenaują butą, kur liko nemažai sienose vinukų. Dabar lakstom su vyru ir žiūrinėjam visokias reprodukcijas, bet vakar atradau vieną saitą apie Lietuvos dailininkų darbų banką ir nusprendžiau ieškoti pieštų gyvų paveiklų. Bėda tokia, kad žinau labai nedaug vietų kur jų ieškoti, bet apžiūrėjus nieko sau mielo neatradau..... Gal kas galit patart kur ir kaip ieškoti??? Ar per galerijas ar kažkokiu būdu susirasti dailininkų studijas???? Būsiu labai dėkinga už jūsų nuomonę.
lengvute
2004 07 01, 12:07
Galiu rekomenduot gerą menininką iš Kauno, kuris puikiai tapo ypač modernistinius paveikslus, man šiandien atveš 130\80cm. matmenų  (jis gali atvykt, susitarsi, kokio paveikslo, už kiek nori) ir vienas menininkas super iš Naujosios akmenės, kur idealiia piešia portretus, žmones, bet ir kainuoja, aišku dvigubai  Aš labai išranki paveikslams, kaip ir daug kam kitam  , bet neblogų mačiau Klaipėdoj prie perkėlos ir Vilniuj, prie Muzikos bombos tokia maža galerija Labiausiai mėgstu tapytus mentele
Na, mano manymu pagal uzsakyma piestas paveikslas yra netikras, negyvas paveikslas. O as galiu parekomenduoti prasieiti per galerijas, pvz. Zveryno galerija Kestyucio berods gatveje, jei domina rimti darbai. Yra ir siuolaikinio meno centre, nors ten gatvinis kicinis menas, bet kartais galima neblogu darbu rasti
lengvute
2004 07 01, 12:41
| QUOTE (Varna @ 2004 07 01, 19:30) | Na, mano manymu pagal uzsakyma piestas paveikslas yra netikras, negyvas paveikslas. O as galiu parekomenduoti prasieiti per galerijas, pvz. Zveryno galerija Kestyucio berods gatveje, jei domina rimti darbai. Yra ir siuolaikinio meno centre, nors ten gatvinis kicinis menas, bet kartais galima neblogu darbu rasti |
nu ir pasakei  , tas pats menininkas ir į galerijas parduoda  , jau geriau užsakyt, ką nori, kad kas būtų pavaizduota.
Rubkyte
2004 07 01, 12:49
Na ka tik prasinesiau pro jaunu meninku galerija, kaire-desine...... Jauciu, kad ju daug reiks praminti O tai prie kurios cia muzikos bombos????palei Neri?? Ir dar klausimux - kiek panasiai ne visai mazas paveikslas gali kainuot - nes kaip visada - norisi isigyti sirdziai miela darba, bet.............nepakloti tukstancius Lengvute, o kur to menininko is Kauno darbus galima paziureti??? Pagal uzsakyma gal ir as kazkaip.......na pamatai, tai zinai tavo arba ne, o kol nematai - nelabai gali isivaizduoti kaip bus ir patiks ar ne.
lengvute
2004 07 01, 12:52
pas mane bus jau trys  , nedidelis kainuoja 70-100lt, toks kaip mano didysis 400-500lt., jis būdavo visad parodose Litexpo namai ir pan., be to, gali pasiūlyt tau atvaryt į jo dirbtuves arba atveš keletą pvz,kai važiuos Vilniun, va, šiandien bus pas mane su keliais darbais, galiu duot tavo tel, pasiskambins ir užvažiuos parodyt  , jei ką, rašyk į asmeninę. O ta muzikos bomba ta ir yra  , reikia truputį į kalną palipt
Lengvute, nepyk, bet menininkas galerijoj gal ir tas pats, bet paveikslas ne pagal uzsakyma  Nesuprantu kaip tie menininkai gali is sirdies piesti paveiksla, jei jam kazkas nurodo- noriu medzio, noriu debeselio ar daug melynos spalvos. Nors gal perdaug romantizuoju, gal daile yra toks pats darbas kaip pvz. spausti surius O as visdelto siulyciau pasiziureti reprodukcijas- pvz. Europoje esancioje interjero parduotuveje (tiesa ten reprodukcijos-nuotraukos, kurios kainuoja apie 100, bet atrodo  ), vokieciu gatves pradzioje esancioje reminimo parduotuveje ir kitose, kurios uzsiima paveikslu reminimu. sekmes
Nezinau, del tu kainu....Kazkaip man itartinai skamba. Mano anyta ne pati garsiausia dailininke, bet jos akvareles po 1000 minimum saukia.
Rubkyte
2004 07 01, 14:48
Tai gal skiriasi miestu dailininku kainos??? Kaip ir visa kita??!! Nes tikrai, apsilankius keliose galerijose - maziukas paveiksliukas traukia apie 50-70, o formatas 10x15  . Aisku is vienos puses gerai, kad musu dailininkai turi savo verte, bet vat tokiems kaip mes isigyti kiek didesni paveiksla  . Ir tada po dideliu parkiu nuvarai i reminimo salona ir nusiperki reprodukcija  , nes vinys neliks kysoti
Jau geriau reprodukcija, nei prastas darbas (kichas) ant sienos
| QUOTE (Varna @ 2004 07 01, 13:12) | Jau geriau reprodukcija, nei prastas darbas (kichas) ant sienos |
O ar imanoma neprofesionalui atskirti, kur kicas, o kur rimtas darbas? Ar vistin reikia tam skirti nemazai laiko ir ppasigilinti? Juk dazniausiai "paprasti zmogeliai" remiasi tokiais argumentais - patinka, tnka prie sveitaines baldu  , nebrangus. O ir "stempelis" kitoj paveikslo pusej su autoriaus parasu tubut ne visada garantuoja darbo "rimtuma"?
lengvute
2004 07 02, 07:39
tai va, vakar kalbėjau su tuo dailininku, jis darbus ir užsieny pristato, jo darbai turi paklausą, dabar pas mane namie pilna paveikslų, jis paliko iki šiandienos daugybę, vyras grįžo, sakau "nupirkau visus"  , tai vos iš koto neišvirto Sakė, kad Vilniuj galerijos užsideda antkainius 80proc, Klaipėdoj-60 Rubkyte, ar buvo vakar pas tave, ar patiko jo maži paveikslėliai, stilius?
Rubkyte
2004 07 02, 08:15
Dekui, tikrai atitiko musu isivaizdavima, kad mes norim kazko panasaus, be konkreciu medziu ir tttt...... Jis dar sake, kad laimejo naujo Druskininku viesbucio konkursa.....Aisku viesbutis ne namai, bet man patiko. Sutarem, kad mes uzsoksim pas ji i dirbtuves ir pasiziuresim visokiu darbeliu, bei keramikos ir stiklo..... O del galeriju tai as manau, kad jis teisus - galerijos paprastai buna gerose strateginese vietose, nuoma didele, o issilaikyti tai reikia..... Vien zo dekui J.
lengvute
2004 07 02, 08:26
nu malonu  , mes irgi po poros sav. pas jį į dirbtuves varysim  , aš nuaiškinau, ko noriu, nes man biškį per ryškus buvo ir per brangiais rėmais tas, kurį atvežė vakar, po to parodys mums maršrutą link kitų lankytinų vietų, liuks žmogus
Rubkyte
2004 07 02, 08:47
O kas yra kitos lankytinos vietos??? Ta prasme, kad kelione nebutu betiksle??-t.y. tiuristinio pazintinio pobudzio?? Bet jis sake, kad geriausiai vaziuot iki 15 d., kol nemazai darbu neisvaziavo. O tai kokiu budu parenkami remai? Jis savo nuoziura??
lengvute
2004 07 02, 08:51
rėmus parenka, tad geriau iškart pasakyt, ar nori be rėmų-tada bus 100-180lt. pigiau didelis paveikslas, ar su mediniais (bet man nepatinka, pasidaro paveikslas kaimiškas), arba tokie kaip ma vakar atvežė, rėmai 180lt. kainavo, tokie nemaži, metalo spalvos, labai fainai, bet man per brangūs, sakė, kad yra ir už 80,100lt, truputį siauresni, bet panašūs  , reikia tartis, o varysim mes tokiu maršrutu: Kaune: PAS JĮ-BOTANIKOS SODAS-Panemunės pilys, Pažaislio vienuolynas  , varysim savaitgalį, iki 15d., kaip sakei, nes varo į Norvegiją, gal varom kartu  , bus smagiau , vistiek visi ten pat ir iš Vilniaus, viską lengviau rasim, ir vaikams bus smagiau???Dar ten zoo didelis, bet mes buvę  , pilna piliakalnių, karuselės Vytauto parke, Bernelių užeiga ir t.t.
Tik draugiskas patarimas- leiskit dailininkui ar bent jau profesionalui remelius rinkti. Vilniuje tikrai geru yra, galiu kai ka is super geru remintoju rekomenduoti. Tik ne pacios, tik ne derinant prie baldu apmusalu ar pan. patikekit, esu macius tikrai neblog darbu, kuriuos netikes reminimas subjaurojo. Esu macius, kaip paveikslas akyse "atgija", kai parenkami tinkami remai. Remai- ne zmogaus individualaus skonio reikalas. Esu buvus liudininke vaizdelio, kai i dirbtuves pas mano mylima remintoja atnese tragiska paveiksla, tiesiog tragiska. Kai as ji pamaciau, tai tik po poros minuciu atsipeikejau, jog apatinis zandikaulis atvipes. Maciau, kaip meistras visokiais subtiliais budais atkalbinejo ta paveiksla kabinti. Ir, galu gale, kai klijentas vis vien uzsispyre, meistras parinko labiausiai deranti reminima, tikrai, pagarba jam. Bet vat klijentui remai netiko- per prasti atrode  . Rubkyte, nebutina kabinti ant sienu bele kokius paveikslus. Yra daugybe kitu iseiciu- grafikos nepretenzingi darbeliai. Senos fotografijos, fotografijos, kurios kazka mielo primena. Tavo, mamos ar mociutes rankdarbiai. Vaiko piesiniai. Viska galima super graziai ireminti, kai darbai atsigauna, atrodo linksmai ar svajingai- su vykusiu reminimu galima viska pagauti  . Tik jau ne paveikslai, kur issirenki pagal tinkamus ismatavimus ir spalvas  ... Bent jau man- perku paveiksla tada, kai jie mane "paliecia". Ir kai jauciu- man reikia ji matyti kasdien. Kol kas mano svajoniu paveikslas yra pas mano anyta, o as vis nesurandu zodziu, kaip ji iskaulyti  ...
vat vat, negaliu pakest 'interjeriniu' paveikslu, tu, kurie 'tinkami' ant tos sienos, prie tos sofkutes ar lovos baldakimo. yra paveikslai, kuriu del manes galetu ir nebut, ir yra paveikslai, be kuriu negaliu- tik tuos ir kabinu ant savo sienu. o kadangi sienas irgi renkuosi tokias, kurios patinka, tai ir rezultatas neblogas gaunas
lengvute
2004 07 02, 13:32
| QUOTE (norge @ 2004 07 02, 20:15) | Tik jau ne paveikslai, kur issirenki pagal tinkamus ismatavimus ir spalvas ... Bent jau man- perku paveiksla tada, kai jie mane "paliecia". Ir kai jauciu- man reikia ji matyti kasdien.
|
tai va, būtent, gi ir žiūri, kuris "palies", o jei tokio nematai, lauki, kol tokį nupieš-harmoningą, paliečiantį, aš pati prie meno  , taigi, man buvo lengva įsivaizduot, ko noriu ir viską detaliai nuaiškint -ne tik foną ir spalvas  (nors moderną nuaiškint sunku  )... O paveikslas, kaip sau norit, turi derėt ir prie dūšios, ir prie baldų, ir prie sienos,. niekas nedaroma bile kaip, mačiau pas pažįstamus, kaip nevykusių spalvų tapetuose skendo tikrai gražus, bet ten netinkamas paveikslas, gavos kičas, beskonybė
Na va, ka as ir norejau pasakyti- paveikslas net nera paprasta interjero detale- gera paveikslas tai kaip dar vienas gyventojas namuose  Gal kiek romatizavau, bet man tai tikrai svarbus daiktas. Ir pritariu simtu procentu- paveikslas negali buti derinamas prie sofute, antra vertus i spalvas kazkiek atsizvelgti reiketu. Kaip dailininkai sako, ne sienai reikia ieskoti paveikslo, o paveikslui sienos
| QUOTE (Varna @ 2004 07 02, 13:36) | Na va, ka as ir norejau pasakyti- paveikslas net nera paprasta interjero detale- gera paveikslas tai kaip dar vienas gyventojas namuose Gal kiek romatizavau, bet man tai tikrai svarbus daiktas. Ir pritariu simtu procentu- paveikslas negali buti derinamas prie sofute, antra vertus i spalvas kazkiek atsizvelgti reiketu. Kaip dailininkai sako, ne sienai reikia ieskoti paveikslo, o paveikslui sienos |
betgi ir visus savo namus kuri pagal save. tai tas spalvu ir kt. derejimas gaunasi savaime.
| QUOTE (nikitta @ 2004 07 02, 13:32) | | vat vat, negaliu pakest 'interjeriniu' paveikslu, tu, kurie 'tinkami' ant tos sienos, prie tos sofkutes ar lovos baldakimo. yra paveikslai, kuriu del manes galetu ir nebut, ir yra paveikslai, be kuriu negaliu- tik tuos ir kabinu ant savo sienu. o kadangi sienas irgi renkuosi tokias, kurios patinka, tai ir rezultatas neblogas gaunas |
paveiklas pirmiausia turi paliest dūšią, bet aš tai mėgstu kad derėtų su interjeru. jei turėčiau pinigų ir juos kolencionuočiau, tai kitas dalykas. man paveikslas kabinamas kambary neturi būt niūrus ar su nelaimės nuojauta. va, pvz. Saukos paveikslai, tikrai meniški, įdomūs, ir labai užkabina, bet svetainėj tokio niekada... ir man keistai butų, jei kambary su antikvariniais baldais kabėtų koks modernus, ryškus darbas, kaip kiti sako teplionės.
| QUOTE (lengvute @ 2004 07 02, 13:33) | [/QUOTE] man buvo lengva įsivaizduot, ko noriu ir viską detaliai nuaiškint -ne tik foną ir spalvas (nors moderną nuaiškint sunku )... |
Tu ka- rimtai? Ir buna dailininku, kurie tokius pageidavimus vykdo???? Ir savo inicialo nesibodi ant paveikslo palikti?
lengvute
2004 07 02, 14:06
| QUOTE (norge @ 2004 07 02, 20:58) | [QUOTE=lengvute,2004 07 02, 13:33] [/QUOTE] man buvo lengva įsivaizduot, ko noriu ir viską detaliai nuaiškint -ne tik foną ir spalvas (nors moderną nuaiškint sunku )... [/QUOTE] Tu ka- rimtai?
Ir buna dailininku, kurie tokius pageidavimus vykdo???? Ir savo inicialo nesibodi ant paveikslo palikti? |
ko tokia skeptiška  ? Yra nuostabu žinoti, ko nori, ne taip, kaip dauguma...priimk ir kitų nuomonę, norge, pamatyk ir kitas puses.Dailininkas, tapydamas pagal konkretų individualų užsakymą, turi atsižvelgti į klientą, jei šis turi savo nuomonę, turi konkrečių pasiūlymų, yra to pačio dailininko paveikslų, kuriuos aš pirkau, kai pamačiau, bet dabar turiu viziją, kurios pati perteikt negaliu, nes nėra sąlygų ir patirties man tokį nutapyt, tai kas čia blogo,. jei kitas gali įgyvendint mano idėjas  ? Pakalbėk su kuriančiias žmonėm, vienus paveikslus jie kuria kada užplaukia ir kas užplaukia, o kitus-pagal užsakymą, ir tai nėr blogai, gaunasi gražių šedevrų, aš kad ir kurdama eiles, dažniausiai kurdavau tada, kai sau pasakydavau, šiandien aš sukursiu, o ne tai, kad naktį, tualete , bet kur, bet kada. Yra visokių ,menininkų, kuriančių prie skirtingų sąlygų, jei geba, tai geba visaip ir visur, ir viską, nebūtinai užsakytas konkretus darbas bus prastesnis
Rubkyte
2004 07 02, 14:14
"Vilniuje tikrai geru yra, galiu kai ka is super geru remintoju rekomenduoti. " Norge, gal galetum nurodyti - nes anksciau ar veliau tenka su tokiais zmonem susidurti. Ir dekui uz patarimus Papildyta @ [mergetime]1088770956[/mergetime] Tiesa, radau visai idomu saita, blin kaip viskas moderneja - paveiksla issirenki internetu Kai pasiziuri kiek mes sauniu menininku Lietuvoj turim http://www.culture.lt/ArtDB/
| QUOTE (Rubkyte @ 2004 07 02, 14:15) | Norge, gal galetum nurodyti - nes anksciau ar veliau tenka su tokiais zmonem susidurti. Ir dekui uz patarimus |
Su dziaugsmu  . Bandau nupasakoti... Matai, as to meistro ne vardo nezinau, kaip ji suradau- istisa istorija... Bet nuo to karto- tik pas ji viska reminu... Zodziu taip: Didziojoje gatveje, netoli tos senos kavines "rotusele" yra tokia broma, prie jos yra reklaminis stendukas- reminimo darbai, ar pan. Ieini i broma ir tiesiu taikymu- ten toks sodelis atseit, su krumeliais kazikokiais, tai tiesiai tiesiai yra dvejos durys. Po kaire ir bus ta dirbtuvele. Esu labai reikli profesionalumui. Tai vat tas remininkas yra savo darbo zinovas. Toks tamsus, nedidelio ugio, metu gal apie 40, su akinukais. Tai, kaip jis dirba- istisa mokykla, galima tik ji stebint ir klausantis daug suzinoti. Tikrai pastebejau, kad jis nepataikaus netikusiam klijento skoniui. Pradzioj pasirenku remelius ir pasportavima pati (smagu eksperimentuoti). O tada prasau jo padeti issrinkti tinkamiausia. Dazniausiai parenka visiskai kita varijanta, apie kuri ne nemasciau...Jis negailes nei laiko, nei jegu. Svarstys, nagrines darbeli, jo nuotaika (net jei tai mazutis siuvinetas paveiksliukas). O pries atiduodamas darba- pades ant molberto, sukalios pries sviesa, rodys, kaip suzaidzia spalvos. Kainos- kaip ir bet kurioj reminimo dirbtuvej, o gal ir pigiau. Bet atsidavimas darbui- sveikintinas.
[QUOTE=norge,2004 07 02, 13:58] [QUOTE=lengvute,2004 07 02, 13:33] [/QUOTE] man buvo lengva įsivaizduot, ko noriu ir viską detaliai nuaiškint -ne tik foną ir spalvas  (nors moderną nuaiškint sunku  )... [/QUOTE] Tu ka- rimtai? Ir buna dailininku, kurie tokius pageidavimus vykdo???? Ir savo inicialo nesibodi ant paveikslo palikti?  [/QUOTE] Turbut ne iniciala palieka, o nika :pvz: buratinas
asfaltuota
2004 07 02, 15:24
| QUOTE (Vega @ 2004 07 02, 13:16) |
Ir buna dailininku, kurie tokius pageidavimus vykdo???? Ir savo inicialo nesibodi ant paveikslo palikti? [/QUOTE]
Turbut ne iniciala palieka, o nika :pvz: buratinas |
Yra, vykdžiau ir aš kol studentė buvau. Tapiau ir marijas ir jūras...o ką darysi- ėsti tai norisi... Bet tu teisi, pavardės ten mano nerasi. O niko tokio šaunaus dar neturėjau- taip ir likę inkognito...
asfaltuota
2004 07 02, 15:28
| QUOTE (norge @ 2004 07 02, 12:32) | Zodziu taip: Didziojoje gatveje, netoli tos senos kavines "rotusele" yra tokia broma, prie jos yra reklaminis stendukas- reminimo darbai, ar pan. Ieini i broma ir tiesiu taikymu- ten toks sodelis atseit, su krumeliais kazikokiais, tai tiesiai tiesiai yra dvejos durys. Po kaire ir bus ta dirbtuvele. |
Vobla, na, jei buvai studente ir paishei tas juras/ marias pagal pageidavimus  pateisinama- gyvent ish kazhko reikia, tai pagirtina  . Bet jei talentingas zhmogus, ishmanatis savo darba ir sukaupes didele patirti pataikautu i ji kreipusiems klientams- pasaulio pabaiga butu...
asfaltuota
2004 07 02, 15:37
| QUOTE (Vega @ 2004 07 02, 13:32) | Vobla, na, jei buvai studente ir paishei tas juras/ marias pagal pageidavimus pateisinama- gyvent ish kazhko reikia, tai pagirtina . Bet jei talentingas zhmogus, ishmanatis savo darba ir sukaupes didele patirti pataikautu i ji kreipusiems klientams- pasaulio pabaiga butu... |
Taigis viskas paprasta- padarai chaltūra pagal užsakymą, o už ją gautas babkes investuoji į meno kūrybą kurią ne visi supranta ir žinoma pirkt puola. Manau nėr tame nieko smerktino. Paskysiu tik tiek, kad chaltūrą kur kas sunkiau nei tikrus menus išpildyt, neretai ji ties gerkle atsistoja kol perlipi per save ir kažką klientui patinkamo išgimdai... Nūūūs kaip ir prostitucija gaunas, tik parsiduodi ne kūnu, o siela...
| QUOTE (vobla @ 2004 07 02, 15:38) | | kaip ir prostitucija gaunas, tik parsiduodi ne kūnu, o siela... |
asfaltuota
2004 07 02, 15:44
| QUOTE (Vega @ 2004 07 02, 13:42) | Tai galbut kiekviena darba galima panashiai pavadinti: imame pinigus(alga) uzh tai, ka darome, parduodame savo zhinias, sugebejimus. Oi, nepradesiu filosofuoti, bo vel mamkos akmenim uzhmetys. |
Kažkaip nepagalvojau apie tai  gal tu ir teisi, juk ne visuomet darom tai kas patinka
| QUOTE (norge @ 2004 07 02, 11:15) | Kol kas mano svajoniu paveikslas yra pas mano anyta, o as vis nesurandu zodziu, kaip ji iskaulyti ... |
Padovanok jai kita, butent ten tinkanti
| QUOTE (Noa @ 2004 07 02, 17:45) | | QUOTE (norge @ 2004 07 02, 11:15) | Kol kas mano svajoniu paveikslas yra pas mano anyta, o as vis nesurandu zodziu, kaip ji iskaulyti ... |
Padovanok jai kita, butent ten tinkanti |
Be prosvaisciu  . Tai jos tapytas paveikslas, as jau vos ne 10 m. seile varvinu. Itariu, jog ji jaucia jam kazkokius sentimenus. Kai nuvaziuoju ir leidzia ka dirbtuvej pasirinkti, tai sito nesiulo  . Tai paveikslas, kuris man pirmas krito i aki, per pirma mano apislankyma ju namuose. As ji pamaciau dirbtuvej. Mistika kazkokia, akiu atplesti negalima. Pavadinimas- Agurku rauginimas  . Matai, ten atseit impulsas buvo jos gimtam kaime, kai agurkus moteros rauge, o per stiklainius matesi tokie lyg "sekretai"- kaip vaikystej. Tai ten tam paveiksle tokiu sekretu galima pamatyti  . O nuotaika tokia rami, atpalaiduojanti, magiska. Visas lyg keliu sluoksniu, kiekvienam vis kitka matai, lyg nugrimzti i ji... Vis gylyn ir gylyn...
Pala, Norge, ar tik ne ash busiu Tavo anyta  ? Pas mane virtuveje kabo panashus paveikslas...Tik vat tame stiklainyje ne agurkai ishpaishyti, o kazhkokios fantazijos( ypac grazhiai jos zhiurisi esant prieblandai)  .
Matai, Vega, tame mano paveiksle- nei stiklainio, nei agurku  . Tik "sekretai". Tiesa, spalvos daugiausia zalsvos  . Bet diiidelis jis, i virtuveje nelabai...
Ai ne, tada nesu Tavo anyta  . Mano paveiksle ( pieshiau ne ash  ) matyti stiklainis  . Reishkia, mes ne gimines.
asfaltuota
2004 07 04, 14:15
| QUOTE (norge @ 2004 07 02, 17:53) | Be prosvaisciu . Tai jos tapytas paveikslas, as jau vos ne 10 m. seile varvinu. Itariu, jog ji jaucia jam kazkokius sentimenus. Kai nuvaziuoju ir leidzia ka dirbtuvej pasirinkti, tai sito nesiulo . |
Tavo vietoje, nekaulinčiau to paveikslo. Matyt jis Motininis paveikslas- kitų paveikslų įkvėpėjas...Šiaip su kiekvienu geru darbu skirtis yra sunku, bet yra tokių, su kuriais išsiskirt ypatingai sunku, o kartais ir neįmanoma....Turiu ir aš vieną tokį, kažkada norėjau parduot, bet tuo metu nieks nepirko, paskui visi norėjo pirkt, bet aš jo parduot nenorėjau. Pamažu lyg ir dar veinu šeimos nariu tapo- kur atsikraustau- pirmiausia jį ant sienos...  Kas mane pažįsta- visi sako, kad atspindi mane ir mano gyvenimo būdą... Pamažu ir pati tuo patikėjau...
Gal kas zhinote menininka, uzhsiimanti grafika ? Turiu viena pazhiistama grafike Klaipedoje- Emilija Pumputiene, apzhiurejau jos darbus, bet noretusi rinktis ish daugiau variantu.
Tik dabar pamachiau ta tema. Oi, su paveikslais man sunku. Ypatingai tada, jei surandu toki kazhka suvirpinanti, o kainuoja jis... Ech... Nu neisivaizduoju, nors uzhmushkit, pagal uzhsakyma tapyto paveikslo. Nesmerkiu nei tu, kas tai daro, nei tu, kas tuos paveikslus uzhsakineja. Kiekvienas gyvena taip, kaip jiems norisi. Tik pati tokio paveikslo niekada nenorechiau. Nes mane jaudina jau pati mintis, kad KITAS, svetimas zhmogus sukure tai, kas jaudina ir mane. Gal tik mane. Gal tik mus abu. Beje, pas mus darbai kone vieno autoriaus. Isimylejau ji kai jis buvo dar studentas. Pamachiau jo skulpturele ir jau zhinojau, jog noriu shalia jos gyventi. Paklojau tada uzh ja 700 lt. Tai buvo pirmas "menas" i musu su vyru namus. Atrode, jog palikom "beshenus" pinigus. Dabar jo darbai kainuoja tukstanchiais. Susipazhinom su juo asmenishkai. Zhiauriai paprastas, be galo shiltas zhmogus. Gera tureti jo darbus. O turim jau kokius 5. Ir zhinau, jog turesim dar. Beda ta, jog darbas suskamba tik tada, kai parenki jam tinkama vieta. Todel interjero subtilybes ne paskutinej eilej. Norisi darbo, o zhinai, jog vietos tavo namuose jam tiesiog ner. Va tada man liudna. As apskritai ishprotejusi matyt tuo klausimu, nes kuriniai mano namuose ish tiesu tarsi dar vieni gyventojai. Net pasikalbu su jais dulkeles valydama
| QUOTE (raige @ 2004 07 25, 20:48) | Nu neisivaizduoju, nors uzhmushkit, pagal uzhsakyma tapyto paveikslo. |
Na ir ko cia nesivaizduot?  Pvz. "Mano uosve tarp alyvu"  Alyvos - kad tiktu prie uzuolaidu. O tarp ju uosve. Tarp alyvu. Kaip gyva. Kakaja prelestj Paprasta Gerai, gerai, kad fantazija isijungtu: "Mano vyras ant balto zirgo su auksiniu kalaviju liepsnojanciu amzina liepsna" "As tarp rutu ir leliju su Klaudijos Shiffer figura ir su gulbes sparnais ir su aureole, kad vyras neuzmirstu, su kuo gyvena" "Uosvis be akiniu Vytauto Didziojo poza" "Bukietas raudonu/geltonu/ baltu/ melynu/ violetiniu roziu" (prikl. nuo interjero) Nu? Vis dar neisivaizduoji?
| QUOTE (lengvute @ 2004 07 02, 12:07) | | vienus paveikslus jie kuria kada užplaukia ir kas užplaukia, o kitus-pagal užsakymą, ir tai nėr blogai, gaunasi gražių šedevrų |
Nagi parasyk galu gale to anoniminio dailininko pavarde, kuris tox krutas uzsieny, o uz paveiksla praso 100-500 lt, ir dar plius pagal uzsakyma kepa sedevrus Gal as kazka praziopsojau LT kulturiniam gyvenime?
Ropliukuose laimejom III vieta, tad aisku norim ireminti diploma ir pakabinti ant sienos. Gyvenam blokiniam name, sienos betonines. Ar yra kokia iseitis, ar tik grezti? Buta nuomojam, labai daug prigrezioti nesinori, ir taip jau savo lentynas kabinom tai liks skyliu... Kambarys istapetuotas.
Jei nelabai sunkus bus tas įrėmintas diplomas, galite naudoti dvipusę lipnią montažinę juostą. Tik ant tapetų gal negerai klijuoti, reiktų toje vietoje paskusti iki sienos pagrindo (nuskusti tapetą ir glaistą po juo) ir tada tvirtai prispausti. Nors šiaip tai nesuprantu kur yra tas skylės baisumas - kai nereikia, ištraukiai kaištuką, užglaistei ir nebėra.
Sutinku, kad uzglaistyt galima, bet tapeto toj vietoj jau nera  Siaip tai vyras atsisako grezti, sako jau prisigreziojau kabindamas lentynes (viena skyle apie pusvalandi). Su dvipuse as sienini kalendoriu priklijavus ir prie tapetu, laikosi beveik metai  Bet va diploma norisi iremint, be to, dar sienini laikrodi dovanu gavom - irgi norisi pakabint - vakar pakabinau pri lentynos krasto ant kabliuko plastmasinio, po kiek laiko nukrito, tada pamaciau, kad ant to plastmasiuko yra 2 vietos pritvirtinti ji prie pagrindo, o as ziople tik 1 uzklijavau  Nu po to perklijavau i kita vieta virs komodos, kad taip zemai nekristu
Gali permatomu siulu (na tiksliau plona zylka) pakabinti.Uzkisi uz lentunos ta siuliuka ir liuks  nezinau ar supratai mano minti
Prieš porą savaičių susikabinėjau visus paveikslus ant blokinių sienų. Vyras parėjęs iš darbo vos infakrto negavo: sako, kaip tu sienas išgręžei  . Pasirodo, yra toks dalykas: spec. kabliukai paveikslams į blonines sienas - iki 5 kg ir virs 5 kg. paprastu plaktuku įkali į sieną tokius špiciukus, kaip ploni ploni viniukai, jie yra įlydyti į plastmasę ant kuriso kabinasi paveikslas. Dalykas  , tikrai dar nei vienas nenukrito. Kaina? Iki 5 litų už 4 vnt. Pirkau rėminimo, veidrodžių ir tvirtinimo elemetų salone.
| QUOTE (nikute @ 2004 11 29, 21:00) | Prieš porą savaičių susikabinėjau visus paveikslus ant blokinių sienų. Vyras parėjęs iš darbo vos infakrto negavo: sako, kaip tu sienas išgręžei . Pasirodo, yra toks dalykas: spec. kabliukai paveikslams į blonines sienas - iki 5 kg ir virs 5 kg. paprastu plaktuku įkali į sieną tokius špiciukus, kaip ploni ploni viniukai, jie yra įlydyti į plastmasę ant kuriso kabinasi paveikslas. Dalykas , tikrai dar nei vienas nenukrito. Kaina? Iki 5 litų už 4 vnt. Pirkau rėminimo, veidrodžių ir tvirtinimo elemetų salone. |
Nu va mano vyras sake kad ankstesniam darbe tokiu turejo, bet ieskojom Senukuose prie tvirtinimo detaliu ir neradom... Aciu labai! Eisim i Pasidaryk Pats ieskot
|
|