Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Per mažas būsimos mamytės svoris...
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Keiti
Sveikos,
Laukiuosi vaikelio ir gydytoja sako, jog mažokai priaugu sau į kūną, man jėgų nėra sad.gif Valgau viską išskyrus mažokai mėsos, pieno... Prisiverčiu, tačiau pykina, todėl nepavyksta po daug valgyti šitų produktų. Kiek žinau, varškė padeda svorį koreguoti didėjimo linkme, tačiau man nepavyks jos daugiau suvalgyti.
Kam dar buvo tokia bėda? Kaip maitintis?
*MiAu*
QUOTE(Keiti @ 2005 08 27, 17:07)
Sveikos,
Laukiuosi vaikelio ir gydytoja sako, jog mažokai priaugu sau į kūną, man jėgų nėra sad.gif Valgau viską išskyrus mažokai mėsos, pieno... Prisiverčiu, tačiau pykina, todėl nepavyksta po daug valgyti šitų produktų. Kiek žinau, varškė padeda svorį koreguoti didėjimo linkme, tačiau man nepavyks jos daugiau suvalgyti.
*

pažiūrėjau tavo parašiuke, tai tikrai mažai sveri. aš per nėštumą irgi nedaug priaugau, bet tai pas mane lašinukų iš seno buvo, taip kad užteko smile.gif o gydytojos neklausei, kaip maitintis?
smileja
Man ketvirtas mėnuo prasideda, bet kol kas nieko nepriaugau sad.gif Ryte svoris priklauso tik nuo to, ką valgiau vakare, jei prisikišau pilną pilvą - tai sveriu daugiau, jei ėjau gulti mažiau pavalgius, tai ryte sveriu mažiau.. g.gif
Keiti
QUOTE(berrry @ 2005 08 27, 18:13)
pažiūrėjau tavo parašiuke, tai tikrai mažai sveri. aš per nėštumą irgi nedaug priaugau, bet tai pas mane lašinukų iš seno buvo, taip kad užteko smile.gif o gydytojos neklausei, kaip maitintis?
*

Patarė valgyti daugiau varškės ir pieno produktų, o man kaip minėjau nepavyksta... schmoll.gif
Keiti
QUOTE(smileja @ 2005 08 27, 18:25)
Man ketvirtas mėnuo prasideda, bet kol kas nieko nepriaugau sad.gif Ryte svoris priklauso tik nuo to, ką valgiau vakare, jei prisikišau pilną pilvą - tai sveriu daugiau, jei ėjau gulti mažiau pavalgius, tai ryte sveriu mažiau.. g.gif
*

Ketvirtam mėnesyje daug kam svoris dar neauga, o man jau septintas už kelių dienų...
Siracusa
QUOTE(Keiti @ 2005 08 27, 21:40)
Ketvirtam mėnesyje daug kam svoris dar neauga, o man jau septintas už kelių dienų...
*

bet tai tau jis cia dabar ne tik kad neauga, bet ir nukrito blink.gif
Indrijana
Sveika 4u.gif

O ką sako gydytoja dėl leliuko, ar jo svoris auga ? Jei auga leliukas tai nepergyvenk. Mano draugė per antrą nėštumą nepriaugo, o atvirkščiai net numetė 20 kg doh.gif . Dabar viskas ok turi 5 mėn mažių, tiesa pas ją buvo truputį atplyšusi placenta ir vaikelis mažokai gaudavo maisto, užtat ir gimė mažiukas 2980 g. Bet dabar jau pasivijo. Sėkmės
Keiti
Leliaus svoris normalus, jis auga puikiai 842 gramai 26sav., tik mano pačios dingsta, o aš jau ir taip smulkutė esu.
ababa
Mano viena kolegė pasakojo, kad su pirmu vaikučiu priaugo tik 3 kg. Aš kai išgirdau, tai man vos akys ant kaktos neiššoko blink.gif , nes aš su pirmu 24 kg užsiauginau doh.gif . Sakė buvo kūda kaip dviratis, nors valgė normaliai. Ji pagimdė ir jos mergytė sveika. Su antru ji priaugo 12 kg ir sakė buvo labai sunkus nėštumas.., pagimdė ir antrą smile.gif . Gal čia nuo fiziologijos tiesiog priklauso g.gif

Man asmeniškai yra taip, kad svoris greit didėja, jei valgau vakare. Dar didėja nuo visokių bulkų, pyragų, šokoladų, kisieliaus, kokios chalvos, taip pat, jei valgau daug bulvių. Jei varškė nepatinka viena, tai gali varškės sūrelių riebesnių nusipirkti, jei patinka. Viskas, kas turi krakmolo, turėtų eit į kūną.

Sėkmės sveikai priauginėjant 4u.gif
Aš atvirkščiai dabar stengiuosi perdaug nepriaugti.
Simuko
Keiti, siūlau nepergyventi ir per prievartą jokio maisto nekišti schmoll.gif . Per savo nėštumą priaugau šešis kg, ir juos - per aštuntą - devintą mėnesius.Septinta mėnesį niekas negalėjo pasakyt, kad aš laukiuos, svoris krito žiauriai, vyro tėvai sužinojo, kad bus seneliais tik aštunto mėnesio gale biggrin.gif Dariau begalę tyrimų, visokių konsultacijų - išvados tokios: vaikas auga, vystosi normaliai, mamytė traukiasi blink.gif Ir ką gi - gimė sveikutė trijų su puse kilo dukra tongue.gif O man nukirto svoris minus trylika biggrin.gif Svarbiausia, kad vaikas vystosi, o tu savim pasirupinsi po to 4u.gif
SOWELU
As manau, kad nereikia pergyventi, jej pati jautiesi gerai ir jej leliukui viskas tvarkoje. As per visa nestuma priaugau 6kg. ir viskas buvo gerai, gydytoja nieko nesake, kad mazai ar kazka.
lauryte1
Pabandyk valgyt po mazai,bet daznai,kuo ivairesni maista.Sekmes 4u.gif
Kaja
o ką rodo echoskopija? Kiek sveria vaikelis?
Man jau nedaug liko, o sveriu 5 kg su trupučiu. Irgi iš pradžių truputį nerimavau, bet gydytoja pasižiūrėjo echoskopu ir sakė, kad vaikelis normalaus svorio - netgi šiek tiek didesnis nei reikia.
Dirbtinai nepriauginėk svorio - kas iš to, kad šlamši saldumynus ir krakmolus? Jų sąskaita priaugtas svoris tikrai nebus naudingas tavo bambinukui.
$
Turėjau ir aš tokią bėdą, man ne tik, kad svoris prastai augo, bet ir leliukas sunkiai sunkiai, tai gyd patarė valgyti daug varškės ir jautienos (jos nelabai mėgstu, tai jos ir nevalgiau), bet su varške darydavau taip, kiekvieną rytą ir vakarą po pakelį varškės, užsipilu daug grietinės, prisiberiu cukraus ir su kokiom dviem bulkutėm blink.gif thumbup.gif kitaip valgyt negalėjau, nes ir varškės nemėgstu. ir ką, svoris ryškiai pradėjo augti, kartu ir lelius biggrin.gif tikrai esu isitikinus, kad varškė padėjo.
prieš nėštumą svėriau 46 kg mirksiukas.gif priaugau apie 12 kg. mergytė gimė 3,200
anzu
Man svoris pradejo augti tik 5 menesio pabaigoje. Po 2-3kg kas menesi. Tai dabar jau turiu 12kg., o liko tik savaitele rolleyes.gif Vaikutis sveria apie 4kg. blink.gif Pirmus menesius visiskai nesinorejo nieko saldaus. Dabar irgi labai abejingai i juos reaguoju. Tikiuosi, kad po gimdymo taip ir liks ax.gif O siaip stengiausi valgyti jautiena, versiena, varske, daug darzoviu. Visokius miltinius patiekalus nemegau ir dabar jiems nejauciu potraukio. Manau, kad nereikia priaugti labai daug. Nei leliui tai gerai, nei sau.
Vilmukas
QUOTE(Keiti @ 2005 08 27, 17:07)
Sveikos,
*

laba, nu gal nera taip jau ir blogai? as irg inedaug priaugau, bet gydytoja kaip tik sako, svarbu priaugai, o be to ir gerai, jau geriau maziau nei per daug. taip kad tu tiek nepergyvenk 4u.gif aisku jei svoris nestumo metu krenta, negerai, man atrodo pas tave taip ir yra, ania? bent jau pagal skaiciukus taip matosi. Bet siaip as pirmus 3 menesius is viso nepriaugau svorio, o paskui po biski, i menesi po kg vidutiniskai. Ugis mano 175,, liemuo 34 savaiciu 88 cm, tai irgi ne tiek jau daug ax.gif bet gydytoja sako, kad viskas cia gerai. taip kad tu maziau pergyvenk, daugiau valgyk sveiko maisto ir viskas bus ok thumbup.gif sekmes!
Keiti
QUOTE(Kaja @ 2005 08 30, 21:38)
o ką rodo echoskopija? Kiek sveria vaikelis?
Man jau nedaug liko, o sveriu  5 kg su trupučiu. Irgi iš pradžių truputį nerimavau, bet gydytoja pasižiūrėjo echoskopu ir sakė, kad vaikelis normalaus svorio - netgi šiek tiek didesnis nei reikia.
Dirbtinai nepriauginėk svorio - kas iš to, kad šlamši saldumynus ir krakmolus? Jų sąskaita priaugtas svoris tikrai nebus naudingas tavo bambinukui.
*

Vaikelis sveria pakankamai 850g 26 savaitės.
Kaja
na ir gerai tada thumbup.gif Vadinasi viskas tvarkoj su tavim smile.gif
carino
Su svorio augimo ir nukritimo tai buna idomu g.gif ...As labai daug (salygiskai) priaugiau nestumo nestuke.gif viduryje- 2 arba 2, 5 kg. per menesi blink.gif . Dabar mums 38 savaites ir per paskutinias 4 savaites as nei gramo nepriaugau g.gif , vaikutis wub.gif uztat puse kilogramo, reiskiasi pagal ginekologa jam viskas gerai wub.gif , man taip pat, nes tyrimai labai geri, beje nuo nestumo pradzios priaugau kokius 8 kg nestuke.gif .
Svarbiausia, manyciau, nesilaikyti jokios dietos, valgyti kuo ivairesni maista, o jeigu svoris neauga galima pvz. valgyti dazniau (man taip pat neiseina daug valgyti vienu metu, tad valgau 5-6 kartus per diena mazesniais kiekiais)
Eziuke
Keiti, nesijaudink smile.gif
manau, kad jei pilvas ir leliukas auga normaliai - viskas tvarkoj ir nereikia savęs labai priversti.
Taide
Aš daugiausiai priaugau pirmais mėnesiais (+9kg). O per paskutinius tris mėnesius tepriaugau 1kg, buvo vasara, daugiausia valgiau vaisius, daržoves, šiek tiek mėsos, jogurtus, o saldaus ir sunkaus maisto nesinorėjo, o ir judėti stengiausi. Tyrimai buvo geri, tai daktarė per daug nepanikavo, o sūniukas gimė didelis 4240g. Tai jei vaikelis auga gerai, hemoglobinas nekrenta nereikėtų labai jaudintis. Niekam tas papildomas svoris nereikalingas, tik sunkiau bus vaikščioti mirksiukas.gif .
Keiti
QUOTE(Simuko @ 2005 08 30, 16:27)
Keiti, siūlau nepergyventi ir per prievartą jokio maisto nekišti schmoll.gif . Per savo nėštumą priaugau šešis kg, ir juos - per aštuntą - devintą mėnesius.Septinta mėnesį niekas negalėjo pasakyt, kad aš laukiuos, svoris krito žiauriai, vyro tėvai sužinojo, kad bus seneliais tik aštunto mėnesio gale biggrin.gif Dariau begalę tyrimų, visokių konsultacijų - išvados tokios: vaikas auga, vystosi normaliai, mamytė traukiasi blink.gif Ir ką gi - gimė sveikutė trijų su puse kilo dukra tongue.gif O man nukirto svoris minus trylika biggrin.gif  Svarbiausia, kad vaikas vystosi, o tu savim pasirupinsi po to 4u.gif
*

Mano svoriui jau nelabai yra kur kristi, va su savo 169 ūgiu sveriu 53kg, vien tik kauliukai liko, nelabai kaip atrodau...
Keiti
QUOTE(VILTE20 @ 2005 08 30, 16:39)
As manau, kad nereikia pergyventi, jej pati jautiesi gerai ir jej leliukui viskas tvarkoje. As per visa nestuma priaugau 6kg. ir viskas buvo gerai, gydytoja nieko nesake, kad mazai ar kazka.
*

Tikriausiai ir man taip bus, nes jau devintas mėnuo o tik plius 5 kg, tik va kad gydytoja mane labai gąsdina, kaltina mane nevalgymu, atseit laikausi dietos, kad nesustorėčiau.... Absurdas... Ji tiesiog netiki, kad viską valgant galima nepriaugti. Tiesa, aš negaliu valgyti saldumynų ir varškės, na pykina labai nuo jų... Su mėsa irgi sunkoka, bet ką man daryti, jeigu suvalgau, tada daugiau jau nieko negaliu valgyti tą dieną, nes skrandis stoja, bloga, o kai valgau vaisius, daržoves, žuvį - viskas puiku.
Alinva
QUOTE(Keiti @ 2005 11 06, 08:47)
Tikriausiai ir man taip bus, nes jau devintas mėnuo o tik plius 5 kg, tik va kad gydytoja mane labai gąsdina, kaltina mane nevalgymu, atseit laikausi dietos, kad nesustorėčiau.... Absurdas... Ji tiesiog netiki, kad viską valgant galima nepriaugti. Tiesa, aš negaliu valgyti saldumynų ir varškės, na pykina labai nuo jų... Su mėsa irgi sunkoka, bet ką man daryti, jeigu suvalgau, tada daugiau jau nieko negaliu valgyti tą dieną, nes skrandis stoja, bloga, o kai valgau vaisius, daržoves, žuvį - viskas puiku.
*

Na aš ne nestuke.gif , bet vis tiek siūlyčiau pas kitą gydytoją apsilankyt. Keist šiuo momentu gal ir nesinori, kai jau viskas į pabaigą, bet bent kelias nuomones tikrai patartina išgirst. Nemėgstu žmonių, kurie įsitikinę, kad tik jų nuomonė teisinga, o kitaip būti negali. Būtinai pasisakyk, kad tave pykina, skrandis stoja nuo tam tikro maisto, tegul pasiūlo alternatyvą. O jei ir toliau šnekės, kad tai nesamonės, tai pagal galimybes kuo greičiau nuo tokios bėgt - kvalifikacijos stoka.
di21
sveikos,

na man iki gimdymo dar laiko yra,bet iskart svoris irgi neaugo,o po to per pora savaiciu iskart priaugau svorio.
Keiti
smile.gif
Radau savo pačios sukurtą temą, žodžiu per neštumą priaugau apie 3 kg - tikrai nedaug, tuo labiau, kad iki neštumo svėriau per mažai. Gimdyti važiavau sverdama 51 kg (169cm)
Tačiau vaikelio svoris įsčiose augo puikiai ir pagimdžiau kuo sveikiausią mergytę - tiesa pagimdžiau anksčiau, bet ir mane mama gimdė 32 sav. Gydytoja sakė, kad tai irgi turi didelės įtakos.
Nors vaikelis gimė neišnešiotas 35 sav. 2652 kg, tačiau labai stiprus ir sveikas ir neturėjom absoliučiai jokių problemų susijusių su neišnešiotukais. Ai tiesa, turėjome užsitęsusią geltą - 1 mėn.
Taip kad jeigu dar kas nors turėsit tokią situaciją - nesijaudinkit, svarbiausia, kad vaikelis jaustųsi gerai smile.gif

P.S. įdomiausiai tai, kad per paskutinį mėnesį net numečiau 2 kg. O vaikelis vis tiek augo smile.gif
Šalta
prieš neštumą sveriau 47-48kg (168cm) o dabar jau 54kg sveriu itariu kad priaugsiu kokia 15kg, nors visai ju nenoriu. Visa laiką buvau smulki o dabar sunku nezinau kas bus toliau ax.gif jaučiu teks ristis o ne vaikščioti blush2.gif
Bahama mama
QUOTE(ababa @ 2005 08 30, 15:09)
Mano viena kolegė pasakojo, kad su pirmu vaikučiu priaugo tik 3 kg. Aš kai išgirdau, tai man vos akys ant kaktos neiššoko  blink.gif , nes aš su pirmu 24 kg užsiauginau  doh.gif . Sakė buvo kūda kaip dviratis, nors valgė normaliai. Ji pagimdė ir jos mergytė sveika. Su antru ji priaugo 12 kg ir sakė buvo labai sunkus nėštumas.., pagimdė ir antrą  smile.gif . Gal čia nuo fiziologijos tiesiog priklauso  g.gif

Man asmeniškai yra taip, kad svoris greit didėja, jei valgau vakare. Dar didėja nuo visokių bulkų, pyragų, šokoladų, kisieliaus, kokios chalvos, taip pat, jei valgau daug bulvių. Jei varškė nepatinka viena, tai gali varškės sūrelių riebesnių nusipirkti, jei patinka. Viskas, kas turi krakmolo, turėtų eit į kūną.

Sėkmės sveikai priauginėjant  4u.gif
Aš atvirkščiai dabar stengiuosi perdaug nepriaugti.
*

Aš per pirmąjį nėštumą irgi tepriaugau 3 kg ir atrodžiau kaip iš Osvencimo (nors valgiau normaliai ir jokių pykinimų nebuvo), o sūnus gimė 3,5 kg svorio, visiškai sveikas. Dabar, su antruoju, jau esu priaugusi 10 kg, tačiau jau kokį mėnesį svoris beveik nebeauga ir apetito vėl nėra. Bet aš nepergyvenu, kadangi iš patirties žinau, kad mamos svoris nebūtinai turi įtakos gimstančio vaikučio svoriui. Svarbu, kad leliukas nėštumo metu gautų pakankamai vitaminų ir mineralinių medžiagų - su mūsų mitybos įpročiais jų būtinai reikia vartoti papildomai.
wilike
Aš su pirmu priaugai ir nedaug 5,5 kg maždaug, pati atrodžiau baisiai, nes pati plonėjau, net sėdėti skaudėjo kaulus, o jau nugaros net patrinti neduodavau vyrui doh.gif Nes tiek šonkauliai buvo atsikišę. Berniukas gimė sveikas, normaliai vystėsi, pati ir valgiau kaip visada.
Dabar antras nėštumas 28 sav priaugau 5 kg, ir labai džiaugiuosi turiu energijos, jaučiuosi puikiai, o ir aplinkiniai komplimentų negailį, kaip gerai atrodau blush2.gif
Kol kas ataugau tik savo svorį buvusį prieš pirmą nėštumą 59 kg
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.