Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Svogūninės gėlės vazonuose
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
san
kilo man tokia mintis:
jei as rudeni prisodinciau visokiu svoguneliu (tulpiu, hiacintu etc.) i vazona, per ziema ta vazona "ismesciau" i istiklinta balkona, gal man pavasari isdygtu ir prazystu geles? kaip manot, ar imanomas toks varintas? gal kas bandet ir turit patirties?
elos
QUOTE(san @ 2005 08 29, 12:39)
kilo man tokia mintis:
jei as rudeni prisodinciau visokiu svoguneliu (tulpiu, hiacintu etc.) i vazona, per ziema ta vazona "ismesciau" i istiklinta balkona, gal man pavasari isdygtu ir prazystu geles? kaip manot, ar imanomas toks varintas? gal kas bandet ir turit patirties?
*

aha, aš taip ir dariau, viskas OK. tik tiek, kad aš parsinešiau sausio mėnesį į kambarį, tai žydėjo kambary. bet dabar galvoju nelabai apsimoka, na nebent kokį 1-2 vazonus.

tiesa, tik vienus krokus buvau į mažą labai vazonėlį pasodinus, tai nekas gavosi (tiksliau bandė kažkokiais susisukusiaias žiedais žydėti, ir pastoviai perdžiūdavo kambary, nes gi dar šildymas veikė), o kas dideliuose vazonuose- viskas ok. dar turiu kažkokioj literatūroj kada nuskanuosiu kaip į vazoną daug susodinti (sluoksniais)..
Regila
Paprasciausias sluoksniavimas-kuo didesnis svogunelis tuo giliau.Geriausia sodint gylyje triskart didesniame nei sekla,nei svogunelis.Niekada nebus per gilu ar seslu.
elos
QUOTE(Regila @ 2005 08 29, 15:49)
Paprasciausias sluoksniavimas-kuo didesnis svogunelis tuo giliau.Geriausia sodint gylyje triskart didesniame nei sekla,nei svogunelis.Niekada nebus per gilu ar seslu.
*

Jo, tik kartais vazono gylis riboja ax.gif
*Mari*
o as bandziau sodinti pavirsiuje, kaip amarilius. tai net ziedkociu nebuvo. susisuko ir numiro. sia ideja buvau pasiemusi is florexlit zurnalo.
elos
QUOTE(mari4 @ 2005 08 30, 12:10)
o as bandziau sodinti pavirsiuje, kaip amarilius. tai net ziedkociu nebuvo. susisuko ir numiro. sia ideja buvau pasiemusi is florexlit zurnalo.
*

tai čia panašiai kaip ir tie mano krokusai... vos ne paviršiuje, dygti buvo pradėję, bet tuo ir užsibaigė. Kaip ten žurnaluose juos paviršiuje išaugina- neaišku, matyt spec sąlygų reikia.
elos

Kadangi turiu visokios literatūros, pačiai aktualu, tai pradėjau žiūrinėti kas yra apie tas svogūnines vazonuose (žinoma, dar anksti, labiau link spalio reik sodinti).
Vel is Kwietniko:
dėžutė ar vazonas t.b. min 20 cm gylio. ant dugno pilame 5 cm sluoksnį stambaus žvyro, o likusią dalį užpildome žeme (pasakyta sudėtis, bet manau kad per daug cackinimosi). Svogunus sodiname 3-5 cm atstumu viena nuo kito ir 1,5-2 cm nuo sieneles ir gylyje 3xsvoguno dydis (na, kaip ir sake Regila). Paruosta vazona statome vesioje vietoje (5-8C), statome i balkona (jei atviras balkonas reikia is visu pusiu apvynioti popierium, skudurais, šiaudais, akyto putplascio plevele ar pan., kad nesusaltu).
--

elos

O čia iš knygutės "Выгонка растений". Kas nori pasicackinti ax.gif :

Namų sąlygomis galima pražydinti jacintus (čia suprantu tik juos) ne žemėje, o vandenyje, pvz. sloikiukyje. Indą užpildome vandeniu, kad vanduo negestų įmetame kelis angliukus, ir pastatome ant viršaus svoguna (gali būti piltuvėlio formos indo kaklelis
, kad stabilaii stovėtų svogūnas. Tarp svogūno apačios ir vandens paviršiaus turi būti labai mažas tarpelis, kad svogūnas nesileistų su vandeniu. "kompoziciją" uždengiame gaubtu iš tamsaus popieriaus ir statome į patalpą (šaldytuvą) 2-8 C dviems mėnesiams. per tą laiką, svogūnas išleis šaknis ir nedidelį daigelį. Paskui indą ant palangės, šviesoje ir kamb. temp (15-20C) ir jacintas pražįsta. Jei reikia, dapilama vandens.

Kad jacints žydėtų sausio mėn., reikia pradėti žydinti spalio pradžioje, o kovo 8 dienai- nuo gruodžio.

Šiaip čia tokia knižkė, už 1,50 Lt Vagos knygyne pirkau, bet atskirai apie įvairių augalų priverstinį pražydinimą aprašyta (įskaitant lelijas, krūmų šakas ir daugiamečius augalus) g.gif Nedurna.
Enija
QUOTE(san @ 2005 08 29, 13:39)
kilo man tokia mintis:
*

Bandžiau su tulpėmis, hiacintais, krokais ir narcizais. Pasodinau, padariau "žiemą", gruodžio pradžioje atnešiau kambarin ir kalėdoms žydėjo. Mažiausiai šviesos ir dėmesio reikėjo narcizams, o tulpės kur toliau nuo lempos-tai ir spalvos blyškios liko. Terlionė- taip galima įvertinti patirtį
elos
QUOTE(Enija @ 2005 09 01, 20:33)
liko. Terlionė- taip galima įvertinti patirtį
*

biggrin.gif beveik. nes tos svogūninės gėlės gan greitai nužydi... ir kambary paprastai bandant pražydinti jos biški tokios nutįsę būna ir kėsinasi išvirsti (ypač tulpės ir narcizai). Todėl šiemet galvoju, kad gal tik 1 vazoniką pasibovyjimui parsinešiu į kambarį, o visos kitos tegu natūralaus pavasario balkone ir sulaukia. Ai, dar sodinau po 1 jacintą į mažesnius vazonėlius, tai paskui parsinešiau į kambarį, ir kai pradėjo leisti žiedus dovanojau draugams. Visai nieko ax.gif
Ir manau, kuo arčiau pavasaris, tiksliau kuo vėliau įnešti į kambarį vazonai, tuo geresni žiedai g.gif .
elos
Va taip galima sodinti sluoksniais:

[attachmentid=30099]

Enija
QUOTE(elos @ 2005 09 02, 10:52)
Va taip galima sodinti sluoksniais:
[attachmentid=30099]
*

Dėkui už pritrenkiančią idėją. Atrodo genialūs dalykai visada būna akivaizdūs tik į galvą neatbėga thumbup.gif drinks_cheers.gif friends.gif first.gif
Prašau dažniau apšviesti mus pradedančias gėlininkes
elos
Jau laikas pradeti sodinti svogūnines gėlytes... ax.gif Tik tulpės dar gali palaukti. Bet jeigu daryti mišinį, tai galima jau pradėti ir su tulpėm... ax.gif

Gal kas matė snieguolių svogūnėlių kur nors pirkti???

Pradedančiosioms: aišku, į vazonus geriau sodinti žemesnių veislių gėles, nes namie dėl šviesos trūkumo jos dar vis tiek biški daugiau patįsę būna.
Tinka viskas- tulpės, narcizai, jazintai, krokai, žydrės ir t.t. Svarbu, kad svogūnas būtų tamsoje ir praeitų šaldymo periodą biggrin.gif
Aivute
Dabar galvoju, kadangi dar tik pradedanti gėlininkė esu (ypač kas liečia svogūnines gėles) tai galvoju, o tai kai svogūnus nusiperki iš parduotuvių, juos taip pat dabar dar kišti į šaldytuvą, o tik paskiau po poros mėnesių jie sudygs? Tai kai perki svogūnėlius, jie ką, dar nebūna pašaldyti, taip išeina g.gif . Na taip aš tundra doh.gif , bet gal kas paaiškins man svogūninių gėlių sodinimo procesą, nes labai jau noriu hiacintų prasižydinti 4u.gif
elos
QUOTE(Aivute @ 2005 09 28, 13:31)
svogūnines gėles) tai galvoju, o tai kai svogūnus nusiperki iš parduotuvių, juos taip pat dabar dar kišti į šaldytuvą, o tik paskiau po poros mėnesių jie sudygs? Tai kai perki svogūnėlius, jie ką, dar nebūna pašaldyti, taip išeina  g.gif . Na taip aš tundra  doh.gif , bet gal kas paaiškins man svogūninių gėlių sodinimo procesą, nes labai jau noriu hiacintų prasižydinti  4u.gif
*

o tu balkoną turi? kokį?
parduodami dar nebūna šaldyti. kai pasodini, svogūnėliai išleidžia šaknis, mažą daigelį ir tada pradeda žiemoti... po ~2 mėn pašaldymo jau galima nešti į šiltą vietą.
dėl šaldytuvo... jeigu neturi vėsaus balkono, tai galima ir į šaldytuvą, ten kaip tik ~ +4C. Bet geriau tada su visu vazonu... ax.gif g.gif
Aivute
QUOTE(elos @ 2005 09 28, 12:52)
o tu balkoną turi? kokį?
parduodami dar nebūna šaldyti. kai pasodini, svogūnėliai išleidžia šaknis, mažą daigelį ir tada pradeda žiemoti... po ~2 mėn pašaldymo jau galima nešti į šiltą vietą.
dėl šaldytuvo... jeigu neturi vėsaus balkono, tai galima ir į šaldytuvą, ten kaip tik ~ +4C. Bet geriau tada su visu vazonu...  ax.gif  g.gif
*

Ačiū ačiū mirksiukas.gif , tik dar pasitikslinsiu doh.gif , tai nusipirkau svogūnėlius, dabar juos reikėtų pasodinti palaukti kol išleis šaknis ir daigelį ir tada nešti į balkoną (balkoną turiu) 2 mėn? Arba dėti į šaldytuvą? g.gif , ar pirma laikyti balkone ar šaldytuve 2 mėn ir tik tuomet sodinti? doh.gif , o kai išleis tą daigęlį tai ką tada nešti į balkoną su vazonėliu??? doh.gif . Labai prašau patikslinimo rolleyes.gif
elos
QUOTE(Aivute @ 2005 09 28, 14:48)
Ačiū ačiū mirksiukas.gif , tik dar pasitikslinsiu  doh.gif , tai nusipirkau svogūnėlius, dabar juos reikėtų pasodinti palaukti kol išleis šaknis ir daigelį ir tada nešti į balkoną (balkoną turiu) 2 mėn? Arba dėti į šaldytuvą?  g.gif , ar pirma laikyti balkone ar šaldytuve 2 mėn ir tik tuomet sodinti? doh.gif , o kai išleis tą daigęlį tai ką tada nešti į balkoną su vazonėliu???  doh.gif . Labai prašau patikslinimo  rolleyes.gif
*

pasodini ir išneši į balkoną ir bile kur pastatai. jeigu balkonas apšiltintas tai teks vėliau nešti į šaldytuvą, o jei stiklintas bet nešiltintas- taip jame ir laikai, jeigu visai nestiklintas, tai gali laikyti balkone, tik tada prieš šalčius vazonus reiks šiek tiek apšiltinti. žodžiu -20C nelabai tinkama svogūnėliams wink.gif

viską pamiršti, tik retkarčiais reikia dirstelėti kad neperdžiūtų ir pilstelėti vandens. bet kad šlapia nebūtų schmoll.gif po kiek laiko daigeliai išlys, bet jie toliau neaugs, lauks 'pavasario' smile.gif

paskui po naujų metų gali galvoti kada parsinešti į kambarį ax.gif kai prisiminsiu, pažiūrėsiu namie užsirašiau per kiek maždaug laiko pražydo nuo parsinešimo. kuo labiau link pavasario įneši į kambarį, tuo geriau pražįsta. ax.gif

visa tai, aišku, megėjiškai pasidžiaugti gėlytėmis, kai dar už lango būna sniegas ax.gif .

ar nors biški aiškiau? blush2.gif
Aivute
QUOTE(elos @ 2005 09 28, 15:10)
pasodini ir išneši į balkoną ir bile kur pastatai. jeigu balkonas apšiltintas tai teks vėliau nešti į šaldytuvą, o jei stiklintas bet nešiltintas- taip jame ir laikai, jeigu visai nestiklintas, tai gali laikyti balkone, tik tada prieš šalčius vazonus reiks šiek tiek apšiltinti. žodžiu -20C nelabai tinkama svogūnėliams wink.gif

viską pamiršti, tik retkarčiais reikia dirstelėti kad neperdžiūtų ir pilstelėti vandens. bet kad šlapia nebūtų  schmoll.gif  po kiek laiko daigeliai išlys, bet jie toliau neaugs, lauks 'pavasario'  smile.gif

paskui po naujų metų gali galvoti kada parsinešti į kambarį  ax.gif kai prisiminsiu, pažiūrėsiu namie užsirašiau per kiek maždaug laiko pražydo nuo parsinešimo. kuo labiau link pavasario įneši į kambarį, tuo geriau pražįsta.  ax.gif

visa tai, aišku, megėjiškai pasidžiaugti gėlytėmis, kai dar už lango būna sniegas  ax.gif .

ar nors biški aiškiau?  blush2.gif
*

AČIŪ AČIŪ AČIŪ notworthy.gif , viskas net labai aišku mirksiukas.gif
elos
QUOTE(Aivute @ 2005 09 28, 16:41)
AČIŪ AČIŪ AČIŪ  notworthy.gif , viskas net labai aišku  mirksiukas.gif
*

dar rekomenduočiau keletą svogūnų sodint ir į kelis vazonus. tada galima skirtingu laiku į kambarį įnešti. nes jacintai ir pan. žydi neilgai. taip pat galima skirtingomis sąlygomis pabandyti ir matysis kas geriau. kaip jau rašėme aksčiau svogūnas pilnai turi būti žemėj (t.y. tamsoj). pigiau svogūnėlių galima turguj įsigyti (nei kad norfose, maximose ar pan.), tik reik žiūrėt kad nesužeisti, nesuminkštėję būtų ir dideli.
ginaja
Dabar tai tikrai pasirinkimas svogūninių gėlių labai didelis. As tai pigesnių svogunėlių per muges prisipirkau ir turguje. O turguje bobutės tulpių vaikiukus parduoda stiklinėmis po litą. Tik aisku, t.y. neaišku kokiu veislių turėsi. Bet kad įvairių spalvų - tai faktas. Ir žydės jos tikriausia ne pavasarį, o dar po metų.
Zhuvycia
As pas save radau tokia vaikiska knyga apie soda vokiska. Tai ten taip fainai parasyta apie jjacintu prazydynima: pamerki jacinta i stikline su vandeniu (aisku, kad tik uzpakalis vandenyje mirktu, o ne visas svogunas) ir uzdengi kartonine kepurele. Tada 10 savaiciu laikai tamsoje ir vesoje. Po to isnesi i sviesa ir jis neva pradeda augti, bet ta kepure nuimi tik tada, kai jis daigelis pats ja pakels.
Springlet
Jei balkonas nestiklintas ar reikia taip pasodintas tulpes dar papildomai kuo nors apsukti?
Kokias geles geriausiai derinti su tulpem?
Per kiek laiko sudygsta ir prazysta tulpes, kai jas inesi i kambari?
Kiek trumpiausiai jas reikia laikyti pasodintas saltai?
melsva
labai neblogų patarimų yra čia apie tulpių ir kitų gėlyčių sodinimą rudenį. Paieškoj pasiknisus radau ir apie sodinimą į vazonėlius thumbup.gif
melsva
ai, biškutį suklaidinau 4u.gif
loveliuose tik krokai ir vėlyviai
O aš apsidžiaugiau kad tulpės blush2.gif
Samanta
Pati auginau vazoneliuose ir labai gerai pavykdavo. Kaip tik greitai sodinsiu i vazonelius krokus ir jacintus.
ikuška
Aš vakar pagaliau pasisodinau tulpių i vazonu ax.gif
Dabar žiuresiu - ar iašug ar ne biggrin.gif
Samanta
O as vakar dar pasisodinau ir jacintu, net nezinau misinyje kokiu spalvu. Bus idomu laukt smile.gif
Springlet

Ziurekit ka radau smile.gif toms, kurios rusiskai skaito

http://www.flower-s.narod.ru/html/frame-fl...me/vygonka.html

driu
Siandienos Lietuvos Ryto priede "Savaitgalis" gan aiskiai parasyta kaip svogunines vazonuose prazydinti wink.gif
ikuška
QUOTE(driu @ 2005 10 14, 09:06)
Siandienos Lietuvos Ryto priede "Savaitgalis" gan aiskiai parasyta kaip svogunines vazonuose prazydinti wink.gif
*

na aš jau pasodinau, o po to paranka papuole ir rusiskas zurnaliukas kur apie tai parasyta blush2.gif
tai dabar niekur neskaitau schmoll.gif , kad nenusiminčiau, kad netaip padariau biggrin.gif
driu
QUOTE(ikuska @ 2005 10 14, 09:29)
na aš jau pasodinau, o po to paranka papuole ir rusiskas zurnaliukas kur apie tai parasyta  blush2.gif
tai dabar niekur neskaitau  schmoll.gif , kad nenusiminčiau, kad netaip padariau  biggrin.gif
*

Skaitymas toks salyginis dalykas, manau praktika visada pranoksta teorija. O ar gerai padarei, pasakysi sulaukusi ziedeliu thumbup.gif Gal ir su mumis pasidalinsi wink.gif
Samanta
QUOTE(driu @ 2005 10 17, 09:57)
Skaitymas toks salyginis dalykas, manau praktika visada pranoksta teorija.
*

Va va. Teisingai. Po to kartais iš tokių nežinojimų tokių stebuklų gaunasi kad Ohoho ax.gif
ikuška
QUOTE(Samanta @ 2005 10 17, 10:42)
Va va. Teisingai. Po to kartais iš tokių nežinojimų tokių stebuklų gaunasi kad Ohoho ax.gif
*

gal ir man tada kokios stebuklingos tulpes isaugs biggrin.gif
bet, ziuriu, kad pas mane balkone (istiklintas) visai nesalt, jeuciu teks i slaldytuva vazonus kisti g.gif
tikiuosi niekas nesugalvos, kad tuose puoduose maistas biggrin.gif
elos
QUOTE(ikuska @ 2005 10 17, 11:52)
bet, ziuriu, kad pas mane balkone (istiklintas) visai nesalt, jeuciu teks i slaldytuva vazonus kisti  g.gif
*

viskam savas laikas. dar atšals ir užteks to šalčio ir balkone..
ikuška
QUOTE(elos @ 2005 10 17, 13:27)
viskam savas laikas. dar atšals ir užteks to šalčio ir balkone..
*

gal reikia, kad greiciau jie isaltu g.gif ?
nors saldytuve irgi juk nera minusinio salcio g.gif
elos
QUOTE(ikuska @ 2005 10 17, 14:39)
gal reikia, kad greiciau jie isaltu  g.gif ?
nors saldytuve irgi juk nera minusinio salcio  g.gif
*

kad įšaltų tikrai nereikia... tada jau gali ir sušalti ir visai nebežydėti.. net jei balkone krenta žemiau ~~ -5C reikia gelbėti (apvynioti vazonus ar pan., kad šaknys neperšaltų)

prieš šalčius turi dar šaknis išleisti, mažus daigelius pasiruošti pavasariui...
zosse
O kokio dydžio tie daigiukai turi būti? Aš dabar suabejojau, gal man savo krokusiukus reikėjo giliau į žemę sukišti? Nes dabar prasikalė daigeliai (vazonams gyvenant šaldytuve), kai kurie kokius 5 mm išlindę iš vazono ir toks įspūdis, kad vis auga, nesustoja.

Bandau pražydinti namuose pirmą kartą ir jau kyla įtarimas, kad blynas svyla blink.gif
Samanta
Nusprendziau dar ir krokus pasisodinti. Baisiai graziu spalvu misinuka nusipirkau. Dabar tik reikia laukti ar isdyks ir suzydes?! ax.gif
ikuška
QUOTE(zosse @ 2005 10 19, 17:51)
O kokio dydžio tie daigiukai turi būti? Aš dabar suabejojau, gal man savo krokusiukus reikėjo giliau į žemę sukišti? Nes dabar prasikalė daigeliai (vazonams gyvenant šaldytuve), kai kurie kokius 5 mm išlindę iš vazono ir toks įspūdis, kad vis auga, nesustoja.

Bandau pražydinti namuose pirmą kartą ir jau kyla įtarimas, kad blynas svyla  blink.gif
*

as galvoju, kad jie isvis dar neturetu buti islinde g.gif (ar klystu?)
kada tu pasodinai? o gal pas tave rudeniniai krokai?
zosse
Nu kad ne, ne rudeniniai. Prašyta: sodinti rudenį, laikyti šaltai, žydės pavasarį.

Sodinau rugsėjo pabaigoje.
ikuška
QUOTE(zosse @ 2005 10 20, 13:48)
Nu kad ne, ne rudeniniai. Prašyta: sodinti rudenį, laikyti šaltai, žydės pavasarį.

Sodinau rugsėjo pabaigoje.
*

gal tada per anksti pasodinai g.gif
bet jauciu ir mano tulpanai per anksti prades lysti g.gif , nes dabar, kai ijunge sildyma, namuose taip karsta, kad reik balkona atsidaryti. tada ir istiklinatm balkone nesalta pasidaro verysad.gif
gal reik ikisti i kamera blush2.gif biggrin.gif
san
na va, sudygo mano svogunai pirmuju salnu nesulauke. po tokio silto rudens, dabar uzejus salciams, tikriausiai nusalti rizikuoja tie daigeliai? kaip manot, galo juos jau nesti i siluma ir tureti ant kaledu ziedu?
kokio dydzio daigelius jau reikia nesti i siluma?
elos
QUOTE(san @ 2005 11 22, 17:27)
na va, sudygo mano svogunai pirmuju salnu nesulauke. po tokio silto rudens, dabar uzejus salciams, tikriausiai nusalti rizikuoja tie daigeliai? kaip manot, galo juos jau nesti i siluma ir tureti ant kaledu ziedu?
kokio dydzio daigelius jau reikia nesti i siluma?
*

ne ne, nieko nenešk. tie daigeliai šaltyje neaugs, jie tokie ir 'stovės'. jiems dar per trumpai šalčių, kad kalėdoms žydėtų. ir neaišku ar kokybė bus gera, nebent turi daug vazonikų. geriau po naujamečio. o kada tie šalčiai ateis tai dar neaišku, kol kas dar ne šalčiai.

o šiaip tu juos kur laikai? ax.gif
Samanta
Mano tai jau pasodinti krokai išdygo. Dabar jau teks laukti žiedų. Bet pasodinti jacintai niekaip neišdygsta jau beveik du mėnesius blink.gif Kaži kas čia jiems nutiko doh.gif cry.gif
san
QUOTE(elos @ 2005 11 22, 16:45)

o šiaip tu juos kur laikai?  ax.gif
*

istiklintam balkone. temperatura ten pora laipsniu siltesne nei lauke.
o jei paspaustu kokie -10, ar nenusaltu tie daigeliai niekuom nepridengti?
o kad reiktu juos papildomai palaistyti, taip turbut nebuna?
elos
QUOTE(san @ 2005 11 23, 10:10)
istiklintam balkone. temperatura ten pora laipsniu siltesne nei lauke.
o jei paspaustu kokie -10, ar nenusaltu tie daigeliai niekuom nepridengti?
o kad reiktu juos papildomai palaistyti, taip turbut nebuna?
*

sutinku, kai jau bus -10 tai nelabai gerai. pas mane tas pats smile.gif as kol kas stebiu temp balkone, sakykim, kad nulis balkone dar irgi nieko blogo, nes iki gumbu dar yra sioks toks zemes sluoksnis, kuris siek tiek sildytu. as galvoju extra atveju itempti i kambari i salciausia vieta, o dali vazonu pabandyti apsukti tokia akyto polietileno balta plevele (~3 mm storio) (is apacios irgi), nes jautriausios salciui yra augalu saknys.

jeigu labai dziusta zeme siek tiek laistyti reikia, nes turi buti siek tiek dregna (ir vel to reikia saknims, kad nenudziutu).

del jacintu - (oi doh.gif galima rašyti su lietuviškom raidėm), tai jei jau labai knieti žinoti, gali atsargiai su pirštu pakrapštyti žemę ir pažiūrėti ar ten kas gyvo yra. Šiaip nebūtinai turi išlysti iš žemės (sorry, neatsimenu kas išlenda kas ne blush2.gif )
Samanta
QUOTE(elos @ 2005 11 23, 09:26)
del jacintu - (oi  doh.gif galima rašyti su lietuviškom raidėm), tai jei jau labai knieti žinoti, gali atsargiai su pirštu pakrapštyti žemę ir pažiūrėti ar ten kas gyvo yra. Šiaip nebūtinai turi išlysti iš žemės (sorry, neatsimenu kas išlenda kas ne  blush2.gif )
*

Kiek žinau jacintai tokios gėlės, kad pasodinus jos gali išdygti tik po kokių 3metų g.gif biggrin.gif
elos
QUOTE(Samanta @ 2005 11 23, 13:20)
Kiek žinau jacintai tokios gėlės, kad pasodinus jos gali išdygti tik po kokių 3metų g.gif  biggrin.gif
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif baikit, gal iš sėklų biggrin.gif tongue.gif ir tai.. maži svogūnėliai-vaikučiai tai žydėti gali pradėti ne iš pirmų metų, bet visa tai turi būti jau pasodinta ax.gif negąsdink žmonių tongue.gif

antraip galima skųstis kokiems nors vartotojų teisių apsaugos tarnybai, kad parduotuvės nežinia ką parduoda..

aišku, gali būti ir toks variantas, kad kokie nors negeri prekybininkai pardavinėjo pvz. pernykščius svogūnus, kurie jau mirę (nors niekad neteko laikyti jokių svogūnų nepasodintų metus, tai nežinau ar jie sudžiūsta ar laikosi).
ikuška
Aptile cia g.gif
Mano tulpes balkone vazomuose jau lennda g.gif Rodos dar anksti g.gif
Kas patars ka dayti ? - ar uzpilti zememis ir laikyti salciau, ar traukti i kambari ir laukti ziedu ? g.gif
elos
QUOTE(ikuška @ 2005 12 12, 09:08)
Aptile cia g.gif
Mano tulpes balkone vazomuose jau lennda  g.gif  Rodos dar anksti  g.gif
Kas patars ka dayti ? - ar uzpilti zememis ir laikyti salciau, ar traukti i kambari ir laukti ziedu ?  g.gif
*

nieko nedaryk, lai stovi sau balkone. tie jų daigiai gan atsparūs šalčiams. po naujamečio, sausio mėn., jei kartais užeis dideli šalčiai, galėsi parsinešti ir į kambarį. Žinoma, jei norėsi, kad anksti pražystų.
pas mane irgi mačiau viena tulpė partizanė gan didelį daigą išleido, o visi kiti kultūringai, tik žali 'stulpeliai'.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.