Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Juodoji virtuvės pusė....brrrr
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Virdzinija
Ne vieną kartą girdėtos prekybos centrų maisto skyrių darbuotojų istorijos - kaip "pratęsiamas" gaminio galiojimo laikas, kaip pasenusios mišrainės perplaunamos ir su nauju majonezu sumaišomos, kaip dešros nakčiai į aliejų merkiamos kad svorio neprarastų džiūdamos, o restoranuose (čia jau restoranų, kavinių darbuotojų pasakojimai) nesuvalgytas patiekalas ant kito stalo nešamas.. doh.gif Dar nesugalvojau, kuo šita tema galėtų būti naudinga (kaip išvengti apgavysčiu ir neapsinuodyti maistu?).
Tegu dar ir moderatoriai nusprendžia, ar pasiūlyta tema korektiška ir ar į tą skyrelį įdėta. ax.gif
alles

as geriau nesigilinu, nes kitaip badu mirciau. Apie kavines nieko blogo negalvoju, einu ten, kur man skanu, as labai nekaprizinga. ax.gif biggrin.gif

a vot apie PC kokybe, tai karta kur „nudegusi“, is karto isbraukiu ta daikta is perkamu saraso butent tam PC. Pvz. maximos „visada svieziausias“ produktas mesos farsas tai kepamas keptuveje tokiu slyksciu actu trenke, kad fui. doh.gif Nors ant etikes ir rase, kad yra kazkokios ten rugsties, ale negalvojau, kad jos tiek daug. Nu tingiu as pati ta farsa maltis, tai retam naudojimui ir perku parduotuvese. Bet labai reikia ziureti.

Amalia
Tos pagundos tokios dideles kartais buna - todel ir kontroles neisvengiamos. Vokietijos lietuvaiciu skyrely mes ta tema jau panarstem - neperseniausiai didelis skandalas buvo apie nauju etikeciu klijavima ant mesos produktu ( vienas buves darbuotojas issipasakojo). Belieka pirkti produkta, kuris neuzsistovi, ir kur neuzsistovi, kitos iseities nematau. Musu kaime pavakariui daug kas isparduota buna, nera reikalo nauju etikeciu klijuoti, tai as ir nebijau, o supermarketuose tai visko gali tiketis.
Virdzinija
Pažįstamas, dirbantis parduotuvės mėsos skyriuje, teigia niekad nevalgantis dešrų - nes puikiai žino, ko į jas pridėta doh.gif
Busta, dėl faršo tai tikrai - užvakar atsinešusi atsargiai uostinėjau - vaje, kvapelis kaip iš pakrūmės, kur koks nelabai gyvas guli... unsure.gif mama pasakė - daugiau prieskonių įdėk, nesijaus thumbup.gif
Žinoma, kad sveikiausia mėsos šmotą nusipirkti ir susimalti. Taip ir bandėm darytis tais laikais, kai kempinligė siautėjo, ir bandėm išvengti želatinos pirktiniame farše.. unsure.gif malėm mėsą..
Protingi žmonės pataria mišrianių nepirkti blush2.gif sako, žalia mėsa apgenda - ją iškepa ir pardavinėja. Neišparduoda, galiojimo laikas baigiasi - tuomet į vakuumą kiša, dar palaiko, kol ir to laikas baigiasi.. Tuomet belieka pjaustyti ir mišraines gaminti essen.gif
Utiuitiutė
O mano mama nevalgo "šlapiankos" ir "sasyskų", nes būdama studentė lankėsi fabrike, ir matė, kas į jas pauola. Pasakojo, kad kai darbininkai iš ryto paleidžia konvėjerius, tai visos žiurkytės ir pelytės, kurios per naktį vaišinosi, nespėja išsilakstyti ir "sueina" į visą tą mišinį.
Bet aš tai dešreles lapnoju ir nesiskundžiu, man labai skanu. Ypač dabar tos naujosios žiurkienos- kalakutienos dešrelės mirksiukas.gif
Virdzinija
QUOTE(Sandrelle @ 2005 08 30, 19:33)
O mano mama nevalgo "šlapiankos" ir "sasyskų", nes būdama studentė lankėsi fabrike, ir matė, kas į jas pauola. Pasakojo, kad kai darbininkai iš ryto paleidžia konvėjerius, tai visos žiurkytės ir pelytės, kurios per naktį vaišinosi, nespėja išsilakstyti ir "sueina" į visą tą mišinį.
Bet aš tai dešreles lapnoju ir nesiskundžiu, man labai skanu. Ypač dabar tos naujosios žiurkienos- kalakutienos dešrelės mirksiukas.gif
*

Aš tokių atvejų prisiklausiau dar pradinėse klasėse....
O va kas man tikrai šleikštulį kelia - visokios kreminės bandelės ir pyragėliai, vitrinose (ne šaldytuvuose!) ant saulės padėti... taip ir matau knibždančias salmonėles blink.gif
Elig
Pirkti supermarketuose keptas vištas pasirodo pavojinga blink.gif , ten dirbanti pažįstama pasakojo, kad vištos paprastai jau būna su kvapeliu blink.gif blink.gif jas nuplauna su fairy, ištrina prieskoniais ir kepa..
Virdzinija
QUOTE(Wandene @ 2005 08 30, 20:25)
jas nuplauna su fairy
*

tai ir žiūriu, ko tokios "nuriebintos" laugh.gif
o iš tikrųjų, tai kraupu fear.gif
zigzag
QUOTE(Sandrelle @ 2005 08 30, 20:33)

*

Girdėjau ir aš tokių pasakojimų. Mano vyro pirmoji darbovietė buvo mėsos kombinatas. Tai kai aš jam užsimenu apie tokius dalykus, jis sako, kad tai nesąmonė, to nėra nebuvę, žmonių išmislai.
O ar mama tikrai pati matė, kaip tos pelės laksto?
Elig
QUOTE(Virdzinija @ 2005 08 30, 23:00)
tai ir žiūriu, ko tokios "nuriebintos" laugh.gif
o iš tikrųjų, tai kraupu fear.gif
*

Aišku, kad kraupu !!! Todėl aš jokių faršų, mišrainių,keptų vištų- niekada neperku. schmoll.gif
Buckiukas
Bijau aš ir firminių parduotuvių - prie mūsų vaistinės atsidarius vienai iš jų, pradžioj labai pigiai pardavinėjo keptas vištas ir panašiai - tai žmonės pas mus labai pirko vaistus nuo viduriavimo ir apsinuodijimų, skundėsi, kad užvalgė jų mėsytės - matyt, kepdavo ten jau pastovėjusias kur nors PC višteles ir grąžintas besibaigiant ar pasibaigus jų galiojimo laikui. Aš ten kojos nekeliu ir nekelsiu schmoll.gif , o žmonės gundosi pigiomis kainomis ir "Firminės" parduotuvės pavadinimu.
Virdzinija
Ką gi, vienas dalykas aiškus - NE keptomos vištoms doh.gif Ir faršo privengti... (o pati tai neprimalsi kasdien)..
Gal ir sveikesni patapsime pasiklausę istorijų ir pasisaugoję tam tikrų patiekalų blink.gif
bea
QUOTE(Virdzinija @ 2005 08 31, 09:41)
Ką gi, vienas dalykas aiškus - NE keptomos vištoms  doh.gif Ir faršo privengti... (o pati tai neprimalsi kasdien)..
Gal ir sveikesni patapsime pasiklausę istorijų ir pasisaugoję tam tikrų patiekalų  blink.gif
*

a ko jau čia neprimalsi? Aš su kombainu staigiai pasidarau: sumetu ir po minutės turiu faršą. Jokios problemos.
Utiuitiutė

Ne tik matė kaip laksto, bet matė kaip patenka į konvėjerį ir yra sumalamos. Aišku, dabar, kai dauguma mėsos perdirbimo įmonių privačios, kai didelė konkurencija, tai nėra taip masiška. Bet anais gerais laikais, kai eilės prie dešros, prisimenat, kokios buvo, o kombinatai dirbo dieną naktį... mirksiukas.gif
Virdzinija
QUOTE(bea @ 2005 08 31, 08:53)
a ko jau čia neprimalsi? Aš su kombainu staigiai pasidarau: sumetu ir po minutės turiu faršą. Jokios problemos.
*

O kombainas koks? ypatingas? g.gif
turim bulvėm tarkuoti, daržovėms smulkinti, sultims spausti... Negi dar vieną - specialų kombainą mėsai malti įsigyti? doh.gif blink.gif Extra atvejais maža rankinė mėsmalė padeda unsure.gif
bea
QUOTE(Virdzinija @ 2005 08 31, 10:48)
O kombainas koks? ypatingas?  g.gif
turim bulvėm tarkuoti, daržovėms smulkinti, sultims spausti... Negi dar vieną - specialų kombainą mėsai malti įsigyti? doh.gif  blink.gif Extra atvejais maža rankinė mėsmalė padeda  unsure.gif
*

Mano kombainas daro viską, jokių atskirų mėsmalių-spaudyklių ir pan. man nereikia.

user posted image

jis toks, plius visokie priedai prie jo. Lengvai plaunasi, lengvai keičiasi, tikrai naudoju dažnai.
Virdzinija
QUOTE(bea @ 2005 08 31, 10:03)
Mano kombainas daro viską, jokių atskirų mėsmalių-spaudyklių ir pan. man nereikia.

user posted image

jis toks, plius visokie priedai prie jo. Lengvai plaunasi, lengvai keičiasi, tikrai naudoju dažnai.
*

thumbup.gif
išduok - kur, ir kiek?
filifjonka
čia Braun'as. buitinės technikos parduotuvėse wink.gif
Night
*

QUOTE(zigzag @ 2005 08 30, 22:11)
Girdėjau ir aš tokių pasakojimų. Mano vyro pirmoji darbovietė buvo mėsos kombinatas. Tai kai aš jam užsimenu apie tokius dalykus, jis sako, kad tai nesąmonė, to nėra nebuvę, žmonių išmislai.
*

Jojo ir mano dėdė savo akim tai matė ir man pasakojo, ale aš vistiek perku dešreles ir jas valgau niamu niamu essen.gif
san
*

matyt ziurke, kaip ir kariamas suo, prie visko pripranta... bet siaip tai sako, kad peles ir ziurkes nesilaiko ten kur vibracija. o as isivaizduoju, kad nuo tu visokiu malimo irengimu turetu buti nebloga vibracija g.gif

o siaip tai man toks klausimas idomus:
visos sitos istorijos apie isplautas vistas ir misraines jau visiems labai placiai yra zinomos. ir ne tik tokiu internetiniu forumu dalyviams - juk pc dirba begale zmoniu, jie turi begale giminiu, draugu ir pazistamu, kuriems viska papasakoja. ir vistiek yra zmoniu, kurie perka tas vistas ir misraines (jei nepirktu, ju nekeptu). juk siaip tai nera pirmo butinumo prekes. taigi persasi tik viena isvada - daugumai isplauta ir is naujo uzmaisyta misraine neatrodo jau tokia baisi g.gif
Virdzinija
Mėgstu pardavėjų solidarumą rolleyes.gif va tik ką grįžau apsiprekinusi - perkant mėsą, pardavėja patyliukais burbtelėjo - "šitos mėsosgeriau nepirkit", ir atnešė šviežesnės (tikiuosi) smile.gif
O žmogus - aišku, pripranta. Gal vienu metu pasidaro baisu po tokių istorijų - bet pamąstai, akd iki šiol valgei nežinodamas, ir nieko blogo neatsitiko - galima ir toliau valgyti.. rolleyes.gif
Insomnia
Na tarybinių mėsos perdirbimo įmonių nėra ko lyginti su dabartinėmis. Pažįstama veterinariją baigė, tai turėjo praktiką atlikti mėsos perdirbimo įmonėj. O gal skerdykloj? Kažkaip ji ten ne vienoj vietoj, o keliose "praktikavosi". Finale pasakė, iš kurios produkcijos nepirkti. Tos pavadinimą labai gerai atsimenu biggrin.gif O kažkurioj sakė iš viso steriliau negu ligoninėj biggrin.gif

O istorijos apie išplautas mišraines abejoju, kad visiems žinomos. Iš kur kokiai nors pensininkei žinoti? O jei niekas iš pažįstamų jokiuose PC nedirba? Aš, tundra, irgi prieš porą metų sužinojau iš Interneto ax.gif Bet jau ir prieš tai kildavo įtarimų ir klausimų, kodėl kartais kepta šlaunelė kaip šlaunelė - valgai ir jauti mėsos skonį, o kartais ne mėsa, o ištižę "drebučiai", kurių net katė neėda g.gif

Bet, pavyzdžiui, Kaune prie Girstupio grill viščiukus ant laužo kepa, tai niekada bjauraus skonio nesijaučia schmoll.gif Gal gerai užmarinuoja? biggrin.gif
Isila
QUOTE(Virdzinija @ 2005 08 31, 09:48)
O kombainas koks? ypatingas?  g.gif
turim bulvėm tarkuoti, daržovėms smulkinti, sultims spausti... Negi dar vieną - specialų kombainą mėsai malti įsigyti? doh.gif  blink.gif Extra atvejais maža rankinė mėsmalė padeda  unsure.gif
*

yra specialios elketrinės mėsmalės, "Senukų" buitinės technikos skyriuj mačiau. Iį firmos įvairiausios ir dydžiai. Kainos irgi mirksiukas.gif
asfaltuota
Tuoj čia užeis Rasma ir pavers niekais jūsų legendas tongue.gif
Virdzinija
Gal galima būtų paviešinti tą nekokybišką produkciją gaminančią įmonę ax.gif
Virdzinija
QUOTE(Nightingale @ 2005 08 31, 11:00)
Jojo ir mano dėdė savo akim tai matė ir man pasakojo, ale aš vistiek perku dešreles ir jas valgau niamu niamu  essen.gif
*

Ir aš valgau.. bet jei kada teks žiurkės uodegytės gabaliuką rasti ar plaukų kuokštą.. blink.gif

Vienam dideliam (ne Lietuvos) prekybos centre dažnai duodavo degustuoti įvairias kalakutienos, kiaulienos dešras - kartą pristojau prie vargšo žmogelio su klausimais "o kiek procentų popieriaus šitoj dešroj?", tai turbūt jis nesuprato manęs ("kažkokia paplaukus užsienietė.. doh.gif "), kelis kartus dar pakartojau - jis net nešyptelėjo schmoll.gif jaučiausi prastai pajuokavusi blush2.gif o čia, kalbant ta tema, dažnai išgirstu nuomonę apie kokią šlapią dešrą "mėsos nerasta..tik tualetinis popierius" unsure.gif
lanaa
QUOTE(Wandene @ 2005 08 30, 21:25)
Pirkti supermarketuose keptas vištas pasirodo pavojinga  blink.gif , ten dirbanti pažįstama pasakojo, kad vištos paprastai jau būna su kvapeliu blink.gif  blink.gif  jas nuplauna su fairy, ištrina prieskoniais ir kepa..
*

as sita irgi girdejau, bet cia jau is tam tikru instanciju patikrinimo protokolu... ax.gif

o siaip mes su vyru vadovaujames taisykle "jei pigiau, tai dar nereiskia, kad geriau". stengiames pirkti naturalu maista. farsa malam patys, turim viena firma, kuri prekiauja ekologiska mesa ir jos gaminiais be stabilizatoriu, konservantu ir genetiskai modifikuotos sojos. siaip pirkdama maista visada stengiuos uzmest aki i produkto sudeti ir nesizaviu parduotuvinem "zagotovkem"... geriau jau as pati pagaminsiu, tai bet zinosiu ka idejau biggrin.gif
mamaite
Baikit Jūs juokauti, dirbu mėsos perdirbimo įmonėje, jokio tualetinio popieriaus ten nieks nededa, jokios žiurkės ten nepapuola, ne tie laikai... Aš pati dirbu administracijoje, bet matau, kad žmonės, kurie dirba ceche patys tas dešreles perka ir valgo. Argi jie dar neštų tokį brudą namo savo vaikams...
Virdzinija
Bet kartais "ant greitųjų" tai kažin ko neprigaminsi, išeitis - keptą vištą nugriebti, vyniotinių kokių, mišrainių.. ypač darbe per pertraukėlę, iki parduotuvės pabėgėjus. Jei neatrodo "plaukiančios", tai dar visai galima valgyti...
Va, dar iš vienos pardavėjos girdėjau pasakojimus, kad Lietuvoj dar nieko - dar ne tiek konservantų dedama. O kitose šalyse (JAV, Vokietija) nuo natrio gliukonato ar pan. (bijau sumeluoti, bet skamba panašiai), t.y. populiariausio konservanto, skysčiai organizme labai kaupiasi ir dėl to visi stori, ištižę ir išplerę vaikšto blink.gif o visai ne dėl to, kad valgo be saiko....
Virdzinija
QUOTE(mamaite @ 2005 08 31, 12:21)
Baikit Jūs juokauti, dirbu mėsos perdirbimo įmonėje, jokio tualetinio popieriaus ten nieks nededa, jokios žiurkės ten nepapuola, ne tie laikai... Aš pati dirbu administracijoje, bet matau, kad žmonės, kurie dirba ceche patys tas dešreles perka ir valgo. Argi jie dar neštų tokį brudą namo savo vaikams...
*

thumbup.gif
nuo tokių pasakymų truputį akyse pašviesėja biggrin.gif
Tebūnie - gamyba švari, o kaip prekybos vietose? aūūū, prekybos darbuotojai ir higienistai smile.gif
Abejoju ar kalnai mišrainių, dešrų parduodama kol jų galiojimo laikas nepasibaigęs. Tas mėsos perkepimas-pergaminimas į kitus pusgaminius.. Ir kaina būna prieinamesnė nei gabalo grynos šviežios mėsos g.gif taip ir išpardavinėjama, iškaišoma...
Beje, gal nelabai į temą - girdėjau iš parduotuvėse dirbančių draugių - jei nepastebi, kad galiojimo laikas jau pasibaigė, ir neišsiunčia produkcijso atgal į gamybos vietą - tenka krapštyti piniginę ir visą produkto partiją pirkti.. blink.gif O ką daryti su vežimu arbatos su pasibaigusiu galiojimu? doh.gif
Jumi
NEmanau,kad visuose mesos fabrikeliuose laksto pelytes smile.gif Juk dabar ohoho kokie higienos ir kt reikalavimai doh.gif Pries pora metu ir mes pirkdavom karshto rukymo mesytes is vienos tokios firmos. Tai mmmmm kokia kokybe ir skanumelis buvo,bet jei ta mesyte nusipirkdavai is parduotuves, o ne is pacio gamintojo, tai kokybe zymiai suprastejus budavo blink.gif Pilnai tikiu,kad parduotuvese ja kazkame mirko del svoriu ir dziuvimo verysad.gif
Bea as irgi ta brauna turiu,bet niekad nebandziau zalios mesos malt doh.gif Vat vaikui koses ir darzoves tai tik pati dariau ir smulkinau,bet zalia mesa g.gif Aciu uz ideja blush2.gif Bet va klausimas tada didziajame ar mazajame inde tu ta mesa smulkini ? Sorry nelabai i tema bet blush2.gif
bea
QUOTE(Jumi @ 2005 08 31, 16:12)
NEmanau,kad visuose mesos fabrikeliuose laksto pelytes smile.gif Juk dabar ohoho kokie higienos ir kt reikalavimai  doh.gif Pries pora metu ir mes pirkdavom karshto rukymo mesytes is vienos tokios firmos. Tai mmmmm  kokia kokybe ir skanumelis buvo,bet jei ta mesyte nusipirkdavai is parduotuves, o ne is pacio gamintojo, tai kokybe zymiai suprastejus budavo blink.gif Pilnai tikiu,kad parduotuvese ja kazkame mirko del svoriu ir dziuvimo  verysad.gif
Bea as irgi ta brauna turiu,bet niekad nebandziau zalios mesos malt  doh.gif Vat vaikui koses ir darzoves tai tik pati dariau ir smulkinau,bet zalia mesa  g.gif Aciu uz ideja  blush2.gif Bet va klausimas tada didziajame ar mazajame inde tu ta mesa smulkini ? Sorry nelabai i tema bet  blush2.gif
*

Didžiajame su tuo peiliu dideliu (kur dedasi į apsaugą), žodžiu gaunasi kapotas faršas, kas man gerokai labiau patinka nei traiškytas raumuo per paprastą rankinę mėsmalę. wink.gif tik vienu ypu nereik daug dėt, tada gražiau ir vienodžiau sukapoja.
asfaltuota
QUOTE(bea @ 2005 08 31, 15:22)
Didžiajame su tuo peiliu dideliu (kur dedasi į apsaugą), žodžiu gaunasi kapotas faršas, kas man gerokai labiau patinka nei traiškytas raumuo per paprastą rankinę mėsmalę. wink.gif tik vienu ypu nereik daug dėt, tada gražiau ir vienodžiau sukapoja.
*

Atsiprašau, kad biški ne į temą, o ką dar "gero" daro tas Braunas? Kaip tik ieškinėjuosi kombaino... Ir kiek jis kainuoja? Bijau kokį nors brrrrrudą nusipirkt, kaip, kad turiu sulčiaspaudę doh.gif
Jumi
QUOTE(vobla @ 2005 09 01, 11:59)
Atsiprašau, kad biški ne į temą, o ką dar "gero" daro tas Braunas? Kaip tik ieškinėjuosi kombaino... Ir kiek jis kainuoja? Bijau kokį nors brrrrrudą nusipirkt, kaip, kad turiu sulčiaspaudę doh.gif
*

Pasakysiu tik tiek -as ji naudoju jau 6 metai beveik kasdien blush2.gif (vaikams darzovines,kruopu koses tik su juo ir sutrindavau thumbup.gif ) Peiliai kazkiek atsipo bet daugiau jokiu priekaistu thumbup.gif thumbup.gif Man - superinis daiktas blush2.gif
Virdzinija
o tai kaina, kaina kokia?
asfaltuota
QUOTE(Virdzinija @ 2005 09 01, 11:43)
*

aha...ir tikslų modelį , jei galima. gi braunų visokių yr... unsure.gif
nere
Aš mėsą malu tik su elektrine mėsmale.Bet paskutiniu metu ir tą tingiu daryt. blush2.gif Tai Iki parduotuvėj perku žalią mėsą ir ten vietoj paprašau, kad sumaltų rolleyes.gif
Papugele
QUOTE(nere @ 2005 09 03, 20:57)
Tai Iki parduotuvėj perku žalią mėsą  ir ten vietoj paprašau, kad sumaltų rolleyes.gif
*

Ir aš IKI parduotuvėj dažnai apsiperku.Norėčiau kartais irgi kokį gabaliuką kad sumaltų,bet kažkaip nedrystu prašyt blush2.gif Įdomu kaip reaguoja pardavėjai į tokį prašymą?Nesako-kam malti,jei stovi bliūdai jau primalto faršo? g.gif
Fiolita
QUOTE(Papugele @ 2005 09 03, 21:29)
Ir aš IKI parduotuvėj dažnai apsiperku.Norėčiau kartais irgi kokį gabaliuką kad sumaltų,bet kažkaip nedrystu prašyt blush2.gif Įdomu kaip reaguoja pardavėjai į tokį prašymą?Nesako-kam malti,jei stovi bliūdai jau primalto faršo? g.gif
*

Šiaip didesniuose pc tai visai normalus dalykas.Juk turbūt visiems aišku,kad tai kas yra patiekta "bliuduose" tikrai ne grynas kumpis schmoll.gif Bet,jau ir faršo kaina skirsis ax.gif biggrin.gif
viketorija
prasau jusu pagalbos sad.gif
Nusipirkau molini puoda kepti troskinius. Bet kazkodel man jie visiskai nesigauna!!! cry.gif Kepu po 3 val. Darau pagal receptus, bet visitek nieko...
Puodo dangtyje yra skylute, ar gali buti ji viso to kaltininke???
viketorija
atsiprasau, bet mano klausimas ne i tema ax.gif
liniokas
QUOTE(Virdzinija @ 2005 08 31, 12:40)
Mėgstu pardavėjų solidarumą  rolleyes.gif va tik ką grįžau apsiprekinusi - perkant mėsą, pardavėja patyliukais burbtelėjo - "šitos mėsosgeriau nepirkit", ir atnešė šviežesnės (tikiuosi)  smile.gif
O žmogus - aišku, pripranta. Gal vienu metu pasidaro baisu po tokių istorijų - bet pamąstai, akd iki šiol valgei nežinodamas, ir nieko blogo neatsitiko - galima ir toliau valgyti.. rolleyes.gif
*

Va labai gerai tas solidarumas thumbup.gif bet tik, kad ne visiems ir ne visos pardavėjos jį rodo. sad.gif Kai dirbau šalia vieno iš didžiųjų PC, ir jame kasdien pirkdavausi ką nors pietums ar šiaip darbe užkrimsti, tai su laiku pažinojau visas pardavėjas. Ir kiek ten pirkdavau, viasada būdavau įspėjama dėl vieno ar kito produkto, atnešdavo šviežesnių partijų iš sandėlio. Neteko nusivilt, tik jų dėka. O va kai eidama namo užbėgdavau į šalia esantį PC, kur nieko nepažinojau, tai ne kartą visokio š... esu parsinesusi schmoll.gif
Šiaip aš irgi esu visko prisiklausius, kai kurių produktų atsisakiau, kai kuriuos perku... o tai ką tada valgyt? Tai norisi tos dešros, pati kiek plušėsi kol ją pasidarysi... blink.gif o ir sąlygų dažnai tam nėra sad.gif
Va, neperku sveriamos marinuotos silkės. Tos pačios merginos man sakė, kad kai silkė pastovi ir įgauna kvapelį, ją sukiša į marinatą sad.gif Actas užmuša visus kvapus blink.gif O aš ją taip mėgstu, tenka marinuotis pačiai...
Utiuitiutė
Oi oi, jei matytumėm, kokie žmonės ir kaip kepa duoną, tikrai jos nebevalgytumėm schmoll.gif
Jei matytumėm, kaip gamina pomidorų padažą er raugia kopūstus, kažin ar kada gyvenime į burną bedėtume schmoll.gif
Jei kaskart pirkdamos pieno produktus prisimintumėm, kokią mėšluotą nevėkšlą su bidonėliais matėm šįryt važiuodamos į darbą...
Kol nematai, tol gerai thumbup.gif O organizmas prie visokių bakterijų pripranta mirksiukas.gif
Amalia
QUOTE(viketorija @ 2005 09 03, 23:23)
atsiprasau, bet mano klausimas ne i tema  ax.gif
*

Kausimas tikrai ne i tema, bet gal Bea perkels, kur priklauso.
Kiek suprantu, Tu turi inda, kuris vokiskai RÖMERTOPF vadinamas - toks ovalus, is neglazuruoto molio, su dangciu, kuris tokian lovelis isistato?Jei tas, tai ten jokiu skyliu buti neturetu. Ta puoda pas mus tik senos babcios naudoja, Ji nupirkus reikia gerai ismaudyt, su sepeciu issiuruot, kas visos gamybos dulkes issiplautu ir poras atlaisvintu. Kaskart pries gaminant ketvirciui valandos vandenin panardint, kad jo i poras prisigertu. Ikisus salton(!) orkaiten kas 15 min. temperatura kelti iki reikiamos. Nors sakoma, kad be vandens gaminama, liesai mesai vistiek vandens vistiek siektiek reikia. Esant reikalui, galima juo ir papildyti, bet tik verdanciu, jokiu budu ne saltu. Kas 3 men. ipilti vandens su actu, i inda ir i apversta dangti, ir valanda orkaitej pavirinti, kad poras atlaisvinti. Tiek mane apsviete senole kaimyne, ji pastoviai su juo gamina, jokiu modernybiu nepripazista. Tiesa, ji dar sake, kad troskinimo laikas labai priklauso nuo orkaites. Jei ta netikusi, ir ilgiau laikyti reikia, tai mesa isdziuna, todel tuo atveju butinai vandens dadeti.Ir plonom papilves ar lasinuku skiautem ta mesgali apdangstyti.
O del tos skyles - pasieskok gal molio ir uzlipink. Jei jau vartojai, tai ko gero atgal nieks nebepriims.
nere
QUOTE(Papugele @ 2005 09 03, 21:29)
*

Yra kelis kartus nuskambėjęs klausimas kąąąąąąąąą?Sakau mėėėėsąąąąą tongue.gif Sakau, juk skelbimas apie tai, kad galima sumalti mėsą, jums prieš nosį pakabintas.O vieną kart moteris, stovėjusi už manęs, nedrąsiai paklausė pardavėjos, o kiek kainuoja ta paslauga biggrin.gif .Tai va, prašykit malt drąsiai. smile.gif
Papugele
QUOTE(nere @ 2005 09 04, 14:44)
Tai va, prašykit malt drąsiai. smile.gif
*

Aišku.Reiks ir man reikalaut savo teisių laugh.gif
Bet įdomu kaip yra su tų mėsmalių švara? g.gif Abejoju,kad sumalus gabaliuką mėsos jas plauna.O tos mėsmalės juk ne šaldytuve stovi doh.gif
nere
Nu va šito aš jau nežinau. smile.gif Bet nemanau, kad būt blogiau, nei pirktum gatavą faršą smile.gif
Jumi
QUOTE(Virdzinija @ 2005 09 01, 12:43)
*

QUOTE(vobla @ 2005 09 01, 13:00)
aha...ir tikslų modelį , jei galima. gi braunų visokių yr... unsure.gif
*

blush2.gif blush2.gif tema nuo manes pabego tai ir neatsakiau smile.gif
Braun CombiMax 750 arba 700.
Kainos nelabai isivaizduoju,kazkur apie 300 turbut(bent jau tiek minejo drauge kai pries metus pirko) Bet jei paskaiciavus g.gif As saviski 5 metus tai tikrai kankinu,na kazkiek ir lentynoj padulka tongue.gif BEt man pasiteisino drinks_cheers.gif
Virdzinija
Kartais perskaitau, kad per vestuves ar šiaip sugertuves masiškai apsinuodija žmonės - ir išaiškėja, kad v irtuvėje nebuvo laikytąsi higienos doh.gif ar salmoneliozės porcija buvo paduota blink.gif man visi tie kremuoti pyragaičiai už vitrinos, saulėje (ne prekybos centruose, aišku) taip ir vaidenasi, kad juda knibžda unsure.gif
Upsiukas
Kas link Braun kombaino, tai mes irgi tokį turim, man jis bais patinka ax.gif
O vat mėsą visad varau pirkt su vaiku, ir sakau, kad štai pasverkit gabalėlį šiam mažiukui, tada pardavėjos mėsą ima iš kitur nei visiems pirkėjams. Jei duotų vaikui seną gabalėlį, galvą nuraučiau to pc valdžiai.
Faršą pati malu, raugintų kpūstų giminės duoda, mišraines pati stengiuos daryt, vat ką dažnai perku, tai kijevo kotletus, nes pati nemoku jų pagamint, tad visad rankelė sudreba juos imant, kad tik iš numėlusios vištos nebūt pagaminti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.