Dovydukai, na kas gi tau nutiko, kodėl tą pilvuką skaudą
Mam, pas mane gi.....šitas yra......vabalas pilve
Koks? vabalas?
Nu, šitas...toks kur kompiuteryje būna
Taip, tu ką? Nežinojai?
o daktarai spelioja
Vakar patekom į Santariškių vaikų chirurginį skyrių - įtarėm apendixą, ačiū dievui ne, bet ir neaišku kas buvo
Dovydukai, na kas gi tau nutiko, kodėl tą pilvuką skaudą Mam, pas mane gi.....šitas yra......vabalas pilve Koks? vabalas? Nu, šitas...toks kur kompiuteryje būna Taip, tu ką? Nežinojai? o daktarai spelioja
žiūrau viena aš čia
mam, žinai kaip būna kai žmogus ir kakoja ir vemia? Dovydai, su bliūdu eina patupėti Ne, ne taip vemia....per užpakalį taip, reiškia, kad užpakalis vemia
ziurim su benu dainu dainele. dainuoja panos.
sakau: benai, ziurek, kaip graziai vaikuciai dainuoja! benas: cia ne vaikuciai, cia merginos! zindau gusta. tas muistosi, jau, matyt, pavalge. benas: mama, uzdaryk piena, brolis nenori! Dovydui 2,5 m, maudau vonioje: Dovydas: man reikia pas daktarą Aš: Dovydas: pas mane upakaly skylė
Gražu klausyt
Mano Ilona (4.5m) sako: kai pasidrąskau, niežtumas praeina. Kas tau praeina? Kai niežti, niežtumas... Dovydui 3 metai. Maudosi aš vonioje, o jis vis įlenda pasišnekėti ir staiga, kažko išsigandęs išlekia iš vonios> Girdžiu šaukia ant viso būto: "tėti, tėti, mama susirgo Abu įlekia į vonią, aš nesupratus "pažiūrėk, mama pimpaliuką pamėtė O kitą sykį tėvo išsigando ir atėjąs man sako: "mama, žinai , kad tėčio pimpas labai susenėjąs - susiraukšlėjąs
Kai Benukas atejo aplankyti i ligonine manes ir ka tik gimusio Nojuko, vaikas net pasibaisejo:
Kas nupjove broliukui dantis!!!!!!!!!!!! Kai Nojukas pauago, ir guguodamas kalbejo su Benuku, tai vaikas pareiske laimingai : As noriu tureti simtaaa broliuku Aš jam:"Dovydukai, tai gi mes netilptume visi namie ir valgyti tiek daug aš neprigaminčiau, o ir pinigėlių neužtektų Dovydas:"Tai mes juos išdalintume:truputį 1 močiutei, truputį kitai...
Grantas, kai buvo 2 metu, paklause mociutes:
- Mociute, o tu turi pimpaliuka? Mociute atsake, kad ne. Grantas sako: - Bet kodel, gi visi normalus zmones turi!
O aš maža kai buvau, tokį bajerį suskėliau. Vaikščiojom su mano krikšto tėte Gediminu po Gedimino pilį. Viską apėjus man kilo klausimas :
-Gediminai, o kur tu miegi? Čia gi nėra lovos Iki šiol juokiasi.
2004 04 06 Šiandien Dolvydas politikavo:
" ar žinai? Kai ir tėtis susensit ir numirsit, o aš būsiu kaip tėtis - prezidentu bus kitas Paksas. Tik įdomu? Kas jam davė tokį vardą: ar tie kurie išrinko, ar mama - Paksas
Situacija:
visa savaite anonsuoja per TV, kad rodys "Matricą". Sunus kiekviena karta klausineja:"nu mama, kas yra ta matrica?" As daugmaz sakau, kad nezinau, paziuresi pats suprasi, as nesu to filmo maciusi ir pan. Viena diena jam eilini karta beklausinejant, dukra neiskentusi prieina prie brolio ir isputus akis, mojuodama rankomis pagal nosi sako: " Matrica yra matrica. Paprasta matrica. Nu ko tu cia nesupranti? Viskas labai aisku!"
Apie matrica
3.5 metu Grantas su mociute eina is parduotuves namo. Mociute nupirko kinder siurpriza. Prie parduotuves stovi paaugliu gauja (kokie 5). Vieenas sako: maziau, atiduok kinderi. Grantas piktai sutrepsi koja ir sako as tau kinderi jptvm. (pilnai nerasysiu, beje, nezinau, is kur tai ismoko, namuose tikrai tokiu zodziu nevartojam). Luzau, kai mama papasakojo
Šiandien Dovydas aiškino apie kažkokią grupę:" su tokiom kepurėm ir kelnės jų iki batų" Yra dabar atvažiavęs pusbrolis iš Vokietijos (14 m):" mam, žinai, kad Julius gimė pirmas ir jis atrodo kaip suaugęs (labai aukštas), tai jis jau labai greitai susens
Mes su sūnum (5 metai) buvom kirpykloj, tai keli iš jo komentarų:
Kirpėja keistai suima Kristupo plaukus ir jam tai nepatinka: -Nu ir ką tu čia dabar darai? Išvis kaip monstrą nukirpsi Kirpėja prisega segtuku Kristupui plaukų sruogą, kad netrukdytų. Kristupas baisiai įsižeidęs: -O, žmogau, kas čia dabar? Tu ką, dar nežinai, kad aš ne mergaitė! Kirpėja tai net pamėlynavo iš pykčio, mat jis visą laiką kol kirpo taip nežsičiaupdamas ir komentavo kiekvieną jos veiksmą. Daugiau pas ją jau nebėjom.
Vaikstinejame mes su suneliu Kai po Rio de Janer'o papludimy. Ten aisku, merginu figuros - fantastic, graziai nudege, pusnuoges, bikini vos pridengia tam tikras vietas.
Kai (2,8metai) sutrikes klausia aukles:" Ar jos visos Evos?" As su aukle isputem akis??? Prisiminem veliau, kad aukle jam aiskino Sena Testamenta ir apie grazuole nuogaja Eva su Adomu... Sedim Sao Paule restorane, prieina padavejas ir klausia ko mes noretume. Kai rimtu veidu : Kaipirinja, kaipirinja, kaipirinja... (zymus alkoholinis gerimas brasilioje) Mama, t.y. as, pasijutau mama-alkoholike... Vaikstinejame mes po papludimi su sunaiteliu ir aukle Rio de Janere. As vis lyginu save su graziomis brasilietemis, (kas yra tikrai nesulyginama). Sunus mano klause klause ir pagaliau sako man: "Mama, o tu man grazi, nusirenk! "
ot geras
Mano vaikino komplimentas- mamyte, tu tooookia grazi...kaip paksiene
shviezhiausias bajeris:
sakau benui: apsiauk shlepetes, rankos shaltos. benas man: ne, shlepetes ne rankoms gi!
Sveikos, gero ir darbingo pirmadienio
o musu isheiginiu topas- mamyte, nulauzk man ragelius ir istrauk man nervus, kad ash buciau geras vaikas, ne oziukas
O čia iš mano gyvenimo (miegu aš su vaiku 3,5m.):
-Kai aš busiu didelis, miegosiu vienas, taip? -Taip,- sakau -Chm... mano lova čia, tėčio lova kitam kambary, o kur tavo lova... nėra... Sakau, tai aš su tėčiu miegosiu pas jį lovoj. Pagalvojo, pagalvojo... Nea... geriau su manim ir toliau miegok!
Mano gudručio mintys:
važiuojam keliu pro laukus ir matom - dega pieva. Mykolas (4,5 m.) aiškina: "Negalima deginti pievų, nes ten gyvena vabaliukai. Vabaliukai būna geri, kurie neša gerą laimę ir negeri, kurie neša negerą laimę...". Gryžęs Mykolas iš darželio tėčiui pasakė paslaptį: "Tėti, žinok mergaitės turi putytes..."Šiais laikais lytinis auklėjimas anksti prasideda... Po darželio kviečiasi brolį (2,3 m.) žaisti: "Bėgam, Jokūbai. Aš čia TIPO greitai bėgu, o tu mane gaudyk..."
vakaras, visi gulim lovose. tik gustas ishropojo ir sedi vidury kambario.
ash: "mazhuli, ATETIK i lovyte!" benas: "mama, brolis ROPOJA!"
Apsirgo mano abu vyrukai vėjaraupiais. Ąžuoliukui matuoju tempą užpakaliukyje, pakilo iki 38, 6 C. Dovydas klausia: nu, mama, kiek?
Aš: 38. Dovydas: siaubas, tu tik pagalvok, pas Ąžuoliuką užpakalyje 38 spuogai jau išlindo Pasirodo termomertas gali parodyti kiek spuogelių yra
Vakar paskiepijom Adrijyte, Grantas visa tai stebejo, paskui sako daktarei: tu begede, kai as uzaugsiu tau idursiu.
Man aisku truputi geda buvo, bet vos susilaikiau nenusijuokusi
AŠ IRGI KAI KĄ PRISIMINIAU IŠ MŪSŲ PIJAUS ARCHYVINIŲ BAJERIUKŲ
-Tėti, nupirk man pjūklą, aš pjauti noriu. -Tau negalima, tu dar mažas. -Tada nupirk mamai, ji-didelė. *** -Pažiūrėk, tėveli, kiek aš padaugėjau! ( liepia pažymėti jo ūgį ant durų staktos, kur brūkšniuojam, kiek jis paaugo ) *** Truputis politikos: -Baikit, aš ne jums ne koks nors Ačas! ( ginčijasi, kažko nenorėdamas daryti ) *** Iš kultūrinio aruodo: Kapela "VEMTUKAI". prieš porą dienų tvarkau skalbinius. Dovydas pasisiūlė padėti: -mamyt, kur dėti tavo maudimuką? -dėk į komodą. -gerai dedu į tą skalčių kur guli šitie...nu kur papams susidėti.
Grizinejame is kaimo, vaziuojame o Benukas spelioja ir atpazineja masinas:
Cia audi, o va cia mazda, o va cia - guzuliukas (taip pavadino - ziguliuka Siandien Benas man labai aiskiai paaiskino is kur ir kaip atsiranda vaikai...: -Nu mama negi nezinai, vaikai islenda per uzpakali, o atsiranda kai ka suvalgai. -O ka Benukai reikia suvalgyti?,-paklausiau. -Mama, juk zinai, na nuo kitu valgiu neatsiras, ir nuo blynu ne, ir ne nuop cipsu, na nuo tokio maisto... Ir vaikas kazkodel taip atsakymo ir nesurado...
Liną buvom prisipratinę miegoti savo lovoje (patirties trūkumas) Dabar kovojame, kad užmigtų savo lovoje, kuri yra mūsų kambaryje. Lengviausiai "nulūžta", kai klausosi kompakto su "Telebimbam" arba pasakom.
Vakar susipyko su tėveliu, tai neleido jam klausytis nieko. Prasidėjo isterijos "nemiegosiu savo lovoj" ir pan. Šiaip taip nuraminu, paguldau į lovą, pažadu pasekti pasaką ("padirbėti kompaktų grotuvu"). Užsiprašė pasakos apie gaidelį su vištyte, kaip jie riešutavo ir gaidelis išmušė vištytei akeles. Įpusėjus pasaką staiga suprantu, kad pamiršau jos pabaigą ir negaliu sugalvoti jokios logiškos laimingos pabaigos, kaip priklausytų pasakai. Tada klausiu Lino : - Kas buvo toliau, kai gaidelis išmušė vištytei abi akeles? - Parbėgo namo - O kaip ji kelią matė? - Su skylutėm - Kokiom skylutėm? - Kai akis išmušė, liko skylutės - Na, gerai, parbėgo ji namo, pasiskundė seneliams, o kaip ji toliai gyveno be akelių? - Ramiai To užteko,kad migdymasis būtų nutrauktas kokiai dešimčiai minučių
Linas nelabai noriai valosi dantis
Valomės toliau, sūnus tyli, kažką mąsto. Po to klausia: -O kariesas dantis valosi? Žinot, merginos, buvau giliam pasimetime ir nesugebėjau nieko tuo klausimu atsakyti
nu asaros jau seniai man netrysko!!
mano 3,5 m dukra ziuri i menuli. pradejo slinkti debesys ir menuli dengti, tai Aleksandra sako mama, menulis trinasi
Panašus bajeris buvo lyg ir žurnaliuke "Penki" Matyt, panašaus amžiaus vaikams kyla panašios asociacijos ir pamąstymai Anksčiau kažkaip net nepagalvodavau, kad tokius dalykus gali išmąstyti skirtingi vaikai
Labai gera skaityti vaikų pamąstymus. Turėjau mintį tokią temą užvesti, bet labai gerai, kad jau yra.
Mano 5-metis, kai dar buvo 4-rių mokinosi pats nusivalyti užpakaliuką. Vis kviesdavosi mane arba tėtį "patikrinti" ar nusivalė. Vieną dieną kvietė tėtį. Tas jam sako: "Tuoj ateisiu, atsinešiu diržą, ir patikrinsiu". Tyla. Išeina mūsų vaikinas iš tualeto viską susitvarkęs. Tėtis klausia:" Tai man reikia ar nebereikia ateiti su diržu patikrinti?", o sūnus atsitojęs, nutaisęs protinga miną, sako:"Tai tu dabar pats pagalvok..." O fantazijos pas vaikus neribotos. Mes neslepiam nuo vaiko, iš kur jis atsirado, bet jam priimtinesnė jo sugalvota istorija. Jis nukrito iš mėnulio į gražų žiedą, kuris išsiskleidė ir mes jį ten radom. Todėl jis yra labai stebuklingas.
Vakar eilinį kartą seku "Batuotą katiną". Pasakoju apie šienpjovius, kaip jie dalgiais žolę pjovė. Linas šiek tiek "pasimaišęs" dėl technikos aiškina:
- Ne dalgiais, o žoliapjovėmis. - Dalgiais, nes tada žoliapjovių dar nebuvo. - O kodėl? Juk su žoliapjovėmis greičiau ir įdomiau... Viena diena ir man dukra pareiske: -mamyte,kai as uzaugsiu,tai galesiu ir neklausyti tevelio,nes as jau busiu vyresne uz ji? Sakau,kaip tai vyresne busi? -Taigi jis jau bus senas ir mazas....
Maniškė 3 metukų dukrytė sako:
Kai užaugsiu būsiu direktorė kaip ir tu, Klausiu ir ką darysi: ai nieko,popieriukus darbe patvarkysiu,patvarkysiu ir namo eisiu
Tai va ką šiais laikais direktoriai veikia...
Kai dukrytei buvo mazdaug 2 metukai ji klause ar uzaugusiai nupirksiu dzinsus. Sakau, nupirksiu, o kas? Ji: Tada as busiu tetis
Dabar jai 6,5 ir vakar uzdave stai toki klausima: Ar galima siaip sau nusipirkti graba? Sakau: Galima , o kam siaip sau ji pirkt? JI: Nu zaislams pavyzdziui susidet. Taip ir matau vaiku kambary grabas pilnas zaislu
Mono vyresnele taip pat pazarsto perlu
Ryta atsikelusi apziurineja po miego susiraukslejusia oda nusirengdama pizama ir sako: - mama, ziurek, vakar valgiau raukytos desros ir mano kojos susirauke ****** -Mama, ziurek, tetis elektrinasi (taiso elektra *** -Man patinka save matyti lovoje *** -Tavo akys apmamejo *** -Kai tu pasensi, tada susitrauksi ir galesi nesioti mano drabuzius *** -As negimiau! O tik buvau atsitupus! *** -Tuoj pavalgysiu pusrycius ir eisiu ka nors isradineti (po pusvalandzio) -Isradau! Krokodila valganti picas!
Vaiva (6m)paziurejusi reklama sako:
-Mama, nupirk man Patentex vaistu! (cia tos kontraceptines zvakutes) As klausiu, kam jai reikia. Ji: - Man kai uodai igelia, labai niezti, o per reklama sako, kad Patentex patikimai apsaugo nuo nestumo Pagal ja nestumas tai yra tas pats kas niezejimas
Aš cia naujokė, tai nusprendžiau sudalyvauti šioje temoje:
Dainius (2,11 m.) sirgo akių uždegimu, ryte pabudęs negali atmerkti vienos akytės(truputį buvo supuliavusios) ir šaukia man: - Mama, man musė kakojo į akį!! Dainius (3,5m.) svarsto: -Mama, kai aš užaugsiu, mes busim du tetukai pas mamą! Na daugiau kažkaip neatsimenu.
Siandien vaiakai suskele bajeri. Lukas (7 m.) klausia jaunesniojo brolio Dangirdo (4.5 m.):- Kai tu uzaugsi, ar susituoksi su savo drauge???
-Kokia? Ai, ta, kur zuvytes parode? Migle??? -Aha, sita.-Lukas patvirtina. -Ne, nesituoksiu... -Kodel?- Lukui parupo kodel gi brolis tuoktis nenores. -Ai, nezinau kur jos namai!..- itin svaru argumenta nurodo Dangirdas Toliau Lukas pasakoja, kaip Eimantas pabuciavo jo klasioke (pirmokeliai). Dangirdas i tai: -Apsisikciau! (Nors toki zodeli vartoja ypac retai)
Parbega mano maze is kiemo, nusiaudineja batukus ir sako:
- mama, prie mano bato kurva prilipo! - kas prilipo? - kurva, ateik ir paziurek! (tai buvo purvas)
Susiruosiau eiti i Tada Blinda (kur vingio parke buvo).
mazoji klausia: - kur pasiruosei? sakau: -Einu i teatra. tada ji atsako: -Ir as noriu pas Petra!
Oi, prisijuokiau
Na, ir as pasidalinsiu. Pas mus konkurencija del tevelio. Eilini karta aiskinames, kas su teveliu miegos Dukra piktai:"cia mano tevelis, as ji pirma issirinkau" As: "O kur?" Pagalvojo, pagalvojo ir sako: "Berniuku parduotuveje" |