Tu, Tu, Tu ir dar kartą TU! Jūs vaikai kreipiasi tik į svetimus žmones. Aš pati buvau mokoma sakyti Tu tėvams, bet močiutė labai dėl to pykdavo ir stebėdavosi.. O man Jūs šeimoje nepalaiko šiltų santykių..
QUOTE(Almutė+ @ 2011 09 21, 21:38) Tik ,,tu" Man irgi taip atrodo Iš karto atsiprašau kas aš ne į temą..nu bet SM reklama darosi šlykšti. Man trukdo. Per daug įkyri.
as uz 'tu', mes ne karaliai
Vienareikšmiškai "Tu".
Man net klausimas nekiltų toks, aišku,kad TU
man jūs per daug šaltai skamba, ypač kai tai artimiausi žmonės tau...
pastebejau kad mano vaikai kartais i mus (tevus, mociute) kreipiasi Jus, pvz sako - mamyte, ateikit paziurekit. Man nepatinka
ir as i tevus , ir vaikai i mus kreipiasi tiktai TU. JUS man skamba labai saltai ir svetimai, per atstuma
Aš pati ir į tėvus, ir į senelius kreipiuosi "tu". Ir savo dukrą taip pratinu. Kelis kartus girdėjau iš kitų vaikų į tėvus kreipiantis vardu. Labai keistai skamba
Manau ne kreipinyje pagarba ir meilė slypi... Kai buvau kokių 14 metų kalbėjausi su savo mama šiuo klausimu, nes man buvo keista kodėl mano mama į savo mamą,t.y. į mano močiutę, kreipiasi Jūs, o mus išauklėjo kreiptis į savo mamą ne JŪS, o TU? Labai puikiai atsimenu tą pokalbį - tarsi jis būtų vykęs vakar. Beje vertėtų pažymėti, kad ir mano mamos mama, ir mano mama yra pedagogės - pradinių klasių ir ikimokyklinio ugdymo. O mano mamos paaiškinimas buvo toks: "Dukra, aš su savo mama kreipdamasi JŪS jaučiuosi susvetimėjusi, vidinis atstumas ir santykių šaltumas. Jokiais būdais nenoriu, kad mes su tavim taip jaustumėmės. " Į savo močiutę vaikystėje kreipiausi TU, nepamenu kada pradėjau kreiptis į ją JŪS, bet dabar kreipiuosi Jūs. Mano mama man yra geriausia draugė ir kreipiuos į ją TU. Mano dukrytė į mus kreipiasi TU ir man tai patinka - tikrai , šis kreipinys nenutolina, nesuoficealina santykių. Juk mes vieno kraujo ir vieno kūno
"tu"
Tiktai Tu
Tiktai Tu
Tik tu
Tik tai "tu", man "Jūs" tik svetimiems asmenims.
Kreipiuosi Tu . Turėjau vieną pažįstamą kuris kreipdavosi į mamą- Jūs. Iš šono labai jau šaltai nuskambėdavo
as taip pat tik uz tu, kaip galima i tevus kreiptis jus, juk artimiausi zmones tevai.. nenoreciau, kad vaikas sakytu man jus
QUOTE(satina @ 2011 12 13, 22:48) as taip pat tik uz tu, kaip galima i tevus kreiptis jus, juk artimiausi zmones tevai.. nenoreciau, kad vaikas sakytu man jus O kaip kreipdavosi senovėje ;P Jūsinimu buvo išreiškiama pagarba gimdytojams. Kadangi gyvename visai kitokiu laiku, mums nesuprantama. Mes pratiname neTUinti, tiesiog kreiptis mama/teti. Mama, ar eisi į lauką? Ir pan. Močiutei pasakyti TU iš vis neapsisuktų liežuvis, vien dėl amžiaus skirtumo, tad naudojamas mano paminėtas variantas tiesiog su kreipiniu.
Tiktai "tu", ir as i savo tevus taip kreipiuosi, mus taip auklejo. I dedes, tetas ar senelius su kuriais reciau ir susitinkam kreipiuosi "jus", vien del to, kad tie santykiai ,nezinau kaip cia geriau issireiksti, nera tokie artimi kai su tevais. Kai kurios tetos, su kuriom daugiau bendrauju irgi visada praso kad sakyciau "tu".
Turiu drauge, kurios tevai auklejo, kad vaikai i juos kreiptusi "jus" - tai zinokit ir ju tarpusavio santykiai kaip tolimu giminaiciu...
Jei vaikai kreipiasi i tevus ,,Jus" man kazkaip atrodo nera artimo rysio, atrodo lyg ir bijotu ko.
Tik "Tu"
o nuo keliu metu jusu vaikai suprato skirtuma tarp jus ir tu. man pvz priimtina kad vaikai tevams sakytu Tu. mociutems as taip pat sakydavau Tu. todel ir mano tevai nori kad vaikai sakytu jiems Tu. man tai tinka. bet kiti suaugusieji isizeidzia kai penkiametis paklausia ar pasako kazka su kreipiniu Tu ar tiesiog su kreipiniu pagal kuri butu interpretuojama "tu" : ipilk, paduok ir pan.. kiek aiskinam kad reikia sakyt jus.. aha ir kitakart vel tas pats? man atrodo 5m turetu jau suprasti? kada jusu vaikai pradejo kreiptis i kitus suaugusius Jus
tiktais Tu. Kazkaip Jus asocijuojasi tik su pagarba svetimiems
Aš į tėvus ir senelius kreipiuosi "tu". Man atrodo labai šaltas ir svetimas bendravimas, kai kreipiamasi Jūs. Mano vaikas taip pat bus mokomas, kad į tėvelius, senelius kreiptųsi be jokių "Jūs". Aišku, nekalbu apie tetas ir dėdes ir svetimus žmones, kurie nebendrauja taip artimai. Į juos tai tik tai "Jūs".
Tik TU.JUS,kaip svetima jausčiausi.
Kreipiasi "tu", aš savo tėvams irgi sakiau ir sakau "tu"
Į savo tėvus kreipiamės tu, vaikas į mus irgi tu kreipiasi. Tiesą pasakius, į visus kreipiasi tu.
Man, kaip ir vaidicitai, taip pat labai įdomu, kada yra ta amžiaus riba, kai vaikas jau turėtų suvokti, ką galima tujinti ir ko ne QUOTE(Iloveyou @ 2011 12 21, 11:27) Ne nesąmonė. Tiesiog kiti daro kitaip. Tas pats kas būtų ginčytis dėl to, kad vieni sako "burokėliai", kiti "burokai", o dar treti "barštukai". Žmonės tą patį kartais vadina skirtingai. Ir tiek.
As vadinau savo tevus "tu", ir noreciau, kad i mane taip kreiptusi. Jei kam patinka kreipinys "jus" man nemaiso.
Aš ir vyras į tėvus kreipiamės "tu", tai neįsivaizduojam kaip mūsų vaikas galėtų kreiptis į mus "jūs".
Mums tai nepriimtina QUOTE(Solemi @ 2012 02 02, 00:45) Aš ir vyras į tėvus kreipiamės "tu", tai neįsivaizduojam kaip mūsų vaikas galėtų kreiptis į mus "jūs". Mums tai nepriimtina Visiskai pritariu, mano nuomone lygiai tokia pati.. keista girdeti variantus , kai vaikai i tevus lyg i svetimus kreipiasi "Jus" .. o mano vyras dar idomiau i viena is tevu kriepiasi "tu" , i kita " Jus" ... Bet cia jau kiekvienam savo..
Aš į mamą ir tėtį visada kreipdavausi ''tu'', o ''jūs'' buvo kažkas tolimo... neįsivaizdavau, kad galėčiau taip į tėvus kreiptis. Mūsų vaikai mus irgi ''tujina''. Mums tai priimtina
kol vaikas jaunas ir gyvena su tevais - neabejotinai TU !!!
Manes niekas nemoke ir neverte kreitptis i tevus JUS. Bet jau atsitiko, kad pusesere turejau, kuri man autoritetas buvo, o ji i savo tevus kreipesi JUS tai ir as taip pradejau. Dabar tai atrodo nenormalu ir neleisiu savo vaikams i mane taip kreiptis.
Tiktai Tu, kitaip net neisivaizduoju:)) bet kiek zmoniu,tiek nuomoniu
Tik už TU kreipinį
Kolkas mano vaikai į visus kreipiasi tu ir net nebandau jų perorientuoti į jūs - tegu ne žodis jūs parodo, kad reikia gerbti suaugusį žmogų, o veiksmai ir visa graži kalba.
Turiu tik teva, kreipiuosi i ji TU
Į tėvus tik tu,o kitus svetimus žmones,kurie vyresni jūs
Asmeniškai man nepatinka kaip kreipiasi JŪS,vaikai tik TU
Tiktai "tu".
Aš pati tėvus, senelius, tetas ir dėdes vadinu "TU", tai kažkaip familiariau. O jau tolimesni giminaičiai, kaimynai ir kiti svetimi žmonės tebūna "JŪS".
aišku kad Tu, nematau čia kažko tokio , bet turbūt nuo daug ko priklauso, man mama kaip draugė
"Tu"
"Jus", tai kaip su svetimais savijauta būtų
zinoma "TU" nors manasis mandaguolis ir namuose uzsimirses i tevelius kreipiasi "JUS"
tiktai TU!man tas JUS kazkaip nenormaliai skamba.
|