kilo man tokia mintis: jei as rudeni prisodinciau visokiu svoguneliu (tulpiu, hiacintu etc.) i vazona, per ziema ta vazona "ismesciau" i istiklinta balkona, gal man pavasari isdygtu ir prazystu geles? kaip manot, ar imanomas toks varintas? gal kas bandet ir turit patirties?
QUOTE(san @ 2005 08 29, 12:39) kilo man tokia mintis: jei as rudeni prisodinciau visokiu svoguneliu (tulpiu, hiacintu etc.) i vazona, per ziema ta vazona "ismesciau" i istiklinta balkona, gal man pavasari isdygtu ir prazystu geles? kaip manot, ar imanomas toks varintas? gal kas bandet ir turit patirties? aha, aš taip ir dariau, viskas OK. tik tiek, kad aš parsinešiau sausio mėnesį į kambarį, tai žydėjo kambary. bet dabar galvoju nelabai apsimoka, na nebent kokį 1-2 vazonus. tiesa, tik vienus krokus buvau į mažą labai vazonėlį pasodinus, tai nekas gavosi (tiksliau bandė kažkokiais susisukusiaias žiedais žydėti, ir pastoviai perdžiūdavo kambary, nes gi dar šildymas veikė), o kas dideliuose vazonuose- viskas ok. dar turiu kažkokioj literatūroj kada nuskanuosiu kaip į vazoną daug susodinti (sluoksniais)..
Paprasciausias sluoksniavimas-kuo didesnis svogunelis tuo giliau.Geriausia sodint gylyje triskart didesniame nei sekla,nei svogunelis.Niekada nebus per gilu ar seslu.
QUOTE(Regila @ 2005 08 29, 15:49) Paprasciausias sluoksniavimas-kuo didesnis svogunelis tuo giliau.Geriausia sodint gylyje triskart didesniame nei sekla,nei svogunelis.Niekada nebus per gilu ar seslu. Jo, tik kartais vazono gylis riboja
o as bandziau sodinti pavirsiuje, kaip amarilius. tai net ziedkociu nebuvo. susisuko ir numiro. sia ideja buvau pasiemusi is florexlit zurnalo.
QUOTE(mari4 @ 2005 08 30, 12:10) o as bandziau sodinti pavirsiuje, kaip amarilius. tai net ziedkociu nebuvo. susisuko ir numiro. sia ideja buvau pasiemusi is florexlit zurnalo. tai čia panašiai kaip ir tie mano krokusai... vos ne paviršiuje, dygti buvo pradėję, bet tuo ir užsibaigė. Kaip ten žurnaluose juos paviršiuje išaugina- neaišku, matyt spec sąlygų reikia.
Kadangi turiu visokios literatūros, pačiai aktualu, tai pradėjau žiūrinėti kas yra apie tas svogūnines vazonuose (žinoma, dar anksti, labiau link spalio reik sodinti). Vel is Kwietniko: dėžutė ar vazonas t.b. min 20 cm gylio. ant dugno pilame 5 cm sluoksnį stambaus žvyro, o likusią dalį užpildome žeme (pasakyta sudėtis, bet manau kad per daug cackinimosi). Svogunus sodiname 3-5 cm atstumu viena nuo kito ir 1,5-2 cm nuo sieneles ir gylyje 3xsvoguno dydis (na, kaip ir sake Regila). Paruosta vazona statome vesioje vietoje (5-8C), statome i balkona (jei atviras balkonas reikia is visu pusiu apvynioti popierium, skudurais, šiaudais, akyto putplascio plevele ar pan., kad nesusaltu). --
O čia iš knygutės "Выгонка растений". Kas nori pasicackinti  : Namų sąlygomis galima pražydinti jacintus (čia suprantu tik juos) ne žemėje, o vandenyje, pvz. sloikiukyje. Indą užpildome vandeniu, kad vanduo negestų įmetame kelis angliukus, ir pastatome ant viršaus svoguna (gali būti piltuvėlio formos indo kaklelis , kad stabilaii stovėtų svogūnas. Tarp svogūno apačios ir vandens paviršiaus turi būti labai mažas tarpelis, kad svogūnas nesileistų su vandeniu. "kompoziciją" uždengiame gaubtu iš tamsaus popieriaus ir statome į patalpą (šaldytuvą) 2-8 C dviems mėnesiams. per tą laiką, svogūnas išleis šaknis ir nedidelį daigelį. Paskui indą ant palangės, šviesoje ir kamb. temp (15-20C) ir jacintas pražįsta. Jei reikia, dapilama vandens. Kad jacints žydėtų sausio mėn., reikia pradėti žydinti spalio pradžioje, o kovo 8 dienai- nuo gruodžio. Šiaip čia tokia knižkė, už 1,50 Lt Vagos knygyne pirkau, bet atskirai apie įvairių augalų priverstinį pražydinimą aprašyta (įskaitant lelijas, krūmų šakas ir daugiamečius augalus)  Nedurna.
QUOTE(san @ 2005 08 29, 13:39) kilo man tokia mintis: jei as rudeni prisodinciau visokiu svoguneliu (tulpiu, hiacintu etc.) i vazona, per ziema ta vazona "ismesciau" i istiklinta balkona, gal man pavasari isdygtu ir prazystu geles? kaip manot, ar imanomas toks varintas? gal kas bandet ir turit patirties? Bandžiau su tulpėmis, hiacintais, krokais ir narcizais. Pasodinau, padariau "žiemą", gruodžio pradžioje atnešiau kambarin ir kalėdoms žydėjo. Mažiausiai šviesos ir dėmesio reikėjo narcizams, o tulpės kur toliau nuo lempos-tai ir spalvos blyškios liko. Terlionė- taip galima įvertinti patirtį
QUOTE(Enija @ 2005 09 01, 20:33) liko. Terlionė- taip galima įvertinti patirtį  beveik. nes tos svogūninės gėlės gan greitai nužydi... ir kambary paprastai bandant pražydinti jos biški tokios nutįsę būna ir kėsinasi išvirsti (ypač tulpės ir narcizai). Todėl šiemet galvoju, kad gal tik 1 vazoniką pasibovyjimui parsinešiu į kambarį, o visos kitos tegu natūralaus pavasario balkone ir sulaukia. Ai, dar sodinau po 1 jacintą į mažesnius vazonėlius, tai paskui parsinešiau į kambarį, ir kai pradėjo leisti žiedus dovanojau draugams. Visai nieko Ir manau, kuo arčiau pavasaris, tiksliau kuo vėliau įnešti į kambarį vazonai, tuo geresni žiedai  .
Va taip galima sodinti sluoksniais:
[attachmentid=30099]
QUOTE(elos @ 2005 09 02, 10:52) Va taip galima sodinti sluoksniais: [attachmentid=30099] Dėkui už pritrenkiančią idėją. Atrodo genialūs dalykai visada būna akivaizdūs tik į galvą neatbėga Prašau dažniau apšviesti mus pradedančias gėlininkes
Jau laikas pradeti sodinti svogūnines gėlytes...  Tik tulpės dar gali palaukti. Bet jeigu daryti mišinį, tai galima jau pradėti ir su tulpėm... Gal kas matė snieguolių svogūnėlių kur nors pirkti??? Pradedančiosioms: aišku, į vazonus geriau sodinti žemesnių veislių gėles, nes namie dėl šviesos trūkumo jos dar vis tiek biški daugiau patįsę būna. Tinka viskas- tulpės, narcizai, jazintai, krokai, žydrės ir t.t. Svarbu, kad svogūnas būtų tamsoje ir praeitų šaldymo periodą
Dabar galvoju, kadangi dar tik pradedanti gėlininkė esu (ypač kas liečia svogūnines gėles) tai galvoju, o tai kai svogūnus nusiperki iš parduotuvių, juos taip pat dabar dar kišti į šaldytuvą, o tik paskiau po poros mėnesių jie sudygs? Tai kai perki svogūnėlius, jie ką, dar nebūna pašaldyti, taip išeina  . Na taip aš tundra  , bet gal kas paaiškins man svogūninių gėlių sodinimo procesą, nes labai jau noriu hiacintų prasižydinti
QUOTE(Aivute @ 2005 09 28, 13:31) svogūnines gėles) tai galvoju, o tai kai svogūnus nusiperki iš parduotuvių, juos taip pat dabar dar kišti į šaldytuvą, o tik paskiau po poros mėnesių jie sudygs? Tai kai perki svogūnėlius, jie ką, dar nebūna pašaldyti, taip išeina  . Na taip aš tundra  , bet gal kas paaiškins man svogūninių gėlių sodinimo procesą, nes labai jau noriu hiacintų prasižydinti  o tu balkoną turi? kokį? parduodami dar nebūna šaldyti. kai pasodini, svogūnėliai išleidžia šaknis, mažą daigelį ir tada pradeda žiemoti... po ~2 mėn pašaldymo jau galima nešti į šiltą vietą. dėl šaldytuvo... jeigu neturi vėsaus balkono, tai galima ir į šaldytuvą, ten kaip tik ~ +4C. Bet geriau tada su visu vazonu...
QUOTE(elos @ 2005 09 28, 12:52) o tu balkoną turi? kokį? parduodami dar nebūna šaldyti. kai pasodini, svogūnėliai išleidžia šaknis, mažą daigelį ir tada pradeda žiemoti... po ~2 mėn pašaldymo jau galima nešti į šiltą vietą. dėl šaldytuvo... jeigu neturi vėsaus balkono, tai galima ir į šaldytuvą, ten kaip tik ~ +4C. Bet geriau tada su visu vazonu...  Ačiū ačiū  , tik dar pasitikslinsiu  , tai nusipirkau svogūnėlius, dabar juos reikėtų pasodinti palaukti kol išleis šaknis ir daigelį ir tada nešti į balkoną (balkoną turiu) 2 mėn? Arba dėti į šaldytuvą?  , ar pirma laikyti balkone ar šaldytuve 2 mėn ir tik tuomet sodinti?  , o kai išleis tą daigęlį tai ką tada nešti į balkoną su vazonėliu???  . Labai prašau patikslinimo
QUOTE(Aivute @ 2005 09 28, 14:48) Ačiū ačiū  , tik dar pasitikslinsiu  , tai nusipirkau svogūnėlius, dabar juos reikėtų pasodinti palaukti kol išleis šaknis ir daigelį ir tada nešti į balkoną (balkoną turiu) 2 mėn? Arba dėti į šaldytuvą?  , ar pirma laikyti balkone ar šaldytuve 2 mėn ir tik tuomet sodinti?  , o kai išleis tą daigęlį tai ką tada nešti į balkoną su vazonėliu???  . Labai prašau patikslinimo  pasodini ir išneši į balkoną ir bile kur pastatai. jeigu balkonas apšiltintas tai teks vėliau nešti į šaldytuvą, o jei stiklintas bet nešiltintas- taip jame ir laikai, jeigu visai nestiklintas, tai gali laikyti balkone, tik tada prieš šalčius vazonus reiks šiek tiek apšiltinti. žodžiu -20C nelabai tinkama svogūnėliams  viską pamiršti, tik retkarčiais reikia dirstelėti kad neperdžiūtų ir pilstelėti vandens. bet kad šlapia nebūtų  po kiek laiko daigeliai išlys, bet jie toliau neaugs, lauks 'pavasario' paskui po naujų metų gali galvoti kada parsinešti į kambarį  kai prisiminsiu, pažiūrėsiu namie užsirašiau per kiek maždaug laiko pražydo nuo parsinešimo. kuo labiau link pavasario įneši į kambarį, tuo geriau pražįsta. visa tai, aišku, megėjiškai pasidžiaugti gėlytėmis, kai dar už lango būna sniegas  . ar nors biški aiškiau?
QUOTE(elos @ 2005 09 28, 15:10) pasodini ir išneši į balkoną ir bile kur pastatai. jeigu balkonas apšiltintas tai teks vėliau nešti į šaldytuvą, o jei stiklintas bet nešiltintas- taip jame ir laikai, jeigu visai nestiklintas, tai gali laikyti balkone, tik tada prieš šalčius vazonus reiks šiek tiek apšiltinti. žodžiu -20C nelabai tinkama svogūnėliams  viską pamiršti, tik retkarčiais reikia dirstelėti kad neperdžiūtų ir pilstelėti vandens. bet kad šlapia nebūtų  po kiek laiko daigeliai išlys, bet jie toliau neaugs, lauks 'pavasario' paskui po naujų metų gali galvoti kada parsinešti į kambarį  kai prisiminsiu, pažiūrėsiu namie užsirašiau per kiek maždaug laiko pražydo nuo parsinešimo. kuo labiau link pavasario įneši į kambarį, tuo geriau pražįsta. visa tai, aišku, megėjiškai pasidžiaugti gėlytėmis, kai dar už lango būna sniegas  . ar nors biški aiškiau?  AČIŪ AČIŪ AČIŪ  , viskas net labai aišku
QUOTE(Aivute @ 2005 09 28, 16:41) AČIŪ AČIŪ AČIŪ  , viskas net labai aišku  dar rekomenduočiau keletą svogūnų sodint ir į kelis vazonus. tada galima skirtingu laiku į kambarį įnešti. nes jacintai ir pan. žydi neilgai. taip pat galima skirtingomis sąlygomis pabandyti ir matysis kas geriau. kaip jau rašėme aksčiau svogūnas pilnai turi būti žemėj (t.y. tamsoj). pigiau svogūnėlių galima turguj įsigyti (nei kad norfose, maximose ar pan.), tik reik žiūrėt kad nesužeisti, nesuminkštėję būtų ir dideli.
Dabar tai tikrai pasirinkimas svogūninių gėlių labai didelis. As tai pigesnių svogunėlių per muges prisipirkau ir turguje. O turguje bobutės tulpių vaikiukus parduoda stiklinėmis po litą. Tik aisku, t.y. neaišku kokiu veislių turėsi. Bet kad įvairių spalvų - tai faktas. Ir žydės jos tikriausia ne pavasarį, o dar po metų.
Zhuvycia
2005 09 30, 08:04
As pas save radau tokia vaikiska knyga apie soda vokiska. Tai ten taip fainai parasyta apie jjacintu prazydynima: pamerki jacinta i stikline su vandeniu (aisku, kad tik uzpakalis vandenyje mirktu, o ne visas svogunas) ir uzdengi kartonine kepurele. Tada 10 savaiciu laikai tamsoje ir vesoje. Po to isnesi i sviesa ir jis neva pradeda augti, bet ta kepure nuimi tik tada, kai jis daigelis pats ja pakels.
Springlet
2005 10 09, 22:31
Jei balkonas nestiklintas ar reikia taip pasodintas tulpes dar papildomai kuo nors apsukti? Kokias geles geriausiai derinti su tulpem? Per kiek laiko sudygsta ir prazysta tulpes, kai jas inesi i kambari? Kiek trumpiausiai jas reikia laikyti pasodintas saltai?
labai neblogų patarimų yra čia apie tulpių ir kitų gėlyčių sodinimą rudenį. Paieškoj pasiknisus radau ir apie sodinimą į vazonėlius
ai, biškutį suklaidinau loveliuose tik krokai ir vėlyviai O aš apsidžiaugiau kad tulpės
Samanta
2005 10 12, 08:53
Pati auginau vazoneliuose ir labai gerai pavykdavo. Kaip tik greitai sodinsiu i vazonelius krokus ir jacintus.
Aš vakar pagaliau pasisodinau tulpių i vazonu Dabar žiuresiu - ar iašug ar ne
Samanta
2005 10 13, 08:09
O as vakar dar pasisodinau ir jacintu, net nezinau misinyje kokiu spalvu. Bus idomu laukt
Springlet
2005 10 13, 08:11
Siandienos Lietuvos Ryto priede "Savaitgalis" gan aiskiai parasyta kaip svogunines vazonuose prazydinti
QUOTE(driu @ 2005 10 14, 09:06) Siandienos Lietuvos Ryto priede "Savaitgalis" gan aiskiai parasyta kaip svogunines vazonuose prazydinti  na aš jau pasodinau, o po to paranka papuole ir rusiskas zurnaliukas kur apie tai parasyta tai dabar niekur neskaitau  , kad nenusiminčiau, kad netaip padariau
QUOTE(ikuska @ 2005 10 14, 09:29) na aš jau pasodinau, o po to paranka papuole ir rusiskas zurnaliukas kur apie tai parasyta tai dabar niekur neskaitau  , kad nenusiminčiau, kad netaip padariau  Skaitymas toks salyginis dalykas, manau praktika visada pranoksta teorija. O ar gerai padarei, pasakysi sulaukusi ziedeliu  Gal ir su mumis pasidalinsi
Samanta
2005 10 17, 10:42
QUOTE(driu @ 2005 10 17, 09:57) Skaitymas toks salyginis dalykas, manau praktika visada pranoksta teorija. Va va. Teisingai. Po to kartais iš tokių nežinojimų tokių stebuklų gaunasi kad Ohoho
QUOTE(Samanta @ 2005 10 17, 10:42) Va va. Teisingai. Po to kartais iš tokių nežinojimų tokių stebuklų gaunasi kad Ohoho  gal ir man tada kokios stebuklingos tulpes isaugs bet, ziuriu, kad pas mane balkone (istiklintas) visai nesalt, jeuciu teks i slaldytuva vazonus kisti tikiuosi niekas nesugalvos, kad tuose puoduose maistas
QUOTE(ikuska @ 2005 10 17, 11:52) bet, ziuriu, kad pas mane balkone (istiklintas) visai nesalt, jeuciu teks i slaldytuva vazonus kisti viskam savas laikas. dar atšals ir užteks to šalčio ir balkone..
QUOTE(elos @ 2005 10 17, 13:27) viskam savas laikas. dar atšals ir užteks to šalčio ir balkone.. gal reikia, kad greiciau jie isaltu  ? nors saldytuve irgi juk nera minusinio salcio
QUOTE(ikuska @ 2005 10 17, 14:39) gal reikia, kad greiciau jie isaltu  ? nors saldytuve irgi juk nera minusinio salcio  kad įšaltų tikrai nereikia... tada jau gali ir sušalti ir visai nebežydėti.. net jei balkone krenta žemiau ~~ -5C reikia gelbėti (apvynioti vazonus ar pan., kad šaknys neperšaltų) prieš šalčius turi dar šaknis išleisti, mažus daigelius pasiruošti pavasariui...
O kokio dydžio tie daigiukai turi būti? Aš dabar suabejojau, gal man savo krokusiukus reikėjo giliau į žemę sukišti? Nes dabar prasikalė daigeliai (vazonams gyvenant šaldytuve), kai kurie kokius 5 mm išlindę iš vazono ir toks įspūdis, kad vis auga, nesustoja. Bandau pražydinti namuose pirmą kartą ir jau kyla įtarimas, kad blynas svyla
Samanta
2005 10 19, 22:45
Nusprendziau dar ir krokus pasisodinti. Baisiai graziu spalvu misinuka nusipirkau. Dabar tik reikia laukti ar isdyks ir suzydes?!
QUOTE(zosse @ 2005 10 19, 17:51) O kokio dydžio tie daigiukai turi būti? Aš dabar suabejojau, gal man savo krokusiukus reikėjo giliau į žemę sukišti? Nes dabar prasikalė daigeliai (vazonams gyvenant šaldytuve), kai kurie kokius 5 mm išlindę iš vazono ir toks įspūdis, kad vis auga, nesustoja. Bandau pražydinti namuose pirmą kartą ir jau kyla įtarimas, kad blynas svyla  as galvoju, kad jie isvis dar neturetu buti islinde  (ar klystu?) kada tu pasodinai? o gal pas tave rudeniniai krokai?
Nu kad ne, ne rudeniniai. Prašyta: sodinti rudenį, laikyti šaltai, žydės pavasarį.
Sodinau rugsėjo pabaigoje.
QUOTE(zosse @ 2005 10 20, 13:48) Nu kad ne, ne rudeniniai. Prašyta: sodinti rudenį, laikyti šaltai, žydės pavasarį. Sodinau rugsėjo pabaigoje. gal tada per anksti pasodinai bet jauciu ir mano tulpanai per anksti prades lysti  , nes dabar, kai ijunge sildyma, namuose taip karsta, kad reik balkona atsidaryti. tada ir istiklinatm balkone nesalta pasidaro gal reik ikisti i kamera
na va, sudygo mano svogunai pirmuju salnu nesulauke. po tokio silto rudens, dabar uzejus salciams, tikriausiai nusalti rizikuoja tie daigeliai? kaip manot, galo juos jau nesti i siluma ir tureti ant kaledu ziedu? kokio dydzio daigelius jau reikia nesti i siluma?
QUOTE(san @ 2005 11 22, 17:27) na va, sudygo mano svogunai pirmuju salnu nesulauke. po tokio silto rudens, dabar uzejus salciams, tikriausiai nusalti rizikuoja tie daigeliai? kaip manot, galo juos jau nesti i siluma ir tureti ant kaledu ziedu? kokio dydzio daigelius jau reikia nesti i siluma? ne ne, nieko nenešk. tie daigeliai šaltyje neaugs, jie tokie ir 'stovės'. jiems dar per trumpai šalčių, kad kalėdoms žydėtų. ir neaišku ar kokybė bus gera, nebent turi daug vazonikų. geriau po naujamečio. o kada tie šalčiai ateis tai dar neaišku, kol kas dar ne šalčiai. o šiaip tu juos kur laikai?
Samanta
2005 11 22, 17:11
Mano tai jau pasodinti krokai išdygo. Dabar jau teks laukti žiedų. Bet pasodinti jacintai niekaip neišdygsta jau beveik du mėnesius  Kaži kas čia jiems nutiko
QUOTE(elos @ 2005 11 22, 16:45) o šiaip tu juos kur laikai?  istiklintam balkone. temperatura ten pora laipsniu siltesne nei lauke. o jei paspaustu kokie -10, ar nenusaltu tie daigeliai niekuom nepridengti? o kad reiktu juos papildomai palaistyti, taip turbut nebuna?
QUOTE(san @ 2005 11 23, 10:10) istiklintam balkone. temperatura ten pora laipsniu siltesne nei lauke. o jei paspaustu kokie -10, ar nenusaltu tie daigeliai niekuom nepridengti? o kad reiktu juos papildomai palaistyti, taip turbut nebuna? sutinku, kai jau bus -10 tai nelabai gerai. pas mane tas pats  as kol kas stebiu temp balkone, sakykim, kad nulis balkone dar irgi nieko blogo, nes iki gumbu dar yra sioks toks zemes sluoksnis, kuris siek tiek sildytu. as galvoju extra atveju itempti i kambari i salciausia vieta, o dali vazonu pabandyti apsukti tokia akyto polietileno balta plevele (~3 mm storio) (is apacios irgi), nes jautriausios salciui yra augalu saknys. jeigu labai dziusta zeme siek tiek laistyti reikia, nes turi buti siek tiek dregna (ir vel to reikia saknims, kad nenudziutu). del jacintu - (oi  galima rašyti su lietuviškom raidėm), tai jei jau labai knieti žinoti, gali atsargiai su pirštu pakrapštyti žemę ir pažiūrėti ar ten kas gyvo yra. Šiaip nebūtinai turi išlysti iš žemės (sorry, neatsimenu kas išlenda kas ne  )
Samanta
2005 11 23, 12:20
QUOTE(elos @ 2005 11 23, 09:26) del jacintu - (oi  galima rašyti su lietuviškom raidėm), tai jei jau labai knieti žinoti, gali atsargiai su pirštu pakrapštyti žemę ir pažiūrėti ar ten kas gyvo yra. Šiaip nebūtinai turi išlysti iš žemės (sorry, neatsimenu kas išlenda kas ne  ) Kiek žinau jacintai tokios gėlės, kad pasodinus jos gali išdygti tik po kokių 3metų
QUOTE(Samanta @ 2005 11 23, 13:20) Kiek žinau jacintai tokios gėlės, kad pasodinus jos gali išdygti tik po kokių 3metų   baikit, gal iš sėklų  ir tai.. maži svogūnėliai-vaikučiai tai žydėti gali pradėti ne iš pirmų metų, bet visa tai turi būti jau pasodinta  negąsdink žmonių antraip galima skųstis kokiems nors vartotojų teisių apsaugos tarnybai, kad parduotuvės nežinia ką parduoda.. aišku, gali būti ir toks variantas, kad kokie nors negeri prekybininkai pardavinėjo pvz. pernykščius svogūnus, kurie jau mirę (nors niekad neteko laikyti jokių svogūnų nepasodintų metus, tai nežinau ar jie sudžiūsta ar laikosi).
Aptile cia Mano tulpes balkone vazomuose jau lennda  Rodos dar anksti Kas patars ka dayti ? - ar uzpilti zememis ir laikyti salciau, ar traukti i kambari ir laukti ziedu ?
QUOTE(ikuška @ 2005 12 12, 09:08) Aptile cia Mano tulpes balkone vazomuose jau lennda  Rodos dar anksti Kas patars ka dayti ? - ar uzpilti zememis ir laikyti salciau, ar traukti i kambari ir laukti ziedu ?  nieko nedaryk, lai stovi sau balkone. tie jų daigiai gan atsparūs šalčiams. po naujamečio, sausio mėn., jei kartais užeis dideli šalčiai, galėsi parsinešti ir į kambarį. Žinoma, jei norėsi, kad anksti pražystų. pas mane irgi mačiau viena tulpė partizanė gan didelį daigą išleido, o visi kiti kultūringai, tik žali 'stulpeliai'.
|
|