Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
VakareliuLiute
Tu, Tu, Tu ir dar kartą TU! Jūs vaikai kreipiasi tik į svetimus žmones. Aš pati buvau mokoma sakyti Tu tėvams, bet močiutė labai dėl to pykdavo ir stebėdavosi.. O man Jūs šeimoje nepalaiko šiltų santykių..
medasta
QUOTE(Almutė+ @ 2011 09 21, 21:38)
Tik ,,tu"  4u.gif Na man tai beryšio, kai vaikai į tėvus kreipiasi, kaip į kokius karalius ar valstybės vadovus ,,Jūs''  doh.gif Pas mano vyrą šeimoje taip  doh.gif  Nu žiauru žiauru  doh.gif  Iš karto toks barjeras jaučiasi ir tėvų didybė  verysad.gif
*

Man irgi taip atrodo g.gif
Iš karto atsiprašau kas aš ne į temą..nu bet SM reklama darosi šlykšti. Man trukdo. Per daug įkyri.
vaidute555
smile.gif manau, kad vaikui, nera artimesniu zmoniu, nei jo teveliai, tai turetu kreiptis "TU"
orchideja@
as uz 'tu', mes ne karaliai ax.gif
VeroniQ
Vienareikšmiškai "Tu".
jola24
Man net klausimas nekiltų toks, aišku,kad TU smile.gif ras kur gyvenime panaudoti JŪS ir tai bus tik oficialu. Šeimoj ir giminėj reikia atsipalaiduoti.
*NEA*
man jūs per daug šaltai skamba, ypač kai tai artimiausi žmonės tau...
wytaute69
pastebejau kad mano vaikai kartais i mus (tevus, mociute) kreipiasi Jus, pvz sako - mamyte, ateikit paziurekit. Man nepatinka schmoll.gif bet stengiuosi neakcentuoti, manau ateity patys atsirinks. O dabar tiesiog megdzioja ka girdi, nes su svetimais mes taip bendraujam. Kartais kreipiasi ir vardu. Labai juokinga kai lauke kur kviecia vardu mane smile.gif to irgi nesureiksminu ir neakcentuoji. mazi dar, megdzioja ir tiek.
linastri
ir as i tevus , ir vaikai i mus kreipiasi tiktai TU. JUS man skamba labai saltai ir svetimai, per atstuma
Moliūgėlė
QUOTE(linastri @ 2011 11 12, 19:34)
ir as i tevus , ir vaikai i mus kreipiasi tiktai TU. JUS man skamba labai saltai ir svetimai, per atstuma
*

Visiškai pritariu. Aš irgi tiktai už TU.
Julytėė
Aš pati ir į tėvus, ir į senelius kreipiuosi "tu". Ir savo dukrą taip pratinu. Kelis kartus girdėjau iš kitų vaikų į tėvus kreipiantis vardu. Labai keistai skamba unsure.gif
IRINELA
Manau ne kreipinyje pagarba ir meilė slypi... Kai buvau kokių 14 metų kalbėjausi su savo mama šiuo klausimu, nes man buvo keista kodėl mano mama į savo mamą,t.y. į mano močiutę, kreipiasi Jūs, o mus išauklėjo kreiptis į savo mamą ne JŪS, o TU? Labai puikiai atsimenu tą pokalbį - tarsi jis būtų vykęs vakar. Beje vertėtų pažymėti, kad ir mano mamos mama, ir mano mama yra pedagogės - pradinių klasių ir ikimokyklinio ugdymo. O mano mamos paaiškinimas buvo toks: "Dukra, aš su savo mama kreipdamasi JŪS jaučiuosi susvetimėjusi, vidinis atstumas ir santykių šaltumas. Jokiais būdais nenoriu, kad mes su tavim taip jaustumėmės. " Į savo močiutę vaikystėje kreipiausi TU, nepamenu kada pradėjau kreiptis į ją JŪS, bet dabar kreipiuosi Jūs. Mano mama man yra geriausia draugė ir kreipiuos į ją TU. Mano dukrytė į mus kreipiasi TU ir man tai patinka - tikrai , šis kreipinys nenutolina, nesuoficealina santykių. Juk mes vieno kraujo ir vieno kūno ax.gif
jurabalta
"tu"
Candy10
QUOTE(linastri @ 2011 11 12, 19:34)
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
erikiuxxx

Tiktai Tu smile.gif

galika
Tiktai Tu thumbup.gif
Almutė+
Tik tu thumbup.gif
Mrs Freken Bok
Tik tai "tu", man "Jūs" tik svetimiems asmenims.
Pabo latino
Kreipiuosi Tu . Turėjau vieną pažįstamą kuris kreipdavosi į mamą- Jūs. Iš šono labai jau šaltai nuskambėdavo smile.gif
satina
as taip pat tik uz tu, kaip galima i tevus kreiptis jus, juk artimiausi zmones tevai.. nenoreciau, kad vaikas sakytu man jus schmoll.gif
Taram_Pampam
QUOTE(satina @ 2011 12 13, 22:48)
as taip pat tik uz tu, kaip galima i tevus kreiptis jus, juk artimiausi zmones tevai.. nenoreciau, kad vaikas sakytu man jus schmoll.gif
*

O kaip kreipdavosi senovėje ;P Jūsinimu buvo išreiškiama pagarba gimdytojams. Kadangi gyvename visai kitokiu laiku, mums nesuprantama.

Mes pratiname neTUinti, tiesiog kreiptis mama/teti. Mama, ar eisi į lauką? Ir pan. Močiutei pasakyti TU iš vis neapsisuktų liežuvis, vien dėl amžiaus skirtumo, tad naudojamas mano paminėtas variantas tiesiog su kreipiniu.
medi
Tiktai "tu", ir as i savo tevus taip kreipiuosi, mus taip auklejo. I dedes, tetas ar senelius su kuriais reciau ir susitinkam kreipiuosi "jus", vien del to, kad tie santykiai ,nezinau kaip cia geriau issireiksti, nera tokie artimi kai su tevais. Kai kurios tetos, su kuriom daugiau bendrauju irgi visada praso kad sakyciau "tu".
Turiu drauge, kurios tevai auklejo, kad vaikai i juos kreiptusi "jus" - tai zinokit ir ju tarpusavio santykiai kaip tolimu giminaiciu...
Makleja
Jei vaikai kreipiasi i tevus ,,Jus" man kazkaip atrodo nera artimo rysio, atrodo lyg ir bijotu ko.
Iloveyou
QUOTE(Makleja @ 2011 12 18, 19:39)
Jei vaikai kreipiasi i tevus ,,Jus" man kazkaip atrodo nera artimo rysio, atrodo lyg ir bijotu ko.
*

sutinku. nesamone tas ,,Jus"
My Dream*
Tik "Tu" ax.gif
cheeky-monkey
QUOTE(My Dream* @ 2011 12 21, 16:17)
Tik "Tu"  ax.gif
*

pritariu 4u.gif
esu-mama
o nuo keliu metu jusu vaikai suprato skirtuma tarp jus ir tu. man pvz priimtina kad vaikai tevams sakytu Tu. mociutems as taip pat sakydavau Tu. todel ir mano tevai nori kad vaikai sakytu jiems Tu. man tai tinka. bet kiti suaugusieji isizeidzia kai penkiametis paklausia ar pasako kazka su kreipiniu Tu ar tiesiog su kreipiniu pagal kuri butu interpretuojama "tu" : ipilk, paduok ir pan.. kiek aiskinam kad reikia sakyt jus.. aha ir kitakart vel tas pats? man atrodo 5m turetu jau suprasti? kada jusu vaikai pradejo kreiptis i kitus suaugusius Jus
Giorgita
tiktais Tu. Kazkaip Jus asocijuojasi tik su pagarba svetimiems ax.gif
vaidajk
Aš į tėvus ir senelius kreipiuosi "tu". Man atrodo labai šaltas ir svetimas bendravimas, kai kreipiamasi Jūs. Mano vaikas taip pat bus mokomas, kad į tėvelius, senelius kreiptųsi be jokių "Jūs". Aišku, nekalbu apie tetas ir dėdes ir svetimus žmones, kurie nebendrauja taip artimai. Į juos tai tik tai "Jūs".
Karla Swong
Tik TU.JUS,kaip svetima jausčiausi.
*caffe macchiato*
Kreipiasi "tu", aš savo tėvams irgi sakiau ir sakau "tu" 4u.gif
Ik
Į savo tėvus kreipiamės tu, vaikas į mus irgi tu kreipiasi. Tiesą pasakius, į visus kreipiasi tu.
Man, kaip ir vaidicitai, taip pat labai įdomu, kada yra ta amžiaus riba, kai vaikas jau turėtų suvokti, ką galima tujinti ir ko ne g.gif
hi :)
QUOTE(Iloveyou @ 2011 12 21, 11:27)
sutinku. nesamone tas ,,Jus"
*

Ne nesąmonė. Tiesiog kiti daro kitaip. wink.gif Ir vien kreipinys toli gražu nerodo nei artumo, nei pagarbos gelmės. Gali sakyt "jūs" ir nejaust jokios pagarbos, gali "tujinti" ir nejausti jokio artumo. Mes patys tam suteikiam turinį. O kad kitas tik kitą žodelį vartoja nematau nieko blogo. Su kokiu žodžiu užaugom, prie tokio ir pripratom, bet nei čia geriau, nei blogiau...

Tas pats kas būtų ginčytis dėl to, kad vieni sako "burokėliai", kiti "burokai", o dar treti "barštukai". Žmonės tą patį kartais vadina skirtingai. Ir tiek.
Black Swan
As vadinau savo tevus "tu", ir noreciau, kad i mane taip kreiptusi. Jei kam patinka kreipinys "jus" man nemaiso.
Solemi
Aš ir vyras į tėvus kreipiamės "tu", tai neįsivaizduojam kaip mūsų vaikas galėtų kreiptis į mus "jūs".
Mums tai nepriimtina schmoll.gif
Donatuke
QUOTE(Solemi @ 2012 02 02, 00:45)
Aš ir vyras į tėvus kreipiamės "tu", tai neįsivaizduojam kaip mūsų vaikas galėtų kreiptis į mus "jūs".
Mums tai nepriimtina schmoll.gif
*

Visiskai pritariu, mano nuomone lygiai tokia pati.. keista girdeti variantus , kai vaikai i tevus lyg i svetimus kreipiasi "Jus" .. o mano vyras dar idomiau i viena is tevu kriepiasi "tu" , i kita " Jus" ... ax.gif
Bet cia jau kiekvienam savo..
čiaudanti bitė
Aš į mamą ir tėtį visada kreipdavausi ''tu'', o ''jūs'' buvo kažkas tolimo... neįsivaizdavau, kad galėčiau taip į tėvus kreiptis. Mūsų vaikai mus irgi ''tujina''. Mums tai priimtina ax.gif
lolitax22
kol vaikas jaunas ir gyvena su tevais - neabejotinai TU !!!
xingx
Manes niekas nemoke ir neverte kreitptis i tevus JUS. Bet jau atsitiko, kad pusesere turejau, kuri man autoritetas buvo, o ji i savo tevus kreipesi JUS tai ir as taip pradejau. Dabar tai atrodo nenormalu ir neleisiu savo vaikams i mane taip kreiptis.
Al14ma
Tiktai Tu, kitaip net neisivaizduoju:)) bet kiek zmoniu,tiek nuomoniu smile.gif)
zuika23
Tik už TU kreipinį ax.gif nebent su į senelius JŪS 4u.gif
ARN Paukstes
Kolkas mano vaikai į visus kreipiasi tu ir net nebandau jų perorientuoti į jūs - tegu ne žodis jūs parodo, kad reikia gerbti suaugusį žmogų, o veiksmai ir visa graži kalba.
mamakubu
Turiu tik teva, kreipiuosi i ji TU 4u.gif
rimone
Į tėvus tik tu,o kitus svetimus žmones,kurie vyresni jūs
SESIA
Asmeniškai man nepatinka kaip kreipiasi JŪS,vaikai tik TU
zivily
Tiktai "tu".
Aš pati tėvus, senelius, tetas ir dėdes vadinu "TU", tai kažkaip familiariau. O jau tolimesni giminaičiai, kaimynai ir kiti svetimi žmonės tebūna "JŪS".
daivute22
aišku kad Tu, nematau čia kažko tokio , bet turbūt nuo daug ko priklauso, man mama kaip draugė
vijana
"Tu"
"Jus", tai kaip su svetimais savijauta būtų
jolita5
zinoma "TU" nors manasis mandaguolis ir namuose uzsimirses i tevelius kreipiasi "JUS"
Brigute:)
tiktai TU!man tas JUS kazkaip nenormaliai skamba. schmoll.gif kazkoks susvetimejimas arba tevu nupezimas smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.