Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Berniukų intymi higiena
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2
novila
Sveikos mamytės.

Kai nėščia lankiau mamyčių kursus, tai mums aiškino, kad prausiant berniukams negalima atsmaukti peliuko ir ten lysti, kad tik taip apiplauni ir tiek. O vakar sužinojau, kad pažįstamos berniukas guli ligoninėj po operacijo - operavo peliuką, ir ten jai aiškino, kad kaip tik reikia visada atsmaukti peliuką ir paplauti. Mat ji niekada neatsmaukinėdavo, nelįsdavo prie peliuko ir jis dabar užaugo, kažkas ten negerai pasidarė ir teko apipjaustyti.

tai dabar kur tiesa??? g.gif kaip ištiesų ten su ta berniukų intymia higiena??? g.gif
vygita
QUOTE(novila @ 2009 04 15, 13:20)
Sveikos mamytės.

Kai nėščia lankiau mamyčių kursus, tai mums aiškino, kad prausiant berniukams negalima atsmaukti peliuko ir ten lysti, kad tik taip apiplauni ir tiek. O vakar sužinojau, kad pažįstamos berniukas guli ligoninėj po operacijo - operavo peliuką, ir ten jai aiškino, kad kaip tik reikia visada atsmaukti peliuką ir paplauti. Mat ji niekada neatsmaukinėdavo, nelįsdavo prie peliuko ir jis dabar užaugo, kažkas ten negerai pasidarė ir teko apipjaustyti.

tai dabar kur tiesa???  g.gif  kaip ištiesų ten su ta berniukų intymia higiena???  g.gif
*

aš irgi girdėjau kad reikia atsmaukinėt g.gif ,bet aš to nedarau,nemanau kad ten nešvarumai galėtu kauptis schmoll.gif o kaip anksčiau tigi niekas neatsmaukinėdavo,aš savo ir mamos klausiau ar broliui taip darydavo,mama net nusistebėjo sako mūsu laikais niekas to nedarydavo
o ji ar isitikinus kad kažkas ten negerai buten del to kad atsmaukus neplaudavo,gal visai nuo kitos priežasties blink.gif
deluxe
Nu as irgi nieko neatsmaukineju,tokia mintis net nebuvo kilusi, praplaunu pavirsiu ir tiek.
mylimuke
QUOTE(vygita @ 2009 04 15, 13:00)
aš irgi girdėjau kad reikia atsmaukinėt g.gif ,bet aš to nedarau,nemanau kad ten nešvarumai galėtu kauptis  schmoll.gif o kaip anksčiau tigi niekas neatsmaukinėdavo,aš savo ir mamos klausiau ar broliui taip darydavo,mama net nusistebėjo sako mūsu laikais niekas to nedarydavo
o ji ar isitikinus kad kažkas ten negerai buten del to kad atsmaukus neplaudavo,gal visai nuo kitos priežasties blink.gif
*

Suaugusiam gali kauptis, o vaikui ne? g.gif
ciuke
Pasak gydytoju, reikia atsmaukineti tik nuo tam tikro amziaus, dabar nepamenu 5 ar daugiau metuku....
VyVa

Sveikutės

Auginu du berniukus.Su pirmu turėjau šiokių tokių problemų tuo klausimu,tai domėjausi.Atsmaukinėt ir lįst ten kasdien tikrai nereikia.Organizmas pats išsivalyt turėtų,nebent yra kokie įgimti dalykai.O šiaip yra berniukų,kurie linkę į uždegimus.Taigi,tokiems padaro mikrooperaciją-tiesiog įpjauna odelę,kad organizmui būtų lengviau išsivalyt ir tiek mirksiukas.gif
Cukraus pudra
kiek pamenu, tai naujagimiui ten niekas neatsismaukia. tai tada tikrai nėra ko lįst ir atsmaukinėt.
o kai jau viskas visiškai sisiformuoja, tada jau atsmaukt reiktų.
geriausia tokias klausimais pasitart su tėčias, jie pasidalins patirtimi thumbup.gif
nijako
niekada neatsmaukinejau. bet kai sunus buvo 4 menesiu, turejome peliuko uzdegima, nes ten prisikaupe nesvarumu. Po to retsykiais atsmaukiu ir praplaunu.
Uodegyte
negalima smaukti !!!!!nezinau kodel bet niekas nesmaukia.o po operacijos gal taip reikejo.matyt kad brniuko vainikelio nenuimti g.gif
Cukraus pudra
QUOTE(Uodegyte @ 2009 04 18, 18:27)
negalima smaukti !!!!!nezinau kodel bet niekas nesmaukia.o po operacijos gal taip reikejo.matyt kad brniuko vainikelio nenuimti g.gif
*

paklauskit savo vyro ar jis irgi neatsmaukia "peliuką" plaudamas
VyVa
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 04 18, 19:07)
paklauskit savo vyro ar jis irgi neatsmaukia "peliuką" plaudamas
*

Maniau,kad čia kalbam apie 1-3m berniukus,o ne suaugusius vyrus g.gif .Kiek leidžia mano išprusimas-tai du skirtingi dalykai... tongue.gif
Cukraus pudra
QUOTE(VyVa @ 2009 04 18, 23:37)
Maniau,kad čia kalbam apie 1-3m berniukus,o ne suaugusius vyrus  g.gif .Kiek leidžia mano išprusimas-tai du skirtingi dalykai... tongue.gif
*

drinks_cheers.gif bet kiek girdėjau pažįstamų patirties, tai būtent berniukam tenka daryt operacijas, nes mamos neplauna atsmaukusios, o ne vyrams.
VyVa
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 04 19, 08:36)
drinks_cheers.gif  bet kiek girdėjau pažįstamų patirties, tai būtent berniukam tenka daryt operacijas, nes mamos neplauna atsmaukusios, o ne vyrams.
*

Atsiprašau tų mamų,jei klystu,bet mano nuomone,operuoja berniukus ne dėl to,kad plovė ten neatsmaukus( bent pas mano sūnus nelabai yra ten ką atsmaukt... tongue.gif ),o dėl to,kad retai plovė... mirksiukas.gif
Numenor
Hm, prausiu be jokiu atsmaukinejimu g.gif
Cukraus pudra
Gimus sūneliui, mamytės dažniausiai pasikliauja pediatrų nuomone bei patarimais apie tai, kaip prižiūrėti, plauti berniukų ,,vyriškumą,, . Tačiau dažnai to neužtenka ir, kai atsiranda tam tikrų problemų su berniukų lytiniais organais, vistiek reikia kreiptis į urologus, chirurgus. Kad nebūtų per vėlu, vaikų urologas Albertas Puzinas pataria mažus vaikučius parodyti urologui, kuris duos naudingų patarimų, kaip prižiūrėti berniukų ,,vyriškumą,, .

Vaikų urologas A. Puzinas sako, kad kūdikių ir vaikų apyvarpę būtina atsmaukti nuo varpos galvutės kiekvieną kartą maudant. Tada pasišalina po apyvarpe susikaupę nešvarumai, šlapimo likučiai, apyvarpė ir varpos galvutė išsivalo.

Galimos bėdos

Tinkamai neprižiūrint berniukų varpos (neatsmaukinėjant ir nemaudant), gali susiaurėti apyvarpė (varpos galvutę dengiančios odos raukšlė), mediciniškai tai vadinama fimoze. Šio susiaurėjimo požymis: apyvarpės negalima atsmaukti nuo varpos galvutės arba ji atsismaukia sunkiai ir skausmingai. Kartais apyvarpė susiaurėja tiek, kad pro ją negali pratekėti šlapimas, jis gali susilaikyti.

Be to, esant fimozei, neįmanoma normali asmens higiena. Po apyvarpe kaupiasi įvairių nešvarumų, riebalų liaukų išskyros, šlapimo liekanos, dauginasi bakterijos, jos sukelia apyvarpės uždegimą (balanopostitą). Uždegimai gali išplisti ir į šlapimo pūslę bei lytinius organus. O ilgainiui gali sukelti ir vėžį.
,,Fimozė gydoma chirurginiu būdu, nereikia baimintis, jei tai būtina, tai tik nedideli įpjovimai,, - sako vaikų urologas A. Puzinas.

Papasakokite apie lytinių organų higieną. Mamos klausia – ar maudant berniuką reikia atsmaukinėti apyvarpę? Jei taip - kodėl, jei ne – irgi kodėl?
Visiems jaunesniems kaip 2 metų berniukams yra fiziologinis apyvarpės susiaurėjimas. Jų varpos galvutė aptraukta oda, o apyvarpės vidinis paviršius švelniomis sąaugomis sulipęs su varpos galvute. Vaikui augant, sąaugos išnyksta, apyvarpė išsiplečia. Iki 5 metų maudant varpos galvutės odelę nebūtina atsmaukti. Po 5 metų fimozė dažniausiai išnyksta ir apiplauti apyvarpę bei varpos galvutę nesukelia jokių sunkumų. Plaunama šiltu vandeniu ir muilu kasdieną.

va, čia rašo, kad nebūtina. bet manau atsargumas tikrai nepakenks schmoll.gif
Pastaba
Idomybes nu smile.gif
Atsmaukti butina, atsmaukti negalima... Geriausias tai aisku Lakūdros palyginimas apie suaugusio vyro ir vaiko atsmaukinejimus biggrin.gif
Abiem berniukam atsmaukinejau plaunant tik tiek, kiek buvo galima. Negalima juk per jega plest ir atidalint saaugas smile.gif , cia jau chirurgu darbas.
Berniukam tiesiog reikalinga higiena ir stebejimas. O jei jau iskyla neaiskumai, paraudimai ar pan. tai vaiku urologas apziures ir pakonsultuos ka daryt.
Cukraus pudra
QUOTE(Lija @ 2009 04 19, 15:21)
Atsmaukti butina, atsmaukti negalima... Geriausias tai aisku Lakūdros palyginimas apie suaugusio vyro ir vaiko atsmaukinejimus  biggrin.gif
*

ne palyginimas schmoll.gif
o pasiūlymas šituo reikalu pasikonsultuot su vyru
vygita
QUOTE(VyVa @ 2009 04 19, 01:37)
Maniau,kad čia kalbam apie 1-3m berniukus,o ne suaugusius vyrus  g.gif .Kiek leidžia mano išprusimas-tai du skirtingi dalykai... tongue.gif
*

drinks_cheers.gif
Pastaba
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 04 19, 16:24)

ne palyginimas  schmoll.gif
o pasiūlymas šituo reikalu pasikonsultuot su vyru

*

Man patikimiau buvo pasikonsultuot su vaiku urologu. Vyras kaip vyras, bet juk jis saves neatsimena, kai buvo maziukas smile.gif Menka nauda is tokio konsultanto biggrin.gif
paryziete
Aš kalbėjausi su gydytoja šiuo klausimu, tai man sakė tikrai nereikia tokiems mažiukams, be to, ir bijočiau, kad nepakenkčiau ir šiaip manau ta perdėta higiena irgi nieko gero, jau pridariau vaikui su ausytėmis, kai nuolat valinėdama sustūmiau sierą labai giliai ir vaikui gavosi kamščiai, tai LOR gydytojas mane taip nuauklėjo doh.gif ....
Cukraus pudra
QUOTE(Lija @ 2009 04 22, 22:09)
Man patikimiau buvo pasikonsultuot su vaiku urologu. Vyras kaip vyras, bet juk jis saves neatsimena, kai buvo maziukas smile.gif Menka nauda is tokio konsultanto  biggrin.gif
*

taip drinks_cheers.gif
bet mažuose miestuose tokio nėra.

QUOTE(paryziete @ 2009 04 23, 09:25)
Aš kalbėjausi su gydytoja šiuo klausimu, tai man sakė tikrai nereikia tokiems mažiukams, be to, ir bijočiau, kad nepakenkčiau ir šiaip manau ta perdėta higiena irgi nieko gero, jau pridariau vaikui su ausytėmis, kai nuolat valinėdama sustūmiau sierą labai giliai ir vaikui gavosi kamščiai, tai LOR gydytojas mane taip nuauklėjo  doh.gif ....
*

perdėta, tai perdėta, bet nepraust juk negali schmoll.gif
paryziete
Na prausimas tai vienas dalykas, bet tai..... jau visai kas kita.
Daugiaziede
Teiravausi ir as gydytojos panasu straipsni,kaip cia virsuje paskaiciusi..
Pirmus kelis metus tikrai nereikia nieko atsmaukineti.Siaube-jau vien ka pats zodis sako.. blink.gif doh.gif
ugniukas
nu as irgi savo maziui nieko neatsmaukineju schmoll.gif man kazkaip nelabai saugus dalykas,atrodo,kad kazka pazeisti galiu...ypac tokiam maziukui...neee...
Cukraus pudra
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 04 23, 22:51)
atsmaukineti.Siaube-jau vien ka pats zodis sako..  blink.gif doh.gif
*

o vyresniam vaikui šitas žodis ją nors kitką sakys? g.gif
raciren
niekad neatsmaukineju, ir mums daktare nesake kad reikia... tai kam ten kist nagus, kur nereikia, g.gif
Titute
Neatsmaukineju schmoll.gif ,o apiprausiu kv.diena.
larisas
QUOTE(ciuke @ 2009 04 15, 16:21)
Pasak gydytoju, reikia atsmaukineti tik nuo tam tikro amziaus, dabar nepamenu 5 ar daugiau metuku....
*

Kike zinau jau nuo 3 reikia bandyti atsmaukineti g.gif
VyVa
QUOTE(larisas @ 2009 04 25, 13:13)
Kike zinau jau nuo 3 reikia bandyti atsmaukineti  g.gif
*

Nu ką,pasiskaičiau aš čia,sakau,vyresnėliui jau penkeri,reik žiūrėt,gal jau tikrai reik prausiant ir atsmaukus nuplaut,sakau,vaikeli,pats tai padaryk,kad,jei skaudės,pats jaustų.Ir ką-nepatiko jam,sako,mama,man ten kraujo biški yra doh.gif .Ne ne,užtenka kad kasdien nuplaunam,o lįst ten-ateis laikas,savaime viskas susitvarkys cool.gif
Ledine shirdis
QUOTE(VyVa @ 2009 04 28, 00:57)
Nu ką,pasiskaičiau aš čia,sakau,vyresnėliui jau penkeri,reik žiūrėt,gal jau tikrai reik prausiant ir atsmaukus nuplaut,sakau,vaikeli,pats tai padaryk,kad,jei skaudės,pats jaustų.Ir ką-nepatiko jam,sako,mama,man ten kraujo biški yra  doh.gif .Ne ne,užtenka kad kasdien nuplaunam,o lįst ten-ateis laikas,savaime viskas susitvarkys  cool.gif
*

atsmaukineti tikrai nereikia.kai kuriais atvejais ta odele yra priaugusi ir neatsismauineja,o iki paauglystes viskas turi susitvarkyti savaime.
šneider
mes kai susilaukėm mažiuko su vyru irgi ta tema šnekėjom, reik atsmaukti prausiamt, ar ne, nes dviejuose skirtinguose straipsiniuose buvo skirtingos nuomonės g.gif , tai mes daktaro pasiklausėm, sako tokiam mažam savaime ten išsivalo, bet jei paraustu ar patintu, pasikonsultuoti dar syk, o kai bus laikas atsmaukt prausiant, pasakys. Tai vyras sako, mums tokių dalykų niekas neaiškino schmoll.gif , nieko ten neatsmaukinėjo nei mamos, nei patys, kol nesuaugo.
Paukšte
Nu aš neįsivaizduoju ką ten atsmaukt reikėtų g.gif Manau, dar per mažas (1,9 m). Niekas ten neatsismaukia. Gal vyresniam ir reiktų.
Vyras (kaip konsultantas) pasakojo kad jam ten priaugę buvo iš pradžių kažkokia odelė, tai po truputį nuplyšdavo vis. Tai čia, kiek suprantu, ta mikrooperacija būtų pravertusi kai vienu metu nupjaunamas kažkoks odos priaugimas. Kiekvieno skirtinga patirtis mirksiukas.gif
Įsimylėjus
Net negaliu isivaizduoti tokio proceso blink.gif Tikrai nelendu ten,kur niekas neprase listi ax.gif Pamenu ,kai pipirui buvo savaitele,daktare atsmauke odele,atseit paziurejo,ar viskas gerai g.gif Bet ,kad tai reikia daryti nuolat niekad nesake. Ir siaip,juk jei prausiame savo vaikeli kasdien,tai kokie gi nesvarumai gali kur nors uzlisti? mirksiukas.gif
baturina
Mes su savo jaunesneliu uzvakar buvom pas urologe, tai ji atsmauke jo peliuka, ir pasake,kad odele prie varpos yra prilipusi, ir kad 2 menesius dabar turesiu atsmaukineti ir ten tepti tepalu, kad atsiklijuotu. Pasirodo,kad berniukams butina atsmaukineti kaskart juos plaunant.Taigi dabar apziurejau savo vyresneli, norejau atsmaukti ta odele-galvojau gal ir pas ji prilipusi taip pat odele, ir ka galvojat, vos vos atsmaukiau ir atgal odele i vieta grazinti nesugebejau. Galvute gavosi uzspausta ir pradejo melynuoti. Tai vyras padejo ir pasake kad taip neturi buti.
Perskaiciau, kad cia gali buti fimoze ir reiks nueiti pas daktara. Pas urologa eiles didziausios, tai kita savaite uzeisiu pas chirurga i poliklinika. Vaikas issigandes, net bijo siusioti.
Sarute
baturina, ir mes tepėm tuo tepaliuku. Dabar jau atsismaukinėja normaliai, reikės vest vėl pasirodyt smile.gif
gelyte25
Na ir mums ta problema prilipe lapeliai prie galvutes, tikslau ten jie neprilipe o priauge kiek as suprantu, tai dabar turim 2 men. teplioti rytas ir vakaras tepaliuku HydrocortisonumPorfa, bet jau tie 2 men kaip ir i pabaiga bet jam vistiek neatsismaukia iki galo, tai turbut reikes tos operacijos. Mums tik 1 metukai ir nepilnai menuo.
praraja
del to atsmaukimo raso ivairiai.skaiciau nete kad reikia atsmaukti kad nesikauptu purvas,o kitur buvo parasyta kad negalima atsmaukti nes maziem ji buna priaugus ir jos neatsmauksi.vaikui ugtelejus ji tik tada galima atsmaukti.o kaip ten istikro nezinau. g.gif
dre
Mes tik apsiplaunam,nors musu gydytoja patare truputi atsmaukti apiplaunant,bet mums neatsuismaukia.Urologas sake,kad normalu taip buna daugumai maziuku ir turi isaugti 4u.gif !
lavazia
O mums gydytoja sake, kad negalima lysti ir kad atsismaukt odele pradeda tik mazdaug nuo 5-6 metų. Tai mes ir nelendam biggrin.gif
*caffe macchiato*
As tai klausiau gyd.kaip priziureti pimpaliuka, tai sake praplauti vandenuku ir viskas. Bet kartais pastebiu ant pacio galiuko baltu nesvarumu, tai nuvalau svelniai dregnu merliuku vos vos atsmaukdama mirksiukas.gif
AusraR
kiek skaiciau ir konsultavausi su gyd. maziukams GRIEZTAI NEGALIMA atsmaukineti, nes odele glezna, be to ji neatsismaukia kaip suaugusiam vyrui, o smaukiant per prievarta trukineja. Tie irtukimai uzgyja ir susidaro randeliai. Kuo daugiau randeliu tuo daugiau problemu ateityje. Galit pridirbt taip, kad be operacijos ir neatsismauks odele. Taip kad nesikiskit kur gamtos patvarkyta, nebent yra kokiu igimtu dalyku ir kas nors ne taip.
~MILENA~
QUOTE(lavazia @ 2009 12 20, 21:58)
O mums gydytoja sake, kad negalima lysti ir kad atsismaukt odele pradeda tik mazdaug nuo 5-6 metų. Tai mes ir nelendam  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
ennga
Sveiki,
hm.,,savo maziui peliuka ryta vakare plaunu, bet tikrai neatsmaukiu. Bet dabar paskaicius, sunerimavau, kad mums jau 2 metukai,bet mes pas toki kaip urologa nebuvom konsultacijoj, niekas mus ten nesiunte.Ar cia privaloma ar mamytes jus einate tik pamacius problemele? g.gif
4u.gif
ginta85
Na tikrai cia tiek skirtingu nuomoniu g.gif .As neatsmaukiu niekada ir nezadu listi schmoll.gif .Niekada anksciau nebuvau girdejusi apie toki dalyka kaip atsmaukima maziukam berniukam schmoll.gif .Reiks kada nueiti pas daktare ir pasilausti jos nuomones ax.gif
Justukomama
mes prausiames kiekviena diena, 1 karta su muiliuku, o jei kartais dar prireikia praustis tai vien vandenuku...domejausi as ta tema, ir nusprendziau bent iki kokiu 5 m ten nelyst...
Rucelie
maniškio "peliukas" visada būdavo labai paraudęs, vaikas nuolat krapštydavosi ir kasydavosi, nors iš viršaus ir labai stengėmės prižiūrėti. tai kai buvo sūnui 2,5 metukų, darė tą "atskyrimo" operaciją su nedidele narkoze. gydytojas sakė jau būtinai to reikėjo, nes iš nešvarumų po odele buvo augliukai susiformavę, juos turėjo šalinti doh.gif pooperacinio laikotarpio tai nenoriu net prisimint, košmaras verysad.gif bet paskui apsigydėm, ir nuo tada labai prižiūrim, atsmaukiam ir išplaunam, aš manau vistik reikia pagal situaciją žiūrėti ir aklai nei viena kraštutine medikų nuomone nepasitikėti. kad nevaisingumo vaikui neįtaisyti...
Papildyta:
QUOTE(*meduota* @ 2009 04 19, 15:02)

Tinkamai neprižiūrint berniukų varpos (neatsmaukinėjant ir nemaudant), gali  susiaurėti apyvarpė (varpos galvutę dengiančios odos raukšlė), mediciniškai tai  vadinama fimoze.
,,Fimozė gydoma chirurginiu būdu, nereikia baimintis, jei tai būtina, tai tik  nedideli įpjovimai,, - sako vaikų urologas A. Puzinas.

va ta fimozė maniškiui ir buvo. jam būdavo sunku sysioti, kartais sysiojant baltos tokios apnašos bėgdavo - susikaupę po odele nešvarumai doh.gif o apie operacijos "nebaisumą" patyliu - dar dabar man ausyse skamba kaip vaikas vilku staugia pasysiojęs doh.gif ir kaip po operacijos vos ne parą nebesysiojo tik klykė kad skauda doh.gif scare.gif bet užgijo viskas...dabar visada atsmaukiam ir plaunam. savo akim auglius mačiau kurie ten iš po odelės turi "patys išsivalyti" blink.gif kaip čia kažkas bando optimistiškai rašyti.
rainiukee
Mano Titui jau 20mėnesių bet per visą tą laiką nei karto ten nekišau nagų ir nieko neatsmaukinėjau. Tiesiog gerai apiplaudavau tą vietą ir viskas. Jokių problemų neturim smile.gif
Hastalavista
Pasijauciau visai neisprusus... unsure.gif Niekad net minties nebuvo kazka ten atsmaukinet prausiant, ir gydytoja nieko ner sakius. Bet nelabai ir isivaizduoju, kad ten butu galima kazka lengvai atsmaukti - nebent jau per prievarta g.gif O cia jau tikrai nebutu gerai...
Rucelie
nereikia pultis atsmaukinėti aš manau, bet reikia stebėti kaip ten pas vaiką reikalai. maniškio nors tikrai prausdavom visada buvo negražiai paraudęs pats galiukas odytės, vaikas nuolat krapštydavosi (kas daug kam pasibaisėjimą sukeldavo tipo vaikas klyną krapšto, o iš tikro jam labai nesmagu ten turėjo būti, manau ir grauždavo ir panašiai), pradėjo tokiom pieningom išskyrom sysioti doh.gif sysiuko srovelė bėgdavo siaurutė, na vaikui nebuvo patogu. kai nuėjom pas urologą pasakė kad būtinai reikia tvarkyti, atsmaukti ir sakė žiūrės ką ten ras, jei labai ne kažką tai būtų net apipjaustę doh.gif nes uždelsus gali iš to viso reikalo labai negražios ligos pasidaryti unsure.gif tai darė su narkoze atsmaukimą odytės, išvalė susidariusius augliukus tokius baltus, ir sakė dar pjauti didelės būtinybės nebuvo, tai ir nepjovė, o dabar ir ganėtinai neblogai jau pati ta odytė atsismaukia kai plaunam. mes atsmaukiam dabar apiplovimui kas dvi-trys dienos, ir visada ten būna negražių apnašų, na aš manau kad tokios jos savaime tikrai nepasišalina vien dėl to kad sysiukas ten prabėgdamas turi jas "išplauti". aš manau pastebėjus kad nelabai graži, paraudusi odelė, kad vaikas krapštinėjasi ar dar kažkas įtartino, būtinai reikia eiti pas urologą ir tvarkyti. kad neįtaisyti vaikui ligos. nereikia kategoriškai pasitikėti kažkieno nuomonėmis, tuolab kai akivaizdu kad jos dviprasmiškos. reikia žiūrėti pagal vaiką. kol tai nekelia jokių problemų, turbūt nepulčiau ir aš nieko nedaryčiau, bet kadangi mums atsirado nesklandumai-susitvarkėm juos. ir tai dar padelsiau pasirodo, augliai susiformavo...
pudrine
Na zinau kad tikrai reikia gerai isplauti ir priziureti vaikiuku higiena bet to daryti daznai negalma...bandziau saviskiu atsmaukti, isusejus jis pradeda traukti mano rankas ir paskyti (popa) bet matosi kad yra nesvarumu ir nezinau kaip tai ispaluti g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.