sveiki. Mano sūnui 4metai ir pasakos labai patinka. Vakarais prieš miegą būtinai skaitom. Ir šiaip paskaitinėjam. Piemą savo knygą "Spalvų virtuvė" gavom kai suėjo vieni metai, tą knygą dar ir dabar dažnai skaitom nors ją abu mokam mintinai. Kai buvo du metai pradėjom dažnai skaityti ir taip pat išmokom mintinai "Katinėlis ir gaidelis", "Pagrandukas", "Išėjo tėvelis į mišką", "Pupa". Tai gerai sutrumpintos pasakėlės, truputį pakeistos ir pritaikytos mažyliams, bent jau taip manau. Labai spalvingos ir gražios knygutės. Dabar skaitom visokiausias pasakas, eiliuotas pasakėles, eilėrastukus, bet tos pirmosios knygutės pačios mėgstamiausios.
Laurucha
2009 12 15, 10:38
QUOTE(gitulia @ 2003 03 24, 09:07) Vakar mums mociute nupirko pasaku knygeliu. Suneliui dar tik 7 men. ir gal dar jis nelabai supranta, bet jau vis tiek jas skaitem. Pasakos tradicines lietuviskos kaip gaidelis vistytei akis ismuse  , kaip ozka vilkui pilva su ragais perpjove savo oziukus gelbedama  . Tos lietuviskos pasakos man pasirode truputi ziaurokos. Kokias knygues jus perkat ir kokias pasakas skaitot savo mazyliams? Sveikos, mamytes, Narsydama internete, suradau idomu puslapeli: www.pasakorius.lt. Puslapis dar iki galo neisbaigtas, taciau jo mintis man patiko. Projekto esme - surinkti kuo daugiau pasaku (ivairiu saliu), jos ten surusiuotas pagal ilgi, sudetinguma ir t.t. Man paciai idomu paskaitineti, nes butent su tomis pasakomis ir uzaugau  . Sekmes ir kantrybes skaitant vaikuciams pasakeles (mano zuikiai labai megsta pries miega ju paklausyti).
Magnifique
2009 12 15, 22:51
Labai mėgsta,kai skaitau įv. pasakas ir pasakojimus pvz: Mamulė Mū,Bembis,Miegančioji gražuolė,H.K.Anderseno pasakos,Undinėlė ir daug kitų...Taip pat labai mėgsta pasakas CD "Obuolių pasakos","Arklio Dominyko meilė", "Mamulė Mū","Pasaka apie Dievo vaikelį" ir tt.
Mes ir labai megstame pasakamus, mus jau tuoj 5 metai, tai savu knygeliu neuztenka, tenka naudotis biblioteka  Ten tikra lobyna atradom, nors maniskes laniau megsta kaip jos sako, pasakeles is galvos  Tetis seka apie nema ir doris, smerfus. Mama seka apie lapiuka Tuka. Kazkaip is galvos pasakos vis tiek geriausiai tinka. Tecio pasakos aisku is multiko, na as vis kuriu, bet jau nebeuztenka ismones
saldumelisss
2010 01 10, 23:43
mus labiau kol kas domina paveiksliukai nei pacios pasakaites, nebent savos kurybos vakarais gulint lovyteje
Skaitau kiekvieną vakarą pasakas, nebent būnu labai pavargusi arba kažkas kitas sutrukdo, tada gauna sutrumpintą versiją.  Sūnui labai patinka Netgi ritualas pasidarė: paskaitom pasaką, padainuoju lopšinę, bučkis -ir vaikas užmiega, lyg išjungus mygtuką. Ir pas dabar ryte prabudęs, pasiima knygutę ir "skaito". Šiuo metu mėgstamiausios K. Kubilinsko Katinėlis ir gaidelis ir Čipolino nuotykiai
NiceGabyte
2010 05 31, 22:25
Aš turbūt jau mėnesį prieš miegą seku pasaką apie "Lokių trobelę" tik prašo veikėjus pakeisti, vieną vakarą į trobelę užsuka mergaitė, kitą pukuotukas, dar kitą, dar kasnors
Nelsona
2010 06 01, 21:01
Ne kas vakarą, bet skaitom su vyru pasikeisdami. Aš tai mėgstu patrumpint, supaparastint tas pasakas - maniškiai jau tą pastebi  Kol vaikai jų nori, manau, reik skaityti arba pasakoti. Tos laimingos bendros akimirkos greit prabėgs
bed_sugar
2010 06 01, 22:25
Skaitom  Stengiames kiekviena vakara ta daryti
rasiux-
2010 07 24, 18:07
Vyresniajam pradėjau sekti gal nuo kokių metukų- vis tuos pačius "vištytę ir gaidelį". Juokingiausi būdavo, kad nuo tam tikros vietos, visada pati pradėdavau žiovauti ir labai sunku būdavo tą pasaką pabaigti. Paskui pradėjom skaityti trumpas pasakėles, o dabar vaikiui beveik 9 metai, bet vis dar prašo, kad paskaityčiau "pasaką", kuri jau istorija iš kokios nors įdomios knygos. Mažylis (beveik 3 metų) kol kas pasakomis nesidomi- geriau pasiima prieš miegą pavartyti komiksus arba "Musę pusę". Kažkaip nesidomi tas mūsų mažasis- didysis ir lopšinių labai norėdavo, o šis- visai neleidžia tokių nei pačiai dainuot, nei per grotuvą paleist
Be pasakos į lovą neina nuvaryti  . Kadangi ir taip vėlai eina manoji miegelio, tai stengiuos tą pasaką patrumpint. O vyras tai sąžiningai 'atskaito" visą. o vat tada pasipila klausimai : kodėl tas taip darė, ką tas žodis reiškia? Vat todėl aš ir praleidžiu visus neaiškius vaikui žodžius  .
benitaa
2011 01 31, 18:25
Taigi vaikeliui reikia skaityti pasakas. Maniskis dar nelabai supranta bet klausosi idemiai kiekviena vakara.
Skaitau eiliuotas, kitokioms klausytojui dar truksta kantrybes
Flaxkids
2011 02 02, 18:37
pries miega pietu ir naktini visada kaip rituala dvi pasakas skaitom
Pasakas savo Pupai pradėjau skaityti, kai jai buvo 2.7 m ir taip iki šiol, kasdien, savaigaliais po du kartus prieš poguliuką ir vakare  be pasakos neeina miegoti  Kai noriu greičiau pabaigti, praleidžiu kelias eilutes, ir iškart girdžiu: ne taip! Pažiūrėk, geriau kaip ten buvo! Iki 2.7 m labai patikdavo lopšinės, o dabar nebenori,kad dainuočiau
Tetukas po pasakėlę prieš miegą abiems vaikams paskaito. Vaikai kas vakarą laukia.
*Ciau ciau*
2011 02 20, 15:06
Skaitau butinai, nesvarbu ar diena ar vakare. Kartais tik pasakeles pagalba nurimsta dukryte, labai padukusi ji pas mane
- hal -
2011 02 23, 14:04
skaitau  pradejom skaityti kai buvo kazkur metukai,pradzioje malesi ir buvo laikotarpis kai buvo neidomu,dabar jau tuoj bus 5 metuku ir pasak sventas reikalas kad ir kur bebutume
Skaitom kas vakara - butinai  Dukrute sudelioja pavadinima , o as skaitau pasakele.
sveiki, Gal ir ne į temą, bet kaip aiškinate savo vaikučiams senovinius žodžius iš pasakų? Tokius kaip : žiniuonė, skrebučiai, valstietis, pirkia, raguoliai, pakluonis, dalgis, dyvai, javo pūrai, spragilas, guba, arimas, ražiena, "iš Ledinuko" už valkos, palei traką, suragojo" ir pan. Ir ar jūsų vaikai supranta kas yra pvz.: ragana, laumė, vandeniai, velniai, džinas, dvasia, burtininkas? Beveik visose pasakose yra tokių žodžių. Mano mažylis jau tokio amžiaus kai klausinėja, bet tokius žodžius sunkiai supranta ar įsivaizduoja.Ir aš pati nelabai moku aiškiai jų paaiškinti, ypač kai tokių žodžių niekas nevartoja. Ar visai tokius žodžius praleidžiat ar pakeičiat?
BlueFire
2011 03 08, 15:38
virs vaiko lovytes, ant sienos esu nupaisius dideli grazu paveiksla - zuikiu seimyna geliu pievoj. tai kiekviena vakara vietoj pasakos savo dickiui (2.5 metu) pasakoju apie zuikius, kad tetis i darba eina, mama vaikus namie priziuri, o vaikai zaidzia ir auga, tada dar nupasakoju ka ta diena veikem. pati geriausia pasaka nes dar normaliom knygutem per mazas  nezinau kaip ilgai tai veiks, bet dabar tai labai smagu, ir improvizuot galima.
stebuklinga garbanele
2011 03 09, 22:54
mes ir stengiames skaityt pries miega knygute, bet jei buna vaikas nusikaltes , tad pasakos ta vakara neskaitom, taip vaikas supranta pasakos verte....patinka jam ypac tos kurias skaitom dazniau, jis jau pamena zodzius, texta, turiu uzsipirkusi daug nauju , bet neduodu tai sugalvojau kad kas menesi isimsiu nauja pasaku knygute,idomiau jam bus... istikro knygu skaitymas lankymas bibliotekose lavina vaika, ir ateity mokyklose nebus problemu perskaityt 50 lapu knygute, kaip kad man buvo kancia
gintarine33
2011 03 10, 00:51
bandau skaityti,bet neklauso ji,atsibosta,tik paveiksliukus visad aptariam
kiska13
2011 03 13, 23:13
Auginu du sunus ir abiem skaiciau pasakas,mazesnis be pasaku negali eiti miegoti,jam labai patinka pasakos
skruzdeliukas77
2011 03 25, 09:36
Vyrenėliui nuo metukų skaičiau, mažylei irgi turbūt panašiai pradėsiu
kigaite
2011 04 21, 20:43
Skaitom knygutes nuo 6 men.labai patinka jam klausyti, ziureti paveiksliukus, pats sava kalba bando skaityti  Dabar mums 1.3men.turim begalia knyguciu, skaitom kiekviena diena, pazysta daug gyvuneliu - ju skleidziamus garsus  Manau svarbu kad vaikui patiktu ir noretu skaityti, nereikia versti
*Laukinukė*
2011 05 23, 16:23
Skaitau jau nuo pirmų dienų  dabar nebežinau jau net ką skaityt,mb dažnai kuria vietoj pasakas  o aš naudojuosi senuoju metodu - knygom
QUOTE(gintarine33 @ 2011 03 10, 00:51) bandau skaityti,bet neklauso ji,atsibosta,tik paveiksliukus visad aptariam  Panasiai
vilencija
2011 06 29, 13:24
QUOTE(BlueFire @ 2011 03 08, 16:38) virs vaiko lovytes, ant sienos esu nupaisius dideli grazu paveiksla - zuikiu seimyna geliu pievoj. tai kiekviena vakara vietoj pasakos savo dickiui (2.5 metu) pasakoju apie zuikius, kad tetis i darba eina, mama vaikus namie priziuri, o vaikai zaidzia ir auga, tada dar nupasakoju ka ta diena veikem. pati geriausia pasaka nes dar normaliom knygutem per mazas  nezinau kaip ilgai tai veiks, bet dabar tai labai smagu, ir improvizuot galima. Originalu Sunui 8 men, bet karts nuo karto jau skaitome pasakas. Jam kol kas idomiau paciupt knyga, lapus paglamzyt ar i burna isikist. Bet stengiuosi intonacija pakeist, sudomint, kad klausytu. Kartais pavyksta
Marina_MM
2011 07 06, 17:35
Jau nuo kokiu metuku skaitom, gal nuo anksciau, labai patinka, bet tik eiliuotos, ir su graziais paveiksleliais  Megstamiausios knygutes trys is rimi, apie suneli kudliu, katyte smailyte ir avinuka balciu, paskutine net jau suskaitem, antra nusipirkom
Nelabai mažoji mūsų dar susikaupia pasakoms, matyt pabosta ilgėliau klausyt, nes tik prasižioju ji tuoj kitą knygutės puslapį verčia, tai mums užtenka kol kas aptart kas paveikslėliuose pavaizduota ir tiek
juridine_kontora
2011 07 16, 23:30
Kuriu is galvos. Vaikams tai plabiausia patinka. Ypac kai pasakos pagrindiniais herojais jie patys tampa
edisada
2011 08 11, 11:58
Skaitom nuo leliuko. Nėra labai sąžiningai, kiekv vakarą, bet skaitom.. O kitą kartą būna, kad ir prifantazuoju  Tinka viskas
Norėčiau skaityti, bet vos pradedu skaityti, iškart verčia puslapį. Bandžiau sekti savos kūrybos arba iš atminties (a la "gyveno kartą senelis ir senelė"  ) tai mažius irgi purto galvą  Bet laaabai patinka žiūrėti paveiksliukus, rodyti ir vaizduoti garsais kur kas yra, tai tuom ir apsiribojam, o storos pasakų knygos laukia geresnių laikų
Ratukas
2011 08 31, 11:29
Kolkas dar neskaitom, greitai perverciam paveiksliukus ir uzverciam, manau lauksim geresniu laiku, kai us idomiau siek tiek
padraika22
2011 10 16, 15:31
maniskis tai nesiklauso. bandau skaityti o jis neklauso. mes pavartom paveiksliukus, juos aptariam ir tiek. labai laukiu kol sunus susidomejes klausysis mano skaitomu pasaku, nes atsimenu kaip mums mama skaitydavo tai labai smagu budavo
*jolantab*
2011 10 18, 10:17
Skaitau savo panelei pasakeles prieš nakties miegą. Be to nenori eiti miegoti.
Pasaka pries mieguti - sventas reikalas. As sekiau, "skaiciau" iki trecios klases, o dabar vakarais po pasaka ketvirtokas mums paskaito. Labai patinka klausytis tecio kurtu pasaku vaziuojant masina. O dabar ir pats jas ismoko kurti - nustebino sukures dvieju puslapiu pasaka apie Kramturijuka
Makleja
2011 12 19, 16:45
Savo vaikams pasakas skaitau. Labai patinka, klauso isizioje  Labiausia patinka kur vienoje knygeleje viena pasaka buna. Dajalitos knygeliu gaug turime, ten piesinukai labai grazus. Pvz.,, Rope", Joniukas ir Grytute" ir t.t.
rasiukas27
2011 12 31, 11:29
Maniskiui dar neseku, taciau manau, kad be ju ateityje neissiversim  Gal galetumet kazka geresnio parekomenduoti?
Mums labiausiai patinka ekspromtu kurtos pasakos..
padraika22
2012 01 10, 17:44
mano mazylis nesiklauso, jam neidomu. skaitymas jam yra paveiksliuku vardijimas, pasakojimas mamos is galvos, skaitomu pasakeliu nei girdet nenori. tai dazniausia pasakas kuriu pati is galvos apie musu pazistamus zmones, gyvunus
Mes pasaką skaitom, tik jau kurį laiką vis vieną ir tą pačią
Skaitau ir aš, labai mėgsta dukrytė klausytis. Tik yra viena problema: kai kurios pasakos labai žiaurios, na, pavyzdžiui, visų gerai žinoma "Sigutė". Nedrįsčiau tikrai savo trimetukei skaityti pasakos, kurioje kalytei išlaužomos kojos, nusukamas sprandas, o pamotė prilipdoma prie arklio ir tol nešiojama, kol visi kaulai išbarstomi ir ištaškomos smegenys  . Ir ne viena tokia pasaka. Reikia būti labai budrioms, ypač paėmus naują pasakų knygutę. Anąsyk kai paėmiau "Lietuvių pasakas" ir pradėjau pirmą išsirinktą skaityti, tai teko ekspromtu daug ką keisti  .
labutis, pradejau skaityt dar besilaukdama, kai vaikams buvo mazdaug metukai, tai daugiau pesdavosi, kad ne ta knyga, ir kiekvienas traukdavo i save, nesusikoncentruodavo, bet mazdaug nuo 2m tai jau pilnai skaitom kiekviena vakara ir ne tik, keikvienas nesas po kiek panesa, ir vel pesames kurio pirma skaityt ir taip kiekviena vakareli,kol uzkimstu ir arba uzmiega arba sako, gana, mum jau galva nuo pasaku apsisuke
vitakosta
2012 04 17, 14:32
QUOTE(hunca @ 2012 03 28, 15:29) labutis, pradejau skaityt dar besilaukdama, kai vaikams buvo mazdaug metukai, tai daugiau pesdavosi, kad ne ta knyga, ir kiekvienas traukdavo i save, nesusikoncentruodavo, bet mazdaug nuo 2m tai jau pilnai skaitom kiekviena vakara ir ne tik, keikvienas nesas po kiek panesa, ir vel pesames kurio pirma skaityt ir taip kiekviena vakareli,kol uzkimstu ir arba uzmiega arba sako, gana, mum jau galva nuo pasaku apsisuke Pas mus panaši istorija, aš tik paimu knygutę skaityt, tai iškart atima iš manės ir po to vėl duoda, vėl atima ... arba varto knygutę ir klausinėja: kas čia? kas čia?  ir ką aš skaitau visai neįdomu  kai pasakoju pati tai truputi gal klauso  o man ir pačiai įdomu paskaityt prisimint
ynksster
2012 04 23, 15:08
Mes skaitom daug, pats atsinesa kokia nori, kad paskaityciau, seniau tik paveiksliukus aptarinejom, o dabar rodo ir laukia, kad skaityciau, pats pirstu veda. Ir visa knygele isklauso nuo pradzios iki galo, aisku dar to puslapio paveiksliukus aptariam, ka kaip koks gyvunas sako, ka dainuoja ir panasiai. Pats bando sekt ka daro, vis issirenka idomiausias vietas, bet skaitom tas klasikines, eiliuotas daugiau - Meskiuka rudnosiuka, zuiki puiki, grybu karas, katinelis ir gaidelis, dabar nupirkau egle zalciu karliene, jurate ir kastytis, utityti salta ir kitas, jam patinka. Tik nori, kad as skaityciau  Kartais pastebiu, kad uzsiziuri daugiau i mane, nei i knygele Pries miega butinai skaitome knygele, tik sunku ikalbet ja pedet po to, tada kai jau isjungiam sviesa, seku savos kurybos pasaka, apie gyvunelius, kuriu papraso. O per diena buna kad gali su knygute prasedet, pats sau ten kazka aiskindamas. Na knygeles megsta tikrai
|
|