rencius
2009 04 19, 14:09
Sveikos mamytės  , nepastebėjau ar yra tokia temelė, problemėlė šiuo metu mus kamuojanti  . Sūnus 1 metukų 7 mėnesių meta žaislus į veidą. Kartais ne tik žaislus, bet ir daiktus. Vakar buvome svečiuose (net prakaitas išpylė), neturėjau kur akių dėti. Sedėjome prie stalo, jis ateina zyzia, paduodu telefoną pamaigė ir šveitė į paserviruotą stalą  . Subariau, kad negalima, taip negerai, o jis praėjus keliom minutėm į tėvą metė. Žodžiu ištisai taip... Suprantu, kad jam nebuvo ką veikti, bet mes visi stengėmės jį užimti. Tačiau namuose jis elgiasi taip pat. Nežinau ką daryti, kaip atpratinti nuo tokio veiksmo. Viena mama siūlė nupirkti žaislą kur į taikinį reikia mesti limpančius kamuoliukus  , tik nežinau ar tai išgelbės
QUOTE(rencius @ 2009 04 19, 15:09) Viena mama siūlė nupirkti žaislą kur į taikinį reikia mesti limpančius kamuoliukus  , tik nežinau ar tai išgelbės  ...arba paskatins su visais daiktais taip elgtis metant ne tik i taikini Abejociau veiksmingumu.
Cukraus pudra
2009 04 19, 15:17
QUOTE(ciuke @ 2009 04 19, 14:15) ...arba paskatins su visais daiktais taip elgtis metant ne tik i taikini Abejociau veiksmingumu. aš ko gero visų pirma paslėpčiau žaislus, nes žaisliukams nepatika kai juos svaido ir jie išėjo pas kitą vaiką, kol manasis išmoks juos mylėti. jei matyčiau, kad vaikui suskaudo širdį, aitume į parduotuvę ir nupirkčiau kelis žaislus, kuriuois jis turėtų mylėt, nes kitaip ir šitie žaisliukai pabėgs...
rasyte.b
2009 04 19, 16:23
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 04 19, 16:17) aš ko gero visų pirma paslėpčiau žaislus, nes žaisliukams nepatika kai juos svaido ir jie išėjo pas kitą vaiką, kol manasis išmoks juos mylėti. jei matyčiau, kad vaikui suskaudo širdį, aitume į parduotuvę ir nupirkčiau kelis žaislus, kuriuois jis turėtų mylėt, nes kitaip ir šitie žaisliukai pabėgs...Tikrai puiki mintis!!!!  Arba galima paslepti po viena zaisliuka, pvz meta koki zaisliuka - ir jo nebera.. Gal taip supras, kad negalima taip daryti
Cukraus pudra
2009 04 19, 18:29
Manasis irgi meto. Liepiu paimti ir padeti daikta i vieta, nes dazniau meto is daiktu nei is zaislu. Nenori imti isterikuoja tada su jo ranka paimu ir padedu i vieta.
Reiktu pabandyti tokia istorija padaryti. Bet isivaizduoju kaip butu, bliautu isteriskai, kristu ant zemes kai zaislus isnesiu, o kai po puvalandzio nurims uzmirs amziams apie zaislus ir uzsiims su puodais ar kuom kitu.
neringa_lt
2009 04 20, 11:40
Manisko irgi tokio amziaus mete kas papuole po ranka,nu bet mes kaip ir isaugome,aisku ir draudziau ir bareme su vyru,daba taip nebedara
gerdema
2009 04 20, 13:03
Na musu dukra taip pat megeja kartais isterijas rodyti, mesti ka nors i zeme ir rodyt savo nepasitenkinima.. baru, moralizuoju, kad taip negalima. Tikiuos isaugs is tokio amziaus, nedarys sitaip, kai supras, kad negalima.  dabar atrodo, kad specialiai elgiasi negerai, kai sakom negalima, tai jai reikia butinai padaryti, pamegint lyst kur draudziam...
Daugiaziede
2009 04 20, 13:40
buna,kad meto zaislus arba kas papuola.Dazniausiai taip atsitinka kai kazkuo nepatenkintas,ipykes ar truksta tevu demesio ir metimu bando atkreipti demesi i save. Manau,reikia ne tik "zaislus slepti"-pasekme,bet ir patiems tevams ieskoti bei salinti sio veiksmo priezastis
rencius
2009 04 27, 11:03
Gal aš ne visai tiksliai nupasakojau...bet jis meta žaislus į veidą ir žaidimo metu, kai su juo žaidžiame  , kartais atrodo, kad jis nesupranta, kad kamuolį reikia mesti į rankas ne į veidą. Arba nori, kad prisukčiau mašinytę, kartais paduoda į rankas, o kartais meta į veida, nors aš į jį žiūriu. tai mes su vyru jam visaip aiškiname, rodome, kad kamuolį reikia į rankas mesti, žaislą paduoti, o ne mesti.  tai va taip... Kiekvienu skirtingu atveju ieškau kitokios išeities pvz: valgė kukurūzus, jau žiūriu meto, tai surenku padedu ir sakau jam, kad mėtai turbūt sotus esi, nebenori  . O kai žaidžiame mėtome kamuolį į rankas ir mesdama sakau - gaudyk kamuoliuką rankytėmis, mesk į rankas man, ne į veida ir t.t. O dėl važiavimo į svečius, kai vaikas reikalauja dėmesio, padariau išvadas, kad su tokiu vaikeliu, geriau važiuoti į svečius pas giminaičius, kurie turi tokio pat amžiaus vaikų, ar keleis metais vyresnius. Tuomet jų namuose visi nesaugūs daiktai aukščiau užkelti, kur vaikai nepasieks  , ir vaikams yra kas veikti, ne suaugusių kompanijoje sedėti, ir dėmesio reikalauti
renatukasss
2009 05 14, 19:22
maniskis ir zaidzia po to jau meta belekur
neringasaud
2009 05 24, 22:36
Mūsiškis 1.8 mėn., kartais meta žaislus į veidą, net nesuprantu kodėl, nes su juo dažniausiai žaidžiam kartu, meta žaislą ne iš pykčio, o nei iš šio, nei iš to  Bandom auklėti
sonkatux
2009 05 28, 20:10
manoji kazkada ir telefona mete,bet per nagucius gavo gerai ir taip nebedaro
Torronta
2009 05 30, 16:37
musiskis jau nustojo metyti
^Braškytė^
2009 05 30, 17:06
mano tai ir i telika meta  ,na bet bandom tartis kad taip negalima elgtis
Uodegyte
2009 06 18, 12:04
musiskiui 2.6 m.siaip jis dar nekalba.bet savo kalba turi,viska supranta pats,ir mes suprantam ko jis nori,ir apie ka nori pasakyti.beda musu miestelyje darzeliu nedaug taigi didziules eiles,ir nezinom ar papulsim siais metais i darzeli.o gruodi jam jau 3 bus.i darzeli norim kad eitu,kad jis nesijustu vienisas,kad kiti su juo bendrautu,jo bendraamziai.kad jis turetu draugu.o nueinam i zaidimu aikstele kalbet nemoka,niekas su juo nezaidzia,net neuzkalbina.stumdosi,vaikai nemandagus,jis stengiasi su jais begioti,o taip sirdi suskausta kai nuo jo nubega salin ir net i ji nepasiziuri.
Saulės pūga
2009 06 18, 21:24
Mūsų vaikai bendraamžiai, turbūt skiriasi tik gimimo valandos  Ir sutapimas dar vienas, jis taip pat nekalba. Bet su vaikais kažkaip susižaidžia. Aš irgi su skaudama širdimi žiūriu, kaip jis savo kalba jiems kažką aiškina, su kokiu pasitikėjimu ir didžiuliu noru lekia pas vaikus. Visokių tų vaikų yra, liūdna, bet jiems teks prisitaikyti prie to. Mes vis tiek jų visą gyvenimą negalėsime glausti prie savęs. O šiaip, užeikite čia, pasidalins gal kitos mamos savo patirtimi
Cukraus pudra
2009 06 19, 09:39
keista. mano sūnus mažesnis, bet tik išeinam į kiemą tuoj visas burys ir bendraamžių ir vyresnių vaiku apstoja. kas sausainį kiša, kas kamuoliu dalinasi.... mano vaikas taip pat draugiškas. jis eina prie kitų vaikų, dalinasi su jais žaislais....
**** visai nesenai į mūsų namą atsikraustė nauji kaimynai. ir taip jau pasitaikė, kad mes su sūnum į laiptinę ėjom pasakui tą močiutę ir jos anūką. vaikas prašo pasilikt kieme, o močiutė atsako, kad negalima, nes čia visi vaikai nenormalūs
Zuikių_dainos
2009 06 19, 10:14
o gal pati pabandykit susidraugauti su kokia mamyte, turinčią panašaus amžiaus vaiką... pasikviestumėt į svečius, ten po truputį vaikai susibendrautų... daugiau nežinau, ką patart.
Uodegyte
2009 06 19, 15:27
viena,as labai jaunai atrodau,ir pas mane su nepazystamais truputuka baime bendrauti,nesakau kad esu uzdara,tik su vyresniais uz save zmonemis.
o kita,tai visi vaikai savaip,prie kitu mazyliu prieina,o musu visada vienas....siaip drauge yra tai buvom pas ja sveciuose,ji turi dukryte siek tiek jaunesne,tai labai graziai zaide,beda ta kad ta drauge vaikysteje apsivogusi,ir siaip mergina is blogos seimos.
Cukraus pudra
2009 06 19, 15:39
QUOTE(Uodegyte @ 2009 06 19, 16:27) viena,as labai jaunai atrodau,ir pas mane su nepazystamais truputuka baime bendrauti,nesakau kad esu uzdara,tik su vyresniais uz save zmonemis. o kita,tai visi vaikai savaip,prie kitu mazyliu prieina,o musu visada vienas....siaip drauge yra tai buvom pas ja sveciuose,ji turi dukryte siek tiek jaunesne,tai labai graziai zaide,beda ta kad ta drauge vaikysteje apsivogusi,ir siaip mergina is blogos seimos. matot... manau didesnė bėda yra jumyse, o ne kituose. jei jūs atstumiat kiti ir neina artyn
Daugiaziede
2009 06 19, 19:41
Pas mus dar darzelio nelanko,bet bendraamziu bendravimo stygiu jau pastebiu...Mazylis labai reaguoja i vaikus,eina i ju buri,savaip kalbina,kviecia zaisti...Vyresni vaikai nueina ir jis labai nusimena,nesupranta kodel atstumiamas..net paciai sirdi suspaudzia.O stai panasaus amziaus vaikuciai visada atsako ir vyksta bendravimas,zaidimai...
Eva 777
2009 06 19, 22:16
Mums 2metukai ir 3men bet su bendraamzeis ne visais bendrauja jis atsirenka.Ir jei vaikas labai aktyvei eina i kontakta tada su juo nenori bendrauti o jei jis nelabai aktyvus tada pats imasi iniceatyvos.Vaikas auga keiciasi galvoju kad jau po poros menesiu bus pats drasesnis.
condoleeza
2009 06 22, 08:00
Man tai atrodo, kad neverta to sureikšminti. Ūgtels, išmoks kalbėti, pats susiras draugų. Nereikia akcentuot ir juo labiau vaikučiui girdint kalbėt, kad jis kažkoks vienišas atskalūnas. Juk jo bendravimo patirtis dar tik pradeda meztis... Įgūdžiams įgyti reikia laiko. Juk vaikščiot ar kalbėt vaikas taip pat išmoksta ne per vieną dieną. Komunikacijos procesas dar sudėtingesnis. Dar vienas dalykas: maži vaikai bendravimą su kitais vaikais paprastai suvokia kiek kitaip nei suaugusieji. Labai galimas daiktas, kad dėl to, jog vaikas žaidžia vienas, labiau išgyvena ir kompleksuoja pati mama. Mano mergaitė taip pat turi problemų. Tik kiek kitokių: jinai nenori draugauti su bendraamžiais. Sako, kad jai neįdomu. Bando megzti kontaktus su dvigubai už save vyresniais. Bet jiems jinai ne visada atrodo įdomi.  Taigi kartais taip pat būna nusivylimų. Bet aš į tai reaguoju visiškai ramiai ir perdaug nesikišu. Manau, bus geriausia, kai pati bandymų keliu supras ir atsirinks, kas yra kas.
QUOTE(condoleeza @ 2009 06 22, 09:00) Man tai atrodo, kad neverta to sureikšminti. Ūgtels, išmoks kalbėti, pats susiras draugų. Nereikia akcentuot ir juo labiau vaikučiui girdint kalbėt, kad jis kažkoks vienišas atskalūnas. Juk jo bendravimo patirtis dar tik pradeda meztis... Įgūdžiams įgyti reikia laiko. Juk vaikščiot ar kalbėt vaikas taip pat išmoksta ne per vieną dieną. Komunikacijos procesas dar sudėtingesnis. Dar vienas dalykas: maži vaikai bendravimą su kitais vaikais paprastai suvokia kiek kitaip nei suaugusieji. Labai galimas daiktas, kad dėl to, jog vaikas žaidžia vienas, labiau išgyvena ir kompleksuoja pati mama. Mano mergaitė taip pat turi problemų. Tik kiek kitokių: jinai nenori draugauti su bendraamžiais. Sako, kad jai neįdomu. Bando megzti kontaktus su dvigubai už save vyresniais. Bet jiems jinai ne visada atrodo įdomi.  Taigi kartais taip pat būna nusivylimų. Bet aš į tai reaguoju visiškai ramiai ir perdaug nesikišu. Manau, bus geriausia, kai pati bandymų keliu supras ir atsirinks, kas yra kas.  visiskai pritariu pas mus irgi visko buna, bet siaip bendraujanti musu mergina  kiekvienas vaikas skirtingas ir skirtingai viska ismoksta, reikia tik kantrybes ir viskas ateis savu laiku
Donata444
2009 07 29, 21:35
Ar susidure kas su tokia problema?Mano 1,9men.mergyte daznai musasi.Kai zaidzia su kitais vaikais daznai kazko nepasidalina,musasi,buna net kandziojasi.Kaip atpratint,ar tai praeis savaime?Mergyte rugseji eis i darzeli,tai bijau,kad bus daug nemalonumu del to.
Na jūsų mušasi o aš savo negaliu išmokyt muštis, nes ja stumdo o ji verkia, sakau duok atgal o ji sakoNegalima mutis, tai net nežinau kas geriau ar kad mušasi ar bus mušama, nu bet gal išmoks
QUOTE(Donata444 @ 2009 07 29, 22:35) Ar susidure kas su tokia problema?Mano 1,9men.mergyte daznai musasi.Kai zaidzia su kitais vaikais daznai kazko nepasidalina,musasi,buna net kandziojasi.Kaip atpratint,ar tai praeis savaime?Mergyte rugseji eis i darzeli,tai bijau,kad bus daug nemalonumu del to. Turim ir mes tokia mergaite kieme, beje tokio amziaus. Rezultate sunus jos is viso pradejo vengti ir nenoreti. Man igi labai nepatinka, kai pribega ir kimba i akis, pleksnoja nei is sio nei is to. Jos mamyte pergyvena del to elgesio, bet be rezultato jai aiskinimai. Na, as nemokinau sunaus duok atgal, bet ir paciai nusibodo su ja derybas vesti Tai nebeesam labai dideli draugai aplamai su ja.
QUOTE(Donata444 @ 2009 07 29, 23:35) Ar susidure kas su tokia problema?Mano 1,9men.mergyte daznai musasi.Kai zaidzia su kitais vaikais daznai kazko nepasidalina,musasi,buna net kandziojasi.Kaip atpratint,ar tai praeis savaime?Mergyte rugseji eis i darzeli,tai bijau,kad bus daug nemalonumu del to. tiesiog reikia turbut kad sutiktu tokia pacia museika kaip ir ji ir gautu grazos  tada gal suprastu kad visgi skauda ir jai ?
Pichouette
2009 07 31, 10:13
Jokios grazos vaikui nereikia, nesamones rasot. Mano mergaite irgi musasi, tai visa laika meginu ramiai,bet labai ramiai paaiskinti, kad taip negalima elgtis, kol ji palinksi galva, kad suprato,ir taip desimt kartu kartoju. Man regis,veikia.
QUOTE(otta @ 2009 07 31, 12:13) Jokios grazos vaikui nereikia, nesamones rasot. Mano mergaite irgi musasi, tai visa laika meginu ramiai,bet labai ramiai paaiskinti, kad taip negalima elgtis, kol ji palinksi galva, kad suprato,ir taip desimt kartu kartoju. Man regis,veikia. nu nesiginciju kad neveikia, bet jei esi skriaudziamo vaiko mama tai gaila savo vaiko, pamenu mano dickis buvo labai gerietis, niekada nieko nemuse ir dabar nemusa nors jam jau 12 metu bet turejom prolemu su tuo kad ji skriaude , tai patikekit visad mokinau savo vaika kad duotu atgal , o kodel jis turi buti skriaudziamas? Dabar auginu maziuka tai tikiuosi kad nebus tokiu pat bedu  Dazniausiai skriaudikai susipranta tada kai patys gauna i kaili nuo kito vaiko, tada pamato kad ir jis gali buti nuskriaustas
QUOTE(otta @ 2009 07 31, 11:13) Jokios grazos vaikui nereikia, nesamones rasot. Mano mergaite irgi musasi, tai visa laika meginu ramiai,bet labai ramiai paaiskinti, kad taip negalima elgtis, kol ji palinksi galva, kad suprato,ir taip desimt kartu kartoju. Man regis,veikia. Dėja, ne su visais vaikais galima susitart ir pakartojus 10 kartų, kad taip daryti negalima.  Pripažinkim sau, kad daug būdų tenka išbandyti,kol randame tą vienintelį kuris veikia. Auginu dvi, tai tenka kartais išskirti kai kovoja tarpusavyje, dėl tam tikro daikto ar pozicijų Vaikas turi ne tik žinoti, bet ir suprasti, kad mušamam labai skauda. Yra vienas psihologinis žaidimas (šiuo žaidimu su manimi pasidalino labai šauni mama, perskaičiusi straipsnįapie šią problemą), geriausiai jį būtų sužaisti mamytei su dukryte, (geriausiai be pašalinių). Mušeikos martais muša ir mamytes. Kai dukrytė muša mamytę, mamytei reikėtų duoti atgal (čia mane daug kas pamerks  ), po šio mamytės atkirčio dukrytė labai supyks ir mamytei trenks dar stipriau, o mamytei reikėtų nenusileisti ir vėl pakartoti... Šias "muštynes" reikėtų tęsti pagal aplinkybės, kiekvieną kartą suduodant stipriau. Žinoma vaikas susierzins ir pravirks, jam bus skaudu tiek fiziškai tiek emociškai. Tuomet, mamytė turi paklausti - Ar labai skauda dukryte? Vaikučiui atsakius, kad labai skauda, mamytė turi pasakyti, kad ir jai labai skauda ir šio negero žaidimo geriau nežaisti, niekada.... Pati tokią "terapiją" taikiau tik du kartus, man ji idealiai tiko. Tikiuosi daugiau neprireiks
erikiuxxx
2009 07 31, 14:15
pas mus irgi buvo tokia problema, dabar mes 2,5m ,tai net nepastebejau kaip dingo tas iprotis
crazy4you
2009 07 31, 15:39
As manau, kad tas etapas ateina ir praeina. Nesimus gi amzinai... Dabar tiesiog stebeti ir laiku pagauti reikia.
Dazna vaika labai suveikia,kai jo ranka pagaunama ore atliekant musimo veiksma,t.y. sustabdoma dar veiksmo neatlikus. Isbandykite  Tik nereikia daug kalbeti. Sugavot ranka,piktai paziurejot "Taip negalima dayti" ir paleidot.. jei reikia,pakartoti. Svarbu stebeti,sekti vaika,gaudyti tokius momentus. Papildyta:QUOTE(ramik @ 2009 07 31, 14:09) Dėja, ne su visais vaikais galima susitart ir pakartojus 10 kartų, kad taip daryti negalima. Prkatiskai nei su vienu vaiku nesusitrasi 10 kartu kartodamas,kuo daugiau ta pati per ta pati bambi,tuo maziau i tave kreipiamas demesys. Veikti reikia,o ne bambeti.
asmeryte
2009 08 02, 00:02
na, pasiskysiu ir as sioje temoje. Turiu ir as tokia mergina, kuri tiesiog negali nesimust. Dabar tiesa pasakius, jau i pabaiga lyg tie jos musimaisi, bet anksciau kas daresi, tai vare mane i nevilti. Kadangi turim pusbroli ir pussesere panasaus kaip jos amziaus, tai tuos maziukus pstoviai tai pastums praeidama, tai trenks su kuo paemus.Man net atrode, kad tu vaikuciu teveliai nelabai megt mano mergyte pradejo.Net maziau su jais susitikt norejom, kad tik maziau ten tu mustyniu butu. Dabar jau tai baigiam isaugt, su vaikais tikrai kitaip elgiasi dabar. Dabar jai 2, 5 metuku. O mustynes prasidejo 1,5 metuku. Mamytes laukit ir vaikuciai tikrai isaugs ta perioda. Sunku buti mamyte, kurio vaikuti musa, bet ne lengviau tikrai ir butu mustuke mamyte, patikekit Papildyta:o auklejau bandydama sakyti jai kad taip negalima ir tt, bet nieks neveike, isaugo ir tiek. reik tiesiog islaukt manau
Nelabai noreciau sutikti su teiginiu,kad reikia islaukti.Manau,vaika reikia mokinti,absoliuciai visko mokinti,o jau elegesio taisykliu tai butiniausiai,as jau nekalbu apie skaityma,rasyma,spalvu pazinima. Zinoma,vaikas ismoktu ,gyvenimas ilgas... laiko yra.. ir pats,bet tai uztruks. Tai,kad mustis ar nesimusti taip pat reikia mokinti ir mokinti ne bla -bla bla,o pavyzdziu ,geru pavyzdziu.
elenuxus
2009 08 02, 17:54
Mazas vaikas nelabai suvokia, kad jei kitam suduodi, tai jam skauda.Daug kas tai sako, daug kur tai raso.Pilnai tikiu, nes namuose ir pas mus tas pats.Gnaibosi kaip profe, ypac man.Ignybe karta supykus teciui, tasai jai atgal i minkstaja...viskas tuo ir baigesi, vaika paverke ir prie tecio nebelenda nei mustis, nei gnaibytis.O as nedrystu jai taip...ranka dar ore pagaunu, tada ji bando dar ir dar, kol pagaliau kai neleidziu rankyte suemus pradeda zirst arba verkt.Kartais nesuspeju pagauti, kai pvz.kazka laikau, tai oi...  Sakyti ar kartoti daug kartu tikrai nepadetu, bent jau ne tokiame amziuje...moralu dar tikrai nesupranta.
QUOTE(crazy4you @ 2009 07 31, 17:39) As manau, kad tas etapas ateina ir praeina. Nesimus gi amzinai... Dabar tiesiog stebeti ir laiku pagauti reikia. nu zinokit buna kad ir nepraeina greitai  ir mokyklose taigi vaikai musasi jei buna nuo mazens jiems leidziama QUOTE(asmeryte @ 2009 08 02, 02:02) Man net atrode, kad tu vaikuciu teveliai nelabai megt mano mergyte pradejo. nu patikekit ir as nebendrauciau su drauge kurios vaikas maniski musa QUOTE(monyte @ 2009 08 02, 10:45) Nelabai noreciau sutikti su teiginiu,kad reikia islaukti.Manau,vaika reikia mokinti,absoliuciai visko mokinti,o jau elegesio taisykliu tai butiniausiai,as jau nekalbu apie skaityma,rasyma,spalvu pazinima.
 labai gerai kalbat
Donata444
2009 08 03, 14:56
Aisku negerai,kai vaikai musas.Maniske ismoko mustis is kitu,bet buna dienu,kad ji nesimusa,o buciuojasi  Pas mus aikstelei prie namo susirenka daug vaikuciu,tai visko buna.Bet stebina mamos,kurios sako,kad jei mano vaika musa,tai as nenoriu bendraut su jo mama  Negerai,kai musasi,bet kai buna kartais maniske uzkabina koki 4 metu berniuka,o tas iskarto lekia pas mama ir skundziasi.Nezinau,man tokie vaikai nepatinka  Aisku,jam irgi skauda,bet jau manau toks vaikas turi suprast,kazkaip pats apsigint,nesimust,bet kazkaip kitaip issisukt.Net nezinau As savo mergaitei stengiuos viska paaiskint ir tikrai nebegu nuo tokiu mamu,kuriu vaikai musas.Isaugs ir bus geri
Indriuks
2009 08 03, 15:26
Yra vienas psihologinis žaidimas (šiuo žaidimu su manimi pasidalino labai šauni mama, perskaičiusi straipsnįapie šią problemą), geriausiai jį būtų sužaisti mamytei su dukryte, (geriausiai be pašalinių). Mušeikos martais muša ir mamytes. Kai dukrytė muša mamytę, mamytei reikėtų duoti atgal (čia mane daug kas pamerks  ), po šio mamytės atkirčio dukrytė labai supyks ir mamytei trenks dar stipriau, o mamytei reikėtų nenusileisti ir vėl pakartoti... Šias "muštynes" reikėtų tęsti pagal aplinkybės, kiekvieną kartą suduodant stipriau. Žinoma vaikas susierzins ir pravirks, jam bus skaudu tiek fiziškai tiek emociškai. Tuomet, mamytė turi paklausti - Ar labai skauda dukryte? Vaikučiui atsakius, kad labai skauda, mamytė turi pasakyti, kad ir jai labai skauda ir šio negero žaidimo geriau nežaisti, niekada.... Pati tokią "terapiją" taikiau tik du kartus, man ji idealiai tiko. Tikiuosi daugiau neprireiks  [/quote] Zinau ir as ta "triuka",vyras bande, tik mums jis nesuveike . Veikiau atvirksciai-mazylis teti kandzioja daug dazniau nei mane.Laimei, musiskis bent svetimu nepuola. Drauges mergaite buvo nepataisoma museika,mama turejo ne savo,o kitus vaikus saugot, kad nuo jos nenukentetu.Patikekit, nesaldu moteriskei buvo.Labai pergyveno del darzelio,kaip ten bus... O darzelyje-visai kitas vaikas-sedi pati viena kamputyje,tyliai, ramiai zaidzia...
asmeryte
2009 08 03, 17:03
[quote=monyte,2009 08 02, 10:15]Nelabai noreciau sutikti su teiginiu,kad reikia islaukti.Manau,vaika reikia mokinti,absoliuciai visko mokinti,o jau elegesio taisykliu tai butiniausiai,as jau nekalbu apie skaityma,rasyma,spalvu pazinima. Zinoma,vaikas ismoktu ,gyvenimas ilgas... laiko yra.. ir pats,bet tai uztruks. Tai,kad mustis ar nesimusti taip pat reikia mokinti ir mokinti ne bla -bla bla,o pavyzdziu ,geru pavyzdziu. [/quote] as be abejo sutinku su jusu nuomone, kad reik vaika aukleti, jam aiskinti kas galima ko ne ir tt, nebuvo ne kartelio, kad mano vaikas pastume kita vaika, o as tik pasukiojau galva, ajajaj kaip negerai ir tuo viskas pasibaige. Be abejo, drausminau, sakiau, kad tai daryti negalima, kad kitam vaikuciui skauda ir taip toliau . Tiesiog, sakau, kad reik islaukt ta lakotarpi, nes jis yra laikinas, ir tas musimasis tikai visa laika nesites, noriu, pasakyt, kad cia ne jokia charakterio savybe, kuri bus visam gyvenimui, o tiesiog toks amziaus tarpsnis, kuris kaip atejo taip ir preis. As nesakau, kad nereikia vaiko aukleti. Vaika aukleti ir jam viska aiskinti tiesiog butina Papildyta:[/quote]nu patikekit ir as nebendrauciau su drauge kurios vaikas maniski musa [/quote] Na vat cia tai nezinau ar teisingai sakote, kad iskart reik nustot bendraut. Nustot bendraut reik tada, jai matai, kad ta drauge visiskai nedrausmina savo vaiko, juokiasi is to, ar ignoruoja tai. Taip be abejo, galbut geriau ir nebendraut, bet jai ta drauge stengiasi ir imasi visu priemoniu, kad tai nevyktu, tai nemanau, kad reik iskart nutraukt draugyste. Nes vaikai paauga ir situacija pasikeicia, tiesiog tokius vaikucius esancius salia reik istisai stebet ir laiku stabdyt
QUOTE(Donata444 @ 2009 08 03, 16:56) bet jau manau toks vaikas turi suprast,kazkaip pats apsigint,nesimust,bet kazkaip kitaip issisukt.Net nezinau As savo mergaitei stengiuos viska paaiskint ir tikrai nebegu nuo tokiu mamu,kuriu vaikai musas.Isaugs ir bus geri  nu kaip issisukt? nezinau tokio budo  arba skundiesi arba duodi atgal  va jus ir pati nezinot kaip  o kaip vaikui zinoti? QUOTE(asmeryte @ 2009 08 03, 19:03) Na vat cia tai nezinau ar teisingai sakote, kad iskart reik nustot bendraut. Nustot bendraut reik tada, jai matai, kad ta drauge visiskai nedrausmina savo vaiko, juokiasi is to, ar ignoruoja tai. Taip be abejo, galbut geriau ir nebendraut, bet jai ta drauge stengiasi ir imasi visu priemoniu, kad tai nevyktu, tai nemanau, kad reik iskart nutraukt draugyste. Nes vaikai paauga ir situacija pasikeicia, tiesiog tokius vaikucius esancius salia reik istisai stebet ir laiku stabdyt sutinku kad reikia amzinai stebeti vaikus jei musasi bet koks malonumas bendrauti jei matai kad tavo vaikas ten nenori eiti? nes ji skriaudzia? nezinau ....
Donata444
2009 08 04, 12:44
QUOTE(Liusii @ 2009 08 04, 02:52) nu kaip issisukt? nezinau tokio budo  arba skundiesi arba duodi atgal  va jus ir pati nezinot kaip  o kaip vaikui zinoti? sutinku kad reikia amzinai stebeti vaikus jei musasi bet koks malonumas bendrauti jei matai kad tavo vaikas ten nenori eiti? nes ji skriaudzia? nezinau .... Mano manymu kokiu 4 metu vaikas tikrai zino kaip apsigint  O tai ka Jus darytumet,jei darzelyje Jusu vaika musa,manau ir ten buna daznai tokiu situaciju,kai vaikai kazko nepasidalina
jolka23
2009 08 04, 15:44
Na jo su mušimais tai tikrai problema, bet manyčiau kantriai mokinant kad taip negalima turėtų išaugt  . Maniškis taip pat mušasi Ypač jei ko negauna tai yra neleidi eit kur nori ar neduodi kokio daikto. Žinoma kenčia labiausiai viresnysis, nes jis bando duot atgal, o mažylis galvoja, kad tai žaidimas, tai tik brolis nusisuka tada reik pribėgus kąst arba duot broliui. Bandom draust, bet nelabai kas gaunasi tai ir galvoju kad pastoviai primenant kad taip daryt negalima, išaugs
mano dukrai kelis menesius buvo tokia manija uzejusi. Ir stumdydavosi, ir uzvozdavo... Dabar jau elgiasi graziai. Jokiu drastisku priemoniu nesiemiau. Skaiciau daug info sia tema, ir isitikinau kad tai yra normalu. Juolab kad mazas vaikas nesuvokia kad kitam skauda. Padejo aiskinimai kad taip daryti negalima
asmeryte
2009 08 04, 18:08
QUOTE(Liusii @ 2009 08 04, 02:22) nu kaip issisukt? nezinau tokio budo  arba skundiesi arba duodi atgal  va jus ir pati nezinot kaip  o kaip vaikui zinoti? sutinku kad reikia amzinai stebeti vaikus jei musasi bet koks malonumas bendrauti jei matai kad tavo vaikas ten nenori eiti? nes ji skriaudzia? nezinau .... na kaip jau pats vaikas nenori, tai jau cia kitas reikalas, nereik jo prievartaut,bet jai tik mama nenori ir ta museika vaika iskart "nuraso" visikai nebendraujant ir nepaliekant jam progos isaugt ir pasitaisyt, tai jau tada negerai. Reik nepamirst, kad po keliu metu, ar net menesiu, situacija gali pasikeist. Gali but taip, kad jusu vakutis taps tuo "museika", o tas museika taps skriaudziamuoju. Tarp kitko zinau laba konkreciu pavyzdziu. Taip,kad nebukit mamos tokios jau kategoriskos siuo klausimu
Paukšte
2009 08 04, 21:32
Maniškis irgi kartais mėgsta užplot. Kartais kai supyksta, o kartais nei iš šio nei iš to. Dažniausiai sau trenkia per galva. Bet duoda ir man, ir į sieną, ir į lova, nu žodžiu, daiktus irgi muša. Dabar jau žino kad negalima muštis tai tik sutrenkęs puola apsikabint iš karto. Tipo atsiprašo. Bet jam taip nesąmoningai gal gaunasi Kiekvieną kartą subaram, bet girdėjau nuomonę kad reiktų ignoruot, nekreipt dėmesio. Man priimtiniau atrodo pamokyt kad negalima
QUOTE(Donata444 @ 2009 08 04, 14:44) O tai ka Jus darytumet,jei darzelyje Jusu vaika musa,manau ir ten buna daznai tokiu situaciju,kai vaikai kazko nepasidalina  zinau as tuos darzelius nes turiu dicki, kuriam jau 12 metu tai praejom mes viska - ir darzeli ir i mokykla einam, nu maniskis visiskai neagresyvus vaikas nuo mazens ir todel gal as tokia nuomone turiu nes mes buvom kitoj barikadu pusej  o jei susistumdo kai ko nors nepasidalina tai viskas aisku, bet kai prieina ir trenkia be priezasties tai ka as zinau QUOTE(asmeryte @ 2009 08 04, 20:08) Taip,kad nebukit mamos tokios jau kategoriskos siuo klausimu  nenoriu gincytis bet pastebejau kad taip kalba mamos kurios augina pirma vaikuti ir nelabai turi patirties  is museikos daznai isauga museika , deje...nu visiems aisku negali priatikyti vienodo stampo, bet daugeliu atveju tai tiesa.
Kristele
2009 08 04, 22:37
|
|