Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maitinančių krūtimi pokalbiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kristinita
blink.gif nešnekėk nesąmonių Aušryt blink.gif esi superinė mama console.gif jau vien, kad taip ilgai maitini krūtimi - esi verta didžiausios pagarbos...o dar kad mažyliai neramūs ir tu vistiek nemeti maitinimo-tai nuostabu iš viso 4u.gif džiaugiuosi, kad tokių mamų esama, kurioms vaikeliai labiau rūpi nei išvaizda ar geras miegas ar dar kažkas wub.gif man išėjus į darbą ir buvo pirmom savaitėm nelengva, bet dabar esu labai laiminga bigsmile.gif galiu už tuos kelis sutaupytus pinigėlius daugiau vaikeliui pripirkt visko, o taip ant mišinukų žiū, kad draugė nemažai išleidžia blink.gif 14lt. už vieną poką - nemaži pinigai sakyčiau blink.gif laikykis Aušryt aš su tavim 4u.gif
AusraR
QUOTE(kristinita @ 2009 04 20, 18:45)
blink.gif nešnekėk nesąmonių Aušryt blink.gif esi superinė mama console.gif jau vien, kad taip ilgai maitini krūtimi - esi verta didžiausios pagarbos...o dar kad mažyliai neramūs ir tu vistiek nemeti maitinimo-tai nuostabu iš viso 4u.gif džiaugiuosi, kad tokių mamų esama, kurioms vaikeliai labiau rūpi nei išvaizda ar geras miegas ar dar kažkas wub.gif man išėjus į darbą ir buvo pirmom savaitėm nelengva, bet dabar esu labai laiminga bigsmile.gif galiu už tuos kelis sutaupytus pinigėlius daugiau vaikeliui pripirkt visko, o taip ant mišinukų žiū, kad draugė nemažai išleidžia blink.gif 14lt. už vieną poką - nemaži pinigai sakyčiau blink.gif laikykis Aušryt aš su tavim 4u.gif
*

aciu uz palaikyma...
Juna08
Aušra, laikykis 4u.gif Tikiu, kad dabar viskas atrodo juodai juodai, bet tai laikina. Gal turi galimybę kur dieną ištrūkti, pravėdinti galvą? Tai nors kažkiek palengvintų situaciją... Jau nebeprisimenu, turit auklę dabar ar nebe...

Kristinita, miegokit kartu, jei tik abiems gerai ir nesuk galvos - nepastebėsi, kaip tuoj pradės vaikščiot, eit į mokyklą ir iš viso neleis net prisiliesti smile.gif Pats parodys, kai jau nebenorės.
zirzekle
Labos,
mamytes, reik skubios pagalbos, nezinau ka daryti g.gif . viena krutis nuo vakaro guzais nuejo.uzciuopiu kelis nemazo kiausinio guzus krutyje, skausmas beprotiskas, lipt sienom galima.bandziau masazuotis, nieko nepadeda, tada vyras masazavo, guzai lyg apmazejo bet nieko.bandziau su pientraukiu nusitraukti-vos 20ml pritraukiau.siaip ne taip uzmigau, o dabar pabudau is beprotisko skausmo, krutis kaip kamuolys, net pazasti plesia...kas tai, kokiu priemoniu imtis?matavausi temp-nera.ar kreiptis ryte pas gine, ar ka daryti...siaubingas skausmas....
aciu
kristinita
QUOTE(zirzekle @ 2009 04 21, 04:18)
Labos,
mamytes, reik skubios pagalbos, nezinau ka daryti g.gif . viena krutis nuo vakaro guzais nuejo.uzciuopiu kelis nemazo kiausinio guzus krutyje, skausmas beprotiskas, lipt sienom galima.bandziau masazuotis, nieko nepadeda, tada vyras masazavo, guzai lyg apmazejo bet nieko.bandziau su pientraukiu nusitraukti-vos 20ml pritraukiau.siaip ne taip uzmigau, o dabar pabudau is beprotisko skausmo, krutis kaip kamuolys, net pazasti plesia...kas tai, kokiu priemoniu imtis?matavausi temp-nera.ar kreiptis ryte pas gine, ar ka daryti...siaubingas skausmas....
aciu
*

o vaikui krūtį duodi?kai pačioj pradžioj man tai buvo-tai niekas apart vaikelio ir nepadėjo...bet padaviau jam žįsti ir praėjo...tiesa, dėjau labai dažnai prie krūties-tai pabandyk ir tu...gal tiesiog užlaikei pienelįir išsiurbus praeis? drinks_cheers.gif sėkmės 4u.gif
Agotė
QUOTE(zirzekle @ 2009 04 21, 03:18)
Labos,
aciu
*

Tuos guzus reikia išmasažuoti.....bet kai man buvo...pačiai ilgiau nei 5 min neleido....sako gali tik pakenkti...tada į namus atėjo nuostabi masažistė- akušerė.....davė oksitocino į nosį įsikišti ir po 15 min....ji l.gražiai atleido tuos guzus....
nežinau kokiam tu mieste gyveni kad galėtų tau pagelbėti....gal skambink konsultantėms- jos viską tau paaiškins

čia mamytės duodavo nr.....pažiūrėk gal rasi šiose temelėse....gaila, kad aš neišsisaugojau......

dar paskaityk čia
http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.60

jei ką, kad ir čia skambink ir kreipkis......o gal būt su kūdikėlio pagalba pavyks tuos guzus įveikti....
Jura_j
QUOTE(zirzekle @ 2009 04 21, 04:18)
Labos,
aciu
*

Su pirmaja turejau guziuka, tai vyras ismasazavo, nutraukem tada pienuko, kiek pavyko ir maitinau dukrele is tos kruties. Tik taip ir pavyko ta guziuka "isvaikscioti". Bet po masazo, tai atsimenu net silpna buvo kaip skaudejo.. doh.gif
meid
Sveikos mamos, ką tik parsivežėm savo lelytę namo ir esam nusiteikę maitintis tik mamos pienuku. Ir jau iškilo toks klausimukas.Kaip reikia elgtis su vaikiuko atrūginimu po maitinimo? Bevalgydamas mažiukas dažniausiai užmiega ir jeigu paimam panešioti, tada prabunda, kadangi soskes nenaudojam, po panešiojimo, kad vėl užmigtų neretai vėl prireikia papuko. Man kažkaip gaila vaikiuką žadinti, todėl ne visada pavalgydinus atrūginu, bet kai šiandien vaikas atpylė net pro nosytę nejuokais išsigandau. Tai ar jūs visada po maitinimo leliukus atrūginat?
Ateik
QUOTE(meid @ 2009 04 21, 16:25)
Tai ar jūs visada po maitinimo leliukus atrūginat?
*

Tikrai ne visada. Aš ant šoniuko guldydavau ir tiek. Miegančių atsirūgti nesu kėlusi niekad.

AusraR, kaip tavo mažiukai jaučiasi?
Agotė
QUOTE(meid @ 2009 04 21, 15:25)
Sveikos mamos, ką tik parsivežėm savo lelytę namo ir esam nusiteikę maitintis tik mamos pienuku. Ir jau iškilo toks klausimukas.Kaip reikia elgtis su vaikiuko atrūginimu po maitinimo? Bevalgydamas mažiukas dažniausiai užmiega ir jeigu paimam panešioti, tada prabunda, kadangi soskes nenaudojam, po panešiojimo, kad vėl užmigtų neretai vėl prireikia papuko. Man kažkaip gaila vaikiuką žadinti, todėl ne visada pavalgydinus atrūginu, bet kai šiandien vaikas atpylė net pro nosytę nejuokais išsigandau. Tai ar jūs visada po maitinimo leliukus atrūginat?
*

oi visaip...ir keldavau ir ne......šiaip kai diegliukai prasidėjo....tai ir per patį maitinimą keldavau atsirūgti....paskui vėl prie papulio....

šiaip taisyklių nėra....žiūrėkit kaip jums geriau...jei ramiai užmiega tegu miega....
Vaidosee
Sveikos merginos 4u.gif ,vis uzsukdavau pasiskaityti,patarimu paiekoti ir galiu drasiai pasakyti,kad butent jusu forumas man padejo taip ilgai ismaityti dukryte,esu begalo dekinga visoms mamytems,kurios pasisake sioje ir panasiuose temose 4u.gif
O as norejau papasakoti,siandien dienos istorija,buvau pas neurologe ir iskarto perspejau,kad maitinu,del vaistu paskyrimo,zodziu gydytoja padare labai nustebusi veida,paskui sako,o gal jau laikas butu baigti blink.gif ,juk ji dideli,kam cia vargti blink.gif ,net jos sesele akis isverte,sako tai gerai,kad maitina ir puole mane girti,o daktare priesingai,taip 15 min diskutavom ir as likau prie savo nuomones,kad vargo nematau,jauciu tik malonuma,o kai nenores pati parodys mirksiukas.gif
AusraR
QUOTE(Emilė @ 2009 04 21, 16:30)
AusraR, kaip tavo mažiukai jaučiasi?
*

nu znok ar prastai...viduriuoja baisiai ir beveik nieko nevalgo be MP... verysad.gif
Panelė_Monika*
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 18:54)
nu znok ar prastai...viduriuoja baisiai ir beveik nieko nevalgo be MP... verysad.gif
*

Vargšiukai unsure.gif Sveikit 4u.gif
kristinita
QUOTE(Vaidosee @ 2009 04 21, 17:34)
Sveikos merginos  4u.gif ,vis uzsukdavau pasiskaityti,patarimu paiekoti ir galiu drasiai pasakyti,kad butent jusu forumas man padejo taip ilgai ismaityti dukryte,esu begalo dekinga visoms mamytems,kurios pasisake sioje ir panasiuose temose  4u.gif
O as norejau papasakoti,siandien dienos istorija,buvau pas neurologe ir iskarto perspejau,kad maitinu,del vaistu paskyrimo,zodziu gydytoja padare labai nustebusi veida,paskui sako,o gal jau laikas butu baigti  blink.gif ,juk ji dideli,kam cia vargti  blink.gif ,net jos sesele akis isverte,sako tai gerai,kad maitina ir puole mane girti,o daktare priesingai,taip 15 min diskutavom ir as likau prie savo nuomones,kad vargo nematau,jauciu tik malonuma,o kai nenores pati parodys mirksiukas.gif
*

šaunuolė tu bigsmile.gif neklausyk tų daktarių 4u.gif bet tos daktarės tai mane su kiekviena diena stebina unsure.gif galėtų galų gale susiprotėt, kad mūsų teisė rinktis, kada nutraukt, kada ne...man ir su vyru keistai pasirodė, kai pareiškė, kad neišmaitinsiu savo pienu nė 3 mėn. dirbdama blink.gif va jau penktas eina ir maitinu...ir nežadu nieko keist blush2.gif ir nedingo tas pienas, nors pagal jų prognozes turėjo dingt...nežinau ką daryčiau jei grįžus iš po darbo neturėčiau to artumo su vaiku verysad.gif nes ir vaiko pasiilgsti ir žindymas atpalaiduoja be galo...taip smagu ir gera wub.gif

o dėl atrūginimo-tai aš ir nežadindavau savo lėlytės ir tik retkarčiais atrūgindavau...mano mažius daug neatpylinėjo-tai problemos kaip ir nebuvo wub.gif
zirzekle
aciu mamytes uz patarimus. zinokit paryciais ir su kita krutim tap pat buvo pasidare,maniau isprotesiu...masazas nepadejo, ir vyras visaip masazavo, bet man tik rekt norejos is skausmo...pasizadinau vaika ir per prievarta beveik papukus kisau...iszindo viska ir tfu tfu tfu...nebera tu guziuku.tikiuosi nebepasikartos, menkas malonumas verysad.gif
AusraR
klausykit, ar kas susidures su NOro virusu? mano viakams vis nepraeina...o jau savaite kaip serga.....gal dar kam taip buvo?
Double Latte
Zirzekle,
teisingai padarei - šaunuolė 4u.gif Visus guzus geriausiai vaikiukui kišti kišti - lai pasidarbuoja ir mamytės labui.
O dabar truputį pasisaugok - po pasiguzavimų krūtinė gali būti jautresnė. Apsirenk gerai, akd neperpūstų kur tokiais permainingais orais, ir jei tik jausi - duok dažnai mažiukui žįsti, nedarykit didelių pertraukų.
Sėkmės 4u.gif

AušraR,
nugi dar truputį - laikykis. Praeis šitas periodas, bus lengviau. Biškiuką sustiprės mažiai - atitrūksi, sugalvosim kaip Tau ūpą pakelti 4u.gif
O dėl savo jausmų - tikrai neriek jausti kaltės, visa tai normalu. Tu taip pat esi žmogus ir sunkiais periodais visos emocijos suprantamos.

Aš pati irgi kol vienoj knygoj neperskaičiau - jaučiau gėdą ir kaltę, kaip kokia nesuper duper tobula ir 100proc. teisinga mama verysad.gif Bet pasirodo, normalu ir suprantama, jog norisi turėti teisę į savo kūna ir nors trupinėlį SAVO nepertraukiamo laiko kasdien.... Deja, bet dažnu atveju mamos įdarbinimo kontraktas to nenumato tongue.gif

Krisitinita,
dar pasikartosiu - vis žaviuosi, kaip Jūs puikiai laikotės. thumbup.gif Pagarba.

O aš pasipasakočiau, kokį patyrimą apturėjau per šias šventes, bet kad doh.gif doh.gif doh.gif
nugi būt juokinga, jei nebūt graudu cool.gif
Night
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 20:08)
klausykit, ar kas susidures su NOro virusu? mano viakams vis nepraeina...o jau savaite kaip serga.....gal dar kam taip buvo?
*

Maniškė prasirgo prieš mėnesį, bet ligoninėj tuo metu gulėjom (dėl kitos priežasties), tai lašelinių kartais pastatydavo. Viduriavo gal kokias 5 dienas, ne daugiau.
AusraR
kad man zinok jau baisu...jei nieko nevalgo tik MP ir svoris krenta akyse....tokie lyg ir linksmi, bet viska daro kaip suletintam filme..gulineja vis...jau savaite kaip serga ir vis viduriuoja stipriai....vakar lyg jau buvo geriau, siandien vel...vakar jau net valge....
kristinita
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 04 21, 20:10)
Zirzekle,
teisingai padarei - šaunuolė  4u.gif Visus guzus geriausiai vaikiukui kišti kišti - lai pasidarbuoja ir mamytės labui.
O dabar truputį pasisaugok - po pasiguzavimų krūtinė gali būti jautresnė. Apsirenk gerai, akd neperpūstų kur tokiais permainingais orais, ir jei tik jausi - duok dažnai mažiukui žįsti, nedarykit didelių pertraukų.
Sėkmės  4u.gif

AušraR,
nugi dar truputį - laikykis. Praeis šitas periodas, bus lengviau. Biškiuką sustiprės mažiai - atitrūksi, sugalvosim kaip Tau ūpą pakelti 4u.gif
O dėl savo jausmų - tikrai neriek jausti kaltės, visa tai normalu. Tu taip pat esi žmogus ir sunkiais periodais visos emocijos suprantamos.

Aš pati irgi kol vienoj knygoj neperskaičiau - jaučiau gėdą ir kaltę, kaip kokia nesuper duper tobula ir 100proc. teisinga mama  verysad.gif Bet pasirodo, normalu ir suprantama, jog norisi turėti teisę į savo kūna ir nors trupinėlį SAVO nepertraukiamo laiko kasdien.... Deja, bet dažnu atveju mamos įdarbinimo kontraktas to nenumato  tongue.gif

Krisitinita,
dar pasikartosiu - vis žaviuosi, kaip Jūs puikiai laikotės. thumbup.gif Pagarba.

O aš pasipasakočiau, kokį patyrimą apturėjau per šias šventes, bet kad  doh.gif  doh.gif  doh.gif
nugi būt juokinga, jei nebūt graudu cool.gif
*

tai papasakok 4u.gif labai įdomu bigsmile.gif suintrigavai ax.gif

AusraR, kreipkis gal dar kartą pas daktarę unsure.gif nenoriu gąsdint, bet man kažkaip baisia atrodo tas svorio kritimas ir vangumas vaikelių unsure.gif nežinau to noro viruso, bet kodėl daktarai nieko nedaro nesuprantu, nes per savaite manau pagerėt bent jau tikrai turėtų unsure.gif
Double Latte
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 20:08)
*

O jie tik viduriuoja? ar ir vemia?
O kaip savijauta - skysčius geria? guvūs ar apatiški, irzlūs, kaip miega?

man pavyko rasti visai informatyvų inf. biuletenį apie enterovirusus:
žarnyno virusai

O jei nustojo vemti, geria ir tik trydalioja dabar - tai gal ir gali būt savaitė.
Bet šiaip - žiūrėčiau, kokia bendra savijauta vaikų 4u.gif
Night
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 20:12)
kad man zinok jau baisu...jei nieko nevalgo tik MP ir svoris krenta akyse....tokie lyg ir linksmi, bet viska daro kaip suletintam filme..gulineja vis...jau savaite kaip serga ir vis viduriuoja stipriai....vakar lyg jau buvo geriau, siandien vel...vakar jau net valge....
*

Jūs jau lyg buvote ligoninėj, ania? Tai kaip čia jus išleido nepasveikusius? g.gif
Aš rgi matyt žiūrėčiau bendrą vaiko savijautą ir spręsčiau ar nevažiuot vėl pas gydytojus.
AusraR
QUOTE(Night @ 2009 04 21, 20:31)
Jūs jau lyg buvote ligoninėj, ania? Tai kaip čia jus išleido nepasveikusius?  g.gif
Aš rgi matyt žiūrėčiau bendrą vaiko savijautą ir spręsčiau ar nevažiuot vėl pas gydytojus.
*

buvom, matai, lasiniu jiem nebelasina, tai issiprasem namo, nes ten neimanomos salygos, nei uzpakali nuplaut nei pamiegot. As pradejau kritineti jau...nes penkias paras beveik be miego buvau....bo lova siaura, kieta ir per trumpa....
o bjauriausia tai kad MB viskas dzin, sakau gal gydytojai parodyt, sako nereikia, o kam. nu zodziu, esu visiskai viena, pasimetus ir issigandus....
Agotė
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 19:12)
*

vaje... unsure.gif ....
gal sm kur nors rastum info apie šį virusą.......
bet dar gerai, kad jie mp turi tokioj situacijoj...
laikykis 4u.gif
kristinita
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 21:23)
buvom, matai, lasiniu jiem nebelasina, tai issiprasem namo, nes ten neimanomos salygos, nei uzpakali nuplaut nei pamiegot. As pradejau kritineti jau...nes penkias paras beveik be miego buvau....bo lova siaura, kieta ir per trumpa....
o bjauriausia tai kad MB viskas dzin, sakau gal gydytojai parodyt, sako nereikia, o kam. nu zodziu, esu visiskai viena, pasimetus ir issigandus....
*

siaubas verysad.gif laikykis console.gif nepyk, bet tavo MB reiktų biski gun_bandana.gif
Agotė
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 20:23)
....
*

liūdna, kad taip.....o mamytė tavo gal gali padėti, ar dar kas iš artimųjų....

o TB... box.gif
AusraR
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 04 21, 20:18)
O jie tik viduriuoja? ar ir vemia?
O kaip savijauta - skysčius geria? guvūs ar apatiški, irzlūs, kaip miega?

man pavyko rasti visai informatyvų inf. biuletenį apie enterovirusus:
žarnyno virusai

O jei nustojo vemti, geria ir tik trydalioja dabar - tai gal ir gali būt savaitė.
Bet šiaip - žiūrėčiau, kokia bendra savijauta vaikų  4u.gif
*

tik viduriuoja, mazdaug 6-7 kartus per diena, gausiai. Ismatos jau tokia kosele, ebt skysta labai. Skyscius geria, buna lir linksmi, bet sakau, tokie kaip suletinti....irzloki tokia, bet kai zaidzia buna ir juokiasi, guvumu to nepavadinciau.....Miega diena gerai, nakti tragiskai, keliasi po kokiu 15 kartu kiekvienas, tai as vartausi nuo sono ant sono ir papuli duodu.
O savijauta mane neramina, nes svoris krenta....
Agotė
QUOTE(Vaidosee @ 2009 04 21, 16:34)
,zodziu gydytoja padare labai nustebusi veida,paskui sako,o gal jau laikas butu baigti  blink.gif ,juk ji dideli,kam cia vargti  blink.gif
*

ech tos gydytojos...nu apie mp visai neišmano doh.gif
AusraR
QUOTE(Agotė @ 2009 04 21, 21:34)
liūdna, kad taip.....o mamytė tavo gal gali padėti, ar dar kas iš artimųjų....

o TB... box.gif
*

negali, labai gi dirba matote...be to viena nakti pabuvo pas mus, kai as ligoninej tik su Nojum gulejau, Arijus namie su teciu buvo. Tai ji teko pasupt gerokai, nes uzsinorejo MP ir blogai miegojo, tai paskui kita diena visiems apsiskunde (net mano auklei) kaip ji darbe nualpo doh.gif doh.gif nu gal ir nualpo, bet kazkodel as netikiu kad nuo vienos nemiegotos nakties taip jau imi ir alpsti....as irgi beiveik alpstu, bet zinau kad negaliu alpt ir nenuaplstu.
Agotė
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 20:38)
negali, labai gi dirba matote...be to viena nakti pabuvo pas mus, kai as ligoninej tik su Nojum gulejau, Arijus namie su teciu buvo. Tai ji teko pasupt gerokai, nes uzsinorejo MP ir blogai miegojo, tai paskui kita diena visiems apsiskunde (net mano auklei) kaip ji darbe nualpo  doh.gif  doh.gif nu gal ir nualpo, bet kazkodel as netikiu kad nuo vienos nemiegotos nakties taip jau imi ir alpsti....as irgi beiveik alpstu, bet zinau kad negaliu alpt ir nenuaplstu.
*

blink.gif ...ocho...lepi mamytė....
nu tai belieka tau didvyrei mamytei likt l.stipriai ir kantriai.....nors juk taip norisi į kažką atsiremti
AusraR
QUOTE(Agotė @ 2009 04 21, 21:46)
blink.gif ...ocho...lepi mamytė....
nu tai belieka tau didvyrei mamytei likt l.stipriai ir kantriai.....nors juk taip norisi į kažką atsiremti
*

na gal ne is lepuo bet is principu kazkokiu.....nes mato kad tevelis neypac linkes padeti, tai ji kaip ir skaito kad tai jo pareiga turetu buti. O tevelis padeda, negaliu sakyt, bet kad tos pagalbos reikia be galo daug.....man zinok baisiausia kad as pati atlaikyciau fiziskai...moraliskai tai jau kai nors....kazkokios atramos is artimuju jau nebesitikiu, kazkaip susitaikiau, moraline parama gaunu cia ir uztenka, tegu bent fiziskai padeda....dabar dar nusprendziau ieskoti naujos aukles, nes is sitos jokios naudos ner...nei valgyt gamint moka, nei su vaikais galiu ja palikt ramiai nei namus normaliai patvarko....isliadau siandine su vaikais, liepiau apklot rankytes (nes su pirstinem nebuna jie, nusikrato meistriskai) o kai atsibus iskarto vaziuot namo, nes susals (atsibude nenori ir po kaldryte rankyciu laikyti) nu tai ka, grizo visi ledinem rankom doh.gif jei nebesirgtu tai imciau ir atleisciau jau nuo rytojaus, bet dabar neturiu ka daryt...vis dar siokia tokia pagalba....nes viena namie ju nepamigdyciau, o i lauka tampyt abu ir vaiksciot po 5 val per diena neistverciau tikrai.....
Agotė
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 21:04)
na gal ne is lepuo bet is principu kazkokiu.....nes mato kad tevelis neypac linkes padeti, tai ji kaip ir skaito kad tai jo pareiga turetu buti. O tevelis padeda, negaliu sakyt, bet kad tos pagalbos reikia be galo daug.....man zinok baisiausia kad as pati atlaikyciau fiziskai...moraliskai tai jau kai nors....kazkokios atramos is artimuju jau nebesitikiu, kazkaip susitaikiau, moraline parama gaunu cia ir uztenka, tegu bent fiziskai padeda....dabar dar nusprendziau ieskoti naujos aukles, nes is sitos jokios naudos ner...nei valgyt gamint moka, nei su vaikais galiu ja palikt ramiai nei namus normaliai patvarko....isliadau siandine su vaikais, liepiau apklot rankytes (nes su pirstinem nebuna jie, nusikrato meistriskai) o kai atsibus iskarto vaziuot namo, nes susals (atsibude nenori ir po kaldryte rankyciu laikyti) nu tai ka, grizo visi ledinem rankom  doh.gif jei nebesirgtu tai imciau ir atleisciau jau nuo rytojaus, bet dabar neturiu ka daryt...vis dar siokia tokia pagalba....nes viena namie ju nepamigdyciau, o i lauka tampyt abu ir vaiksciot po 5 val per diena neistverciau tikrai.....
*

aišku.....bet vistiek kokie čia gali būt principai kai dukrai be proto sunku....

o vyras tai ne tik padėt turėtų bet per pusė dalintis visais rūpesčiais ir atsakomybe...nemigo naktim ir t.t...

o dėl auklės- tai beabėjo ieškok kitos...tik turbūt nelengva rasti g.gif

na tikrai sunku...o ypač kai abu serga unsure.gif
AusraR
QUOTE(Agotė @ 2009 04 21, 22:17)
aišku.....bet vistiek kokie čia gali būt principai kai dukrai be proto sunku....

o vyras tai ne tik padėt turėtų bet per pusė dalintis visais rūpesčiais ir atsakomybe...nemigo naktim ir t.t...

o dėl auklės- tai beabėjo ieškok kitos...tik turbūt nelengva rasti g.gif

na tikrai sunku...o ypač kai abu serga unsure.gif
*

na, kartais principai svarbiau....uztat ir bijau ka man kas nenutiktu, nes taa tai jau neisivaizuoju kas vaikais pasirupins....mamai ataskaitos ir buhalterija svarbiau....bet taip buvo visa gyvenima, pirma darbas, vaikas pasku. Taip buvo ir su manim ir dabar tesiasi...ai, ka cia sneket..yra kaip yra...reik kazkaip susiimt....
kristinita
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 22:48)
na, kartais principai svarbiau....uztat ir bijau ka man kas nenutiktu, nes taa tai jau neisivaizuoju kas vaikais pasirupins....mamai ataskaitos ir buhalterija svarbiau....bet taip buvo visa gyvenima, pirma darbas, vaikas pasku. Taip buvo ir su manim ir dabar tesiasi...ai, ka cia sneket..yra kaip yra...reik kazkaip susiimt....
*

nežinau, ką daryčiau jei mano MB būtų abejingas verysad.gif labai padeda ir rūpinasi mažyliu...kartais pagalvoju ar nebus taip, kad vaikas manes nemylės, kad aš jį tokį mažą palikau ir darban išėjau unsure.gif jau dabar aplinka pakankamai skeptiškai vertina...o kaži kaip vaikas žiūrės į visa tai...
AusraR
QUOTE(kristinita @ 2009 04 22, 06:36)
nežinau, ką daryčiau jei mano MB būtų abejingas verysad.gif labai padeda ir rūpinasi mažyliu...kartais pagalvoju ar nebus taip, kad vaikas manes nemylės, kad aš jį tokį mažą palikau ir darban išėjau unsure.gif jau dabar aplinka pakankamai skeptiškai vertina...o kaži kaip vaikas žiūrės į visa tai...
*

man atrodo svarbu nepalikti ilgam, o tu juk kasdien grizti. Mane mana nuo metuku paliko mociutei, tavazinedavo tik savaitgaliais. Vertinu skeptiskai sita jos zingsni. Dabr ji troksta kazkokio rysio su manim, o jo ner.
tiesiog mamytė
QUOTE(AusraR @ 2009 04 22, 00:48)
*

kaip suprantu tave, tikrai. As labai tikejausi pagalbos is savo mamos kai pirmaja auginau... nulis. Dabar galvoju kai gyvenam ant to pacio kiemo tai gal dabar bus kitaip, kur tau schmoll.gif . Ateina nebent dar pasiskusti kaip spaudimas sokineja ar ka skauda....bet kaip stoja su kaimynka plepet, tai nieko neskauda biggrin.gif . O kad man sunku...tai niekam neidomu. Kartais net neatitraukiu miegamam uzuolaidu, tada ... neateina. Mano mazytei auga virsutiniai dantys, kazkas baisaus... diena tik prie papo pasnaudzia (2 kart), kita laika turiu visada su ja buti, nesioti, vaiksciodinti... nakti kas 1-2 keliasi, kartais net neuzmiegu. O per Velykas dar susirgo. Pirmadieni issikvieciau gydytoja (labai gera, tokie buvo apie ja atsiliepimai), nu ka: dantys, slogyte, gerklyte paraudus, kadangi neeme kruties, o reke, tai ir ausys. Prirase vaistu ir isvaziavo. Ilasinau i ausis lasiuku vistiek rekia, paziuriu ausys raudonos (alergija), as vel kreipiuosi, o ji: lasinkit vistiek ir ant nakties ketvertuka tavegyl duokit. Ausytes net sutino, vaikas dar labiau rekia, o as viena...Pagalbos neturiu verysad.gif . MB atejo ir sako gal jai su nervais? Kaip uzsiutau...ne tas zodis, vaikas rekia is skausmo, o jis... Taip atejo antradienis, nusivezem i privatu LOR kabineta, ausys butu tvarkoj, bet nuo tu lasiuku viduj dermatitas gavosi. Pasijauciau tikra kvaisa, o gydytojas dar sako: kita karta pati negydykit, bet as klausiau ne savo nuojautos, o geros gydytojos doh.gif . Gal keturias dienas tik miegodama paciulpdavo,o taip vis reke, tikrai svorio nukrito. Bet jau vakar lyg lyg.
Pasveiks vaikiukai ir viskas bus gerai. Del savo ramumo gal reiktu pasitarti su kokia gydytoja, bet pirmiausia mamos nuojauta. Pas tave du, zaviuosi tavim AusraR, nes as neatlaikyciau. Sveikit 4u.gif
Agotė
Oi mamytės.....kokios jūs šaunuolės...laikykitės... 4u.gif

Aš galvoju , kad mano mama tai savo gyvenimo visai negyvena....tik mūsų dukrų...po darbo atsistojus pavalgo ir lekia....dabar pas sesę, nes jos vyras sunkiai susirgo...o pas ją leliukas ir dar dukrytė...tai padeda nupraust suguldyt....jei nemiega - tai lieka pusė nanktelės -tada perima estafetę sesuo...o dar ir mane išleidžia į repeticijas....nu žodžiu po darbo...laksto tai pas vieną tai pas kitą....aukojasi labai...kartais net gaila būna.....norisi sakyt, kad pailsėtų....bet kad mums l.reikalinga...

Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 21:48)
*

nu kaip šiandien ...kaip vaikučiai

žinai, pagalvojau....kaip bus smagu kai sūneliai paaugs....abu iškarto bigsmile.gif ...būsi atvargus dvigubai...bet jau tada ir džiaugsmas dvigubas....o ryšys pas jus visada glaudus bus....juk šitiek glaudi ir maitini savo dvynukus wub.gif
AusraR
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 04 22, 12:06)
Pasveiks vaikiukai ir viskas bus gerai. Del savo ramumo gal reiktu pasitarti su kokia gydytoja, bet pirmiausia mamos nuojauta. Pas tave du, zaviuosi tavim AusraR, nes as neatlaikyciau. Sveikit 4u.gif
*

o kur tu dingtum, atlaikytum....kai zinai kad ner iseities, kazkaip atsiranda tu jegu, nros jau jau atrodo viskas, paskutines atidavei.... maniskiai tai isvis naktim prastai miega...keliasi kas 15-30 min, kartais dazniau....na taip jau trecia naktis, pilvukus jiems pucia....na as turiu auklyte, padeda kazkiek, diena su vaikais i lauka iseina, tai as nusnaudziu biskiuka...bet tai nebekompensuoja nes nakti isvis nemiegojau.....nu nieko, svarbu tik kad jie pasveiktu, mes jau kaip nors. Ane mirksiukas.gif Laikykimes, sveikatytes ir jums!!
Papildyta:
QUOTE(Agotė @ 2009 04 22, 12:23)

nu kaip šiandien ...kaip vaikučiai

na isleidau i lauka tai tik vienakart kakino ryte, bet kad nevalgo....na gal prades....
o mano mama irgi padeda, netgi nemazai sakyciau...bet kad ta jos pagalba tokia....ji aukojasi, bet net nezinau kaip paaiskinti.....na jeigu nakti pasupo vaika o kita diena skundziasi kad nualpo darbe tai kaip man jaustis....matai aukotis cia neuztenka, reikia dar ir save mylet ir priziuret...o ji, zinodama kad turi padidinta kraujospudi - kas ryta geria kava doh.gif nu ir tt ir pan. Man toks jausmas kad specialiai ligoni is saves padare, kad visi gailetu...ai nu zodziu...ka cia sneket.....
Agotė
QUOTE(AusraR @ 2009 04 22, 11:34)

na isleidau i lauka tai tik vienakart kakino ryte, bet kad nevalgo....na gal prades....
o mano mama irgi padeda, netgi nemazai sakyciau...bet kad ta jos pagalba tokia....ji aukojasi, bet net nezinau kaip paaiskinti.....na jeigu nakti pasupo vaika o kita diena skundziasi kad nualpo darbe tai kaip man jaustis....matai aukotis cia neuztenka, reikia dar ir save mylet ir priziuret...o ji, zinodama kad turi padidinta kraujospudi - kas ryta geria kava  doh.gif nu ir tt ir pan. Man toks jausmas kad specialiai ligoni is saves padare, kad visi gailetu...ai nu zodziu...ka cia sneket.....
*

viskas aišku 4u.gif ....

o rytoj jau jums mėnesiadienis bigsmile.gif ......
Ateik
QUOTE(AusraR @ 2009 04 21, 18:54)
*

Mano kleckam teip buvo rudenį. Tik jie beveik neviduriavo, o vėmė geras penkias paras. Nieko be MP neėmė, silpo akyse. Tik nei gydytojam rodžiau, nei kur vežiau. Žinojau, kad bus gerai. Kažkaip man vaikų ligos tik pasitikėjimo savim ir kažkokio aiškumo kaip elgtis priduoda. Gal dar ir tai veikia, kad dvynukai ne pirmi vaikai... Ai, tuo metu gi mano dičkis Klinikų reanimacijoj gulėjo... Nesinori prisimint...

Bet kiek skaitau, taviškiam nėr baisiai blogai - jie ir geria, ir nerėkia. O svoris gi ir turi krist tokiu atveju. Tik kad su tais pagalbininkais tokiais tai ne pyragai tau... Gal net geriau jokių tada... g.gif
AusraR
QUOTE(Emilė @ 2009 04 22, 14:07)
Mano kleckam teip buvo rudenį. Tik jie beveik neviduriavo, o vėmė geras penkias paras. Nieko be MP neėmė, silpo akyse. Tik nei gydytojam rodžiau, nei kur vežiau. Žinojau, kad bus gerai. Kažkaip man vaikų ligos tik pasitikėjimo savim ir kažkokio aiškumo kaip elgtis priduoda. Gal dar ir tai veikia, kad dvynukai ne pirmi vaikai... Ai, tuo metu gi mano dičkis Klinikų reanimacijoj gulėjo... Nesinori prisimint...

Bet kiek skaitau, taviškiam nėr baisiai blogai - jie ir geria, ir nerėkia. O svoris gi ir turi krist tokiu atveju. Tik kad su tais pagalbininkais tokiais tai ne pyragai tau... Gal net geriau jokių tada...  g.gif
*

nu zinai, kai mums pirmas kartas tai man jau atrodo kad baisiai blogai...bet gal ir ner taip jau blogai, neturiu su kuo lygint...siandien viriau sriuba tai valge. Nes koses nevalgo, o musu sriuba vakar valge, tai sugalvojau siandien jiems sriubos isvirti, tokia tirsta padariau, nu ir valge thumbup.gif nedaug, bet valge. Ir kaku dare siandien tik po du kartus dar thumbup.gif
Ateik
QUOTE(AusraR @ 2009 04 22, 14:17)
nu zinai, kai mums pirmas kartas tai man jau atrodo kad baisiai blogai...bet gal ir ner taip jau blogai, neturiu su kuo lygint...siandien viriau sriuba tai valge. Nes koses nevalgo, o musu sriuba vakar valge, tai sugalvojau siandien jiems sriubos isvirti, tokia tirsta padariau, nu ir valge  thumbup.gif nedaug, bet valge. Ir kaku dare siandien tik po du kartus dar  thumbup.gif
*

Viskas būna pirmą kartą. wink.gif Mano didieji irgi taip nėr vėmę niekad, o šitie va gavo. doh.gif
Panašu, kad gyveniams gerėja ir pas jus. thumbup.gif Labai džiaugiuos. biggrin.gif
celee
laba diena 4u.gif norejau paklausti kaip atpazint kad vaikui per mazai pienuko? g.gif mano mazylei 3 savaites, bet nzn kas darosi, ji kokias 3 val nenori paleist papo g.gif tai zinda tai pasidairo, tai vel zinda...as nesuprantu gal ten to pieno per mazai..iki siol uztekom ir nereikdavo nei 20 min maitint kai vaikas jau miegodavo... g.gif atrodo kad turetu uztekt, nes maitinant uzsidedu antspeni o kai vaikas uzmiega istraukus antspenyje dar randu pieno kurio vaikas jau nebenuryja... unsure.gif pacioje pradzioje negalejau nei susitvarkyt su pieno begimu, visad slapia budavau o db staiga nustojo begt... unsure.gif
Alabama
QUOTE(celee @ 2009 04 22, 15:25)
laba diena 4u.gif  norejau paklausti kaip atpazint kad vaikui per mazai pienuko? g.gif  mano mazylei 3 savaites, bet nzn kas darosi, ji kokias 3 val nenori paleist papo g.gif  tai zinda tai pasidairo, tai vel zinda...as nesuprantu gal ten to pieno per mazai..iki siol uztekom ir nereikdavo nei 20 min maitint kai vaikas jau miegodavo... g.gif  atrodo kad turetu uztekt, nes maitinant uzsidedu antspeni o kai vaikas uzmiega istraukus antspenyje dar randu pieno kurio vaikas jau nebenuryja... unsure.gif  pacioje pradzioje negalejau nei susitvarkyt su pieno begimu, visad slapia budavau o db staiga nustojo begt... unsure.gif
*

Turbut dukrytei augimo suolis, todel valgo daugiau.Neissigask, tegu valgo kiek ji nori, per kelias dienas pieno pagauses.Cia viskas gerai.
kristinita
QUOTE(celee @ 2009 04 22, 15:25)
laba diena 4u.gif  norejau paklausti kaip atpazint kad vaikui per mazai pienuko? g.gif  mano mazylei 3 savaites, bet nzn kas darosi, ji kokias 3 val nenori paleist papo g.gif  tai zinda tai pasidairo, tai vel zinda...as nesuprantu gal ten to pieno per mazai..iki siol uztekom ir nereikdavo nei 20 min maitint kai vaikas jau miegodavo... g.gif  atrodo kad turetu uztekt, nes maitinant uzsidedu antspeni o kai vaikas uzmiega istraukus antspenyje dar randu pieno kurio vaikas jau nebenuryja... unsure.gif  pacioje pradzioje negalejau nei susitvarkyt su pieno begimu, visad slapia budavau o db staiga nustojo begt... unsure.gif
*

atsimenu to paties klausiau, kai mano mažiui tiek laiko buvo lotuliukas.gif tikriausiai čia augimo šuolis bus...maniškis ir iki 2mėn. taip be perstojo valgė, o po to susireguliavo daug maž smile.gif o gal tiesiog aš pripratau blush2.gif
AusraR
o as tai zinokit jauciu meciau miegoti smile.gif paskutines kokias astuonias naktis miegu po dvi-tris valandas (na cia tiek susidaro mazdaug su visais keliojimaisis) ir diena nusnustu apie valanda. Pirmas dvi dienas buvo katastrofiskai sunku, o va vakar ir siandien jau jauciuosi visai gerai lotuliukas.gif
Ateik
Nemiegojimo narkomanė. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Sauliukas:)
paskaitinėjau čia - visos su savo problemom. Šaunuolės, kad laikomės, nepasiduodam. Va, po balionėlį 4u.gif
noriu ir aš čia įsiliet. Mums trečia savaičiukė tik prasidėjo, visą nėštumą įtikinėjau save, kad maitinsiu ir pienuko užteks. Matinu, bet mažyliukė svorio per mažai priaugus verysad.gif .. o a ir nesinervit stengiuos, ir kmynų arbatą su pienu geriu.. tik pavalgyt ne visada spėju normaliai.. Kaip suneramino gydytojos žodžiai, kad jei taip ir toliau, teks primaitint, bet aš to nenoriu schmoll.gif
noriu pati maitint savo turtelį ir duot tai, kas geriausia..
AusraR
QUOTE(Sauliukas:) @ 2009 04 23, 16:00)
paskaitinėjau čia - visos su savo problemom. Šaunuolės, kad laikomės, nepasiduodam. Va, po balionėlį  4u.gif 
noriu ir aš čia įsiliet.  Mums trečia savaičiukė tik prasidėjo, visą nėštumą įtikinėjau save, kad maitinsiu ir pienuko užteks. Matinu, bet mažyliukė svorio per mažai priaugus  verysad.gif  .. o a ir nesinervit stengiuos, ir kmynų arbatą su pienu geriu.. tik pavalgyt ne visada spėju normaliai.. Kaip suneramino gydytojos žodžiai, kad jei taip ir toliau, teks primaitint, bet aš to nenoriu  schmoll.gif
*

o kiek tas per mazai? kokio svorio gime, kiek numete ligoninej ir kiek dabar sveria?
Agotė
QUOTE(Sauliukas:) @ 2009 04 23, 15:00)
paskaitinėjau čia - visos su savo problemom. Šaunuolės, kad laikomės, nepasiduodam. Va, po balionėlį  4u.gif 
noriu ir aš čia įsiliet.  Mums trečia savaičiukė tik prasidėjo, visą nėštumą įtikinėjau save, kad maitinsiu ir pienuko užteks. Matinu, bet mažyliukė svorio per mažai priaugus  verysad.gif  .. o a ir nesinervit stengiuos, ir kmynų arbatą su pienu geriu.. tik pavalgyt ne visada spėju normaliai.. Kaip suneramino gydytojos žodžiai, kad jei taip ir toliau, teks primaitint, bet aš to nenoriu  schmoll.gif
*

viskas bus gerai.......sako, jei jau galėjai pastoti ir pagimdyti(nelengvas procesas) galėsi ir maitinti..... biggrin.gif
pasipasakok kas neramina......čia l.šaunios mamytės visada pataria
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.