Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ugdymas daile
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas
Ateniuke
as kaip busima dailes pedagoge noriu suzinoti jusu nuomine ar vaikam padeda daile ugdymuisi? smile.gif man labai svarbi jusu nuomone 4u.gif aciu jums labai!!!! wub.gif
Geikutux
QUOTE(Ateniuke @ 2009 04 16, 22:30)
as kaip busima dailes pedagoge noriu suzinoti jusu nuomine ar vaikam padeda daile ugdymuisi? smile.gif  man labai svarbi jusu nuomone  4u.gif  aciu jums labai!!!! wub.gif
*

Nežinau apie kokį padėjimą klausi??? Galiu pasakyti, kad vaikai labai noriai lanko dailės užsiėmimus. Su mažiausia pradėjom nuo 2 metų smile.gif
VisadaNiekada
Nuo vaiko priklauso gi ax.gif , musu patinka piesti ax.gif
Praksa
Nežinau kodėl tau, kaip būsimai dailės pedagogei iškilo toks klausimas.

Pati turėjau progą piešti su mažiukais darželyje. Manau dailės poveikis tik teigiamas, neigiamas būtų nebent jei pieštų acetoniniais dažais.
Skatinama vaiko protinė veikla bei daile siekiama lavinti ir vaikučių rankučių miklumą.
Galima vardinti ir vardinti dailės pliusus.

Nors jei vaikas akivaizdžiai nejaučia poreikio piešti nereikia jam to kišti per prievartą. Kartais tėveliai be reikalo bando iš savo mažylių gaminti Van Gogus.

rolleyes.gif
amzinastudente
Mano sūnus lanko dailės mokyklą, tai jam jau labai labai ten patinka. Vis laukia kada vasaros atostogos baigsis...
kastone
jeigu tik vaikui patinka, tai aišku, kad poveikis tik teigiamas-lavėja vaiko fantazija, rankų koordinacija, grožio suvokimas ir dar, manau, daug kas. mėnesio pabaigoj pradėsim lankyti dailės pamokėles smile.gif
Violetikas
O man atrodo, kad daile labiausiai ugdo pasitikejima savimi, savo emociju isreiskimo budus, sugebejima jausti pasauli ir tai perteikti aplinkiniams. Siandien buvau pas sunu mokykloj, dailes burelyje ir snekejom su nuostabia dailes mokytoja. Tai abi esam tos pacios nuomones, kad butent piesdamas, kurdamas mena, vaikas gali parodyti savo tikraji "as". Negalima aiskinti kaip reikia piesti, nes vaikas pats zino kaip jis mato saule, medi, dangu ir pan. Galima supazindinti su technikom, pasiulyti idejas, taciau negalima peikti ir kritikuoti dalyku, kurie "nestandartiniai". Tokiu budu atrandama ivairiausiu sprendimu ir tokius, netradicinius, kurybingus, sprendimus vaikas veliau taikys savo gyvenime.
Pavyzdys: siandien tema piesiniui buvo "ziemos langas". Maniskiui nepavyko nupiesti tiesios lango linijos, todel jis supanikavo ir jau norejo visiskai nepiesti, taciau as pasiuliau pagalvoti koks langas galetu buti meskos, zuikio, teletabiu namuose ir paveiksliuke atsirado ovalus, ne visai lygus, bet labai simpatiskas langelis, uz jo daugybe nuostabiai graziu ir ivairiu snaigiu, zuikis, teletabis ir kaledine eglute. Visos burelio mergaites ir net berniukai buvo suzaveti biggrin.gif Tokiu budu maniskis lyg ir uzsitarnavo savo bendraamziu pagarba uz "mokejima" piesti ir tuo paciu suzinojo, jog ne viskas gyvenime yra "kvadrato formos", kartais galima ir ratu apeit biggrin.gif
diasaja
Labai esu patenkinta, kad sūnus lanko dailės būrelį. Net negalvojau, kad taip jam patiks. Sugeba ir susikaupti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.