Laukiuosi vaikelio ir gydytoja sako, jog mažokai priaugu sau į kūną, man jėgų nėra
Kam dar buvo tokia bėda? Kaip maitintis?
Sveikos,
Laukiuosi vaikelio ir gydytoja sako, jog mažokai priaugu sau į kūną, man jėgų nėra Kam dar buvo tokia bėda? Kaip maitintis? QUOTE(Keiti @ 2005 08 27, 17:07) Sveikos, Laukiuosi vaikelio ir gydytoja sako, jog mažokai priaugu sau į kūną, man jėgų nėra Kam dar buvo tokia bėda? Kaip maitintis? pažiūrėjau tavo parašiuke, tai tikrai mažai sveri. aš per nėštumą irgi nedaug priaugau, bet tai pas mane lašinukų iš seno buvo, taip kad užteko
Man ketvirtas mėnuo prasideda, bet kol kas nieko nepriaugau
QUOTE(smileja @ 2005 08 27, 18:25) Man ketvirtas mėnuo prasideda, bet kol kas nieko nepriaugau Ketvirtam mėnesyje daug kam svoris dar neauga, o man jau septintas už kelių dienų...
Sveika
O ką sako gydytoja dėl leliuko, ar jo svoris auga ? Jei auga leliukas tai nepergyvenk. Mano draugė per antrą nėštumą nepriaugo, o atvirkščiai net numetė 20 kg
Leliaus svoris normalus, jis auga puikiai 842 gramai 26sav., tik mano pačios dingsta, o aš jau ir taip smulkutė esu.
Mano viena kolegė pasakojo, kad su pirmu vaikučiu priaugo tik 3 kg. Aš kai išgirdau, tai man vos akys ant kaktos neiššoko
Man asmeniškai yra taip, kad svoris greit didėja, jei valgau vakare. Dar didėja nuo visokių bulkų, pyragų, šokoladų, kisieliaus, kokios chalvos, taip pat, jei valgau daug bulvių. Jei varškė nepatinka viena, tai gali varškės sūrelių riebesnių nusipirkti, jei patinka. Viskas, kas turi krakmolo, turėtų eit į kūną. Sėkmės sveikai priauginėjant Aš atvirkščiai dabar stengiuosi perdaug nepriaugti.
Keiti, siūlau nepergyventi ir per prievartą jokio maisto nekišti
As manau, kad nereikia pergyventi, jej pati jautiesi gerai ir jej leliukui viskas tvarkoje. As per visa nestuma priaugau 6kg. ir viskas buvo gerai, gydytoja nieko nesake, kad mazai ar kazka.
Pabandyk valgyt po mazai,bet daznai,kuo ivairesni maista.Sekmes
o ką rodo echoskopija? Kiek sveria vaikelis?
Man jau nedaug liko, o sveriu 5 kg su trupučiu. Irgi iš pradžių truputį nerimavau, bet gydytoja pasižiūrėjo echoskopu ir sakė, kad vaikelis normalaus svorio - netgi šiek tiek didesnis nei reikia. Dirbtinai nepriauginėk svorio - kas iš to, kad šlamši saldumynus ir krakmolus? Jų sąskaita priaugtas svoris tikrai nebus naudingas tavo bambinukui.
Turėjau ir aš tokią bėdą, man ne tik, kad svoris prastai augo, bet ir leliukas sunkiai sunkiai, tai gyd patarė valgyti daug varškės ir jautienos (jos nelabai mėgstu, tai jos ir nevalgiau), bet su varške darydavau taip, kiekvieną rytą ir vakarą po pakelį varškės, užsipilu daug grietinės, prisiberiu cukraus ir su kokiom dviem bulkutėm
prieš nėštumą svėriau 46 kg
Man svoris pradejo augti tik 5 menesio pabaigoje. Po 2-3kg kas menesi. Tai dabar jau turiu 12kg., o liko tik savaitele
QUOTE(Keiti @ 2005 08 27, 17:07) Sveikos, Laukiuosi vaikelio ir gydytoja sako, jog mažokai priaugu sau į kūną, man jėgų nėra Kam dar buvo tokia bėda? Kaip maitintis? laba, nu gal nera taip jau ir blogai? as irg inedaug priaugau, bet gydytoja kaip tik sako, svarbu priaugai, o be to ir gerai, jau geriau maziau nei per daug. taip kad tu tiek nepergyvenk QUOTE(Kaja @ 2005 08 30, 21:38) o ką rodo echoskopija? Kiek sveria vaikelis? Man jau nedaug liko, o sveriu 5 kg su trupučiu. Irgi iš pradžių truputį nerimavau, bet gydytoja pasižiūrėjo echoskopu ir sakė, kad vaikelis normalaus svorio - netgi šiek tiek didesnis nei reikia. Dirbtinai nepriauginėk svorio - kas iš to, kad šlamši saldumynus ir krakmolus? Jų sąskaita priaugtas svoris tikrai nebus naudingas tavo bambinukui. Vaikelis sveria pakankamai 850g 26 savaitės.
na ir gerai tada
Su svorio augimo ir nukritimo tai buna idomu
Svarbiausia, manyciau, nesilaikyti jokios dietos, valgyti kuo ivairesni maista, o jeigu svoris neauga galima pvz. valgyti dazniau (man taip pat neiseina daug valgyti vienu metu, tad valgau 5-6 kartus per diena mazesniais kiekiais)
Keiti, nesijaudink
manau, kad jei pilvas ir leliukas auga normaliai - viskas tvarkoj ir nereikia savęs labai priversti.
Aš daugiausiai priaugau pirmais mėnesiais (+9kg). O per paskutinius tris mėnesius tepriaugau 1kg, buvo vasara, daugiausia valgiau vaisius, daržoves, šiek tiek mėsos, jogurtus, o saldaus ir sunkaus maisto nesinorėjo, o ir judėti stengiausi. Tyrimai buvo geri, tai daktarė per daug nepanikavo, o sūniukas gimė didelis 4240g. Tai jei vaikelis auga gerai, hemoglobinas nekrenta nereikėtų labai jaudintis. Niekam tas papildomas svoris nereikalingas, tik sunkiau bus vaikščioti
QUOTE(Simuko @ 2005 08 30, 16:27) Keiti, siūlau nepergyventi ir per prievartą jokio maisto nekišti Mano svoriui jau nelabai yra kur kristi, va su savo 169 ūgiu sveriu 53kg, vien tik kauliukai liko, nelabai kaip atrodau... QUOTE(VILTE20 @ 2005 08 30, 16:39) As manau, kad nereikia pergyventi, jej pati jautiesi gerai ir jej leliukui viskas tvarkoje. As per visa nestuma priaugau 6kg. ir viskas buvo gerai, gydytoja nieko nesake, kad mazai ar kazka. Tikriausiai ir man taip bus, nes jau devintas mėnuo o tik plius 5 kg, tik va kad gydytoja mane labai gąsdina, kaltina mane nevalgymu, atseit laikausi dietos, kad nesustorėčiau.... Absurdas... Ji tiesiog netiki, kad viską valgant galima nepriaugti. Tiesa, aš negaliu valgyti saldumynų ir varškės, na pykina labai nuo jų... Su mėsa irgi sunkoka, bet ką man daryti, jeigu suvalgau, tada daugiau jau nieko negaliu valgyti tą dieną, nes skrandis stoja, bloga, o kai valgau vaisius, daržoves, žuvį - viskas puiku. QUOTE(Keiti @ 2005 11 06, 08:47) Tikriausiai ir man taip bus, nes jau devintas mėnuo o tik plius 5 kg, tik va kad gydytoja mane labai gąsdina, kaltina mane nevalgymu, atseit laikausi dietos, kad nesustorėčiau.... Absurdas... Ji tiesiog netiki, kad viską valgant galima nepriaugti. Tiesa, aš negaliu valgyti saldumynų ir varškės, na pykina labai nuo jų... Su mėsa irgi sunkoka, bet ką man daryti, jeigu suvalgau, tada daugiau jau nieko negaliu valgyti tą dieną, nes skrandis stoja, bloga, o kai valgau vaisius, daržoves, žuvį - viskas puiku. Na aš ne
sveikos,
na man iki gimdymo dar laiko yra,bet iskart svoris irgi neaugo,o po to per pora savaiciu iskart priaugau svorio. Radau savo pačios sukurtą temą, žodžiu per neštumą priaugau apie 3 kg - tikrai nedaug, tuo labiau, kad iki neštumo svėriau per mažai. Gimdyti važiavau sverdama 51 kg (169cm) Tačiau vaikelio svoris įsčiose augo puikiai ir pagimdžiau kuo sveikiausią mergytę - tiesa pagimdžiau anksčiau, bet ir mane mama gimdė 32 sav. Gydytoja sakė, kad tai irgi turi didelės įtakos. Nors vaikelis gimė neišnešiotas 35 sav. 2652 kg, tačiau labai stiprus ir sveikas ir neturėjom absoliučiai jokių problemų susijusių su neišnešiotukais. Ai tiesa, turėjome užsitęsusią geltą - 1 mėn. Taip kad jeigu dar kas nors turėsit tokią situaciją - nesijaudinkit, svarbiausia, kad vaikelis jaustųsi gerai P.S. įdomiausiai tai, kad per paskutinį mėnesį net numečiau 2 kg. O vaikelis vis tiek augo
prieš neštumą sveriau 47-48kg (168cm) o dabar jau 54kg sveriu itariu kad priaugsiu kokia 15kg, nors visai ju nenoriu. Visa laiką buvau smulki o dabar sunku nezinau kas bus toliau
QUOTE(ababa @ 2005 08 30, 15:09) Mano viena kolegė pasakojo, kad su pirmu vaikučiu priaugo tik 3 kg. Aš kai išgirdau, tai man vos akys ant kaktos neiššoko Man asmeniškai yra taip, kad svoris greit didėja, jei valgau vakare. Dar didėja nuo visokių bulkų, pyragų, šokoladų, kisieliaus, kokios chalvos, taip pat, jei valgau daug bulvių. Jei varškė nepatinka viena, tai gali varškės sūrelių riebesnių nusipirkti, jei patinka. Viskas, kas turi krakmolo, turėtų eit į kūną. Sėkmės sveikai priauginėjant Aš atvirkščiai dabar stengiuosi perdaug nepriaugti. Aš per pirmąjį nėštumą irgi tepriaugau 3 kg ir atrodžiau kaip iš Osvencimo (nors valgiau normaliai ir jokių pykinimų nebuvo), o sūnus gimė 3,5 kg svorio, visiškai sveikas. Dabar, su antruoju, jau esu priaugusi 10 kg, tačiau jau kokį mėnesį svoris beveik nebeauga ir apetito vėl nėra. Bet aš nepergyvenu, kadangi iš patirties žinau, kad mamos svoris nebūtinai turi įtakos gimstančio vaikučio svoriui. Svarbu, kad leliukas nėštumo metu gautų pakankamai vitaminų ir mineralinių medžiagų - su mūsų mitybos įpročiais jų būtinai reikia vartoti papildomai.
Aš su pirmu priaugai ir nedaug 5,5 kg maždaug, pati atrodžiau baisiai, nes pati plonėjau, net sėdėti skaudėjo kaulus, o jau nugaros net patrinti neduodavau vyrui
Dabar antras nėštumas 28 sav priaugau 5 kg, ir labai džiaugiuosi turiu energijos, jaučiuosi puikiai, o ir aplinkiniai komplimentų negailį, kaip gerai atrodau Kol kas ataugau tik savo svorį buvusį prieš pirmą nėštumą 59 kg |