QUOTE(pugaliuks @ 2009 12 26, 09:38)
Nesakyk OP nepersokus griovio!
Sveikinam ir mes visas mamytes ir besilaukiancias su Sv. Kaledom ir artejanciais Naujaisiais metais. Linkim daug stiprybes, kantrybes ir sveikateles
QUOTE(pugaliuks @ 2009 12 26, 09:38) Nesakyk OP nepersokus griovio! Sveikinam ir mes visas mamytes ir besilaukiancias su Sv. Kaledom ir artejanciais Naujaisiais metais. Linkim daug stiprybes, kantrybes ir sveikateles QUOTE(pugaliuks @ 2009 12 24, 11:46) tai zinoma kad neduok dieve toki dalyka patirti yra siais laikai apsaugos priemoniu daugiau nei proto, tai tegul ir saugos, o jai dar tus vaikus gimdo po virs 30 metu ,tai tegul pasiziuri i savo amziu, cia ir kvailiui aisku kad virs 30 metu gimdyti jau yra pavojingiausia cia kaip koks zaidimas joms, - " pabandysiu, gal gausis sveikas vaikas, o jai ne tai aborta pasidarysiu ir viskas.." nu ziauru...ar ne taip tera ? gali man sakyti ka nori..neperkalbesi pakeisti nuomones apie tokias "mamas" Nezinau ka bandei parasyt cia visoms, bet skamba ziauriai... Niekada nekalbek taip, nes kartais viskas atsisuka pries tave... Mano mamos drauge, kuriai dabar 45 metai turi keturis vaikus, du is ju pagimde budama 41 o kita 43, abu grazus, sveiki, be galo energingi ir zavus. Tad manau kaip likimas duoda taip ir buna, visad geriau kai gimdo jaunos mamos, bet juk ne visoms iseina susilaukt iki 30, galbut jos nerando savojo zmogaus, galbut kelis metus is eiles vyko persileidimai, juk visko buna, o kiekviena moteris, nori susilaukti vaikelio. Taip, kad neteisk ir nebusi teisiama. GRAZIU SVENCIU VISOMS
Sveikos
Matau, kad išsirutuliojo tema apie "kvailas" moteris, kurios gimdo po 30... Kai buvau dar paauglė, man labai senos atrodė 30-40 m. moterys. Išsivysčiusiose šalyse iš viso moterys neskuba gimdyti vaikų tol, kol nesukūrė gerbūvio ir nepadarė karjeros. Jau nekalbu apie dvasinę brandą... Ačiū Dievui, kad Lietuvoje taip pat įsivyrauja toks pat požiūris. Aplink mane krūvos moterų, sėkmingai pasigimdžiusių sveikus vaikučius virš 35 m. ir besidžiaugančių gyvenimu... O nesveikus vaikučius pagimdyti turi "šansą" bet kokio amžiaus moteris... QUOTE(Robi @ 2009 12 28, 10:19) Sveikos Matau, kad išsirutuliojo tema apie "kvailas" moteris, kurios gimdo po 30... Kai buvau dar paauglė, man labai senos atrodė 30-40 m. moterys. Išsivysčiusiose šalyse iš viso moterys neskuba gimdyti vaikų tol, kol nesukūrė gerbūvio ir nepadarė karjeros. Jau nekalbu apie dvasinę brandą... Ačiū Dievui, kad Lietuvoje taip pat įsivyrauja toks pat požiūris. Aplink mane krūvos moterų, sėkmingai pasigimdžiusių sveikus vaikučius virš 35 m. ir besidžiaugančių gyvenimu... O nesveikus vaikučius pagimdyti turi "šansą" bet kokio amžiaus moteris... pati taip nebuciau graziai parasius DĖKUI, DĖKUI, MERGAITĖS... NUGI MIRTINAI IŠKILO POREIKIS KAŽKĄ ŠIUO KLAUSIMU BRŪKŠTELTI PAMĄSTYMAMS MAŽU MAČYS
man irgi kazkur isivelt rupi,turbut hormonai siaucia
tai kad tema aktuali,kai jau ne niolika, ir ne dvidesimt... na kuo as kalta kad jaunystej ne vaikai rupejo QUOTE(js. @ 2009 12 28, 17:25) man irgi kazkur isivelt rupi,turbut hormonai siaucia tai kad tema aktuali,kai jau ne niolika, ir ne dvidesimt... na kuo as kalta kad jaunystej ne vaikai rupejo Reiškia rūpėjo tai, kas reikia Mano klasiokė tik dabar, 36 metų, pirmagimio susilaukė. Mergina krimto mokslus, daktarinį apsigynė, o dabar laiminga supuoja sveiką leliuką QUOTE(civice @ 2009 12 20, 13:34) man jau 11 savaiciu.su baime laukiu vizito pas genetika,ten turbut ir echo padarys,pergyvenu labai kad tik viskas gerai butu... Papildyta: gal esate buvusios pas genetika ir zinote ka jis pasako,ar daro jis echo? O kodel siuncia? Ateik i tema, geteiniai tyrimai. Nes as irgi laukiu konsultacijos pas genetikus. QUOTE(pugaliuks @ 2009 12 22, 21:23) nu tai vadinasi tos kurios nutraukia nestumus negalima pavadinti nei mamom nei moterim.. zverys kaip jau yra taip..niekas nekaltas jai vaikas ir serga kokia liga, tai nereiskia kad jis neturi teises gimti ir buti mylimas..fuj is vis bjauru net sneket apie tokius dalykus, kaip galima dar taip ir galvot nesuprantat ka rasot. Galima tik dekoti medicinai, kad gali apsaugoti mamytes, vaikus nuo tokiu nelaimiu. Nes gimes vaikiukas (nesveikas) jis neliks visa gyvenima vaiku. O ka daryti jam kai jis uzaugs, kai jus jau nesugebesite juo rupintis? arba jusu nebus jau? O jei yra kitu vyresniu vaiku, is ju irgi nesinori atimti vaikystes, nes yra tokiu ligu, kad mamytes metu metais is namu neiseina, nes nera galimybes vieno sergancio namuose palikti.... QUOTE(uups @ 2009 12 22, 21:47) dzhiaukites, kad nezhinot kas tai yra... linkiu kad niekada netektu susidurti, nei su tokiom genetinem ligom, nei kad tektu kankintis su tokiu apsisprendimu. Siulychiau neizheidineti tokiu moteru, ir nespjaudyt i shulini.... Ir as visom tai linkiu QUOTE(Susapnuota @ 2009 12 29, 14:31) nesuprantat ka rasot. Galima tik dekoti medicinai, kad gali apsaugoti mamytes, vaikus nuo tokiu nelaimiu. Nes gimes vaikiukas (nesveikas) jis neliks visa gyvenima vaiku. O ka daryti jam kai jis uzaugs, kai jus jau nesugebesite juo rupintis? arba jusu nebus jau? O jei yra kitu vyresniu vaiku, is ju irgi nesinori atimti vaikystes, nes yra tokiu ligu, kad mamytes metu metais is namu neiseina, nes nera galimybes vieno sergancio namuose palikti.... Ir as visom tai linkiu sutinku su tavimi QUOTE(pugaliuks @ 2009 12 24, 11:46) tai zinoma kad neduok dieve toki dalyka patirti yra siais laikai apsaugos priemoniu daugiau nei proto, tai tegul ir saugos, o jai dar tus vaikus gimdo po virs 30 metu ,tai tegul pasiziuri i savo amziu, cia ir kvailiui aisku kad virs 30 metu gimdyti jau yra pavojingiausia cia kaip koks zaidimas joms, - " pabandysiu, gal gausis sveikas vaikas, o jai ne tai aborta pasidarysiu ir viskas.." nu ziauru...ar ne taip tera ? gali man sakyti ka nori..neperkalbesi pakeisti nuomones apie tokias "mamas" nu super kaimietiskas poziuris
sveikos mamytes,as cia naujoke,dar net nezinau kaip tiksliai naudotis.
QUOTE(mamyte1982 @ 2010 01 02, 17:12) sveikos mamytes,as cia naujoke,dar net nezinau kaip tiksliai naudotis. Sveika prisijungusi, su laiku ismoksi naudotis Kas liecia tas nuotaiku kaitas ir nervus, tai manau visas QUOTE(Malena30 @ 2010 01 02, 20:00) Sveika prisijungusi, su laiku ismoksi naudotis Kas liecia tas nuotaiku kaitas ir nervus, tai manau visas na tikiuosi,kad greit viskas praeis,tikiuosi vyras isgyvens mano nuotaiku kaitas ir nepabegs
Sveikos mamytes!
Mums viskas ok, jau praejo pykinimai ir nervu priepuoliai Tik va db su zarnynu nesusitvarkau... Baisiai pucia pilva, i tualeta normaliai nueinu karta i 3/4 dienas... Ziauru Gal kas turetoj panasiu problemu, gal zinot koki vaistuka, kuris nekenktu mazyliui ir galetu man pagelbeti??? Aciu labai uz patarimus! PS mano pilvas kaip kokiu 5 menesiu, nors dar tik 12 sav....
bandyk pilvo problemas kolkas naturaliai issprest-dziovintos slyvos,ju sultys,kiwi,daug darzoviu,dar
QUOTE(pugaliuks @ 2009 12 24, 12:46) yra siais laikai apsaugos priemoniu daugiau nei proto, tai tegul ir saugos, o jai dar tus vaikus gimdo po virs 30 metu ,tai tegul pasiziuri i savo amziu, cia ir kvailiui aisku kad virs 30 metu gimdyti jau yra pavojingiausia kazkaip ta posta praleidus buvau... siaubas ,negalvojau ,kad dar tokiu atsilikusiu ir kvailu zmoniu yra Papildyta: QUOTE(Rioma @ 2010 01 03, 13:18) Sveikos mamytes! Mums viskas ok, jau praejo pykinimai ir nervu priepuoliai Tik va db su zarnynu nesusitvarkau... Baisiai pucia pilva, i tualeta normaliai nueinu karta i 3/4 dienas... Ziauru butinai gerk daug vandes, dar man padedavo slyvos ir kiekviena diena po stikline kefyro.
sveikos mamytes,as rasau nes su kiekviena diena vis labiau prgyvenu...jauciuosi gan gerai kartais papykina,bet retai krutine ir gan gerai
sveikos mamikes, noriu paklausti, ar jums buvo-yra islikes rytinis pykinimas (nedidelis), nors pilveliui jau 16 savaiciu? galvojau,kad su 1 nestumo trimestru baigsis irtas pykinimas rytais, bet ziriu,kad ir toliau papykina kartais:) QUOTE(Rioma @ 2010 01 03, 10:18) Sveikos mamytes! Mums viskas ok, jau praejo pykinimai ir nervu priepuoliai Tik va db su zarnynu nesusitvarkau... Baisiai pucia pilva, i tualeta normaliai nueinu karta i 3/4 dienas... Ziauru Gal kas turetoj panasiu problemu, gal zinot koki vaistuka, kuris nekenktu mazyliui ir galetu man pagelbeti??? Aciu labai uz patarimus! PS mano pilvas kaip kokiu 5 menesiu, nors dar tik 12 sav.... laba visoms busimoms mamytems as ir turiu ta pacia problema man dar devinta savaite
nu man nera kad daznai ten skaudetu,bet kartais jauciu ta toki nemalonuma,,eisiu pa ginekologe pirmadieni,cia pas anglus neprisiprasysi greiciau,skaniuka man pirmdieni darys,tai pasakysiu,kad ten skauda,nu as vis tikiuosi kad viskas gerai bus,nei ,kraujuko nesimato,o tas juk pavojingiausia,o klausykit ar neglai buti del to juk makstis nesciajai labai isauseja,tai gal gali to problema buti,juk litiniu santykiu irgi neatsisakysi
Sveikos
Atejo laikas prisijungti ir man i si foruma QUOTE(agpa @ 2010 01 06, 11:58) laba, man irgi su viduriais nekas buvo. pradejau gert magni /miltukais/ ir susitvarke as ir kaska girdejau apie kivius, nusipirkau bet man nelabai jie skanus tai gal geriau saves neprievartauti
na nzn. tik va nurasau, kas vartojimo instrukcijoj rasoma:'' kai viduriai linke uzkieteti, istirpintos granules isgeriamos ryta nevalgius, kai linke suskysteti, granules nedidelemis porcijomis geriamos valgant ar iskart po valgio.''
kiek suprantu reik tuos miltelius uzpilti vandeniu ir gerti kaip kokia mikstura su saukstu
QUOTE(pugaliuks @ 2009 12 24, 11:46) tai zinoma kad neduok dieve toki dalyka patirti yra siais laikai apsaugos priemoniu daugiau nei proto, tai tegul ir saugos, o jai dar tus vaikus gimdo po virs 30 metu ,tai tegul pasiziuri i savo amziu, cia ir kvailiui aisku kad virs 30 metu gimdyti jau yra pavojingiausia cia kaip koks zaidimas joms, - " pabandysiu, gal gausis sveikas vaikas, o jai ne tai aborta pasidarysiu ir viskas.." nu ziauru...ar ne taip tera ? gali man sakyti ka nori..neperkalbesi pakeisti nuomones apie tokias "mamas" siaip rizikingiau gimdyti tiek labai jaunoms (iki 20 m.) tiek ir virš 35 taip kad jus irgi rizikuojat QUOTE(Skirgute @ 2010 01 06, 15:00) kiek suprantu reik tuos miltelius uzpilti vandeniu ir gerti kaip kokia mikstura su saukstu uoj bet kuo - gali ir sultim, ir arbata QUOTE(agpa @ 2010 01 07, 13:11) uoj bet kuo - gali ir sultim, ir arbata Man irgi tas skonis nepatinka
Merginos o jus magni pastoviai geriat ar tik kai maudzia pilvuka? Nes as iki siol jo dar negeriau
Sveikos
QUOTE(JEma @ 2010 01 07, 16:34) Merginos o jus magni pastoviai geriat ar tik kai maudzia pilvuka? Nes as iki siol jo dar negeriau Na kokia grazi tavo liniuote Merginos kas del viduriu uzkietejimo -reikia gerti daug vandens.Ryte nubudus stikline ant tuscio skranduko ir t.t.t QUOTE(kinrozyte @ 2010 01 07, 14:51) Sveikos Na kokia grazi tavo liniuote Merginos kas del viduriu uzkietejimo -reikia gerti daug vandens.Ryte nubudus stikline ant tuscio skranduko ir t.t.t Aciu, bet taviske dar grazesne O del viduriu tai man niekas nepadeda, jau net vaikiskas slyvu tyreles isbandziau Beja gal jau judesiukus jauti? QUOTE(kinrozyte @ 2010 01 07, 13:51) Sveikos Na kokia grazi tavo liniuote Merginos kas del viduriu uzkietejimo -reikia gerti daug vandens.Ryte nubudus stikline ant tuscio skranduko ir t.t.t va dar va visai pasimeciau, tai jei geriu vitaminus nesciosioms tai papildomai magnio milteliu nlb gerai gerti? QUOTE(Skirgute @ 2010 01 08, 03:59) va dar va visai pasimeciau, tai jei geriu vitaminus nesciosioms tai papildomai magnio milteliu nlb gerai gerti? na va, kaip super QUOTE(agpa @ 2010 01 08, 11:30) na va, kaip super jo maziau vaistuku geriau QUOTE(JEma @ 2010 01 07, 15:34) Merginos o jus magni pastoviai geriat ar tik kai maudzia pilvuka? Nes as iki siol jo dar negeriau manoji irgi taip sake Papildyta: QUOTE(Skirgute @ 2010 01 08, 14:23) jo maziau vaistuku geriau ziurek, gal ir nebepykins taves QUOTE(agpa @ 2010 01 08, 14:09) manoji irgi taip sake Papildyta: ziurek, gal ir nebepykins taves o ka pastebejau
o geras! net nemaciau
QUOTE(Skirgute @ 2010 01 08, 14:23) jo maziau vaistuku geriau Zinok manes iki 12 savaiciu visai nepykino, o po 12 sav gal kokias dvi savaites stipriai pykino (bet vemiau gal tik 2 kartus). O dabar visai nepykina, tik siaip greitai pavargstu ir skauda nugara. QUOTE(agpa @ 2010 01 08, 15:43) o geras! net nemaciau nu man lygiai tas pat kol prisiverciu valgyt reik stipriai per save perlipt, bet tik paragauju ir geriau pasidaro QUOTE(Malena30 @ 2010 01 08, 19:26) Zinok manes iki 12 savaiciu visai nepykino, o po 12 sav gal kokias dvi savaites stipriai pykino (bet vemiau gal tik 2 kartus). O dabar visai nepykina, tik siaip greitai pavargstu ir skauda nugara. o as labai bijau vemt 1 menuo: nieko ypatingo nejauciau, tik wc tapo nuolatiniu "draugu". testas parode nestuma keliomis dienomis anksciau nei turejo pasirodyt mmm. 2 menuo: prasidejo pykinimai (bet nebuvo labai stiprus), sutriko miegas, buvo daug nervu del 3 menuo: sunkoka ka nors darant. vis norejosi prisest. tvarkant palengva kambarius buvo pasirode kraujo (ziauriai issigandau, nes tai 3 mano nestumas, o 2 pries tai nesivystantys buvo) 4 menuo: su vyru matem per echo, kaip vartosi musu maziukas Papildyta: tiesa, ziauriai kankinuos nuo uzkietejimo... ir skysciu daug geriu,actyvia valgau, bet tik i wc dazniau palakstau, o uzkietejimas neisnyksta Papildyta: dar prisiminiau: pagerejo klausa ir uosle, bet susilpnejo atmintis
skirgute, su lygiai 9 savaitem!
Laba diena,
noreciau prisijungti prie Jusu, nes pati ka tik suzinojau apie savo nestuma. Kadangi tai pirmas kartas, tad jauciuosi nieko nezinanti, ir laukiu antradienio, kada eisiu pas daktarus. Siaip, pagal savo pamastymus turetu buti kokios 3 savaites.
sveikute
na kiek tau savaiciu lengvai gali paziureti cia: http://supermama.lt/portal/content/view/3735/108/ nes ta paty pirma kart daktare pasakys sveikinam tapus QUOTE(kinrozyte @ 2010 01 08, 18:35) Sveikos Aga, jauciu judesiukus jau nuo 14 sav. Dabar aisku jau normalus judesiukai,seniau tokie pasliauziojimai, burbuliuku sproginejimai Nerodo musu guzikiukas savo lyties Kaip tau faina, o man atrodo, kad as dar nieko nejauciu
Sveikos mamytes
Oi as tai dar vargstu su pykinimais, vis tasiuke nesioju koki saldaini, kai tik uzeina pykinimas iskart isidedu, nes darbe ypac kai buna susirinkimai taip pradeda pykinti, o as dar niekam nesakiau, kad laukiuos ir dar nesakysiu, nes jau buvo du persileidimai tad kazkaip pradejau tiket prietarais O vat keista, kai laukiaus dukrytes (jai dabar 11 metu) tai nieko nei pykino, nei krutines skaudejo, nei nugaros. O dabar pasedziu daugiau ir jau nugara skauda, aisku sedimas darbas sugadino nugara ir ji dabar tokia jautri, net nezinau ka daryt, o kaip Jums del nugaros, nera skausmu?
sveikutes
|