Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
renaldziuss
"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?
Nireglina
Tu. Nenorėčiau, kad mano vaikai į mane kreiptųsi Jūs. Kažkaip šalta ir svetima.
*Lina*
Tiktai Tu smile.gif
inpo
Kreipiasi Tu, kitaip ir neisivaizduociau. Turiu drauge, kuri i savo tevus kreipiasi jus, tai man taip keistai atrodo, lyg kalbetu su svetimu zmogum schmoll.gif
Nidule
Jeigu mano vaikas pradetu kreiptis i mane "Jus" pagalvociau kad kazkas negerai su mano elgesiu. Tik "tu", nes as esu "tu" savo vaikui.
Rutele_mama
As irgi tik uz TU, nes JUS labai jau oficialu ir tikrai netinka artimiausiems seimos nariams, kai to oficialumo nereikia..
mii
QUOTE(Nireglina @ 2009 04 27, 21:19)
*

drinks_cheers.gif
Menulio sviesa
tik "Tu", juk esame šeima... 4u.gif
Ingius272
I mane vaikas kreipiasi mama ir jokiu ten kitokiu. smile.gif
Danielle
O mano tėvų šeimoje buvo kitaip. Mes su sese į tėvus kreipėmės jūs,bet nuo to mūsų santykiai tikrai niekada nebuvo šalti ir nesijautėm susvetimėję. Tiesiog tai atėjo iš jų šeimų. Mano dukrytė į mus su vyru kreipiasi tu ir man tai labai patinka smile.gif .
Ingius272
Nesuprantu kaip galima sakyti Jus? g.gif Mes visoj seimoj ir giminej vienas kita tujinam ax.gif biggrin.gif
Giedrola
Aš irgi, tik už TU, nes maniškiai į nepažįstamuosius yra išauklėti kreiptis JŪS, tai kažkaip nemalonu, jei ir į mane taip pat kreiptusi... g.gif
Danielle
Matyt tai priklauso kaip įprasta toje šeimoje kur užaugai. Bet man tikrai tai niekad nebuvo problema.
agniete18
QUOTE(Nireglina @ 2009 04 27, 19:19)
*

Su jumis drinks_cheers.gif
Jolita G
As tai nenoreciau,kad i mane vaikas kreiptusi Tu. Nieko tokio kaip vaikas kreipiasi i tevus Jus ,jeigu jisai taip nori,bet is salies atrodo ,kad ju santykiai salti,nors istikruju buna priesingai.Turiu vyra kuris i savo tevus kreipiasi Jus ,man is pradziu buvo labai keista,bet po to pripratau,bet jis pas taip nusprende i juos kreiptis,tevai jo neverte,bet ju santykiai tikrai geri smile.gif
inguliukas24
Tiktai TU thumbup.gif
raciren
mano mazylis i mane kreipiasi "tu", net nenoreciau kad kreiptusi "jus", man "jus" kreipinys, yra i svetima arba vyresnio amziaus zmogu ax.gif
lannasuper
as uz kad vaikas pats nusprestu, kaip kreiptis 4u.gif
Ingius272
Kaip elgsis su vaiku taip ir vadins 4u.gif
adiav
Mano mazasis kartais vadina vardu, kartais mama, o kartais tu..nematau nieko blogo. Siaip vaikui noreciau visada buti drauge kuria galetu pasitiketi ir viska ispasakoti.
saura
QUOTE(adiav @ 2009 05 01, 23:46)
Mano mazasis kartais vadina vardu, kartais mama, o kartais tu..nematau nieko blogo. Siaip vaikui noreciau visada buti drauge kuria galetu pasitiketi ir viska ispasakoti.
*

o man svetima vadinti tevus vardais schmoll.gif taip kaip ir Jus rolleyes.gif as mes savo vaikams esam mama ir tetis, na tik kartais is mandrumo pavadina vardu smile.gif
vilma*
Äs tik uz "TU"

ir pati i savo tevus taip kreipiuosi ir noreciau kad mano vaikas taip kreiptusi 4u.gif
jurida28
as i savo mama kreipiuosi tu ir vaikai mano mane saukia tu.Nieko pries neturiu tiem kurie kreipiasi jus, na jei jiem taip geriau tai tegul ir kreipiasi jus, kai mokinausi, viena klasioke kreipesi i tevus jus, tai man laaabai juokinga buvo blush2.gif
Ingius272
Mano vienos drauges vaikas ja vadina vardu tai is sono ziurint nelabai graziai atrodo,kitas zmogus pamates pagalvoja kad ji visai ne jo mama g.gif
ssiimmaa
tiktais Tu. i tetas, dedes, senelius ir siaip kitokius gimines ir artimuosius - Jus, arba kaip jie to nori. buna juk kartais patys praso vadinti Tu, kad nesijaustu labai susene biggrin.gif bet i mama ir teti - tu.
leila02
Tiktai Tu, jokiu Jus schmoll.gif
tutifruti
i savo tevus TU o i vyro tevus JUS vyras i savo tevus irgi JUS kreipiasi laabai buvo keista vaikai mano i jos dar TU kreipiasi o jo sesers vaikai JUS ax.gif
Karolinos Mama
i savo tevus Jus, o maniske man sako tu 4u.gif
lenusia
o as nemokinau dukrytes, kai mazesne buvo tai visiems TUjino, o dabar tai jau skyria pati, kad vyresnems reikia sakyt Jus, o mamai ir tetei - tu. Bet kartais zaidimo forma ir mums sako -Jus smile.gif
KORNYTĖ
QUOTE(inpo @ 2009 04 28, 11:12)
Kreipiasi Tu, kitaip ir neisivaizduociau. Turiu drauge, kuri i savo tevus kreipiasi jus, tai man taip keistai atrodo, lyg kalbetu su svetimu zmogum  schmoll.gif
*

pritariu,man net juokingai atrodytų gryžta vaikas ir sako JŪS,kaip svetimam unsure.gif schmoll.gif
Ruttaa
I savo tevus kreipiuosi TU. smile.gif
JUS atrodo labai saltai artimiausiems zmonems sakyti..
leleka
Labutis
Į vyro tėvus - tik JŪS, į savo tėvus - TU. Analogiškai bus ir su mano vaikais
lagita
na o mano vaikas tai visaip tai vardu tai mama.. TUjina.. 4u.gif o aš į tėvus kreipiuosi taip: Į mama Tu.. o Į tėtį Jūs smile.gif
Birbiziukas
Tu ir ne kitaip schmoll.gif
milijonesa
as irgi uz zodi Tu, Jus kazkaip keista butu, jei taip i mane kreiptusi... g.gif
cicyte
maniske siuo metu dar visus tujina smile.gif bet niekada nenoreciau kad man sakytu jus schmoll.gif
sapniukass
tik Tu drinks_cheers.gif
SSandrute
mano tai visus TUjina. jau pradejau truputi gedytis,kai kokia senyva moteriske isTUjina blush2.gif bandau aiskinti,kada kaip reikia kreiptis,bet jam dar neidomu. o del tevu kreipimosi JUS,tai man labai nepriimtina.as vaikams kaip drauge jauciuosi.man JUS,tai taip kaip svetimam.
INDIERA
aisku kad sako tu arba teta, dede ir t.t.t biggrin.gif
konfiguracija28
As tevus, senelius ir gimines vadinu JUS, dukra deja visus tujina, net ir svetimus.. Niekaip neisaukleju kitaip, nors nuolat kalbames apie tai.. Nesmagu, kai kur nueini ir jinai is eiles visiems sako TU.. Manau, cia idiege darzelyje kai aukletojos leido jas tujinti ir net vardu vadinti.. tai ir pasidare vaikams TU.

O del svetimumo nezinau, kiekvienam savaip.. Yra svetimu tevu vaikur ir kurie kreipiasi TU. Vardu kai kreipiasi atrodo tikrai keista.
agusia
o pas mus seimoj buvo taip,tecio pusej buvo tik zodelis jus taip mes 3 vaikai ir vadinom savo tevus,bet praejo laikas tevai issiskyre ir tetis tapo svetimu zmogum.praejo keli metai as ji vadinu db tik tevu ir be jokiu jus ar tu,mano mama sake kad neduok dieve ja anukai vadins tu,nes jau iprotis bet gimus mano dukrytei ji kitaip ir nevadina baba tu!!! o mano mama tuo patenkinta visa esybe
banguze
man priimtiniau sakyti TU, tačiau žinau pvz. ir giminėje, ir draugų rate, kai tėvams sako JŪS. Klasiokės mama kažkada jai net pasakė "aš tau ne draugė, kad mane TUjintum" unsure.gif
saldi _pupytė
tiktai TU drinks_cheers.gif
^Braškytė^
Tu biggrin.gif
rionka
TU 4u.gif
Liebchen
Tik Jūs
kaimyne
tevams tik tu, nenoreciua, kad mano vaikas mane vadintu jus, as taip jau esu isaukleta, tai ir savo vaikus tai toliau aukleju.Na, o siaip pas mus Vok. manau kad tai paprasiau nei Lt.kas liecia svetimus zmones.Mano mazasis mano visas drauges irgi tik tujina.
viktutes
aš į tėvus, teisingiau į mamą kreipiuosi Jūs, o į tėtį Tu, na jie išreiškė tokį norą, mamai labai gražu buvo, kai kaimynų vaikai į savo tėvus kreipėsi Jūs, sakydavo tokia pagarba savo tėvams iš jų sklinda....bendėm pamenu ir į tėvelį kreiptis Jūs, bet kažkaip jam nelipo, tai tada paklausėm ar jis nepyksta, kad mes jam sakom Tu, o mamytei Jūs, tai sakė, - ne, man vienodai, na jei vienodai, tai mes ir pasirinkom, kaip mums geriau skamba....tiesa mano jauniausia sesuo(mes 4-iese, ji pagrandukas po 10metų pertraukos) į abu tėvelius kreipiasi TU. Mano vyras su savo broliu į savo tėvus taip pat kreipiasi Jūs ir šiaip, kažkaip mano rate nemažai tokių sakančių tėvam Jūs...
o su savo tėvais nesijaučiu svetima, gal net atvirkščiai labai artima, patys geriausi jie man draugai, gal ir nevisada požiūris atitinka, juk vistik kartų skirtumai, bet nepaisant to, man jie tikri draugai....
o va maniškiai į senelius kreipiasi Jūs, į mus Tu, vėliau kaip jau jie norės taip galės vadint, kažkaip nesureikšminu aš to, man nesvarbu, kaip jie į mane kreipsis, svarbu, kad tarp mūsų visada išliktų tvirtas ir šiltas ryšys.....
D.E.V.A
mociute ismoke kreiptis y tevus JUS,tai dabar kaip ir kitaip nebeiseina,bet man nemaiso,o mano dukra y mane TUina,o y svetimus darzelis ismoke JUS kreiptis
armanlila
Į tėvus - tiktai Tu. Man kazkaip yra net kvaila kai i tevus kreipiasi JUS. Labai jau svetima. Na, ziurint kokie tie santykiai.jei nėra labai artimi, tai gal ir galetu sakyti JUS.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.