Irgi gerai. Tai sekančia savaitę tadum, gal kokį trečiadienį? Nes penktadienį gersiu į diedo sveikatą.
Man tinka
mielosios,
aš negaliu trečiadienį........... gal bet kurią kitą dieną??????????????????
O jeigu ketvirtadienį?
Antradienį (t.y. ryt) kolegos gimdienis, tikriausiai darbe bus koks sabuntujus
Jklmn.... dabar aš negaliu trečiadienį ir ketvirtadienį... Sorry, nepykit... užtat galiu ryt ir visa kita savaitę
Tai 17-tą bus proga prisigert?
Tai kur renkamės?
Man anąkart visai patiko ČILI kaimas Vokiečių g., bet tiktų ir kitur. Kas dar turi pasiūlymų?
Sveikutes
QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 16:47) Sveikutes aš niekuo gyvu nenorėčiau šalinti jei tam mažiukui viskas būtų super, nes iškyla grėsmė ir antrąjam.išviso geriausia tokiu atvėju, jei jau tikrai esi smulkaus sudėjimo, sodinti vieną embrioną, šansai gal vos menkesni,nors kartais gal ir geresni, nes kai bėga vienas, išsitempia ir kitą, todėl sodinant vieną išvengiama daug visokių rizikų QUOTE(ailima @ 2010 09 15, 17:53) aš niekuo gyvu nenorėčiau šalinti jei tam mažiukui viskas būtų super, nes iškyla grėsmė ir antrąjam.išviso geriausia tokiu atvėju, jei jau tikrai esi smulkaus sudėjimo, sodinti vieną embrioną, šansai gal vos menkesni,nors kartais gal ir geresni, nes kai bėga vienas, išsitempia ir kitą, todėl sodinant vieną išvengiama daug visokių rizikų Bet daktaro zodziais tariant, tas vieno embr. pasalinimas nera pavojingas. Netgi dedant viena embr. gali buti monozigotiniai dvyniai. Emrionologai nemato ar isodinimui paruostas embrionas gali tapti monozigotais. Na cia turbut labai jau giliai kapstau QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 17:47) Daktarelis sake, daznai siuloma pasalinti viena prigijusi embriona, kad isvengti daugiavaisio niestumo. Toki dalyka siulo daryti moteriskem turinciom smulku sudejima ir maza svori. Buktai tokioms nera jokiu sansu isnesioti dvynius. Ar kada teko jums susimastyti apie toki dalyka? Kaip po tokio sunkaus kelio, sekmes atveju, reiketu priimti toki sprendima? Niekada tokio atvejo negirdėjau.
Toki dalyka dazniau siulo, jei yra 4 ir daugiau, nes sekminga pabaiga tokiu atveju retai buna LT. O turint omenyje, kad LT negalima idet daugiau, kaip 3 embrionu, kad is ju "atsirastu" 4, ar daugiau - labai maza tikimybe
QUOTE(Singerita @ 2010 09 15, 21:07) Tokie dalykai tikrai daromi. Gal daktarai matydami pacienta neviems apie tai pasakoja, nes nera pagrindo ta daryti, bet man jau pirmo vizito metu pasake, kad daugiau nei 2 embr. ikelima net kalbos negali buti, ir jeigu prigytu abu, primygtinai siulis viena punktuoti. Man patare apie tai pamastyti, kad nebutu soko. QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 21:48) Tokie dalykai tikrai daromi. Gal daktarai matydami pacienta neviems apie tai pasakoja, nes nera pagrindo ta daryti, bet man jau pirmo vizito metu pasake, kad daugiau nei 2 embr. ikelima net kalbos negali buti, ir jeigu prigytu abu, primygtinai siulis viena punktuoti. Man patare apie tai pamastyti, kad nebutu soko. Ar ne gyd Treisas taip sakė? QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 21:48) man jau pirmo vizito metu pasake, kad daugiau nei 2 embr. ikelima net kalbos negali buti, ir jeigu prigytu abu, primygtinai siulis viena punktuoti. Man patare apie tai pamastyti, kad nebutu soko. QUOTE(egk @ 2010 09 15, 22:00) Taip, butent jis. O ka tai kanors keicia? Papildyta: QUOTE(RositaK @ 2010 09 15, 22:02) Per prievarta nieko ir nedaro. Tik rekomenduoja. QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 22:03) man tai keista, kad jis taip sake, nes kiek esu su juo kalbejusi, tai primygtinai tikrai nebuvo apie tai kalbos QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 22:11) Nr, nekeičia, bet kai perskaičiau, iš karto prisiminiau, kad ir mums jis kalbėjo, kad kai būna daugiavaisis nėštumas kartais jie siūlo vieną šalinti, bet aš kažkaip nesigilinau, labai man tai dar tolima atrodė, va dabar tik ir susimasčiau QUOTE(RositaK @ 2010 09 15, 22:11) man tai keista, kad jis taip sake, nes kiek esu su juo kalbejusi, tai primygtinai tikrai nebuvo apie tai kalbos Juk ir sakau kad matyt nevisom porom apie tai kalba. As esu perkuda pagal savo ugi, o jo zodziais tariant moters sudejimas turi reiksme. Suprantu kad per prievarta niekas tokiu dalyku nedaro, bet tipo geriau vienas, bet garantuotai nei du pamesti kokiu 16-20 savaiciu. Papildyta: QUOTE(egk @ 2010 09 15, 22:15) Nr, nekeičia, bet kai perskaičiau, iš karto prisiminiau, kad ir mums jis kalbėjo, kad kai būna daugiavaisis nėštumas kartais jie siūlo vieną šalinti, bet aš kažkaip nesigilinau, labai man tai dar tolima atrodė, va dabar tik ir susimasčiau Matai jums gal tik seip paminejo kad taip buna, o mums iskarto prase pagalvoti apie galima toki varianta, nes sekmes atveju jo manimu as tikrai dvyniu neisnesiociau. QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 22:24) Matai jums gal tik seip paminejo kad taip buna, o mums iskarto prase pagalvoti apie galima toki varianta, nes sekmes atveju jo manimu as tikrai dvyniu neisnesiociau. Na ne pagalvoti neliepė, bet grynai taip pačiais žodžiais, kad geriau vienas sveikas nei du 20 savaičių... Dabar jau galvoju, kad čia mus taip iš anksto ruošia, aš irgi smulki, o tada aš pagalvojau kaip vistiek norėčiau dvynukų
Va cia tai kuriozas. Visos masiskai svori meta, kudinasi, o cia pasirodo kudumas yra trukumas
QUOTE(Sontelis @ 2010 09 15, 20:48) Tokie dalykai tikrai daromi. Gal daktarai matydami pacienta neviems apie tai pasakoja, nes nera pagrindo ta daryti, bet man jau pirmo vizito metu pasake, kad daugiau nei 2 embr. ikelima net kalbos negali buti, ir jeigu prigytu abu, primygtinai siulis viena punktuoti. Man patare apie tai pamastyti, kad nebutu soko. Perskaiciau ir negaliu patiketi, kad gydytojai sneka tokias nesamones. Redukcija yra uzdrausta, jei ir atliekami tokie dalykai, jie yra nelegalus. Kitas dalykas del sudejimo - nu absoliuti nesamone, pazystu ne viena smulkaus sudejimo mamyte sekmingai isnesiojusia ir pagimdziusia tiek dvynukus, tiek trynukus Apskritai kai sitiek lauki, stengiesi, tikiesi ar gali kilti panasiu minciu ir abejoniu.. QUOTE(Aida @ 2010 09 16, 11:05) Perskaiciau ir negaliu patiketi, kad gydytojai sneka tokias nesamones. Redukcija yra uzdrausta, jei ir atliekami tokie dalykai, jie yra nelegalus. Kitas dalykas del sudejimo - nu absoliuti nesamone, pazystu ne viena smulkaus sudejimo mamyte sekmingai isnesiojusia ir pagimdziusia tiek dvynukus, tiek trynukus Apskritai kai sitiek lauki, stengiesi, tikiesi ar gali kilti panasiu minciu ir abejoniu.. Tas kas nelegalu lietuvoje, nebutinai uzdrausta kitose valstybese. Nemanau, kad gydytojas siulo atlikti redukcija visiem is ieles kas tik dvynius pasigauna. Pagal savo ugi turiu maziause 10 kilogramu svorio deficita. Ugis 166 svoris 46kg As visada buvau toke ir niekaip nepavyksta svorio priauginti. Manau butent todel daktaras is anksto patare pamastyti. As visa sirdim ir trynukus sutikciau nesioti. Man neteko sutikti poros kiri su tokiu dalyku kaip redukcija butu susidure, bet teko pazinoti keleta tokiu korios dvyniu neteko 18-19 savaite. Daktaras pasakojo apie keleta buvusiu tokiu poru istoriju. Reziume toks, kad tos poros kurios atliko redukcija sekmingai isnesiojo (vieni dvynius, kiti viena) o tie kurie nesutiko daryti redukcijos pamete viska ka turejo. Matant save veidrodyje suprantu kodel daktaras nerimauja. QUOTE(Sontelis @ 2010 09 16, 10:49) Reziume toks, kad tos poros kurios atliko redukcija sekmingai isnesiojo (vieni dvynius, kiti viena) o tie kurie nesutiko daryti redukcijos pamete viska ka turejo. Matant save veidrodyje suprantu kodel daktaras nerimauja. Visa beda, kad jokiu garantiju cia niekas duoti negali nei nesiojant viena, nei du, nei tris, o gal tos poros butu sekmingai isnesiojusios ir nesiemusios tokiu drastisku veiksmu? As tokiu dalyku nepateisinu, bet tai tik mano subjektyvi nuomone
Atsiprasau, kad i isiterpsiu....o jus zinote kokiu budu atliekama ta redukcija? mano ziniomis, ji atliekama tik tuomet, kai jau plaka vaisiaus sirdute, kad butu matyti kur suleisti medikamentus, kurie ta sirdute sustabdo...nebaisiai smagiai skamba, ne? jeigu jau kyla isnesiojima dilema - gal tuomet geriau galvoti apie humaniskesni pasirinkima - isodinti maziau embrionu? ir kaip gi atsirinkti kuri zudyti - burtu keliu?
QUOTE(exDaiva @ 2010 09 16, 11:31) Atsiprasau, kad i isiterpsiu....o jus zinote kokiu budu atliekama ta redukcija? mano ziniomis, ji atliekama tik tuomet, kai jau plaka vaisiaus sirdute, kad butu matyti kur suleisti medikamentus, kurie ta sirdute sustabdo...nebaisiai smagiai skamba, ne? jeigu jau kyla isnesiojima dilema - gal tuomet geriau galvoti apie humaniskesni pasirinkima - isodinti maziau embrionu? ir kaip gi atsirinkti kuri zudyti - burtu keliu? Butent, atliekama berods 12 savaite, kai jau visas zmogeliukas, plaka sirdute, gali suspausti kumstukus, sukineti galvyte... QUOTE(Aida @ 2010 09 16, 12:39) Butent, atliekama berods 12 savaite, kai jau visas zmogeliukas, plaka sirdute, gali suspausti kumstukus, sukineti galvyte... Žiauru, gyventi ramiai po tokio dalyko nebegalėčiau. Beje Sontelis ar jums su skydliaukę viskas gerai ? Turėjau vieną pažįstamą, kuri ir labai labai kūda buvo, galėjo valdyti bet kiek niekas į kūną nėjo, o išaiškėjo, kad skydliaukė hiper aktyvi. Dabar jau ir svorio ataugo, ir sudėjimas normalus. Čia šiaip pamąsčiau, kai apie svorį parašėt. QUOTE(Singerita @ 2010 09 16, 13:35) Žiauru, gyventi ramiai po tokio dalyko nebegalėčiau. Beje Sontelis ar jums su skydliaukę viskas gerai ? Turėjau vieną pažįstamą, kuri ir labai labai kūda buvo, galėjo valdyti bet kiek niekas į kūną nėjo, o išaiškėjo, kad skydliaukė hiper aktyvi. Dabar jau ir svorio ataugo, ir sudėjimas normalus. Čia šiaip pamąsčiau, kai apie svorį parašėt. Patikekite, man irgi siurpa kelia tokios minys. Prabilau toke tema, nes esu zmogus megstantis tureti galutini sprendima, jeigu jo prireiktu. Kur gi daugiau apie tai pasitarti, jei ne SM. Jau nuo statistikos galva ratu sukasi, jug daznesni atvejai kai isodina du emb. o prigija tik vienas. Nuo embrionu skaiciaus irgi sansu daugeja. Su skydliauke man viskas gerai Aciu jums uz jusu nuomones
Aida matau prie pirmo vaiko uzrasyta (trigubas stebuklas)
Sonteli
man Treijsas apie redukciją nesakė, bet patarė sdinti tik vieną, dėl mano situacijos, operuotos gimdos ir daryto cezario, gali neatlaikyti gimda, aš aišku svajoju apie dvynius, bet bijau rizikuoti, todėl mielai priėmiau šią rekomendaciją išvengdama riziko, ir šiandien man įsodino vieną embrioniuką, 5 užšaldė tai ar negeriau priimti sprendimą sodinti tik vieną ir tada nereiks spręsti tokių skaudžių dalykų, o kad pasidalins į du, tai tikrai šansai nėra dideli QUOTE(Singerita @ 2010 09 16, 13:35) Žiauru, gyventi ramiai po tokio dalyko nebegalėčiau. ..... Aš irgi negalėčiau ramiai miegoti Papildyta: QUOTE(Sontelis @ 2010 09 16, 14:15) ..... Del svorio trukumo nekarta tyriausi visais imanomais budais. Isvados visada vienodos (labai greita medziagu apykaita). Mano daktare su sypsena mane vis guodzia, kad kudos visada madoj Galim perleisti keletą kilogramų
Sonteli, betgi Jus dar nesilaukiate vaikucio/-iu...?
As tikrai sodinciau du embrioniukus ir net minciu apie vieno salinima netureciau... Patikekit, kai pilve jau augs ta gyvybe ar dvi, Jus tiesiog kutens ta maloni mintis ir net nesaus i galva, kad kazkas gali viena is ju atimti. Kokios dar svorio priezastys (man juokingai skamba), jei tirps kojos, bus problemu- juk galesit daugiau guleti ir taip juos isnesioti. Gydytojai priziures nestuma ir patars, kaip geriau ir ilgiau tuos du lelius isnesiot. Jei nestumas ilgai lauktas, planuotas ir su IVF pagalba pagaliau pasiektas viska padarysit, kad tik leliu sulaukti... Be to, ar Jus garantuota, kad bus tie du tinkami isodinimui? Mano atveju buvo staigmena-vienas tik- bet ir jo uzteko Del svorio parasysiu i a.z.
Sveikos merginos,
Noriu priminti ir dar kartą pakviesti į šį šeštadienį, rugsėjo 25d, 11 val., Vaisingumo Asociacijos patalpose (Žirmūnų g. 143 - 121kab.) organizuojamą susitikimą-diskusiją tema Myliu save tokią, kokia esu. Dalinsimės, tyrinėsime, mokysimės, diskutuosime apie moteriškumą ir meilę sau, nepaisant to jei mums ir nesiseka. Diskusiją ves Asociacijos psichologė Romena Kačinienė. Norinčias dalyvauti kviečiame iki penktadienio popietės registruotis el. paštu.: romena.kaciniene@gmail.com arba info@vaisingumoasociacija.lt arba tel. 8683 71632 (Rūta). Plačiau apie viską, apie kitus organizuojamus Asociacijos renginius ir kainas galite pasiskaityti čia: http://www.vaisingumoasociacija.lt/lt/nauj...evaisingumu-/78 Mūsų organizuojamuose renginiuose gali dalyvauti ir ne Asociacijos nariai, norime padėti visiems, tad sakome... Iki susitikimų
SOS SOS SOS SOS!!!
Kas zinot kur Vilniuje galima padaryti tyrima : Anti Milkra Hormon? sis hormonas siek tike parodo ar moteris pahjegi isnesioti vaikeli. labai lauksiu pagalbos. ACIU! QUOTE(dallija @ 2010 10 05, 15:43) Realiai neįsivaizduoju, bet kai sūnui reikėjo kažkokių super - duper kraujo tyrimų, kreipiausi į Širdies chirurgijos centrą. Man juos išsiuntė į Vokietiją, žinoma pamokėjau, bet tada reikėjo atmesti įtarimą leukemija, taip kad pinigai buvo dzin. QUOTE(Aida @ 2010 09 16, 11:29) Visa beda, kad jokiu garantiju cia niekas duoti negali nei nesiojant viena, nei du, nei tris, o gal tos poros butu sekmingai isnesiojusios ir nesiemusios tokiu drastisku veiksmu? As tokiu dalyku nepateisinu, bet tai tik mano subjektyvi nuomone Aida jau taves pasiilgau QUOTE(Nakviša @ 2010 10 05, 17:56) Realiai neįsivaizduoju, bet kai sūnui reikėjo kažkokių super - duper kraujo tyrimų, kreipiausi į Širdies chirurgijos centrą. Man juos išsiuntė į Vokietiją, žinoma pamokėjau, bet tada reikėjo atmesti įtarimą leukemija, taip kad pinigai buvo dzin. Aciu! siandien pridaviau tyrima. Keista bet sis tyrimas kaip supratau rodo kiausidziu veikla ( AMH - anti Miuller hormone), internete irgi taip raso. Kainuoja nemazai - 207 lt viso! bet kaip sakai kai reikia tai reikia tyrima palikau grybo gatvej, nes kiek kur skambinau niekas net nezino kas tai, gal ir nesivargina paieskoti. Tyrimas atliekamas vokietijoj, tai kaip ir visur turetu imti
Sveiki mielieji,
Asociacijai reikalinga Jūsų vysų parama ir pagalba. Šiandien, spalio 7 dieną, per žinių radiją 13.30 bus tiesioginė laida apie Pagalbinio apvaisinimo įstatymą. Visi kas turite galimybę paklausykite ir palaikykite mūsų poziciją tiek skambindami ir užduodami mums rūpimus klausimus. Laidoje kalbės ir Vaisingumo asociacijos valdybos narė Rasa. Klausimus iki laidos galima užduoti ir žinių radijo internetinėje svetainėje: http://www.ziniur.lt/klausimas/ar-pagalbin...32&pageID=1 Žiniųradijo dažnius pagal miestus galite surasti čia: http://www.ziniur.lt/dažniai Labai prašome Jūsų pagalbos ir aktyvaus dalyvavimo palaikant Asociacijos poziciją. Trumpai apie situaciją: Buvęs SAM ministras Algis Čaplikas uzregistravo liberalų įstatymo projektą Seima. Paraleliai Sveikatos apsaugos ministerija pateikė kitą įstatymo projektą Vyriausybei, kuria spermos donorystė būtų leidžiama, o kiaušialąsčių donorystė draudžiama. Tai moterų nevaisingumo gydymo diskriminavimas! Taip pat Seime bandoma užregistruoti ir konservatyvųjį įstatymo projektą, kuris visiškai suvaržytų nevaisingų šeimų galimybę į efektyvų ir individualų gydymą būtų ribojamas sukuriamų embrionų sukūrimas, draudžiamas mūsų snaigučių šaldymas. Su tokiais apribojimais šeimoms ženkliai sumažėtų gydymo efektyvumas ir dėl to tikrai daug šeimų liktų be realaus šanso susilaukti vaikelių. http://www.delfi.lt/news/daily/Health/arti...php?id=37258943 Nelikite abejingi, parašykite savo nuomonę ir palaikykite Vaisingumo asociaciją. Išplatinkite šią informaciją visiems savo pažystamiems, pažystamoms šeimoms. Iš anksto ačiū.
Sveikos, merginos
Vaistinėlės neradau, tai nusprendžiau pirmiausia čia parašyti. Jei kas nors iš senbuvių šiuo metu planuoja IVF, turiu didelį norą padovanoti progesterono ampules
Vaistukai jau rezervuoti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|