man kazkaip atrodo kad zmones su vienodais vardais kazkuo panasus, bent jau mano pazistami.taip pat ar jus manot kad vardas atitnka asmenybe. pvz mano pazistama kurios vardas elžbieta, yra labai grazi, protinga, pasitikinti savimi, paslaptinga , na as manau kad elžbieta tai karaliskas vardas ir jis atitinka jos asmenybe. ar dazni tokie sutapimai ?
Mes kaip tik su daruge diskutavom neseniai, kad žmonės vienodais vardais tikrai panašūs (kita vertus, panašumų norėdama gali surasti tarp bet kurių žmonių
Bet visgi galvoju, kad vardas kažkiek įtakoja charakterį
Nu negaliu sutikt. Pvz. Kristina. Jų milijonas. Argi jos visos panašios????????Toli gražu: nuo išvaizdos iki smulkiausių charakterio niunsų.
Sutapimų būna visokių, bet netikiu žmonių būdo skirstymu dar ir į grupes pagal vardus.
Pažįstų tylią ramią Ievą , kaip diena nuo nakties besiskiriančias Egles, Vaidus, Giedrius ir t.t. Žodžiu, ko ieškosi - to rasi... Ieškosi panašumų - rasi.. Ieškosi skirtumų - rasi tiek pat ir dar daugiau... Būna, kad vardai savo reikšme šiek tiek panašūs (arba visiškai nepanašūs) į žmogaus charakterį ar kitokias jo sąvybes (na pvz. dvimetrinis Paulius, kas reiškia "mažiukas"
nu aš nei vienos melancholiškos Ugnės/Ugniaus nepažįstu
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 08 27, 20:03) Tu nežinai, žino kiti Čia dar su tuo žmogaus pažinimu taip būna, kad vienam tas pats žmogus atrodo ramus ir uždaras, o kitas tą patį gali pažinti kaip plepų ir linksma. Būna gi taip. Va mano pirmoji anglistė Universitete semestro pabaigoj labai nustebo, kad aš kalbėti moku (ne angliškai - tas būtų savaime suprantama pirmam lygy QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 08 27, 19:03)
Šita tema man panaši į diskusijas apie Zodiako ženklus, juk taip pat negalima teigti, jog visi Ožiaragiai ar Jaučiai vienodi, o visgi panašumų atrasti smagu
QUOTE(Kapsė @ 2005 08 27, 20:40) Jaunystėj QUOTE(Mishelle @ 2005 08 27, 20:46) Šita tema man panaši į diskusijas apie Zodiako ženklus, juk taip pat negalima teigti, jog visi Ožiaragiai ar Jaučiai vienodi, o visgi panašumų atrasti smagu O tai pvz. Barmalėjus (avinas) panašesnis į Jeronimą (aviną) ar į Barmalėjų (vandenį)? O dar juk ir gimimo metai gi panašiais daryt turėtų O ir tėvai juk nei Barmalėjai (nei avinai) turbūt turi šiokio tokio panašumo su vaikais
kiek pažįstu Astų, tai visos kaip diena nuo nakties skirtingos... lyginti pagal vardus
QUOTE(Karbynė @ 2005 08 27, 20:59) O tai pvz. Barmalėjus (avinas) panašesnis į Jeronimą (aviną) ar į Barmalėjų (vandenį)? O dar juk ir gimimo metai gi panašiais daryt turėtų O ir tėvai juk nei Barmalėjai (nei avinai) turbūt turi šiokio tokio panašumo su vaikais Karbyne, "suvartei" mane
Žiūrėk, galima padaryti eksperimentą (nes vis tiek viskas tik spėlionių lygy).
Pvz. aš surašau čia kelis vardus (kokių žmonių pažįstamų). Kitos pabando surašyti sąvybes tų žmonių, kuriuos su tokiais vardais pažįsta (jei daug su tuo pačiu vardu, tegu išsirenka vieną). Aš kam nors galiu išsiųsti iš anksto tų žmonių "apibūdinimus" į až...kai jau vardai bus apibūdinti, tas "kas nors" (aišku jei tas "kas nors ir apskritai eksperimento dalyvių bus
..jo, mes su sese nesenai skaciavome kiek daug pazystu vaikinu Dariu ir kokie jie panasus
..ir visas Jurgas skaiciavau ir lyginau QUOTE(Karbynė @ 2005 08 27, 22:10) Žiūrėk, galima padaryti eksperimentą (nes vis tiek viskas tik spėlionių lygy). Pvz. aš surašau čia kelis vardus (kokių žmonių pažįstamų). Kitos pabando surašyti sąvybes tų žmonių, kuriuos su tokiais vardais pažįsta (jei daug su tuo pačiu vardu, tegu išsirenka vieną). Aš kam nors galiu išsiųsti iš anksto tų žmonių "apibūdinimus" į až...kai jau vardai bus apibūdinti, tas "kas nors" (aišku jei tas "kas nors ir apskritai eksperimento dalyvių bus Karbyne, čia tu visai įdomiai sumąstei
Speju, kad mum visoms tinka
QUOTE(Mishelle @ 2005 08 27, 22:35) aha...būt įdomiau aiškinu esmę 1.Pvz.tau ar kam kitam į až atsiunčiu vardus su trumputėliais savo apibūdinimais (bet tas žmogus negalės apibūdinti tų vardų čia) 2. Parašau forume tik vardus -kitos rašo, ką apie tokius vardus "nešiojančius" žmones galvoja. 3. Tada paviešinami mano "apibūdinimai" 4. tada sako kas ką nori
Ok, Karbyne, man tinka
QUOTE(Mirka @ 2005 08 27, 22:37) Speju, kad mum visoms tinka Nu nu, tamista. Savikritiskumo savo atzvilgiu man niekad netruko, taciau pateiktu Jurgos charakteristiku ne uz ka sau nepritaikau
Vat išsiunčiau Michellei (tas reiškia, kad jai apibūdint tų vardų dabar nereikia
O tos, kurios pasirašo, skelkit ką žinot apie: 1)Justą/Justiną 2)Armandą 3)Giedrių 4)Agnę 5)Tomą 6) Audrą/Audronę 7) Artūrą
Karbyne, gavau tavo AŽ, tai kadangi kai kurie vardai iš retesnių, siūlau rašyt vardus čia, o jau apibūdinimus lai supermamietės pateikia
maman, priimta QUOTE(Karbynė @ 2005 08 27, 22:40) 1.Pvz.tau ar kam kitam į až atsiunčiu vardus su trumputėliais savo apibūdinimais (bet tas žmogus negalės apibūdinti tų vardų čia) 2. Parašau forume tik vardus -kitos rašo, ką apie tokius vardus "nešiojančius" žmones galvoja. 3. Tada paviešinami mano "apibūdinimai" 4. tada sako kas ką nori Nelabai ką supratau, ale vistiek įdomu QUOTE(Karbynė @ 2005 08 27, 23:01) O tos, kurios pasirašo, skelkit ką žinot apie: 1)Justą/Justiną 2)Armandą 3)Giedrių 4)Agnę 5)Tomą 6) Audrą/Audronę 7) Artūrą Beveik nieko dorai nepažystu Na, Armandas - yra toks vienas lėtapėdis Tomas - labai draugiškas, rūpestingas, ai, nu toks gerietis QUOTE(Karbynė @ 2005 08 27, 22:01) Vat išsiunčiau Michellei (tas reiškia, kad jai apibūdint tų vardų dabar nereikia O tos, kurios pasirašo, skelkit ką žinot apie: 1)Justą/Justiną 2)Armandą 3)Giedrių 4)Agnę 5)Tomą 6) Audrą/Audronę 7) Artūrą pazystu : Giedriu - draugiskas, geros sirdies, girtas Tomas - neblogas zmogelis, bet nemoka gyvent, pinigu niekad neturi Audros , bent 2 pazystu - nors man jos nepanasios savo budu, nerimtos Agnes - mielos, grazios, protingos, greit susigesta Arturas - smulkmeniskas, jei reiks jam ko , tai labai jau graziai elgsis, net per graziai tai va, ka as pazystu ta ir aprasiau QUOTE(Karbynė @ 2005 08 27, 22:01) Vat išsiunčiau Michellei (tas reiškia, kad jai apibūdint tų vardų dabar nereikia O tos, kurios pasirašo, skelkit ką žinot apie: 1)Justą/Justiną 2)Armandą 3)Giedrių 4)Agnę 5)Tomą 6) Audrą/Audronę 7) Artūrą Kiek pažįstu Agnių ir Artūrų, tai daugumoj visi kūdi kaip dviračiai Mano pažįstami Tomai dažniausiai mergišiai, Giedrius pažįstu du, bet abu baisiai skirtingi: vienas ramus, rimtas, o kitas baisiai pasiutęs QUOTE(Karbynė @ 2005 08 27, 23:01) Vat išsiunčiau Michellei (tas reiškia, kad jai apibūdint tų vardų dabar nereikia O tos, kurios pasirašo, skelkit ką žinot apie: 1)Justą/Justiną 2)Armandą 3)Giedrių 4)Agnę 5)Tomą 6) Audrą/Audronę 7) Artūrą Sveikos Rasau tik apie tuos, kuriuos pazistu, ok? Giedrius - plevesos, tokie chi chi-cha cha, sunkiai leidziasi i rimtesnes snekas, daug pavirsutiniskai bendrauja, lovelasai Agne - is esmes ramuole, daznu atveju konservatyvoka, tylene, neissiskirianti is kitu ir nenorinti issiskirti Tomas - savim pasitikintis, truputi uzrietes nosi, isdidus, truputi vejo pamusalas, mylintis save Audrone - draugiska, protinga, santuri, taciau esant progai moka puikiai atsipalaiduoti ir tapti vakarelio siela. Stengiasi buti motiniska. [B] QUOTE(Karbynė @ 2005 08 27, 22:01) Vat išsiunčiau Michellei (tas reiškia, kad jai apibūdint tų vardų dabar nereikia O tos, kurios pasirašo, skelkit ką žinot apie: 1)Justą/Justiną 2)Armandą 3)Giedrių 4)Agnę 5)Tomą 6) Audrą/Audronę 7) Artūrą Pažįstu 3 Audras - visos mokslo guzės . Dvi iš jų tylios lėtos pilkos pelytės, o trečia labai efektinga motera, bet irgi santūri Giedrių žinau šalapajų ir neužsičiaupiantį Artūrai - ( žinau 3 ) du - labai korektiški, malonūs, patikimi. Vienas melagis, bet linksmuolis - kompanijos siela
Pabandau jūsų apibūdinimus sudėti į vieną vietą:
Justas ------ Armandas - Na, Armandas - yra toks vienas lėtapėdis Giedrius - draugiskas, geros sirdies, girtas - Giedrius pažįstu du, bet abu baisiai skirtingi: vienas ramus, rimtas, o kitas baisiai pasiutęs - Giedrius - plevesos, tokie chi chi-cha cha, sunkiai leidziasi i rimtesnes snekas, daug pavirsutiniskai bendrauja, lovelasai - Giedrių žinau šalapajų ir neužsičiaupiantį Agnė - Agnes - mielos, grazios, protingos, greit susigesta - Kiek pažįstu Agnių ir Artūrų, tai daugumoj visi kūdi kaip dviračiai - Agne - is esmes ramuole, daznu atveju konservatyvoka, tylene, neissiskirianti is kitu ir nenorinti issiskirti Tomas - Tomas - labai draugiškas, rūpestingas, ai, nu toks gerietis - Tomas - neblogas zmogelis, bet nemoka gyvent, pinigu niekad neturi - Mano pažįstami Tomai dažniausiai mergišiai - Tomas - savim pasitikintis, truputi uzrietes nosi, isdidus, truputi vejo pamusalas, mylintis save Audra/Audronė - Audros , bent 2 pazystu - nors man jos nepanasios savo budu, nerimtos - Audrone - draugiska, protinga, santuri, taciau esant progai moka puikiai atsipalaiduoti ir tapti vakarelio siela. Stengiasi buti motiniska. [B] - Pažįstu 3 Audras - visos mokslo guzės . Dvi iš jų tylios lėtos pilkos pelytės, o trečia labai efektinga motera, bet irgi santūri Artūras - Arturas - smulkmeniskas, jei reiks jam ko , tai labai jau graziai elgsis, net per graziai - Kiek pažįstu Artūrų, tai daugumoj visi kūdi kaip dviračiai - Artūrai - ( žinau 3 ) du - labai korektiški, malonūs, patikimi. Vienas melagis, bet linksmuolis - kompanijos siela
Arturas- darbstus, paprastas.
[COLOR=red]Agne- grazi, smaiksti, kategoriska. Tomas- megsta bendrauti, puikus jumoro jausmas, dievina sporta Audrone- protinga, atsakinga, komunikabili.
Patikslintas variantas (visi variantai)
Pabandau jūsų apibūdinimus sudėti į vieną vietą: Justas ------ Armandas - Na, Armandas - yra toks vienas lėtapėdis Giedrius - draugiskas, geros sirdies, girtas - Giedrius pažįstu du, bet abu baisiai skirtingi: vienas ramus, rimtas, o kitas baisiai pasiutęs - Giedrius - plevesos, tokie chi chi-cha cha, sunkiai leidziasi i rimtesnes snekas, daug pavirsutiniskai bendrauja, lovelasai - Giedrių žinau šalapajų ir neužsičiaupiantį Agnė - Agnes - mielos, grazios, protingos, greit susigesta - Agne- grazi, smaiksti, kategoriska. - Kiek pažįstu Agnių ir Artūrų, tai daugumoj visi kūdi kaip dviračiai - Agne - is esmes ramuole, daznu atveju konservatyvoka, tylene, neissiskirianti is kitu ir nenorinti issiskirti Tomas - Tomas - labai draugiškas, rūpestingas, ai, nu toks gerietis - Tomas - neblogas zmogelis, bet nemoka gyvent, pinigu niekad neturi - Mano pažįstami Tomai dažniausiai mergišiai - Tomas - savim pasitikintis, truputi uzrietes nosi, isdidus, truputi vejo pamusalas, mylintis save - Tomas- megsta bendrauti, puikus jumoro jausmas, dievina sporta Audra/Audronė - Audros , bent 2 pazystu - nors man jos nepanasios savo budu, nerimtos - Audrone - draugiska, protinga, santuri, taciau esant progai moka puikiai atsipalaiduoti ir tapti vakarelio siela. Stengiasi buti motiniska. - Audrone- protinga, atsakinga, komunikabili. - Pažįstu 3 Audras - visos mokslo guzės . Dvi iš jų tylios lėtos pilkos pelytės, o trečia labai efektinga motera, bet irgi santūri Artūras - Arturas - smulkmeniskas, jei reiks jam ko , tai labai jau graziai elgsis, net per graziai - Kiek pažįstu Artūrų, tai daugumoj visi kūdi kaip dviračiai - Artūrai - ( žinau 3 ) du - labai korektiški, malonūs, patikimi. Vienas melagis, bet linksmuolis - kompanijos siela - Arturas- darbstus, paprastas.
Karbyne, "Grožio fabriko" nežiūrėjai
Va, prirašėte įvairiausių variantų apie vieną ar kitą vardą, o dabar įkeliu Karbynės man atsiųstus apibūdinimus. Reikšmes ji surašė turėdama omenyje konkretų žmogų tokiu vardu, o ne visai grupei tinkančius apibūdinimus. Taigi: Justas - linksmas, neieškantis žodžio kišenėje, kompanijos "siela"... Armandas- pasipūtęs, nenuoširdus.... Giedriusdraugiškas, lengvai bendraujantis, nesunkiai užkariaujantis žmonių (žinoma žinoma....merginų taip ) simpatijas Agnė -laabai protinga, mokanti savimi pasirūpinti Audra - ir cholerikė ir melancholikė ir sangvinikė viename. Tomas- simpatiškas, bet akivaizdžiai žioplas, sunkiai bendrauja... Artūras - geranoriškas lėtapėdis
Justas- pasitikntis savim, ramus.
Armandas - nepazistu ne vieno. Giedrius - pazistu kelis. bendras ju bruozas butu, linksmi, nuolat sypsosi, truputi romantikai, makantys isklausyt. Agne - nepazistu. Audra - labai savanaudiska, pavydi, smalsi. Tomas - pazistu labai daug,bendras bruozas butu: draugiski, svajokliai, truputi kvailoki. Arturas - kiek pazistu visi gan slykstus zmones, manipuliatoriai, pernelyg savimi pasitikntys, naudojasi kitais zmonemis. tai tiek butu apie mano pazistamus zmones tokiais vardais
Justas - visi nesimpatiski, atgrasus, nenuosirdus, pasipute, savimylos
Armandas - del asmeniniu priezasciu nevertinsiu vieno maziuko Armanduko, bet va dideli pazytu, tai labai grazus, paprastas, nuosirdus, geras vyras Giedrius - pazystu bent keleta, tad apibudinsiu ju visu bruozus, garbetroskos, norintys pirmauti Agne - kiek ju zinau, visos labai grazios, paprastos , lengvai bendraujancios Audra - intriganciu intrigante
Na jau na jau, man tai visiskai nepanasus zmones su tais paciais vardais...
siaip nemanau kad siteorija veikia...
bet du pastebejimus turiu... visos mano pazystamos Sigutes, tai tokios tikros Sigutes naslaiteles... ir visi pazystami Sauliai yra dvyniai, sviesiais plaukais ir zydrom akimis (bet cia tik sutapimas turbut) QUOTE(mikepodukofke @ 2006 02 24, 17:28) ir visi pazystami Sauliai yra dvyniai, sviesiais plaukais ir zydrom akimis (bet cia tik sutapimas turbut) Man tai pasitaikė panašios charakteriais merginos, turėjusios vardą Daiva. Nu kažkokios vienodai keistos. Bet šiaip šita teorija man ne prie širdies. Mano vyro geriausi draugai tokiais pat vardais kaip ir jis, bet jie visi labai skirtingi
Aš pažįstu kelias savo bendravardes, bet visos mes skirtingos
|