Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Justiniškės: Pelenė
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3
smulkute
Tikiuosi mamyciu atsiliepimu apie si lopseli-darzeli 4u.gif
kelin aurimas
QUOTE(smulkute @ 2005 08 27, 09:44)
Tikiuosi mamyciu atsiliepimu apie si lopseli-darzeli 4u.gif
*

kelin aurimas
Vedu vaika i si darzeli tik 3 diena. Mano vaikui 1.5 metukai, ir mus pagal amziu priskyrė prie "Matrioška" grupės...pirmas įspūdis cry.gif , nes matosi kad auklė tuos vaiku nemyli, grupėj buvo 8 vaikai, iš jų gal 5 verkė vienu balsu, tiesiog man pasidarė baisu ir pirma mintis, kad vis vien reikės ieškoti auklės į namus....Bet ačiū dėvui, atėjo vėdėja ir paskirė mus į kitą grupę "Braškytės" ten viresni vaikai nuo 2 iki 2,5 metukų. Įspūdis priešingai skiriasi nuo pirminio...ir aplinka geresnė ir auklė bei auklytė irgi labai malonios....Kol kas tokie mano atsiliepimai, nes mes tik 3 dieną vaikštome tenai, dar išbuname ne visą dieną..... 4u.gif
JaunaDvynukuMamyte
Sveiki, mano vaikuciai siuo metu lanko lopseli. Jo ta aukletoja ten teronazaure buvo tikra..
Bet jos niekaip negalejo isvaryt... NIEKAS!!!
As kaip is tevu komiteto, tai zinau kiek skundu buvo....
O kitos 2 aukletojos tai fainos...
Dabar ta stora isejo i kita grupe.
Siaip darzelis turbut blogiausias justinishkese, bet pvz mus iskarto prieme, lankom nuo rugsejo 1. Ir bandem del tos pacios aukletojos ieskoti kito darzelio, bet sake kad neprikauso musu teritorijai....
Jurina
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2006 03 24, 14:45)

Siaip darzelis turbut blogiausias justinishkese, bet pvz mus iskarto prieme, lankom nuo rugsejo 1. Ir bandem del tos pacios aukletojos ieskoti kito darzelio, bet sake kad neprikauso musu teritorijai....
*

Manau ne nuo darzelio priklauso, o nuo auklėtojos, nuo asmeniniu simpatiju/antipatiju, nuo profesionalumo, sutinku - kai kuriom ten jo tikrai truksta.
Jei laikot si darzeli blogiausiu, tai kam lankot? ir dabar tikrai galima patekt i ta darzeli, kur "labai, labai" nori.
Mano du vaikai lanko si darzeli, tiesa nuo "braskytes". Daugumoj mum viskas tiko ir patiko, o nesusipratimas/nepasitenkinimas tai viena neisvengiamu zmoniu bendravimo dalis, nepriklausomai, ar tai valstybinis darzelis, ar privatus. Mes tiesiog iveikiam/sprendziam problemas jom iskylus, bet dar nebuvo tokiu kad galeciau pareikst, :"blogiausias darzelis".
JaunaDvynukuMamyte
Na va!!! As su tuo darzeliu jau nebegaliu... Siuo metu kelios aukletojos iskart isleke atostogu... maziuku grupe nuo 1 iki 2 metuku (manishkius) isskyrste i 2 dalis. Viena dali ishsiunte i 2-3 metu grupe, o kita kur mano vaikai i 3-4 metu vaikus. AR CIA TAIP LEIDZIAMA?? Didesni vaikai laksto nepastebedami ir nesuprasdami maziuku... jei mazas atima ka nors tas per galva trenkia.
Aukletojos: Ar galetumete vaikucius anksciau siandien paimt, man labai namo norisi anksciau.... Kai i suaugusiu grupe pervede, tai pacia pirma diena atejau vaikus paimt, aprengiau, sakau ar galit 2 minutes su seses vaiku is tos pacios grupes pabut, as savishkius isvesiu ir to ateisiu paimt nes su 3 vaikais nuo laiptu niekaip.. sako oi as taip pavargau ir jau vedu visus i kita grupe... galvoju nu va... 2 minutes taip jau pakeis ka... ir ka gi jus sau manot??? Kita diena ateinu vel paimt vaiku... sako jums viduriavimas.. is kur? kaip??? namie tokio nieko tikrai nevalge nes pirma diena neissimiegojo is iskart i lovas po darzelio. Kitas diena buvom namie, viduriavom... visa savaitgali viduriavom, pirmadieni jau nieko, viskas puiku... antradieni ateinam, o mums ta auklyte sako:"Ar viskas praejo? Nes as cia savo 16 vaiku turiu, ir nenoriu kad jie uzsikrestu..." Galvoju o cia ar ne tavo vaikai??? Grupeje anksciau buvo 11 zmoniu - lanke 8-9, dabar 25 ...... blink.gif vaikai anksciau begdavo i darzeli su dziaugsmu, dabar su asarom ir ju ir mano akyse... ka padarysi??
Toliau... esu is musu grupes tevu komiteto... nuvariau i susirinkima. buvo 6 tevai is 6 grupiu ir direktore... Pradejo zyzt kad darzeliui jokios paramos, teveliai pinigeliu nenori duot.... maziuku grupes miegamajame yra sienoje skyle, kad vasara vos vejas papucia smelis ant palanges net... O as galvojau kad mano vaiku silpna imunine sistema kad ziema sirgdavo daznai... O cia matyt jei vasara smelis tai ziema sniegas... 1-2 metu kudikiai miega su maikutem ten kur pucia vejas i ta skyle. ir svarbiausia nors aukletoja kokia pasakytu.... ne! kam reikia... na aukletojos labai geros, draugishkos.... Tai va... Laiska Uspaskihui parasiau tik kad mail delivery system:message returned to sender gavau wink.gif.. atejau namo, kad paciai susirenkimo nedaryt grupeje parasiau visiems tevams laiskus kad padekime skyle uzklijuot, perveskime 2 procentus nuo atlyginimu.... surinkime po 50 litu, kas negali tai kiek gali... visa savo gimine priverciau 2 procentus pervesti... ir ka jus galvojat... kita diena ateiku o man sako:"o kam tu pervedei? juk praeitais metais nedirbai ir mes nieko is to negausim..." Ar gi nemaloni padeka? wink.gif Sake reikia maziuku grupeje remonta daryt... per praeitus metus is tu 2 proc. gavom 8 000 tai va seifines duris istate nors... tai dar liko pinigeliu... reikia remonto... sakau tai gi musu imone daro remontus, padarysim greitai gerai ir nuolaida padarysim... sako pagalvosiu... atnesiau kainininka kuri paprasiau kita diena grazinti... iki siol.. jau 2 menesius laukiu... tai net nepasake ar reikes ar ne, bet ta supratom is to kad jau 6 savaite matyt po darbo kazkoks vyrukas ji daro... tik ne grupeje... o nepatikesit kur - TEN KUR LABIAUSIAI REIKALINGA!!!! KORIDORIUJE prie virtuves bendros kur valgi atveza!!!! ir jis ten ispradziu lygino... poto tinkavo, glaiste, dabar dazyma jau baige 6 savaite..... o sienos atrodo baisiau nesu padazyt ant tarybiniu laiku sienu... net nelyginus o dar labaiu pabaisinus....
Man tai nera zodziu... tai paimkit patikima zmogu ar imone... o ne kazkoki vyruka kuris dirba vienas ir po 2 valandas per diena...
Irgi cia kaip salta buvo vyras vaikus namo parvede... bahuras tik su pedkelnem, nors kelniu kruva ten visoniu yra... ar sunku uzdet??? i bala ikris ir vaiku nebetures ... Ka as zinau ka daryt... man po tu pervedimu tai shokas buvo!!!! Dabar tai i BERZELI Taikos 187 parasem prasyma priimti mus... kai tik priims iskart leksim ten!!!!!
Ir dar nezinau ar visur taip, bet pas mus nuo rugsejo menesio iki siol as gavau 3 sarasus ka nupirkt darzeliui, kiekviename ne maziau 10 dalyku, t.y. : tualetu valyklis, tual.popierius, serveteles, Fairy, oro gaiviklis.... ka as zinau??? sako neduoda jiems to... bet jei kiekvienam duoda po toki sarasa kas 3 menesius, visio 10 zmoniu.. tai kiek ten tu visu fairiu yra?? ir kaip auklyte ten plauna indus? mums mazo Fairy buteliuko gyvenant 2 seimoms (8 asm) uztenka tikrai pusei metu ir tas pats su kitais gaivikliais ir t.t.
Tai va mamytes,,, issipasakojau!! Palengvejo wink.gif)
Jurina
Klausyk, jei tau taip nepatinka tai greičiau bėk i "Berzeli". ten jau tikrai "grazios" sovietmecio laiku sienos.
Aukletojos, ka ne zmones? jom nereik atostogu? vasara daugumoj darzeliu sujungia grupes.
Braskytei Nadia daug kam nepatinka, tu ne vienintele, bet tai nereiskia kad visas darzelis blogas.
buvau as tame susirinkime ir viska girdejau, "nevynosi sor iz izby" - kiekvienas darzelis turi savu problemu, nenori problemu - privatūs darzeliai laukia jūsų piniginės smile.gif
sarasiukus visur duoda, jei ne sarasiukus, tai rinkliava didesne. kad tu zinotum, kiekvienam sarasiuke yra skitingos priemones, jei pas tave Fairy, tai nereiskia kad visi nes Fairy, biski placiau mastyk.
ir isvis baik cia purva pilti smile.gif
uzjauciu del tokio blogo darzelio, o vakar dar tavo vaikai isbego nepastebeti, ir vel buvo Nadia.
Na ka gi kas laukia tu problemu tam ir nesiseka
sekmes naujajam darzely smile.gif
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Jurina @ 2006 06 15, 10:15)
Klausyk, jei tau taip nepatinka tai greičiau bėk i "Berzeli". ten jau tikrai "grazios" sovietmecio laiku sienos.
Aukletojos, ka ne zmones? jom nereik atostogu? vasara daugumoj darzeliu sujungia grupes.
Braskytei  Nadia daug kam nepatinka, tu ne vienintele, bet tai nereiskia kad visas darzelis blogas.
buvau as tame susirinkime ir viska girdejau, "nevynosi sor iz izby" - kiekvienas darzelis turi savu problemu, nenori problemu - privatūs darzeliai laukia jūsų piniginės smile.gif
sarasiukus visur duoda, jei ne sarasiukus, tai rinkliava didesne.  kad tu zinotum, kiekvienam sarasiuke yra skitingos priemones, jei pas tave Fairy, tai nereiskia kad visi nes Fairy, biski placiau mastyk.
ir isvis baik cia purva pilti smile.gif
uzjauciu del tokio blogo darzelio, o vakar dar tavo vaikai isbego nepastebeti, ir vel buvo Nadia.
Na ka gi kas laukia tu problemu tam ir nesiseka
sekmes naujajam darzely smile.gif
*

zinai man kazkaip cia dzin ka tu rasai.. jei tavo vaikus priziuri tai dziaukis! Nes matau kad zinai jos 2 vaikai 2 metu amziaus isbego i masinu stovejimo aikstele ir niekas to nepastebejo. jei as nebuciau atejusi ar nors po poros minuciu gal isvis ju neberasciau!
Ar tu galvoji kad tai normalu jog ziema lopselinukai mieka kambaryje kur sienoje yra skyle? kai jie 3 savaites serga - 2 eina i darzeli???? aisku aukletojos nori ilsetis - as nesakau kad jie negali, bet juk gi galima po viena eit atostogu|??? kur matyta kad vaikai butu vienoje grupeje su du kartus vyresniais?? mano vaikai yra ne braskyteje, o raktelyje... gal tau cia normalu kad uz tuos pinigus daro remonta visu pirmiausia prie virtuves kur jis nera taip reikalingas???
Zinok tu cia gali uzstot, neuzstot darzelio, bet as sakau taip kaip yra! ir as manau kad kiekviena normali mama neves savo vaiko i lopseli kur yra skyle sienoje.. ir visi tyles apie tai! Tai ko tu ant Nadios pati varai?? As jos net nepazistu.. aisku kad jei vaikams kas nors vakar atsitiktu ji butu kalta! As ir neteisinu.. tik pati galvok ka rasai. man liepi nevaryt ir t.t. o pati???

"kiekvienam sarasiuke yra skitingos priemones, jei pas tave Fairy, tai nereiskia kad visi nes Fairy, biski placiau mastyk." - as ir nesakau kad visi ji nesa, pati asmenishkai jo nenesu - bet kazkodel vieni tevai nieko nei karto nenese, o mes jau 3 karta atnesem...
Taigi zinokit mamos kas ten per darzelis ir gal jusu vaikus ir ziures jei jus esate tokios kaip Jurina - laizysit subines visoms!!!! (atsiprasau labai uz grubu issireiskima)

Jurina
Pati sau priestarauji , butu dzin nesiputotum cia smile.gif
jei darzelis butu is tikruju blogas nebutu tiek daug vaiku.
o atostogas skiria direktore, o ne pacios lekia kaip kas nori.
del tu visu remontu ir skyliu - tai nueik pas direktore ir issakyk viska, nes pvz as visiskai sutinku kad grupej jis svarbesnis nei prie virtuves
sarasus mes gaunam po 1, o jei tau duoda 3 tai pasiteirauk -kodel? cia tokia drasi o darzely nieko pasakyt negali?

o del laizymo - parodei savo lygi thumbup.gif
JaunaDvynukuMamyte
Ir dar kas tu per zmogus jei matei kad vaikai isejo is darzelio... ka ytaip sunku juos parvesti atgal? Jei tai butu tavo vaikai???
At tau ant tiek dzin????
Kas tu isvis per zmogus???
Jurina
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2006 06 15, 14:39)
Ir dar kas tu per zmogus jei matei kad vaikai isejo is darzelio... ka ytaip sunku juos parvesti atgal? Jei tai butu tavo vaikai???
At tau ant tiek dzin????
Kas tu isvis per zmogus???
*

is kart matyt, jauna karstakose, cia ne as maciau, jei matyciau tikrai parvesciau.
nespresk apie zmogu nepazius jo smile.gif
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Jurina @ 2006 06 15, 14:43)
is kart matyt, jauna karstakose, cia ne as maciau, jei matyciau tikrai parvesciau.
nespresk apie zmogu nepazius jo smile.gif
*

Tai is kur tada zinai kad jie pabego???
Jei nematei?
As jau matau kas tu per zmogus esi...
Nesinori man su tavim gincitys...
Jurina
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2006 06 15, 14:48)
Tai is kur tada zinai kad jie pabego???
Jei nematei?
As jau matau kas tu per zmogus esi...
Nesinori man su tavim gincitys...
*

as ka vienintele is darzelio iseinu?
zmogus pamate kad tu jau atejai ir todel nesikiso

cia tavo gyveninmo pozicija, kaip suprantu, visi aplinkui blogieciai,
vaikeli, gyvenimas ne baltas ir ne juodas, jis ivairiaspalvis.
Zmogui niekada nebuna taip gerai kaip jis to nori ir taip blogai kaip jam tai atrodo.

Bekasė
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2006 06 15, 14:02)
aisku aukletojos nori ilsetis - as nesakau kad jie negali, bet juk gi galima po viena eit atostogu|??? kur matyta kad vaikai butu vienoje grupeje su du kartus vyresniais??
*

O kad grupes sujungiamos vasaros metu, tai taip yra visuose darzeliuose. turetumei dziaugtis, kad darzelis is viso dirba ir nepasiuloma tau i kita budinti darzeli su vaiku trenktis.
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Silvute @ 2006 06 15, 16:43)
O kad grupes sujungiamos vasaros metu, tai taip yra visuose darzeliuose.  turetumei dziaugtis, kad darzelis is viso dirba ir nepasiuloma tau i kita budinti darzeli su vaiku trenktis.
*

siaip visur lopselinukai nebuna su 4 metu vaikais...
Bekasė
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2006 06 15, 16:45)
siaip visur lopselinukai nebuna su 4 metu vaikais...
*

is kur tokia informacija... pernai ir pati stresavau, kai duters lopselio grupe ( nuo vieneriu metu iki 2.5 m) buvo sujungta su jauniausia darzelio grupe ( 3-4 metu vaikai).
aisku man zymiai geriau ir patogiau butu buve, jei butu sujunge su sunaus grupe ,tik kad i tevu pageidavimus siuo atveju vedeja nekreipe demesio.
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Silvute @ 2006 06 15, 17:44)
is kur tokia informacija... pernai ir pati stresavau, kai duters lopselio  grupe ( nuo vieneriu metu iki 2.5 m) buvo sujungta su jauniausia darzelio grupe ( 3-4 metu vaikai).
aisku man zymiai geriau ir patogiau butu buve, jei butu sujunge su sunaus grupe ,tik kad i tevu pageidavimus  siuo atveju vedeja nekreipe demesio.
*

O kodel negalima visus vaikus suskirstyti i 2 grupes is 3-ju ?
Pvz. nuo metu iki 2.5 ir nuo 2.5 iki 4?? Ar jau tai taip neimanoma yra???
Kodel vienoje grupeje 6 vaikai nuo metu iki dveju ir 15 nuo 2.5 iki 3, o kitoje 7 vaikai nuo metu iki 2.5 ir 12 nuo 3 iki 4???
Reta
jo, as maciau kai pabego....aisku jei nebutum pasirodziusi ju mama, buciau juos atvede....bet jusu vietoj, mieloji "jauna mamyte" pakeisciau darzeli ! kam kentet???? tik negalvok kad kitam darzelyje nebus skyliu, aukletojos bus auksines, nerinks rinkliavu.....ir nerinks tu fairy.... (beje, man to mazo buteliuko fairy pakanka tik dviem menesiam....seimai is keturiu asmenu....) smile.gif))
Jurina
QUOTE(Reta @ 2006 06 16, 11:38)
.... (beje, man to mazo buteliuko fairy pakanka tik dviem menesiam....seimai is keturiu asmenu....)  smile.gif))
*

turbut geriat ta Fairy tongue.gif

Reta
beje, justiniskese aplinkui yra pilna darzeliu....ir pagal montesorri programa..ir kitu "geru" darzeliu. cool.gif
Papildyta:
jo, geriam, o su tavim atskiras pokalbis, Jurina cool.gif
Jurina
QUOTE(Reta @ 2006 06 16, 11:47)
beje, justiniskese aplinkui yra pilna darzeliu....ir pagal montesorri programa..ir kitu "geru" darzeliu.  cool.gif
*

joooo pilna darzeliu, be skyliu, be bjauriu aukletoju, grupes tik is vienmeciu, ir ten veikia atvirkštinis laizymo pricipas biggrin.gif
Papildyta:
Beje, l/d "Pelenė" atsizvelgiama i tevu pageidavimus, mes galim pasirinkti grupe, nors jin neatitinka musu amziaus.
Yra tokia programa, pagal kuria i grupes surenkami skirtingu amziu vaikai, tam kad mazieji galetu tobuleti, o didieji galetu rupintis maziukais(taip sakant skatina vyresniu gera sirdi) .
Juk mes darbe dirbam su ivairaus amziaus zmonem, tai kodel mes vaikam norim sudaryt tokias salygas.
=Nefertarina=
Mano nuomone, darzelis 'Pelene" is tikruju yra nelabai priziuretas ir neturi paprasciausios tvarkos.... vien paziurejus i tvarka, aukletojas ( ne visas aisku, bet i dauguma)......sirdis skauda.
o ponia Jurina neturi su kuo pasikalbeti ar su ja niekas nesisneka, nes jinai yra kazkokia per daug agresivi ir nemaloni.... jus uzpuolete zmones kurie reiskia SAVO NUOMONE, nes cia FORUMAS o ne jusu asmenine pasto dezute!!!!
geriau jau normaliai uzstotumete darzeli ir pateiktumet normalius argumentus, kuo jus taip zavi sis darzelis, jei jus ji taip gyriate.... jus tiesiog nuo NEPASITENKINIMO uzgaunat ir puolat normalius tevelius, kurie sneka ne apie Fairy gerima( ir kitas nesamones), o apie, is tikruju, baisius dalykus!!! ponia Jurina welcome to " saves tobulinimo kursus" arba " pasnekesiu su savimi kluba" drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Reta
ponia Jurina, nutylot? smile.gif
Jurina
QUOTE(Reta @ 2006 06 29, 08:45)
ponia Jurina, nutylot? smile.gif
*

tai kad ner su kuo kalbetis
to nefer...
jei neskiriat juoku, tai cia jusu problem
ir isvis cia gi VIESAS forumas, tai ko man nurodinejat ka rasyt ir ko nerasyt?

ai ,pamirsau su manim gi nieks nesisneka
uztat as snekuos, ir nezinant tikros padeties nesamoniu nerasau. Nuejau pas vedeja ir man paaiskino kodel daroma taip , o ne kitaip. Patarciau ir nezinantiems tai padaryti. Viskam yra priezastis. Tai ka mes matom dazniausiai neatspindi tikros padeties.
ai nenoriu plestis cia, vistiek kaip i siena.

JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Jurina @ 2006 06 29, 12:08)
tai kad ner su kuo kalbetis
to nefer...
jei neskiriat  juoku, tai cia jusu problem
ir isvis cia gi VIESAS forumas, tai ko man nurodinejat ka rasyt ir ko nerasyt?

ai ,pamirsau su manim gi nieks nesisneka
uztat as snekuos, ir  nezinant tikros padeties nesamoniu nerasau. Nuejau pas vedeja ir man paaiskino kodel daroma taip , o ne kitaip. Patarciau ir nezinantiems tai padaryti. Viskam yra priezastis. Tai ka mes matom dazniausiai neatspindi tikros padeties.
ai nenoriu plestis cia, vistiek kaip i siena.
*

Nesipleshyk, mes jau kitam darzelyje - zinok salygos daug geresnes ...
O del to kad nueik pas vedeja tai cia ir bus kaip i siena!!!!! Manau kad siame darzelyje padeti kontroliuoja aukletojos o ne vedeja. jei pazistami sake kad is ju grupes 7 tevai rase papeikimus, norejo kad isvarytu anna francevna, o ji man sake nei vieno pareiskimo nebuvo!!! Tai ir kur ta tiesa? Ta aukletoja meto is grupes i grupe, galu gale i lopseli, kur vaikai pasiskust negali - o gi tai puiki iseitis!!! Ar ne? Ir kad vaikui kada 40 tempa pakylo, tada ant kedes pasodina, galva perlenkta per ta medine rema, sunku nunest i lova, a ne? arba kai vaikai nevaiksto dar, reikia juos nuo laiptu uz rankos tempt... Ot kur yra teisybe ir geros nuosirdzios aukletojos....
Jurina
sveikinu 4u.gif
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Jurina @ 2006 06 29, 13:49)
sveikinu  4u.gif
*

gun_bandana.gif umn.gif
Reta
g.gif na ir kur tas "geras" darzelis? cia kuris? g.gif
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Reta @ 2006 06 30, 09:42)
g.gif  na ir kur tas "geras" darzelis?  cia kuris?  g.gif
*

O koks skirtumas?? Vistiek tau Pelene pats geriausias!!!!!!!!!!!
Reta
Ahhhhhaaa smile.gif))))))))))))))))) rolleyes.gif
Kleopatryte
Na perskaiciau Jusu visa foruma , kriame diskutuoja gal tik trys mamytes. Sunku kazka pasakyti kai jo nelankome, bet mes ten apsilankem ir uzsirasem eiti nuo 1metuku ir palyginus su kitais darzeliais man KAIP TIK paliko geresni ispudi butent sisi lopselis( nesneku apie vyresnelius) , nezinau , gal pasireikstu ir kitos mamytes butent apie tokiu maziuku grupes( ju kaip supratau ten tik viena)smile.gif))
eros
Mielos mamytės 4u.gif

Buvau vakar užrašyti savo dukrytės į šį darželį nuo 2007 rugsėjo 1 d.

Taigi mano įspūdžiai nuostabus: visu pirma, kažkokia miela auklė užrašė mus be jokių kalbu, kyšių ir t.t. nors mes iš Pašilaičių....
Po to maloniai pasiūlė parodyt kaip gyvena mažiausieji....taigi nuėjom į kambarį, kur "gyvena" patys mažiausi darželio gyventojai....Kambarys labai šviesus, labai daug įdomių žaislų, supynių, mašinėlių, kurvaikiukas gali atsisėst ir važiuoti tongue.gif
Net 2 auklės 7 -10 vaikiukų grupelei, nors realiai sakė, būna 4-5 vaikučiai...

Pati auklė pasakė, kad reiks man su vaikiuku vaiksčiot pirma savaite į darželi ir eit tiek laiko, kol vaikas jau pripras....pirmiau tik 1 valandai, po to jau ir pietums ateit, po to jau ir palikt vieną 1 valandai ir t.t.

Auklytės irgi pasirodė labai mielos ir geros, nes 3 vaikiukai tuo metu miegojo pietų miego, o viena mergyte metuku nemiegojo, tai sedėjo auklytei ant rankų wub.gif Tas man be galo patiko rolleyes.gif

Tik va, kad mano mergytė tai auga lietuviškoj šeimoj, o ten tai auklės rusakalbės unsure.gif Tad belieka tikėtis, kad tai nesukels problemų unsure.gif

Lapelokė
Mes naujokai Justiniškėse, tai taip pat ieškom, kur vaikučius reiks leist. Buvau Justinuke, įspūdis nelabai koks, be to, paprašė deklaracijos pažymėjimo, o prisideklaruok kad gudrus, jei nuomuojasi verysad.gif . Sužinojau, kad ir Pelenė mums arti, bet kai perskaičiau čia komentarus....... blink.gif g.gif blink.gif ... Be to, mūsų šeima lietuvių, o jei ten tik rusiškai blink.gif verysad.gif blink.gif ... Kaip vaikai supras??? Jei leisi nuo rugsėjo, būk gera, parašyk įspūdžius, nes iš čia esančių nieko negali suprast. lotuliukas.gif . Sėkmės jums.
Memory
QUOTE(lapiukste @ 2007 03 15, 16:40)
Mes naujokai Justiniškėse, tai taip pat ieškom, kur vaikučius reiks leist. Buvau Justinuke, įspūdis nelabai koks, be to, paprašė deklaracijos pažymėjimo, o prisideklaruok kad gudrus, jei nuomuojasi  verysad.gif . Sužinojau, kad ir Pelenė mums arti, bet kai perskaičiau čia komentarus....... blink.gif  g.gif  blink.gif ... Be to, mūsų šeima lietuvių, o jei ten tik rusiškai  blink.gif  verysad.gif  blink.gif ... Kaip vaikai supras??? Jei leisi nuo rugsėjo, būk gera, parašyk įspūdžius, nes iš čia esančių nieko negali suprast. lotuliukas.gif . Sėkmės jums.
*

nedvejok...yra ten vos ne puse grupiu kalbanciu lietuviu kalba ir tik lietuviu. thumbup.gif aukletojos lietuvaites... ir zinau is ten mamyciu lietuvaiciu, kurios net is lietuvisko darzelio atsiveda butent i pelene. nes vaikam ten labai patinka...
opium
QUOTE(eros @ 2007 01 27, 13:27)
Tik va, kad mano mergytė tai auga lietuviškoj šeimoj, o ten tai auklės rusakalbės  unsure.gif Tad belieka tikėtis, kad tai nesukels problemų  unsure.gif
*

galės su maniške kalbėtis lotuliukas.gif kad auklėtojos rusakalbės, man irgi nerimą kelia, bet kitos išeities nėra, kaip į lopšį vesti, be to "pelenė" strategiškai patogioje vietoje cool.gif . O kaip ten sienoje skylė, jau "užlopyta"? Ir gal daugiau išgirstume apie lopšelinukų grupę rolleyes.gif
na, išvaizda darželio tai labai nekokia, čia atsiliepimai irgi pobaisiai g.gif
ai, tiesa, dar klausimukas, žinau, kad darželis mišrus, o kai vasarą jungia grupes, kaip ten su lietuvių ir rusų grupėmis sprendžiamas klausimas rolleyes.gif
ir dar. kaip ten lopšely su auklėtojom: viena auklėtoja ir šeimininkutė ar dar kokia padėjėja yra?
opium
tai nieks nenorit pasidalint informacija apie šį darželį, yp. domintų lopšelinukų gr. rolleyes.gif
opium
kada veikams pietų miegas būna? rolleyes.gif
uzdilaite
Labas visoms,
as vedu savo dukryte i si lopseli,i saldainiuku grupe,man tai laaabai patinka,geros aukletojos,seimininkute,vaikas visada svarus,priziuretas,as labai patenkinta.
vasarėja
ar cioa tas pats darzelis kur tam paciam pastate yra privati mokykla isikurus? g.gif
opium
QUOTE(vasarėja @ 2007 05 28, 22:24)
ar cioa tas pats darzelis kur tam paciam pastate yra privati mokykla isikurus? g.gif
*

nea schmoll.gif , bent neteko girdėt, kad ten ir mokykla
vasarėja
adresu justiniskiu 84, isikurusi ir privati saules pradine mokykla g.gif
opium
QUOTE(vasarėja @ 2007 05 29, 11:52)
adresu justiniskiu 84, isikurusi ir privati saules pradine mokykla  g.gif
*

iseina taip g.gif g.gif g.gif
uzdilaite
Man irgi neteko girdeti,kad ten mokykla isikurus,nors teko matyti mokiniu ten su vienodomis aprangomis,gal ir yra kokia mokykla,bet kazkaip pats pastatas,jei ten yra mokykla nelabai panasu,kad butu.
Siap galetu daugiau vaikams zaidimo aiksteliu irengti,smelio deziu visai man atrodo nera,juk surinko nemazai 2 proc,tai galetu kazka padaryti.Ka kitos mamytes manot apie tai?
Milde
Taip isejo ,kad nesulaukus Rugsejo mums reikejo susirasti darzeli smile.gif tai va, labai bijojau toki pypli 2 metu leisti, bet pabandem i pelene, Braskyciu grupe.Siaip sujungta grupe vasara, bet kazkaip maniskiui ten labai patiko, ciut parsivedu is ten ji:) Auklyte labai faina , kiekvienu vaikuciu taip rupinasi, sokineja aplink juos, labai jau tikrai smile.gif Cia prisiskaiciau apie feirius ir skyles.Gal ir tiesa, bet zinokit mamos kiekvienam darzeli kitokia tvarka.Jei feiriui nepaprasys, tai paprasys kam nors kitam.O siaip kieme tikrai yra ka veikt, supyniu yra, pievutes nusienautos, daug geliu, pavesiu.Nezinau, paprastas darzelis, nieko ypatingo, bet manau viskas priklauso nuo aukletojos smile.gif Ir man tikrai negaila pripirkt feiriu visokiu serveteliu, reik dziaugtis kad tu paskutiniu darzeliu neuzdaro, isvis nebutu kur vaiku palikt.Su auklem tie patys reikalai.
skaistukas
mamos baikit čia viena ant kitos purvą mėtyt doh.gif

čia mamos ateina apie darželį paskaitys , o randa dviejų mamų ginčus doh.gif

gyvenkime draugiškai mirksiukas.gif 4u.gif
skaistukas
ale ištikrūjų kiek mamų tiek nuomonių, vienoms patinka kitoms ne smile.gif , aš jau irgi pradėjau galvoti apie šįdarželį bet perskaičius atsiliepimus noras atšoko blink.gif , reisk nuvažiuot ir pažiurėt kaip ten viskas ax.gif
tofista
QUOTE(opium @ 2007 05 15, 10:12)
ir dar. kaip ten lopšely su auklėtojom: viena auklėtoja ir šeimininkutė ar dar kokia padėjėja yra?
*

Lopšiukė tik auklėtoja ir padejėja, o vaikų 10
Nors lankom tik trečia diena, bet pakankamai ramu, atrodo susitvarko moteriškės, tik auklė tokia jau senoka blush2.gif Na metu gal 50, padejėja tai jaunesnė, visai faina moteriškė thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(opium @ 2007 05 17, 21:42)
kada veikams pietų miegas būna? rolleyes.gif
*

Pusryčiai 8.30
Į lauką eina lopšelinukai 10 ryto
Pietūs 11.30
Miegas 12.30
opium
QUOTE(tofista @ 2007 08 20, 19:26)
Lopšiukė tik auklėtoja ir padejėja, o vaikų 10
Nors lankom tik trečia diena, bet pakankamai ramu, atrodo susitvarko moteriškės, tik auklė tokia jau senoka  blush2.gif  Na metu gal 50, padejėja tai jaunesnė, visai faina moteriškė  thumbup.gif
Papildyta:
Pusryčiai 8.30
Į lauką eina lopšelinukai 10 ryto
Pietūs 11.30
Miegas 12.30
*

ačiūūū, rėžimas kardinaliai skiriasi nuo įprastinio doh.gif na ir jei taip išsamiai, tai dar toks klausimėlis: darželis mišriu tapo, o kaip lopšelinuku grupėje su kalba, kurių vaikučių daugiau, auklėtoja su padėjėja-lietuvės, rusakalbės?
tofista
QUOTE(opium @ 2007 08 20, 23:21)
darželis mišriu tapo, o kaip lopšelinuku grupėje su kalba, kurių vaikučių daugiau, auklėtoja su padėjėja-lietuvės, rusakalbės?
*

Auklė rusė, o padejėja net sunku pasakyt, bet jos abi su lietuvių vaikais kalba lietuviškai, o kurios nori, kad šnekintu rusiškai tai ir šnekina rusiškai

Daugiau pasirodė, kad lietuvių vaikai, juolab beveik visų vardai grynai lietuviški: Austėja ir pan. smile.gif

Čia biški ne i tema biggrin.gif

Šiandien buvau užsukus i "žiedą", tai kokia pelene apleista ar vargana ar dar kokia bebutu, tai ispudis milijoną kartu geresnis negu apie žiedą

Nes čia vedėja ir kambarius aprodė, jokių sarašų neprašė bent iš pradžių, jokių kyšiu neeme ir kalba maloniai ir pan.

O žiede iš karto pasakė, kad pateikiam pirkinių sarašus, nera reikalo vaiksčiot po kambarius ir kad nuo rugsejo ateis naujos aukles pas mažiukus, tad neaišku kokios ir kas prižiures doh.gif

Šiandien sunkiai sekesi mums pratintis, vakar visa valanda sekmingai atbuvo, o šiandien visa valanda verkė mažiukė, tad supanikavau ir nubėgau i žiedą, bet be reikalo ko gero, tikiuosi pripras mažytė ir viskas bus gerai thumbup.gif

opium
ačiū, tofista aciuks.gif eisim kurią dieną pasižiūrėt, reik pradėt po vieną koją įkėlinėt, kad paskui vaikui šoko nebūtų smile.gif
o Tavo mažiukei kuo greičiau adaptuotis 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.