Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vištienos skrandukai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
Prince
Sveikutės 4u.gif reikia jūsų pagalbos
Maniškis labai mėgsta skarndukus,beta š nemoku jų ruošti,gal kas padės ax.gif
Miaška
QUOTE(Prince @ 2005 08 29, 16:42)
Sveikutės 4u.gif  reikia jūsų pagalbos
*

Aš irgi mėgstu, beje, kalakutienos skrandukai irgi skanūs.
Ruošiu taip: iš vakaro pasipjaustau skrandukus mažesniais gabaliukais (į 2-3 dalis), užbarstau mėgstamų mėsos prieskonių ir palaikau per naktį. Tada apkepinu ant didesnės ugnies ir troškinu apie valandą ar daugiau - reikia ragauti, kad nebūtų kieti. Garnyrui pasitroškinu daržovių ir išsiverdu ryžių.
aqua-Leta
Musu seimyna irgi labai megsta skrandukus, o ypac vaikai, nes nera "bjauriu" lasinuku. As juos ruosiu, kaip paprasciausia guliasa - troskinu su apkepintomis darzovemis (svogunais, morkomis, paprikomis). Svarbiausia pasidaryti skanu padaziuka ir patiekalas liuks. Dazniausiai valgom su bulviu kose.
Prince
OI merginos ačiųū už pagalba wub.gif
Marzde
Skrandukai su darzovem ir kt. thumbup.gif bet valandos troskinti nereikia, uztenka 20-30min. Kuo daugiau darzoviu ir ivairesniu tuo skaniau essen.gif mniam.
Onora
as tai skrandukus supjaustau, o jei atsipes peilis, tai sukarpau zirklemis plonyciais gabaleliais, apibarstau vistienos prieskoniais. I puoda pilu aliejaus, apcirskinu skrandukus ir uzpilu vandens, kad pasitroskintu, vanduo isgaruoja ir likusiame aliejuje skranduka apskrunda. Su skrandukais galima deti smulkiai pjaustytus svogunus ir tarkuotas morkas- jie suverda ir lieka tik vientisas padaziukas. Niam niam.
akvilyte
aš tai iš skrandukų užkandą darau- išverdat skrandukus, paskui juos supjaustau plinais šiaudeliai, o tada jau pagal skonį visokių prieskonių ir ĮSPAUDŽIU ČESNAKĄ IR ĮPILU SOJOS PADAŽO. kelias val palaikot ir nu man bent jau thumbup.gif essen.gif labai tinka prie alus drinks_cheers.gif
Aurute
Aš skrandukus išverdu pasūdytam vandeny ir gaminu mėsos salotas thumbup.gif . Labai skanu essen.gif .
Mil@na
Prašau plačiau apie tas mėsos salotas clap.gif
Atlante
Maniskis labai skaniai pagamina skrandukus, net
dabar uzsinorejau biggrin.gif
Mirko juos piene , poto verda su prieskoniais.
Gal geriau pasitikslinsiu pas ji o tada parasysiu blush2.gif ax.gif
Vicious Vici
Tai mano jorkšyro vienas iš mėgstamiausių valgių lotuliukas.gif ruošiam neypatingai: įdedam druskytės ir lauro lapiuką lotuliukas.gif
P.S. neįsižeiskit, tiesiog pamačiau tokią temą ir parūpo parašyti smile.gif
Saulužė
Neseniai tik teko paragaut rūkytų skrandukų. O skonis thumbup.gif Galiu net vienus valgyt. Ir prie alaus essen.gif
edituxs
Mano mažės irgi labai mėgsta skrandukus. Tai aš juos labai paprastai: supjausčiusi į greitpuodį, o vėliau dar įdedu bulvių ir morkų ir dar biški patroškinu essen.gif
jurguliukas
Aš darau lietinius blynus su skrandukų įdaru. Išversu šoninės ir mėsytės, atskirai skrandukus ir viską sumalu, pakepinų svoguniuko ir į blynus suvinioju. Skanumėlis essen.gif
*Saulyte
4u.gif labukas, o aš skrandukus gaminu taip : nuplaunu, supjaustau čiut smulkiau apkepinu įkaitintoj keptuvėj su aliejumi, pabarstau čiut miltų ir dar pakepinu. Tada apkepinu daržoves ( smulkintos morkos, svogūnai, galima česnakiuko), tada sudedu i čenakinius molinius indus, sudedu valytas plautas supjaustytas bulves, užpilu vandeniu, pribarstau mėgiamais prieskoniais ir į orkaitę. Gaunas kaip čenachai tik su skrandukais ax.gif

Niu man tai skanu mirksiukas.gif
tavi

Sveikos mano receptas:

Skrandukus isvirti, supjaustyti siaudeliais, deti supjaustytus isvirtus dziovintus grybus. Padaryti skystoka balta padaza i ji deti tarkuoto geltono surio, ismaisyti.Skrandukus su grybais deti i porcijinius indus uzpilti padazu ir uzkepti orkaiteje. Is prieskoniu naudoju juodus pipirus ir vistienos prieskonius. Jei neturit porcijiniu indu dekit i ugniai atsparu. ax.gif
katiniuks
mes irgi labai mėgstam skarandukus.O darau juos taip:supjaustau,apkepinu keptuvej,dedu į puoda,tada į keptuvę dedu pomidorų padažo ir šiek tiek vandens ir maišau,kol vanduo normaliai susimaišo su pomidorų padažu(maišau beveik iki užvirimo),tada pilu į puodą su skrandukais,dedu prieskonių ir troškinu.Į troškinimo pabaigą įdedu grietinės ir dar kelias minutes patroškinu.Niam skanu,bent jau mūsų šeimynai. thumbup.gif
tavi
QUOTE(katiniuks @ 2006 04 20, 11:51)
mes irgi labai mėgstam skarandukus.O darau juos taip:supjaustau,apkepinu keptuvej,dedu į puoda,tada į keptuvę dedu pomidorų padažo ir šiek tiek vandens ir maišau,kol vanduo normaliai susimaišo su pomidorų padažu(maišau beveik iki užvirimo),tada pilu į puodą su skrandukais,dedu prieskonių ir troškinu.Į troškinimo pabaigą įdedu grietinės ir dar kelias minutes patroškinu.Niam skanu,bent jau mūsų šeimynai. thumbup.gif
*

Skamba skaniai ax.gif Rytoj pabandysiu, jei vaikai nevalgys - tai vyras viską suvalgo ką išmęst gaila tongue.gif
Dina_free
Na aš tai ruošiu tai skrandukus:

Nusipirkus skranduku, juos nuplaunu, supjaustau į kokias keturias dalis, prieskoniukais pabarstau (labai tinka vištienos prieskoniai), tuomet išverdu vandenyje arba sultiny. Išvirus išimu ir truputį apkepinu su morkytėmis ir svoguniukais. Tada į skrandukus sudedu prieš tai išvirtus makaronus. Ir įpilu truputį grietinėlės. Pagal skonį dar prieskonių pridedu. Nu man tai niam niam. tongue.gif
bad_cat
man tai jie ir vieni labai thumbup.gif
Ne_gera
Aš skrandukus irgi laaabai mėgstu essen.gif bet va mano išrankusis vyras jų nevalgo, jam neskanu doh.gif
Egle is Vilniaus
Pamaciau skrandukus parduotuveje ir taip uzsimaniau, nusipirkau... planavau, sriubyte isvirti, bet dabar noreciau ka nors skanesnio.... bigsmile.gif
gal ka pasiulytumete.....

aciuks.gif
Rigedora
šiaip išvirti ir sujaustyti šiaudeliais naudojami salotoms wink.gif
l;abai skanu pas kiniečius tokios salotos... blush2.gif
Ju'
Troškinys su džiovintom slyvom - niam niam!

Gerai išvirti, išgriebti ir supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
Gerą saują džiovintų slyvų nuplauti ir supjaustyti į tris-keturias dalis.
Burokine tarka sutarkuoti porą morkų, šiaudeliais supjaustyti paprikos ankštį ir gerą galvą svogūno. Viską apkepti aliejuje. Sudėti skrandelius, slyvas, smulkiai pjaustyto česnako kiek negaila (nepatarčiau česnako traiškyti, o jei taip, tai jį dėti gaminimo pabaigoje), prieskonių kokių norisi ir dar pakepinti. Įdėti saują miltų, maišant pakepinti. Dėti kelis šaukštus kečupo, išmaišyti. Užpilti sultinio, kur virė skrandeliai, tiek, kad susidarytų apytištis padažas. Gerai išmaišyti ir uždengus patoškinti dar kelias minutes. Jei slyvos labai minkštos, patarčiau jas dėti prieš baigiant troškinti, kad neištižtų.
Viskas! Pagaminti greita ir lengva, gaunasi skaniai. Tinka su ryžiais bulvėm, makaronais ar tiesiog batonu.
Inana
Mes taip pat labai skrandukus mėgstame.

Beje taip pat gaminame tiek skrandukus, tiek širdeles. Skrandukus aš išverdu pasūdytame, su lauro lapais vandenyje. Verdu pakankamai ilgai, kol suminkštėja. (Širdeles virti reikia trumpiau) Paskui pakepinu juos su svogūnais ir šiaudeliais supjaustytomis morkomis. Pabaigoje supilu grietinėlę, įberiu šiek tiek vegetos.
ToBeOrange
aš darau tokį skanumyną iš skrandukų: skrandukus susmulkinu, kepinu su paprika ir čili pipiriuku, susuku į lavašą, dar ant viršaus uždėjusi šviežių svogūnų ir pateikiu su majonezu. taip pat galima ir jau sususktus lavašus apkepinti. gaunasi aštriai, bet žiauriai skanu thumbup.gif o dar galima kepinant skrandukus pridėti ir kokių konservuotų raudonų pupelių, gausis a la meksikietiškas patiekalas mirksiukas.gif
mickute7
QUOTE(Ju' @ 2006 12 06, 21:25)

Gerai išvirti, išgriebti ir  supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
Burokine tarka sutarkuoti porą morkų, šiaudeliais supjaustyti paprikos ankštį ir gerą galvą svogūno. Viską apkepti aliejuje.  Sudėti skrandelius, slyvas, smulkiai pjaustyto česnako kiek negaila (nepatarčiau česnako traiškyti, o jei taip, tai jį dėti gaminimo pabaigoje), prieskonių kokių norisi ir dar pakepinti. Įdėti saują miltų, maišant pakepinti. Dėti kelis šaukštus kečupo, išmaišyti. Užpilti sultinio, kur virė skrandeliai, tiek, kad susidarytų apytištis padažas. Gerai išmaišyti ir uždengus patoškinti dar kelias minutes. Jei slyvos labai minkštos, patarčiau jas dėti prieš baigiant troškinti, kad neištižtų.
Viskas! Pagaminti greita ir lengva, gaunasi skaniai. Tinka su ryžiais bulvėm, makaronais ar tiesiog batonu.
*

apetitnai atrodo drinks_cheers.gif kaip tik verdu skrandukus, neturiu slyvu, pabandysiu abrikosu idet g.gif rolleyes.gif
mickute7
vau kaip skaniai gavosi tongue.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
na as tik morkas su abrikosais dejau , svogunu ir papriku nea schmoll.gif
cia vadinasi pasidariau rytdienai pietus, o dabar pati nenueinu nuo keptuves biggrin.gif
mylu-mylu
QUOTE(Ju' @ 2006 12 06, 22:25)

Burokine tarka sutarkuoti porą morkų, šiaudeliais supjaustyti paprikos ankštį ir gerą galvą svogūno. Viską apkepti aliejuje.  Sudėti skrandelius, slyvas, smulkiai pjaustyto česnako kiek negaila (nepatarčiau česnako traiškyti, o jei taip, tai jį dėti gaminimo pabaigoje), prieskonių kokių norisi ir dar pakepinti. Įdėti saują miltų, maišant pakepinti. Dėti kelis šaukštus kečupo, išmaišyti. Užpilti sultinio, kur virė skrandeliai, tiek, kad susidarytų apytištis padažas. Gerai išmaišyti ir uždengus patoškinti dar kelias minutes. Jei slyvos labai minkštos, patarčiau jas dėti prieš baigiant troškinti, kad neištižtų.
*

šitas receptukas suintrigavo, bandysiu šįvakar gaminti tongue.gif
ragana66
QUOTE(Ju' @ 2006 12 06, 22:25)

*

Tikrai tikrai labai skanu biggrin.gif Jau isbandziau ir siandien vel gaminsiu smile.gif
Maliku
As isverdu skrandukus vandenyje su prieskoniais. Tada skrandukus smulkiai supjaustau, dedu i keptuve, idedu smulkiai pjaustyto svoguno, kai apkepa siek tiek, idedu grietines tiek kiek noriu padazo, padaza paskaninu druska ir prieskoniais. Patiekiu su ryziais.
O is to sultinio kur vire skrandukai, galima isvirti sriuba. Ideti makaronu, tarkuota morka ir Magijos kubeli (ar kelis, priklauso nuo to koks kiekis ir kiek suriai megstat) smile.gif
londonas
kaip susigundziau pasigaminti skranduku, niam niam smile.gif
vavuum
As irgi taip, laaabai skanu!
cadra
QUOTE(Miaška @ 2005 08 29, 18:15)
Aš irgi mėgstu, beje, kalakutienos skrandukai irgi skanūs.
Ruošiu taip: iš vakaro pasipjaustau skrandukus mažesniais gabaliukais (į 2-3 dalis), užbarstau mėgstamų mėsos prieskonių ir palaikau per naktį. Tada apkepinu ant didesnės ugnies ir troškinu apie valandą ar daugiau - reikia ragauti, kad nebūtų kieti. Garnyrui pasitroškinu daržovių ir išsiverdu ryžių.
*

tAI KAD NEBUTU KIETI IS VAKARO REIKE JUOS PARUOSTI SU PRIESKONIAIS IR MINKSTINANCIOS DRUSKOS ZIUPSNELI IDETI
minimaus
QUOTE(Rigedora @ 2006 11 15, 00:42)
šiaip išvirti ir sujaustyti šiaudeliais naudojami salotoms wink.gif
l;abai skanu pas kiniečius tokios salotos... blush2.gif
*

Labai domina receptas kinietisku salotu mirksiukas.gif
Carla
QUOTE(minimaus @ 2009 01 31, 00:23)
Labai domina receptas kinietisku salotu  mirksiukas.gif
*

Kadangi niekas neparašo tai pabandysiu parašyti kokias salotas darau aš. Jas nusikopijavau iš kiniečių restorano. Tikslių proporcijų negaliu parašyti nes darau iš akies. Skrandukus 1 kg paverdu kelias minutes tada pakeičiu vandenį ir verdu pusvalandį su vištienos sultinio kubeliu. Kai išverda supjaustau plonomis juostelėmis ir apkepinu su aliejumi keptuvėje (jie turi būti truputį apskrudę), dedu juodųjų pipirų, tabasco padažo arba čili pipirų ar miltelių čia pagal skonį kas mėgsta aštriau tas gali daugiau dėti ir gausiai pašlakstau sojų padažu kažkur apie 80-100 ml ir palieku kad atvėstu.
Didesniam inde suplėšau kininį kopūstą, jo neturėtų būti daug ( kažkur puse kopūsto nedidelio) supjaustau plonais šiaudeliais 2 nedidelias morkas ir vieną žalią ilgąji agurką t.p šiaudeliais (aš morkas ir agurką pjaustau su tuperware pjaustykle) uždedu atvėsusius skrandukus išmaišau ir ragauju jei dar ko trūksta dadedu, truputį pastovi ir valgau.
Skanaus essen.gif
Nexta
QUOTE(Prince @ 2005 08 29, 16:42)
Sveikutės 4u.gif  reikia jūsų pagalbos
*

Labai megztam mes sita patiekaliuka smile.gif
o gaminu as taip :
skrandukus isverdu, apie 40min kazkur.... tada nusunkiu, isplaunu po saltu vandeniu, supjaustau smulkiais kubeliais(nu kaip iseina ) tada keptuvej ant aliejaus pakepinu svoguniuka, morkyte, supilu skrandukus ir pakepu apie 20min, ipilu prieskoniu pagal skony ir dar po keliu minuteliu ipilu grietines ir vel patroskinu smile.gif valgom visada su bulviu kose, labai mano seimynai skanu smile.gif
Neo_laura
As irgi megstu skrandukus smile.gif Dazniausiai verdu elementaria sriubyte: skrandukai, bulvyte, morkyte, prieskoniukai ir pan. Bet sian mama labai skanu patiekaliuka is ju padare, tai pasidalinsiu su jumis.
Isverdami skrandukai. Gilesneje keptuveje patroskinamos darzoves (brokoliai, morkos, pievagrybiais galima rinktis ir saldytu darzoviu rinkini). Pusej stiklines vandens ((arba pieno), o galima ir didesniame kiekyje) ismaisoma puse pokelio Galina Blankos tirstos grybu sriubos. Tada tas ismaisytas misinukas pilamas i keptuve, galima dar ipilti virinto vandens, sudeti skrandukus ir dar siek patroskinti kol padazas sutirstes, nu man tai pasaka smile.gif
Lukaja
Nu va siandien ir as nupirkau skranduku,tai pasinaudosiu receptukais jusu thumbup.gif
Margout
QUOTE(Nexta @ 2009 02 09, 16:23)
o gaminu as taip :
skrandukus isverdu, apie 40min kazkur.... tada nusunkiu, isplaunu po saltu vandeniu, supjaustau smulkiais kubeliais(nu kaip iseina ) tada keptuvej ant aliejaus pakepinu svoguniuka, morkyte, supilu skrandukus ir pakepu apie 20min, ipilu prieskoniu pagal skony ir dar po keliu minuteliu ipilu grietines ir vel patroskinu smile.gif valgom visada su bulviu kose, labai mano seimynai skanu smile.gif
*

as darau taip pat thumbup.gif Super skanu!!! dabar uzsinorejau lotuliukas.gif
Madeiva
QUOTE(Nexta @ 2009 02 09, 16:23)
*

man tas ir receptėlis labai skaniai skamba, eisiu gaminti. Niam niam
vivaflame
pasiskaitinejau jusu patarimus ir pagaminau savo skranduku troskinuka
Taigi dariau taip:
Skrandukus nuploviau supjausciau smulkiais kubeliais ( pas mane maziukas nesukramtytu didesniu) tuomet uzkaiciau, padruskinau paprieskoniavau, imeciau svoguno. Viriau apie pusvalandi, tuom syk susipjausciau bulves morkas ir svoguna, sukreciau i keptuve, gausiai uzpyliau vandeniu ir palikau trokintis ( druska, prieskoniai)

Bulves issitroskino, truputi pradejo leistis, tada nukosiau skrandukus, supyliau ant darzoviu i keptuve, tada sviestuko, grietineles ir galvoju grybu sriubos tirstos tuputuka, tai gavosi labai labai skanu!

Aciu visoms uz patarimus

Einam valgyt
*TyTe*
va dar toki receptuka radau su skrandukais:

puode apkepam skrandukus (apie 15-20 min), suberiam pjaustyta cesnaka, dar pakepam ir beriam shviezia pjaustyta kopusta su morkom. Ipilam vandens ir troshkinam (tol kol skrandukai suminkshteja)..Tada idedam truputi raugintu kopustu (del rugshteles), pomidoru padazo, prieskoniu ir dar patroshkinam.

ax.gif
*TyTe*
[quote=vivaflame,2009 07 24, 13:59]
pasiskaitinejau jusu patarimus ir pagaminau savo skranduku troskinuka
Taigi dariau taip:

dekui uz receptuka smile.gif pas teta vaikystej taip valgydavom - labai skanu budavo. dabar ir pas mane toks troskinukas baigias gamintis - bijau kad vyrui gali nelikti kol is darbo sugris biggrin.gif
zbara
reikės būtinai išbandysti receptus bigsmile.gif visada juos valgau rūkytus iš parduotuvės. prie alaus naima niam thumbup.gif
dolly`
QUOTE(Nexta @ 2009 02 09, 13:23)
o gaminu as taip :
*

as irgi taip gaminu drinks_cheers.gif
bet kai apskaiciau kiek cia ivairiausiu receptuku prigalvota,reiks paivairinti bigsmile.gif
Guotė
keliu temą, gal kas ką naujo pasiūlys....
gielux
Darau raugintų agurkų sriubą su skrandukais. Išverdu skrandukus su druska, pipirais, lauro lapu. O toliau, kaip agurkinę sriubą darau.Tik tokią tirštą, kad gaunasi beveik troškinys.
laurilija
kazkur esu girdejus,kad kepa saslykinej,kaip saslykus biggrin.gif
Daiva41
QUOTE(Nexta @ 2009 02 09, 17:23)
o gaminu as taip :
*

drinks_cheers.gif
Būtent taip ir gaminu.
Man jie labai labai, bet mano šeimyna valgo tik iš reikalo doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.